Chrome Pointer

Helg!

   Helgen är väldigt välkommen - säger jag som ska jobba hela helgen. Jag bor ju för tillfället borta men ska under både denna och nästa helg ta en och en halv timmes resväg för att komma hem och arbeta på lite projekt jag måste få klart för att sedan åka samma en och en halv timmes väg tillbaka för att sova hos katterna jag vaktar. Lite sjukt ändå att jag har typ djurvaktarservice för vänner och bekanta, haha!
 
   Jag tänkte att jag skulle spela lite SSO och se om jag får någon kul skattjaktsbelöning från Felix. Jag har inte hunnit med jakten alls än, och jag måste ju testa innan det hinner försvinna från spelet! Först funderade jag på om jakten var värd besväret i år eftersom min garderob är rätt full (eller rätt och rätt, jag har försökt klaga för SSO-teamet nån gång då jag var på kontoret om att garderoben behöver bli större och de kontrade med att de kollat upp mitt konto sedan jag klagade sist och jag har tydligen långt mycket mer kläder och utrustning än den medelmåttiga spelaren vilket gör att jag är en av rätt få som har det här problemet... hehe), men jag är en samlare och vill ha allt. Sen fortsätter jag hoppas på att garderoben en dag ska bli bättre än hur den ser ut nu, för det tar ju evigheter att gå igenom alla flikar och hitta precis de grejer man är ute efter. Tillbaka till ämnet, jag ska alltså försöka göra skattjakten och se vad för spännande grejer man får.
 
   Jag håller fortfarande på med mitt rykte med Jamie Olivetree btw. Semester + faktumet att jag inte har möjlighet att spela jätteofta numera leder till att jag ligger grovt efter, haha. Jag kommer ändå ikapp snart, jag gör mina rykten varje gång jag loggar in! x)
 
   Jag har inga bilder eller kul på den här datorn och jag tycks ha förlagt min externa hårddisk (well done Esme), så roligare än såhär blir det inte förrän i morgon då jag tar en sväng förbi hemma. Synes höres och ses!
Tillbakablick

 
   Hästen ovan ser inte mycket ut för världen - men i Star Stable: Vårryttaren var detta dåtidens Andalusier. Hästens färg kan absolut vara realistisk, det kan ja gå med på, men som den såg ut! Jag vet att det finns purister i vårt community som skanderar att det var bättre förr; men jag kan inte riktigt hålla med trots att Andalusierna inte är mina favoriter ens i SSO.
Ridkläder på Ödesryttare

  Alex och Tin-Can i SSL4
 
   I Starshine Legacy hade alla fyra Ödesryttare speciella ridkläder - de hade ett set vardagskläder och ett set ridkläder där de alla faktiskt red med hjälm. Undantaget var Anne, som red med hjälm under sin dressyrträning men med hatt under tävlingen. Förvånansvärt realistiskt ändå (trots att Anne utförde ett helt program enbart i skritt haha).
   Det hade varit riktigt kul om deras gamla outfits hittade över till SSO - eller ännu bättre, om de fick helt nya kläder! En ny version av tjejerna väntar ju runt hörnet, vi har fått se litelitegrann av dem men de har inte presenterats på riktigt eller fått dyka upp i spelet än. Jag hoppas på en ridvariant mde hjälm på knoppen!
Bye Darko, hi Darko!

   Bland det första jag gjorde då jag kom hem från min senaste semester var att säga adjö till min svarta arab Darko, som nästan genast fick komma tillbaka till stallet igen i en ny version - the new and improved Darktorch!
 
  Andra gången någonsin jag säljer en häst! Den första var Porthos, som ersattes med en ny version av den Frisiska Sporthästen med exakt samma färg som innan.
 
  Darko har numera en halvstrumpa på höger bak, men det gör inte mig så mycket. Det är en jättevacker häst ändå och det lär nog ändå inte komma en helt kolsvart arab nu!
 
   Vad tycker jag om de nya araberna då? Jag tycker de är fantastiskt vackra! Dock händer något med benen då den börjar röra på sig... jag tycker den är perfekt då den står still och jag tycker den har jättefina idles (typ viloanimationer), men det känns som att benen typ stretchas då den börjar röra sig. De snabbaste galopperna tycker jag ser bäst ut, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är i övrigt... I den korta galoppen rör sig bogen/axeln jätteskumt, men annars misstänker jag att det kanske är något med hur benen är sträcka i rörelserna.
   Jag hade verkligen sett fram emot en uppdaterad arab, men animationerna känns inte helt 100. Den hoppar dock bättre än nästan alla andra hästar i spelet i min mening!
 
  (Btw kan jag passa på att informera om att Dark Core-skurken Darko kom till spelet lågt efter att jag döpte min gamla arab. Också kul fakta är att SSO förr hade en anställd som hette Darko och hans min då han hörde vad den nya skurken var döpt till var tydligen obetalbar... Dock är skurken inte döpt efter killen.)
Mer med Nightdust!

   Jag har inte tillgång till att spela SSO alls förrän till helgen (kanske hinns med att kika in på någon rast under jobbveckan men inte mer än så), men dagens uppdatering! Nightdust! Jag tycker att uppdragen med Nightdust är bland de bästa i spelet, det händer alltid nånting helt nytt och det ska bli spännande att testa de här.
 
   Jag fick en fråga tidigare idag gällande vad som händer med Jorvikipedia. Händer? Absolut ingenting, vilket i sig är lite av ett problem. Jag har för stunden inte alls tid eftersom jag jobbar bokstavligt talat hela tiden (om inte på mitt vanliga jobb tar jag semester för att jobba på nästa ställe, jag flyttar runt och vaktar djur konstant, sköter min YouTube-kanal som just nu kräver enormt mycket jobb samt ska dessutom börja en liten frilansartjänst), och mina kära Admins har ju självklart massor att göra på sina håll också. Jag kikar in på Jorvikipedia då jag har tid och fixar till småsaker, men jag har inte tiden att sitta och strukturera upp och sortera som jag kanske skulle kunna göra egentligen. Om dygnet hade några fler timmar kanske, haha!
   Alla är ju välkomna att skriva på Jorvikipedia, så det är ju inte som att den går under bara för att jag har lite oflyt ;) Det är verkligen jättekul då det kommer fler duktiga skribenter dit, och det bidrar ju till att Jorvikipedia växer och hjälper ännu fler som vill läsa på om Jorvik!
 
   Klockan är mycket, men jag ska krypa ner i soffan med mina kattvaktarkatter (som mest är som plåster just nu) och ordna lite datorgrejer. Jag ska försöka skutta in med lite spelgrejer så snart jag kan! ^^
Onsdagmornar...

   ...är alltid svåra att starta. Vad ska man säga liksom? Särskilt då man inte vet vad som ska hända i uppdateringen känns det lite konstigt att starta morgonen med något som sedan blir totalt irrelevant då uppdateringen väl släpps och det blir det enda alla fokuserar på, haha.
   Blir åtminstone spännande att se vad som dyker upp idag!
 
   Esme och Ponyta
Quick info

   Jag tänkte att nu då jag har ett par minuter över ska jag slänga iväg lite info till er.
 
   Jag känner mig väldigt oinspirerad till att fota bilder till blogg och Instagram med den nya spelkameran i SSO. Den sitter så väldigt högt att det blir mer trassel än kul att få till snygga bilder. Det är min åsikt though, och ni kanske tycker det funkar jättebra som det är.
   Jag är alltid noggrann med att på ett eller annat sätt överlämna feedback tillbaka till SSO, för genom att ge tillbaka genomtänkt kritik, både positiv och negativ, hjälper vi till att skapa ett bättre spel. Sånt gör saker lättare för teamet också, då de inte behöver gissa vad vi tycker! Så nu har jag skickat in mina tankar om kameran med både grejerna jag gillar (de olika inställningarna med bra valmöjligheter och vilka enorma förbättringar det blivit med att styra karaktären) och de jag tycker mindre om (vilket egentligen enbart är höjden på kameran). Nu har jag gjort min insats för samhället!
 
   Det som ändå är bra med situationen är att jag har rätt mycket äldre grejer att ta upp som jag bara inte hunnit med än! Jag ska avvakta och hoppas att jag helt enkelt vänjer mig nu, och under tiden ska jag föröska gå igenom de kära gamla Årstidsryttarna igen eftersom jag känner att det verkligen är dags att spela dem igen. Det bidrar med mer att skriva om också, för jag vet att många av er som läser här inte vet så mycket om de originala Star Stable-spelen. För er som är riktigt nyfikna finns de alla att se på min YouTube, men det kommer dyka upp mer om dem här med.
 
  Det coola Dietrich Horse Show i Star Stable: Vinterryttaren
 
   Nu ska jag packa och klippa videor, tjofräs!
Om det kom till Spotify...

   Nu finns ju alla SSO's soundtrack på Spotify, men det finns ett ljudspår jag saknar. Det är Aideens melodi som Lisa spelade under ett huvuduppdrag.
   Jag tyckte den var så himla fin! Jag hoppas att den läggs till på Spotify i framtiden. Dock ser man ju att alla ljudspår ligger i album beroende på var de kommer ifrån/vad de används till. Kanske det väntas tills det finns mer speciell musik från huvudstoryn att använda?
   Åh jösses, tänk den dagen vi får besöka Pandoria? (För det ska banne mig hända, jag har väntat tolv år på det! I AZKABAN! (typ)) Där måste det väl finnas speciell musik? Jag hoppas verkligen på det! Sergeant Tom, som gjorde musiken till Starshine Legacy och som sedan Dinodalens release har gjort all ny musik till spelet, har aldrig gjort en besviken än så länge, så jag hoppas att SSO väljer att samarbeta med dem inför kommande huvuduppdrag.
   Måtte det bara inte dröja lika länge som sist.
 
   Esme håller Lisa sällskap då hon ska spela Aideens melodi i gryningen
 
   Idag får ni btw ursäkta mig om jag nu inte dyker upp igen här förrän i morgon. Flyttar tillfälligt tvärs över stan i morgon och har så sjukt mycket att hinna med innan dess!
Jätteviktig dag!

   Idag är det 20 år sedan den första Harry Potter-boken släpptes. Asså herregud?! Jag vet att jag en dag kommer sitta och säga samma sak om 20-årsjubileet för den sista boken också, men det är en stor grej det här.
   Denna bokserie har format en enorm del av min barndom och jag hade väl tur att de första tre böckerna hade hunnit komma ut lagom till att jag var läskunnig - sju år gammal tragglade jag mig igenom bok nummer 1 på knappt sju dagar och sen insåg min mamma att det bara var att köpa resten som fanns ute också.
 
   Om ni fortfarande inte har läst böckerna, läs dem. Typ igår. Läsning är något väldigt konstigt, att hallucinera medan man stirrar på små konstiga tecken på en skärm eller i ett dött träd (ie en bok), men det är också något som man kan få ut väldigt mycket av. Om ni undviker läsning pga att det är svårt kan jag nämna att min kinesiskalärare utlovade att dyslexi inte existerar i kinesiska eftersom deras tecken lagras i ens bildminne, så det är ett protip.
 
 
 
 
   Jag har btw precis kommit hem och jag har miljoner grejer att göra. Yaay...
Är det inte dags snart?

   Det har gått ÅRATAL. Det vore så härligt att få bygga upp Dews gamla gård i Norra Skördebygden så att man kan få stället som hemstall och kan bringa lite mer liv till Jorvik. Det finns ju också ett stall där uppe där man skulle kunna köpa fler hästar ifrån!
 
  Esme och Sweetie inspekterar gården 
Jag måste tacka!

   Jag har fått jättefin respons från de två videorna jag lade upp igår, och tack så mycket för det! Jag har planer på att göra många fler och har redan flera manus klara, och mitt enda hinder är att jag bor i en lägenhet med pappersväggar så jag måste sparka ut familjen för att kunna spela in någonting med min egen röst utan att vara konstant livrädd för att de ska höra mig. Jag hade faktiskt spelat in ljud till en tredje video som jag tänkte börja klippa ihop igår, men jag insåg att jag var alldeles för trött då jag spelade in den ljudfilen för den var riktigt, riktigt dålig. Däremot nu på morgonen ska jag spela in den på nytt innan jag åker till jobbet! Effektivitet är det enda som gäller för att klara av mer än dubbla jobb, haha. Tänk vad man gör i kampen för att flytta hemifrån, samtidigt som man får väldigt spännande saker att göra på vägen!
 
   Just nu händer det väldigt mycket runt om mig - på onsdag flyttar jag tillfälligt tvärs över stan för att vakta katter, men jag hoppas på att kunna hålla igång blogg och spelande typ som vanligt ändå. Effektivitet, som sagt! Jag hoppas hinna få ihop allt så det ska funka typ som vanligt. Jag har fortfarande jättemycket att skriva om som jag helt har missat - känns som att jag borde skriva checklistor så jag inte missar att skriva om allt roligt som händer kring SSO!
   Vet ni något kul som hänt i spelet som jag missat att skriva om? Hojta till i så fall!
 
   Esme och Darkrai
Min senaste videoserie!

   Äntligen! Efter ett halvårs planerande och funderande och en sjukt massa jobb för att till slut få ihop det kan jag nu slutligen presentera de första två videorna i min nya videoserie. Jag har länge varit fascinerad av de videor i samma stuk som gjorts i Pokémoncommunityt i åratal, men ingen hade än så länge dragit in videorna i samma stil till Star Stable. Jag har dragit väldigt mycket inspiration från ett antal grymma killar som gör ett fantastiskt jobb som videoredigerare och jag är glad att jag lyckades få det här att fungera!
 
   Jag räknar med att ett antal fler sådana här ska göras, och jag har skrivit manus för flera redan. Dock ligger det väldigt mycket jobb bakom dessa videor för att få ihop fakta, bilder som är lagliga att använda osv, så det är ingenting man drar ihop på fem minuter - men jag hoppas att ni gillar resultatet lika mycket som jag gör!
 
 
Mr Sandmaaaaaan

   Varje gång jag ser Mr Sands kan jag inte undvika att tänka på den HÄR låten. Nu vet ni det.
 
   Det är fina tak där på oljeplattformen - det regnar ju igenom dem!
 
   Jag insåg under de senaste huvuduppdragen att vår karaktär faktiskt aldrig förr haft en direkt konversation med Mr Sands. Vi har tidigare spionerat på honom, och han har vrålat ut lite order då vi försökt bryta oss in på hans oljeplattform - men vi har aldrig haft en civiliserad konversation med honom förr. Ett lugnt och någorlunda fredligt samtal med honom har inte skett sedan Vinterryttaren då han inte riktigt var en skurk utan bara var en grinig godsägare, och innan det hände det endast i de tidiga nivåerna i SSL1, då han mötte Lisa.
   Det är lite lustigt. Denna elaka lille man har alltså ändå ett samvete - åtminstone då det kommer till familjen. Det får en att undra om hur han var som familjeman. Han gifte sig ändå med Baronessan en gång i tiden, och... de fick en son. Sen kvarstår frågan om Mr Sands är far till Aaron och Anastasia också, eller om Baronessan varit gift fler gånger.
   Det ger lite mer djup till vår mästerskurk, men vi vet fortfarande väldigt, väldigt lite om honom.
 
 
Den nya webbsidan

 
 
  Medan jag var på semester uppdaterades SSO's webbsida! Sidan har fått en helt annan layout och är lite mer interaktiv, vilket ändå inte säger jättemycket då SSO aldrig haft någon webb som varit direkt spektakulär. Jag gillar dock verkligen den här versionen, som om inte annat är riktigt snygg! Nyhetsposterna har lyfts med minst två bilder i varje post och bilderna är dessutom större än tidigare, det finns nu information om spelets appar, de konstiga 3D-bilderna från studion Bläck (numer Goodbye Kansas Studios) som jag misstänker ingen egentligen gillade är nu helt borta och man har nu en profilsida som är mycket vettigare än den sorgliga sidan vi haft de senaste åren. Stort lyft!
   Det känns dock som att det finns plats för mer, för det är fortfarande en rätt fattig webb trots att den är mycket, mycket bättre än den tidigare. Om det nu blir mer har jag inte en aning om, men jag har fortfarande ett hopp om att man ska få en mer personlig profilsida trots att den vi nu fått är bättre än den tidigare.
 
   Vad tycker ni om den nya webben?
 
 
Vad hände med Sonja?

   Esme hittar Sonja på Paddockön
 
   Sist Sonja fick synas i ett uppdrag var det under huvuduppdragen då man fick se Darko. Sonjas häst blev rädd för en Pandorisk runsten och Sonja åkte i backen, utan hjälm på huvudet.
   Jag hoppas att Sonja gör en comeback i framtiden - med uppdrag där hon skaffar sig en hjälm. Det är superviktigt att skydda knoppen!
 
   Jag har ridit i tretton år och jag har suttit upp på en häst utan hjälm två gånger. Båda gångerna har varit tävlingar där två lag ska försöka få upp så många deltagare som möjligt på en häst barbacka (en i taget då, haha). Då gällde det att springa mot hästen och hoppa ifrån för att med det rätta knycket ta sig upp. Har testat mååååånga gånger, lyckats två. Då är det typ att man sätter sig, klappar hästen och skuttar ner igen, och det var skett på stabila små fjordingar (utan någon man att hiva sig upp i hehe) som någon förstås håller i. Jag räknar med att hålla mitt streak så lågt - jag ser ingen som helst tjusning i att rida utan hjälm!
Det här med färja i Epona

   Sedan Epona öppnades har communityt nästan skrikit efter en till färja som går till den lilla hamnen nedanför New Hillcrest. Skriken har nu nästan dött ut, ich även fast jag sällan använder färjor skulle det vara lite trevligt med en till färja.
   Jag tänkte på varför vi aldrig fick en färja dit, och misstänker att det är för att Epona hör till Skördebygden. Alla transporter i Skörde och Epona är nämligen sammankopplade, så SSO-teamet kanske ser det som att Eponas hamn måste bli den i Jarlaheim?
   Jag skulle tycka det vore nice med en till färja för enkelhetens skull, och det skulle öka realismen lite. Men sen vill jag ju också ha färjor som går direkt till Pir 13 i Jorvik City för att man snabbt ska kunna ta sig dit med...
 
   Hur ser ni på färjorna? Skulle ni ha användning för fler?
 
   Jorviks senaste färjeläge är det vid Sydhoven
Ekorrar och sadelväskor

   Vet ni, jag hann klart med min nya video! Det är nästan lite pirrigt, hehe. Men jag ska faktiskt vänta med att släppa den, för eftersom den är en del av en helt ny serie på min kanal ska jag göra klart ytterligare en i samma serie, så att man lättare ser vad serien kommer gå ut på. Jag tror att den andra videon kommer gå mycket fortare att färdigställa, och jag tänkte börja så smått redan idag. Jag måste jobba riktigt snabbt nu om jag vill ha det här klart innan semestertiderna sätter igång och jag flyttar Stockholm runt för att vakta katter!
 
   Men videolös är min kanal icke! Jag passade på att släppa ett nytt avsnitt av SSO Ride Through i morse. Här har ni, och med det får jag nog önska er glad midsommar också. Jag firar aldrig midsommar så jag var tvungen att smsa runt och fråga vilken dag man firar vad, haha...
 
Videotrix

   Jag satt under hela kvällen igår och jobbade på ett videoprojekt jag försökt få ordning på ett tag. Jag har undrat om det ens skulle gå att lösa de problem jag stötte på medan arbetet pågick, men nu är det faktiskt nästan klart! Jag ska in i SSO för att ta ett par bilder, sen behöver jag ominstallera alla drivrutiner till min ritplatta (skitdator som vägrar ta emot plattan, urgh... plattan är dock nästan elva år gammal så den kanske ska bytas ut en vacker dag) och sen kan jag göra det allra sista. Kanske jag hinner klart idag? Jag hoppas det! Jag ska dock flytta till en kompis idag och vara kattvakt, och med tanke på midsommar och grejer tänkte jag försöka att inte åka dit jättesent. Flyttar hem igen på söndag men på onsdag flyttar jag till en annan kompis och har hennes katter medan hon är på semester, hehe... Om man inte får ha katt själv får man la våldgästa alla man känner och gosa med deras djur istället!
 
   Jag hoppas att jag hinner klart med videon idag, jag tycker nämligen det ska bli väldigt intressant att se vad ni tycker om den... Kan dock hända att jag behöver ytterligare några extra förberedelser innan den kan gå live. Om det är låg aktivitet från mig idag vet ni iaf vad jag gör, jag kämpar på med min video!
 
   Får bli en officiell SSO-bild för att sätta lite färg på denna morgon! Bilderna från gårdagens post med Dubbla Star Coins var så sjukt fina! Det är verkligen roligt att SSO har börjat med att släppa de här fina bilderna i högupplösta versioner med loggan på också, det är perfekt för mig med Jorvikipedia (även om det troligen ligger något viktigt PR-syfte bakom bilderna egentligen, hehe)
Vad tycker ni?

   Jag har spelat lite idag och försökt lära känna den nya spelkameran och de nya kamerainställningarna lite bättre. Tyvärr känner jag att det är jättesvårt att ta fina bilder - inget blir som jag vill, utan jag är antingen alldeles för nära eller alldeles för långt bort och det känns som att fisheyeeffekten (som alltid funnits men varit väldigt subtil) har förändrats. Jag kan inte riktigt lista ut hur, men det känns rätt skumt. De objekt jag försöker fokusera på... syns liksom inte så som jag tycker att de borde.
   Jag som bygger nästan hela mitt SSO-spelande på att fota bilder tycker det är väldigt problematiskt och jag tror att jag skulle känna mig mycket mer nöjd med situationen om kameran sänktes igen. Jag tycker verkligen att den är alldeles för högt upp och även om jag försöker tänka logiskt för att se varför kan jag inte lista ut varför det är bättre än innan. Jag har inget emot att det skedde en ändring, men jag hittar inga inställningar som passar mitt spelande riktigt bra. Jag har knappt hunnit spela sedan den nya spelkameran kom till att börja med, men trots att jag vant mig är jag inte helt nöjd. Jag saknar liksom något...
 
   Hur känner ni med den nya spelkameran? Har ni testat de nya kamerainställningarna?
 
  Det här är det minsta kameraavståndet man kan ha för att få in hela hästen i bild, men det är på tok för långt bort! Jag vill komma närmare och sänka kameran så att jag kan få rätt saker i fokus då jag spelar och fotar. Jag tycker det är rätt okej att vara långt bort från häst och ryttare då man rider fort och jag kan faktiskt absolut leva med avståndet i övrigt, men jag vill sänka kameran typ en fjärdedel... 
Det går så dåligt nu, haha

   Idag, då farao! Jag ska hem i tid och jag ska spela SSO i dagsljus! Det där vidriga rosa kvällsljuset förstör hela spelet för min del.
 
   Jag loggade in snabbt igår bara för att kika på de utlovade kamerainställningarna. Wow, vilken strålande funktion! Nu kan man själv välja vilket avstånd man har till både spelaren på backen samt uppe på hästen, separat. Det enda jag önskar är att kameran sänks, för jag tycker den fokuserar för högt upp. Jag struntar liksom i himlen, jag vill se marken och vad man springer på! Det är också störande att kameran glider tillbaka så snabbt och ryckigt om man vrider på den och sedan släpper den, så det hoppas jag verkligen tweakas. Men, det här var verkligen ett lyft och det ska man inte glömma bort! En enorm förbättring och det hjälper oss som skapar bild och film något enormt. Eloge till teamet, den funktionen kommer många ha glädje av!
 
   Vid det här laget har jag gjort midsommaruppdragen så många gånger att jag kan dem i sömnen, men de ska förstås göras igen. Man måste ju samla på sig årets midsommarkrans! Det är en fin tradition för er som inte varit med förr - varje år får vi en midsommarkrans med nya blommor i sig. Undrar hur årets krans ser ut?
 
  Esme och den nästan bortglömda ponnyn Gigi
~

  Esme och Aramis
Tjoho!

   Idag började jag kika på chassin för ny dator. Det är väldigt troligt att jag får hjälp av en bekant att bygga ihop en dator som passar mig, så jag har börjat spåna efter modeller på chassin till att börja med eftersom det är rätt lätt att hitta allt som ska vara i dem ändå då man vet vad man behöver, haha. Den dator jag har nu stoltserar med två USB-portar i fronten och de sitter på botten av datorn vilket inte passar mig alls eftersom jag har datorn under skrivbordet. Den dator jag har på mitt jobb har fyra portar som sitter på toppen, och jag ÄLSKAR det så det är sånt jag kikat efter. Hittade några fina alternativ som dessutom är stora nog för att få plats med allt man nu kan tänkas ha, så nu behöver jag bara ta diskussionen med bekantingen för att se vad jag behöver ha i det i åtanke på vad jag vill ha ut av min dator. Precis som jag sa till en kompis idag försöker jag lära mig och jag har många gånger läst på för att försöka lära mig mer om datorer och prestanda, men jag glömmer alltid allt jag läst inom 18 sekunder. Suck!
 
   I morgon tänker jag gissa på midsommaruppdatering som traditionen bjuder, och sen har jag turen att jag jobbar halvdag på torsdag och är ledig på fredag. Tjoho! På torsdag allra senast bör jag alltså äntligen få spela SSO i dagsljus igen, då blir det arabköp!
   Dock bor jag borta i helgen. Jag har blivit ombedd att sitta kattvakt åt världshistoriens sötaste fluffboll så jag har inte tillgång till min egen dator under helgen. Det är liiiite dumt tidsmässigt för dels vill jag spela spel, dels behöver jag spela in videor och dels släpptes ett nytt The Sims-pack idag! Det kostar bara en hundralapp och jag är lite taggad på föremålen i det. 
 
 
 
   Btw, jag och Siri Moonbear (min eviga superhjältebiokompis) såg Wonder Woman idag. Jag hade förväntat mig en bättre film än vad det var! Bra försök DC, men Marvelfilmerna är fortfarande ljusår bättre...
Uteritter med NPCs

   Esme och Ash visar Mandy runt i Moorland - Mandy, var är hjälmen?
 
   Jag kan minnas två gånger som vi har haft uteritter med NPCs - dels denna gång med Mandy, dels då man hjälper till vid Öppet hus vid Jorvikstallet. Jag tycker det är en mysig grej, men det vore kul att göra det någon gång om NPCn vore kopplad till sin egen häst. Tänk att leda uteritter och själv bestämma farten t ex. Nödvändigt? Inte alls. Roligt? O ja.
Varför det hemska ljuset?!

   Jag kom hem sent idag och hade velat köpa en ny arab, men jag blir så otaggad på att spela i kvällsljus. Tycker det är så fult! I morgon blir också en sen dag eftersom jag ska på bio med min eviga superhjältekompanjon Siri Moonbear (varje gång en superhjältefim släpps måste vi se den. Det är lag på det), så då blir det inget heller, haha.
 
   SSO har btw släppt nya fina screenshots från spelet med logga på, vilka jag lagt in på Jorvikipedia utan att riktigt tänka på att nämna det (se t ex Firgrove och Southsilvervattnet). Nu finns det nya bilder med de arabiska fullbloden - eller nya, men det är nyhetsbilderna från just den uppdateringen i hög upplösning med loggan på. Himla snygga bilder tycker jag! Nu vill jag bara få spela spelet i dagsljus så att man faktiskt får se hur det ser ut... Ett av mina största önskemål till spelet är att få välja dygnsrytm själv efter behov. Jag ska försöka skriva ihop något m de önskemål jag har till spelet - det var något jag pratade mycket om förr i tiden men som droppats av på sistone. Det ska vi råda bot på!
 
 
 
Här är jag!

   Elva dagar till skogs och då jag kom hem igår stod jag framför min port och testade fyra olika koder innan jag gav upp och började leta efter nyckeln istället. Jag har alltså glömt hur man kommer in i min trappuppgång, så bortkopplad har jag varit under min semester! Jag har haft schemalagda inlägg under tiden, så med lite tur har ni knappt märkt av att jag varit borta, hehe. Har haft en galen semester där jag bland annat var med om en fölning (!). Skulle ner och fölvaka mitt i natten och jag har varit svinnervös över hur det skulle gå med mamma och föl sedan hon konstaterats dräktig, och då jag stapplar in i stallet halv två på natten och ser att hästen ställer sig upp hinner jag svaja till och grabba tag i boxgallret (för man är ju lite groggy då man nästan inte är vaken och stapplar till stallet med pyjamas och foppatofflor och knappt kommit ihåg glasögonen), och sen vet jag att jag säger "Elin, det ligger ett föl här" innan jag på riktigt inser att fölet är ute och allt gått bra. Kompanjonen fick ringa runt och väcka hela gården och det var nog ingen som sov särskilt bra den natten, haha... allt gick iaf jättebra och det ska bli så kul att se fölis igen om en månad! Jag har spammat lite föl (och andra hästar) på min Instagram @esmesilverforce om ni är intresserade!
 
   Här räknar jag med att allt ska återgå till det normala - ett tag. Jag har blivit utsedd till kattvakt av fyra separata kompisar + kaninvakt av grannen denna sommar så jag ska flytta runt halva Stockholm för att bo med katterna, haha. Ska bli kul! Från och med idag blir det iaf mer Star Stable - igår kikade jag på araberna för första gången och jag ska prata lite om de uppdateringar som skett medan jag varit borta så fort som jag har tid att sätta mig vid datorn igen. Stay tuned!
 
  Esme och Flynn
Star Stable Game News

   Hela året fram till veckan då nya araben släpptes har Star Stable Game News, en nyhetsshow med Matilda och Game Master Ylva, släppts varje vecka i samband med onsdagsuppdateringarna. I avsnitten pratar de om uppdateringen, som en kortare version av det tidigare konceptet The Star Stable Show som SSE gjorde i tre säsonger.
 
   Jag föredrar text framför videor. Alltid. Jag har ändå tyckt det varit trevligt med de här videorna och jag kan tänka mig att särskilt yngre som inte är så intresserade av att läsa gillar dem. Ylva och Matilda är ett bra par i video, och gästspel från Ylvas hund Koda är alltid uppskattat, haha!
 
   Vad har ni tyckt om att få nyheterna i videoform varje vecka?
 
  Om ni mot all förmodan helt missat videorna har ni några exempel här:
 
 
 
 
 
Vem är er favorit?

   Lisa och Meteor i den Hemliga nivån i Starshine Legacy: Episod 4
 
   Vem är er favorit av Ödesryttarna? (Ja, det tar fortfarande emot att kalla dem "Soul Riders". De var Ödesryttare under hela min barndom!)
   Min är Linda. Böcker, kunskap och ett stort intresse för lärande samtidigt som det inte är helt lätt att hitta vänner - jag känner igen mig. Sen då man väl hittar sina vänner håller man fast vid dem, åtminstone så gott man klarar efter omständigheterna. Jag tycker om Linda; hon är vänlig och sympatisk.
Snart tillbaka!

   Min första semester närmar sig nu slutet och jag är tillbaka igen i morgon kväll. Först då kommer jag ta itu med kommentarer och liknande!
 
   Min gamla arab Darko ska faktiskt bytas ut då jag kommer hem igen. Jag använder ändå aldrig de gamla araberna, så det finns ingen vits med att ha kvar honom nu då det kommit en ny svart arab. Hoppas på både skimmel och isabell framöver så att Arwen och Helios också får sluta sig till flocken på nytt!
Blåa blomster

   Esme och Darcy
Vad spelar ni?

   Jag har aldrig riktigt kommit in i världen av MMORPG. Jag skulle testa World of Warcraft, men min dator sa tack och gonatt och ville inte alls vara med. Jag började testa LotR Online för några år sedan, men då hade jag en kass dator och då jag köpte den jag har idag kom jag liksom aldrig riktigt in i det (förlåt, Neo!). Sen testade jag något Marvel-spel, men trots kämpande och ihärdigt Googlande för att få hjälp kom jag ingenstans (jag misstänker att jag råkade ut för en bugg som stoppade min progress). Jag har i perioder försökt spela både Digimon Masters, ArcheAge och Yu-Gi-Oh! Online - men jag blir så snabbt väldigt omotiverad! Till slut har jag fått inse att spel där jag behöver interagera med andra verkligen inte är för mig, haha, om det nu inte är hästar involverade.
 
   Screenshot från då jag testade det dära Marvel-spelet-vad-det-nu-hette. Jag spelade självklart som Black Widow, haha... Riktigt synd att jag verkligen inte kom vidare, jag gillade spelet.
 
   Nu är jag nyfiken - spelar ni några MMORPGs, och i såfall vilka? Presentera era favoriter :D
Den där soffan ni vet...?

   Adam och hans soffa
 
  Jorvik Citys intåg i spelet gav oss en soffa, en tunna med kräftor (asså vad i hela...?) och en hink med färg. Färgen lär har torkat för länge sen och man kan känna hur tålamodet tryter lite då man vill få användning för grejerna som nu ligger i min garderob. Tror ni det händer något snart?
Nya kläder

   Sist det kom kläder av ny modell till spelet var det mössorna i Aideens Plaza. Visst är nya kläder alls väldigt ovanligt numera, men att det faktiskt kom en helt ny klädesmodell var verkligen nice. Jag kan inte låta bli att hoppas på något annat nytt, för att bryta av lite mot det vi har idag. Mycket är snyggt, men det är kul med något ny-nytt nån gång ibland! Kanske en dressyrfrack? Eller en säkerhetsväst? Det hade jag verkligen gillat!
 
 
Miljöombyte

   För min del är det ibland svårt att leta upp nya platser i spelet - man är van vid att spendera tid vid sina favoritplatser och ibland glömmer man hur många coola ställen som finns. Men, det faller ju också lite på att man inte har någon anledning till att besöka vissa platser... som typ Stormgården.
 
   Esme och Artemis
Bibliotek

 
 
   Vad ni ser här ovan är biblioteket från spelet Horsez. Vilket bibliotek också, eh? Riktigt vackert! Grejen med biblioteket i det spelet är att man måste läsa upp om vissa grejer för att kunna utföra dem i spelet. Säg att du ska starta i en högre klass dressyr än veckan innan - ja, då får du gå och läsa upp om de nya rörelser som du måste rida i det nya programmet. Har du svårt att förstå ditt föl? Läs upp på om hur föl fungerar.
   I det spelet är det ett vinnande koncept, och jag gillar verkligen att få välja ut böcker att läsa även om det är begränsad läsning. Men vilken dröm det vore att ha något sånt i SSO! Det behöver inte ens vara något stort, men brottsstycken från öns historia vore en dröm. Bibliotek har vi ju redan, haha...
 
  En bild som är så gammal att Esme fortfarande hade sitt newbiehår...
Där Åskviggen slår till

   Alex och Tin-Can under de senaste huvuduppdragen
Då och nu

   För er som inte har spelat Star Academy kan jag börja med att påminna att det var i det spelet man först fick besöka Jorvik Citys Galleria. Men visste ni att man bara kunde vandra runt på bottenvåningen? Rulltrapporna fungerade inte, och för att gå in i butiker behövde man klicka på informationstavlan bredvid rulltrappan. Det var dock många butiker att välja bland - inte för att utbudet var fantastiskt, det är långt mycket bättre idag.
 
   Men, vi är nog alla tacksamma över att det inte är så det funkar i gallerian idag, eh?
 
 
Titta här!

   Haha, den här videon hade jag hunnit glömma att jag gjort! Någon gång då jag hade suttit och lattjat med texturerna i Starshine Legacy för mer än två år sedan fick jag för mig att klippa ihop det här.
   Åååh, det gör nästan lite ont i hjärtat av nostialgi varje gång man ser på det här spelet. Tänk att det ändå var där det hela började? Min resa genom Jorvik började i det där spelet, för tolv år sedan. Sjukt!
 
Över broar

   Esme och d'Artagnan
Favorit i repris

   Idag är det 11 juni, och därmed firar vi att det är 126 år sedan denna artiken publicerades i Jorviks Allehanda:
 
 
 
   Visste ni btw att vi på Jorvikipedia har en tidslinje över viktiga historiska händelser på Jorvik? Det tog mig mycket pusslande att skriva ihop den, haha, men den är fullständigt korrekt och jag tycker det är riktigt kul att vi kan erbjuda något som den!
Länge sedan

   Star Stable: Vinterryttaren
 
   Det var nu riktigt, riktigt länge sedan jag spelade de originala Star Stable-spelen! Känns lite som att det är dags snart igen, för att uppdatera sig lite. Och kanske man skulle testa en utmaning, att spela med en specifik häst? Problemet som uppstår är bara att spelen blir rätt tråkiga med vissa hästar, haha. Typ som de man startar med, som är så långsamma så klockorna stannar. Men, Vinterryttaren ska jag nog ta och dra igenom åtminstone. Det är lustigt att jag gillar området så mycket då jag ändå visuellt sett tycker att just det här spelet är det svagaste! Pine Hill finns ändå där, och jag har en svag punkt för det stället.
 
   Hur ser er relation mot de här gamla spelen ut? Har ni spelat dem i åratal, testat nån enstaka gång eller aldrig hört om dem förr?
Påminnelse!

   Jag blir ofta tjatad på då det kommer till YouTube, om att jag ska spela in både det ena och det andra och att mina videor kommer ut för sällan. Jag kan med glädje informera om att det på min kanal finns över 730 stycken videor till förfogande och jag tvivlar på att det är särskilt många som sett ens hälften! Nejmen seriöst, jag gör så gott jag kan men videoproduktion tar tid.
   Jag tänkte iaf passa på att tipsa om lite videoserier jag har på min kanal utöver bara SSO! Klicka bara på speltitlarna för att komma direkt till spellistorna.
 
   Starshine Legacy - Det är inte SSO - men det är spelen som lade grunden för SSO! I SSL får man lära sig om hur Ödesryttarna träffades och upptäckte sina magiska krafter.
 
   Star Academy - Då magi och hästar har gått ur tiden ska det till att bli en musikskola på Jorvik! Det här spelen handlar om sång och dans och är riktigt roliga.
 
   Star Stable (1, 2, 3, 4) - Nej, det är fortfarande inte Star Stable Online, men Star Stable är spelen som lade grund för mycket av det spel vi spelar så mycket idag. Här får man bland annat se en helt annan version av Silverglade med omnejd!
 
   My Horse and Me - Det här coola spelet satsar till 90% på banhoppning, och sen finns några minispel som jag är så värdelös på att ni säkert får er något skratt medan jag panikar över hur dåligt det går.
 
   My Horse and Me 2 - I detta spel följer man Emma som tävlar fälttävlan. Ett lite speciellt spel som ändå är väldigt trevligt!
 
   Zoo Tycoon 2 - Mitt hjärtespel som aldrig går ur tiden. Tyvärr kommer jag aldrig avsluta denna spellista eftersom den sparade filen på spelet blev korrupt, men det här var en videoserie som uppskattades väl!
 
   Horsez - Ett hästspel med hästar som ser ut som Garnoks avkomma - nja, kanske inte världens bästa idé, men det här spelet har en av de bästa handlingarna av alla hästspel jag testat genom åren.
 
 
   Arvet från Rosemond Hill - Jag tror att alla jag pratat om spelet med håller med om att Arvet från Rosemond Hill är världshistoriens bästa hästspel. Ändå vet jag knappt varför det är så bra? Fult till tusen är det, men det är så galet bra.
 
   PennyGirl - Om Arvet är fult men fantastiskt är PennyGirl makalöst men svintråkigt. Eller kanske inte riktigt så illa, haha, men det är en rip off på SSO med galet snygg grafik.
Vad är grejen med posteffekter?

   Lily och hästen jag döpte till Eclipse från Horsez Ranch Rescue
 
   Alltså på riktigt, varför? Posteffekter lägger ett så konstigt filter över bilden och jag ogillar den lysande effekten. SSO ger ju möjligheten att stänga av dem, men sån tur har man inte alltid...
Bortglömd häst

   Esme och Freya
 
   Minns ni Freya? Hon var den andra hästen jag någonsin köpte i SSO. Först var det Ash, sen Iddy (brunt Holländst varmblod), sen Freya. Och eftersom den här hästen har knoppar då man köper den väntade jag tills det var möjligt att byta man och svans på hästarna (nej, det gick inte vid spelets start) innan jag köpte henne. Veckan efter det ändrades färgen på hennes man till lite mörkare än innan, för SSO-teamet hade fått lite klagomål på att hästens man var lite grå-brun och den blev istället mycket svartare.
   Jag älskar Freyas färg, men jag rider aldrig på hästarna av den gamla modellen längre. Undantage är då Esmes Ash och Penny Kinglees Rapidash (alltså Pennys starthäst). Vore så nice med en nyversion av Oldenburgarna med den här snygga färgen!
Den vilda ponnyn

 
   En av de bästa uppdragskedjorna SSO någonsin har producerat är enligt mig den om Nightdust. Jag hoppas på en fortsättning på den snart! Sist var ju i vintras, så det vore nice om vi fick fortsätta åtminstone innan året är slut...
SMS - för dig som inte vågar prata

   Så som titeln lyder är det jag alltid tänker på så fort som jag hör "SMS". Hade en bekant som hade ovanstående som sms-signal och jag är permanent skadad efter att ha hört signalen dagligen under lång tid.
 
   Sms från James
 
    Vi har några få uppdrag i SSO som inleds med att man får ett sms. Typ då man öppnar Epona och då man öppnar Sydhoven. Det är inte mer än det idag va?
   Mobiltelefonen ser ju ut att vara mer av ett arkeologiskt fynd än den tegelsten jag fick till mobil då jag var sju år gammal och mina päron skiljde sig, så det är ju inte direkt realistiskt att använda den då det redan är allmän känndedom att mobiltäckning på Jorvik är nästintill obefintligt, men är det bara jag som tycker det är en nice grej att få sms av andra karaktärer? Jag tycker det är en kul grej som bidrar till att man känner sig mer som en del av spelet. Man måste inte alltid söka upp folk för att prata med dem, de kan söka upp oss också! 
 
   Nu kanske James och hans sms-skills är lite till besvikelse för att han inte använder en massa penga-emojis, men lite kanske man får uppoffra för att ens få ett sms. Nä vet ni, jag hoppas att det här blir en större grej i framtiden. Kanske vi en dag får oss en egen jPhone 7+++ eller något åt det hållet i spelet. Just det här som gör att vi blir som riktiga invånare på Jorvik är det som gör att jag tycker idén med sms är en riktigt bra idé.
Väldigt stora sköldpaddor

   Abzû
 
   Jag är en dinosaurienörd och därför tjöt jag "ARCHELON" rakt ut då jag såg denna jättesköldis för första gången i Abzû. Jag växte upp med den fantastiskt fina BBC-serien Walking with Dinosaurs och den hjälpte mig att komma ihåg namn på en massa spännande kreatur. Typ som Liopleurodon, vilket jag redan tyckte var ett fullkomligt svincoolt vidunder och sen gick en sån och dog mitt i Dinodalen. Eller ja, den i SSO är ju typ åttio meter längre än det riktiga djuret, men ändå...
Minns ni musiken?

   Då Jorvik City öppnade i SSO hade jag hoppats på lite fler referenser till Star Academy än vad vi fick. Visst, Miss Rita hänger i krokarna och Leonardo har kvar sin glassbar, men... jag hade nog hoppats på någon referend till musiken i de tidigare spelen. I uppdraget där man ska sätta igång Leonardos jukebox t ex, där blev jag nästan lite besviken, haha. Men det är ju möjligt att musiken inte går att använda pga rättigheter eller liknande - det är en ren gissning från min sida för jag har inte den blekaste.
 
   Om ni är intresserade av att återuppleva musikminnen från Star Academy kan ni höra de av de fyra låltarna här! (Jag började göra en video för den fjärde låten, men fjärde spelet är rätt buggigt för mig så videon blev det aldrig något av, haha)
 
 
 
 
Jag gillar popkultur.

   Faktumet att det här spelet tar upp och vördar popkultur är något som gör min mörka själ lite gladare varje gång jag ser det. Lite gladare.
 
 
   Onsdag igen! Det är nästan som att det händer varje vecka, tänka sig. Jag kommer dock inte spela på över en vecka nu, för direkt efter jobbet åker jag till mitt andra jobb där jag ska bo i någon vecka. Typ en och en halv. Aja, jag vet inte exakt när jag kommer hem, men nu börjar sommaren med ridlägerjobb! Eller ja, första lägret börjar inte förrän på fredag, men det finns alltid en miljon saker att förbereda inför läger (och om jag har tur, även hästar att rida!). Ni får alltså chansen att prova på veckans uppdatering långt före mig, och om det nu är så att det är den nya hästen... ja, då vet jag någon som kommer vara avundsjuk då man scrollar igenom Instaflödet, haha.
   Jag har förstås tidsinställda inlägg på lut som alltid då jag är borta, så ni lär inte sakna mig för mycket (om än alls). See ya!
Den kommer snart!

 
   Igår släpptes denna bild på SSO's sociala medier. Ingen information släpptes mer än "Coming soon", men Ylva lämnade en spoiler och erkände att det är något vi väntat på länge, länge - det arabiska fullblodet.
 
   Det här är verkligen en teaser! Den säger mycket men samtidigt ingenting. Posen visar verkligen på arab, vi ser att hästen har en höjd svans och ett fint gäddhuvud. Mer än så går inte riktigt att se från bilden, vilket är lite frustrerande men väldigt spännande. Det är väldigt troligt att denna häst kommer redan i morgon; jag tror de hade släppt ett datum om den skulle komma senare, för det har ju hänt förr att folk börjat skrika om det som visats i en teaser inte dyker upp i spelet i första bästa uppdatering.
   Jag har önskat en uppdatering på araben så länge och är sjukt taggad! Dock kommer jag inte kunna spela på ett par veckor nu så det är riktigt frustrerande, men jag antar att det kommer svämma över av bilder på denna häst på sociala medier om den nu släpps i morgon...
   Ååååh så spännande!
Det här med ekonomi

   Sedan i helgen har det engelskspråkiga SSO-communityt varit i uppror. De upptäckte nämligen något som kallas för "ekonomi" och missförstod det hela något enormt. Jag tänkte nu med mina något begränsade kunskaper ge en liten förklaring för att undvika att fler råkar hänga på missförståndet, som redan är tradigt nog.
 
   Okej, nu ska vi in på grundläggande ekonomi. Jag kommer utelämna en del - jag har aldrig pluggat ekonomi och är långt ifrån en expert. Alla länder på denna jord ligger på olika nivåer då det kommer till hur rikt landet är. Här i Sverige ligger vi riktigt bra till i jämförelse med till exempel Polen. Om någon från Polen, som har det ganska ok ställt ekonomiskt, kommer till Sverige kommer personen inse att det är riktigt, riktigt dyrt här i vårt land. Vi märker inte av hur dyrt det är, för i denna goda ekonomi får vi betalt nog för att klara oss. Samtidigt sätter alla företag i Sverige priser som är realistiska för att det ska gå bra för dem med. Om alla landets produkter är för billiga i jämförelse med vad befolkningen tjänar - då håller det på att spåra.
 
   På grund av det här måste företag som verkar i flera olika länder se till att sätta olika priser beroende på vilket land de vill sälja sin produkt i. Alla företag gör så, även Star Stable. Det ser man på att om jag skulle bo i Polen och betala för Star Rider är det billigare än att betala för Star Rider i Sverige. MEN! Om jag bodde i Polen skulle jag också tjäna väldigt mycket mindre än jag gör här i Sverige. Därmed blir priset fullt rättvist, trots att det är billigare i Polen. Om det i Polen skulle bli så att befolkningen skulle börja tjäna mer skulle priserna på allt i landet även höjas.
   Det är här som missförståndet kommit in. En grupp spelare har uppfattat det hela som att Star Stable försöker suga pengar ur länder som USA, eftersom man betalar mycket mer där. Men sen får man också se på faktumet att USA har en annan ekonomi än vad vi har. De har det bättre ställt än Polen. De betalar mindre skatt än oss i Sverige. Priserna som ligger över de olika länderna är direkt sammankopplade till ländernas egen ekonomi, och det är inte så att företag riktar sig mot att suga pengar från specifika länder.
 
   Slutsats - ja, det är jättebilligt att köpa Star Coins/Star Rider i vissa länder, och det är jättedyrt i andra, men det är om man tittar på vår ekonomi och vad vi tjänar. Vi i Sverige kan inte döma priserna i andra länder utefter hur bra vi har det, utan vi måste döma det utefter hur bra de har det.
   Hoppas det gjorde saken lite tydligare och hoppas att jag inte skämde ut mig fullkomligt. Jag har läst på om det här rejält idag för att ha den minsta aning om vad jag pratar om, lovar!
 
 

This weekend quite a few players have been trying to convince others that SSO is a evil company trying to drain us of money. These players don't know how economy works, and this is my attempt at explaining. I am in no way a professional, I'm only trying to educate a bit before people jump to false conclusions. Make sure to know what you're talking about before back talking anyone or anything! #EsmeSays

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@esmesilverforce) Jun 5, 2017 kl. 9:07 PDT

Halloj!

   Tjo! Min frånvaro idag berodde mest på att jag var trött på mäsnkligheten i morse då jag hörde om vad som hänt i London. Kan inte alla maktgalna gubbar hålla sig i sin egen jäkla sandlåda istället för att komma och bråka tvärs över jordklotet? (Looking at you too, USA) Sen har jag varit iväg och ridit också, så det tog upp hela eftermiddagen.
 
   Ah, jag ska hoppa in i mitt videoredigerarträsk igen och se vad jag hinner med där, men jag behöver också förbereda mer grejer inför min semester. Bli inte vuxna, det är så tråkigt. I morse hann jag åtminstone spela lite SSO! Jag har inte loggat in dagligen och har massor kvar på mitt rykte med Jamie Olivetree, men det känns väldigt uppmuntrande att veta att det finns uppdrag som ligger och väntar på mig där! Hoppas att det är en ny trend att vi framöver kommer ha uppdrag som väntar efter ryktesbyggande, alltså även för oss front line players. Kan verka irriterande för stunden, men det är väldigt belönande.
 
   Jag ser fram emot tisdag. Nationaldag betyder ledighet! Nu behöver jag hopa iväg och göra annat igen, men ajg är tillbaka i morgon. Tjo på er!
Jag är här, jovisst!

   Jag har insett att verifieringsprocessen i launchern är den största anledningen till att jag spelar SSO så sällan som jag gör numera. Min launcher tar så lång tid på sig att verifiera att jag måste starta om launchern efter verifieringen för att komma in i spelet, och eftersom min dator är så seg hinner jag stänga ner launchern och då jag väntar på att datorn ska hinna svara igen har jag hunnit glömma bort vad jag skulle göra och börjar istället med något helt annat. Inte så jättebra!
 
   Idag har jag varit ute och flängt på landsbygden för att köpa en massa grejer jag behöver inför semestern, men de senaste timmarna har jag spenderat med min videoredigerare Sony Vegas Pro 13 där jag försöker göra en mall till mitt nya videoprojekt. Mallen i sig är svår, materialet i sig är ännu svårare. Jag vet fortfarande inte hur jag ska lyckas med det här, haha! Jag hade hoppats att kanske hinna klart med det jag ville den här helgen, men det finns nog inte en chans till det. Aja, det SKA hända den här sommaren! Mallen är klar till typ 90%, så det känns ändå rätt bra. Det ska bli spännande att se hur det tas emot av er, för vad jag vet har ingen gjort något sånt här inom vårt community förr...
 
   För att sätta lite färg här nu på kvällssidan får ni en bild från Horsez Ranch Recue. Det var ett tacksamt spel att få med sig fina bilder från!
 
 
Race med NPCs

   Det finns inte jättemånga race mot NPC's i SSO, men jag finner mer och mer att jag uppskattar de som finns. Utmaningar tar jag gärna emot i SSO, särskilt nu då spelet blir mer interaktivt och det blir mer och mer gameplay istället för att springa fram och tillbaka och klicka på lite glitter.
   Här har ni en bild som är rätt gammal - den är från då jag öppnade butiken Jaharla i vintras. Men den påminde mig om att det vore kul med vänskapliga race med fler karaktärer. Sonya har ju sin häst (eller ja, hon ska väl skaffa sig en hjälm också, eh?) och jag kan tänka mig att fler karaktärer kan få hästar. Kanske något med Madison den dagen hon återförenas med sin Nightdust, men det här är ändå en ö fylld av hästar och det måste väl finnas några fler som vill rida?
 
 
Senaste videon!

 
 
   Just nu väntar jag med spänning för att se om jag "vunnit" i en bloggloppis... hittade ett par ridleggings i nyskick som inte produceras längre som dessutom säljs för en tredjedel av nypriset så jag sitter på nålar nu, haha... ridleggings är Aideens gåva till mänskligheten under sommartider!
Fredag!

   Jag har en sjukt stressig helg framför mig. Idag har jag tonvis av sista minuten-grejer på jobbet eftersom det är en halvdag och en röd dag i början av nästa vecka och jag måste gå igenom alla mina hästgrejer för att se vad jag måste köpa nytt till sommaren. Jag hann tröttna på att inte ha ridstövlar som jag faktiskt kan dra dragkedjan hela vägen upp på (mina gamla fick jag inte upp ens halvvägs över benet efter en längre paus från hästeriet) så jag köpte faktiskt nya igår. Och min iPad har efter snart fyra års trogen tjänst börjat brumma och bli överhettad, så nu försöker jag llista ut vad jag ska ersätta den med. iPad Air 2 eller iPad Pro 9.7? Den sistnämnda är dyrare, men det kanske är värt det i slutänden... Jag ska lägga pengar på en ny dator också (fortfarande inte bestämt mig för vad det ska bli) men jag är expert på att spara pengar så jag har ett sparkonto som går nästan enbart till de här dyrare grejerna så jag kan lägga ut då det verkligen behövs som nu.
   Sen ska jag försöka spela in videor också, för att hålla över sommaren. Jag har blivit kattvakt på halvtid och ska kattvakta åt tre olika personer inom loppet av en månad, haha. Blir inte mycket till att vara hemma för mig! Fram med katterna bara, jag behöver fler djur i mitt liv!
 
   Jag vet inte om jag dyker in här igen idag, för dessutom förbereder jag en massa annat inför sommarens första semestervecka. Om inte annat återkommer jag i morgon!
 
   Bild från Abzû
De nya Guldstjärnorna

 
   Så! Igår kom det ju nya guldstjärnor till spelet, och några av dem kräver att man faktiskt gör något för att locka fram dem - vilket är fullkomligt genialiskt. Ni som har sett min Walkthrough av Harry Potter och Fången från Azkaban (<- klicka på speltiteln för att komma till spellistan) vet att jag där pratade om känslan av att kunna göra helt random grejer som att kasta en trollformel på en fontän och skapa en kedjereaktion som leder fram till en belöning, och precis något sånt har jag saknat i SSO! Jag är så himla glad över de nya specialstjärnorna och mitt enda klagomål är att jag vill ha meeeeer! Sån bra idé, ett par av stjärnorna var så galet långsökta men det bidrar till lite av en utmaning. Jag vill ha typ hundra till - även fast man inte får någon belöning av att samla alla stjärnorna tycker jag jakten är spännande nog!
 
   Vad tyckte ni om de nya stjärnorna? Har ni hittat alla?
Nya The Sims-packet!

   Jag köpte The Sims 4 Föräldraliv i tisdags och började kika lite på det. Dock hade jag haft en lång dag och var inte hemma förrän runt nio på kvällen, och dessutom var min dator inte särskilt samarbetsvillig. (I samma veva började min iPad surra och brumma och bli väldigt, väldigt varm - är apokalypsen kommen?)
   Jag öppnade upp spelet då datorn väl bestämt sig för att fungera som den skulle och kikade på alla nya byggobjekt. Jättefina! Nu behöver jag bara lite tid att i lugn och ro sätta mig och bygga något nice. Just tid har jag lite tight om just nu, så det får ske då det sker. Oavsett så gillade jag verkligen det här packet, jag tror att jag kommer få stor användning för mycket i det!
 
   Om ni vill se vad som kom med i packet så har en av de största TS4-kottarna på YouTube, Deligracy, lagt upp en video där hon visar alla föremål från packet.
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.