Chrome Pointer

Spela på nytt

   Jag är förstås på jobbet just nu och kan inte kika på SSO's uppdatering, men jag kommer skriva om den så fort jag får tid och tillfälle! (Ja, jag tidsinställer skamlöst inlägg så att ni har något att läsa om dagarna, hehe)
 
   Jag har börjat spela Höstryttaren igen! Nu är det ju för att jag har en ny dator och "behöver" spela igenom det för att ha en sparad fil - jag har nämligen lite videoplaner med spelet och då måste jag kunna köpa lite olika hästar. Och jag måste säga, trots att jag älskar Höstis till tusen - vilken tur vi har som har SSO! Höstis är bra för att jag har så mycket underbara minnen med spelet och för att det är nostalgiskt, men om det lanserats idag hade jag ju ALDRIG velat spela det. Fult, buggigt och med rätt dåliga funktioner som stjälper mer än hjälper.
   Det här spelet kommer ändå alltid ligga mig varmt om hjärtat, trots fula älghästar med vedervärdiga animationer, anorektiska ryttare som håller fötterna två decimeter ovanför stigbyglarna och en miljon buggar.
 
   Min första sparade spel på Årstidsryttarna består alltid av Ely och har alltid gjort. Ely var karakären i den där superlånga fanfictionen jag skrev om Årstidsryttarna för hundra år sedan - eller ja, jag började skriva på den då jag var fjorton. Nu är jag tjugotre...
 
   Tyvärr märkte jag att det inte gick att installera Star Academy på engelska. Ville gärna testa (har säkert gjort det förr men har glömt det) men de enda språken som gick att välja åtminstone på spel ett var norska och svenska. Tänkte faktiskt höra av mig till SSO's IP Director och fråga om spelen går att få tag i på engelska alls längre. De finns ute på franska men sen var Star Academy också de minst populära i serien och de är så himla sällsynta. Jag tänkte att det kunde vara kul att spela igenom spelet på engelska och dela det med SSO's globala community i videoform så att fler får ta del av spelet, men det blir nog rätt svårt. Vore dock svinkul om det var möjligt!
 
   Brittany danstränar vid Jorvikstallet


Lilly Underwood

Jag prenumererade aldrig på Polluxklubben back in the days, även fast jag såklart ville, hehe. Vi har dock haft tur att få tag på den kompletta Starshine Legacy-serien från olika källor, en hittade vi bland annat på hästloppis, score! Vi har också två spel från Årstidsryttarna, tror det är sommar och höst, men inte riktigt säker. Jättesugen att spela om snart :)

Lite nyfiken, vet du om Star Stable Entertainment har rättigheter även till dessa spel? Står 2005-2017, är väl så? Skulle vara fantastiskt om de en dag började sälja dem på nytt fast i nätbutiken, så att fler får ta del av det roliga :D

Svar: SSE har rättigheter till allt eftersom deras IP Director hade del i alla spelen - som man ser i Jorvik City finns en drös med referenser till Star Academy där. Jag tror dock inte att spelen någonsin ges ut igen i samma format - många nya datorer kan inte köra dem, de funkar inte på Mac och innehåller massor av buggar. Jag har en (orealistisk) dröm om att alla gamla spel ska göras om i SSO's nya grafik och med lite upputsade funktioner, men jag måste nog bli miljonär och köpa upp SSE själv för att det ska hända x)
Esmeralda Silverforce

Paula Lowball

Hej Esme!
Jag har också en blogg.se blogg och undrar hur man byter hether (stav) (jag menar alltså bilden högst upp på sidan).
Hoppas att du svarar// Paula Lowball

Svar: http://monokerus.se/2016/february/masterpost-lar-dig-webbdesign.html
Esmeralda Silverforce

Jennifer Goldball

Är du säker på att Star Academy ens finns på engelska? Jag har gått igenom min skivor nu och jag har också bara svenska och norska att välja på.

Svar: Jag skulle vara förvånad om det inte finns! Jag kommer dock behöva forska lite i det känner jag, hehe, men jag ska se om det finns någon som fortfarande jobbar på SSO som vet något om det!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.