Chrome Pointer

Jätteviktig dag!

   Idag är det 20 år sedan den första Harry Potter-boken släpptes. Asså herregud?! Jag vet att jag en dag kommer sitta och säga samma sak om 20-årsjubileet för den sista boken också, men det är en stor grej det här.
   Denna bokserie har format en enorm del av min barndom och jag hade väl tur att de första tre böckerna hade hunnit komma ut lagom till att jag var läskunnig - sju år gammal tragglade jag mig igenom bok nummer 1 på knappt sju dagar och sen insåg min mamma att det bara var att köpa resten som fanns ute också.
 
   Om ni fortfarande inte har läst böckerna, läs dem. Typ igår. Läsning är något väldigt konstigt, att hallucinera medan man stirrar på små konstiga tecken på en skärm eller i ett dött träd (ie en bok), men det är också något som man kan få ut väldigt mycket av. Om ni undviker läsning pga att det är svårt kan jag nämna att min kinesiskalärare utlovade att dyslexi inte existerar i kinesiska eftersom deras tecken lagras i ens bildminne, så det är ett protip.
 
 
 
 
   Jag har btw precis kommit hem och jag har miljoner grejer att göra. Yaay...


Filipa

Läsning är bland det bästa jag vet (efter hästar, ridning och SSO). Älskar Harry Potter (gör man inte det har man inte läst dem 😊), har sett alla filmer, läst nästan alla på svenska, de jag inte läst själv har jag hört, och har nu snart läst ut hela serien på engelska (är på sista boken, har ca halva kvar). Jag tycker det är roligare att läsa dem på engelska, många "skämt" är roligare, namn och platser är som de "ska" va och det är inga skeva översättningar. Och fastän det säkert finns de som läser de engelska böckerna 10 gånger så snabbt så är jag stolt över mig själv, jag började i våras och jag tycker jag varit duktig som snart läst ut serien med tanke på att jag aldrig läst så pass avancerade engelskaböcker förut (ger mig själv en klapp på axeln). Tyvärr är jag typ den enda i min klass som gillar att läsa, jag tycker synd om dem som aldrig upptäckt tjusningen med det...

Simon

Länge leve Harry Potter <3 Utan potterfandomen hade jag bara varit en liten lort.

Luna Friendstreet

Tänk vad många människor vars barndom har fromats av Harry Potter! Jag är en av de lyckliga ^^ Vi får säga tack till JKR för att ha skapat denna fantastiska värld.

Ebba

Älskar att läsa (läser för mycket enligt många) men har inte läst Harry Potter böckerna än men har lånat den första med illustationerna så snart så : )

Quinn Catforce

Håller faktist på att läsa igenom böckerna nu! Har kommit halvvägs på femte boken och numera läser jag ungefär 25 timmar om dan😂 (Okej, kanske inte riktigt 25...😁😏😂😂) Tycker nästan att böckerna är bättre än filmerna (såg filmerna först), böckerna förklarar mer och efter jag läst ut en bok så fattar jag mycket bättre hur och varför olika saker hände! Gillar speciellt början av alla böckerna, åtminstone i första till fjärde😁 Ser fram emot att läsa sjätte och sjunde boken också, finns fn del saker jag kanske inte förstår i filmerna men blckerna är ju så detaljerade!😄😍 Och sjätte och sjunde filmerna är ju så mörka hela tiden så man ser inte vad som händer heller! Men älskar verklingen allt som har med Harry Potter att göra! Förutom Umbridge... hon är en hemsk, elak, orättvis padda!😡😂

Quinn Catforce

Älskar att läsa och tidigare var det bara hästböcker som gällde, men sen ca en månad innan sommarlovet kom jag på att jag hade den första boken, som jag fick i julklapp 2015, skräpandes i en hylla och tänkte att jag kunde testa att läsa den (efter att vi sett igenom filmerna ett varv till) och att jag kunde avbryta läsningen om boken var tråkig... Som tur är var den inte ett dugg tråkig och jag fortsate läsa resten av böckerna. Liten rolig detalj bara när det gäller läsning av Harry Potter: Det var i skolan nån av de sista veckorna, jag höll på med andra boken och hade läst under rasten. Vi skulle ha matte, ett av mina favvo ämnen med favvo läraren dessutom, och jag läste då han kom till lektionen. Då alla kommit in i klassrummet och han stängt dörren stod han bara och skrattade och en i min klass frågade vad han skrattade åt. Hans svar var "Jag skrattar åt 'mitt namn'!" "varför det?" Sa han som frågade, "För att hon kom in i klassrummet med näsan i en bok" Som tur är gillar matteläraren också att läsa och förstår hur det är att vara fast i en jättebra bok där man inte kan sluta mitt i en mening, haha😅 (Jag läste klart stycket jag höll på med och lade undan boken och tittade upp på honom, han sa "det är bra") Samma lärare (och hans fru, som var rektor på min lågstadieskola) var på en konsert som jag spelade fiol på med en "vuxenorkester" (jag spelar på ett musikinstitut och vi var tre elever (2 fiol och 1 cello) därifrån som fick vara med på konserten). Efter konserten, då folk började gå bort från läktaren och vi som uppträdde fick gå av scenen, ställde han sig upp och bugade djupt mot mig innan jag gick in bakom scenen😂 Inte konstigt att jag gick runt och smilade hela helgen då jag tänkte på det, haha😂😄 Han är lite rolig, vår mattelärare😁

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.