Chrome Pointer

Svar på en kommentar

   Jag fick tidigare idag en kommentar som jag tänkte att jag kunde svara på lite mer öppet, så att ni vet vad som gäller på den punkten. Frågan var om jag kunde spela in en video då jag redigerar och prata om det samt visa vad jag klickar på osv för att få den och den effekten.
 
   Svaret är nej. Det är något som jag absolut inte vill göra. Varför?
 
   Dels skulle jag tycka att det var jättetråkigt. Många som redigerar öppnar Join.Me's för att kunna visa hur de redigerar, men jag tycker att det går alldeles för långsamt. Jag har inte tålamodet att titta och tycker det är dötrist, så jag klickar alltid ner länken efter ca 10 sekunder. Att se sjävla slutresultatet, eller att se redigeringen uppspeedad, det tycker jag är roligare. Eller slutresultatet är väl det som gäller, för jag tycker faktiskt inte det är kul att se time lapse av redigeringen heller. Anledningen till att jag gör sådana videor själv är för att ni läsare har bett om dem, annars skulle jag faktiskt aldrig ha tänkt tanken själv. Jag tittar iaf inte på sådana videor själv för jag har helt enkelt inte tålamod nog, även om de bara är några minuter långa.
 
   Den andra anledningen är faktiskt för att jag tycker att man kan göra lite grovjobb själv. Jag har haft webbdesignkurser, börjat med en Photoshopkurs, jag har visat uppspeedade versioner av mina redigeringar för att ni ska få se hur jag gör. Och om jag ska visa från punkt till pricka hur jag gör, vad kommer hända då? Jo, folk kommer antagligen börja använda sig av mina tekniker för att redigera. Och jag tycker faktiskt inte att det är så himla kul om en massa människor skulle göra exakt som jag gör bara för att de inte själva lär sig programmet. Sedan jag lade upp min första redigeringsideo har jag sett många som börjat använda samma teknik. Vissa ger mig faktiskt cred för tekniken, vilket jag tycker är rätt kul. Andra använder tekniken rätt av och säger inget alls om att de sett den hos mig, men i flera fall vet jag säkert att det är så. Visst har väldigt många redigerat realistiskt innan jag dök upp, men jag tror faktiskt att jag var allra först med att redigera maximalt och måla så lite som möjligt för att ändå få väldigt realistiska resultat. Och, även om vissa kanske tycker att jag borde vara smickrad över att folk uppskattar min teknik och använder den så är det i slutänden inte alltid så himla kul att folk härmas. Den där sista meningen kanske kan tolkas på fel sätt, men jag vet inte hur jag annars ska uttrycka det. Ni kan väl ta den med en nypa salt om inte annat.
 
   För att få en liten slutkläm på det hela - man kan inte få allt gratis. Jag tänker inte visa exakt allt jag har gjort, för så mycket som jag har kämpat för att bli duktig på det jag gör så vill jag inte ge ut allt på ett silverfat. Jag tycker faktiskt det är viktigt för alla seriösa redigerare att kämpa lite själva och försöka bli duktigare på egen hand - genom att helt enkelt testa att redigera, testa olika verktyg och se vad som passar en själv bäst. Bara för att något funkar för mig behöver det absolut inte funka för någon annan, och likaså tvärt om!
   Om det är något särskilt ni vill lära er få ni istället önska det till min Photoshop-kurs, för där är jag villig att lära ut mer!


Sofie Dolphinknight

Esme, har du något förslag på ett bra redigeringsprogram till Mac? jag har provat gimp men då kommer ingen verktygslåda upp, photoshop finns ju bara för pc. Jag älskar verkligen apple och har inga planer på att köpa en pc-dator, dock har jag tillgång till en som är ca 8 år gammal där jag spelar ss-spelen. Jag vet inte om jag orkar lära mig använda en pc-dator, hur tar man ens screenshots? Våran familj har bara haft apple datorer och mobiler sen 2009...

Svar: Jag kan väldigt, väldigt lite om Mac så tyvärr kan jag inte hjälpa till på den fronten. Men, Photoshop finns väl visst till Mac? Har själv använt en MacBook de senaste dagarna (lånad av en kamrat - tycker att Mac är jättesvårt då jag är van vid PC!) och där har jag suttit med Photoshop CS6 så visst borde det gå? Photoshop är dock väldigt dyrt, vilket är att tänka på... (datorn jag lånade är en skoldator för elever på ett mediaprogram på gymnasienivå, så programmet var förinstallerat men det borde väl inte göra någon skillnad - tror absolut att man kan ha Photoshop på Mac!)
Esmeralda Silverforce

Sofie Dolphinknight

juste, det kan använder just nu är pixlr, där finns lasso, plåster, smetningsverktyg osv, men de funkar verkligen inte bra.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.