Chrome Pointer

Hur man laddar ner grejer till Zoo Tycoon 2

   Det här är superenkelt! 
 
   Bra att veta innan vi börjar:
  • Remake betyder att den här saken kommer ersätta något som redan finns i spelet.
  • Reskin betyder att föremålet/djuret i spelet får en ny textur.
  • Ladda inte ner t ex. fem remakes av en Zebra. Då kommer ditt spel antagligen att krascha. En sak av varje.
  • Du kan när som helst ta bort nedladdningarna från spelet. Om du har ett sparat spel med en nedladdning som du sedan tar bort kommer dock det sparade spelet krascha om du försöker gå in på det igen.
 
   1) Okej, så vi vill ladda ner något till ZT2. Det gäller ju förstås först att man hittar en nedladdning man gillar. Man kan hitta tusentals nedladdningar på ZT2 Download Library, så om ni inte vet vad ni letar efter tycker jag ni ska kika där. Antingen kan man söka efter det man letar efter, eller så kan man välja "Random page" i menyn för att slumpa fram något. Bra att veta är dock detta, gällande "Status":
  • Available innebär att vem som helst kan ladda ner materialet.
  • Personal Use (PU) innebär att man endast får tillgång till materialet via skaparen själv. Exakt hur beror på skaparen; denne kanske enbart delar nedladdningen med nära vänner eller bara använder den själv och vill visa upp sitt arbete.
   Det kan också vara bra att kolla om nedladdningen är en del av ett pack eller inte. Om inte, ja då är det bara just den grejen som kommer in i spelet. Om den däremot är det så får du tänka på att du kommer få fler grejer till ditt spel, och det kan också vara bra att se vad som ingår i packet. Ett exempel på det är packet European Expeditions, som innehåller många djur, ny djurmat, nya byggnader och ett nytt tema till zoobyggnader. (<- EE är gjort av HENDRIX (tidigare DinosaurMan), en medlem i Aurora Designs och en av de (enligt mig) absolut bästa designerna i communityt)
 
   2) Jag hittar en download jag vill använda. I detta fall är det en remake på Buskskogshjorten som redan finns i spelet. Här på denna Wiki som jag använder mig av ser jag enkelt om jag måste ha någon annan nedladdning för att det här ska funka, eller om jag behöver ett expansionspack. Jag behöver Extinct Animals, vilket jag självklart har.
   Vid "Where to find" finns det en länk till nedladdningen. De flesta nedladdningar finns på olika forum, som man kan behöva registrera sig på. (Jag har bokstavligt talat registrerat mig på minst 50 forum under min tid i det här communityt...) Jag tror dock man klarar sig utan inloggning på Round Table, där många nya snygga grejer finns.
 
   3) Jag följer länken och laddar ner innehållet. En z2f.-fil laddas ner. Jag tar den filen och går hit.
   Ja, min C:-disk heter Herman II Hugo, det är tradition att mina datorer får namn
 
   I denna mapp klistrar jag in min hämtade fil. Och sen är det klart! Nu är det bara att gå rakt in i spelet och titta på min nya häftiga hjort!
 
 
    Ibland kan det vara så att filen man laddar ner är så stor att den är komprimerad. Då kan man behöva använda WinRAR för att få tillgång till z2f.-filen. Om så blir fallet för er; hojta till, säg vilken nedladdning det rör sig om, så hjälper jag till :)
 
 
    Nedladdningar jag rekomenderar:


Tilde Darkstorm

Åååå tack! Jag har laddat ner Radical Remake nu och klistrat in den där, men när jag öppnar spelet så är allt helt vanligt. Dock när jag laddar ner den svarta "uses Interface" så kommer Radical Remake fram när jag har båda? Den svarta saken funkar också, men när jag ska börja nytt (eller vad som helst) spel så laddar det sen crashar?

Någon idé?

PS. Jag ser att Radical Remake finns för att nu när jag öppnar spelet kommer skylten Zoo tycoon 2; Radical Remake upp. Inte bara Zoo Tycoon 2

Svar: Är djuren annorlunda jämfört med förut? Har du laddat ner även de nya biotoperna? Det ser ju inte annorlunda ut om man inte kollar upp vad som nu ska finnas i spelet :)
Esmeralda Silverforce

Bella Flowerrock

Är zoo tycoon 2 en skiva eller kan man ladda ner det på någon hemsida?

Svar: ALLA spel jag visar förutom SSO är PC-spel so måste köpas.
Esmeralda Silverforce

Stephanie Diamondfall

Vart laddar man ner Radical Remake?

Svar: På Aurora Designs hemsida.
Esmeralda Silverforce

Tilde Darkstorm

Grejen är att när jag bara har Radical Remake nedladdat så finns INGET annorlunda där. Inte start menyn där det ska stå Radical Remake och inte djuren. Men när jag laddat ner den svarta menyn så kommer jag in till startmenyn och DÅ står det Zoo tycoon 2 Radical Remake och menyn är svart inte färgad. Då förstod jag att Radical Remake och den nya menyn funkade. Men däremot så när jag skull e starta nytt spel och den började ladda så crashade det bara.

Väldigt luddigt men hoppas att du fattade, det är lite mycket just nu.

Kram till dig :)

Svar: Vilka expansionspaket har du? Har du andra nedladdningar på datorn? Vilka RR-downloads har du satt in i spelet? (T ex. bara för originaldjuren, UI, biotoper osv) Om spelet fortsätter crasha, ta ut nedladdningarna och kör in dem en gång till. Är RR en z2f.-fil eller är det en installationsfil? Jag vet att det har varit en installationsfil förr, men jag är osäker på hur den nya versionen ser ut, då jag tror att jag har en äldre version installerad.
Esmeralda Silverforce

Tilde Darkstorm

Skulle du vilja ses på SSO idag/någon dag och bara chatta ev göra något? Server 3 då för jag väntar fortfarande på att få komma in på server 1.

Kram till dig fina Esme! Och Penny såklart!

Svar: Jag kan aldrig lova något i förhand, då jag känner mig pressad då. Jag pratar gärna då jag väl är inne i spelet och inte gör annat :)
Esmeralda Silverforce

Tilde Darkstorm

Helt okej! Jag förstår hur det känns att vara pressas mm.

Emma

Har du någon gång provat Wildlife park 2? Om du har det så vet du om man kan ladda ner djur mm. till det? (PS det är ert jättebra spel så det skulle vara kul om du i någon gång i framtiden kanske skulle kunna spela in det! :) )

Svar: Jag äger spelet men lärde mig aldrig hur det fungerade för det var alldeles för svårt för en trettonårig Esme, och det vägrar fungera på min nuvarande dator...
Esmeralda Silverforce

Emma

Hehe jag är 14 och jag hade svårt att lära mig det... xD Annars så finns det att ladda ner på steem för ca 35 kronor :D Det funkar pp min dator (den nyaste Windows) :)

Svar: Om jag redan har spelet och det inte fungerar tänker jag inte köpa det en gång till för att se om samma version fungerar på samma dator, haha :P
Esmeralda Silverforce

April Pinehill s2

Bara jag som tänkte på en av de sista scenerna i HP& fången från Azkaban? Den liknar på Harrys patronus när den "uppenbarar sig" nere vid sjön, hehe

Svar: HAHAH JA jag visste att det var något bilden påminde mig om x)
Esmeralda Silverforce

April Pinehill s2

Oj, glömde raden "när jag ser bilden på hjorten" i kommentaren före x)

Mira Southstorm

Om man ska köpa ZT2, måste man ha 1:an först?

Svar: Nej, det måste man inte!
Esmeralda Silverforce

Isabelle

Åååh jag har precis fått tag i mitt gamla ZT2 med alla Expensions pack och sitter på youtube och kollar hur andra gör när de bygger för att få inspiration osv.
Men finns det fuskkoder i ZT2 liksom det gör i Sims? För alla verkar kunna placera träd, djur, byggnader osv vart de vill utan det där "rutmönstret". Vet du hur man kan aktivera en sådan funktion? :O

Svar: Nej, det finns inga fuskkoder alls! Det är nedladdningar som kallas "hacks" som gör att man kan placera saker på speciella sätt.
Esmeralda Silverforce

Isabelle

Och tack för alla dina speltips, jag hade ingen aning om att man kunde ladda ned djur o. dyl på det här viset :D

Lydia Dreamrain

hej världens bästa Esme!
Jag har skaffat mig en ny dator, den jag skriver på just nu. Men, jag vill ladda ner starstable online, men jag vet inte hur man gör o det som är grejen är: jag har redan ett konto! så hur gör jag för att ladda ner starstable om jag redan har ett konto? nu vet inte jag exakt vilken dator jag har för e ingen expert men har windows om det skulle betyda något :)
KRAAAAM

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 24 år och har alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.