Chrome Pointer

Bästa hästspelet förutom SSO?

  Om ni får välja ett hästdatorspel som inte är SSO - vilket tycker ni är absolut bäst?
 
   Jag tänker inte vara tråkig och säga Årstidsryttarna (för ni vet redan att jag älskar de spelen), så istället säger jag Arvet från Rosemond Hill. Gammalt, buggigt - men my god vad det spelet är BRA! Jag hade ett hopp om att det skulle få sig en remake för ungefär åtta-nio år sen, men det blev aldrig något med det åt den saken. Det kom ju några Springdalespel (varav fyra som hamnade hos Pixel Tales - det finns vissa likheter mellan färjorna i de spelet och färjorna i SSO av självklara anledningar hahah) men tyvärr blev det inget remake som jag hoppats på. Synd, för Arvet är typ världshistoriens bästa hästspel. Om vi listar enbart realistiska hästspel kan vi säga att Arvet är absolut bäst. Asgrymt spel.
 
   Vad som gör det så bra?
  • Hästarna är personliga. Välj fel häst för dig och du kommer ha problem vid nästa tävling. (Talar av bitter erfarenhet)
  • Mystiska saker händer på Rosemond Hill - och du får leka detektiv.
  • Det finns runt tio olika stallsysslor som man kan utföra både på andras begäran och bara för att man har lust
  • Man kan proppa hästen full med äpplen som man plockar från äppelträd på gården och om man är rebell som jag tar man godisbitar från klubbrummet och ger den istället
  • Man kan släppa sina hästar i hagen, där de kutar runt och är glada (och jag brukar kasta ut stallkamraternas hästar också bara för att de ser så ledsna ut inne i boxarna)
  • Man kan sno stallkamraternas hästar och rida dem på gården
  • Det finns ett antal olika tävlingar som man kan lattja runt på utanför spelstoryn då man har klarat dem en gång
  • Det här är ett svårt spel om du inte vet exakt vad du ska göra - men herregud vad det är värt att spela.
 
   Om ni vill se det på video - Here you go!
 
   Huvudpersonen Annie har fått ärva en häst, fått stallplats på Rosemond Hill och är ivrig att berätta för vännerna John och Melissa
 
   Annies första häst Alpha är inte den lättaste att ha med sig på större mästerskap, men han är hennes enda häst åtminstone tills hon ridit sin första tävling.
 
   Annie är på väg att rida ut på en nyinköpt häst. Så fort som hon kommit utanför stallet kan hon sitta upp och PLOPP så får hon en hjälm på huvudet. Hjälmfantasten Esme jublar!
 
   Annie och hästen Barbie ute på tävling i terrängen. Miljöerna är väldigt varierande trots att grafiken är hemskt jämfört med vad vi idag är vana vid.
 
   På stallets vind kan man hitta både det ena och det andra - och kanske kan Annie hitta ledtrådar som kan hjälpa henne att förstå Rosemond Hills mystiska historia, och koppling till hennes farfar.
 
   Annie har alltid stöd av stallkamraten John, även ute på tävling!






Sally Hawklord

Jag har inte särskilt många hästspel men Springdale: Utöver ängarna var ett helt roligt spel:)
But SSO always have the throne!!!!

Idus

Kan inte du göra videos när du spelar ride? :)

Svar: Nej usch, hatar det spelet så hemskt mycket hahaha
Esmeralda Silverforce

elinbohman.blogg.se

Rosemond Hill är absolut fantastiskt och jag sitter också och hoppas innerst inne att spelet en dag får en remake. Tyvärr funkar inte spelet så bra med min nuvarande dator så jag får nöja mig med att kolla igenom dina ride throughs. ^^

Stephanie Diamondfall

Jag har inte spelat många andra hästspel men jag tycker verkligen att My horse and me 2 är ett riktigt bra spel. Dock så kmr det aldrig i hela världen finnas ett spel som överträffar SSO.

Vilda Snownight

Jag spelade Arvet från Rosemond Hill ett tag innan det gick sönder. Jag var dock 7-9 år men den var bra i alla fall men väldigt svårt. xD

Men jag tycker mycket om Springdales spel "Stallets Hemlighet". Den har fin grafik och man kan rida i skogen, på hoppbanan och ett dressyprogram.
Jag verkligen älskar den biten när man kan ta hand om hästen i det spelet: Man matar,mockar, sopar stallgången, ger hästen nytt spån och allt möjligt.

Det är roligt att när man ska borsta hästen finns det alla möjliga sorters borstar som man använder till olika delar. Och man får inte räkna bort själva "Stallets hemlighet" heller! Den storyn är väldigt cool och när jag var yngre tyckte jag den var väldigt läskig när man skulle rida i en mardröm.
Det måste vara mitt favorithästspel. :D

Sabrina

Tänk om Dice(Som gör Battlefield spelen etc) kunde göra en remake på Arvet alltså! :D Typ min största dröm!

Clemence Mightypie

Du har nämt tidigare att du skulle kunna göra en livestream av de spelat och jag skulle tycka att det var asgrymt!!!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.