Chrome Pointer

Photoshop för SSO-spelare - Måla man

   Jag har tidigare skrivit om hur man målar hår, men fick ändå önskemål på det här så jaja, det får dras igen då. Innan vi börjar vill jag bara nämna att man kan göra det här på en miljon olika sätt. Så här gör jag. Ni kanske vill göra på ett annat sätt och det får ni gärna göra.
 
   Vi säger nu att jag ska rita man på en av mina redigeringar. Först och främst skissar jag upp manen på min lineart. (OBS: Det kommer inte se så väldigt prydligt ut på följande bilder - de är till för att ni ska se sammanhanget.)
   Ja, där har vi en lineart, oerhört stilig (eller inte). Jag har målat en lång, tjock man, för det tycker jag är roligast att måla. Det viktigaste med det här är att tänka på att nära manken är manen alltid lite kortare - tänk på det som babyhår. Se upp lite med att inte "dela" manen för högt upp om ni målar långa manar, så att manen inte ser för ovårdad ut, men samtidigt så får den inte bli för jämn, för då tappar den sin trovärdighet.
   Här har jag fyllt i min lineart. Jag jobbar alltid med tre grundfärger då jag målar man - färgen som ska användas, en mycket mörkare version av färgen samt vitt. Om det behövs kan man blanda in fler färger på vägen.
   En mycket viktig sak är att jag jobbar på olika lager. Min lineart ligger på ett lager, färgen på ett annat. Jag döljer ibland linearten för att se till så att manen ser bra ut även då den är borta.
   Dags att börja skugga! Nytt lager som kopplas till grundfärgen. (Hur kopplar man lager? Klicka HÄR) Jag tar min mörka version av färgen och målar på följande sätt.
   Vi langar in lite vitt nu då vi ändå är igång. Det vita fångar upp ljus, och man vill oftast inte ha för mycket.
   Här har jag använt verktyget "Oskärpa". Jag suddar ut färgerna typ så mycket som det går. Jag tar min mörka färg igen, ser till så att min pensel är mycket mindre än sist, och börjar dra långa, tunna linjer för att ge mer struktur, och suddar ut allt eftersom jag går. Jag bygger vidare på det tills jag är nöjd.
   Här har jag blivit ganska färdig med min man. Jag kanske vill ljusa upp den lite med grundfärgen och lägga till lite vitt med en mycket liten pensel, men annars är jag rätt nöjd med den här (i denna tutorial - självklart skulle det inte se riktigt såhär ut på en redigering).
   På bilden ovan har jag istället använt en pensel som är gjord särskilt för att måla hår. Man får mycket textur gratis, men det kräver också mer efterarbete för att få till färgskiftningar och en mer trovärdig textur. Jag använder nästan endast sådana här penslar då jag målar hår på väldigt stora ytor.
   Om ni vill ladda ner hårpenslar så finns det någon länk längre bak i Photoshopkursen.
 
 
   Det är ungefär såhär min process ser ut. Man kan dock göra det mycket svårare för sig - rör sig hästen? Åt vilket håll blåser det? Var inte rädda för att titta på foton av hästar för att se hur manen kan röra sig. Testa också olika penslar i olika storlek, blanda in olika färger, testa vilt för att se vad som passar er bäst!


Molly mountaingirl

Hej! Fint :) Men du? kan jag få ta den där första bilden så jag kan få träna? ^^ Och nej jag kommer inte lägga upp den på nåt. MEN om jag gör det skriver jag så klart att du har gort den :)

Svar: Absolut :)
Esmeralda Silverforce

Cecilia

Hej! Jag undrar vilka penslar du använder här? Kan inte du länka dom? Verkligen älskar dina redigeringar!

Svar: Det är en helt vanlig rund pensel på de övre bilderna - hår-penslar har jag länkat till flera gånger och du hittar länkar genom att titta tillbaka i min kategori Lär Dig Webbdesign/Photoshop :)
Esmeralda Silverforce

Tuva Sunlake

Jätte fint *-* Men vet du om det funkar att göra samma sak på GIMP? Är nybörjare så alla andra i hela världen kanske redan vet det men jag vet ju inte så, vet du om det funkar? Cx kram Tuva.

Svar: Jag använder inte Gimp, så jag har ingen aning. Testa och se!
Esmeralda Silverforce

Moa Mightybridge

Åh, jättefint! *.* Jag själv kan VERKLIGEN inte göra sådär bra! <3

Svar: Tack så mycket! Åh jodå, om inte annat blir man grym med träning :D
Esmeralda Silverforce

Jane Pandagirl

Hej! Är det okej om jag också lånar den första bilden för att träna? Jag kommer inte lägga upp den någonstans jag heller, om jag gör det säger jag såklart att det är din! :) <3 Ps. Jag serriöst ÄLSKAR dina redigeringar. *-* Hur kan vara så grym och begåvad som du? <3

Svar: Visst får du det!
Esmeralda Silverforce

Tyra Yellowgirl

Supersnyggt! Provade själv, och det blev jättebra!!! :D Tack så mkt!!

///Tyra

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.