Chrome Pointer

Något jag INTE ser fram emot

   Snön. Dels i verkligheten för jag avskyr snö och är den första att dratta i backen och slå halvt ihjäl mig bara en snöflinga landar på marken (tragiskt but true; varför bor jag i det här landet?!), men dels också för SSO's skull. Snön är ju väldigt populär, men jag är inte överförtjust. Som jag nämnt många gånger genom åren gillade jag inte Vinterryttaren just för att det var ett "kallt" spel med bara vitt och grått och noll färger, och jag känner lite samma sak i SSO under vintern. Jag kan verkligen uppskatta snön under de första dagarna i spelet och tycka det är kul, men sen tröttnar jag och längtar efter mitt gröna fina spel. Särskilt nu då vi väntar på Mistfall blir jag lite orolig! Det ska ju komma i december och jag undrar lite på hur det går ihop med snö. Jag vill INTE ha snö där! De gröna färgerna vi har fått se än så länge ser magiska ut och jag vill inte ha en massa snö över det, haha. Minns med skräck då Epona öppnade, blev snötäckt efter typ en vecka och sen buggade en massa växter sönder och hade vintertexturer i flera månader. Tänk om samma grej händer här?!
   Optimalt vore kanske att ha snö på alla ställen där det vanligtvis finns, men mindre av det/inget inne i Mistfall. Det är med skräckblandad förtjustning jag väntar på att få se hur det där ska lösa sig! Fast jag skjuter inte under stol med att jag gärna håller snön borta så länge som möjligt. Min drömvinter IRL är snö ett par dagar före jul och bort med snön ett par dagar efter nyår x)
 
   Esme och Aramis vid en vintrig Valedalesjö


Filipa

IRL gillar jag snö, men i SSO är jag väl benägen att hålla med dig... Det är kul de första dagarna, men sen känns det så färglöst. Förstår att det skulle vara svårt/omöjligt att göra eftersom man ska kunna göra alla uppdrag ändå, men jag tycker det blir skumt när vissa saker har sina normala färger, typ vissa blommor, men det andra blå/grått. Tycker ärligt talat mycket bättre om snön i Dinodalen än i resten av spelet, den i Dino är ju ändå tjock och fin, i övriga spelet ser det så fläckigt ut... Men aja, får väl bara hoppas att bi får gott om tid att utforska Mistfall innan snön kommer...

Lilly Underwood

Jag älskar snö, men inte i spelet riktigt. Dinodalen ser bra ut men när resten av Jorvik snöar ser det ut som om man pudrat lite mjöl över en sommaräng... i och med att alla träd och buskar fortfarande står i full blom. Hade det sett ut som i dalen hade jag gillar vintern mer då det är mysfaktor 100 för mig personligen! Annars är det där med Mistfall en grej jag håller med om, skulle vara kul att utforska området i sin fulla glans innan snön.

Quinn Catforce

Hej, har du nåt bra tips på vad jag kan göra för att kunna fota bilder i sso utan att behöva klicka ur fullskärmsläget? Just nu tar jag bilder genom att ta bort fullskärmsläget och trycka på windows-knappen och "G" samtidigt, eller så filmar jag från bandicam och tar bildet därifrån, men jag kan inte ta några bilder då fullskärmsläget är igång🤔 Tidigare kunde jag bara trycka på "prtscr" (alltså printscreen), fast jag kunde inte ha dullskärmsläge då heller. Prtscr knappen funkar inte längre att använda, vet inte varför, datorn fick någptcfel så vi var tvugna att byta hårdskiva och sen dess har det inte funkat... Har en Lenovo laptop med windows 10, vet inte så mycket mer om den😂 Hade varit jättetacksam om du kunde hjälpa mig, det är så krångligt att behöva stänga av fullskärmsläget och sen behöva beskära bilden för att slippa menyraden längst ner😅

Svar: Jag använder Fraps, då bestämmer man bara en tangent att klicka på för att ta en bild. Bilderna i gratisversionen sparas dock i BMP så de behöver redigeras efteråt. Jag har premiumversionen men det är mycket segare och tar mycket plats på datorn att fota i PNG så jag fotar alltid i BMP eftersom jag ändå går igenom alla bilder och redigerar upp de jag ska använda efteråt. Bara igår fotade jag över 700 bilder på bara ett par timmar och av dem kommer jag använda ca 60. I Fraps kan man även fota samtidigt som man har en filminspelning igång, det är riktigt nice!
Esmeralda Silverforce

Daisy Springwolf

Jag älskar snö irl, i sso vet jag inte riktigt

Quinn Catforce

Tack! Tror nog det går att göra så i bandicams gratisversion också men det har inte funkat på vår dator har jag för mig😅 Måste testa om det funkar med fraps! Låter iallafall som det är mycket bättre än bandicam😁

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.