Chrome Pointer

Min monsterdator

   Min nya dator är inte bara dösnygg, den var dödligt dyr också! Alla delar är köpta separat och kostnaden gick upp till ca 26.900kr (+ en Uber för att få hem burken). Till det kommer tillkomma grejer som att jag verkligen borde byta ut mitt högtalarsystem (som är ärvt, säkert tio år gammalt och ger ifrån sig skumma ljud hela tiden) och jag funderar även på om man skulle byta ut datormus och tagentbord till vita med lila rgb-lights för att matcha datorn... dyrt är det, sånt här! Jag är ju allt annat än rik och jag har sparat till den här datorn i några år nu.
   (Jag kan byta färg på allt där inne om jag vill - men eftersom chassit är lila är det så det blir!)
 
   Min nya bebis ♥ (Hårddisken på toppen är min eviga följeslagare Pinky, som innehåller typ hela mitt liv. Pinky har sitt namn för att jag någon gång i tiden hade en dator som dubbades till The Brain (Någon som tog den referensen?) men denna nya burk har faktiskt inte fått ett namn än. Döpte dock en av hårddiskarna till Aideen...)
 
Här är alla delar om någon är intresserad:
Case: NZXT H440W New Edition Silent Ultra
GPU: GeForce® GTX 1080 Ti Gaming OC 11G
MBO: Asus TUF Z270 Mark 1 ATX, Socket 1151, Intel Z270
CPU: Intel Core i7-7700 Kaby Lake CPU
PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G3
AIO: NZXT Kraken X62
RAM: Corsair Vengeance LPX White 32GB (4x8GB)
SSD: Samsung 960 PRO MZ-V6P512BW
HDD: WD Black WD2003FZEX 64MB 2TB 3.5" (+ en äldre HDD i samma storlek som jag plockade över från min gamla dator)
 
+ en extern DVD-läsare från Asus så jag fortsatt kan spela äldre spel som t ex min gamla favorit Zoo Tycoon 2. Har redan testat spelet och det fungerar PERFEKT - skönt det, var lite rädd att spelet med över tio år på nacken inte skulle gå att köra med Windows 10.
 
   Förurom att chassit är hemskt snyggt är det så himla skönt att ha USB-portarna på toppen! På min förra burk hade jag två portar på framsidan och de satt på botten av framsidan, vilket var hemskt opraktiskt för mig som har ont om plats och måste ha datorn på golvet samt använder externa hårddiskar under 99% av min tid framför datorn. (Har ALLT SSO-relaterat på en extern hårddisk så att jag kan peta på blogg, Instagram och Jorvikipedia vart jag än är.)


Lottie Snöfödd

Oj, vad snygg den var. Och jag är inte ett dugg avundsjuk. Visade maken och det första han utbrast var, men hon har ju grafikkortet och CPU:n jag vill ha!

Riktigt avis på vattenkylning också, det kunde min gamla skrothög behöva då den överhettas ständigt. Som tur är får jag hem en ny dator i Januari!

Och Pinky and the Brain! När vi hade två katter så kallade vi dem för Pinky och The brain. Nu har vi tyvärr bara Pinky, aka Elmer, kvar.

Melissa Dragonnight

Jag skaffade en ny bättre dator (in första stationära dator) för ca 1 år sen. Det är ingen monsterdator och de flesta delarna har jag ärvt av min kusin och bror som ganska nyligen har uppdaterat sina datorer till de bästa som finns typ. Jag tycker min funkar jättebra till de jag använder den till! Dock skulle jag vilja ha ett nytt snyggare chassi.
Jag har 4 USB-portar på toppen av framsidan, sen har jag 6 på baksidan (trodde för bara en vecka sen att jag bara hade 2 på boksidan, men det var fel xD). Jag har dock en nackdel med min klump. Jag har skilda föräldrar och bär datorn+skärmen fram och tillbaka hela tiden. Den väger en del och är inte den roligaste att bära med sig... :/

Tilda catfly

Oj vad den var snygg (jag har galna ögon C;)

Sabrina Eastforest

Riktig beast till dator! Du har grafikkortet som jag vill ha! Ska önska mig det till jul.

Och ja Windows 10 kan få problem när det gäller att köra vissa gamla spel det märkte jag när jag köpte ny dator förra året så var det en del spel jag inte fick igång. Tydligen är det att microsoft har tagit bort funktionen för windows 10 att köra spel som är gjort på safedisk och securom cd skiva. Så jag installerade winsows 7 på den :/

Elin

Så fin! *-* Är avis på ditt grafikkort, 1080 ti är svinbra! (Vi har btw exakt samma typ av minnen och cpu cooler haha). :D

Filipa

Så fin, är allmänt sämst på datorer men trots det fattar jag att det är en superbra dator! Snyggt med lila, utöver blått och rosa är det den snyggaste färgen enligt mig^^ Spelar själv på en laptop, men den har några år på nacken och börjar väl ge upp så smått. Om något år blir jag nog tvungen att skaffa en ny, fläktarna låter ju som en aggressiv mikrovågsugn...

Marie

Holy crap, låt mig avguda din dator! <3

Daisy Springwolf

Vad fin datorn var! Önskar att jag hade en bra dator x)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.