Chrome Pointer

Saker jag vill ändra på i SSO

   Vi har alla drömmar om vad som kan göra SSO bättre. Här är några saker som jag skulle ändra på i spelet om jag fick bestämma själv. Notera att det här är bara vad jag tycker, ni kanske tycker något helt annat :)
 
 •  Globalchatten måste bli global igen. Då det väl händer något intressant i Global kan man ju inte röra på sig, för då ser man inte längre vad som skrivs! Jag tycker det är helt värdelöst.
 •  Moderatorer ska sättas in för att upprätthålla chatten. Anställda av SSO eller vuxna, ansvarstagande spelare, det borde verkligen finnas någon trygghet i chatten.
 •  Hästhårstylisterna ska kunna erbjuda att man väljer man- och svansstil separat. Om jag vill ha knoppar tillsammans med den tjockaste svansen skulle det alltså fungera.
 •  Det ska gå att söka på klubbar. Istället för att klubbägarna desperat ska göra reklam för sina bloggar ska klubblösa medlemmar kunna söka efter klubbar som passar deras behov.
 •  Man ska ha tillgång till en profil där man kan presentera sig själv. Tänk er som dagens klubbinformation, men istället skriver man något kort om sig själv medan det visas vilket hemstall man har, vilken nivå man är i, hur många hästar man har osv.
 
   Finns det något i den här stilen som ni vill ändra på i SSO?
Bara för att

   ...och för att jag gillar låten. Några av er vet nog redan att Eurovision Song Contest är typ årets höjdpunkt för mig, haha...
 
 
~

 
Aurora Lights

 
En liten stjärna

   Ända från spelets tidiga dagar har majoriteten av spelets hästar haft en liten stjärna fäst på tränset. Detta för att man skulle se vem som var Star Rider och inte.
 
 
   Men, många har tyckt att stjärnan har varit lite ivägen. Är den verkligen så viktig? Fyller den sin tänkta funktion? Eller har det slutat med att den är där bara för att vi spelar STAR Stable?
 
   Notera att ni här nere kan välja flera svar!
 
Vad tycker du om stjärnan på hästens träns?
 
 
 
 
 
 
pollcode.com free polls
Ut på fältet

 
En bortglömd strand

 
   Då Fort Pintas strand öppnade för allmänheten i somras kände jag "roligt, men till vintern då?". Det är inte ens vinter än, men stranden är helt övergiven. Ungefär som spelets caféer, som verkar ha glömts bort av nästan alla spelare.
   Det är lite trist att det kommer funktioner som är roliga under två-tre veckor men som sedan... bara försvinner in i glömskan. Vad händer med stranden nu? Kommer solstolar och allt försvinna då snön anländer till Jorvik? Kommer det bli en ny våg av solbadare till nästa sommar? Kommer stranden alltid vara så tom som den är idag?
 
   Ett litet orosmoln tycker jag det är. För vad tjänar SSO på funktioner som vi inte använder? Det är ju inte så roligt om en massa resurser läggs på saker som bara ruttnar bort då de väl kommer till spelet- men jag kanske är lite väl pessimistisk nu, vem vet.
Slut på internet

Min surfmängd har gått ut så mitt internet är galet långsamt... Så någon mer live-information lär ni inte få innan onsdag, då jag tar tåget hem på förmiddagen.

Vad händer hos mig? Jag red en häst som är känd som väldigt svår igår, och av någon anledning gick det jättebra... Hästen brukar alltid sura ihop då man kräver något alls av henne men hon gick i en jättefin form hela passet och jag behövde knappt göra något alls. Tokigt! Idag ska jag rida henne igen så vi får se om det bara var en konstig tillfällighet eller om det råkar vara så att jag och hästen funkar bra tillsammans. För någon timme sedan red jag ut på min favorithäst också så jag har det sjukt nice här.

Gällande er som har deltagit i redigeringstävlingen blev jag lite trött av att se att flera har skickat många kommentarer där de fyller ut mer information. Det var precis det jag bad er att INTE göra, för jag vill ha all er information på samma ställe. Ni som känner er träffade, nu får nu en chans att skriva om era kommentarer till en enda, för då jag kommer hem på onsdag kommer jag rensa bort de kommentarer som inte uppfyller mitt krav.

Det var det jag hade att säga - nu blir det antagligen bara tidsinställda innan jag är hemma igen. Fridens!
Fin-djur

   Säga vad man vill om Horse Life 2, men vackert är det i vilket fall ~
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tävling - vinn en redigering

OBS! TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD! Vinnarna kommer upp under dagen 3/10.
 
   Jag fick höra från flera bloggläsare som inte kunde delta i den senaste tävlingen pga. att de inte hade Instagram, men nu är det tävling på bloggen som gäller! En eller flera spelare kommer få en redigering av eget val.
 
   För att delta i tävlingen ska ni:
   - Kommentera det här inlägget och beskriva hur er drömredigering ser ut. Ju tydligare er vision är, desto lättare är det för mig att förstå hur ni vill ha redigeringen!
   - Se till att er mejladress kommer med i e-mailfältet
   - Om ni har en aktiv SSO-blogg, dela bilden nedan:
 
 
 
   Om ni inte följer dessa regler kommer ni inte godkännas i tävlingen. Var noggrann då ni skickar er kommentar. Jag kommer välja ut en eller flera vinnare, beroende på:
   - Hur inspirerad jag blir av er beskrivning
   - Hur jag kommer kunna ordna bilder att arbeta med
   - Hur lång tid jag tror att redigeringen kommer ta/Hur mycket arbete det blir
   - Hur bra jag tror att jag kan utföra redigeringen
 
   Jag vill inte ha något fjäsk i kommentarerna, det är inte roligt. Det är era spännande idéer jag är ute efter!
 
   Sista datum för anmälning är fredagen den 3 oktober - för känns det inte lite passande att vi avslutar denna stora tävling på SSO's tredje födelsedag? :)
Färger åt alla håll och kanter

 
 
 
 
 
   Hej-jag-har-inte-alls-haft-de-här-sparade-på-datorn-sen-april...
 
SA eller JA

En sak som jag tidigare har tänkt på är möjligheten med Star Academy-musik i SSO. Det är dock en sån grej som jag helt hade glömt att ta upp, men i flera kommentarer idag nämndes den saken igen. Jag började skriva ett inlägg på ämnet, men BloggEsse-appen spunkar sönder med iOS8 så allt låste sig på telefonen... Och försvann.

Jag är alltså på hästgården igen och är antagligen hemma på typ tisdag. Till dess kommer tidsinställda - och i morgon händer något som jag tror att många av er uppskattar. Lunchtid i morgon!
Se till att synas!

   Då man är ute på väldigt mörka hästar är det viktigt att synas i mörkret, det har både jag och Siri tänkt på!
 
 
Vad tycker ni om JA?

   Nu i onsdags fick vi ju veta att bandet JA ska få in sin musik i SSO. Jag är skeptisk - hur mycket av den riktiga världen kan vi lägga in i SSO innan det blir alldeles för mycket?
 
   Vad tycker ni om att JA's musik kommer till spelet? Jag vill väldigt gärna veta om ni är positivt eller negativt inställda till den saken.
SSL

 
 
 
 
Nytt skrivbordsunderlägg

 
   Såna här är så himla roliga att göra, haha
 
 
PS: Glömde nämna en grej förut... men pallar inte ta upp den för jag har ingen lust att skriva just nu. Om intresse, kolla istället HÄR.
Massa förberedelser

   Jag åker iväg igen i morgon så jag har gjort en massa tidsinställda inlägg idag, haha. Inte bara tidsinställda, det har blivit lite planering för framöver och jag tror att det ligger i mångas intresse att hålla koll på bloggen över helgen ^^
 
   Det var faktiskt en sak som jag totalt hade missat, och som jag inte kom ihåg innan jag såg det nämnas på Lotties blogg - på nästa fredag, den tredje oktober, blir SSO hela tre år gammalt. Sanslöst! Den femte oktober har jag spelat spelet i tre år... Hur har det här gått till liksom, här sitter jag tre år senare och är lika djupt nere i träsket som alltid...
   Men, med den informationen i bakhuvudet så är det ju inte alls konstigt om det blir en större, spännande uppdatering nästa vecka. Jag tror vi kan förvänta oss någon ny jubileumsutrustning, fyrverkerier, kanske dekorationer runt om i Jorvik. Men vad mer? Jag tror nämligen inte att det är allt... (Ja, jag minns fortfarande det här med musiken, tack)
 
   Nyfiken är man hursomhelst! Vid det här laget vet man ju att nästan vad som helst kan hända i Jorvik...
 
Den pågående Selfie-tävlingen

   OBS! Sedan jag först skrev det här har SSO gått ut på sin Facebooksida och konstaterat att tävlingen inte har fungerat som planerat. Känns bra att veta det, anser jag! (Det här inlägget skrevs igår morse och var menat att publiceras i morgon, men ibland går det inte som planerat)
 
   Jag sa ju i frågestunden sist att jag inte ville delta i Selfie-tävlingen, och det finns en ganska bra anledning till det - det fuskas till tusen. Mest tror jag det är för att det saknas struktur i tävlingen.
   Jag har ett Facebook-konto för Esme och jag kan knappt räkna hur många som skrivit till mig i chatten och bett mig att gilla deras bild. Jag avskyr rösttiggeri. Det är typ lika illa som spam och reklam i spelchatten och vid det här laget vet ni väl vad jag tycker om det. Blir det fortfarande en rättvis tävling om folk säger "snälla rösta på min bild" och skickar det till typ alla personer på sin vänlista?
   Jag har också läst på både bloggar och på Facebook att många har skapat extrakonton och sidor för att kunna lägga röster på sig själv. Jag vet inte om det stämmer för jag har inte sett det själv, men det skulle inte förvåna mig.
 
   Jag tycker att hela tävlingen är uppbyggd på ett sätt som inte fungerar särskilt bra. Vilka spelare kommer synas mest i tävlingen? De som är välkända i spelet. Deras "fans", om man ska säga så, lär rösta på sina idoler. Det här säger jag inte för att jag har något emot spelarna i fråga, det är bara fakta. Jag tror det också märktes med att tre av Air Stars mest välkända spelare var med i toppen av förra veckans tävling.
 
   Okej, om jag ska strukturera mig lite:
 • Just nu verkar det pågå mycket röstfusk. Det hade kunnat förhindras genom att tävlingen skulle hållas på SSO's egen hemsida med ett annat röstningssystem.
 • Det skulle ha varit klarare tävlingsregler. Är redigering tillåten? (Det verkar ju som att det är så, men då ska det stå i tävlingsreglerna anser jag.) Är röstfiske tillåtet? Är det tillåtet att skapa tio extra Facebook-konton för att rösta på sig själv? Hur många bidrag får man skicka in?
 • Får man delta varje vecka trots att man redan har vunnit ett pris? (<- tycker att den här frågan är rätt viktig)
 • Om jag har fattat saken rätt har flera spelare haft problem med att kunna ladda upp och tagga sina bilder på Facebook
   Men, i slutänden känns det som att tävlingen kastades ut i det fria för att avgöras av barn, då den hade behövts avgöras och struktureras av vuxna. Om spelare ska få rösta på andras bilder, vilket är en helt okej idé i grunden, så behövs det något sätt för att förhindra röstfusk. En orättvis tävling är ingen rolig tävling.
 
 
   OBS! Sedan jag först skrev det här har SSO gått ut på sin Facebooksida och konstaterat att tävlingen inte har fungerat som planerat. Känns bra att veta det, anser jag!
Ingen morgonbild -

   Däremot så kanske det blir några bilder om någon timme eller två. Fotade med Siri mitt i natten (efter att vi först stått och snackat med Emlan i typ en timme) och tanken är att bilderna ska redigeras lite. Vi får se hur det blir ^^
Höstkvällar

   Nu är det väldigt mörkt ute på kvällarna och jag vill bara påminna er om att inte glömma reflexer om ni är ute då mörkret faller. Om ni är ute och rider i mörkret är det minst lika viktigt, så att ni och era hästar syns!
   Glöm inte reflexerna, samt att klä er varmt på kvällarna!
 
   Klart att Corinne ska ha ett rosa reflextäcke! Eftersom hon har för mycket hovskägg för reflexdamasker får det bli små reflexband istället ^^
 
 
   På tal om något annat så har jag skrivit ett CV idag. Jag ska få ihop ett personligt brev och sen ska jag skicka iväg det till ett företag... Har fått ihop punkter att involvera i det personliga brevet med hjälp av världens bästa Månisbjörnis. Har inget intresse av att söka jobb egentligen, förutom till just det företaget. Tycker det är så underbart att vara fri till att kunna spendera tid på hästgården och jobba och rida där - hästar är drömmen!
Olivia Wolfstorm

 
 
   Sista redigeringen klar! Denna tillhör nu Olivia Wolfstorm (@the_breyer_geek), som bad om en bild där hon hoppade sin starthäst utan utrustning och utan händer. Jag hade jätteproblem med ryttaren, men är i helhet nöjd ^^
 
   Planen är att inom snar framtid hålla en sån här tävling på bloggen, så om ni är intresserade av att vinna en redigeirng får ni hålla utkik :)
Dagens uppdatering

   Till att börja med - ni måste nog läsa vad uppdateringen innehåller innan ni försöker tackla den här texten.
 
   Det här var en ganska konstig uppdatering av två anledningar:
 1. Man kunde logga in på servern innan uppdateringen ens dykt upp på nyhetssidan
 2. Musik...?
   Okej, missförstå mig inte, men jag blir lite rädd för att SSO ska sälja ut sig till människor och företag bara för att göra reklam. Vi har just nu två stycken riktiga personer i spelet, vilka är Tobbe Larsson och Reed Kessler (tre om man räknar Ed Field, men vi struntar i honom eftersom han är inom företaget), men vad gör de för nytta? Reed känns ju i dagsläget väldigt värdelös i spelet, för hon står bara där och har gett ut typ ett uppdrag någonsin. Tobbe ser åtminstone ut som Tobbe, och han gör ju något (i det här fallet ger ut råd som är alldeles för luddiga för att någon ska kunna ha riktig nytta av dem men ändå).
   Och ny musik av de här killarna, det kanske blir hur bra som helst - men det blir en liten orosknut i magen. Kommer det fortfarande vara SSO om den riktiga världen sammanfogas för mycket med spelet?
 
   Verkar dock som att nästa veckas uppdatering kommer ha lite att bjuda på, men som sagt, den där orosknuten i magen känns.
 
   Åter till spelet så är Hästmarknaden utanför Silvergladebyn fullsmockad. Asså det är nästan för många hästar. Bra, dåligt, jag vet inte. Jag vet dock att av denna nya uppdragsserie med Ferdinand (som är samma som alltid) så fick jag ca 50xp till Esme. Kommer jag fortsätta få xp av dem trots att jag är beundrad med Hästmarknaden? Drömmen om lvl 16 kommer närmare...
   Nya utrustningen - inget riktigt i min smak. Fast de bruna strykkapporna var rätt snygga...
   De nya hästarna har jag inte sett än men de ser fina ut att döma av bilden på hemsidan. Om jag någon gång köper en Nordis blir det nog den bruna av de nya.
 
   Nä, jag känner mig lite förvirrad. Faktiskt.
Oops

   Glömde bort min nästan-obligatoriska-morgonbild idag - fast ni får några bilder nu istället.
 
   Igår kom min mamma hem med en kalender åt mig, Jag hade en exakt likadan förra året - A5-format med utbytbar fram- och baksida. Jag satte mig direkt framför Photoshop och jag vågar påstå att jag kommer ha en av de snyggaste kalendrarna på denna jord i höst (y)
 
   Framsida:
 
   Oooooch baksida:
 
   Det är förstås miniatyrer, så klicka på dem för att se bilderna i större format!
   Jag har dessutom lagt in bilder på insidan av båda fram- och baksida, så kalendern ser sjukt bra ut ^^ Synd bara att vissa färgtoner försvann lite då jag skrev ut bilderna, men jaja...
Sjunker djupare i redigeringsträsket

   Det är verkligen riktigt svårt att redigera hästar åt andra då man själv inte har tillgång till att fota hästen. Både igår och idag har jag fått leta runt i Globalchatten för att hitta människor med de hästar jag behövde använda och just nu känner jag mig lite halvt uppgiven för jag måste nog in igen och ta nya bilder av den här hästen... får inte till ansiktet alls. Jag har visserligen valt att arbeta med en svår vinkel, men ibland fastnar man väldigt mycket i den visionen man har då man börjar med arbetet...
 
 
Servrar

   Jorvikipedia har nu en helt egen sida med SSO's spelservrar, men jag vet fortfarande inte vilka servrar som hör till vilken region. De som jag har koll på har jag hittat typ genom att stalka folk på Facebook och Tumblr... Nejmen om ni vet vilka regioner nedanstående servrar hör till, säg till är ni snälla! Informationen kommer finnas på Jorvikipedia.
 
   EDIT: Just nu är det följande som jag fortfarande söker information om:
 • Banana Island
 • Blueberry Clouds
 • Lightning Star
 • Orange Valley
 
   (Känns inte Misty Mountain som typ bästa servernamnet någonsin? Har en känsla av att det finns några LotR/The Hobbit-fantaster där borta på kontoret; ni har väl inte glömt Mordor-referensen i huvuduppdragen med Lisa i våras?)
 
   Tanken är btw sedan att varje server ska få sig en helt egen Wikisida med sina fina ikoner som bilder. Om ni har tillgång till ett "utländskt" konto där ni kan se serverikonerna, skicka jättejättegärna bilder till mig på esmesilverforce@hotmail.com!
Fin vit pålle

 
Daphne Oldcamp

 
   Full upplösning genom att klicka på bilden nedan:
 
 
   Daphne Oldcamp var en av de tre vinnarna i min Instagramtävling och hon bad om en enhörning som renade vatten genom att vidröra det med sitt horn. En redigering som var jätterolig att göra (stort tack till Isla som var snäll nog att låna ut sin häst så att jag kunde fota den) och jag är riktigt nöjd med resultatet samt hoppas att det nådde upp till Daphnes förväntningar ^^
   Följ hennes Instagramkonto @daphneoldcamp!
En kamerafunktion åt folket!

   Jag som redigerar rätt mycket känner att jag är i desperat behov av en kamerafunktion. Att man väljer en kamera och POFF så är karaktären dolk åsså kan man fota det man vill, i mitt fall en bakgrund till mina redigeringar. Det finns en sjukt bra Facebooksida med bakgrunder, men de gånger som den inte kan erbjuda det man är ute efter blir det himla svårt. För den redigeringen jag håller på med just nu ska jag försöka klippa ihop tre olika bilder för att få fram en användbar bakgrund.
   Jag tror inte bara det är till redigeringar som en sådan funktion skulle vara praktisk. Många klubbar verkar vilja kunna ta foton med en massa människor på, right? Kanske vore något med en kamera då...
 
 
   Nejmen jag har inte tid att sitta här och ludda, jag har en redigering att ta tag i...
Woho!

   Jag har "bara" 1500 ryktespoäng kvar innan jag är beundrad med G.E.D! Jag som i vanliga fall är så noggrann med att göra uppdrag, just de här ryktesuppdragen har jag undvikt som pesten sedan de kom för nästan ett år sedan. Det händer väl inget särskilt då man väl är beundrad, mer än att man får vänta på nya uppdrag...
 
   På tal om nya uppdrag så tycker jag det är dags för nya uppdrag i Skördebygden - då i synnerhet södra Skörde, som vi inte har kommit in i än. I oktober har Skörde varit öppet i ett år, och borgmästaren Evelyn Goldspur har varit borta längre än så. Och inte nog med det, stackars Jarlaheim styrs av latmasken Jack Goldspur! Så kan vi ju inte ha det. Nä nu ser jag verkligen fram emot att vidareutforska det här, särskilt i samband med G.E.D., som säkerligen har något att göra med Evelyns försvinnande. Om jag inte minns helt fel så har det hintats om något sådant... (GAAAH jag vill så gärna spela igenom hela spelet en gång till...)
 
 
 
   Utanför spelet så har jag börjat med de båda sista redigeringarna från tävlingen. Dock är jag i behov av bilder för att kunna fortsätta... ska logga in i spelet igen och fortsätta efterlysa de hästar jag behöver.
Hopp och skutt

 
 
 
 
   Bilder från My Horse And Me ~
Jennifer Starrock

 
   Full upplösning nedan:
 
   Jennifer Starrock var en av vinnarna i min Instagram-tävling och här är hennes önskade redigering! Gå till hennes blogg HÄR och glöm inte att följa hennes Insta-konto @jenniferstarrock!
 
   (Att min logga inte är med är en engångsgrej - just de här tre redigeringarna i tävlingen är inte för mig och därför tycker jag inte att loggan platsar där!)
Redigeringsdag

   Räknar med att bli klar med minst en redigering idag. Jag har samlat på mig lite olika referensbilder för att kunna göra vinnarredigeringarna så bra som möjligt - jag är verkligen värdelös då det kommer till rörelsemönster, jag måste ha något att titta på. Trav är ju enklaste gångarten, där vet man ju alltid var man har benen på djuret... Men även om man själv inte använder referensbilder så är det jättebra att söka på internet efter hästbilder, för man kan verkligen hitta inspiration då man ser en riktigt snygg häst eller en vinkel man kanske inte tänkt på själv.
 
   Igår köpte jag Corinne, som ni kanske lade märke till. Den vita Tinkerhästen har funnits i tankarna i princip sedan jag köpte Clark i somras och det känns verkligen rätt med denna urcoola häst! Idag ska jag ta en massa bilder på henne, så fiiiiin ♥
   Ska förstås uppdatera min header samt inlägget "Mina hästar" (som är ett av de mest visade inläggen jag har här på bloggen - populärast är Masterposten med alla redigeringar) under dagen, det har jag inte glömt. Sen har jag lite planer för Jorvikipedia, problemet är bara att det är så grymt mycket så jag vet inte ens vad jag ska börja med...
Nejmen, vad är det här?

 
Coralice

   Den vita skönheten Coralice är vänligheten personifierad. Det finns ingen snällare häst och denna stora, vackra varelse tar allt med en nypa salt och skulle inte reagera för någonting. Detta är både till hennes för- och nackdel; dels är hon perfekt att ha med sig i oväntade situationer, eftersom hon så sällan hetsar upp sig, dels är hon svår att få alert vid ridning. Hennes lite latare sida är dock något som ställer sig i skuggan av hennes älskvärda personlighet och hon älskar att bli borstad och ompysslad länge i stallet.
 
 
   Namn: Coralice
   Tilltalsnamn: Corinne
   Namnbetydelse: Coralice uttalas "Cor-Alice" och har ingen mening mer än att det är fint. Corinne betyder "vacker jungfru".
   Ålder: 12
   Ras: Nordsvensk Brukshäst
   Lynne: Stabil, lugn och vänlig - en riktig klippa i alla väder.
 
 
Varför ska det alltid bli trassel?

   Mitt Photoshop har lagt av! Jag kommer inte ens in i det... asså det är så sjukt typiskt, varför just idag? Ska försöka lösa det här, men självklart så blir det ingen redigering och ingen video innan jag lyckats lösa det här... kan ju inte heller göra något åt vinnarredigeringarna i Instagramtävlingen. (Nyfikna på de tre vinnarna? Kika in på mitt Instakonto @esmesilverforce!)
 
EDIT: TACK OCH LOV, fick igång Photoshop... höll på att bli riktigt rädd där!
Idag händer mycket

   Styvsyrran fyller år och jag ska träffa min typ-brorsdotter för första gången. Jag har aldrig koll på datum - om jag hade haft det så hade jag ju inte avslutat Instagramtävlingen igår. Men jag har valt ut ca fem bidrag och ska komma fram till vilka jag kommer kunna göra allra bäst. Jag vill ju inte ge bort någon halvtaskig redigering, utan jag vill kunna göra det grymt bra på ett häftigt sätt!
 
   Ikväll tänkte jag köpa hem en ny häst... det blir Corinne som flyttar hem för jag är så avundsjuk på alla som rider runt på "henne" i spelet. Jag har dock inte än kommit fram till exakt vad hennes riktiga namn blir; jag har bara ena halvan klart för mig. Jag tänkte spela in en video på då jag redigerar hennes exteriörbild, så om allt går som planerat kommer det upp en sådan nån gång runt middagstid! Gaah, är så taggad på att få hem henne!
 
   På tal om videor så såg jag några Zoo Tycoon 2-videor förra veckan och jag blev så sjukt taggad på att försöka bygga något inspirerat av de videor jag såg. Jag har väldigt dålig fantasi då jag bygger i spelet och därför behöver jag verkligen se vad andra har gjort för att våga testa gränserna. Tänkte att om jag nu bygger ett sådant zoo där jag försöker ge lite mer så ska jag göra en Let's Play, då jag sitter och spelar i realtid och pratar lite. Det blir till nästa vecka isf, men jag tror verkligen att det blir av.
 
   Ooooch det var typ det jag hade att komma med just nu. Esme out!
Mina svar på era frågor

 
 
   Från Sally Hawklord:
Hur många hästar har du? 
   15 stycken - men idag blir de 16 ^^
Hur gör man en bakgrundsbild när man kommenterar på din blogg? 
   Ni som kommenterar kan ju inte göra saker på min blogg...? Jag tror inte att jag förstår frågan!
Var bor du( bara landet)(om du vill säga)? 
   Bor i en Stockholmsförort :)
Har du laptop eller stationär? 
   Stationär, en riktigt grym dator!
Vilken klubb är du med i?
   Står i menyn till vänster <--- meeen den heter Night Guards!
 
   Från Fripp:
Hur kan du vara så bra på att redigera?
   Ehum... träning, tur och mer träning?
Har du en häst i irl elr en sköt häst? 
  Nope, men jobbar några dagar i veckan på en hästgård och där blir det ju ridning. Tror det kommer bli så att jag rider mycket på samma häst i vinter :)
Hur länge har du haft bloggen? 
   Sedan 28 december 2012!
Frieser vs andalusier? 
   IRL är det lätt P.R.E., i spelet är det nog Frieser...
SSO vs SS? 
  SSO - de originala spelen känns så "tomma" och jag saknar för många nya funktioner i dem.
Vilken photoshop har du?
   Photoshop CS6! 
 :) vs :D? 
  Beror helt på mitt humör, men jag tror att jag använder båda lika mycket i slutänden faktiskt!
Har du haft en blogg tävling nångång? 
  Har ju massvis med gånger haft tävlingar där ni får gissa mitt senaste hästköp i spelet och jag vet inte hur många porträtt jag målat på vinnarnas hästar... så jo, man kan väl säga att jag har haft en bloggtävling va?
Är du med i selfie tävlingen på sso? 
  Nej. Jag tycker inte att den känns helt rättvis, för jag tycker det känns lite som att "populärast vinner". Om spelare ser upp till någon lite extra kommer de ju rösta på den personen "bara för att", eller? Jag har inte tittat på omröstningen men det är så jag tycker det känns.
Har du en frieser i sso? 
  Yes, har min Dragonmane som till vardags kallas Mandrake :)
 
   Från Molly Mountaingirl:
Vart bor du? asså tex (Stockholm, skåne osv.) 
   Jag bor i en Stockholmsförort :)
Har du nåt husdjur IRL? 
   Lever med en jätteallergisk mamma (och till min stora skräck börjar jag också utveckla allergier nu) så nej :(
Skulle du kunna göra en sims "serie" på bloggen?
   Jag spelar inte The Sims, så nej, det kan jag inte ^^
 
   Från Nova:
Hur länge har du övat på redigera?
   Meh... typ ett år eller något. Fast jag hade lite Photoshopkunskaper sedan långt innan.
Hur är du så duktig?
   Asså förlåt, men jag vet inte ens vad jag ska svara på det här, jag tycker det är en svår/invecklad/speciell fråga. Säger man tack? Men alltså det är väl träning, jag vet inte... det som ses som duktigt i en människas ögon kanske inte alls är "duktigt" egentligen, så jag vet liksom inte...
Kan du vissa hur man gör man och svans? 
   Se min senaste del av Photoshop För SSO-spelare!
Vilken server är du på? 
   Air Star!
Kan jag någon gång träffa dig i sso?
   Det är bara att skicka en vänförfrågan, jag accepterar alla!
   
   Från Maggie Flowerlee:
Favoritlopp? 
   Det varierar i princip från dag till dag, faktiskt. Idag känns Fort Pinta-loppet väldigt lockande!
Loppet du inte föredrar? 
   Jag avskyr alltid att göra Landons Kaninutmaning. Och jag är inte så jätteförtjust i någon av banorna i GåD heller.
Favoritchampionat? 
   Jag tävlar inte i championaten och har aldrig någonsin ens varit med i ett annat än Moorlands (som jag inte ens har kommit i mål på) så jag kan nog inte säga något utan att ha testat dem xP
Vilken häst har SSO verkligen lyckats med tycker du? 
   Haha nejmen jösses så svårt! Tycker att det finns jättemånga bra exempel på den här frågan, men den häst som direkt ploppar upp i huvudet är den sabinofärgade araben!
Vilken häst tycker du att SSO TOTALT MISSLYCKATS med? 
   Det finns ett Danskt Varmblod med en jättekonstig grå glans i pälsen som jag inte gillar alls. Jag tycker den ser jättetråkig ut med den färgen och förstår mig inte på den alls!
Favoritmat? (IRL) 
   Jag gillar grillat kött ^^
Vilken av dina hästar skulle du vilja behålla om du BARA fick välja 1 och din starthäst blir sjuk så den kan du INTE välja xD? 
   Gaaah, sluta krossa mitt hjärta här va... älskar alla mina hästar! Jag kan återigen säga att det verkligen varierar från dag till dag. Idag skulle jag ha behållt Clark, min svarta tinker!
Har du någonsin sålt en häst isf vilken/vilka? 
   Har aldrig någonsin sålt en häst ^^
 
   Från Mich Dragonhill:
Vet din familj & dina vänner om att du har den här bloggen? Isåfall, vet du om de isåfall brukar gå in och titta här ibland?
   Mina närmaste vänner vet, men de är totalt ointresserade av spelet så de har nog aldrig sett bloggen. Min mamma vet också och hon skulle gärna läsa om hon fick, men jag har varit noggrann med att se till så att hon inte hittar till den. Mamma läste min IRL-blogg då jag drev den och jag tyckte det var jättejobbigt, eftersom jag inte kunde skriva av mig på samma sätt då.
 
   Från Filippa Bigbear:
Har du någon häst förutom start hästen du har lite extra varmt om hjärtat? 
   Tycker väldigt mycket om alla mina hästar, annars hade jag inte köpt dem ^^
Vilket är det konstigaste loppet? 
   Hum... jag tycker ju väldigt illa om Landons Kanintävling...
Vilken häst skulle du sälja om du måste sälja en? 
  Tror faktiskt att det skulle bli Gigi. Min stackars ponny bleknar och ser bokstavligt talat grå ut jämte lilla Pretty.
 
   Från Sanna:
Hur gammal är du? 
   20!
Vilket är ditt favorit café? 
   Vet inte riktigt - fikar väldigt sällan så jag har inte ens varit vid alla caféer i spelet.
Vad händer när man blir beundrad med G.E.D jarlaheimskontoret?
   Tror inte att det händer något annat än att man blir beundrad. Tror inte att det är några nya uppdrag i vilket fall.
 
   Från Kelly:
Kan man vara i level 16?
   Kan och kan - det finns en bugg som har gjort så att spelare som registrerade sig på spelet mellan två datum har fått mer xp än alla andra och därmed redan är uppe i lvl 16. Eftersom de fortfarande får xp kan vi se att våra spelarkaraktärer kommer kunna komma upp i åtminstone lvl 17 framöver, men det lär dock dröja länge. Om du vil läsa mer om saken kan du se HÄR.
 
   Från Lovisa Westforest:
Vilken ras vill du minst av allt ska komma till spelet? 
   Tennessee Walking Horse - se HÄR.
Vilken utrustning/klädesplagg gillar du mest? 
   Jag gillar stilren utrustning, kan jag väl säga först av allt. Favoriterna varierar från dag till dag men jag är rätt förtjust i den fina jackan man fick av Tobbe Larsson. I hästväg... åh jag vet inte, det är en sån himla bred fråga! Men benlindorna som ser ut som benskydd ligger ALLTID i min ryggsäck så att jag kan utrusta mina hästar med dem :)
Är du snål med dina star coins? 
   Jaja, jag är otroligt snål! Är jättesnål med mina pengar IRL också och lägger absolut inte ut pengar på saker om jag inte måste. Det är iofs väldigt bra att jag är så pass ekonomisk, eftersom jag inte har en inkomst...
 
   Från den skogstokiga Myran:
Vad hoppas du på för hästar tills på onsdag?
   Kommer det hästar på onsdag? Ehm, jag vet inte... typ någon fin häst?
Om du fick göra EN ändring i spelet, vad skulle du göra? 
   Sätta in moderatorer för att öka tryggheten i spelet.
Vad är det som får dig att inte sluta spela/tröttna på SSO? 
   Inte den blekaste, vissa dagar kan jag sitta med spelet och verkligen undra varför jag inte slutat för länge sen medan jag ibland lätt kan glida runt i 3 timmar+...
Hur blev du en alpacka? 
   För att du vägrade låta mig vara en llama
Säg nu hur mkt du avgudar Night Guards HERRÅÅ
   Night Guards är bästa klubben med bästa människorna förutom den där Myra Riverfall för hon är en liten liten myraaaaaa
 
 
   Ja, det var typ det för den här gången. Hoppas att ni känner er nöjda med era svar!
We're on the road again

 
Dötrött

   Skulle egentligen dra ihop svaren till frågestunden nu då jag kom hem men det får bli i morgon - orkar inte. Jag gick upp vid halv sex på morgonen både igår och idag för att se till så att chefens valpar fick frukost (har varit ensam på hästgård med 12 hästar, 6 hundar, en katt och en kanin i tre dagar), jag har ridit minst ett ridpass om dagen sedan i tisdags (idag blev det två, varav ett på en ungponny som tyckte att dressyrtanten på ryggen skulle få smaka på lite rodeo - och den ska jag fortsätta rida i vinter för tydligen ska jag vara med och vidareutbilda den - jag är för feg för bockande hästar!) och det blir väldigt mycket vandrande och mockande. Räknade ut att jag på två dagar har kört ut över 200 liter vatten (!) till hagarna på gården... sen fick jag mig en smäll i skallen av en headbangande häst igår så mina glasögon är numera sneda och jag måste uppsöka min optiker för att be om hjälp...
 
   Slutsats - jag är tillbaka i morgon. Jag ska snabbt fixa lite i SSO och sen ska jag sova.
Tankar om Södra Skördebygden

Detta inlägg föreslogs av Nova W.

 
   Ni vet, under förra sommarens spekulerades det vilt om Skördebygden. Vi trodde att ett område nästan lika stort som Silverglade skulle släppas - men nope, sån tur hade vi inte. Men hälften av det väntade området dök upp. Under en vecka kunde man se namn på platser på spelkartan, vilket självklart triggade alla spelares fantasier.
 
   Nu har norra Skördebygden funnits med oss i snart ett år. Sjukt va? Jag tycker fortfarande att det känns som att jag flyttade från Moorland ner till Jorvikstallet för typ en vecka sedan... Men hur som helst så är man lite nyfiken på det där låste området söderut. Det finns tre stycken grindar som leder dit - en vid Mr. Pike nere vid stranden, en nära Inguns Klippa och en belägen högre upp, närmare Gröndal.
 
   Här ser ni den mellersta grinden...
 
   ...och här ser ni grinden belägen högst upp. Jag tror att det är G.E.D. Prospekteringsbas Alfa/Alpha som ligger här bakom - tillsammans med mysteriet om den försvunne borgmästaren Evelyn Goldspur.
 
   Om vi återgår till listan på namn vi kunde seinnan Skörde släpptes - vilka känner vi idag till? (Kommentarer av mig i fet text)
 • De bortglömda fälten
 • Bedrövade Dews farm
 • Grådaggsbergen
 • Devil's Gap
 • Södra Jorvik
 • Brådnäset
 • Jorvikstallets bygd (heter idag Jarlaheim)
 • Jorvikstallet
 • Paddockön
 • Västerros gård
 • Sjöhästklippan
 • Den brutna tandens ö
 • Låggården
 • Höggården 
 • Sjöhäststranden
 • Gröndal
 • Location_Wolfhelln_Name (bugg i namnet - numera Wolf Hell Inn)
 • Östra sluttningarna
 • Gamla Hill Crest
 • Grytan
 • Västra Eponia
 • Vrakkusten
 • Solnedgångens holmar
 • Östra Epona
 • Det stora dundret
 • Det gamla trädet
 • Nya Hill Crest
 • Fort Maria
 • Jorviksstallets arena
 • Nya Hill Crest-stallet
 • Eponasjön
 • Fornåsborgen
 • Piratgrottan
 • Buttergood stallet
   Vad ser vi av det här? Jo, mååånga platser som inte finns i spelet än. Vissa kanske aldrig kommer dyka upp, och andra kanske kommer under helt andra namn.
   Jag vågar säga med stor säkerhet att där nere i söder finns det minst ett stall där man kommer kunna bo. Jag kan också tänka mig att Fort Maria (som ligger på en udde väldigt långt söderut) kommer ha en färjestation vid sig.
 
 
   Redan här gör ju Skördebygden åter skäl för sitt namn, eftersom det finns odlingar även på andra sidan. Jag har för mig att Mrs. Pike har pratat om en granne som bor precis på andra sidan grindarna? (Åååh ni har inte en aning om hur gärna jag skulle vilja börja om spelet helt från början på en annan karaktär, för att kunna spara alla dialoger/monologer och kunna utöka Jorvikipedia ännu mer...)
 
 
   Byggnaden där till höger är jag så sjukt nyfiken över! Har skrivit kort om den redan under 2013. Jag vet inte om det där är ett fort? Har Fort Maria flyttat från sin ursprungliga plats, eller är det ett annat fort? Eller är det någon slags herrgård? Är den en lada nedanför? Vad är det för byggnad där ovanför Esmes huvud, är det en liten by eller en gård lik Goldspurs?
 
   Jag kan nästan känna att det är lite jobbigt att det är så spännande med den här delen av Jorvik, för det finns så mycket i våra närmare omgivningar som vi inte har koll på. Familjen Jarlasson har vi pratat med, vaddå, typ två gånger? Vi kan fortfarande inte bli beundrade med Wolf Hell Inn. Fornkungens Bergsväg är fortfarande inte öppen. Vi har väntat på Den Glömda Dinosauriens Dal i nära tre år. (Åh herregud, femte oktober har jag spelat det här gudsförgätna spelet i tre år... sanslöst!)
   Nejmen nu känns det som att det är dags för fler uppdrag där vi får lära känna folket i Skördebygden lite bättre, eller... gah, jag vet inte. Men är vi inte lite desperata efter både uppdrag och nya platser att upptäcka?
 
 
 
Photoshop för SSO-spelare - Fler penslar

   Jag kan ha delat med mig av någon av dessa förut, men aja. Här har ni ett antal häftiga penslar ni kan använda i Photoshop och Gimp. Om ni vill veta hur man installerar penslar i Photoshop, klicka HÄR.
   Även om man har begränsat användsningsområde för vissa penslar då kan inspirationen spira bara av att se dem. Vissa penslar kan vara perfekta för t ex bloggdesigner (den tredje glitterlänken är t ex använd på bloggens nuvarande bakgrund).
   Notera att de penslarna som inte är "stämplar" är menade att använda tillsammans med ritplatta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rymdpärla

 
Glöm inte...

...frågestunden som avslutas i morgon! Glöm inte heller att min tävling där ni kan vinna en redigering av mig avslutad i morgon - vid intresse, kika på mitt Instagramflöde ^^Fyrarna på Jorvik

 
 
   Var gång man kommer nära kusten kan man någonstans sikta en fyr. Fyrarna har aldrig varit en del av våra uppdrag, men har funnits där från dag ett. Varje natt lyser de upp för att leda skepp i hamn, varje morgon står de åter övergivna.
   Jag undrar om vi någonsin kommer få gå upp i någon av fyrarna, eller om vi någon gång får hjälpa en fyrvakt med något. Eftersom fyrarna alltid har funnits i spelet känns det nästan lite konstigt att de aldrig har fått ta plats på något sätt, anser jag. Jag tycker det vore kul om vi fick interagera mer med dessa nattliga ledsagare!
Vänd om

 
The lights dancing in the sky

 
Photoshop för SSO-spelare - Måla man

   Jag har tidigare skrivit om hur man målar hår, men fick ändå önskemål på det här så jaja, det får dras igen då. Innan vi börjar vill jag bara nämna att man kan göra det här på en miljon olika sätt. Så här gör jag. Ni kanske vill göra på ett annat sätt och det får ni gärna göra.
 
   Vi säger nu att jag ska rita man på en av mina redigeringar. Först och främst skissar jag upp manen på min lineart. (OBS: Det kommer inte se så väldigt prydligt ut på följande bilder - de är till för att ni ska se sammanhanget.)
   Ja, där har vi en lineart, oerhört stilig (eller inte). Jag har målat en lång, tjock man, för det tycker jag är roligast att måla. Det viktigaste med det här är att tänka på att nära manken är manen alltid lite kortare - tänk på det som babyhår. Se upp lite med att inte "dela" manen för högt upp om ni målar långa manar, så att manen inte ser för ovårdad ut, men samtidigt så får den inte bli för jämn, för då tappar den sin trovärdighet.
   Här har jag fyllt i min lineart. Jag jobbar alltid med tre grundfärger då jag målar man - färgen som ska användas, en mycket mörkare version av färgen samt vitt. Om det behövs kan man blanda in fler färger på vägen.
   En mycket viktig sak är att jag jobbar på olika lager. Min lineart ligger på ett lager, färgen på ett annat. Jag döljer ibland linearten för att se till så att manen ser bra ut även då den är borta.
   Dags att börja skugga! Nytt lager som kopplas till grundfärgen. (Hur kopplar man lager? Klicka HÄR) Jag tar min mörka version av färgen och målar på följande sätt.
   Vi langar in lite vitt nu då vi ändå är igång. Det vita fångar upp ljus, och man vill oftast inte ha för mycket.
   Här har jag använt verktyget "Oskärpa". Jag suddar ut färgerna typ så mycket som det går. Jag tar min mörka färg igen, ser till så att min pensel är mycket mindre än sist, och börjar dra långa, tunna linjer för att ge mer struktur, och suddar ut allt eftersom jag går. Jag bygger vidare på det tills jag är nöjd.
   Här har jag blivit ganska färdig med min man. Jag kanske vill ljusa upp den lite med grundfärgen och lägga till lite vitt med en mycket liten pensel, men annars är jag rätt nöjd med den här (i denna tutorial - självklart skulle det inte se riktigt såhär ut på en redigering).
   På bilden ovan har jag istället använt en pensel som är gjord särskilt för att måla hår. Man får mycket textur gratis, men det kräver också mer efterarbete för att få till färgskiftningar och en mer trovärdig textur. Jag använder nästan endast sådana här penslar då jag målar hår på väldigt stora ytor.
   Om ni vill ladda ner hårpenslar så finns det någon länk längre bak i Photoshopkursen.
 
 
   Det är ungefär såhär min process ser ut. Man kan dock göra det mycket svårare för sig - rör sig hästen? Åt vilket håll blåser det? Var inte rädda för att titta på foton av hästar för att se hur manen kan röra sig. Testa också olika penslar i olika storlek, blanda in olika färger, testa vilt för att se vad som passar er bäst!
Bomövning

 
Fråga vad ni vill!

 
 
   Frågestund som avslutas då jag är hemma igen på fredag kväll - fråga vad ni vill och jag ger utförligt svar :)
Serverbyte

   Som några av er kanske vet så går det nu för vissa spelare att byta server. För oss på Air Star och Marshmallow Cloud är det dock ingen större skillnad - eller rättare sagt, Marsmallow Cloud verkar vara full för jag får upp ett meddelande där det står att jag inte kan byta server. Om det fortfarande går att byta till Air Star vet jag inte just nu.
 
   Jag kommer hursom inte byta server, för jag älskar Air Star. Tänk vad som händer om man byter server?
 
   - Alla människor på din vänlista försvinner huxflux
   - Du kan inte längre vara kvar i din klubb om du byter server
   - Risken verkar finnas att du inte kan byta tillbaka hur som helst...
 
   Tänk på det!
   Jag skulle dock inte ha något emot att ha en extra spelarkaraktär på en annan server (t ex Marshmallow Cloud, men jag skulle gärna spela på en engelskspråkig server någon gång), men jag har inte pengar nog för att hålla uppe ett till SR-konto. Om jag dock får tillgång till ett nytt nybörjarkonto med SR någon gång tänkte jag spela in en Let's Play (alltså en Ride Through) av SSO ^^
Några få moln på min himmel

 
   Åker iväg idag med tidsinställda kommer upp varje dag tills jag kommer hem. Håll koll på Instagram också, för det lär dyka upp några filmer på Cocker Spaniel-valparna ^^
Borde packa...

    ...men det är tråkigt så nä.
 
   Kika i min vänstra meny så hittar ni mitt nya redigeringsgalleri - ska försöka se till att uppdatera det konsekvent nu :)
 
EDIT: Det var ett problem som gjorde att man inte kunde se bilderna i galleriet korrekt, men nu fungerar det som det ska!
Running free ~

 
   Bättre upplösning genom att klicka på miniatyren nedan:
 
Nu!

   Nu först har jag blivit klar med alla uppdrag för idag och jag ska sätta mig med min senaste redigering. Ett smakprov av den dök upp på min Instagram för några dagar sedan men jag hade inte lust och ork att slutföra den då.
 
  Jag har också försökt få ihop lite tidsinställda inlägg till resten av veckan, då jag åker till hästgården i morgon och återkommer på fredag kväll. Jag ska vara ensam på gården med ansvar över tolv hästar, fyra valpar, ytterligare två hundar samt en katt (och kaninen - jag kan inte glömma kaninen!) och jag är fortfarande lite livrädd över hur jag ska överleva det här. Okej, jag har haft det värre, har funnits de gånger jag har varit ensam med 50 hästar och 20 ridskoleelever, men ändå... Aja, jag gillar ju stallarbete och det känns riktigt bra att jag har fått det här förtroendet. Det värsta kommer bli att gå upp klockan fem för att se till så att valparna får mat, men tekniskt sett kan jag gå och lägga mig direkt efter kvällsfodringen så det blir bra ändå ^^
 
   Nu blir det redigering, varvat med levling av Elsa. Hon ska banne mig upp i lvl 14 idag, upp i 15 så fort som jag får tid att spela igen och sen blir det ny häst :D Exakt vilken det blir beror på om Hästmarknaden dyker upp igen snart ^^
 
   Vet ni btw vad mer som händer på fredag? Min styvbror och hans fru får sitt första barn, en liten flicka - jag blir alltså typ-faster. Av mig får hon en liten enhörning i plysh, tyckte att det var en väldigt passande present från mig ;)
Högt, högre och högst

 
Vildhjärtat

   En remake på en av mina allra första redigeringar någonsin - egentligen är det inte sån otroligt stor skillnad om man bortser från faktumet att jag faktiskt har en bra taktik numera, vilket gör det hela så sjukt mycket enklare...
 
 
Valdag!

   Ingen har väl missat att det är val på gång i Svea rike? Jag ska rösta idag men vet faktiskt fortfarande inte riktigt vad jag ska rösta på, hehe... har gjort Valkompassen på SVT men tycker inte att jag kan välja enligt den eftersom många i min omgivning skulle kunna lida av det valet.
   Det viktiga är iaf att rösta. Alla som kan rösta måste verkligen göra det, även om man inte gör annat än att rösta blankt, för det är så viktigt att påverka hur vårt samhälle kommer fungera under kommande år så gott vi kan.
 
  Om vi struntar i den delen av min söndag så har jag två redigeringar jag pysslar med, dels den jag visade en wip-bild på igår och dels en annan. Har lite lust att spela in någon gameplay också (typ Horsez) men då behöver jag lite mer tid... och dessutom väntar jag på viktigt telefonsamtal. Det är det värsta med att filma, man måste se till så att inget stör då man väl är igång xP
   Också lite på SSO-spåret är Instagram-tävlingen som jag drog igång igår. Det ser ut som att jag kanske drar två (eller tre?) vinnare i slutänden, för det kommer in så många fina redigeringsidéer som deltagarna gärna vill ha. Ser verkligen fram emot att dra vinnare på fredag och börja redigera :D Kan säga att jag kommer dra vinnare utefter hur "bra" det känns med redigeringsförslaget, om det känns som att jag kommer kunna göra idén rättvisa och om det kommer bli en häftig redigering. Om ni vill delta är det alltså viktigt att ni faktiskt beskriver er drömredigering! (vilket några btw inte har gjort och därmed kan de ju faktiskt inte vinna - synd då folk inte läser reglerna ordentligt!)
 
   Nejmen, nu är det dagsljus i SSO så jag ska in och fota så att jag blir färdig med åtminstone en av redigeringarna idag. Sen tänker jag jobba upp Elsa till lvl 13 också, nu ska det jobbas hårt så att jag kan köpa en ny häst nästa helg :D
Utforska på stranden

 
Har kämpat ett tag med den här

 
   Tyvärr kan den inte bli färdig idag, för en viktig del av bilden måste jag fota i spelet - i dagsljus. Det är det värsta med att redigera, att man måste se till så att man faktiskt har alla bilder man behöver innan det blir mörkt. Riktigt irriterande ibland! Men jag kanske passar på att börja på min nästa redigering under tiden, eftersom jag redan har målat klart dess lineart.
 
   Kan redan nu nämna att det snart kommer upp ett inlägg där ni kan se alla redigeringar jag någonsin gjort på en gång. Det är nog uppe innan helgen är över ^^
 
Hästplaner

   Jag sitter och funderar på en ny häst. Elsa är i lvl 12 och snart är det dags för en ny familjemedlem att flytta hem. Frågan är bara vem? Shari? Lance? Corinne? Supreme? Jag har ytterligare nästan tjugotalet namn på lager som skulle kunna passa olika hästar men just nu känns det som att Corinne ligger närmast hjärtat. Dock har Shari velat flytta hem väldigt länge nu, liksom Molly, och jag har en liten grabb som också väntar på en stallplats... Jobbigt det här D: Jag vill ha typ alla hästar som finns i spelet...
 
   Nu har jag bestämt mig för att börja "fodra upp" mina hästar också. De har haft röda humörgubbar hela sommaren eftersom jag aldrig varit hemma länge nog för att hålla dem på gott humör, och samma gäller nu. Nu tänker jag dock börja sköta om dem och köpa stallhjälp under de dagar jag är bortrest för jag pallar inte med att rida runt på ledsna hästar - det blir ju jättetråkigt att spela då hästarna är så himla långsamma! Och det blir ju inte mycket SC som går åt om man köper för tre dagar heller. Man får ju ändå mer Star Coins på kommande lördag!
   På tal om SC så finns det just nu ett erbjudande för alla LT-medlemmar - 3000 SC för 199kr. Jag har SC i femsiffrigt belopp så jag behöver verkligen inte köpa, sen är jag urfattig också... jag måste fortfarande åka nånstans och köpa ridbyxor nu då jag har börjat rida igen. Erbjudandet går iaf ut på måndag, så skynda skynda! (Det är ju verkligen ett värt erbjudande så om ni någonsin ska köpa SC är det nu!)
 
   Nä, nu ska jag försöka ta tag i redigeringen som jag har undvikt hela dagen. (Kan ju trösta mig med att jag istället har gjort alla lopp på Jorvik tillsammans med Elsa och därmed fått upp henne hela två nivåer, men ändå...)
SSO-forum

   Har lyft fram det här forumet förut men tycker det är dags igen. Ett jättebra forum som dock lider av inaktivitet och det vore verkligen hur kul som helst om folk började hitta tillbaka hit!
 
   Klicka på bilden nedan för att komma dit!
 
 
 
 
Instagramtävling

 
   Är ni intresserade av att vinna en SSO-redigering gjord av mig? In på Instagram och dela den här bilden då, och glöm inte att beskriva er drömredigering - för chansen finns att man då får just den...
 
 
Ut på äventyr

 
My Horse And Me

 
 
 
   Aningen bättre upplösning på bilderna än vad det har varit förut, hehe ^^'
Var det videor ni var ute efter?

 
 
   Se den färdiga bilden i inlägget under det här!
Dressyrträning

 
   Hemma hos mig är det kallt, men man kan ju inbilla sig att det fortfarande är en sommardag som är så pass varm att man trimmar hästarna på ridbanan iklädd t-shirt...
 
Se bilden i högre upplösning genom att klicka på ikonen nedan:
På videofronten

   Just nu planeras några redigeringsvideor. Har egentligen ingen större lust med det, men de har varit väldigt efterfrågade, vilket är lite speciellt.
   Min senaste Ride Through gällde My Horse And Me. Den är inte helt avslutad, eftersom det finns typ 35 hoppbanor utöver det jag redan har visat, men som det ser ut just nu kommer jag inte spela igenom dem. Detta för att det endast är två-tre personer som gett responsen att de faktiskt vill se hoppningen, och om det är så pass låg efterfrågan har jag ingen större lust att kämpa mig igenom alla banor igen. Den saken kan det ju bli ändring på, om det visar sig att många vill se mer, men så länge så får det vara.
 
   Många har bett om en Ride Through genom Horse Life 2, men det är inte möjligt. Spelet fungerar inte som det ska på min dator och därför skulle en Ride Through inte alls fungera. Däremot är det möjligt med My Horse And Me 2, om efterfrågan är stor nog. Jag har också PC-spelet Horsez samt ett spel som heter Ride! - dock har jag aldrig lyckats med det sistnämnda då jag inte kan göra annat än trilla av hästen hela tiden. Trots att jag har försökt spela många gånger har jag aldrig fattat hur man ska spela det...
   Men visst ja, Stallets Hemlighet har jag också! Dock har jag inte provat att installera det på den här datorn än... Men det kanske vore något? Arvet Från Rosemond Hill kunde jag ju testa dessutom, men risken finns att något går åt skogen eftersom jag inte kan spara spelet på min dator = jag måste sträckspela det.
 
   Något som är av intresse, av ovanstående spel? Hojta till då!
Dressyr i bergen

 
Svar på en kommentar

   Jag fick tidigare idag en kommentar som jag tänkte att jag kunde svara på lite mer öppet, så att ni vet vad som gäller på den punkten. Frågan var om jag kunde spela in en video då jag redigerar och prata om det samt visa vad jag klickar på osv för att få den och den effekten.
 
   Svaret är nej. Det är något som jag absolut inte vill göra. Varför?
 
   Dels skulle jag tycka att det var jättetråkigt. Många som redigerar öppnar Join.Me's för att kunna visa hur de redigerar, men jag tycker att det går alldeles för långsamt. Jag har inte tålamodet att titta och tycker det är dötrist, så jag klickar alltid ner länken efter ca 10 sekunder. Att se sjävla slutresultatet, eller att se redigeringen uppspeedad, det tycker jag är roligare. Eller slutresultatet är väl det som gäller, för jag tycker faktiskt inte det är kul att se time lapse av redigeringen heller. Anledningen till att jag gör sådana videor själv är för att ni läsare har bett om dem, annars skulle jag faktiskt aldrig ha tänkt tanken själv. Jag tittar iaf inte på sådana videor själv för jag har helt enkelt inte tålamod nog, även om de bara är några minuter långa.
 
   Den andra anledningen är faktiskt för att jag tycker att man kan göra lite grovjobb själv. Jag har haft webbdesignkurser, börjat med en Photoshopkurs, jag har visat uppspeedade versioner av mina redigeringar för att ni ska få se hur jag gör. Och om jag ska visa från punkt till pricka hur jag gör, vad kommer hända då? Jo, folk kommer antagligen börja använda sig av mina tekniker för att redigera. Och jag tycker faktiskt inte att det är så himla kul om en massa människor skulle göra exakt som jag gör bara för att de inte själva lär sig programmet. Sedan jag lade upp min första redigeringsideo har jag sett många som börjat använda samma teknik. Vissa ger mig faktiskt cred för tekniken, vilket jag tycker är rätt kul. Andra använder tekniken rätt av och säger inget alls om att de sett den hos mig, men i flera fall vet jag säkert att det är så. Visst har väldigt många redigerat realistiskt innan jag dök upp, men jag tror faktiskt att jag var allra först med att redigera maximalt och måla så lite som möjligt för att ändå få väldigt realistiska resultat. Och, även om vissa kanske tycker att jag borde vara smickrad över att folk uppskattar min teknik och använder den så är det i slutänden inte alltid så himla kul att folk härmas. Den där sista meningen kanske kan tolkas på fel sätt, men jag vet inte hur jag annars ska uttrycka det. Ni kan väl ta den med en nypa salt om inte annat.
 
   För att få en liten slutkläm på det hela - man kan inte få allt gratis. Jag tänker inte visa exakt allt jag har gjort, för så mycket som jag har kämpat för att bli duktig på det jag gör så vill jag inte ge ut allt på ett silverfat. Jag tycker faktiskt det är viktigt för alla seriösa redigerare att kämpa lite själva och försöka bli duktigare på egen hand - genom att helt enkelt testa att redigera, testa olika verktyg och se vad som passar en själv bäst. Bara för att något funkar för mig behöver det absolut inte funka för någon annan, och likaså tvärt om!
   Om det är något särskilt ni vill lära er få ni istället önska det till min Photoshop-kurs, för där är jag villig att lära ut mer!
Snart!

Är hemma om ett par timmar och ser fram emot att ta tag i några redigeringsidéer, det här ska bli jättekul ^^

Jag har fortfarande så svårt att fatta att folk går i skolan, jag som typ bara åker tåg, mockar och rider numera. Jag blir lite mindblown varje gång jag tänker på saken, hahah x)
Ris och ros - Hästfunktionen

 
   Hästfunktionen har nu funnits med oss i nära ett och ett halvt år och nu är den en självklar del av SSO. Det är en klar majoritet av spelarna som varje vecka håller hårt i sina nya Star Coins just för att kunna köpa sig den där fina hästen som finns tillgänglig någonstans i Jorvik. Jag tror inte att jag är ensam om att hävda att hästfunktionen är det viktigaste som finns i SSO förutom själva huvudstoryn.
 
 
+
   + Hästfunktionen ger oss tillgång inte bara till våra starthästar, utan vi har ett urval på (just nu i skrivande stund, om jag har räknat rätt) 71(!) hästar mellan 18 olika hästraser.
   + Vi har inte bara 71 olika hästar i sina olika raser, utan det finns också fem olika hästtyper att välja bland (ponny, häst, stor häst, arab, arbetshäst - notera dock att Nordsvenskarna verkar vara pyttelite mindre och smalare än Tinkerhästarna, så som jag har förstått det)
   + Det stora urvalet på hästar ger oss också ett stort urval av vackra hästfärger
 
-
   - Hästarna är ofta dyra och man får vänta länge för att kunna köpa en häst med hjälp av endast sin veckopeng av Star Coins
   - Alla hästarna kostar Star Coins, vilket innebär att icke-SR väldigt sällan lyckas köpa en häst
   - Den dyraste hästen kostar 990 Star Coins, vilket innebär att man kan behöva spara Star Coins i tio veckor (två och en halv månad) för att ha råd med sin drömhäst
   - Man kan inte välja helt själv hur en häst ska se ut, vilket ibland kan leda till lite irritation om en häst med "fel" kroppsmodell får en färg man väldigt gärna vill ha på en annan häst
   - Vissa hästar har man inte tillgång till från början, eftersom vissa kräver att ryttaren är på en viss nivå och andra kan finnas på en plats som spelaren kanske inte har tillgång till ännu (t ex GåD)
Slottsvakten

 
Mer från Horse Life

 
 
 
 
 
 
   Horse Life 2 heter alltså spelet, om någon nu har råkat missa det ~
Photoshop för SSO-spelare - Hur jag ritar hästögon

   Det jag tycker är allra roligast då jag ritar hästar i tävlingarna jag håller är faktiskt att rita ögonen. De är själens spegel, right?
 
   Det finns inget rätt eller fel här. Det här är min teknik, som är superenkel och som jag tycker ger ett snyggt resultat. Jag har alltså gjort såhär på alla målade hästbilder ni har sett här sedan december. Notera att det här är mycket slarvigare än jag brukar göra det, just för att det här faktiskt inte skulle användas i slutänden ^^
 
 
Hemgång

I morgon ser det ut som att jag åker hem - för den här gången. Nästa vecka ska jag nämligen tillbaka hit och vakta gård, hästar och valpar medan gårdens ägare reser bort under några dagar. Jättestort ansvar, men så sjukt häftigt att det läggs på mig! Kommer bli mycket jobb men det ska bli jättekul. Dock är jag lite sjuk för stunden så jag är lite trött och får gå lite på halvfart idag. Hoppas att bli frisk inom några dagar!

Jag har under den senaste veckan samlat på mig en massa redigeringsidéer. Kommer jag använda alla? Kanske inte. Men några kommer användas! Jag har också fått några finfina inläggsförslag från er, tack så mycket!

Ehum, nu ska jag mocka. Sen ska jag gå och lägga mig igen. Kommer dock vara lite nyfiken på dagens SSO-uppdatering...
Följ muren

 
Gokväll

   Titta vilken sötnöt jag red på idag

   Asså det som är absolut roligast på gården just nu (förutom ridpassen som hela tiden går så mycket bättre än förväntat) är lätt att leka med valparna. De börjar dock få tänder så man får passa sig noga!

   Bilder och filmer på valparna finns på min Instagram @esmesilverforce. Om ni inte har appen kan ni se kontot på Instagram.com/esmesilverforce
Natt i Star Stable

   Har ni någon gång spelat under nattetid i Höstryttaren, Vinterryttaren, Vårryttaren eller Sommarryttaren? Har hänt mig några gånger. Det är svårt, för man ser verkligen ingenting, haha. Så här kan det se ut i Pine Hill, som ändå är utrustat med gatulyktor:
 
 
   I Vinterryttaren är det ändå lite ljusare än i övriga spel, eftersom snön lyser upp pyttelite - men det är verkligen inte lätt att navigera i det där ljuset!
Svart, vitt och lila

 
Nejmen

Jag har nästan internet! Min nya telefon är bra på mer än ett sätt, hehe...

Recap - jag är på en hästgård i ingenstans, är datorlös men har telefonen att roa mig med ibland. Idag har jag ridit på en liten raket till ponny (skämt åsido, det gick jättebra) och gosat massor med de små hundvalparna på gården. Mer än så händer inte här! ^^

Det är svårt att fota de små då de rör sig hela tiden...Förbygel

   Då jag för första gången på länge tog ut mina båda araber förra veckan tyckte jag att deras bogar så oerhört omarkerade ut - i synnerhet på min vita Arwen, som jag styrde ut i svart utrustning.
   Skulle det inte kunna vara supersnyggt med förbyglar i spelet? Tyvärr tror jag att de inte skulle se särskilt vettiga ut, för de skulle nog behöva röra sig tillsammans med hästen för att kunna fungera i dess rörelser. Vet inte om en brösta skulle funka bättre då?
   Jag har sett förbyglar i vissa hästspel tidigare (t ex My Horse And Me), men då är den påmålad direkt på hästen. Jag gillar realismen i utrustningen, så jag skulle gärna någon gång vilja se en förbygel som inte bara målas ovanpå hästen - men det kanske är en lika orealistisk dröm som en löpande martingal är i dagsläget? (Tänk hur en martingal skulle se ut, visst skulle det kunna bli jättecoolt men jag tror tyvärr inte att det är något som kommer fungera i hästspel i dagsläget... av lite olika anledningar.)
 
 
   Bara för sakens skull så kladdade jag väldigt snabbt på en förbygel då jag ändå satt och redigerade bilder.
 
 
Balansgång

 
Uppdatering framöver

   Först och främst - tack så mycket för inläggsförslagen jag har fått in, de har hjälpt massor!
 
   Eftersom min höstplanering sket sig totalt så blir det så att jag delvis överger Stockholm. Om det blir som planerat nu, vilket det antagligen blir, så kommer jag 3-5 dagar i veckan (om inte hela veckor, ibland) bo på hästgården ute i ingenstans. Där har jag inte mycket till internet och eftersom min enda koppling till världen utanför är min mobil så blir det ju inte direkt varken spelande eller bloggande. Jag kommer ha så mycket annat att göra, och det ska bli så skönt att kunna uppta ridning regelbundet igen.
 
   Jag tycker ju ändå det är så himla kul att pyssla med bloggen och allt runt om den. Jag älskar att skriva, det är sjukt roligt att hålla på med bilder, att spela in videor. Och visst, självklart fortsätter jag med det då jag väl är hemma! Men nu händer det saker i livet och bloggen som jag tycker så mycket om kommer helt enkelt inte att hinnas med på samma sätt.
   Jag kommer försöka se tll att det kommer upp inlägg även då jag är borta (tidsinställda ftw), men självklart kommer det inte alls bli i samma skala som det var innan sommaren för så mycket tid har jag inte. Det enda som jag kan lova säkert är att mina nästan-obligatoriska-morgonbilder kommer fortsätta rulla upp, och att de vissa dagar följs av ett skrivet inlägg utefter tid, idéer och inspiration.
 
   Hoppas dock att ni fortfarande anser det värt att stanna kvar, så länge som jag också stannar.
 
 
Morgonsol över bergen

 
Inläggslöst

   Dels har jag inte direkt något att skriva om, dels har jag en massa saker som jag kutar runt och gör hemma. Återigen - ni får alltid jättegärna komma med förslag på inlägg. Även om det tar tid för just era förslag att dyka upp så hamnar alla som en idé i utkastet för att skrivas då inspirationen finns!
 
 
Ryttarlöst

 
   Sparade denna underbara bild i många olika versioner; älskar att kunna använda bilderna på flera olika sätt ♥
My Horse And Me ~ Ride Through

   Det kommer upp fler videor allt eftersom, så håll utkik!
 
EDIT: Alla videor för den här gången är nu uppe!
 
 
Videor på väg

   Gissa vem som börjat spela in en ny Ride Through?
 
 
Lite bitter på livet

   Ni vet det där jobbet jag hade väntat mig? Självklart gick det åt skogen. Tycker det är så sjukt drygt eftersom jag inte ens hade sökt jobbet själv - det var företaget som ringde mig om en tjänst och sen efter en vecka låter det "nejmen inte just nu men kanske för framtiden". Kul.
   Jag hatar att vara vuxen.
 
   Igår låg jag mest och vältrade mig i ångest, och jag kan väl inte påstå att det är så himla mycket bättre nu, men jag tänker gräva ner mig i Photoshop-träsket igen. Har fått lite fina idéer från Instagram-följare så jag ska se vad som passar bäst att ta itu med först.
   Jag har lite planer på att hålla i en tävling där man kan vinna en redigering från mig. Ska bara komma fram till hur den ska skötas på smidigaste sätt och på något sätt försöka planera min fallande framtid så att man faktiskt har tid att fixa något sånt här...
 
   Ja, jag är bitter.
 
   EDIT: Fortfarande bitter, men hästgården låter mig bo där hur mycket jag vill. De kan visserligen inte betala ut någon riktig lön till mig, men det känns skönt att två så pass kräsna arbetsgivare så gärna vill ha mig där och låter mig rida deras superhärliga hästar... Visste ni att min favorithäst har gått Intermediere dressyr? Finns inget som är så häftigt som att sitta upp på en så välskolad, välriden och schyst häst som dessutom beter sig som en kärlekskrank hundvalp...
I can see your halo

 
Men herre-

   Jag lade upp mina första YouTube-videor på min nyskapade kanal för två månader sedan. På två månader har jag fått nära 35 000 visningar på mina videor och har 300 prenumeranter - helt sanslöst, jag som aldrig någonsin skulle börja med någon som helst slags videoredigering då någon lyfte frågan för mig tidigt i våras!
 
   Det är verkligen kul då folk uppskattar det man gör, det har jag sagt förut och jag säger det här igen. Jag kan liksom inte fatta att mina hobbyprojekt uppmärksammas på de sätt de gör; men tack hörni.
 
 
Uteritt i New Jorvik

   Flera år innan Star Stable Online kom till liv skrev jag en Fan Fic, en berättelse om Star Stable. Jag har än inte kommit igenom del 2, men jag avslutade Höstryttaren, första installationen i serien. Ely kom till Jorvik och fick lära sig rida, och mötte många spännande figurer på sin väg mot Claymore-tävlingen, där hon skulle delta med en tävlingshäst hon skulle köpa på vägen.
   Trots de många människor Ely mötte var det de två hon mötte i Hillcrest som alltid förblev hennes närmaste vänner; försiktiga, rödhåriga Henny och lilla hyperaktiva Gilly, med en stor förkärlek för färgen lila.
 
   Det har nu gått några år sedan de här tre flickorna för första gången dök upp i mitt huvud. Och även de ryttare som länge har funnits i området har följt med till South New Jorvik County, som påminner så mycket om gamla minnen. Här ser ni hur Ely ivrigt pekar ut välbekanta landmärken till sina vänner, där de alla har klättrat högt upp i Firgroves berg. Henny, längst till vänster, rider sin kära häst Stupefy. Ely, i mitten, sitter på sin allra första häst, en Irish Draught vid namn Dopey. Gilly, längst till höger, rider på sin älskade trotjänare Poppy, och som alltid har Gilly sin lila ridhjälm på huvudet.
 
 
   Dopey har på sig ett Jump Off Revolution-träns från Perfect Sit of Sweden. Poppy har på sig ett Flying Change Revolution från Perfect Sit of Sweden. Poppy har även lila stigbyglar av märker Soft Up.
 
   Vill ni se bilden i högre upplösning? Klicka på miniatyren nedan:
 
Jobbar på

 
Bloggtips - April Goldfall

   Som många av er vet är jag ständigt på jakt efter mer SSO-läsning, och April Goldfalls blogg hittade jag via en bloggkommentar för ett par veckor sedan. Och jag blev så paff över att jag aldrig har upptäckt bloggen förut! Välskrivna inlägg och här har ni en tjej som är grym på att redigera. Ett självklart tillägg på länklistan!
   Klicka på hennes fantastiska bild här nedan för att komma till hennes blogg!
 
För stunden

 
   Håller just nu på med min kanske största redigering hittills. Denna gång är det tre hästar med varsin ryttare i fokus - mer än så säger jag inte just nu. Eftersom jag är inne på häst två av tre och varken har börjat med utrustning eller ryttare så kan vi självklart ta för givet att jag inte hinner klart idag, men kanske det blir klart i morgon.
 
   Jag hade ju tänkt spela in en video idag men saker blir inte riktigt som tänkt då vardagen inte går som planerad. Gah, jag hatar verkligen att vänta på besked, jag blir så nervig att jag inte kan göra något alls medan jag väntar :( Det är ju iofs en del av mitt handikapp och det går inte att göra mycket åt, men det är inte kul. Kanske försöker ta tag i videon i morgon, om nerverna vill vara med.
På banan igen

   Nu har jag ordning på min nya, fina mobil (som har fått ärva sitt namn från sin föregångare - medan Alfons går i pension tar Alfons 2.0 över) och nu går den till och med att ringa med, tänk vilken tur (y)
 
   Nejmen okej, jag var ju jättenyfiken då jag loggade in på SSO för att se den nya chatten. Och den är jättebra. Nu ser man verkligen tydligt vem som skriver vad och nya bakgrundsfärger i chatten gör så att raderna syns tydligare. Jag har testat nästan alla olika emotes eller vad de nu hette (ska läsa upp ordentligt och lägga in hela funktionen på Jorvikipedia, ska försöka fixa det innan morgondagen) och de är riktigt fräcka. Kul att det kommer fler nästa vecka, men jag hoppas att det inte blir för många i slutänden. Tror inte att vi kommer behöva 20+ emotes, right? Min favorit är nog applåderna, haha... Men jag skulle gärna ha sett att man kunde använda sig av dem i klubbchatten även om övriga klubbkamrater är långt borta, men det kanske är något för framtiden? Hur som helst så känns det här som en bra funktion, och chatten behövde sig ett lyft. Jag älskar hur vänchatten ser ut nu!
 
 
 
   En negativ del är dock, som Lottie Snowborn påpekade, att om man inte har en särskilt stor/bred datorskärm så tar den nya chattrutan upp rätt mycket plats. Den ser bra ut hos mig, men på Lotties dator var den tydligen lite väl stor. Det är väl typ som mitt eviga problem med garderoben i sadelkammaren... (för er som inte har sett mina inlägg om den saken så skulle jag gärna vilja kunna se hela hästen och ryttaren medan jag hämtar saker i garderoben, något som inte funkar...)
 
   Jag kikade på utrustningen i Jarlaheim, men den tilltalade inte mig något särskilt. Har dock en känsla av att jag kommer ändra mig angående schabraken; men jag hörde något om benlindor i benskyddsmodell, så jag ska kika på den saken.
 
   Vad ska man säga? Jag tycker det här var en bra uppdatering just för chattens skull, den känns så mycket fräschare och proffsigare nu tycker jag :) Ska bli kul att se vad det blir för emotes nästa vecka! Till dess har jag Elsa att levla - hon är i lvl 5 efter gårdagen ^^
Det var som jag trodde

   Jag har kikat in på uppdateringen och den fungerade precis så som jag trodde, fast smidigare än jag hade föreställt mig. Jag visste sedan innan att det här var på väg men visste inte hur lång tid det skulle ta, men funktionen funkar bättre än jag trodde då jag hörde om den. Chatten ser iaf mycket bättre ut nu, det kommer absolut bli lättare att se vem som skriver vad!
 
   Jag ska gå igenom allt lite noggrannare senare, men jag håller samtidigt på och trixar med min helt nya mobil - min gamla får nu gå i pension efter fyra års trogen tjänst och det var verkligen dags för en mobil som inte hänger sig stup i kvarten. Fokus ligger alltså på den nu ^^ (sen är det lite kaos eftersom jag helt hade glömt att jag väntade viktigt samtal så nu måste mobilen komma igång pronto, heh)
Charmtroll

 
Kika in på nyheterna

   För några timmar sedan kom det upp en bild på SSO's Instagram och nu finns bilden även på nyhetssidan. Jag tror jag har ett ganska gott hum om vad som händer i morgon, men jag ska verkligen inte ropa hej innan jag kommit över bäcken. Vi får se i morgon exakt hur denna funktion kommer fungera :)
 
Tjuvkik på morgondagens uppdatering!
Uppdatering angående mitt Facebook-konto

   Nu har jag åter tillgång till kontot, men det kräver att jag ska byta namn på det för att kunna använda det, för "Esmeralda Silverforce" är tydligen inte ett riktigt namn. Nehepp.
   Jag vet att Facebooks riktlinjer säger att man måste ange sitt riktiga namn och korrekta uppgifter - men tror någon seriöst att jag vill sitta med mitt privata Facebook-konto och lägga upp endast SSO-relaterade saker? Klart att jag inte vill det! I princip alla som vet att jag spelar SSO tycker det är urfånigt (dock har ju ingen av dem ens provat spelet själva), så då har jag ju än mindre lust att komma på mitt eget Facebook-konto, som jag numera bara använder då jag måste (chatt-appen är bra att ha), för att dela med mig av SSO-bilder och skriva på SSO's officiella Facebooksida.
   Jag vill vara aktiv inom SSO's community även utanför spelet - men jag vill faktiskt behålla den anonymitet jag kan bakom namnet Esmeralda Silverforce.
 
   Jag vill därmed återigen tipsa om ett jättebra SSO-forum (<- Länk) som är i desperat behov av folk som skriver där. Forumet har varit stendött hela sommaren men det vore kul om det kom igång, tycker jag.
På väg hem!

Har en halvtimme att slå ihjäl på tågstationen, så så.

Tyvärr bidde det inga valpbilder, för de små piparna ligger ju aldrig still! Men om någon av er är intresserade av en Cocker Spaniel-hane efter en fin pappa och en tik med jättebra temperament kan ni ju säga till så kan jag hänvisa till uppfödaren ^^ (hundarna finns i Sörmland) Fyra små grabbar finns det, och de är så söta så man smäller av. Igår var jag ensam på gården och fick kuta in till dem lite då och då eftersom de har börjat lyckas kräla ur sin valplåda (då jag åkte därifrån stod min chef på altanen och sågade till en planka för att förhöja väggarna på lådan så att valparna håller sig på plats).

Jag har tuuusen saker att ordna då jag kommer hem! Men jag ska lägga en stund på SSO - innan jag åkte köpte jag ju min efterlängtade häst Elsa, som nu ska tränas upp. Och i morgon är det uppdatering dessutom! Om jag inte får tag i det-förhoppningsvis-framtida-jobbet så kommer jag spela in minst en video i morgon, för då lär jag ändå ha tid.

Har fortfarande tjugo minuter innan tåget går så jag får la roa mig med annat. Typ äta godis.
Liten Sparkle

 
Att vänta på besked...

...är riktigt jobbigt, tycker jag. Jag som måste kunna planera min vardag för att fungera tycker det är helt vidrigt då framtiden står oklar. Hoppas att jobbet hör av sig nu - blev lovad att de skulle ta kontakt i torsdags eller fredags, så det är lite jobbigt.

Hursom, jag är hemma imorgon, kanske runt lunch. Jag har planer på att spela in en typ-Ride Through, fast jag kommer inte spela igenom ett helt spel utan bara visa hela introduktionen. Spelet det gäller då är My Horse And Me, vilket jag tror skulle passa bättre för ett kortare format. Jag kan tyvärr inte göra en Ride Through genom Horse Life 2, då spelet inte fungerar korrekt på min dator, men om folk vill så kan jag spela in de hoppbanor/terrängbanor/dressyrritter/skogsritter som finns för att visa upp dem.
Det gäller för onsdagen, då jag aldrig spelar in material då jag inte är ensam hemma ^^ men så ni vet så planerar jag fler videor :)

Nu ska jag snart springa iväg och rida (fördelen med det här jobbet, haha) men det blir lite mer normal uppdatering efter morgondagen ^^ kanske visar några bilder på min chefs hundvalpar, som jag får leka med i morgon?
Aideens Harpa

   Det här inlägget innehåller information från de senaste huvuduppdragen. Beware of spoilers!
 
 
   Jag reagerade stort då vi fick höra om Aideens Harpa i de senaste huvuduppdragen. Då sades det nämligen att Aideen red iland på Jorvik med Jors Flamma i ena handen och en harpa i den andra, och hon spelade musik på harpan under tiden. Jag kan inte låta bli att tänka typ "höhö, hur många armar hade hon?" (så som jag ser på saken så är det rätt svårt att hålla i och spela på en harpa/lyra med samma hand).
   Nejmen det blir liksom en ganska vital del av legenden som ändrades på efter över två år. Jag tycker det är liiite konstigt, men det finns väl någon poäng med det. Harpan har ju synts innan, så jag vet inte om den bara hade glömts bort i manuset? Den finns ju inte bara på Jorviks nationalflagg, utan också på andra ställen runt om på ön...
 
 
 
  Jag vet inte riktigt vad man ska tänka om harpan då... det känns aningen luddigt, allting.
Första September

   Potterheads, ni vet vad det är för dag va?
 
 
   Bild från HPstuffs.tumblr.com
Redigeringar till andra

   I det här redigeringsgalleriet finner ni enbart redigeringar som jag har gjort speciellt till andra spelare. Det är enbart de spelare som har fått bilderna som har tillstånd att använda dem.
 
            
 
            
 
            
 
            
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.