Chrome Pointer

Allt är inte gratis

   "Var kan man ladda ner det?"
 
   Oavsett vilket spel jag visar eller pratar om, oavsett plattform, får jag den frågan vartenda gång jag gör något nytt. Vartenda gång. Och då menar alla självklart att det ska vara gratis.
   Nu är jag ju fullt medveten om att det beror på den era vi lever i. Allt ska gå snabbt, enkelt och helst gratis. Med tanke på hur otroligt bra vi har det och hur mycket pengar vi har råd att lägga på totalt onödiga saker så är det faktiskt rätt konstigt att man är så besatt av allt som är gratis. Iofs är det minst hundra resor värre i USA. Det där landet skrämmer halvt ihjäl mig ibland, för egentligen är det nog så att allt jag tycker är överdrivet och negativt i Sverige är så otroligt mycket värre i USA.
 
   Vi kan ta ett personligt exempel! Jag har ett jobb. Jag har mitt jobb för att jag ska dra in pengar så att jag har någonstans att bo, så att jag har kläder efter väder och så att jag kan köpa mat och betala mina räkningar. På mitt jobb säljer vi en tjänst, liksom på alla företag. Genom att våra kunder köper den tjänsten tjänar vi pengar och därmed kan företaget betala min lön varje månad.
   Vi hittar nu på att tjänsten som säljs på mitt jobb går att få tag i gratis på internet istället. Olagligt alltså. Men kunderna bryr sig inte - för det är gratis.
   Om en stor del av kunderna gör så kommer mitt företag inte få in så mycket pengar som behövs varje månad. Först får man dra ner på onödiga utgifter, och sen får man börja låta de anställda gå. Det hela kan alltså sluta i att jag står arbetslös - och utan mat och boende.
 
   Nu hoppas jag ni alla begriper att det är ett extremt exempel, men det hela är ett konsekvenstänkande. Företag säljer tjänster för pengar inte bara för att betala sina räkningar, men också för att deras anställda ska få lön. Då gäller det inte bara en bitter Star Stable-spelare (hejhej!) utan det kan lika gärna gälla er, eller era föräldrar eller bekanta.
 
   Nedladdningsgenerationen är sjukt läskig, för den förväntar sig väldigt mycket utan att ge något alls tillbaka. Förvänta er inte att spel ska vara gratis; det är mer så att ni har extrem tur om de är gratis. Istället för att gnälla "men jag vill ha spelet och mina föräldrar vill inte betala för det" - gör något åt det, spara pengar för att köpa ditt spel då! Det är precis så alla i min ålder och äldre har fått göra som unga då föräldrar inte vill lägga ut pengar på spel. Man hamstrar vecko/månadspengen tills man har råd att köpa den där grejen man vill ha.
   Man kan inte alltid räkna med att någon annan ska lösa grejer åt en - särskilt inte då det kommer till huruvida man ska spela datorspel gratis eller inte. Spara ihop pengar och stötta företagen som släpper de spel ni vill ha, så ser ni till att de människor som jobbat hårt med spelen får betalt för det jobb de gjort och gör.
 
   My Horse And Me är ett sånt spel som jag ALLTID får minst femton frågor om. NEJ, spelet är inte gratis. Jag spelar inga gratisspel och om jag gjorde det skulle jag alltid peka ut att spelet är gratis. Så länge som jag inte säger något annat kan man bara ta för givet att spelen är köpta. I butik.






Diana Weststorm

SÅ rätt Esme! En gång såg jag en spelare på
AO som skrev med caps i chatten flera gånger att hen ville ha ett SSO-konto med SR för att föräldrarna inte kunde betala...

Bambi Deerheart

Genom att betala för tjänsten ( i detta fall SSO )
Så hjälper man även företaget att gå framåt. Och skapa nytt innehåll för oss som spelar. Det tycker jag är roligt. Känns mer som om man är en del av det hela. Och som du säger, utan att ta betalt så kommer ju företaget inte kunna vara kvar till sist.

Svar: Du har en fantastiskt bra poäng där - Genom att man betalar så är man själv en del av av den utveckling man får uppleva, för man har verkligen hjälpt till att göra den till verklighet!
Esmeralda Silverforce

Sally Hawklord

True. Varför tror alla att precis allt ska va gratis? Really?! Det enda som e gratis här i världen är Penkkis godis! Oftast betalar nog mamma o pappa, om det är nödvändigt! Resten får jag betala heelt själv!
Så också nån på SSOs Ig som gnällde om att SSO måste vara gratis. Nån typ förklarade varför det inte skulle funka och då blev personen helt galen och sa att SSO ör det sämsta spelet som finns och att det är helt onödigt om det kostar. Really...
Herre gud den här komentaren blev längre än mina blogginlägg...

Svar: Haha, inget fel på långa kommentarer!
Himla värld man lever i, folk gnäller över att ett ett hästspel inte är gratis men samtidigt råder krig i delar av världen och människor svälter ihjäl... vilka prioriteringar.
Esmeralda Silverforce

Cecilia Gladefield

En månads SR kostar väl ändå 50 kr? Ta det och jämför med World of Warcraft där man köper två månader för 300 kr. ;P
SSO-spelare har det riktigt bra med uppdateringar varje vecka, utlottnings tävlingar och gratis värdekoder då och då- det finns ingen anledning till att gnälla.

Starstable teamet gör allt för oss- lyssnar på våra ideer om förbättringar till spelet, gör tävlingar och event samt ger ut en massa gratis innehåll med värdekoder. Förra året fick vi runt 1000 sc gratis (!) Då kan man inte gnälla om att de är snåla ;P

Svar: Jamen precis, vi har ett rätt otacksamt community på det sättet. Inte nog med att folk inte har lust att betala för SSO, utan de vill inte betala för något alls...
Esmeralda Silverforce

Sigrid Winterdotter

Alltså, jag är inte besatt av gratis grejer men man vill ju veta vad man betalar för.

Svar: Det är inte svårt i dagens samhälle ändå. Man kan ju se hela spel på YouTube egentligen, så man kan forska precis hur mycket man vill innan man köper det man vill ha.
Esmeralda Silverforce

Quinn Catforce

Ja, det är sant, alltihopa, Jag håller med om typ allt ni alla skrivit här! Men jag är bara sur på mamma och pappa som inte låter mig köpa starcoins! Jag vill köpa det för jsg är otroligt dålig på att spara, och HDR typ helatiden under 100 sc! Jag har råd med 5000sc och är beredd att betala själv, men jag får inte! Och då jag säger att jag får bestämma själv vad jag vill köpa för MINA pengar så säger de att man inte får bestämma sånt själv när man är minderårig!😫😩 Måste de vara så, ååååhh!

Svar: Fråga dina päron vad de har för legit reason för att vägra dig använda pengarna och fråga vad de hellre vill att du ska lägga pengarna på? För att citera en kompis: "Föräldrar ska vara glada om deras barn har ett stillsamt fritidsintresse istället för att vara ute och festa och hamna stupfulla i ett dike nånstans"
Esmeralda Silverforce

Quinn Catforce

Haha! Okej! Ska försöka! Tack för tipset!

Fiona Underland

Det är likadant i företaget där jag arbetar. Kunderna förväntar sig en mer avancerad arbetsuppgift, trots att de själva bara är villiga till att betala för den enklare varianten. Och vem får käftsmällen för att man nekar gratis arbete? Jo, jag som arbetare... och slutligen företaget när kunderna lämnar p.g.a. snålhet. Suger apa gör det.

Svar: Jomen precis, tror att vi alla som på något sätt jobbar med att sälja en tjänst känner igen oss :/
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.