Chrome Pointer

Postar på annat håll

   Genom åren har jag skrivit lite fanfics (mest one shots i slutänden) om SSO och nu har jag börjat langa upp lite på Archive of Our Own. Inget osett, men det blir lättare att hitta än att ha det här på bloggen och jag tycker sidan är lättare att använda än Fanfiction.net trots att jag varit hängiven den sistnämnde i många år. AoOO har ett riktigt bra system med taggar som gör det superenkelt att leta vidare på liknande verk, något som FF.net saknar. För stunden är det visserligen bara jag som har grejer på svenska där, men det kanske blir mer i framtiden?
   Anledningen till att jag gjort så här nu är att det är ett kodfel i bloggen som jag inte lyckats lösa (det är säkert inget problem egentligen men jag kan banne mig inte lista ut vad probemet är), som gör att det inte går att bläddra långt tillbaka i kategorier. Surt, men jag har inte lyckats lösa det på över ett år. Därför känns det lite nice att kunna lägga saker på ett annat ställe, så att det blir lätt att hitta - och dessutom så gillar jag AoOO mer och mer, tycker det är en riktigt bra site.
 
   Ni kan se allt jag har langat upp än så länge HÄR.
Ännu fler svar!

   Fler svar från frågestunden, tjoho!
 
Från Allison Underhurricane:
Om du inte skulle få bo i Jorvikstallet var skulle du bo(i sso)? 
   Moorland! Enda stället som verkligen känts "hemma", tycker att man hamnar så icke-centralt på alla andra ställen. Steves är visserligen mer centralt, men jag gillar inte att man inte har globalchatten i hemstallet.

Vad är din önskeuppdatering?
   Kunna dölja andra spelare vid behov, bli av med Azkaban- förlåt, Hästön, kunna bestämma tid på dygnet i spelet själv. Vill inte spela i mörkeeeeeeer
 
Och vem är din favorit karaktär förutom Herman? 
   Det är nog dött lopp mellan Hayden och Madison!
 
 
Från Signe Hawklord:
Hur ser rangordningen (stav) ut bland dina hästar på sso? 
   Jag vet att du har skickat samma fråga sist jag hade frågestund men jag förstår fortfarande inte vad du menar, sorry.

Vilken ras skulle du helst se komma till sso? 
   Precis som vanligt är jag rätt chill med det vi redan har. Haflinger sa jag i vintras då jag fick frågan, så jag får väl säga samma sak nu.
 
   För nästan ett och ett halvt år sedan tänkte jag mig att en Haflinger kunde se ut så här i spelet. Det var förstås innan vågen av nya hästar kom!

Hur hoppas du de nya området ser ut som ska komma under 2016? 
   Nu är det ju rätt fullt på kartan - så är det så att det är området öster om Firgrove som är det nya, eller kommer det bli något helt annat? Jag är ganska fine med vilket som, för jag gillar verkligen spelets utveckling. Jag är väldigt nöjd så länge som det finns massor att utforska :D

Om du fick göra din alldeles egna häst till sso, hur skulle den se ut, och vilken kroppsmodell skulle den ha? 
   En arab i en ny modell med nya animationer, fuxfärgad med bläs och höga, vita strumpor :D

Om du kom till en öde ö, och bara fick ta med dig 5 saker, vad skulle du ta med dig? 
   Det är väl nu man ska svara något superkylftigt, men jag vet inte. En bok om hur man bygger flotte, hammare, såg, en stor kartong med spik samt en solhatt?

Om du var en animagus, (stav) vilket djur skulle du helst bli då? 
   Man får la hoppas på häst!
 
 
Från Thea:
Vilken är din favorit häst på sso och vad heter den?
   Min startis Ashdancer är nummer ett forever and always!
 
   
 
Från Lisa:
Hur många vänner du har på din vänlista? 
   Tillräckligt många :)
 
 
Från Beatrice Purpleroad:
Har någon stulit någon av dina redigeringar?
   Har hänt mååånga gånger och jag blir lika förbannad varje gång. Tycker folk kan visa lite respekt och inte sno saker som inte tillhör dem.
 
 
Från Zuz:
Din/dina hästar du ALLTID har i stallet? 
   Ash är ALLTID hemma och har aldrig varit på Hästön. Aldrig.

Ifall du fick fortsätta huvuduppdragen - vad skulle du vela hände då? 
   Jag vill till Pandoria! Tänk vad coolt det vore? Jag tvivlar inte på att det kommer hända någon gång, men det kan säkert dröja typ tio år till dess. (<- Jag var på väg att säga att jag skojade, men det gör jag nog inte)
 
   Snabb redigering från Augusti förra året


Tips på att få igång motivationen att blogga? 
 
   Bloggandet för mig är lite som en daglig rutin. Jag älskar att skriva och därför fortsätter jag med det här. Motivation har jag aldrig problem med för att jag tycker det här är så kul, däremot så kan inspirationen tryta då jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om.
 
Bästa hästen i galaxen (pun intended)

   Från 1 April 2015 och har sedan legat och skräpat i en av mina bildmappar alltför länge, haha - dags att visa den helt enkelt ;)
 
  Jag är sjukt nyfiken på hur det blev med vinnaren av SSO's Instatävling - ni vet med de färgglada Jorvikiska vildhästarna. Har för mig att de sa i Star Stable Show att vinnaren skulle tillkännages i morgon - taaaaaaagg :D (och hoppas inte jag minns fel nu hahah)
 
   Åh btw, ni kanske har lagt märke till det redan men jag bytte ut min header igår. Jag har fortfarande ingen ny redigering som kan toppa bloggen, men nu är det lite nytt klipp-och-klistra med mycket återanvändning. Det fick mig också att inse att det är dags att spela Horsez igen! De enda bilderna jag har på fölet är på den lilla grå fölungen och det finns ju massor med roliga färger att använda. Det ÄR dessutom ett kul spel och det vore kul att spela igenom igen.
Ny ikon!

   För några år sedan fick flera av oss bloggare en speciell ikon av Star Stable via mail, som vi fick använda på våra bloggar som en liten fin "tack för att du gillar vårt spel"-grej. Nu har det kommit en ny ikon som har skickats ut! Verkar som att det är ett antal som har fått den, superkul :D Den nya ikonen har förstås den nya loggan, och även en helt ny rendering (<- bilden på flicka och häst - de är inlästa i ett 3D-program där man har dragit i dem som nickedockor för att de ska ha sin pose) som till skillnad från den på den gamla ikonen inte är återvunnen hundra gånger om. Roligt!
 
 
   Minns mailet jag fick den gamla ikonen i - det var ett jättetrevligt mail som tackade för att jag hade startat Jorvikipedia och jag fick dessutom ett par hundra Star Coins för mitt engagemang. Väldigt trevligt att få även den nya ikonen nu flera år senare :D
Ny vecka och sommaren är snart här

 
   Uppskattar verkligen vildhästarna på Sydhoven och hoppas att det kommer fler flockar till andra ställen i framtiden! Eller ja kanske inte nånstans på dagens ställen för det skulle vara jätteskumt, men kanske på en framtida plats.
 
   Nu är sommaren nästan här och jag har sån ångest inför semestern! Förra året var första gången jag hade ett jobb att ta ledigt ifrån men jag hade inte så mycket ansvar och kunde lätt ta ledigt utan minsta tanke på att det skulle bli tokigt hemma, men nu har jag väldigt mycket mer saker att basa över på jobbet och jag vet inte riktigt hur jag ska överleva den här sommaren samtidigt som jag inte ska tappa greppet, haha. Jag tar ju inte heller ledigt för att vara ledig, utan jag åker och jobbar på andra ställen - jag tror det blir tre eller fyra dagars riktig ledighet (förutom helger då) på hela sommaren. Aja, bara att passa på då man är ung och dum!
 
   Ur spelsynpunkt kan man ju tänka sig att SSO mest kommer bestå av midsommaruppdrag, som aldrig tycks ta slut under sommartid, haha. Förra sommaren fanns både Tim Hoopers sommargrejer (med ett av spelets roligaste lopp) på Fort Pintas strand och det var även en vecka eller två med Öppet Hus på Jorvikstallet mot sommarens slut. Kommer de båda eventen komma tillbaka i år tror ni?
   På tal om det, vad tycker ni om just högtidsuppdrag? Bu eller bä och varför?
Once upon a time

   Bild från SSO's Instagram våren 2014
 
   Första gången jag träffade någon från SSO-teamet var under Göteborg Horse Show 2014. Jag var totalt livrädd för att sitta och skriva om spelet och ibland ha turen att chatta med Game Masters på internet är en sak, att träffa människor på riktigt är en helt annan (särsklt under en period då man hade nästintill social fobi). Vad jag absolut inte kunde ha trott då var att både GM Heather och Lucia, som ni ser ovan på bilden, visste precis vem jag var inom communityt bara jag presenterade mig som Esmeralda Silverforce - vilket var väldigt konstigt. Men, också väldigt roligt.
 
   Sedan dess har jag dykt upp på lite olika event runt om i landet där det gått att hitta vårt spel. Det som är återkommande är en förväntan, en glädje och väldigt många lysande ögon. Inte bara det, utan också en stor tacksamhet, från båda håll. Inte bara är det givande som spelare att vara med om den här resan som Star Stable gör, utan det är också givande ur SSO-teamets synpunkt. De ger ut en produkt de är stolta över, som skapar glädje och nya vänskapsband.
   De här stunderna där spelare och spelutgivare (nu då teamet är så mycket större känns det mer lämpligt att säga "utgivare" än "skapare", som egentligen hela communityt sagt förr) kan mötas är rätt fantastiska. Utan de här stunderna hade jag säkerligen aldrig fått chansen att sitta och göra de superroliga Tutorialvideorna på Star Stables YouTube-kanal, till exempel! Tack vare de här stunderna har jag haft en extra möjlighet att träffa nya vänner, som i sig har fortsatt att bli konstanta delar i mitt liv. Man ska verkligen inte underskatta vad ett gemensamt intresse kan skapa!
 
   Jag taggar järnet inför SSO's nästa svenska event på Inferno 11 juni just nu! Verkar som att flera hundra spelare planerar att komma dit vilket är helt sjukt. Men samtidigt som det finns de som redan har varit med om många event och ändå kommer dit så finns det många spelare som kommer få sin första upplevelse då det kommer till att möta andra spelare ute i verkliga livet, och jag kan inte låta bli att vara riktigt, riktigt glad för deras skull - för den här upplevelsen är inget man vill missa något av, och den kan leda till många, många fler.
Fjordisar

   Esme och Athos stirrar sig blinda på små stela fjordingar (det är btw dimma i Dinodalen - men Photoshop kan trolla så att man ser lite bättre i efterhand, haha)
 
   Jag har nästan varit inne på att köpa fler fjordingar - åtminstone en - men i morse traskade jag runt i spelet med fjordisen Pichu och kände att näääää. Herregud vad jag är förstörd av de nya fina hästarna med unika animationer! Jag har alltid tyckt att fjordingen är en jättefin hästras och jag har aldrig haft något emot den i spelet, men nu är gränsen nådd och jag kommer inte längre, haha. Kanske man får leva på hoppet att fjordingarna får en remake i framtiden?
Solen

   För rätt länge sen försökte jag göra "realistiska" tappningar av Ödesryttarnas hästar. Det gick sådär - alltså typ inte alls, haha. Concorde blev jag dönöjd med, sen sket det sig totalt med Meteor och han blev jättedålig och jag gav upp halvvägs in på Starshine.
   Jag satt igår och petade på fem olika halvklara redigeringar under kvällen, så helt plötsligt fick jag mig en däng och öppnade istället den gamla färdiga Concorde, började måla ett träns... sen råkade resten liksom bara hända. Råkade. Även fast jag satt med ungefär tjugo olika referensbilder för smådetaljer.
 
   Symbolen på schabraket är solen ingraverad på en av statyerna i Väktarnas Dal - och Uvexhjälmen ser faktiskt ut som en Uvex tror att mönstret bara är slumpat med en kul mönsterpensel. Bra också att dressyrryttaren rider sin pålle med typ noll eftergift i nacken men jaja
 
   Glöm inte att ni kan se mer av mina redigerade/målade bilder genom att klicka på knappen "Redigeringsgalleri" i menyn till vänster!
DET förklarade saken

   Jag har haft två Bloglovin'-konton hur länge som helst men jag har funderat lite på varför vissa grejer kommer upp i mobilen och andra inte på datorn. Då visar det sig att sist då Bloglovin' kastade ut mig från min autoinloggning så jag fick logga in själv så loggade jag av misstag in på mitt inaktiva konto - så jag har helt enkelt inte sett hälften av allt som hänt! Klant-Esme, det här har ju också bidragit till att jag inte har kommit ihåg att läsa bloggar i lugn och ro för att dessutom kunna lämna kommentarer. Det blir det förhoppningsvis ändring på nu, då jag kan börja ha koll på allvar igen :D
 
   Hallååååå btw är jag så sjukt glad över att Spegelträsk ÄNTLIGEN har fått gröna träd igen! Jag har undvikt stället i protest men nu är det chill igen - jag älskar träsket och är glad över att det äntligen ser ut som det gjorde den där första veckan då vi fick upptäcka Epona.
 
   Esme och Glóin
Ännu mer svar!

   Mer svar på frågor, wiho!
 
Från Emelie Silverhaven:
Vilken är din absoluta favoritredigering som du själv gjort? 
   Mähähä, jag ändrar mig ju konstant! Särskilt eftersom jag faktiskt blir lite bättre för varje bild jag gör också. Jag tycker fortfarande hemskt mycket om bilden jag gjorde efter Sveriges vinst i Eurovision Song Contest 2015.
 

Om du fick göra ett område helt själv i spelet hur skulle det se ut och vad skulle det vara för "tema" på det? 
   Något Vilda Västern-inspirerat, helt klart. Jag skulle vilja återvända till miljöerna från Sommarryttaren, men göra det glesare och torrare. Tänk Coyote Ranch med de resurser som idag finns i Star Stable? Dröm!

Välj ett plagg eller utrustning som i dagsläget inte finns i spelet men som skulle vara nytänk och som du tror många skulle vilja ha!
   Satsar på häst då! Förbygel skulle jag vilja ha. Jag tror det vore snyggt på de nyare hästmodellerna (är lite tvek på de äldre) och tror det more ett snyggt kompliment till spelet. Benskydd skulle jag också gilla - inte lindor, riktiga senskydd.
 
Från Lily:
Spelar du och pratar med några från sso eller spelar du mest ensam?
   Jag spelar i princip alltid ensam - visst kan man snacka med någon i vänchatt ibland, men 9 gånger av 10 spelar jag helt själv.

Vilken server är din favorit?
   Jag startade ju min resa på Air Star och det är där jag mest hänger, så det blir väl den per default. Hade dock gärna spelat mer på de andra servrarna, men det är så sjukt dött på dem.

Jobbar du fortfarande med starstable teamet. gör deras youtube klipp och så?
   Jag har hjälpt SSO-teamet med videor, och då endast Tutorialvideor. Det ska komma fler, det har planerats för åtminstone tio till. Anledningen till att inget nytt har kommit sen i julas är att jag och Archie (aka. den episka berättarrösten) inte har kunnat ses och synka manus och grejer har hunnit ändras i spelet så manuset måste skrivas om och spelas in på nytt och allt vad det nu är. Vi synkade dock för några dagar sedan så jag hoppas på att kunna börja snart igen :D
 
Från Sofie Wolfwell:
Hur länge är du star rider på Penelope?
   Life Time!
 
Från Coco:
Drömuppdatering? 
   1) Kunna välja eget ljus i spelet (alltså jag vill spela i dagsljus även om jag spelar kl 8 på kvällen), 2) kunna stänga av vän- och gruppförfrågan, 3) kunna dölja andra spelare så att man ser vad man håller på med vid nya uppdrag

När du började spela sso var det lika mycket drama i chatten som det är nu? 
   Jag började bokstavligt talat spela SSO på stenåldern. Det fanns inte ens 25 spelare registrerade på hela spelet då jag började spela. Jag skojar inte. Så nej, drama fanns inte i Jorviks ordbok, alla som började spela var så fascinerade av spelet så det tog alltid en stund innan de ens hittade till chatten.

Favorit högtid i spelet? 
   Halloween! Pumpa-Pacman, maskerader och spöken överallt - och dessutom en och annan spindelgris.
   Första gången SpiderPig kom till spelet fanns griseknoen vid Bedrövade Dews farm

Vad tycker du om huvudstoryn i sso?
   Huvudstoryn är i grund och botten det som fick mig att börja spela och det som hela tiden hägrar framför mig. Jag tycker det är en fantastisk historia - men det skulle inte skada om den kom lite oftare än vad den gör numera.
 
 
Från Diana Sweetgirl:
Hur kommer det sig att du började med YouTube och att du började blogga? 
   Bloggen startade jag för att jag nyss skapat Jorvikipedia och ville skriva mer åsikter runt det hela - för att dessutom kunna locka folk till wikin. YouTube började jag med för att jag tänkte att det kunde vara kul.

Ser du dig själv som en "riktig ungdom", alltså festar och dricker på tok för mkt? 
   Tbh - jag har aldrig druckit alkohol i mitt liv och jag vantrivs något enormt på fester. En bra kväll för mig är en kväll framför datorn med en stor kopp te. Ser ingen vits med att dricka (har dåliga erfarenheter av alkohol i min närhet sedan min uppväxt) och om man nu tvunget ska göra det så bör man göra det med lite försiktighet och inte bara dricka för att supa bort hjärnceller.

Vilken är din favorit film? 
   Det är totalt omöjligt att välja! Jag har verkligen en endless list of favorite movies och skulle aldrig kunna plocka ut bara en favorit. Jag har en förkärlek för Marvel-filmerna och nästan allt som Disney skickar ut.

Läser du andra bloggar?
   Yes - så många jag bara kan hitta. Svårt i det här communityt dock, för det är väldigt få kvar :(
 
Från Johanna Lightstone:
Hur känns det att ha sso som fritidsaktivitet/hobby? 
   Känns väl som att ha vilken hobby som helst x) Jag tycker iaf det är en väldigt rolig och givande hobby.

Tycker du det är värt att köpa starcoins? 
   Det beror helt på om man kommer ha nytta av dem!

Är det lika roligt att spela sso nu som det gjorde förut?
   Jag älskar att spela SSO och skulle gärna göra det mer än jag gör. Jag har dock inte tid, så det blir inte så mycket numera - vilket är trist. Hoppas kunna komma tillbaka in i det lite mer igen :D
 
 
Nostalgitripp - Nyhetsbilder

   Förr i världen var det ett helt annat stuk på de bilder SSO släppte tillsammans med sina nyheter varje onsdag. Jag hade faktiskt inte tänkt på det alls förrän jag gick igenom en av mina mappar till Jorvikipedia, där jag sparat i princip alla nyhetsbilder ever för att kunna använda på Wikin.
   Det var verkligen en helt annan känsla med tanke på att många av bilderna var renderingar - alltså att man läst in karaktärer och föremål i 3D-program och flyttat dem tills de stått eller agerat som man vill. Sånt tar självklart lite tid, vilket kan vara en anledning till att det inte händer längre nu då företaget är större och man troligen inte har lika mycket tid att sitta med sånt småpill för en bild som spelare bara uppmärksammar i några få minuter innan de glömmer att den någinsin existerat.
 
 
   Star Stable fyllde 2 år och det fanns bara två modeller av häst förutom starthästen - ponnyn och Friesern. Notera att sadelgjordarna fortfarande inte hade gjort sitt intåg!
 
   Under spelets ettårsfirande fick man det här utrustningssetet. Schabraket är fortfarande ett av mina favoriter!
 
   Nej, det är inte just min Wildheart - men man kan ju också ha en starthäst med denna färg och då träns utan nosgrimma kom till spelet visades de upp med den här bilden.
 
   Då Life Time-setet - det originala setet - kom till spelet visades det upp så här.
 
    Det här var en bild jag var besviken på hahah, för jag hade hoppats att Andalusierna skulle ha fått en helt unik kroppsmodell och inte bara varit en repaintad Frieser.
 
   Den första helt tydliga bilden vi någonsin fick se på de Arabiska fullbloden
 
   Då spelet fyllde ett år släpptes den här bilden, på de fyra Game Masters vi hade på den tiden - Heather, Lucia, Vendela och Elise (troligen inte i den ordningen dock, haha!)
 
   Förr fanns det ett specifikt set baserat på varje stor by. Tyvärr slutade den traditionen innan Gyllenåsarnas Dal öppnade. Här ser ni Fort Pintas Jockey-sey, Vingårdens set och Firgroves terräng-set.
 
   YIIIIIHA!
 
   Den här bilden var kul, för den kom långt innan Andalusierna - och jättemånga trodde att hästen på bilden var en Andalusier x)
 
   Renderingarna har dock kommit tillbaka lite i de senaste nyhetsbilderna där Welshponnyerna släpptes - jag älskar det och hoppas på att få se mer!
 
 
 
Yo!

   Igår såg jag nya X-Men med Siri - grym film, om ni inte har sett den, se den; och helst i morgon (någon som catchade den referensen?) I vilket fall, liiiite faith in Marvel is restored efter bomben de droppade om Captain America häromdagen. Huga.
 
   Jag hade planer för den här dagen som ändrats, så jag är inte riktigt bergis på vad jag ska hitta på. Kanske prova på WoW? Har fått påtryckningar av någon *host* att testa. Känner dels lite "varför inte", dels känner jag att jag verkligen borde försöka spela LotRO igen, haha. Hade typ lovat Gen att börja med det då jag skaffade ny dator - det var typ ett och ett halvt år sedan. Oops...!
   Samtidigt har jag fortfarande redigeringar på lut och jag har börjat spela Zoo Tycoon 2 igen. ZT2 känns fortfarande inte superkul att spela, mestadels för att jag just nu känner mig lite låst och irriterad över språkfiler som inte går ihop. Borde väl ändå gå att lösa? Folk kan ju skriva Zoopedias på sitt eget material i spelet, jag kanske kan lista ut hur jag kan få ihop egna texter till allt som saknar korrekt översättning...
 
   Btw så har jag fått en massa mail senaste dagarna där folk frågar om Star Stables event på Inferno. Notera att jag inte har något som helst att göra med hur eventet hålls och alla frågor som ni förväntar er riktiga svar på bör självklart gå via förslagsvis support eller PM på SSO's Facebooksida.
 
   Esme och d'Artagnan
Har jag hittat alla hemliga platser i spelet?

   Svar: Nej.
 
  Förvånade? Som jag har nämnt mer än en gång under bloggens historia så har jag ungefär lika bra lokalsinne som en mindre begåvad snigel på utlandssemester utan karta - okej visserligen hittar jag tack och lov rätt bra på Jorvik, men samtidigt så har jag inte riktigt något som lockar mig till att söka upp de hemliga platserna. Man vinner ju bokstavligen talat ingenting på att faktiskt hitta dem...
 
   Om man fick 5 xp för varje hittad plats? Då fasen, då skulle ni aldrig se skymten av Esme Silverforce för hon skulle kuta runt i panik i sin jakt på nästa hemliga ställe.
 
   Typ.
 
   Esme och ClarkDet här är mer min upptäckarstil - hitta spännande grejer man kan fundera på och prata om
Så flöffig

   Esme och Glòin
 
   Islänningarna är så himla fina! Borde köpa fler.
 
   Btw, jag tror inte att jag någonsin har sett någon som har bytt man på sin islänning i spelet - har någon av er gjort det?
Coooolt!

   Jag erbjöd mig som översättningshjälp till Aurora Designs och jag ska kontaktas framöver för att översätta lite text - askul :D Blir kanske bara till en enda grej men skulle gärna hjälpa till att översätta mer. Språkfilerna i Zoo Tycoon 2 går ju inte ihop helt så om man inte har stöd för andra språk än sitt eget finns det helt enkelt ingen text i spelet. Får se vad som blir av det hela men hoppas det verkligen blir av iaf - skulle underlätta för alla svenskar som vill ladda ner den uppdaterade versionen av den superfina Saigaantilopen ^^ (och hur coolt vore det inte att ha text man själv bidragit med i ett av sina favoritspel?!)
 
   Jag har kommit hem jättesent varje dag den här veckan men idag var jag hemma liiite tidigare. Jag har lite redigeringsgrejer att göra på flera håll och tänkte sitta och pilla med det. Det är verkligen avkoppling tycker jag :D
 
   Btw, ni som ska på Inferno 11 juni, SSO har släppt en nyhetspost där de ber om OSA (alltså om ni ska gå så uppskattas det om ni berättar det för att de ska veta hur många de ska förvänta sig dyka upp) - länk till det har ni HÄR!
 
   Ha en bra kväll dudes, jag ska mysa ihop mig med en stor kopp te och ritplattan!
 
   Gammal redigering i repris
Tips på fantastiska redigeringar

   Om det är en redigerare i det här communityt som jag kan känna mig lite avundsjuk på så är det April Goldfall. Den här tjejen redigerar väldigt simpelt men otroligt effektfullt och jag älskar hennes idéer - har hänt mer än en gång att man beundrat en av hennes bilder och tänkt "wow, varför har jag aldrig tänkt på att göra något sånt här?". Hon redigerade t ex helt magiska Islandshästar långt innan de ens kom till spelet genom lite bildmanipulation.
 
   Kika in hos hennes blogg HÄR och stötta hennes grymma konstverk!
 
   Bild redigerad av April Goldfall, besök hennes blogg genom att klicka på bilden eller hennes namn
Magiska tinkerhästar

   Esme och Corinne
 
   Tinkerhästar är magiska hästar och jag sitter och smyghoppas lite att de ska få uppdaterade modeller i spelet. Jag tror det kunde bli gaaaalet snyggt.
Sötnötar! (och viktigare saker)

   Gaaah vad sent det blev idag hahaha, tappade helt bort tiden på jobbet och var där alldeles för länge x)
 
   Asså jag vill typ ha en till Welshponny. Jag försööööker hålla mig fram till dess att vi får större hemstall, men eftersom vi inte vet något om när det kommer så kan jag inte låta bli att köpa nya hästar ibland, haha. Älskar den här bilden också, hur söta är de inte?!
 
   Så ovant med en nyhetsbild i det här stuket, men ME LIKE, mer sånt här :D Vita ponnyns runda hopp ♥
 
  Vilken gillade ni bäst? Jag har svårt att bestämma mig, tycker de alla är jättesöta på sina egna vis. Kommer troligen inte köpa en - än - men ändå!
 
   Bort från söta ponnyer kommer viktiga grejer, folk! Nummer 1, som ni såg i min morgonpost och även på SSO's Facebook så har SSO ett event på Inferno Online på Odenplan 11 juni. Det är självklart gratis att gå dit och det kommer vara meet and greet med Game Masters (exakt vilka har jag inte en aning om men jag tror att både Lucia och Nadine tänkte försöka vara där), det kommer delas ut goodiebags - jag kommer vara där! Jag är där från början till slut om inget oväntat händer.
 
   Nummer två, i dagens Star Stable Show fick vi se concept art på Ödesryttarnas nya designer! ASKUL! Jag gillar det här, särskilt Alex kläder och Lindas hår med flätan gillade jag. Hoppas verkligen att vi får se det i spelet snart :D
   Inte nog med det, utan the Queen of Redeem (som enligt YouTube-kommentarer gillar choklad) har varit väldigt generös med värdekoder och gav oss en värdekod för 50 Star Coins i dagens show (koden är QUEENOFREDEEM), plus att SSO kom upp i 100 000 Instagramföljare idag - vilket ledde till ytterligare en värdekod vid namn SSOINSTAGRAM.
   (Synd bara att folk inte kan vara glada över det - har sett folk tigga mer saker direkt. Dålig stil, tycker jag!)
 
   Älskar att folk konstant frågar om det är Simon Lussetti som pratar med Matilda bakom kameran trots att han flera gånger har stoppat in en arm i bild - det är rätt lätt att identifera folk via deras tatueringar! x)
 
    Jag måste sätta mig med jobbgrejer för jösses vad mycket jag har att göra just nu hahah, men ni får gärna berätta i en kommentar vad ni tyckte om Ödesryttarnas nya designer, och Welshponnyerna, och Inferno och allt vad ni nu kan tänka er :D
För lite och för ofta?

   Onsdagsuppdatering ska jag prata om senare ikväll - inläggen som kommer på dagtid är i princip alltid tidsinställda eftersom jag är på jobbet ;)
 
   Jag har spenderat lite mer tid i SSO-communityt på Tumblr under de senaste månaderna - eller rättare sagt, jag har läst mycket av vad som pågår där. Kombinerat med allt det vanliga förstås. Men jag tänkte på en sak där som jag inte riktigt känner igen från svenska communityt, men jag undrar om det beror mest på att svenskarna typ gett upp på att prata om spelet.
 
   Jag har sett mycket negativitet mot att det kommer kläder och/eller utrustning varje vecka. Förr kunde det vara något speciellt med att det kom kläder och utrustning, men nu verkar det som att folk mer säger "ååååh nej inte den här veckan också", trots att det kanske bara kommer ett set med grejer. För... det har ju faktiskt varit nya kläder och/eller ny utrustning varje vecka på sistone. Eller ja, varje vecka sen rätt lång tid tillbaka.
   Det som hänger ihop med det här är en mycket stor negativitet mot gallerian, eftersom allt nytt hamnar där. Det blir liksom att gå till samma ställe vecka efter vecka och kolla på grejer istället för att gå runt i Jorvik och leta efter det nya.
 
   Gallerian är verkligen superfin, men glöms spelets charm med de små byarna bort då vi aldrig har anledning att besöka dem?
 
   Jag har funderat lite på vad jag tycker om saken och jag kan till viss grad hålla med. Att det kommer kläder varje vecka gör ju att det alltid finns något nytt för alla - men det kanske bara blir för mycket? Jag tycker personligen det kommer för mycket sadlar och träns. Jag behöver liksom inte trettiofyra gröna sadlar, för jag vill bara ha naturligt svart och brunt, och inte med en massa mönster på sig - så jag vet alltid att det inte ens är bärt att titta på sadlar och träns, utan det är enbart schabraken som gäller för mig. Så ibland kan det kännas som att det kommer grejer bara för att det ska komma grejer.
   Däremot kläderna tycker jag har varit jättesnygga det senaste året och jag gillar det mesta som släpps. Kläderna är på en helt annat nivå jämtemot hästutrustningen och är i mina ögon mycket mer tilltalande.
 
   Och att allt kommer i gallerian - asså jag älskar provrummet och det är så härligt att verkligen kunna se vad man har i butiken, men jag saknar verkligen att rida runt och söka upp rätt butik i något litet avlägset hörn för att se vad som är nytt. Så jag kan förstå det negativa där och jag skulle nog också vilja att det spreds ut lite. Förr kunde det ju vara sex nya plagg spridda i två olika butiker, och bara där hade man ju en stund där man bara traskade runt och skulle hitta rätt ställe och sen skulle lista ut vad som var nytt. Ja, jag saknar det.
 
   Hur tänker ni på det här med väldigt lite nya kläder varje vecka jämfört med lite fler grejer lite mer sällan? Och var de hamnar någonstans?
Star Stable på Inferno Online!

   Kommer ni? Jag kommer självklart vara där hela dagen tillsammans med Star Stable :)
 
 
Fin dag! (och ett fint failande)

   Har haft en trevlig dag idag, sjukt fint väder och saker har rullat på rätt bra. Det som drog ner det hela lite var att jag hade en lucka runt klockan fyra och jag tänkte att "idag, idag är dagen då Esme Silverforce SKA RIDA ETT CHAMPIONAT!" Ehm ja, sagt och gjort hoppade jag fram till Firgroves championat, anmälde mig, hade som mål att komma i mål - och kraschade riktigt illa i ett träd, kollisionen sköt mig uppåt och åt sidan och knuffade mig igenom kontrollen - bakifrån. Japp, det blev inget championat för mig inte.
   Jag spelar ju inte championat, och därmed är jag väldigt ovan de få gånger jag faktiskt provar. Herregud vad svårt det är att se vart man rider då kan är mitt i en klump av spelare? Det var ju anledning nummer 1 till att jag krockade hahah, eftersom jag inte såg vart vägen gick. Surt då jag äntligen bestämt mig att testa OCH faktiskt hade lyckats pricka in att logga in lagom till ett championat!
 
   Då frågar jag er nu - vad tycker ni är allra svårat med championat?
 
 
Fler svar på era frågor!

   Fler svar från frågestunden kommer hääääär! :)
 
 
Från Vilde Swiftgren:
Hur är det att växa upp med alla hästspel blir det ibland att det finns något i spelet man blir rädd och ibland man får mardrömmar från ett uppdrag?
   Enda gången jag någonsin haft mardrömmar efter ett hästspel var då jag spelade fjärde episoden av Starshine Legacy och blev jagad av Mr Sands i rullstol. Och jag tycker FORTFARANDE det är superjobbigt för jag hatar att behöva bli stressad då jag spelar spel, haha. Jag är dock inte ensam, alla jag känner som spelade SSL som små håller med om att de var totalt livrädda för Mr Sands.
   (Om ni undrar vad jag pratar om kan ni se Mr Sands ge barn mardrömmar för ett decennium framöver i videon nedan)
 
Från Arnaude Turtlepie:
Jag undrar hur länge du brukar spela om dagarna och när. Och hur lång tid tycker du det är att spela om dagarna?
   Det händer att jag kan logga in någon gång under dagtid, men annars spelar jag oftast senare på kvällen då jag är klar med allt annat jag behövt göra under dagen. Jag är inte någon att döma hur länge någon ska spela - det är bara att spela så länge man kan och har lust! (Men det är klokt att göra läxorna först. Lärt mig det den hårda vägen)
 
 
Från Mira Spidertree:
Är det okej att jag ser på din Youtube kanal fast jag är på trean i skolan?
   Du får se på precis vad du vill - eller ja, så länge dina föräldrar tycker det är okej. Det finns dock inget som helst barnförbjudet på min kanal. (Herregud, jag svär inte ens. Ni skulle bara veta hur mycket jag svär ute i verkliga livet)

Har du syskon? 
   Ja, men jag har i princip ingen kontakt med dem.

Kan du ha en fanträff?
   Nej, det kommer jag inte ha. Jag är inte intresserad av att bli stirrad på som ett djur på zoo, i ärlighetens namn.
 
 
Från Lightfall:
Hur är det att leva med asperger, både virtuellt och i den riktiga världen? 
   Lättare nu än då jag var yngre. Jag har haft en personlig utveckling under de senaste två åren som gått spikrakt uppåt och det är knappt att jag minns att jag har en diagnos längre. Jag har liksom "hittat hem" i min vardag, omges av människor jag trivs med under dagtid och arbetslivet har passat mig väldigt bra. Det som är är väl att saker och ting är ganska svart och vitt för mig, vilket åtminstone online där jag sitter och gnäller om användaravtal och grejer är rätt bra - för eftersom saker för mig är så svart och vitt har jag lätt att veta vad som är rätt och fel. Jag kan fortfarande ha svårt med grejer som att jag känner mig sjukt awkward i sociala situationer, jag är lika socialt kompetent som min gamla ridskolas gröna spånkratta och jag kan ha svårt att skilja sanning från lögn, även om det är väldigt "solklara" grejer. Jag har fortfarande otroliga svårigheter att göra saker som jag inte är motiverad till att göra, och jag "ser" inte saker som andra människor kanske ser, bara för att det inte alls är relevant för mig.
   Jag skrev ett inlägg om hur min diagnos var för mig DÅ för ett par år sedan. Om du vill läsa mer kan du se det HÄR.
 
 
Från Tanja Skystone:
Vad tycker du om att Star Stable teamet ändrat Vingården? 
   Jag ÄLSKAR det nya. Jag har aldrig gillat Vingården alls egentligen och tycker den har varit opersonlig, tom och stel trots att det ska vara en så viktig plats på Jorvik. Jag tycker det är väldigt mycket bättre nu och jag är glad över de grafikuppdateringar som sker. Det där typ "lagerhuset" med vinkällaren såg så otroligt tråkigt ut förr, nu är det så mycket mer intressant, och herrgårdshuset självt tycker jag ser mycket roligare ut nu. Trist bara att varken källaren eller biblioteket ändrades, jag hade hoppats på att de skulle piffas upp den dagen Vingården fick en remake!!
 
Om du skulle få ta bort någon onsdagsuppdatering i Star Stable, vilken skulle det isåfall vara? 
   Ehm... Oj, det där var ju jättesvårt! Jag kan nog tycka att emotees är lite onödigt, de kanske ser lite roliga ut men de är inte "bra" nog att ha någon nytta av.
 
 
Från Emma Mousefall:
Vilken sorts ponny tycker du mest om? (Jorvikisk ponny, Chincoteague ponny eller Welsh ponny)
   Welsh, utan att tveka! Så himla fin ponny. Varför klagar folk över att den är så dyr, btw? En av Chincoteagueponnyerna kostar 750 och det är alltså den gamla stapplande modellen medan Welshponnyerna kostar 790.
   Esme och Thunderguardian aka. Taran - inte bara en jättesnygg hästmodell, men jag älskar färgen också!
 
 
Från Iris Highgarden:
Hur designar du dina blir bloggteman?
   Jag höll på mycket med bloggdesigner då jag gick på högstadiet men har aldrig haft ork att bygga en helt egen sen jag började med den här bloggen. Jag brukar använda gratisdesigner och koda om mindre detaljer tills jag känner mig helt nöjd med resultatet och det har också hänt att jag slagit ihop två olika designer till en. Numera går allt rätt fort - då jag har en header väljer jag ett färgtema, gör en bakgrund, kodar om alla länkar på bloggen och sen är det klart!
Jätten

   Esme och Athos
 
   Jag är faktiskt väldigt fascinerad av Shirehästar. Lite ledsen över att de inte är så hemskt vanliga i Sverige, jag tycker det är en cool hästras och jag hade gärna sett fler där ute i verkliga livet. (That's it, I'm moving to the UK!)
Mina svar på era frågor (igen)

   Här är lite svar - och fler kommer senare. Som vanligt så har jag valt bort några frågor, då jag inte vill svara på saker jag tycker är för personliga. Jag vill inte dela med mig av ALLT på nätet :)
 
Från Emma Mousefall:
Vilken var den första hästen du köpte i spelet? 
   Iddy! Jag köpte min första pålle, Holländska Varmblodet Wildheart, samma dag som alla Life Time-spelare fick testa hästfunktionen. Iddan har spenderat längre perioder på Azkaban- förlåt, Hästön, pga platsbrist men han har ju varit med länge och jag tycker det är en himla fin häst. Eller ja, färgen är fin, men jag är ju inte så förtjust i den där gamla modellen på häst längre. (Sorry Iddan)
 
   Wildheart, aka. Iddy
 
Sålde du någon häst för att köpa andra hästar innan man kunde skicka iväg hästarna till hästön?
   Nej, jag har aldrig sålt en häst i Star Stable, någonsin! Mina hårt förvärvade pixelhästar, kan ju inte göra mig av med dem ♥
 
Från Hannah Swordstar:
Vad är det bästa respektive sämsta med sso enligt dig? 
   Asså det här är så otroligt svårt att svara på! Bästa kan nog vara att vi får följa utvecklingen av ett spel som aldrig riktigt blir färdigt, men som samtidigt är så pass bra på vägen. Sämsta är då det är dålig stämning bland spelare och då storbråk startar av de mest dumma anledningar.

Vilken/vilka NPC vill du se mer av? 
   HAYDEN! Jorviks egna Mr Grumpy är hur kul som helst och jag är så himla nyfiken på vad Alberta är för djur. Känns som att det är typ en vild minigris eller något?

Finns det något uppdrag du blivit besviken på? I så fall vilket? 
   Jag har alltid varit rätt tacksam över uppdrag alls, eftersom jag har spelat från dag 1 och uppdragen faktiskt tog slut redan efter ett par timmar. Jag har nog aldrig haft några direkta förväntningar, just för att jag alltid bara varit på helspänn för att få något nytt att göra. Om något kan jag ju självklart bli besviken på att uppdrag tar slut "för fort" och man måste vänta på nya delar, men jag har nog aldrig blivit besviken över hur uppdrag har gått till vad jag kan minnas.

Vilken av dina hästar är roligast att redigera?
   Heh... om man litar på min redigeringsmapp är det Ash, för han syns ÖVERALLT. Jag hinner dock inte redigera ens hälften så mycket som jag skulle vilja, så jag tror nog jag skulle ha riktiga favoriter om jag hade mer tid att sitta med det. Det är dock riktigt kul att "blanda" hästar, liksom att ta en textur från spelet och korsa den med en lineart som "egentligen" inte hör till den.
 
   Den här hästen har textur från en Morganhäst, men linearten är självklart baserad på en arab. Hästen i spelet har inte heller strumpor eller några tecken i ansiktet.
 
Från Sigrid Winterdotter:
Om du blev utvald till Ödesryttare (tänk att det händer irel, du är på stallet om sen blir du typ "utvald" eller idk), hur skulle du reagera? Vad skulle du göra?
   Åh herregud... det kan ju dels bero på lite på hästen man paras ihop med! Ödesryttarna rider ju bara hingstar/vallacker så jag kan tänka mig att jag isf skulle få den tossiga lille grabben jag nyligen börjat rida som min partner in crime och då är jag körd inom en timme x)
   Nejmen seriöst, hade väl blivit typ livrädd. Man blir väl inte direkt "oj men hoppsan så jag ska rädda världen, gud vad roligt tror ni att jag hinner med det på tisdag?" utan jag kan tänka mig att det blir aningen större reaktion.
 
Från Autumn:
Varför spelar du alltid som Penelope på SSO? :)
   Det gör jag inte - jag spelar bara på Penelope Kinglee kanske en eller två gånger varannan vecka som max, men jag spelar på Esmeralda Silverforce i princip dagligen. Vad som syns på min YouTube-kanal avspeglar inte mitt spelande av spelet alls!
 
Roliga träns

   För några år sedan sprudlade det av aktivitet på internet då det kom till Sveriges hästfolk. Hästbloggarna visade sina outfits som självklart var prefekt matchade med minsta detalj på hästen, allt från färgen på paddarna under de perfekta benlindorna till små gnistrande sporremmar. Helt galet.
   Men i all hets fanns det en webbsida som hette Ponnyprakt (som tyvärr inte existerar längre), och där kunde man hitta allt som skulle nöja en färgglad ryttare. Det som fascinerade mig mest var tränsen i alla regnbågens färger. (Det här är alltså färgat läder, inte plastträns som man kan ha i distans eller galopp) Kan tycka det är lite konstigt att jag tycker tränsen är så sjukt coola IRL, men att jag inte alls gillar färgade träns i Star Stable. Finns några få undantag, men titta bara på det här, det är ju jättehäftigt? (Bilderna är gamla produktbilder mestadels från Ponnyprakt, tyvärr var de alla i rätt dålig kvalité)
 
 
 
 
 
 
   Minns att Linn Ingvarsson som bloggade på Dressyrmupparna hade både ett pastellblått och ett pastellrosa träns till sin dösnygga drömponny Braven och det var en jättehäftig kombo! Upptäckte också att det går att köpa färgade träns på House of Charisma, de röda pullartränsen såg häftiga ut! Jag tycker fortfarande det är trist att Ponnyprakt är borta, särskilt eftersom jag tyckte deras kombiträns var så fantastiska att jag bestämde mig redan för många år sedan att skaffa ett sånt då jag skaffar häst - får sy ett själv helt enkelt x)
 
   Kombitränset är en grimma i nylon med möjlighet att knäppa fast bettet via ringar i sidostyckena - tänk vad perfekt för långritter då man kan knäppa loss bettet? Finns en ring att knäppa fast grimskaft i en ring under nosgrimman också.
 
   Undrar lite, igen, varför jag inte gillar såna här träns i SSO. Kanske för att det där är en så vanlig grej, och dessutom rätt svårt att matcha? Det ÄR ju ett problem i spelet, det finns enormt mycket utrustning men varje del (av det som kommit senaste året) passar egentligen bara till sitt eget set eller till någon enstaka annan grej om man har tur. Det är ju iaf bättre nu än vid spelets början då det var totalt omöjligt att inte se ut som en vandrande Pride-parad (inte för att det är något fel på paraden men man kanske vill ha möjligheten att klä sig lite mer diskret haha) just för att allt som gick att köpa var i gälla färger som inte matchade någonting annat.
   Tacka vet jag möjligheten att få ha svart och brunt läder om man vill ;) De här tränsen är ändå något som sticker ut och sånt är också roligt.
Full fart

   Esme och Aramis
 
   Det här är en av mina favoritbilder just nu! Jag gillar verkligen då man "råkar" (det kallas strategisk placering hehe) få med träd, buskar och rankor långt fram i förgrunden, jag tycker det blir mer djup i bilden.
 
   Igår rensade jag över 100 bilder i min Frapsmapp som förr eller senare ska in på Jorvikipedia. Det lär bli senare. Bra att man har bilderna då de behövs though...
 
   Åh btw, det har rullat in tonvis med frågor under helgen också. Jag har funderat lite på vad som passar bäst - dela upp dem i tre-fyra olika inlägg och svara på så vis eller dela upp det änu mer och utveckla några frågor till hela inlägg - för jag kände att mycket kan det skrivas massor om, haha. Vad tror ni skulle vara bäst?
Vildhästarna som jag nästan glömde

 
   För några veckor sedan kom det ju en uppdragskedja med Madison och vildhästarna på Sydhoven. Jag hade helt enkelt inte tid att spela uppdragen, så jag gjorde det efter att jag gjort klart bron till Sydhoven förra veckan istället.
   Jag älskar uppdrag där man får göra grejer och se fina cut scenes. Därmed var det här något för mig! Jag älskade att man fick dra igenom ett race med vildhästarna och hoppas man får göra mer sånt i framtiden. Att låta Madison hoppa upp på oinriden vildhäst (UTAN HJÄLM) kanske inte var det smartaste beslutet någonsin, men det hela löste ju sig så ungen överlevde iaf. Jag tycker Madison är supersöt, älskar hennes livliga fantasi och hon är så gulligt designad också.
 
   Bådar det inte gott att man fick klappa på hästen också? Nu är det bara att vänta på att man får klappa sina egna hästar, det kan ju inte vara helt omöjligt eftersom det hände i ett uppdrag? :D
   Hoppas att det kommer en fortsättning på de här uppdragen innan nästa istid är kommen, för det var ju lite intressant med pråmen som försvann iväg... Jag är taggad på mer uppdrag, men det är jag iofs alltid, haha. Uppdrag är det bästa jag vet med det här spelet ändå ^^
 
   Vad tyckte ni om uppdragen med Madison och vildhästarna?
Cool ikon

    Ja det tar tid för mig innan jag backar och rensar ur mina Frapsmappar ordentligt, don't judge plz 
 
   Star Stables hästtränare har haft en extra cool ikon över sig sedan Leda Häst-funktionen kom till spelet.
 
   Bild från en snöig dag då Esme tycker det kan vara bra att lära sig hur man leder en häst efter att ha ridit runt på Jorvik i fyra år
 
   Hästtränaren har ju den fina ikonen från spelets logga (jag tycker hästhuvudet är jättefint, jag hoppas att det återkommer på fler sätt i olika designer i framtiden!) över huvudet - men jag tänkte redan då på att det inte är första gången man sett liknande. Då Star Stables allra första trailer släpptes på Krita-perioden - eller ja, kanske max ett år innan spelet släpptes eller något idk - fanns det fler ikoner över olika karaktärer, t ex en spruta över veterinären och en hammare över en gubbe som möjligen kanske... äh jag venne, han kanske skulle vara hovslagare? Ingen aning.
 
   Hög kvalité på den här videon, hahaha ser ni att muspekaren är kvar i högra hörnet? x) Man kan liksom inte fatta att Silvergladebyn kunde ha sett ut såhär heller. (Om ni vill se hela trailern, klicka HÄR!)
 
   Jag skulle tycka det var kul om såna där symboler faktiskt skulle komma till spelet! Liksom åtminstone den där sprutan för veterinären, eller ett stetoskop om man tror att folk inte klarar av att titta på sprutor.
   Är sjukt nyfiken på vad hammaren kunde ha varit - har ni någon idé av vad tanken kan ha varit med den?
Vi SKA vara anonyma

   För några månader sedan skrev jag några längre Instagramposter och skällde på mina följare. Småflickor som verkade vara mellan nio och tretton år gamla skickade nämligen selfies till mig på DM. Jag blev helt förfärad - för hur vet ni vem jag är? Hur vet ni att det går att lita på mig? Det enda ni har som försäkring är min röst. De här småtjejerna kunde lika gärna kunna råka skicka bilder på sig själva till en pedofil. Det är otroligt riskfyllt att lämna ut sig själv på nätet och sociala medier.
 
   Igår blev jag fly förbannad då en spelare i global försökte fråga andra hur man skulle hitta bilder på mig online. Jag citerar Star Stables användaravtal:
 
   "Innehåll och versamhet som är förbjuden"
   [...] 5: Ge ut eller be om fullständigt namn, adress, telefonnummer, platser, möten och tillhåll.
             Be om personuppgifter som tar upplevelsen i Star Stable från att vara virtuell till att vara personlig.
             Ge ut eller försöka få information som kan användas för att lokalisera en annan användare eller hans/hennes familj, vänner eller en anställd på Star Stable Entertainment AB.
 
  Att försöka rota fram bilder på en annan användare - det tar upplevelsen från virtuell till personlig. Och det gör detsamma om jag nu är en mer välkänd spelare som folk tydligen vill veta mer om (för det var spelarens försvar och hen fortsatte hävda att jag hade fel då jag sa att jag tyckte det var otroligt obehagligt att se den förfrågan för det ska jag bara förvänta mig om jag postar videor, vilket jag tycker är totalt irrelevant) - det här gäller för ALLA. Det är MENINGEN att vi spelare ska vara anonyma för VÅR SÄKERHETS SKULL. Den här spelaren hävdade sig vara en tonårstjej - men hur vet jag att det är sant? Vem som helst kan sitta bakom en annan dator och ha ett väldigt oskyldigt användarnamn i Star Stable. Oavsett vad tycker jag det låter väldigt obehagligt då någon säger "var kan jag hitta bilder på den här personen så jag ser hur hen ser ut" då man pratar om en spelare i ett spel som otroligt många barn spelar.
 
   Visst kan det vara harmlöst - men hur ska man kunna veta det? Star Stables användaravtal ser ut som det gör av en anledning.
 
   JAG är inte rädd för att säga ifrån då sånt här händer för jag tycker internetsäkerhet är en otroligt viktig grej och det finns en anledning till att jag inte visar mitt fula tryne i videor eller på bilder så att hela världen kan se. Just det - ALLA som har tillgång till internet skulle då kunna se bilderna. Och varför skulle jag vilja det? Jag har valt att vara väldigt försiktig med hur jag visar mitt ansikte inom det här communityt för jag vill inte ha bilder på mig cirkulerandes.
   Däremot vet jag att många yngre inte klarar av att säga nej ens på internet. Och det är DÄRFÖR jag är så aggressiv på den här punkten, för de personernas skull. Barn ska inte behöva vara med om att deras bilder sprids, och även fast det ligger mycket i att vi lever i en sån kultur och föräldrar är alldeles för slapphänta med vad deras barn under tretton års ålder (och äldre också för den delen - är tacksam över att jag alltid kunnat prata om internetkultur med vuxna under min uppväxt) får göra med mobiler och datorer så kan alla göra skillnad.
 
   Kalla mig sur, bitter och tråkig, men jag är rädd om spelarna i det här communityt.
 
   Och sluta för ****** upp med att skicka selfies till främlingar. Vad ni vuxna gör bryr jag mig inte ett dyft om men ni som inte är myndiga ska absolut inte göra vad som helst "bara för att man kan". Jag vill iaf inte behöva få selfies från småbarn jag inte känner, men jag hoppas att man tänker till och inser vilket oerhört puckad idé det är att skicka bilder på sig själv till människor man inte känner alls.
 
#StarStableNeedsModerators2016
#BittertantEsmeOut
Bortglömd på Hästön

   Esme och Sharada
 
   Det stora problemet med Azkaban- förlåt, Hästön, är att då man samlat på sig några hästar där glöms vissa bort. Den här hästen, som jag tycker är så sanslöst snygg, är en av dem. Nu får hon allt stå hemma i stallet ett tag!
 
   Btw, sista dagen med frågestunden idag, om ni undrar över något jag ska svara på i veckan kan ni fråga HÄR!
Hur går det för er då?

   Jag är nog feberfri nu men var dålig hela morgonen/eftermiddagen, men eftersom jag hade så dötråkigt under de stunder då jag var lite levande har jag suttit och spelat Horse Life 2. Jag vet att många av er vill ha hela spelet på video men ni måste verkligen tro mig då jag säger att det inte är värt det. Då man har sett första tio minuterna har man sett precis hela spelet, det händer inget nytt mer än att man hamnar i lite nya miljöer ibland.
   Det jag har gjort är att spela in några av tävlingarna för att kasta upp på YouTube. Själva Gameplay-et är inte värt det, men aktiviteterna - varför inte liksom. Åtminstone dressyren, som är rätt tråkig att spela men den är snygg att se på och man kan få fantastiska bilder.
  Sååååå jag sitter och renderar film och klipper bilder från dressyren i Horse Life medan jag tittar på fan-gjorda topp 50 Eurovision-låtar genom världshistorien för jag har fortfarande post Eurovision depression. Jag är typ nästan desperat nog att tänka på att göra en egen och sen kom jag på att jag får ångest av att behöva rangordna saker ("men det var så många som var så bra...") och dessutom har man ansvaret att gå igenom flera hundra låtar för att få ihop en riktig lista?! Det skulle ju bli ett helt livsprojekt. (Eurovision är en fråga om liv och död. Så äre. (Om man inte bor i UK för då har man antingen gett upp för flera år sedan eller emigrerat till ett land som tar tävlingen på allvar))
 
   SSO får jag spela i morgon då jag inte renderar videor, datorn får ju kämpa lite då Sony Vegas är igång (det är inte ovanligt vad jag förstått så nej det är inget fel på min dator) så det är totalt omöjligt att få något alls gjort i spelet, haha.
 
   Mustangen i Horse Life 2 på dressyrbanan. Jag redigerar btw ALLA HL2-bilder som visas på bloggen, eftersom jag inte vill ha GUI-et med på bilderna. Sen råkade den här få en lens flare. Råkade.
 
 
   PS - nu ligger min senaste häst, Welshponnyn Taran, inlagd i "Mina hästar", som ni hittar i menyn till vänster!
Lagg x)

   Bläddra ner några inlägg för frågestunden som är öppen hela helgen! :)
 
   Nån gång förra veckan då jag loggade in på SSO var min dator lite motvillig (jag höll säkert på att spara ut en video eller något idk) och då det laggar mycket vid inloggning tar det en stund innan spelet hinner ladda in. De här bilderna visar hur det stegvis gick under ca 30 sekunder innan jag fick upp den svarta skärmen där det står "Laddar..." och efter det såg spelet ut precis som vanligt igen.
 
   Ganska komiskt då det här händer, eftersom det händer så sällan x) Om jag skulle ha det här "problemet" varje gång jag loggar in skulle det kanske vara lite tradigare.
 
 
 
 
 
 
 
Pumpafälten

   Esme och d'Artagnan
Fråga på!

   Vi passar på nu då inspirationen vacklar och jag ändå är sjuk - frågestund åhoj!
 
   Fråga på i kommentarerna och jag svarar i ett (eller flera - herregud det kom in över hundra separata kommentarer med tonvis av frågor sist) inlägg om ett par dagar! :)
 
   Bild från PennyGirl-spelet
#Sur Esme

   Jag skulle ju resa bort i helgen och var så sjukt taggad, min chef hade planerat massa ridning för mig och jag skulle förbereda i stallarna innan ridlägrena som börjar snart, så går jag och åker på världens inflammation i hörselgången och har feber :( Redan igår morse var jag dålig men jag åkte till jobbet istället för akuten och fick istället surt sitta på akuten klockan åtta på kvällen. Nu får jag sitta hemma och sura och försöka bli feberfri istället för att ha kul ute i stallet.
 
 
   Tack så sjukt mycket för de bloggtips ni lagt fram sista veckan! Ni är alltid välkomna att komma med idéer, det tas alltid tacksamt emot.
   Jag ska försöka skriva ihop lite av det men jag har också några Photoshopprojekt på g, varav ett jag visade som snabbast på Insta häromdagen. Det är ett sånt där projekt som jag skulle kunna pilla på i evigheters evighet, men det är ett "beställningsjobb" efterfrågat av en kompis så jag ska väl försöka få det färdigt innan jordens undergång x) Brukar aldrig göra sånt men kände att det skulle bli kul och det är det också. Inte riktigt det jag brukar göra, så att säga!
   Videor blir det nog inte så mycket gjort med i helgen, eftersom jag inte vill utsätta mitt dåliga öra för hörlurar eller headset alls. Dumma öra. Nejmen det är liksom supersvullet och inflammerat ner mot käken så jag kan ändå inte prata så mycket just nu, haha. Saker går alltid så smidigt! Jag påbörjade att lägga upp videor på tävlingarna i Horse Life 2 för ett rätt bra tag sedan, tänkte att det kanske kan fortsättas på. Det är inte av sådär jättestort intresse för fler än mig själv - men vafasen gör det, man gör ju sånt här för att man själv tycker det är kul ^^
 
 
 
   Alla tre bilderna är självklart från Horse Life 2
Sten i... stenhus?

   Esme och Athos
 
   De dära stenhusen i Epona, jag är oförskämt nyfiken på dem! De är så himla fina, vore kul att veta vem som bor där...

Allt är inte gratis

   "Var kan man ladda ner det?"
 
   Oavsett vilket spel jag visar eller pratar om, oavsett plattform, får jag den frågan vartenda gång jag gör något nytt. Vartenda gång. Och då menar alla självklart att det ska vara gratis.
   Nu är jag ju fullt medveten om att det beror på den era vi lever i. Allt ska gå snabbt, enkelt och helst gratis. Med tanke på hur otroligt bra vi har det och hur mycket pengar vi har råd att lägga på totalt onödiga saker så är det faktiskt rätt konstigt att man är så besatt av allt som är gratis. Iofs är det minst hundra resor värre i USA. Det där landet skrämmer halvt ihjäl mig ibland, för egentligen är det nog så att allt jag tycker är överdrivet och negativt i Sverige är så otroligt mycket värre i USA.
 
   Vi kan ta ett personligt exempel! Jag har ett jobb. Jag har mitt jobb för att jag ska dra in pengar så att jag har någonstans att bo, så att jag har kläder efter väder och så att jag kan köpa mat och betala mina räkningar. På mitt jobb säljer vi en tjänst, liksom på alla företag. Genom att våra kunder köper den tjänsten tjänar vi pengar och därmed kan företaget betala min lön varje månad.
   Vi hittar nu på att tjänsten som säljs på mitt jobb går att få tag i gratis på internet istället. Olagligt alltså. Men kunderna bryr sig inte - för det är gratis.
   Om en stor del av kunderna gör så kommer mitt företag inte få in så mycket pengar som behövs varje månad. Först får man dra ner på onödiga utgifter, och sen får man börja låta de anställda gå. Det hela kan alltså sluta i att jag står arbetslös - och utan mat och boende.
 
   Nu hoppas jag ni alla begriper att det är ett extremt exempel, men det hela är ett konsekvenstänkande. Företag säljer tjänster för pengar inte bara för att betala sina räkningar, men också för att deras anställda ska få lön. Då gäller det inte bara en bitter Star Stable-spelare (hejhej!) utan det kan lika gärna gälla er, eller era föräldrar eller bekanta.
 
   Nedladdningsgenerationen är sjukt läskig, för den förväntar sig väldigt mycket utan att ge något alls tillbaka. Förvänta er inte att spel ska vara gratis; det är mer så att ni har extrem tur om de är gratis. Istället för att gnälla "men jag vill ha spelet och mina föräldrar vill inte betala för det" - gör något åt det, spara pengar för att köpa ditt spel då! Det är precis så alla i min ålder och äldre har fått göra som unga då föräldrar inte vill lägga ut pengar på spel. Man hamstrar vecko/månadspengen tills man har råd att köpa den där grejen man vill ha.
   Man kan inte alltid räkna med att någon annan ska lösa grejer åt en - särskilt inte då det kommer till huruvida man ska spela datorspel gratis eller inte. Spara ihop pengar och stötta företagen som släpper de spel ni vill ha, så ser ni till att de människor som jobbat hårt med spelen får betalt för det jobb de gjort och gör.
 
   My Horse And Me är ett sånt spel som jag ALLTID får minst femton frågor om. NEJ, spelet är inte gratis. Jag spelar inga gratisspel och om jag gjorde det skulle jag alltid peka ut att spelet är gratis. Så länge som jag inte säger något annat kan man bara ta för givet att spelen är köpta. I butik.
En färg jag gillar

   Esme och Aramis
 
  Den här hästen, den mörkbruna Morganhästen, tycker jag är en av de absolut snyggaste i spelet. Lustigt egentlgen, för IRL tycker jag bruna, och särskilt mörkbruna, hästar är typ den tråkigaste färgen som finns! (Passar ju bra att de hästarna jag rider mest självklart är ljus- respektive mörkbruna, haha)
 
   Har ni någon hästfärg ni verkligen gillar i spelet som ni inte gillar IRL, eller tvärt om?
:(

   Blir lite besviken på vilket ointresse communityt har just nu? Jag tyckte potatistävlingen i dagens uppdatering var en jättekul grej men då jag försökte prata om det i global (då det ändå var mycket folk inne) fick man absolut noll respons. Allt handlar bara om klubbreklam - och det blir faktiskt bara svårare och svårare att prata om själva spelet. Varför? Jag kan tycka det är väldigt konstigt, faktiskt. Det är också lite skrämmande. Om intresset för spelet sjunker - fortsätter folk att spela?
 
   Uppdragsserien i sig var väl inte döintressant men de fyllde sitt syfte - att bygga upp till potatistävlingen. Återigen vill jag skrika högt om min önskan att kunna dölja andra spelare. Det hade nämligen gjort potatisbakandet lite enklare för en.
 
   Uäääh, folk :(
 
   Tävlingen i sig gillade jag verkligen men för att tävla igen måste man ha en grupp. Bara att börja fiska efter folk som vill tävla med en då x) Också, ÖVERLYCKLIG över att man kunde hoppa upp på höbalar, ta ett par galoppsprång och hoppa ner igen. NÄSTAN SOM EN BANK! Ehm ja, ni som har hängt med här ett tag vet att jag har skrivit minst femton (jag skojar inte) inlägg om ett hinder från Höstryttaren som jag vill ha in i Star Stable Online. Det här påminde litegrann iaf, hehe...
Potatisfestival

   Veckans avsnitt av The Star Stable Show är ute! Jag har inte hunnit logga in än men jag är himla nyfiken på det där loppet som visas på skärmen, ser coolt ut!
 
   Det bästa är dock LÄTT Sean som tävlar mot Matilda på Häståkeriet ute på Gärdet i Stockholm. Helt underbart hur de båda kämpar sig runt på den runda lilla fjordingen och hur Sean dessutom får tugga sand... Ryktet går om att SSO-teamet blivit informerade om traditionen som går på svenska ridskolor, att det ska ätas tårta då någon åkt av. Har en känsla av ett det var en uppskattad tradition på kontoret!
 
Ponnygalopp

   Esme och Savoy
Varför blir det alltid så sent?

   Jomen det här med att åka hem är ju alltid en grej. Jag blir bekväm då jag är på jobbet och pallar inte åka därifrån, haha. Var samma sak då jag hängde i stall som yngre - min mamma ringde alltid ilsket och frågade var jag var då klockan började närma sig nio-tio på kvällen. Iofs var det ju långt mycket klokare att sitta på ridhusläktaren och titta på lektioner än att vara ute och leka gangster, men mammor vet inte att uppskatta lugna barn nog ;)
 
   Vill återigen påminna att ni hemskt gärna får lämna förslag på inlägg, och det är också anledningen till att uppdateringen här är lite sporadisk. Nu gäller det att hamstra till sommaren och semestertiderna! Jag har många inlägg i mitt utkast och idéerna samlar sig på hög, vilket är bra - bara att börja skriva då man väl har inspirationen :D Just nu lyser den dock med sin frånvaro, heh. Ska istället passa på och ta en stund med Photoshop, då jag har en grej på g. Och nej, det är faktiskt inte monsterredigeringen! (Även om den skulle behöva några timmar...)
 
   My Horse And Me - för att jag helt enkelt inte har orkat gå igenom min Frapsmapp som jag egentligen borde göra
En gång hade jag en kamera

   Det här hade ni inte väntat er va? Jag tänkte att istället för att pressa ur sig något halvdant kan man i icke-kreativa stunder komma med något oväntat. (Särskilt då jag hittade de här igår och tyckte de var lite för fina för att bara skräpa i en bortglömd mapp på datorn)
 
   Då jag var yngre älskade jag att fota och det var några år då jag i princip bodde i stall och då jag inte traskade runt med en grep i ena handen och en kratta i andra höll jag hårt i min kamera. Kan inte påstå att jag någonsin blev ett proffs på slutartid osv men ibland hade man nybörjartur och knäppte riktigt fina bilder. Nu var det några år sedan jag hade möjlighet att vandra runt med kamera kring hästar, och man saknar det rätt rejält ibland.
 
   Miniatyrer - klicka på bilden för att se den i större storlek!
 
                           
 
 
 
    
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
Bonus - en uråldrig stallkatt som tror hon är en papegoja
 
 
  
Fyra nya servrar

   PSSH! Glöm inte att jag tacksamt tar emot idéer på inlägg - langa bara in en kommentar!
 
 
   För ett tag sedan hade SSO en tävling i USA där spelare fick skicka in förslag till nya serverikoner. De fick alltså döpa ikonen samt rita hur den skulle se ut. Tre vinnare valdes ut för att bli tre nya amerikanska servrar och vinnarna blev Pumpkin Meadow, Frost Valley och Cookie Canyon. Älskar serverikonerna, jättefina! Servrarna släpptes i onsdags för alla amerikanska spelare.
 
 
 
 
 
 
   Dessutom släpptes en nordamerikansk fransktalande server, i huvudsak för de fransktalande spelarna från Kanada.
 
   Jag vet inte om det var någon tävling kring Maple Star också - men vilka fina ikoner det är!
 
Taggataggataggaaaa!

   Det blev faktiskt ingen redigering för mig idag, typ så som det alltid blir då jag har planerat vad jag vill göra. Jag har ändå suttit med lite bloggrejer åt er, för jag fick erbjudande om att jobba några helger idag och jag kände att man inte ska klaga över att åka iväg och få betalt för att rida ;) Sitter därför och kastar fram idéer som kan användas till framtida blogginlägg, så det går lätt att spinna vidare på något senare. Har ni något ni är intresserade att läsa om just nu? Ni är alltid välkomna att lämna en kommentar med idéer så skriver jag om det om jag känner att jag kan göra något bra av det.
 
   Jag har btw fått lite frågor från höger och vänster om vad som hände med mina ZT2-videor, och det har inte hänt något alls. Det är liksom grejen. Nejmen jag har varit så otroligt oinspirerad till att spela - jag fick ett kort lyft för ett par veckor sedan men kände att jag inte ville sitta och tvinga fram kreativa videor då jag äntligen fick lust att spela igen. Det kommer då det kommer helt enkelt - bättre att vänta så det blir bra än att bara klämma fram något bara för att. Det är då resultatet blir dåligt, då man inte har någon riktig motivation!
 
   Afrikansk elefant från Aurora Designs pack Radical Remake
Aaaaaand we're back

   Dagen efter ESC-finalen är alltid tom! Man har liksom inget syfte med något alls längre, haha. Hade en sån grym dag igår though, jag och familjen gick på ABBA-museet utan att tänka på hur mycket folk det skulle locka just NU, med alla ESC-fans i Stockholm - museet har en liten Eurovisionutställning som var sjukt bra och jösses vad mycket brittiska gaykillar man kunde hitta där, haha, helt underbart med stämningen där alla bara var allmänt överlyckliga och sjöng allmänt kass karaoke. Typ det roligaste jag sett! Sen hela Eurovisionupplevelsen i sig på kvällen är alltid en sak för sig och showen  - var en sak för sig. Sen kan man ha sina åsikter om vinnaren, men det är en annan sak. Festen i sig är hela poängen!
 
   Jag sitter faktiskt och tittar om på finalen nu, just för att man kan se den med kommentarer av Graham Norton på BBC's hemsida. Det är MYCKET viktigt att se på. Bara så ni vet.
 
   Idag gäller Photoshopfix för mig! Ska fortsätta med min monsterredigering och om jag har tur blir den klar idag. Nu har jag inte hunnit spela SSO på ett par dagar (eller asså jag har loggat in nästan varje dag men jag har inte hunnit göra någe vettigt) men jag ligger efter rätt mycket med Eremitens ryktesuppdrag, hehe. Det gör ju inte direkt något, men jag gillar att ligga långt fram med mina rykten! Jag har bara Eremiten och Månskäreby att bygga rykte med alls, men det går väl inte sådär jättefort med Månskäreby så jag har nästan lagt det på is och väntar lite på att det ska komma nya uppdrag där. Men, Eremitens grejer ska man väl försöka hänga med i.
 
   Hoppas ni får en grym söndag, jag lär flika in med mer update närmare kvällen :D
 
   Linda och Tin-Can från Starshine Legacy: Episod 4
Varför rapportera in buggar

   Tydligen är det så att väldigt många som rapporterar in buggar till Star Stable gör det för att de hört att man kan få Star Coins för det. På ett sätt förvånar det mig inte, för folk är så besatta av tanken på allt från 25 gratis SC och uppåt, men det är tragiskt att man bara vill hjälpa till mot betalning.
 
   Tänk istället så här - vad vinner vi på att man rapporterar in buggar och saker som är fel?
   Jo, SSO får chansen att mycket snabbare få ordning på buggen och därmed kunna ge oss ett bättre spel. Ju snabbare och tydligare vi är då vi rapporterar in buggar, desto snabbare kan något göras åt dem. Istället för att klaga över något som är fel på sociala medier (asså missförstå mig inte där - det är bra att synas med saker som är fel på ett sätt, men oftast går folk ut på sociala medier och skriver så sjuka saker som grova förolämpningar och svordomar bara för att de är lite upprörda. Iiiiiinte helt rätt väg att gå.) skriver man via kontaktformuläret (<- länk), så att supporten kan fiska upp buggarna och skicka vidare dem till QA = teamet som jobbar med att leta buggar och lista ut vad som kan orsaka dem.
 
   Vi hjälper till att göra spelet bättre genom att rapportera in buggar - gör det inte för att du är desperat efter pengar, gör det för att hjälpa världens bästa hästspel att bli ännu bättre! :D
 
    Här är exempel på en bugg - texturen på den rödhåriga tjejens hår har inte fattat att det är natt och lyyyyser x)
Ny trailer för Star Stable!

   Star Stable har haft samma trailer i alla år - sedan spelet öppnade har det varit exakt samma trailer som visat upp spelet. Nu finns det en ny som ligger längst ner på Starstable.com. Jag gillar den här massor, musiken är unik (alltså ingen musik från spelet) och spelet visas ju upp på ett sätt som passar det mycket bättre nu efter alla år.
 
   Vad tycker ni om trailern?
 
Nostalgitripp - Sadelgjordar

   Ni vet den där remmen som sitter under magen på hästen och ser till så att sadeln sitter på?
 
   Det tog några år av tjat innan vi ÄNTLIGEN fick den där förbenade remmen.
 
   Bild från tidigt 2013 - innan Skördebygden öppnade, innan Esme gick till frisören för första (och enda) gången - och detta var tiden då sadlarna satt kvar med hjälp av något som säkert var typ Jarlassons magiska kalasklister.
 
   Esme och Painten Misty på bild från oktober 2013 - asså herregud vad länge jag har hållt på med det här (avisst ja, poängen är att hon saknar sadelgjord)
 
   På den tiden var bloggande mycket större än det är nu. Hundratals SSO-bloggar skvalpade runt i communityt och varje gång diskussionen Önskemål kom upp - you guessed it, det snackades sadelgjordar.
 
   En dag kom de alltså, efter mycket tjat (och en sjujäkla röstinsamling jag drog igång - jösses vad teamet måste ha varit trötta på mig vid tillfällen då jag var som mest aktiv lol), i en onsdagsuppdatering. Jag minns det väl, för jag var på studiebesök med skolan, var så uttråkad så jag höll på att dö (tanten som föreläste snackade om bomull och hade gjort så i 40 minuter; jag var den enda i klassen som fortfarande var nästan vaken) och fick sms från bästase Gen som mest gick i versaler. Dels för att vi fått en första sneak peek på Hästön, som vi då trodde skulle vara ett paradis istället för ett dementorlöst Azkaban. Dels för att det i nyheterna stod "Med denna veckas uppdatering kommer också en överraskning..." och jag fick snabbt förklarat för mig att sadelgjordarna äntligen kommit. ÄNTLIGEN! Föreläsningen var om möjligt ännu tråkigare än innan för man var ju inte så lite tagg på att faktiskt se det själv.
   Detta hände i januari 2014. (Ja, jag gick på ett nyckelord och klickade mig två år tillbaka i SSO's nyhetsarkiv för att hitta det här)
 
   En väldigt liten detalj egentligen - men en viktig en. Kom igen, man kan inte bekämpa mörkrets makter utan sadelgjord.
 
   Iddy looking good i vit sadel - med vit sadelgjord. Yaaaay!
 
   Btw är det ESC-final idag. Ni kan alltså inte räkna med att se något av mig, hehe. Bloggen rullar på med tidsinställda grejer tills spektaklet är över!
Building bridges

   Bli inte ivägskrämda nu, ni måste inte se videon nedan innan ni läser om uppdragen - men om ni undrar varför jag tycker det är så kul att veckans uppdatering på engelska hette "Building bridges" så ser ni det nedan. (Fråga inte vad rapparen gör där i slutet. Fråga bara inte.)
 
 
   Nu är det btw spoilers ohoj, men ni får ingen spoilerskylt för jag räknar med att ni är kvicka och har förstått vad jag ska skriva om nu.
 
 
   Bernadine Winterwell tycker alltså det är dags att förnya New Hillcrest lite - för nytt kan bli nyare och även bättre, right? Komiskt nog är den enda som motsätter sig förändring byns Notarie - som jobbar med förändrig då han byter namn på invånares hästar. Well played there! (Är Bernadine släkt med Ricky? Mamma?)
   Jag tycker ju fortfarande att det är rätt genialiskt att brobyggaren Donald är livrädd för både vatten och höjder, men STOLT JAG BLIR ÖVER HONOM som försöker övervinna sina rädslor! Four for you Donald, you go Donald!
 
   Den långa, höga och trasiga bron mellan Epona och Sydhoven
 
   Först och främst så gillar jag verkligen gorillainstruktioner. Jag brukar ofta använda mig av termen gorillainstruktioner även på jobbet och ofta möts det av väldigt förvirrade blickar tills jag förklarar att det är instruktioner som är så otroligt glasklara så att till och med en gorilla kan hänga med i svängarna. Här var det gorillainstruktioner. Det var verkligen GÅ HIT (klipp till en bild på stället man ska till) OCH GÖR DET HÄR (stora gula bokstäver på skärmen). Vilket egentligen inte borde behövas då man är i Epona, med tanke på hur sent det är i spelet, men vad jag har sett på sociala medier så hade folk svårt att begripa vad de skulle göra ändå.
   Det var ändå väldigt skönt att brobygget gick så fort som det gjorde. Nu betalade jag några Star Coins för att få bron färdig snabbt, men det var värt det. Nu kan jag komma till Sydhoven på max två minuter oavsett var på Jorvik jag är (ringa hem till Jorvikstallet, transport till New Hillcrest, bron till Sydhoven) och det gör ju så att man lockas att hänga där lite mer än innan.
   Och återigen, Donald. Superfina animationer på den rädda stackarn, och även fast han kröp över bron långsammare än en snigel (vore så tacksamt om spelarkaraktären kunde gå istället för springa!) så kändes det värt det över att se honom så nöjd. Synd bara att man inte fick återkoppling till honom då han tagit sig ner från bron igen - bara för att kolla så att han faktiskt mådde bra.
 
   Livrädd stackars Donald och Esme som är lite mer "kom igen dude, you can do it!"
 
   Sist men inte minst - BILLY! Billy Bulldozer flyttade tillfälligt från byggarbetsplatsen i Moorland (ni vet där han står i butiken som säljer flaggtröjor som ingen någonsin kommer ihåg) för att sälja grejer i Epona istället. Stort plus från mig för återvinning av karaktärer, man vill ju ha kvar de som satts i rullning tidigare även om de är rätt små karaktärer :D
 
   Skönt att ha den här nya bron säger jag, och trots att jag inte är döförtjust i brobygge i sig tycker jag det var BRA uppdrag som höll sig intressanta. Vad tyckte ni?
Fredagen den trettonde

   Har ni haft någon otur? Jag har själv haft en oförskämt bra dag - överlag, får man säga. Började jättebra, fortsatte lika trevligt och avslutades med ett tråkigt besked, som i sig ändå inte rör mig så mycket. Men ändå liksom, trist.
 
   Nu tänker jag sätta mig med uppdragsutvärdering. Sen ska jag finurla lite på ett par inlägg som jag fick lite inspiration av från Haley Rainstorm, som jag pratade lite med tidigare idag. Ibland är det verkligen bra att gå ner på privat diskussionsnivå för att komma tillbaka med bra idéer.
 
   Esme och Charizard
Fredaaaaaag

   Jag brukar vara ledig på fredagar men idag ska jag göra en massa jobbgrejer ändå. Jag är lite "in your face Europe" efter gårdagens ESC, man kan allt vara stolt över svensk tv-produktion då det kommer till sånt här! Mähähä, jag är glad och ser fram emot finalen i morgon. Jag har ingen riktig favoritlåt (Australia's gonna slay though), jag tycker hela eventet är det bästa. Blir himla intressant ändå, det finns några guldkorn och jag brukar alltid gilla fler och fler ju mer jag lyssnar på dem :D
 
   Hoppas att ni har en grym fredag, mitt mål är att sätta mig och skriva om veckans onsdagsuppdatering då jag kommer hem ikväll!
 
   PennyGirl-spelet, Episod 4
Kolla här va

   I brist på annat (för jag hinner tyvärr inte skriva något längre just nu!) så får ni senaste videon från min kanal:
 
Semi nr 2!

   EUROVISION IDAAAAAAG! Hoppas ni inser att jag inte blir "normal" igen förrän tidigast söndag kväll. Jag kommer behöva tid att processera lördagens final. Dessutom måste jag hitta BBC's version av den. Måste höra Graham Norton. Tydligen är han inte kommentator för semifinalerna?! Britterna har då inte tänkt till där.
 
   Jag spelade igenom de nya uppdragen igår och gillade verkligen hur de var uppbyggda! Positivt överraskad, med tanke på ämnet brobyggning. (Funt fact - de engelska nyheterna på SSO's webbsida hette "Building bridges". Mycket lämpligt för veckan - men också den slogan som användes på förra årets Eurovision. Jag anar en komplott!) Jag ska skriva om dem så fort som jag har tid att fokusera på skrivande, lovar och svär.
 
   I övrigt gäller det fortfarande att jag ska jobba vidare på nyaste monsterredigeringen. Fick ihop en ny lineart till den igår så jag kanske petar lite på den idag om jag hinner.
 
   Esme och Quartern Melody
Woho, en bro!

   Jag tänkte sätta mig och spela igenom dagens nya uppdrag alldeles strax. Kul med nya uppdrag! Och jag har saknat Donald, jag tycker han var en rolig karaktär iochmed att han är en höjdrädd brobyggare som dessutom ska bygga över sin andra stora skräck - vatten. Brobyggande i sig var inget jag tyckte var direkt döroligt då det kom till Skördebygden men det är bara att sätta igång nu så det är över sen x) Även om jag inte alltid tycker uppdragen i sig är de roligaste på jorden så är det ju alltid intressant att läsa dialogerna!
 
   Sen blir det mer redigering som gäller för mig, supertagg! Ska också fundera på vad för slags bakgrund jag behöver till min redigering. Jag tror jag kommer behöva klippa och klistra rätt mycket för att få det resultat jag vill ha, men det blir nog bra ^^
 
   Har ni hunnit spela igenom dagens uppdrag? Vad tyckte ni om dem?
 
   Den enda brorelaterade bilden jag kunde tänka på just nu var den här på Linda och Starshine från Starshine Legacy: Episod 4 x)
18 november!!!

   På dagen ett år efter att Epona kom till Star Stable släpps två nya Pokémonspel - Pokémon Sun och Pokémon Moon. (Dock är det tydligen den 23 som gäller i UK - kommer vi i Europa få dem lite senare än Japan och USA månne?)
 
   MEN ÄNDÅ SÅ ÄR JAG SÅ TAGGAD SÅ DET FINNS INTEEEEEEE
 
 
   Jag har varit skeptisk till starter Pokémon-designerna sedan Gen V, och jag gillar verkligen inte alltid den designstil som används på de nya varelserna. Jag tror dock att jag kommer gilla sjölejonet, och om magkänslan har rätt kommer ugglan utvecklas till någo ascoolt som jag också kommer digga. Mycket oklar på katten though, jag som alltid brukar gilla Fire types allra bäst...
Onsdag!

   Idag är det ESC-fritt, vilket jag är lite lätt förbaskad över (meeen det ger mig tid att försöka söka upp första semifinalen med kommentarer av our lord and savior Graham Norton) - men kanske jag kan fokusera på lite Star Stable istället, haha. Uppdatering är det ju - vad tror ni händer? Med tanke på bron som kom mellan Epona och Sydhoven förra veckan hoppas jag på att det blir något med den, men risken finns ju också att det kommer dröja innan det händer något med den saken. Vore iaf sjukt skönt att ha en extra väg till Sydhoven!
 
   Då jag har tid att sätta mig och redigera igen (är så taggad så det blir väl typ direkt då jag kommer hem ikväll) så blir det ett verk på bjässen Athos! Dock inte riktigt lika aktiv som de två huliganerna jag visade en sneak peek på igår, utan det blir en lite lugnare pose.
Frånvaro, så ni vet

   Asså EUROVISIOOOOOOON! På jobbet sitter jag just nu med en praktikant som visserligen ligger på ungefär lika hög nördlevel som jag gör i det mesta, men till och med hon blir lite rädd över hur taggad jag är inför ESC tror jag x) Har fått lite insiderinfo från en kompis som jobbar lite bakom kulisserna på tävlingen i år också så jag är taggad till tusen!
 
   Därmed får ni klara er utan mig och jag ska försöka skriva lite mer intressanta saker i morgon, då det ändå är uppdatering. Hare bra folk, och om ni vill se mer av mig under kvällen så kommer jag spamma sönder alla Eurovision-relaterade taggar på Tumblr, mähääääääää
 

 
   EDIT: Esme is the master of multitasking
 
   Tekniskt sett concept art av hur jag vill ha den slutgiltiga bilden, hehe. Storlek, exakt placering, bakgrund samt två hästar till ska in. Och Porthos man tog en timme att få ordning på. Bara manen. För att den är lockig. Aramis man var klar på max 10 min.
Det går vidare!

   Häst nummer två av fyra arbetas på för stunden. Eller ja, igår kväll, och kommer fortsättas på då jag kommer hem från jobbet idag. Tror verkligen det här kommer bli hur snyggt som helst!
   Nu har jag ju inte redigerat på länge egentligen, men jag har kastat mig själv till vargarna och kör på rätt svåra vinklar. Går ändå bra, så länge som man lyckas få till en bra lineart! (Tur att jag bunkrar på dem så man kan plocka fram en passande vid behov, heheh)
 
 
Älskar kreativa slängar

   Inte så hemskt mycket kvar på just den här redigeringen! Skuggning, man och svans och sen ska jag sätta igång med del två av denna monsterredigering. Hästen är min Frisiska Sporthäst Porthos, som här är lite förbannad på en retsticka till flockkamrat. Har en härlig bild i huvudet för hur jag vill ha det här och tror det blir super :D
 
   De där stunderna då man faktiskt är kreativ är riktigt härliga! Har saknat att finurla i Photoshop, verkligen, men jag har öppnat upp både gamla och nya projekt så många gånger och bara känt "lol nope" och inte kunnat fortsätta. Nu har jag dels några egna planerade projekt, dels ett par för kompisar. (Yo Ellen, väntar fortfarande på bilder!)
 
   Jag kommer inte hinna klart med den här redigeringen idag (ska få ett par fler hästar färdiga innan den ska klippas ihop), men aja ^^
Remakes och redesigns

   Jag satt och tänkte högt medan jag spelade in nya avsnitt av SSO RIde Through i helgen, och de funderingarna kommer självklart tillbaka i framtiden. Alltså typ långt i framtiden (den dagen, den sorgen). Jag har dock ingen ork att vänta så nu skriver man istället.
 
   Det är ju ingen nyhet för er att jag tycker det är en väldigt bra idé att hästarna i spelet uppdateras med nya modeller, nya animationer och helt enkelt fräschas upp rejält. Jag tillhör ju dessutom den lilla rebelliska gruppen som gärna skulle byta ut de Jorvikiska varmbloden mot en ny variant på rasen.
 
   Jag skulle önska att då en ras uppdateras, som t ex Morganhästarna, Painthästarna och även två Appaloosas, så skulle de färger som redan fanns på rasen släppas i den nya modelllen. På så vis kan man få behålla sina gamla favoritfärger, samtidigt som vi får ta del av evolutionen i spelet. Sen behöver ju inte de gamla hästarna försvinna för det, absolut inte - men man tycker ju om de hästar man alltid haft, bara det att många nu undviker de gamla hästmodellerna lite för att de helt enkelt är tråkiga. Jag gillar mina gamla hästar, men om de nya versionerna av rasen gav oss möjligheten att byta ut dem skulle jag faktiskt lätt göra det, så länge som texturen var lik originalet. T ex ponnyerna anvnder jag väldigt, väldigt sällan och har gjort så sedan Quarterhästarna kom till spelet.
 
   Jag är nästan lite inne på att byta ut Jorvikiska ponnyn Gigi mot Welshponnyn Gigi. Det som stoppar mig är avsaknaden på busig, rufsig ponnyman och att Welshponnyn är mörkare och rödare. Gigis färg är visserligen väldigt blek, men jag tycker skillnaden är lite för stor
 
 
   Hur skulle ni göra?
EUROVISIONVECKAAAA

   GALET TAAAAAAAGG!
 
   Åh btw, igår slutförde jag äntligen den väldigt försenade redigeringen på Artemis. Ni vet den där klassiska exteriörredigeringen jag gör varje gång jag köper hem ny häst i spelet. Ni kan hitta den genom att gå till hennes sida via knappen "Mina hästar" till vänster. Jag blev väldigt nöjd med resultatet, vilket är tur med tanke på hur svårt det var för mig att ta tag i den och avsluta den!
 
   Redigera flugskimmel på mitt sätt är inte det lättaste, haha x)
 
   Nu borde jag göra liknande redigeringar på Mycroft, Sherlock och Taran, men först är jag så sjukt sugen på att göra en redigering på Porthos, d'Artagnan, Athos och Aramis tillsammans. Jag såg klart säsong 3 av The Musketeers förra veckan och har lite "post-series depression" - en av mina favoritserier som nu är slut och BBC passade på att sabba säsongen så att hela fandomen springer runt som höns med avhuggna huvuden och desperat försöker få möjlighet att se serien. Serien är liksom producerad av BBC (i UK) men började släppas för ca fem veckor sedan i Turket, Grekland samt på Netflix i Latinamerika och helt plötsligt ligger hela säsongen på Netflix i Kanada medan UK inte ens fått ett startdatum för säsongen? Eftersom Sverige säkert inte får serien typ innan jul slog jag mig fram med näbbar och klor tills jag möjlighet att se hela säsongen. Och nu är jag deppig för att det är över. Bähä. :(
Thunderguardian

   Då Sydhovens Welshponnyer tillsammans springer över hedarna låter deras hovar som åska - och Taran finns där för att vaka över dem. Hög i rang var han under en längre period flockledare över vildhästarna, innan han blev lite för nyfiken på människor och blev så pass tam att han tappade sina instinkter som vildhäst och dröjde sig kvar bland människorna för att till slut gå in i deras tama hästflockar. Han reds in på rekordtid (av en irländsk beridare som också gav honom sitt namn) och verkar trivas mycket bra med sitt nya liv.
   Taran trivs faktiskt så pass bra med sitt nya liv att han har blivit väldigt trygg och bekväm, och han kan somna precis var och när som helst. Som tur är så är ha även lättväckt och hans korta tupplurar fungerar perfekt som powernaps.
 
 
   Namn: Thunderguardian
   Tilltalsnamn: Taran
   Namnbetydelse: Thunderguardian är engelska och kan översättas till "Åskväktare". Taran är ett Irländskt namn som betyder "åska".
   Född: 2007
   Ras: Welshponny av Cobtyp
   Lynne: Vänlig, lättlärd och nyfiken men ofta avvaktande mot främlingar. Kan somna precis var som helst om han bara får stå still längre än två minuter.
   Level: 15
 
 
 
Bra helg - mycket bra helg

   Tycker communityt varit lågt under helgen (kanske för att det är långhelg för alla som går i skolan?), men jag har hunnit med massor själv. Mycket SSO-relaterat! Nu är jag bara tagg på att redigera, så jag ska se till att ta bilder jag kan använda mig av idag. Nu är det ju snart Eurovision-vecka! I vanliga fall är jag på helspänn en månad i förväg, men jag har helt enkelt inte haft tid i år. Men nu så, nu ser jag fram emot långa ESC-kvällar med redigering framför tvn :D Multitasking på hög nivå.
 
 
 
   Jag ska dessutom rota igenom inläggen jag har i utkastet och se om jag kan få ihop något att skriva om av de idéer som funnits tidigare. Jag har inlägg i utkastet ända från 2013 x) Kanske är läge att de kastas nu om jag faktiskt inte ska skriva något om dem, haha...
 
   Esme och Glòin - jag har kommit fram till att jag är tagg på en till islänning. Vet dock inte vilken. Kanske skäck? Eller den svarta? Men först vill jag ha en Welshponny. Har fortfarande inget vettigt namn på lut. Jag ska namnforska lite.
"En TILL Weasley?"

   Just eftersom alla tjejerna i klubben Bulldogz delar sina namn med flickor från Harry Potter-böckerna kunde jag inte låta bli att bli lite road då jag såg att herr Ricky Winterwell har fått sig en re-make i onsdags. Istället för att ha slående likheter med en viss boxare i en viss film skulle han istället lätt kunna smälta in i familjen Weasley.
 
   Ricky Winterwell eller Ricky Weasley? Oavsett vad så är hästen Sherlock not amused! (Min timing då jag ska fota numera är på riktigt under all kritik)
 
   Vad tycker ni om Rickys nya look?
 
   (Då vi ändå pratar HP så ligger ett nytt avsnitt av PoA ute på min YT-kanal! Eftersom jag har tid att spela in den här helgen kommer det en uppladdning även i morgon.)
xx, ox, och x

   Fick frågan igår så tänkte kasta ut en förklaring till er som inte är hästvana, Frågan gällde varför det på presentationerna av mina hästar på SSO står "xx" i slutet på Artemis, Mycrofts och Sherlocks namn.
 
   Då kan vi direkt prata om ytterligare två, nämligen "ox" och "x". Häng med nu.
   Dessa tre indikerar rastillhörigheten. Med dessa tre kan du alltså se vilken ras hästen tillhör. Eller ja, inte om man ser ett "X" på en P.R.E. (<- det riktiga namnet på rasen vi dödliga brukar kalla Andalusier - "Andalusier" syftar egentligen enbart på en häst som kommer från Andalusien och inte på vilket ras den är), för det är inte alls ovanligt att hästarna ärver namn och därmed får romerska siffror efter dem. Som kungligheter. (Inte konstigt egentligen. De hästarnaaaaaaa)
 
   Så här är det alltså:
   xx - Engelskt Fullblod
   ox - Arabiskt Fullblod
   x - Angloarabiskt fullblod
 
   Om man lägger det till namn så blir det alltså t ex. Adam xx, Billy ox och Caesar x.
 
 
 
   Vi tar lite grundläggande fakta då vi ändå är igång:
 
   Engelska Fullblod avlas för att springa fort och det är dessa hästar man ser på galoppbanorna runt om i världen. Hästarna är även populära i fälttävlan.
 
   Arabiska Fullblod är en av världens allra äldsta hästraser, samt en av de mest berömda. De otroligt vackra hästarna är smäckra och uthålliga och har använts i avel under många många år för att förädla andra hästraser.
 
   Angloarab är en häst som är korsning mellan fullblod och arab. Om du korsar en fullblodshingst med ett arabsto eller vice versa blir alltås fölet en angloarab. Rasen har mest avlats fram/på i England och Frankrike.
 
   Så äre.
 
   Fun fact - alla fullblod jag någonsin ridit (det är iofs bara tre) har en gång gått på banan. Här ser ni en gaaaaaaaammal bild på en livrädd Esme som inbillar sig att det går att hålla sig kvar lite bättre på herr Fullblod om man klamrar sig fast med skänklarna. Herr Fullblod var nämligen hemskt pigg den våren och var mer i luften än på marken så fort som han klev utanför ridhuset. Jag och Herr Fullblod kom aldrig särskilt bra överens heller. (Han är btw stor. Jag är ca 170 lång.)
Göra om och göra nytt

   Nu har alla mina hästar i spelet återigen egna informationssidor. Ni kan alltid läsa om mina hästar genom att klicka på knappen "Mina hästar" i menyn till vänster och sedan bara klicka på den häst ni vill veta mer om. Superenkelt!
 
   Jag är inne på att göra en ny header men har noll idéer. Jag har ett par liggande redigeringar också, som jag bara inte pallar ta tag i. Suuuurt! Vet inte ens vad jag ska göra med headern, för även om det känns som en självklarhet att Ash ska vara med så har jag redigerat just honom så mycket på sistone. Vore kul att mixa upp det lite...
 
   Jag hade btw nästan lite dåligt samvete igår för att jag hade så många inlägg jag ville lägga upp och kände att "nääää, jag kan ju inte lägga upp hur mycket som helst på en dag" - sen kom jag ihåg att det inte finns några regler för bloggning och jag får lägga upp precis hur mycket eller hur lite jag vill på en dag. Det är bra.
 
   En av mina allra tidigaste redigeringar, till då jag bytte domännamn på bloggen. Bloggen är egentligen en underblogg, för jag hade aldrig kunnat tänka mig att jag någonsin skulle få fler än tio läsare per dag, och hade en rätt trasslig url tills jag skaffade den jag har idag.
Scarlet Mystery xx

   Om Scarlet Mystery, lämpligt nog kallad Sherlock med anledningen att hans äldre helbror redan fått namnet Mycroft, bara kunde sluta grina illa och försöka kicka bort de andra hästarna på banan hade han troligen blivit en mycket framgångsrik galoppör. Sherlock trivs dock bäst då han inte behöver finna sig mellan många andra hästar och trivs därför som allra bäst i stallet under lugna perioder då resten av flocken är på separat bete.
   Han har alltid sin storebror Mycroft efter sig som en skugga, och även om Sherlock oftast tillåter det kan han ibland ilska till och jaga bort sin bror, som då istället vaktar sin flock på avstånd.
   Lite oväntat har denna lynniga häst som gärna går med bakåtstrukna öron fantastiska framgångar på dressyrbanan, där han dansar fram som på moln, särskilt till tonerna av klassisk musik som lockar de sura öronen att ivrigt spetsas framåt.
 
 
   Namn: Scarlet Mystery xx
   Tilltalsnamn: Sherlock
   Namnbetydelse: Scarlet Mystery kan översättas till "sharlakansrött mysterie", och är en hänvisning till sir Arthur Conan Doyles verk A Study in Scarlet (sv. En studie i rött). Bokens protagonist är Sherlock Holmes.
   Född: 2010
   Ras: Engelskt Fullblod
   Lynne: Lynnig och antisocial. Enmanshäst som är mycket lojal till sin ryttare.
   Level: 15
 
 
Royal Secret xx

   Royal Secret, men det passande smeknamnet Mycroft, är en magnifik och högrest hingst som dock knappt kan titta på ett höstrå utan att gå upp i vikt. Medan detta må vara ovanligt för ett fullblod är hans snabbhet mer åt det karaktäristiska hållet och han visar på stor uthållighet om hans ryttare ser till att hålla honom i god trim och gott hull. Eftersom han också är säker på foten och rädd för få saker är han passande för enkla klasser i distansritt.
   Han är mycket försvarande då det kommer till sin yngre helbror Sherlock och är alltid på vakt då bröderna går i samma hage. Sherlock, som inte är lika hängiven sin bror, kan till slut bli grinig i tur och försöka köra bort Mycroft, men den svarta hingsten finns alltid i närheten för att vakta över lillebror.
 
 
   Namn: Royal Secret xx
   Tilltalsnamn: Mycroft
   Namnbetydelse: Royal Secret kan översättas till "kunglig hemlighet". Mycroft kommer från Mycroft Holmes i sir Arthur Conan Doyles verk.
   Född: 2008
   Ras: Engelskt Fullblod
   Lynne: Tillbakadragen men hängiven. En perfekt läromästare för osäkra ryttare.
   Level: 15
 
 
 
Planerat långt i förväg

   Har halva HP&PoA inspelat, har tio avsnitt av SSO Ride Through på lager och har rensat bort några videofiler som inte går att använda och måste spelas in på nytt. Måste bli lite till innan helgen är slut, så att jag inte behöver stressa ihjäl mig senare.
   Meeeen idag drar jag iväg med min eviga partner in crime Siri Moonbear och vi ska på bio. Det brukar sluta med att vi är i upplösningstillstånd över alla feels. Och vi tittar bara på Marvel eller Disney. (Vi ska se Civil War. Vi har fruktat den i över ett år. Nu är det daaaaags)
 
 
   Jag funderar på att köpa Welshponny btw, men jag har verkligen inget namn som känns bra på lager. Jag har ju en namnlista där jag samlar på mig tänkbara namn, men av 83 namn (är det här ett tecken på att jag borde skaffa mig ett liv?) finns det inget som jag tycker känns 100% rätt för någon av ponnyerna. Jag får finurla lite till - har ändå inte levlat klart varken Sherlock eller Mycroft (<- Mina två senaste pållar). Det är ju inte som att man har bråttom ändå, man kan ju gissa att det i nästa hästlass kommer de tre ponnyer som syns i vildhästflocken men som inte kom ut nu, så... men jag vill ha den bruna ponnyn. Dögullig!
 
 
   Ni får en bild på grålle för att ljusa upp morgonen lite. Visste ni att jag börjat rida en häst som har exakt samma färg som Ash IRL nu? Han är dögullig men aningen cray cray
Vad är det för attityd folk har?!

   Jag har sett det lite krypande senaste månaderna och har tänkt mer och mer på det - men vad i helvete är det för fel på folk som bitchar emot Game Masters som säger "stopp, nu bryter ni mot spelets regler"?
   Om man spelar Star Stable har man gått med på att följa vissa användarvillkor. ALLA har gjort det. Man måste acceptera användarvillkoren innan man ens har kommit in i spelet. Om man inte följer användarvillkoren får man en tillsägelse. Jag förstår inte vad som är så konstigt med det? Antingen så följer man villkoren eller så behöver man helt enkelt inte chatta alls i spelet, så svårt är det inte. (Nej, det är inte din mänskliga rättighet att prata om sex i en chatt som har användarvillkor som tydligt säger att allt sexuellt innehåll är förbjudet. Lär er läsa, stolpskott.)
 
   Jag tycker det är helt sjukt, särskilt då jag faktiskt sett många vuxna spelare som har en helt vedervärdig attityd mot Game Masters. Vad ger er rätt att bete er drygt och anklagande mot någon som lägger sin dyrbara tid på att försöka hjälpa er? Är det för att ni ska visa er coola för alla andra spelare, för att ni tydligen är lite bättre än de som faktiskt driver det här spelet åt oss? Jag tror det här är något som mest finns i det svenska communityt, för vad jag har sett då jag har kikat runt så har de andra språken faktiskt lite respekt för sina Game Masters. Jag har sett så många exempel på spelare som nästan går till attack på GMs efter en tillsägelse. Varför gå emot de som är här för att hjälpa till? Om någon har rätt att säga hur chatten ska se ut så är det en Game Master, som har stenkoll på allt vad företaget Star Stable Entertainment står för! DET ÄR DERAS JOBB.
   Jag har också sett flera vuxna spelare som pekar på att vissa GMs gör ditten och datten så och så som att det vore något negativt - så himla tråkig attityd! Tror ni inte att de som faktiskt jobbar med spelet har koll på vad de jobbar med och hur de ska sköta det? Om de inte skulle sköta sitt jobb på ett korrekt sätt skulle de ju inte få jobba kvar, det måste man väl förstå.
 
   Jag blir så besviken på communityt då jag ser sånt här. Jag blir alltid väldigt glad av att se en GM i chatten, för det betyder en närmare kontakt med företaget - men det känns som att flera spelare, som tyvärr också får uppbackning, är så fientliga så att vi helt enkelt inte får den kontakten, för att GMs får svårigheter att vara i chatten. Jag kan flera gånger få ont i magen på GMs bekostnad för att jag tycker det är så hemskt tråkigt att se respektlösheten och att folk tror de får göra vad de vill i spelet trots tillsägelse. Har hänt flera gånger att jag loggat ut för att jag tycker stämningen blir så pressad då spelare nästan anklagar GMs för saker. Tur att våra Game Masters har bättre nerver än vad jag har iaf.
 
   Nämen skittråkigt, verkligen. Game Masters kommer in i spelet för att hjälpa oss på olika sätt och det är så synd att se folk som i princip spottar dem i ansiktet för det. Man kan ju tro att det är vildhundar som spelar det här spelet ibland.
 
 
Det sa POPP och där var en bro

   Jag tror inte många har missat att det kom en bro mellan Epona och Sydhoven i onsdags. Den är dock rätt trasig och vi kan väl gissa att det snart kommer en möjlighet för oss att laga den - blir skönt, jag ogillar att ta färjorna (tycker de tar lite lång tid så jag springer hellre runt hela ön istället hahaha) så jag ser fram emot det. Minns sist man skulle bygga bro och fick ta hjälp av den mest värdelösa brokonstruktören någonsin - Donald, som är rädd både för höjder och vatten, haha.
   Då jag skulle kika på den nerifrån hittade jag världens enklaste genväg till Epona dock - kändes väl inte sådär superbra om nu spelare som inte kommit till Epona går där. De kanske får upp "du är i ett stängt område och flyttas hem"-skylten, det vet jag ju inte, men ändå.
 
   Bro uppifrån
 
   Bro nerifrån
 
Fler videor på g

   En ledig dag var så otroligt välbehövt! Jag har både hunnit trixa med videor och lagat matlådor för kommande jobbveckan och klockan är inte ens tolv. Jag ska ut en sväng och sen blir det mer videor, och jag ska spela SSO då jag fortfarande inte har gjort uppdragen med Madison och vildhästarna.
 
   Under tiden:
 1. Glöm inte att kika på inlägget under det här, som faktiskt är väldigt viktigt
 2. Ni som har väntat och längtat typ lika mycket som jag har - nu då PennyGirl-spelet är pausat ett tag är det dags att dra igång med magi på allvar.
 
   (Thumbnailen är allt annat än optimal. Satt en bra stund på morgonen med ett antal olika koncept och svor över hur förjäkligt det såg ut. Fullt möjligt att jag byter ut thumbnailen om jag får rätt på bättre bilder att använda.)
Vi gör skillnad då vi syns

   Jag hittade den här på Tumblr och den är så så sjukt spot on.
 
  Jag har fördelen att jag har varit i det här communityt sen innan det ens var ett community. Vi var typ femton pers (lovar att vi var de enda utanför SSO-kontoret som ens spelade första veckan hahaha) som satt på ett internetforum och gnatade om spelet och vad vi gillade och inte gillade. Till vår stora förtjusning märkte vi att vad vi pratade om i forumet hade en tendens att hända väldigt snabbt i spelet, på ett eller annat sätt. I efterhand har vi fått bekräftat från några flinande Game Masters att de lusläste allt vi sa för att få reda på vad vi tyckte och för att se vad som kunde bli bättre. (Vi mailade gärna in till supporten då också. Fick ofta svar från en snubbe som hette Victor. Han gav allmänt sköna svar som vi ofta skrattade väldigt gott över, haha)
   Då SSO-bloggarna började dra igång var det nog lite lättare för teamet, för de kunde följa så många tankegångar som vi kastade ur oss. Och det märktes att de såg vad vi ville. Några av oss fick till och med mail med en fin symbol - lite som ett "tack för att du är så intresserad av vårt spel".
 
   Jag var typ i chock den dagen som jag fick ett mail med den här symbolen, tillsammans med en uppmuntrande text som i det ögonblicket var mer värt än guld - att SSO-teamet faktiskt kikade på och uppskattade just det JAG skrev? Det var surreallistiskt.
 
  Förr fanns det alltid någon som ville säga något. Det var spännande för alla andra spelare att se vad som funderades över - och Star Stable hade antagligen inte kunnat bli så bra som det är idag om vi inte varit så tokiga att vi skrev om allt från placeringen om minsta lilla grässtrå till konspirationsteorier som var totalt out there (jag kan ha varit ansvarig för ett par under min tid) till önskemål om hästar och funktioner och uppdrag. För på fullaste allvar, SSO-teamet läste vad vi skrev och tog det till sig för framtiden. Samlade på sig av våra skogstokiga idéer, lade till några, utvecklade funktioner för att passa oss bättre. Och javisst är spelet fortfarande inte perfekt, men teamet bakom spelet har alltid varit så otroligt litet och det var först för lite över ett år sedan som det började expandera på riktigt. Jag tror det var sex stycken som jobbade med själva utvecklingen av spelet i ungefär tre år, innan det kom in fler - är inte det helt sanslöst? Nu är teamet mycket, mycket större, och kan därför jobba ännu mer på roliga grejer till oss spelare.
   En av anledningarna till att jag försöker dra igång idéer och åsikter från er ca 600-1000 läsare som kommer in här varje dag (ja, ni är så pass många ändå) är att jag vet hur viktiga våra tankar och idéer är. Vi hjälper till att forma spelet då vi tänker högt om det. För precis som inläggets första bild säger så är det så att SSO-teamet fortfarande håller koll på oss. Vi är spelare som älskar ett spel, men spelets utvecklare älskar också oss och vill göra spelet bättre för att ge en ännu bättre spelupplevelse.
 
   Bloggar är utdöende överlag. Det gäller inte enbart SSO-bloggar, men SSO-bloggarnas era är nog över. Men sluta för i jösse namn inte att prata om era åsikter om spelet, och hur ni tror spelet skulle kunna bli bättre. Sluta inte fundera, sluta inte ifrågasätta, sluta inte konspirera. Även om tankarna fortsätter på andra sociala medier eller om de syns i spelets chatter eller kanske även i mail direkt till spelet, sluta inte drömma.
 
   Vi som spelare har en fantastisk möjlighet att lägga fram idéer. Vissa idéer kan vara fantastiska och andra totalt omöjliga - men fantasin har inga gränser och ett litet gruskorn kan utvecklas till en stor skatt med små medel.
   Våra åsikter är viktiga. Glöm inte bort att visa dem.
 
   Minns ni trädet Fred? Ett träd hade råkat hamna mitt i asfalten i New Hillcrest av misstag. Några engelskspråkiga spelare döpte trädet till Fred och höll kampanjer om att rädda trädet Fred på sociala medier med hashtagen #SAVEFRED. Ett par veckor senare var Fred inte borta - men flyttad. Fred står nu i en trädgård och har en informationsskylt intill sig som berättar hans historia. VI GÖR SKILLNAD.
 
 
  EDIT: Jag kan inte fatta att jag ens behöver nämna det här, men självklart innebär detta inte att man har fritt fram att skriva förolämpningar och hot till SSO-teamet för att man inte är nöjd med en uppdatering. Jag räknar med att ni alla är smarta nog att förstå att man ska bete sig som folk och lägga fram åsikter på ett resonabelt sätt även om man inte är 100% nöjd med något, istället för att ta till fula ord och bli elak.
Dör söthetsdöden

   Hur söta är inte Welshponnyerna? Jag kommer kunna köpa dem i morgon tror jag, och jag har inget namn på g eller något - men vill haaaaaaa.
  Btw så har den här hederliga ligan "buhä vi har jobbat för våra rykten och nu får de lata människorna klara dem på jättekort tid" vaknat till liv. Ryktespoängen hos Eremiten har nämligen höjts så att det ska gå fortare att få Welshponnyn. Nu, kära vänner och ovänner och alla därimellan, ska vi gå igenom varför det kan vara så.
 1. Star Stable vet att Welshponnyn ska släppas om två veckor då Eremiten kommer till spelet. Eftersom många spelare ber om nya uppdrag låter de ryktesuppdragen hos Eremiten ta just två veckor, så att de som inte har något att göra ska vara sysselsatta ett tag.
 2. Man kan nå Sydhoven då man är på typ level 6-8 nånting. Då man är så tidigt i spelet - är det logiskt att behöva kämpa hårt bara med rykte på ett svåråtkomligt ställe i fjorton dagar för att få köpa en häst? Nej, det är det inte. Därför är nu ryktespoängen höjda då hästen är i spelet, så att det ska passa bättre.
   Jag kan liksom tycka att man kan ha större saker att bekymra sig om än att ryktespoäng ingen hade någon nytta av igår höjdes idag. Som typ VAD FARAO SKA JAG DÖPA PONNYHÄSTARNA TILL?!
 
   Det här är på riktigt den snyggaste nyhetsbilden på år och dag, har saknat de här sjukt stiliga bilderna då det kommer nya hästar till spelet. Hoppashoppashoppas att det inte är en engångsgrej, utan att vi får se nya hästar på det här jättesnygga sättet fler gånger!
 
   Btw så, för er som inte har koll, är det så att detta är en ponnyras så de har ponnyspeed och trots att hästarna är så söta så man knappt kan titta på dem så är de långsammare än Skalmans gammelfaster med rullator. Jag är inte så mycket för ponnyer längre men... det här är en ny era av ponnyer och jag ska ha en. Eller tre. Ja kanske inte den här veckan, men i framtiden så...
Taggad!

   Idag kommer Welshponnyerna :D Men det är inte bara det jag är taggad för!
 
   Att börja videoresan genom det här spelet kommer bli otroligt roligt! Nästan hela main storyn är inspelad, och det kanske är lite "kort" på sina ställen - men jag försöker undvika att slänga ur mig all rolig fakta fram tills att det är dags att utforska slottet i "lugn och ro", då man får leta efter alla hemliga utrymmen och sånt.
   För er som inte vet något alls om Harry Potter-världen tror jag ändå att den här serien kommer vara lite svår att följa. Jag tar rätt många grundläggande grejer lite för givet, eftersom avsnitten skulle bli så sanslöst långa om jag skulle dra backstory på precis allt i min väg.
 
   Harry och professor Lupin
 
   Hermione i de underjordiska gångarna som leder mot Spökande Stugan
 
   Harry i samma gångar
 
   Den juridiska avdelningen i Hogwarts bibliotek - faktiskt en av mina favoritmiljöer i spelet!
 
   På tal om böcker så kan man ibland ha sån otur att böckerna attackerar eleverna. Yup. Så säger folk att det är bra att plugga.
 
   Harry förbereder sig för att lära sig avvärja dementorer
 
   Harry söker råd hos professor Lupin
 
   Harry på krigsstigen (också känt som vägen till Spökande Stugan)
 
   The Golden Trio, tretton år gamla - jag var INTE så bad ass när jag var tretton!
Garderoben är i ordning!

   Ni vet att jag är sjukt noggrann med min garderob i spelet för att alltid kunna hitta saker? Nu då garderoben utökades har jag ändrat om i mitt system helt och jag hittar ingenting, hahaha. Dessutom har jag räknat fel så jag har en helt tom sida i mitten på båda mina separata garderober - en tom på hästsidan och en på ryttarsidan. GAAH! Till nästa gång vi får en sån uppdatering kanske man ska hoppas på att kunna flytta flikarna som man vill? Jag har alltid haft mina sadlar på flik 1 t ex, vilket har stört mig massor. Gjorde det av misstag till att börja med och orkade inte fixa det, men nu då jag ändå behövde möblera så ändrade jag på det och nu är tränsen på flik 1.
   Jag har fortfarande en dröm om att garderoben i hemstallet ska göras om så att man ser häst och ryttare samt alla kläder på samma sätt som man gör i gallerian (fast häst och ryttare samtidigt, så att man kan matcha grejer). Det skulle vara guld värt och skulle leda till att jag bytte outfit väldigt mycket oftare än jag gör nu, haha. Tar ju liksom en halvtimme att gå igenom hela garderoben om man inte vet vad man faktiskt letar efter - trots mina stenhårda sorteringssystem så är det ju inte alltid helt lätt att veta vad som matchar med vad.
 
   Flik ett - hattar. Jag använder dock nästan enbart hjälmarna. Många av grejerna har jag fått i uppdrag, och jag kastar aldrig dem. Samlarvärde.
 
   Flik två - jackor samt långärmade, tjocka tröjor. Denna sida besöks ofta, hehe.
 
   Flik tre är för t-shirts av alla former, samt pikéer. Jag älskar pikéerna och använder dem mycket.
 
   Övriga jackor av alla former. Förr gillade jag de tjocka kapporna, men jag föredrar lite lättare stuk på grejerna numera. (Flik 4 är helt tom.)
 
   Blusar, västar, linnen och korta t-shirts i en modell jag inte gillar hamnar här. Tillsammans med en miljon klänningar. Jag har inte köpt en enda klänning förutom de som finns under t ex nyår, btw.
 
   Alla mina byxor. Tycker sidan är lite i trängsta laget, liksom den med hattar. Hemskt välsorterad dock. De åtta byxorna till höger som inte riktigt passar i den stora gruppen är ridbyxor med höga strumpor.
 
   Jag är inte så mycket för ridvantar men har samlat på mig några genom åren ändå. Det är sällan att jag minns att byta, men jag har alltid ett par vita handskar i ryggsäcken bara just in case. Vita handskar är stilrent, punkt.
 
   Jag tycker den här sidan är för trång också, men det är lätt att hitta vad man letar efter.
 
   Masker, brillor och övriga souvenirer som man plockat på sig under årens lopp...
 
   Träns. Enfärgade träns, mönstrade träns och träns med speciell färg på käkremmen ligger i olika högar. Lite svårt att hålla reda på det eftersom jag nyss gjort systemet, men det går mycket fortare att hitta vad jag letar efter. Det värsta är då jag ska lägga tillbaka saker, då det lätt hamnar i fel hög.
 
   Träns utan nosgrimma (vilket jag tycker vi är i desperat behov av, fler nosgrimslösa träns till folket!) samt sadelmodellen jag kallar för "dressyrsadeln". Alltså den där platta sadeln.
 
   Westernsadlar till vänster, allround till höger. Jag skulle verkligen vilja ha separata ikoner till de tre olika sadlarna. (Sida 4 är helt tom.)
 
   Sida ett av mina schabrak. Fyrkantiga schabrak till vänster, korta rundade till höger. Många ikoner är felaktiga, men sorteringen är helt korrekt. Stör mig så in i norden på de felaktiga ikonerna, de försvårar min sortering så mycket!
 
   Alla mina stora schabrak.
 
   Dekorationer till häst, sorterade efter typ.
 
   Benlindor, sorterade efter färg och mönster.
 
   Sadelväskor placerade efter modell samt mina fiskemedaljer. Jag har aldrig vunnit ett championat och har därför inga medaljer därifrån.
 
   Arkeologigrejer och mer souvenirer. Minns Alex ens att jag har hennes kikare?
 
   Katter. Massa katter. Faktiskt alla katter i spelet.
 
   Alla spelets kaniner.
 
   You get the drill, vovvar i mängder.
 
   Alla sälar som kommit till spelet.
 
   Förstås avslutar vi med alla de nallebjörnar som finns i spelet.
 
  Typ alla som ser min garderob tycker jag är galen, men om jag inte hade ordning i den skulle det vara totalt omöjligt för mig att hitta något alls! Så sjukt många ikoner.
 
   Hur ser era sorteringssystem ut?
Polen har nationaldag

   Jag tror det är idag? Hursom, Polackerna firar och har fått en egen nationaldagströja, precis som de Ungerska spelarna fick då de hade nationaldag sist. Båda communityn har också haft turen att ha IRL-event nyligen, med GM Stella och GM Lovisa som åkt hem till sina länder för att träffa SSO-spelare. Vad jag har hört så var eventen typ proppade med folk!
   Jag är ganska säker på att alla spelare ska kunna få hem tröjan (jag har sett några prata om det på Tumblr, har inte testat själv), så om ni är intresserade är det värdekoden 3MAJA2016 som gäller! :)
 
   Bild från SSO's polska nyhetssida
My Horse And Me, 16

 
 
   Sista avsnittet! Det är en riktigt snygg hoppfinal, jag hoppas verkligen att fler spel kommer samarbeta med FEI i framtiden.
Är jag vuxen på riktigt nu?

   Eftersom jag var bortrest över helgen missade jag en viktig grej jag borde ha gjort och nu sitter jag lite på nålar och hoppas på att stackarn jag behöver hjälp av kollar mailen halv tio en måndagkväll. PANIIIIIK - eller rättare sagt, välkommen till livet som vuxen. Bra gjort Esme, sabbar bra grejer som vanligt.
 
   Jag ser så mycket fram emot helgen och om jag blir sjuk igen blir jag tokig - jag är i desperat behov av en långhelg för att få ordning på en massa olika saker.
   Det jag först och främst ser fram emot just nu är Welshponnyerna på onsdag, men jag lär inte kunna köpa någon eftersom jag varit borta och missat massa rykte med Eremiten. Meeeeeen de är så söta! Det har ju alltid släppts minst tre nya hästar så jag tänker absolut gissa på att det kommer en som inte visats i trailern enligt vanlig ordning. Jag hoppas på den bruna för den är dögullig!
 
Drama llamaaaaas

   En kompis till mig sa förra veckan "Americans are crazy. Americans on Tumblr - super crazy". Jag tänkte typ "njäääääeh", men efter några dagars betänktetid kan jag kanske halvt hålla med. Några av er har redan nu stenkoll på vad jag syftar på, men jag tänker lämna den saken just där. Ni som vet, ni vet, och ni andra... vet inte. (Filosofen Esme tänker till)
 
   Vi kan säga så här istället - mental hälsa är superduperviktigt. Alltså att man mår bra mentalt. Många fler än man tror mår dåligt av olika anledningar, men det är viktigt att man söker hjälp då man mår dåligt och inte skyller det till höger och vänster på sin omgivning. Omgivningen kan vara bidragande till att hälsan har sjunkit, men man kan inte förvänta sig att hela världen ska förändra sig för att en specifik person inte mår så bra.
   Om man inte mår helt bra behöver man inte ta helt ensamt ansvar för att man ska bli frisk - men man har ett ansvar att försöka bli frisk, för sin egen skull. Det betyder att man ska prata om sitt mående med en lämplig person, försöka få professionell hjälp för sitt mående och i sin vardag arbeta (helst med hjälp av t ex psykolog) för att förändra beteenden och försöka vara så fungerande som möjligt i den mån det funkar med sitt mående.
 
   Och om man nu finner att man mår otroligt dåligt av att umgås i vissa kretsar eller utföra en speciell aktivitet, så finns alltid valet att faktiskt avsluta det man gör och söka sig till nya saker. Man behöver inte göra det man alltid har gjort bara för att - kanske man faktiskt växt ifrån något och behöver släppa det för sin egen skull.
   Om du mår dåligt är det inte ditt fel - men det är ditt ansvar att göra ditt bästa för att komma upp på fötter igen. Det kan ta tid, det kan vara hemskt tufft; men i slutänden handlar det om ditt eget liv och i slutet, då du är tillbaka på topp igen, kommer kampen vara värd det.
 
  Dessutom kan det vara bra att tänka till lite extra innan man försöker skapa värsta folkmobben för absolut ingenting och rättfärdigar det med att man mår dåligt. Funkar tyvärr inte så ute i riktiga världen.
 
   Jag kan bara uttala mig om depression, för det är det enda jag genomgått, och det är förjäkla tufft. Det är det. Men man måste faktiskt ha lite självdistans och försöka se sig själv utifrån istället för att bara skylla på andra människor eller saker i sin omgivning. Ibland har man turen att andra människor pekar ut vissa saker för en, och även om det kan vara tufft att ta in är det då väldigt nyttigt att lyssna, så att man inser vad man faktiskt håller på med.
 
 
  Det där vara bara tio gånger deppigare än tidigiare planerat, men nu har jag fått babbla av mig om den här saken och nu blire fullt ös på roliga grejer igen!
Bästa hästspelet förutom SSO?

  Om ni får välja ett hästdatorspel som inte är SSO - vilket tycker ni är absolut bäst?
 
   Jag tänker inte vara tråkig och säga Årstidsryttarna (för ni vet redan att jag älskar de spelen), så istället säger jag Arvet från Rosemond Hill. Gammalt, buggigt - men my god vad det spelet är BRA! Jag hade ett hopp om att det skulle få sig en remake för ungefär åtta-nio år sen, men det blev aldrig något med det åt den saken. Det kom ju några Springdalespel (varav fyra som hamnade hos Pixel Tales - det finns vissa likheter mellan färjorna i de spelet och färjorna i SSO av självklara anledningar hahah) men tyvärr blev det inget remake som jag hoppats på. Synd, för Arvet är typ världshistoriens bästa hästspel. Om vi listar enbart realistiska hästspel kan vi säga att Arvet är absolut bäst. Asgrymt spel.
 
   Vad som gör det så bra?
 • Hästarna är personliga. Välj fel häst för dig och du kommer ha problem vid nästa tävling. (Talar av bitter erfarenhet)
 • Mystiska saker händer på Rosemond Hill - och du får leka detektiv.
 • Det finns runt tio olika stallsysslor som man kan utföra både på andras begäran och bara för att man har lust
 • Man kan proppa hästen full med äpplen som man plockar från äppelträd på gården och om man är rebell som jag tar man godisbitar från klubbrummet och ger den istället
 • Man kan släppa sina hästar i hagen, där de kutar runt och är glada (och jag brukar kasta ut stallkamraternas hästar också bara för att de ser så ledsna ut inne i boxarna)
 • Man kan sno stallkamraternas hästar och rida dem på gården
 • Det finns ett antal olika tävlingar som man kan lattja runt på utanför spelstoryn då man har klarat dem en gång
 • Det här är ett svårt spel om du inte vet exakt vad du ska göra - men herregud vad det är värt att spela.
 
   Om ni vill se det på video - Here you go!
 
   Huvudpersonen Annie har fått ärva en häst, fått stallplats på Rosemond Hill och är ivrig att berätta för vännerna John och Melissa
 
   Annies första häst Alpha är inte den lättaste att ha med sig på större mästerskap, men han är hennes enda häst åtminstone tills hon ridit sin första tävling.
 
   Annie är på väg att rida ut på en nyinköpt häst. Så fort som hon kommit utanför stallet kan hon sitta upp och PLOPP så får hon en hjälm på huvudet. Hjälmfantasten Esme jublar!
 
   Annie och hästen Barbie ute på tävling i terrängen. Miljöerna är väldigt varierande trots att grafiken är hemskt jämfört med vad vi idag är vana vid.
 
   På stallets vind kan man hitta både det ena och det andra - och kanske kan Annie hitta ledtrådar som kan hjälpa henne att förstå Rosemond Hills mystiska historia, och koppling till hennes farfar.
 
   Annie har alltid stöd av stallkamraten John, även ute på tävling!
My Horse And Me, 15

Här igen!

   Nu ska jag försöka hålla mig hemma ett tag och fokusera mer på bland annat videoproduktion, hehe. Inte helt lätt dock då det visar sig att den helt nya barngruppen på helgjobbet är supermysig, då man börjat rida den totalt helvilda men superduperfina unghästen (som tekniskt sett är ett år för gammal för att vara unghäst men han beter sig som en), då chefen glatt säger "jamen jag hör av mig så kanske du kan komma nån helg och rida innan dina jobbveckor" och då man känner att man älskar minsta lilla del av arbetet, allt från mockning till att klättra upp på tak för att sparka ner spånbalar (fråga inte) till att fylla hö trots att jag är superallergisk till att vakta barnen vid frukostbordet så de inte häller mjölk över både sig själv och tre andra. Det är verkligen något speciellt då det kommer till att jobba med barn och hästar.
 
   Det här inlägget som kom upp igår om dressyr är intressant mest för att jag har sett väldigt många som säger att de vill väldigt mycket med en dresyrfunktion i ett hästspel - men jag har aldrig fått höra hur det skulle gå till enlligt deras bok. Hur är en väldigt viktig grej, och det var därför jag lade till så väldigt många videor på dressyr i hästspel just för att man enkelt skulle få se hur det kan gå till. Man ser ju många intressanta idéer som andra lyfter, men oftast är de så otroligt diffusa så man förstår dem knappt.
   Ni som inte har langat in en åsikt i den diskussionen än, hoppa gärna ner ett par inlägg och kika på det för jag är hemskt nyfiken på fler tankar! Jag har bara hunnit läsa de kommentarer som redan fallit in på mobilen på tåget så nu ska jag sitta och läsa igenom i lugn och ro för att se vilka intressanta tankegångar som har dykt in under helgen.
 
   Horse Life 2 ~ I detta spel finns det grejer som piaff, passage, spansk skritt och alla möjliga hopp och skutt, men trots att det är så snyggt så gör de sjukt dåliga kontrollerna så att dressyren blir ungefär som att titta på då färg torkar. Iofs brukade en dressyrdomare jag förr kände säga att det är precis så det ska vara att titta på dressyr, men jag kan tycka det är lite väl pessimistiskt.
ÅÅÅH men kolla

   Ni vet ju att jag älskar ZT2 (ja, jag ska fortsätta spela in det på video vilket år som helst, plz don't tjata) och jag är en flitig användare av olika nedladdningar. (Hur man gör? Here you go!) Nu har Aurora Designs äntligen vaknat till liv efter att ha varit inaktiva i en period - och i samma veva kommer Sophie tillbaka! Asså guld, de absolut bästa i hela ZT2-communityt är igång igen på samma gång! (Okej Snowleo är grym också men han har inte varit aktiv på hur många år som helst vad jag vet...)
 
   Aurora Designs har nyss släppt Gerenuken i ny version och Sophie har satsat på ny webbsida med ett par nya nedladdningar. Nu är jag tagg på att spela igen! :D AD har dessutom visat en teaser på vildhästen från Endangered Species, äntligen! Min favorit, vad jag har längtat efter en remake på den! Nu hoppas jag bara att den släpps snart, tillsammans med Floridapantern som ser fantastisk ut. Jag måste ladda ner typ allt från Radical Remake på nytt, för jag har helt glömt vilka versioner jag faktiskt har och jag tror att jag har missat några djur.
 
   Zoo Tycoon 2 är ett gammalt spel, men det behåller sin charm och är fortfarande ett av mina favoritspel genom tiderna. Världens bästa spel på regniga dagar, särskilt då man har någon sjukt skum byggplan på g!
 
 
 
 
 
My Horse And Me, 14


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.