Chrome Pointer

Vad är det för attityd folk har?!

   Jag har sett det lite krypande senaste månaderna och har tänkt mer och mer på det - men vad i helvete är det för fel på folk som bitchar emot Game Masters som säger "stopp, nu bryter ni mot spelets regler"?
   Om man spelar Star Stable har man gått med på att följa vissa användarvillkor. ALLA har gjort det. Man måste acceptera användarvillkoren innan man ens har kommit in i spelet. Om man inte följer användarvillkoren får man en tillsägelse. Jag förstår inte vad som är så konstigt med det? Antingen så följer man villkoren eller så behöver man helt enkelt inte chatta alls i spelet, så svårt är det inte. (Nej, det är inte din mänskliga rättighet att prata om sex i en chatt som har användarvillkor som tydligt säger att allt sexuellt innehåll är förbjudet. Lär er läsa, stolpskott.)
 
   Jag tycker det är helt sjukt, särskilt då jag faktiskt sett många vuxna spelare som har en helt vedervärdig attityd mot Game Masters. Vad ger er rätt att bete er drygt och anklagande mot någon som lägger sin dyrbara tid på att försöka hjälpa er? Är det för att ni ska visa er coola för alla andra spelare, för att ni tydligen är lite bättre än de som faktiskt driver det här spelet åt oss? Jag tror det här är något som mest finns i det svenska communityt, för vad jag har sett då jag har kikat runt så har de andra språken faktiskt lite respekt för sina Game Masters. Jag har sett så många exempel på spelare som nästan går till attack på GMs efter en tillsägelse. Varför gå emot de som är här för att hjälpa till? Om någon har rätt att säga hur chatten ska se ut så är det en Game Master, som har stenkoll på allt vad företaget Star Stable Entertainment står för! DET ÄR DERAS JOBB.
   Jag har också sett flera vuxna spelare som pekar på att vissa GMs gör ditten och datten så och så som att det vore något negativt - så himla tråkig attityd! Tror ni inte att de som faktiskt jobbar med spelet har koll på vad de jobbar med och hur de ska sköta det? Om de inte skulle sköta sitt jobb på ett korrekt sätt skulle de ju inte få jobba kvar, det måste man väl förstå.
 
   Jag blir så besviken på communityt då jag ser sånt här. Jag blir alltid väldigt glad av att se en GM i chatten, för det betyder en närmare kontakt med företaget - men det känns som att flera spelare, som tyvärr också får uppbackning, är så fientliga så att vi helt enkelt inte får den kontakten, för att GMs får svårigheter att vara i chatten. Jag kan flera gånger få ont i magen på GMs bekostnad för att jag tycker det är så hemskt tråkigt att se respektlösheten och att folk tror de får göra vad de vill i spelet trots tillsägelse. Har hänt flera gånger att jag loggat ut för att jag tycker stämningen blir så pressad då spelare nästan anklagar GMs för saker. Tur att våra Game Masters har bättre nerver än vad jag har iaf.
 
   Nämen skittråkigt, verkligen. Game Masters kommer in i spelet för att hjälpa oss på olika sätt och det är så synd att se folk som i princip spottar dem i ansiktet för det. Man kan ju tro att det är vildhundar som spelar det här spelet ibland.
 
 






Sigrid Winterdotter

Ja eller hur, igår såg jag - ve och fasa - en tjej, vi kan kalla henne A, som försökte få tjej B att swischa över pengar till A! Fy fan, hennes motiv var att "hon ville ha en ponny". Jag printscreenade konversationen och snart mailas den till support,

Lucy Macwright

Preach itt

Rosalie Shadowlake

Kunde inte sagt det bättre själv. Helt sjukt, egentligen. Även det du sade om allt sex som snackas i chatten. Nästan varje dag är det någon som börjar skrika "MENS" och alla hänger på. Eller så börjar någon prata om när dem förlorade oskulden, eller om sex, och när man ber dem respektera att det faktiskt finns yngre spelare blir det ett "Det är bara bra att dem får lära sig tidigare :)" svar tillbaka.

Så himla respektlöst och drygt så det finns inte. Förstår de inte att de faktiskt bryter mot reglerna, och skapar en extremt otrevlig stämning? Det är inte upp till dem att lära sju och åttaåringar och om sex, mens och oskuld, och framförallt inte i ett spel där det *tydligt* står i användaravtalet
"Sexuellt innehåll.
Lägga till, visa eller ladda upp sexuellt relaterat innehåll (text, bilder eller videor) till exempel nakenhet, sexuellt innehåll, pornografi, etc.
Be om eller delta i någon form av cybersex eller liknande verksamheter.
Be om eller erbjuda webcamsessioner.
Diskutera eller ge förslag om sexuella aktiviteter.
Cyber-våldtäkt"
Blir framförallt lite förfärad när jag ser, hur ska jag säga? Populära/framgångsrika (Du vet, människor som har en hop människor efter sig vart man än går, många följare på instagram/youtube etc - kändis på starstable, om man ska säga så) diskuterar detta i global. Har inte dem ett ansvar gentemot yngre spelare att visa god spelmoral och *inte* både bryta mot användarvillkoren och prata om saker som yngre barn inte har en aning om?

Nej, nu blev det en lite för lång kommentar, men innan jag avlutar vill jag bara ge något form av tacktal, haha, till dig, för att du, trots att du har en av dem största (eller största?) sso-bloggarna, störst Instagram och framgångsrik youtube, faktiskt har "stayed humble"; du är ödmjuk och du bryr dig om spelet och framförallt communityt. Hatten av till dig!

Svar: Tack så mycket för snälla ord!
Esmeralda Silverforce

Cecilia Gladefield

Bra skrivet. Det har verkligen gått för långt att sådant här beteende får man se i chattarna varje dag. Varje dag så bryter en mängd personer mot reglerna. Helt sjukt. Nästan så att Starstable får anställa folk som bara jobbar med att stänga av folk som beter sig illa hela dagarna.
Jag förstår verkligen inte hur folk inte kan tänka efter och inte visa hänsyn för varandra.
Håller med i Roses kommentar att du ska ha ett stort tack för att du är en sådan bra, vettig person som är ödmjuk och omtänksam. Tack!

Svar: Snäll du är, tack!
Esmeralda Silverforce

Maggan 👌

Asså jag MÅSTE stänga chatten när folk börjar prata om sånt asså Gud!!! Man får INTE prata om sånt! Kan folk inte förstå det ibland ser jag folk bara skriva : "MENS MENS" jag bara detta är ett spel och så svarar dem " då är det bra att dom lär sig :)" fatta det gör man När man blir äldre ...! Jag är så trött på folk som pratar om detta för dom
BRYTER REGLER!!!!!

Cassie

Jätte trist att sådant händer. Och allt drama som uppstår i chatten hela tiden, ojojoj.. Jag spelar aldrig med globala chatten uppe, på grund av att jag (av någon anledning) måste stå och bara läsa hur vissa personer faktiskt beter sig. Jag har dock aldrig sett detta om dom som drygar sig mot GMs men det är så dåligt.. Dom borde gå igenom respekt mer i skolan. Min skola skulle behöva det myycket.
Jätte bra att du tog upp detta, verkligen. Hoppas fler personer ser detta och inser innebörden av detta!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.