Chrome Pointer

Mähä

   Jag har haft en riktig pissdag - lång var den också. Rullade in på jobbet vid halv nio och kunde gå först halv sju... har varit en sån där dag då allt går fel, så himla trist.
 
   Min uppdatering har ju tyvärr varit rätt undermålig på sistone i brist på saker att skriva om, men idag kan jag informera om tre intressanta saker!
 
   Nummer ett, SSO's appfinns nu även på Google Play för Android. Appen heter Star Stable Friends and Horses, men Star Stable My Friends And Horses på AppStore. Jag vet att appar kan ha max 30 bokstäver/karaktärer i Google Play, men jag kan tycka det är rätt dumt att välja ett så långt namn från början. En app ska väl banne mig heta samma sak oavsett vilken telefon man spelar från?
 
   Nummer två, The Star Stable Show ska snart sätta igång med säsong 3. Matilda tog idag över SSO's Snapstagram (eller ja, Instagram story) och postade lite grejer, kul!
 
   Nummer tre, dagens uppdatering bjöd på uppdrag. Hallelujah, nu ska jag bara hitta tid att få spela i lugn och ro utan att det är mörkt i spelet! Som jag så ofta upprepar vill jag egentligen bara spela i dagsljus, eftersom jag ogillar kvällsljuset.
 
   Ni får en fjärde bonus också - Abzû. Om ni inte har köpt det, köp det. Och helst i morgon.
   #ohmyfreakinggod
Abzû

   Igår kväll köpte jag Abzû, ett spel tillgängligt på Steam. HERRE-*****-GUD VILKET SPEL! Jag satt som i trans i över två och en halv timme innan jag tagit mig igenom allt, och jag var så övertrött av alla intryck att det bara var att gå och lägga sig direkt, haha. Fullkomligt magiskt spel, tillochmed min vanligtvis totalt ointresserade mamma hängde över min axel en stund för att beundra det här. Jag kommer prata mer om Abzû senare i veckan!
 
   Precis i spelets början - det är knappt att man tror sina ögon i vissa miljöer, helt galet!
 
 
   Idag är det ju onsdagsuppdatering, tjoho! Undrar verkligen vad som är på g...
YAY!

   Jag har det så sanslöst stressigt på jobbet just nu, men samtidigt har jag rätt kul. Eller rätt kul, livet går rätt bra just nu! Man blir bara lite extra trött så jag hoppas att ni har tålamod med mig nu i denna lite segare period! Vill ju skriva och hålla igång, men det finns inte riktigt ork just nu. Fortsätt hemskt gärna att skicka in förslag på inlägg om ni har några, chansen finns alltid att inspirationen vaknar till liv.
 
   Penny och Darkrai
 
   Medan jag gråter lite över min ekonomi och ger in för att testa det coola spelet Abzû tänker jag ställa samma fråga som jag i morse ställde i en stor SSO-grupp på Facebook.
   SSO släpper ju en massa nya hästraser varje år, men förr eller senare kommer raserna förstås ta slut. Inte än, men om spelet håller sig i fem år till så kanske det blir lite knapert. Vad ser ni att det skulle kunna komma för hästraser?
   Jag hoppas lite på Noriker (påminner om Ardenner men är ofta tigererad) och Haflinger, annars bryr jag mig inte särskilt mycket. Men frågan är intressant; för det finns ju inte obegränsat antal hästar innan man ser sig in på rätt okänd mark med hästar man inte känner igen i första taget...
Äntligen!

   I någon av uppdateringarna de senste veckorna uppdaterades stallhjälpen! Det är ingen stor grej, men jag har länge stört mig på det och tycker det är bra att det är fixat.
 
 
   Ser ni? Förut så man ett porträtt på Felicity där uppe i vänstra hörnet, nu ser man den riktiga stallhjälpen. Jag minns inte hur det såg ut först, men det blev något knas med den bilden då Moorlandstallet uppdaterades med nytt utseende förra året och det har varit så fram tills nu. Varför just då? Samtidigt som Moorland uppdaterades så uppdaterades utseendet på alla stallföreståndare i Jorviks nordliga delar (alltså Jenna, Felicity, Judy, Claire och Carin), och där råkade väl Felicitys bild hamna på stallhjälpen på något sätt.
Jösses

   Jag har haft en sån där dag där man bara gjort typ en halvtimmes riktigt jobb och i övrigt har jag enbart suttit i olika möten. Det leder till att man blir trött och seg och nästintill zombiefierad då man stapplar hem från jobbet sent på eftermiddagen!
 
   Jag vill skriva, men jag har jättesvårt med inspirationen. Hela communityt känns rätt dött också, då har man ännu mindre lust att hitta på något skoj. Jag började redigera en bild i helgen men mitt Photoshop fick spunk och stängde ner sig innan jag hann spara bilden. Allmänt trist oflyt helt enkelt!
   Ni får alltså jättegärna kasta in förslag på inlägg, allt för att locka fram lite inspiration.
 
 
   Här har ni btw dagens video - del 1 av PennyGirl: Episod 3!
 
Stigen Aideen glömde

   I Höstryttaren finns ett lite roligt fenomen om man rider från Djävulsklyftan upp mot det som idag är Gyllenåsarnas Dal. Man går där på vägen, tycker livet är bra och allt ser fint ut och om man har tur (vilket jag aldrig har i det där spelet) har man en häst som inte försöker sakta av till långsammare gångarter var tredje sekund; och DÅ, DÅ kommer stigen som Aideen glömde!
 
 
    Helt plötsligt tar vägen bara slut?! Det är nästan som att det här är ett misstag som glömdes bort då spelet släpptes x) Tycker det är en sån random grej, och det är ju rätt brant så man får rida runt lite för att ta sig över. Jättekonstigt!
Min progress med Pokémon GO

  • Idag nådde jag målet att gå 10 mil med appen uppe
  • Jag gick också upp i level 21
  • Jag hittade min andra Dragonair men precis som den tidigare så sjappade den här efter x antal kastade Pokébollar. Förrädare.
  • Jag fick äntligen tillräckligt mycket Ponyta candies för att kunna utveckla till en Rapidash
  • Efter dagens strapatser har jag 257 Magikarp candies. Flopp flopp fiskskrälle, inte ens hälften kvar till en Gyarados!
  • Mitt Pokédex utökades med en Slowbro, en Rapidash och en Parasect.
  • 94 fångade, 95 sedda. Inte många kvar nu!
   Det fanns ett vagt hopp om att hitta en Lapras, men inte idag heller. Blä. Siri och jag begav oss till och med ut till sjöss och var lite bittra över att vår båtfärd inte ens kunde bjuda på en Magikarp.
 
 
 

Me n @esmesilverforce are trying to find a Lapras 🌊

Ett foto publicerat av Siri Moonbear (@sirimoonbear) Aug 28, 2016 kl. 2:33 PDT

Senaste spellistan

   Här är alltså den senaste videoserien på min YT-kanal, komplett med alla 24 avsnitt!
 
 
 
   Jag ska spendera den här dagen i jakt på Pokémon med min eviga partner-in-crime Siri idag. Sist fick vi ta väldigt många pauser för att ladda mobilerna, men den här gången är jag superredo med powerbank som inte är trasig så förhoppningsvis klarar man sig kanske åtminstone ett par timmar extra x)
   Våra äventyr med digitala monster (<- okej, kanske en liten Digimonreferens) ute i verkliga världen leder förstås till att ni inte ser så mycket av mig förrän ikväll, så hare gött så länge!
GAAAAH

   Så, idag spelade jag lite på Höstryttaren för Jorvikipedia-ändamål. Jag skulle bara springa Jorvik runt och samla på mig xp för alla platser som man kan upptäcka, men då jag red ifrån Scarecrow Hill mot Valedale insåg jag att jag glömt köpa en hink till hästen. Så, jag går till butiken i Valedale för att köpa en hink. Hink finns inte. Kommer på att det bara går att köpa i Jorvikstallet. Ska tillbara till Jorvikstallet - men då sitter hästkräket fast i butiken. Går inte att röra den ur fläcken.
   Påminnelse: Det går inte att ringa hem i de originala Star Stable-spelen. Så jag fick springa. Från Valedalebyn till Jorvikstallet. Och spelaren springer långsammare i de gamla spelen.
   I nästan tjugo minuter (!) kutar jag innan jag slutligen hamnar i Jorvik och kan dra nytta av en annan bugg för att få loss hästen (om man startar ett lopp hamnar hästen automatiskt vid loppets start och jag hade bara ett lopp upplåst i hela spelet), sen fortsätter jag och samlar på mig alla platser. Nu nästan tre timmar senare ska jag sammanställa informationen, och inser att medan jag sprang tvärs över Jorvik upptäcktes en plats utan att jag märkte det - och jag vet inte vilket plats det är. Inte en aning. Jag tror inte ens den ligger inne på Jorvikipedia. Så nu är jag jättefrustrerad och pallar inte göra om det här igen :( Man kan ju bara se namnen på platser en enda gång i hela spelet, och det är då man upptäcker dem...
 
   Så nu är jag skitsur och jättefrustrerad, och det är väl bara att skapa en ny karaktär och springa fram och tillbaka tills jag hittar den försvunna platsen. Hatar sånt här :(
 
   Höstryttaren
Cecilias bloggutmaning: Topp 5 karaktärer i SSO

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Alla dessa är listade helt utan inbördes ordning!
 
   Professor Hayden
   Denna griniga professor har redan hunnit charma många spelare. Fördomsfull, bitter och ständigt på jakt efter nya misärer är det här troligen en av spelets minst glada karaktärer, samtidigt som hans älskade gullegris är en lila jättespindel utspökad med en rosett. Hayden är störtskön och han är asgrym.
 
 
 
   Madison
   Lilla Madison verkar inte ha tagit illa vid sig av att vara enda barnet på Sydhoven, utan hon har istället bestämt sig för att öns eremit är hennes polare och med ändlös fantasi sätter hon sprätt på tillvaron. Supersöt tjej med roliga dialoger och hennes animationer är lika söta som hon själv är.
 
 
 
   Herman
   Herman står för nostalgi och atmosfären i Jorvikstallet som hälsar alla välkomna. Han må se ut lite som en hemul, men humor har han till skillnad från de överväxta mumintrollen och han älskar sitt stall något otroligt. Jag tycker mycket om Herman och jag hoppas på att snart få se mer av honom i spelet.
 
 
 
   Linda
   Linda är den karaktären jag lätt känner igen mig själv i och därmed är hon given på den här listan. Älskar att lära sig saker, inte rädd för att vara lite extra nördig då plikten kräver och med ett otroligt stort intresse för hästar.
 
 
 
   James
   Jag vet allt vad ni tänker - "SNÅLJÅPEN?!". Yes, snåljåpen. Anledninge till det är att jag helt enkelt tycker James är så välskriven! Girig, sniken och skulle sälja sin egen mor för en enda Jorvik Shilling, men genom allt är James så överdriven att åtminstone jag alltid sitter och fnissar lite över hur pengatokig han är. (har ni märkt att han blivit mer och mer girig över årens lopp? Tycker det är lite kul!)
 
   Snålt nog har jag ingen bild på James, så det får bli till en annan gång!
Ett Wiki-uppdrag

   Mitt mål den här helgen är förutom att peta i Photoshop att få lite ordning på gamla sidor på Jorvikipedia. Det ska vara busenkelt att hitta saker och jag ska lägga in mallar på sidor så att man lätt hittar liknande grejer. T ex ska alla platser i vart och ett av de originala Star Stable-spelen få mallar så att man snabbt kommer vidare till alla platser i samma spel. Om det händer just den här helgen vet jag inte än, men det ska i vilket fall förberedas för det eftersom jag tror jag behöver koda ihop en helt ny mall för att få det som jag vill. HTML-kodning, eller CSS för den delen är inga större problem för mig på en sån här låg nivå, men Wikias kodning är rena rama grekiskan för mig så det kan sluta precis hur som helst, haha.
 
 
   Idag ser ni också sista avsnittet av min walkthrough genom Harry Potter & Fången från Azkaban på mi YouTube-kanal. Det var sjukt kul, men nu blir det en magipaus medan jag spurtar igenom PennyGirl. Jag har fortfarande inte spelat in Episod 4, vilket helt och hållet ligger på att jag har mått rätt dåligt under sommaren och helt enkelt inte orkade då det var dags. Det löser sig ändå, men det dröjer nog innan jag kan spela in igen.
 
   Nästa gång ni ser de här tre på min YouTube-kanal kommer de vara rätt mycket större än så här!
Pusta ut!

   Jag har haft en riktigt intensiv vecka nu, tillbaka från semestern, och det är så skönt skönt skönt att det är helg och att jag äntligen har tid att göra vad jag vill! I morgon tänkte jag satsa på att äntligen redigera igen, har saknat det så mycket! Nu får det vara slut på sena kvällar då jag är ute och springer och har ett liv, jag behöver lite lugn och ro framför Photoshop x) Det närmaste målande jag kommit den här veckan är att måla naglarna.
 
   De bloggar jag följer (vilket är typ alla jag kan hitta) börjar långsamt livas upp igen nu då hösten typ är här, så SSO känns mer levande. Jag har fortfarande inga jätteidéer att skriva om på g, så jag kommer rota igenom mitt utkast och se vad jag hittar där. Även om det fortfarande känns lite dött i spelväg nu så vet man ju att det bästa kommer snart. Hösten är alltid den tiden då mest händer på SSO, med nytt område, ny funktion (i år är det ju hemstallet, om det nu räknas som en funktion) samt hela det enorma julfirandet. Även om det är svårt att hitta på nya saker att skriva om just nu kan jag ju lova er att det blir ändring på det då nya grejer kommer till Jorvik ;)
 
   Esme och Glòin - visste ni att jag tycker den här jättekorta vägen är en av de charmigaste platserna i hela spelet? Älskar att det är en rätt trång stig, det känns så realistiskt jämrfört med alla andra vägar på Jorvik som faktiskt är väldigt breda!
Star Stables första app

   Sorry för uteblivet om det här igår, men jag var ute på upptåg och var hemma sent ^^'
 
 
   Igår släpptes SSO's första app, Star Stable My Friends and Horses, i AppStore över hela världen. Appens namn är imo lite missvisande, men eftersom det sägs att appen kommer uppdateras med nya funktioner kan jag tänka mig att det blir ändring på det?
   Appen utgör en samlingsplats för spelets nyheter (man kan läsa dem direkt i appen - jättesmidigt), man kan skicka brev (men enbart till sina vänner, vilket typ tar bort hela syftet med funktionen eftersom folk hellre chattar med än skickar brev till sina vänner) samt peta i en kalender. Enbart klubbledare och klubbägare kan dock ändra i kalendern, eftersom det i huvudsak är en klubbkalender. Jag frågade SSO om det igår, då en kompis till mig inte kunde redigera kalendern och vi förstod inte varför, men vi fick svaret att det ska ändras framöver så att alla kan ändra i sin egen kalender.
 
 
 
   Missförstå mig rätt, jag tycker det är askul att SSO har släppt en app, men den når inte hela vägen fram än. Nu finns den t ex bara på fyra olika språk (svenska, engelska, tyska och polska), vilket tyder på att det är ett tidigt skede då spelet finns på... vad är det, tolv olika språk? i dagsläget. Det är alltså tydligt att det är långt ifrån klart! Dessutom finns appen än inte tillgänglig för Android, utan det släpps nästa vecka. Många gnäller på det, men jag kan bara föreställa mig hur mycket trassel det måste vara att lansera sånt här på olika system. För att inte tala om vilket tryck det blir då folk upptäcker appen? Jag har sett massa kommentarer om att spelare inte kunnat komma in på appen, vilket troligen beror på överbelastning.
 
   Hoppas nu verkligen att den här appen fortsätter utvecklas till något riktigt bra! Vore det inte så skönt att kunna köpa stallhjälp i en app...? Drömma kan man ju alltid!
 
   All tillgänglig information om appen finns just nu självklart på Jorvikipedia, så om ni vill läsa mer kan ni kika in HÄR!
Cecilias bloggutmaning: Förbättringar av befintliga områden

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Jag tänker följande:
 
   Jarlaheim
   Jarlaheim är en av mina favoritplatser i hela spelet, men de höga murväggarna är hemskt grå och platta nu då man blivit lite bortskämd med helt magiska texturer. Staden är dessutom väldigt tom - en uppdatering av Jarlaheim tror jag skulle kunna bli helt fantastiskt. Jag tror iofs staden skulle få mer liv om bara fler butiker öppnade, men nya texturer skulle verkligen ge stället ett enormt lyft.
 
   Utsikt från ett gammalt huvuduppdrag
 
   Firgrove
   Firgrove har varit med lika länge som Valedale, och även om jag kan tycka att byn är i bättre skick än Valedale var innan dess uppdatering så hoppas jag att stället fräschas upp. Det är tomt, inte någe vidare personligt, och det känns som att Firgrove skulle må bra av fler människor i byn samt mer tallar och/eller granar ute i markerna. 
 
 
   Silvergladebyn
   Silvergladebyn är just nu Jorviks hjärta, beläget i mitten av vår spelkarta, och det ligger i skuggan av slottet som fick sig en rejäl uppdatering förra året. Byn är viktig som en liten metropol för alla ryttare som lär känna Jorvik, och jag önskar att både byn samt Steves gård får ta del av kommande uppdateringar av områden.
Kul.

   Precis efter att jag igår bestämt mig för att köpa Abzû dök min mamma upp med ett brev från Skatteverket vi missat i dagens post. Visade sig att det var min restskatt - som bara låg några hundralappar från en hel månadslön. Liksom VA?! Det är mer än dubbelt så mycket som jag hade förväntat mig att behöva skatta. Jag som har absolut noll koll på såna här saker blir bara bestört, och jag förstår inte vad det kommer ifrån heller eftersom Skatteverkets termer är helt hopplösa att förstå sig på. Hur farao är man vuxen egentligen? Send help. Inget spel för mig alltså, nu tar det några månader innan jag kommit ikapp med min sparandeplan igen... :(
 
   På en lite roligare note kan jag återigen påminna att PennyGirl: Episod 3 börjar dyka upp på min YT-kanal med start 29 augusti. Det är rätt många som frågat efter det, trots att jag förklarade att det skulle dröja i det senaste avsnittet av spelet, men det här med kommunikation är ju alltid ett enormt problem.
 
   PennyGirl: Episod 3
AbyssRium

   Jag är en sån där som lite för lätt blir beroende av spel. Mitt senaste beroende heter Abyssrium och är ett galet gulligt mobilspel som är superenkelt, supersött och gratis.
 
   I Abyssrium börjar du med en liten, ensam korall. Han är ledsen över att vara ensam och ditt mål är att ge honom en bunt kompisar genom att se till att koraller växer och fiskar flyttar in. Du köper självklart både koraller och fiskar, och pengarna får du genom att klicka på din ensamma korall. Det är så busenkelt så det finns inte och du belönas snabbt för allt du gör - vilket är vad som gör det så beroendeframkallande. I takt med att ditt rev växer kan din första korall också expandera och göra plats för nya fiskar och växter - riktigt party blir det till slut!
 
   Mitt rev för en vecka sedan
 
   Jag har en bra bit kvar tills jag samlat på mig alla fiskar, men jag har kommit rätt långt och har ändå inte betalat något alls i appen. Lite tålamod samt genom att spela ofta leder till att man snabbt kommer framåt! Man ska verkligen dra nytta av de bonusar som kommer på vägen också.
   Nu behöver jag bara ett par blåsfiskar innan jag har låst upp sjöhästar, sen finns det både sköldpaddor, sälar och olika valar att lägga till. Så sjukt mysigt, synd bara att spelet drar rätt mycket batteri om man sitter med det i längre stunder!
 
   Jag vet inte om spelet finns till Android, men det finns i AppStore både för mobil och iPad och är gratis!
 
   Mitt rev idag!
Wow, vilka hästar!

   Nu var det alltså dags för den Frisiska Sporthästen att uppdateras! Wow, jag tycker att färgerna är jättesnygga. Dock skulle jag ha gillat den ljusgrå ännu mer om den varit ljusare, för den ser liiiite för jämn ut i färgen för att vara så mörk. Min favorit är nog den mörkgrå, men alla är fina. Jag är fortfarande inte helt såld på gångarterna, men det är nog som mycket annat en vanesak och jag lär säkert köpa någon i framtiden ändå.
   Att det finns de som klagar över att de har samma kroppsform som Friesern tycker jag tbh är löjligt. Det är meningen, för att man ska få chansen att köpa hästarna i Frieserform i andra färger. Ergo, en Frieserkorsning. De har ju ändå inte hovskägg. Om det kommer nya Andalusiers som har samma kroppsform ser ni en reaktion från mig, men jag hade väntat mig att det skulle bli såhär med sporthästen och jag tycker det är bra. Det enda är att jag hemskt hemskt gärna skulle vilja se de gamla sporthästarnas färger på de här nya hästarna, särskilt den som min Porthos har. Jag tror det skulle vara det som gör att jag faller helt för de här hästarna, haha!
 
   Esmes Frisiska Sporthäst Porthos
 
   I övrigt? Har inte så mycket att säga. Jag utvecklade en Staryu och en Poliwhirl på Pokémon GO idag?
 
   I morgon får jag lön så jag tänkte faktiskt köpa ett spel på Steam för första gången ever, hehe. Det som gäller är ett spel som tipsats om från Renee Bluebridge, ett som heter Abzû. Det ser helt magiskt ut (se Renees video från spelet HÄR) och jag är sjukt tagg på att prova det! Jag måste betala en massa räkningar idag men jag kanske knappar hem det redan ikväll, om jag har några slantar kvar utanför mitt sparkonto x)
   På tal om spel under vatten är jag helt besatt av Abyssrium, men det är ett spel jag ska prata om separat :D
Bloglovin' är så smart

   Jag ÄLSKAR verkligen Bloglovin'! Det är en sjukt smart samlingsplats för bloggar där man väljer att bokmärka alla bloggar man är intresserad av för att sedan få alla nya inlägg direkt i ett flöde likt som på instagram. Sen får man visserligen klicka på inläggen för att läsa mer än första meningarna, men det är så himla smidigt då man inte har ork att zappa igenom alla bloggar man känner till utan bara vill kunna hoppa in direkt om ett nytt inlägg är uppe. Om ni inte redan använder Bloglovin' borde ni absolut börja göra det! Jag har använt det i flera år och tycker det är så himla enkelt.
 
   Förutom det - onsdag igen! Jag hoppas att ni alla följer SSO's inlägg på Snapstagram (eller jag vet inte vad det heter haha, Snapchatkopian på Instagram) för senast igår kom det upp en kul story som ledde fram till en teaser, som i sig också släpptes i deras vanliga flöde. Jag ska prata mer om det då vi vet vad det är till 100%, men än så länge låter jag det vara :) Kanske de säger något om saken i nyheterna, men aja. Är det btw inte dags för nya hästar snart? Känns som att det var ett tag sedan sist, men sen har jag tappat all verklighetsförankring under min semester också.
 
   Eftersom jag inte har något kul från SSO att dela med mig av just nu kan jag informera om att jag har nått level 20 på Pokémon GO. Jag var ju borta hela förra veckan och i de sörmländska skogarna är det lite ont om Pokémon (även fast min chef retades och påstod att en Pokémon spawnade i hennes rabatt var fjärde timme - ett under att hon ens vet vad Pokémon är hahah), så jag ligger lite efter. Jag hade tänkt spela på vägen hem från jobbet i eftermiddag, det är en perfekt promenad att skippa tunnelbanan och istället gå till min bussterminal :D Jag har gått över åtta mil med appen uppe sedan jag skaffade den, men med tanke på att jag 'ndå har haft den ett tag skulle jag vilja öka på lite för motionens skull. Jag sitter ändå still så mycket x)
   Hur går det för er med Pokémon GO? :D
Wiho!

   Idag vågade jag mig in i en BR-butik och frågade en tjej som såg snäll ut (jag är totalt livrädd för att be om hjälp i butiker, haha) om Nintendos BR-event där det ges ut en Arceus till Pokémonspelen ORAS och XY. Med mig hem fick jag tre koder som var och en ger ut en Arceus på level 100, strålande! Konstigt ändå att man bara fick max tre, eftersom det är fyra spel, men jag kan tänka mig att det beror lite på att många då behåller en och byter runt övriga tre vilket leder till att fler Pokémon än The Pokémon Company vill ge ut finns ute på marknaden. Finns ju ändå en anledning till att vissa legendaries är helt hopplösa att få tag i... Sjukt kul ändå, har aldrig haft en Arceus förr!
   Jag tror att eventets sista dag är i morgon, så om ni vill ha en Arceus och inte har hämtat koder än bör ni pallra er iväg illa kvickt!
 
   Nu ska jag äntligen spela igenom förra veckans uppdrag, trots ljuset i spelet. Vill inte vänta längre!
Cecilias bloggutmaning: Uppdrag där man ändrar miljö i SSO

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Uppdrag där man bidrar till en förändrad miljö är bland de jag tycker bäst om i hela spelet. Tyvärr har det inte hänt så många gånger, men jag blir lika glad varje gång det händer.
   Det jag först tänker på vid den här titeln är Vingårdens Trädgård. Nedgånget och överväxt hjälper man till att rusta upp stället, som sedermera blir riktigt fint. Och det blir en enorm skillnad! Inte nog med trädgården i sig, utan dessutom får sig själva Vingården en extra puff framåt med massa fina blomsterrabatter. Att det bara är ett område som blivit så uppiffat är jag lite besviken över och jag vill bara ha mer!
 
   Det är så himla fint!
 
   Det blev ju en möblering ute i Dinodalen också, men den var jag inte helt nöjd med. Jag som många andra hade hoppats lite på något slags hemstall (jag hoppas verkligen att möjligheten för hemstall finns hos Kallterna den dagen man kan besöka dem!), och även om jag kan överleva utan den var jag besviken på den restaurang man byggde åt Igor. Inte ens ett tak är det på den, ute i kylan som är helt olidlig - och de serverar sommardrinkar?! Jag menar kom igen, kunde det inte ens ha varit ett ställe som serverade varma rätter och varm choklad för att man skulle hålla sig levande?
 
   Esme och hästen Darko (döpt långt innan superskurkens intåg i spelet) spionerar på Igor
 
   Ett område jag hoppas att vi ska få göra om i framtiden är Bedrövade Dews gård vid de Glömda hedarna i Norra Skördebygden. Stället har stått tomt alldeles för länge och hur många var det inte som bestämt hävdade att de skulle flytta dit redan då Skörde öppnade? Nu är det väl ingen som minns det längre, men det vore kul att väcka upp den bortglömda gården igen.
 
 
Tisdag!

   Igår var jag så otroligt trött då jag kom hem på kvällen så jag somnade direkt, haha. Bättre lycka ikväll? Är iaf sjukt taggad på att spela de nya uppdragen i Sydhoven!
 
   Just nu finns det två aktiva Pokémonevent för oss som spelar ORAS/XY - dels en Meowth via Mystery Gift och dels en Arceus man får via en kod man hämtar upp i BR-butiker. Har någon av er någonsin hämtat en sån kod? Måste man gå fram och fråga någon som jobbar där eller är det något man bara kan plocka med sig? Jag vill ju verkligen ha en Arceus för samlarvärdet men jag tycker så illa om att be om hjälp i butiker... :/ (Särskilt då man är 22 bast och står i en leksaksbutik för att hitta Pokémon)
 
   Bild från spelet Horsez
Höst

   Esme och Gigi
 
  Så, nu är det höst på riktigt för mig! Inga mer resor fram och tillbaka, skönt att äntligen börja få tillbaka lite rutiner. Några av er har väl börjat skolan redan, andra börjar nu i veckan, några av er söker jobb och några av er har jobb att gå tillbaka till eller fortsätta med, beroende på hur er semester sett ut. Hösten är iaf här och i spelväg hoppas jag nästan lite på att saker ska hända i Gyllenåsarna för att man ska få lite höstfeeling...
Då var det över!

   Ja, sommaren alltså. Nu är jag hemma efter min sista semestervecka med ridlägerjobb och det är riktigt vemodigt då man säger åt häst efter häst att vara snäll i transporten innan man kliver ur den och ser dem åka iväg till sina fodervärdar för vintern.
   Jag har ändå haft en bra vecka med ovanligt mycket ridning för att jobba på ridläger (min favoritponny har varit skadad och den här veckan fick jag rida igång henne), så nu är det med rätt mycket sorg som man återgår till vardagen med storstad och inomhusjobb.
 
   Just den här veckan känns det som att jag har missat massor? Eller massor och massor, men lite stora grejer. Typ som att SSO hade uppdatering nummer 250 i onsdags (HERREGUD), och släppte en t-shirt för att fira att vi överlevt sommaren 2016 där inte allt gått 100% felfritt. Jag är jättetagg på att prova uppdragen i uppdateringen och har undvikt att läsa bloggar för att inte få några spoilers, men det är ju mörkt i spelet nu... ÅÅÅÅH vill så gärna kunna välja dygnsrytm själv, hatar kvällsljuset :(
 
   Nu då allt återgår till det normala är det dags för mig att börja skriva igen. Några idéer finns allt på lut...!
 
 
   Esme och Ash från 1 april
Bristen på hästspel

   Det här inlägget är önskat av Rose Shadowlee - glöm inte att besöka hennes blogg och kika in på hennes YouTube-kanal!

 
   De senaste åren har det varit en enorm brist på hästspel. Det kan man faktiskt tycka är jättekonstigt. SSO är just nu (vad jag vet) ensamma om att erbjuda ett hästspel utvecklat senare än typ 2012 (det är ju helt fortgående) och med tanke på att det faktiskt går rätt bra för företaget (vilket syns iom t ex. ökad kvalité på spelet, event, produktion av app osv) så är det faktiskt lite konstigt att ingen annan dyker upp och försöker claima tronen som världens största och bästa datorspel om hästar. Alicia Online försökte och föll. My Horse Friends försökte och föll. Riding High ska vi inte ens prata om. Riding Out försökte, men är långt ifrån framme och har troligen svårt att hitta ett flöde av nya spelare eftersom det inte ens går att testa spelet gratis. Jag tror iofs inte att Star Stable någonsin kommer få en riktig konkurrent i Riding Out, med tanke på hur deras hästar ser ut och rör sig - det verkar vara ett hästspel som fokuserat på allt annat förutom hästarna i sig. Skumt. (De är dock inte ensamma om det - se bara på Horsez, med magisk grafik och hästar som såg ut som Garnoks avkomma)
 
   Spelet Horsez var riktigt bra - men hur tänkte de med de där hästarna?!
 
   Om man bortser från ovan nämnda tre exempel så finns det faktiskt inga PC-spel med hästar som huvudinrikting längre. Jag undrar lite om det kan bero på att spel på CD-ROM, alltså skiva, är på väg bort ur tiden. Numera verkar allt bygga på nedladdning, och det är ett enormt fokus på appar. Dagens barn frågar inte efter "spel" eller "program" - de frågar efter "app". Förra veckan laddade jag ner alla gratis hästappar jag kunde hitta i researchsyfte för det här inlägget, men fann mig rätt besviken. Det i särklass bästa jag hittat är två appar som heter My Horse (som jag började spela redan i gymnasiet, men jag tycker fortfarande inte att något slår det nära fem år senare) och en som heter Pony Trails. Lite kan kanske bero på att jag är rätt kräsen med mina appar, så jag går inte med på vad som helst då det kommer till att käka upp utrymme på min stackars gamla iPad.
 
   Här ser ni lite från Pony Trails, som är ett väldigt trevligt spel som dock är nästan fyra år gammalt.
 
   Varför finns det då inga PC-spel då det är tydligt att det finns publik för det? Det är ju inte för intet som Star Stable förra året hade över 6 miljoner registrerade användare. The Sims svämmar över med custom made content där spelare själva gör grejer runt hästar, då det helt enkelt inte finns ngåra spel som gör det åt dem.
   Är det så att målgruppen, alltså unga tjejer, helt glöms bort inom spelvärlden? Om jag bläddrar igenom Steam ser jag många, många spel som vid en slö anblick verkar handla om krig och vapen och grejer som generellt inte brukar locka tjejer i åldrarna 9 till 14. Eller brukade? Mentaliteten kan ju vara annorlunda jämtemot då jag var i den åldern. Tror spelutvecklare att intresset inte finns?
 
   Horse Life 2 är det sista PC-spelet på CD-ROM som åtminstone jag känner till inom den här genren.
 
   Exakt vad som orsakat att vi inte fått några hästspel efter Horse Life 2 och Häst & Ponny-spelen, det vet inte jag. Har ni några idéer angående varför hästar glöms bort som genre?
Epona

   Esme och Pichu
 
  Jag har nästan glömt bort att Epona finns då jag håller på och fotar mina hästar. Just för att vintern höll sig där så länge så höll jag mig borta, haha. Just nu är det för mig väldigt segt med fotografering av hästarna överlag - mest för att jag 1) måste flytta hästar fram och tillbaka mellan hemstallet och Hästön och det är trist att betala då man egentligen inte vill ha en häst hemma men måste skicka iväg en annan och 2) det tar så sjukt mycket tid att gå igenom garderoben, så jag hinner typ inte byta outfit, haha. Man kan ju drömma ch hoppas att det blir ändring på det i framtiden! (Jag har fortfarande en dröm om att garderoben ska göras om, haha)
Bäst vs minst bra?

   Notera "minst bra" istället för "sämst" - för det låter väldigt mycket trevligare. Lite positivitet!
 
   Just idag tänker jag på hästens gångarter. Häromkvällen växlade jag häst från Paint till Welsh och red runt i spelet. Om man ser mellan de två tycker jag att Welshponnyn har starkast rörelsemönster, vilket i sig inte är jättekonstigt. Paint/Quarterhästen var ju den första i den nya eran av hästar i SSO, och nu över ett år senare ökar ju kvaliteten på de nya hästarna något enormt varje gång de släpps. Grafiskt blir de snyggare, animeringsmässigt rör de sig bättre. Helt naturligt, eftersom deras skapare lär sig mer och mer hela tiden och därmed kan tänja på gränserna!
   Lite hänger förstås också på personliga preferenser; men jag tycker det är en intressant tanke!
 
   Vilka hästar i spelet tycker ni rör sig bäst vs minst bra?
 
    För min del är det Engelska fullblodet/Welshponnyn med bäst rörelser, och Quarter/Paint med de mindre bra rörelserna. Jag tycker deras snabba galopp är fantastisk och jag gillar skritten också, men traven är väldigt kort med ben som aldrig sträcks ut och den korta galoppen är enormt mycket gunghäst. Men, då det kommer till den snabbaste galoppen kan jag tycka att Quartern/Painten har en av de snyggaste i hela spelet!
 
   Esme och Artemis
Stor häst

   Esme och Athos
 
   Bara som påminnelse, eftersom det händer att folk frågar, så kan man se alla mina hästar genom att klicka på knappen som heter just "Alla mina hästar" i menyn till vänster. Väl där, klicka bara på varje häst för att läsa mer om den!
Cecilias bloggutmaning: Ditt hemstall

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Den är rubriken är nog mestadels en tolkningsfråga, så vi kör på!
 
   Då jag vandrade in i denna nya version av Jorvik för nästan fem år sedan hamnade jag allra först i Moorland. Där blev jag kvar också - under en lång tid var det helt gratis att byta hemstall, så det hände att jag bytte stall för att lättare kunna ta mig fram och tillbaka under uppdrag. På den tiden var transporterna 75 JS dyrare än de är idag, och eftersom jag handlade för Star Coins otroligt sällan sparade jag noga på mina pengar. Genom att byta hemstall gratis var det lätt att resa - men sen gjordes stallen om, man kunde gå ini dem (först kunde man bara nå sin garderob genom att gå till hemstallet och klicka på dörren - garderoben kom då upp direkt och det fanns ingenting att gå in i). Hursom - då äventyren var över återvände jag alltid till Moorland.
 
   Sen öppnade Skördebygden under hösten 2013, och jag flyttade till Jorvikstallet redan dag 1 och har stannat där sedan dess. Jorvik är hemma!
   I stallet bor min stallhjälp permanent. Skönt tycker jag, för att komma ihåg att sköta om hästarna varje dag har jag aldrig varit särskilt duktig på så jag tycker lätt det är värt att lägga SC på funktionen. Problemet ligger nu istället med att komma ihåg att fylla på stallhjälp vid behov...
 
   I min garderob har jag en militärisk ordning som gör att jag på ett ungefär alltid kan hitta kan hitta vad jag är ute efter rätt fort. Garderoben är rätt fullproppad, och jag önskar att vi en dag ska få ett slags provrum som i gallerian så det blir lätt att hitta det man letar efter...
 
   I hästväg är mitt Jorvikiska Varmblod Ash alltid hemma. Sedan Azkaba- förlåt, Hästön, kom till spelet har han inte besökt den en enda gång. Sen är det allt som oftast en ruljans på hästar, beroende på humör. Oftast har jag en av mina köldtåliga hästar hemma för att lätt kunna vandra in i Dinodalen, och då är det fjordingen Pichu, nordsvensken Charizard eller islänningen Glòin som gäller. Det är dock väldigt sällan som mer än en av dem är i stallet på en gång.
   Och det är det! Jag väntar med iver på ett uppdaterat hemstall, och även om vi kanske inte får fler än tio boxar (så otålig efter mer info!) så hoppas jag att det åtminstone blir tio boxar, så att hästarna slipper stå och trängas i bås.
 
   Freya - en av många fina hästar i Esmes ägo och dessutom det första stoet som slöt sig till familjen Silverforce då hästfunktionen kom till spelet.
Hoppelihopp

 
   My Horse And Me
Cecilias bloggutmaning: Vilket är ditt favoritområde i SSO?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Det här är faktiskt svårare än jag tänkt mig! Det står lite mellan Epona och Silverglade.
 
   Silverglade är hemma. Det är där man varit från start och jag har kutat runt där i snart fem år. Jag är en vanemänniska som älskar mina vanor, och Silverglade är en av de. Att det just nu får lite extra kärlek från SSO-teamet och uppdateras gör bara saken änu bättre, för även om jag alltid tyckt om det är det ju tydligt att texturer och modeller varit väldigt gamla och dessutom utdaterade då nya områden håller en helt annan standard. Men utvecklingen i det hela är lite det som gör området så älskvärt. Jag har sett det gå från grått och händelselöst till stora stall, disco i ett gult fort, postlådor här och var, ridhus från ingenstans... det är mycket som inte fanns i spelet den där oktoberdagen 2011 då jag först klev in i det.
 
   Mrs Holdsworths hus lyste inte upp tillvaron på det här sättet från början...
 
   ...och Moorland var täckt av byggställningar i tre år innan denna vackra textur tittade fram.
 
   Epona står för äventyret. Nytt allt. Ny musik, nytänkande platser, platser med ett koncept som utlovar mer, ett område man blir lite förälskad i. Epona har satt ribban för en helt ny standard i det här spelet, och även om Sydhoven kom senare än det lever det inte riktigt upp på samma nivå just för att det är så tomt. Det här stället har en enorm detaljrikedom, och jag älskar detaljerna.
 
   Med detaljer menar jag t ex Mr Perch, som alltid gömer sig då man kommer i närheten
 
   Karaktärer som Scott Buttergood och hans bröder lägger till mer dimension, med unika kroppsmodeller och animationer
 
   Sånt här lär vi få se i fler områden - men det hände först i Epona!
 
   Och titta på Hillcrest, hur coolt?!
Ibland glömmer man hur magiskt spelet är

 
   Ett av de största problemen med att huvudstoryn kommer så sällan är att man glömmer hur magiskt det här spelet är. Titta på det här liksom, den här miljön... vill bara ha mer.
På tal om matchning

   För inte så jättelänge sedan pratade jag om utrustning sist, och något jag ofta nämner är att jag inte är något stort fan av mönster på sadlar och träns. Jag pratade fakiskt med en kompis om det häromveckan, och det visade sig att vi hade helt delade åsikter - hon älskade allt det mönstrade, men påpekade också att det troligen ligger i att hon inte är ett dugg hästvan och därmed inte vet hur det "ska" se ut. Jag kan nog hålla med henne om det, det är nog lite så det funkar!
 
   Men då tänkte jag igen på det här med att vi som är hästvana gärna vill använda oss av läderfärgerna brunt och svart. Jag är helt inne på det spåret nu, särskilt på träns - för jag tror att även fast vi bara har två tränsmodeller i spelet så kan man sträcka sig lite längre och nå långt bara med snygga texturer - och snygga texturer vet vi kan göras, right?
 
   Färgade pannband, pannband och nosgrimma med "bling",, dekorationer med "stenar" eller "klinkers", träns med foder i olika färger - jag tror det är möjligt nu då texturerna är mer högupplösta än förr!
 
 
   Och slutligen - bruna träns och bruna sadlar som matchar. Verkligen matchar. Det är oerhört ont om sådana just nu, för inte en enda grej har samma nyans som någon annan och trots kanske... femton bruna sadlar finns det kanske fem bruna träns... och då menar jag alltså utan extra remmar och sömmar och grunkimojer.
En sak jag gillar under midsommar

 
   Då man samlar på sig grejer under midsommaruppdragen (eller ja, i början av dem) ser det ut såhär på skärmen. Det är de enda uppdragen i spelet som fungerar på så sätt - och man kan undra varför. Jag gillar det här, men det hade varit lite jobbigt att ha mitt i skärmen på alla uppdrag. Om det var typ uppe i ena hörnet skulle jag tycka det var bra!
   Men i huvudsak - jag undrar varför det här bara finns under de här uppdragen. Ett test som det sedan inte gjordes något mer med?
Cecilias bloggutmaning: Önskekläder- och utrustning

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   *Maniskt skratt* Oh dear, var ska jag börja?
 
   Ryttarmässigt längtar jag något enormt efter fler byxor med höga ridstrumpor i olika färger. Det skulle göra matchning lättare och mycket roligare. Jag eftersöker också westernstövlar - riktiga westernstövlar, inte de där bootsen. Höga fina stövlar, sådär underbart dekorerade som de ska vara! Under gymnasiet åkte en av mina närmaste vänner till USA i ett år och kom hem med ett par helt fantastiska westernstövlar, och den visionen har jag fortfarande i huvudet!
   Hoodies också. Alltså riktiga hoodies med luva. Inte direkt hästsäkerhet, men på Jorvik är det ju ok att rida både med kjol och utan hjälm so why not!
 
   Esme och Freya från tidigt 2015 - såna där ridbyxor med höga strumpor vill jag gärna ha fler av!
 
   Ser vi till hästarna önskar jag ridtäcken och brösta/förbygel. Träns i olika modeller skulle jag också uppskayya till tusen, som t ex remont, pullar och hackamore. Jag skulle dock vara lycklig om det bara kunde komma neutrala sadlar och träns utan alla de där helgalna mönstrena på dem. En uppdatering med bara typ femton schabrak skulle inte heller sitta fel, haha! Typ vita schabrak med kanter i olika färger hade varit helst strålande bara det.
   OCH! Och. Sadelväskor i färger som faktiskt matchar sadlarna - för det är otroligt ont om det just nu. Den stora anledningen till att jag enbart har svart sadel och träns just nu är för att det inte finns en enda sadelväska som matchar mina favoritsadlar i brunt. (Ni ser att den på bilden där uppe faktiskt inte stämmer helt...)
 
 
Bedrövade Dews

   Jag måste väl säga att jag har koll på det mesta inom SSO, men en grej jag fortfarande inte riktigt har grepp om till 100% är familjen Dew. Först då Skördebygden öppnade fanns ju Dews gård, totalt övergiven. Nu i Epona finns ockås Dews gård - totalt övergiven. Då är det tydligen så att familjen Dew blivit bortkörda av GED och hamnat på den första gården i Skördebygden men där har man ju aldrig sett en kotte... det är så jag fattat det, men jag tycker fortfarande det känns luddigt.
 
   Att ens kunna gå in i byggnader är inte direkt vanligt i SSO, så det är något speciellt att så många hus står öppna här!
 
   Om man ser till gården i Epona är den helt fantastisk. Den är helt klart inspirerad av Toscana och förutom sjukt vackra exteriörer finns det dörrar, trappor, loft och spiltor i de övergivna husen.
   Att den ska stå helt tom och övergiven utan vidare historia och syfte för den skulle vara extremt tråkigt. Jag hoppas något enormt på att vi får veta mer om familjen Dew, kanske dessutom träffa dem, och se till att de båda gårdarna rustas upp för andra syften än att bara stå och se bedrövliga ut.
 
   Via trappor på sidorna av några hus kan man nå loft...
 
   ...och några spiltor tyder på att det fanns djur här en gång i tiden.
 
   Kommer burarna en dag få hönor i sig igen?
Det perfekta stallet?

   Sen teaserbilden SSO släppte på en box inför de nya hemstallen har många spekulerat i vilken form hemstallet kommer ha efter den efterlängtade uppdateringen. Kommer det se likadant ut som det gör nu fast med boxar, eller kommer det helt ändra fortm? Avlångt, kvadratiskt, runt?
 
   Vad är det perfekta stallet då? Jag har sett att många inte vill ha den klassiska avlånga stallgången, utan mer önskar något kvadratiskt. Själv är jag lite delad, men jag kan känna att ett "u-format" stall  (alltså två parallella stallgångar med boxar på var sida som binds samman av en eller två gångar) kunde vara coolt. Jag tror nog ändå inte att jag skulle bry mig så hemskt mycket, så länge som staller fyller sin funktion i att ha fler hästar hemma. Självklart ser jag fram emot uppdaterade texturer och nu vet vi ju att det läggs krut på det på riktigt, men funktionen är viktigast för mig.
 
   Men om vi tittar lite på hur stall kan se ut - hur skulle ni helst vilja ha ert drömstall?
 
 
 
 
 
Dance Dance

 
   Brittany i Star Academy
Kyla i sommartid

   För ett tag sedan var det dags även för Penny Kinglee att öppna Dinodalen. Det är lite kul att spela igenom allt igen förstås, och jag som gillar att fota i spel har lite extra kul medan jag spelar in allt!
   (Ni kan se just det här avsnittet HÄR!)
 
 
 
 
Pandorias sol

   Anne och Concorde från Starshine Legacy: Episod 4
Cecilias bloggutmaning: Vilka är dina minst använda plagg i SSO?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

   De plagg jag undviker är kjolar, klänningar och kappor. Jag tycker de är bulkiga, opraktiska och inte så snygga till häst. Då man går runt till fots tycker jag att alla tre är fina, men eftersom jag spenderar 90% av all min speltid sittandes på en häst så har jag inget att njuta av visuellt.
 
   Klänning och kjol har jag i princip aldrig använt, men kapporna hade jag rätt mycket tidigt i spelet. De är fina, det är de, men så länge som karaktären sitter ner... nej.
 
    Det händer fortfarande att undantag sker och att en kappa används!
Skumt är det

 
   Horsez
 
  Jag kan inte för allt i världen begripa vad 3D-grafikerna och animatörerna höll på med under produktionen av det här spelet?
 
   "Åh vi gör ett spel med makalösa miljöer, detaljrikedom till världens ände, väldetaljerade och välanimerade karaktärer - det här kommer bli SÅ bra!"
   "Så vi gör hästarna i samma stuk då?"
   "Ah nej det behövs inte, sålänge de har fyra ben och svans blir det perfekt!"
   "Men vi ska fortfarande ha en av världens bästa fälttävlansryttare som frontperson för spelet?"
   "Jaja!"
 
  ...fun fact, Pippa Funnell (som är en del av spelet i vissa länders versioner), var med nu i OS i fälttävlan i Rio. Hon slutade 26, precis över vår bästa svenska ryttare (Ludvig Svennerstål).
Jag har blivit spelberoende

   Skämt åsido, men jag laddade ner en app i morse och jag kan inte sluta spela! Det är en gratisapp som heter Abyssrium och det är verkligen det simplaste spelet någonsin. Det stora problemet är att det är gulligt och man som spelare belönas väldigt, väldigt snabbt, så jag har suttit och petat på appen till och från hela dagen och har nästan komit ikapp Siri som ändå har spelat i några dagar. Roingivande och oerhört vackert är det, men se upp för den om ni vet med er att ni egentligen inte har tid att spela, haha...
 
   Nästa vecka åker jag iväg på sommarens sista semester och jag har haft sjukt mycket att göra den här veckan, vilket är en anledning till att jag knappt rört bloggen. Det har nog mest varit tidsinställda inlägg och jag har inte hunnit fundera så mycket på vad som händer här nästa vecka - så det är dagens projekt. Minst ett inlägg om dagen, optimalt två eller tre, så vill jag ha det för jag gillar ordning och reda ;) Jag kan iaf utlova att det händer saker på YouTube, för där är videor schemalagda sedan ett tag tillbaka.
 
   Det enda jag verkligen har i loopen just nu är faktiskt Cecilias fina bloggutmaning - så om det är något specifikt ni vill läsa om framöver, kasta gärna in förslag! Som vanligt kan jag inte lova att jag kan skriva om allt, men förslag uppskattas till tusen och ger ofta inspiration för nya tag! :)
 
   Foto från det supersnygga spelet Horse Life 2!
Skutt

   Esme och Glòin
 
  Bara längtar längtar längtar till uppdateringen av hemstallet - måtte vi väl få mer utrymme? Jag vill kunna ha fler hästar hemma så att jag kan börja slösa Star Coins på massa fler pållehästar, bland dem ett par islänningar...
Tror ni jag hittade stövlarna igår?

   Självklart inte - kutade runt i Epona i två timmar och letade arkeologifynd, men fick ingenting med mig hem mer än 1000 JS, vilket visserligen inte är så illa i sig men inte alls det jag ville ha... :(
   Nya tag idag! Nu ska jag dock åka hem till en av mina polare innan jobbet och lattja lite med hennes undulater. Jag är fågelvakt fram till i morgon. Flax flax fågelskrällen. (Skoja bara, de är gulliga)
 
   Sneak peek från PennyGirl: Episod 3 som börjar rulla ut på min YouTube-kanal i slutet av augusti!
Stöveljakt

   Jag ska väl dra igenom uppdragen med Öppet hus (hur i hela världen säger man det i plural? Öppna huset? Termen ser skum ut på svenska oavsett vad man säger haha) någon gång snart, men först och främst ska ajg ut på stöveljakt. Jag såg att någon fått ett par ljusbruna ridstövlar med snörning hela vägen upp i arkeologin, och jag känner typ såhär:
 
 
   Stövlarna påminde mig lite om en modell jag suktat över hos Hööks i flera år, men eftersom svart är så mycket mer klassiskt har jag aldrig vågat köpa skorna.
   Sååååå nu måste jag ju ut och leta efter grejer att lämna in till Walter Winterwell. Jag har ändå inget bättre för mig (förutom att spela Pokémon - jag är inne i en enorm Pokémon-period just nu. GO spelar jag bara till och från jobbet och jag tar lite längre resvägar än vanligt, men på fritiden sitter jag med ett Nintendo 3DS klistrat i händerna), så det blir väl bra.
 
   Aja, så mycket mer än så har inte jag att komma med nu. Ha're!
Cecilias bloggutmaning: Vilka är dina mest använda plagg i SSO?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Haha, det här är inte svårt!
 
   Jag har varit flitig användare av tre olika hjälmar under min snart femåriga historia med SSO. Det är liksom favoriterna, och den tidigare har bytts ut då en ny har ändrat spelet. Det är följande:
   Den första jag använde är den till höger, sedan den i mitten och nu är det enbart den till vänster som gäller!
 
   Det är liksom inte riktigt med flit, det har bara blivit så utan att jag har tänkt på det! Det är egentligen samma grej med stövlarna - jag har nog inte bytt ut dem en enda gång sedan de kom till spelet, för de är så sjukt snygga!
 
 
   Handskar byter jag aldrig heller. Förr bytte jag mellan vitt och svart, nu har jag bara de svarta fingerlösa handskarna (trots att jag alltid har de vita dressyr deluxe-vantarna i ryggsäcken, om jag nu skulle vilja svira om till dressyrryttare nån gång).
   Till byxor sett är det jeans, så sedan sist det kom jeans till spelet använder jag i princip enbart dessa:
 
 
   Jag skulle gärna byta kläder lite oftare egentligen, men det är ju ett problem att garderoben ser ut som den gör då man har så mycket kläder. Det tar ju liksom en halvtimme att bara gå igenom vad man har, eftersom man måste hovra över det innan man vet vad det är. Jag hoppas verkligen att det blir ändring på en dag, så att man lättare kan svira om till sina fina kläder!
Tillbaka på banan

   Först och främst, tack något enormt för era gratulationer igår! Jättesnällt av er, verkligen.
 
   Jag börjar känna lite att jag blir mer tagg på grejer överlag, nu då hösten närmar sig och mina rutiner börjar falla på plats igen. Bara för det ska jag strax iväg på sommarens sista semestervecka, men det blir nog bra ändå. Jag räknar med att jag kommer tillbaka från den och kan återgå till vardagen direkt - då förhoppningsvis med lite skrivande!
   Just idag inväntar vi ju en uppdatering. Nyfiken på vad det blir, men med tanke på de fantastiska uppdragen sist är det väl troligen något lite mindre,
 
   Jag hoppas lite på snygga kläder! Mycket vill ha mer liksom...
22

   Förra året sa en av mina vänner "Oh my god, nästa år kan du sjunga Taylor Swifts 22 HELT oironiskt!". Med henne i åtanke så ägnar åtminstone jag en stund av min morgon, min första morgon som 22, med att lyssna på just den låten.
 
 
 
   22 är mitt lyckonummer, så vi får se om det kommande året med det kommer bringa tur! Man blir ju ändå inte yngre och eftersom chansen att jag ska hinna bli 222 innan jag kolar är rätt liten så får man väl ha kul så länge det varar!
 
 
   Hursom, på grund av detta är jag självklart borta resten av dagen, så ni får ha det så bra så länge ^^
Arkeologi vs. Fiske

   Jag kan tycka det är lite intressant att fisket är så vida hatat bland spelare, medan arkeologin mestadels uppskattas. Mestadels tycker jag det är intressant för att jag helt förstår varför.
 
   GRÄV GRÄV GRÄV BARA GRÄV GRÄV GRÄV
 
   Arkeologin är något man kan göra bara i farten. Man är i området ser, "WOW, stenen glittrar", hoppar av, knackar sten, hoppar upp igen och drar vidare. Fisket? Nejdå, du måste till en specifik gubbe i något hörn av Jorvik innan du ska till nästa hörn av Jorvik, stå still och invänta fem firrar och sen dra tillbaka till gubben på andra änden av världen igen. Enkelt vs svårt, helt enkelt.
 
   Flopp flopp fiskskrälle, nappa 'rå!
 
   För några år sedan skrev jag om en fiskebox. Tänk om man hade med sig typ en "fryslåda" att lägga fångad fisk i? Att så fort som jag gick förbi en brygga kunna fiska där, langa ner fisken i lådan i min ryggsäck och sedan överlämna fisken då en fiskare väl vill ha den? Jag kan tänka mig att det skulle leda till att fiske skulle bli lite mer populärt. Jag hade idén då, jag lyfter den igen nu. Och, tänk om man skulle råka pimpla upp arkeolgiska fynd då man fiskar? Två flugor i en smäll!
   Jag har fortfarande något barnsligt hopp om att vi ska få umgås mer med Kallterna framöver för visst vore det lite kul om någon av dem skulle hålla i isfiske nere på sjön, men överlag kan jag känna att fisket kanske behöver sig ett lyft.
 
   Mr Pike kan inte tjäna mycket på sitt jobb, med tanke på hur få som faktiskt fiskar åt honom varje dag...
 
   Vad tänker ni?
WOOOO bilder!

   Jag upptäckte häromdagen att det faktiskt går att infoga bilder i sina verk på AO3, så jag gick igenom allt jag skrivit och petade in bilder där jag hade något passande. Bara en kul grej då man läst igenom hela alltet!
   Förutom det finns det två nya verk som jag lade in i lördags - ni kan läsa om öppnandet av Gyllenåsarnas Dal HÄR och om första mötet med Haydens husdjur Alberta HÄR.
 
   Ilskna bin var en del av historien med Alberta - en annan bild går dock med den historien.
 
   Jag arbetar mycket med text just nu iom både bloggen där jag förbereder för nästa semester + mitt vanliga jobb, men det är inte omöjligt att det snart kommer fler tillägg på AO3. Jag är en sån som gärna sätter mig och börjar skriva sånt här mitt i natten - då är inspirationen som störst!
Vad händer nu då?

   Jo jag kutar mest runt i Epona och gräver arkeologiska fynd. Jag tycker arkeologin är superkul och hoppas att funktionen kommer utökas med fler belöningar!
 
   Förutom det har jag bytt server. Det blev liksom sista droppen då en spelare skrek ut mitt IRL-namn i globalchatten efter att jag bett om att absolut inte göra det - och jag orkar inte mer. Jag kämpar verkligen med att vara respektfull trots att jag kan bli irriterad över att bli attackerad konstant, men där föll det verkligen och jag blev skitförbannad. Nu är jag alltså inte kvar på Air Star och det är riktigt synd med tanke på att det är där jag har både  klubben och alla vänner, men det går på riktigt inte längre. Nu undviker jag chatterna så mycket som jag bara kan, vilket gör spelandet mycket tråkigare och det är rent ut sagt förjävla surt att det ska vara så svårt att behandla mig som en medmänniska och inte som ett djur på zoo. (Jag lär komma tillbaka vid senare tillfälle, men nu håller jag mig borta ett tag.)
 
   Att jag inte "kan" spela på mina villkor gör ju också att jag inte kan vara kreativ som jag skulle vilja, och därmed har jag ännu mindre än vanligt att skriva om. Jag har ändå Cecilias bloggutmaning som jag jobbar mig igenom, och jag har kvar lite idéer från er som ligger i utkastet.
 
   (Btw - det är lite skrämmande att folk frågar varför jag bloggar och gör videor om jag inte vill ha "fans". Vad hände med att göra saker för att det är roligt?)
 
 
Asså de nya uppdragen!

 
   Uppdragen som kom i veckans uppdatering - herregud vilken fantastisk historia! BACKSTORY! För en historienörd som jag själv som älskar att grotta ner mig i Jorvikisk historia var det en guldgruva och uppdragen tog verkligen slut alldeles för fort. Jag har lagt till i princip allt värt att veta på Jorvikipedia - bland annat kan ni läsa hela Mississippi Jones dagbok där nu.
 
   Jag började knacka sten först igår, men jag ser ingen större stress. Jag har hittat ett par småfel/buggar jag ska maila in till supporten, men jag vill ändå inte stressa eftersom jag hört att det inte finns så många belöningar att hämta. Kanske det kommer fler vid senare tillfälle?
 
   På min resa runt Epona hade jag med mig min senaste häst, ett Paintsto vid namn Strawberry Way kallad Sweetie. Passade väl bra i amerikansk upptäckaranda tillsammans med Hawaii och Mississippi!
 
   Esme och Sweetie möter Hawaii för första gången
 
   I sann upptäckaranda fick man klara sig mycket själv i den här uppdragsserien - något som jag uppskattar jättemycket! Man fick stanna upp och tänka lite, men jag kom igenom allt utan större bekymmer samtidigt som det faktiskt krävde mer tankeverkstad än mycket annat. Jag fastnade en kort stund mitt i uppdragen, men annars gick det bra - men jag tycker svårighetsgraden kändes jättebra!
 
   På färd efter att hitta saker att knacka på
 
   Jag som tvättäkta Jorviknörd var väldigt glad över storyvärdet i det här. Nova Alexandria, farorna bakom Fort Maria, gamla alkemister och filosofer och romare som bygger gömda valv i berg; helt fantastiskt!
 
   Valvet är hittat!
 
   Då man väl kom in i det gömda valvet förväntade jag mig nästan att en stor sten skulle komma rullandes och krossa en, haha. Enormt oväntad grej att hamna där inne, men väldigt uppskattat. Och Mississippi Jones sista dagboksida var rätt revolutionerande - för ni minns väl vem hans fiende Mr Sandman egentligen är?
 
   Esme Silverforce, upptäckarnas upptäckare
 
   Esme undvek med nöd och näppe att krossas i valvets ingång, men Sweetie som är världshistoriens hungrigaste häst viftade knappt på ett öra åt scenen
 
  Det enda jag inte gillar med de här uppdragen var att de tog slut så fort. De var händelserika, intressanta, spännande och nytänkande. Jag är glad över en ny sysselsättning med arkeologin, som jag i sig ska prata mer om i ett annat inlägg.
   Ja, jag har nog inte så mycket mer att säga. Jätteglad över så roliga uppdrag, lite tråkigt att de redan är slut, men nu är det bara att börja använda Gamla Bettan igen!
 
   Vad tyckte ni om uppdragen?
 
   Btw påminner jag återigen om att jag har ett konto på AO3 - uppdaterat med två nya texter igår!
Strawberry Way

   Strawberry Way kanske inte riktigt är "strawberry blonde", men hon gillar ju jordgubbar... Denna primadonna kallad Sweetie älskar mat mer än något annat på denna jord och det är inte sällan hon tvärnitar under uteritter för att ta ett smakprov från närmsta träd. Att leta upp trånga små vägar i skogen som egentligen inte riktigt är upptrampade är också en stor hobby. Sweetie har verkligen en egen vilja och det gäller att hennes ryttare alltid ligger steget före henne för att hon inte ska hitta på egna vägar, men i grund och botten är hon en fantastiskt trevlig häst som älskar uppmärksamhet. Hon har ett flashigt steg och går i en trevlig form, och har med lätthet vunnit lättare dressyrtävlingar.
 
 
   Namn: Strawberry Way
   Tilltalsnamn: Sweetie
   Namnbetydelse: Strawberry Way blir ungefär "Jordgubbens väg". "Sweetie" kan översättas till t ex "raring" och "sötnos".
   Född: 2007
   Ras: American Paint Horse
   Lynne: Tjockskallig och tycker att hon alltid vet bäst själv, men älskar att bli kliad och gosad med. Konstant hungrig. 
   Level: 15
 
 
 
Fint gjort, haha

   Bra att man glömmer bort att man schemlagt inlägg så trots att man säger att man pausar lite kommer det upp inlägg... xP Ni är iaf hemskt snälla och förstående!
 
   Det enda jag ska göra just nu är berätta för er vad jag gjorde på min lediga dag i tisdags! Jag åkte ut med en vandrande kamera (aka. GM Ylva) till det underbara ställe där jag spenderar väldigt mycket tid för att hitta mitt Jorvik. Det var en väldigt rolig och lärorik dag som slutade i en härlig liten film som gick ut på SSO's Instagram igår kväll. Detta är alltså en del av kampanjen #ThisIsJorvik, som går ut på att posta bild eller film på sitt eget Jorvik på Instagram.
 
   För att göra lite smygreklam (och mestadels förklara för alla de som frågat) kan jag säga att piké, schabrak, sportarmbandet samt ytterligare ett armband alla kommer från Star Stable. Pikén går att köpa i Star Stable's Gift Shop. Många har frågat om schabraket, som finns i färre än tio exemplar och jag fick använda ett av dem här. Har även fått frågor om mina ridbyxor, vilket är en strålande snygg modell from Animo som nu gått ur sortimentet. Min pålle har ett träns från Micklem och pannband från PS of Sweden. Så, då är det inget mer att undra över där! :)
 
   För er som undrar över min pålle är det ett nioårigt korsningssto som är ridlägerhäst under sommartid. Jag träffade henne för första gången då hon var fjorton dagar gammal och hon är en av många underbara hästar som finns på Nybyggets Ridläger. Filmstjärna har hon aldrig varit förr och trots att hon var rätt förvirrad över dagen var hon fantastiskt duktig.
 
   För att avsluta ska Åsa och Staffan på Nybyggets Ridläger ha ett enormt tack för att de lånade ut gård och hästar till förfogande och jag är väldigt glad över att ha varit en del av det här!
 
 
 
 

How’s it going finding your real-life Jorvik?! We’ve been to the beautiful Nybyggets Riding Camp in the south of Sweden so you can see how you really can find amazing parts of the world that look just like Jorvik! 🦄😍❤️ #ThisIsJorvik @nybyggetsridlager

Ett filmklipp publicerat av Star Stable (@starstableonline) Aug 4, 2016 kl. 9:24 PDT

Cecilias bloggutmaning: Vilken stil har du i SSO?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Jag föredrar att hålla det väldigt klassiskt. Mörk ridhjälm, för ridhjälm har jag alltid, helst mörka och slimmade stövlar, svarta eller vita handskar och byxorna är helst jeans. De flesta hästmänniskor med vett i huvudet vet ju att man aldrig någonsin rider med jeans för att man får såna enorma ridsår på insida lår, men jag måste erkänna att jag aldrig någonsin har fått ridsår TROTS att jag vintertid fryser så sjukt mycket att jag nästan alltid rider i jeans och jodphurs istället för att byta om till mina alldeles för tunna ridbyxor. Därmed tycker jag inte det är skumt med jeans, eftersom jag själv använder det IRL. Vilken överdel som används beror mycket på schabraket hästen har - det finns ju fler överdelar än det finns schabrak, så jag väljer alltid schabrak först för lättare matchning.
 
   Esme och Aramis
 
   På hästen sett gäller det också klassiskt. Sadel och träns kan jag ibland byta ut mot något färgglatt, men det är mycket sällan det händer numera. Jag vill ha sadel och träns i brunt eller svart och nyanserna måste självklart matcha - vilket är anledningen till att jag så sällan använder brunt, eftersom det är nästan omöjligt att hitta bruna sadel och träns i samma nyanser i det här spelet.
   Det som alltid sätter färg är schabrak, och ibland även benlindor. Nörd som man är ska det ju matcha också, såsom man blivit undermedvetet drillad till via hästbloggar de senaste åren. De benlindor jag använder allra mest är dock de vita, och även "benskydden" används flitigt.
 
    Esme och Glòin
 
   Något som jag däremot inte använder är kjolar och klänningar. Klänningarna är lite för bulkiga för mig och jag är absolut ingen kjoltjej, haha. Jag använder väldigt sällan kapporna också, eftersom jag känner att även de är väldigt bulkiga trots att jag använde dem väldigt mycket i spelets början.
 
   Jag skulle vilja se ut lite mer som en westernryttare ibland - men chapsen finns enbart i färger som inte matchar de westernsadlar jag gillar bäst, och westernsadlarna jag gillar bäst matchar inte några träns och westernstövlarna är alldeles för låga osv. Aja, man kan väl inte få allt!
Tjo ni...

   Är fortfarande lite nere efter incidenterna i chatten och har därmed ingen direkt lust att spela SSO. De nya uppdragen verkar jättespännande, men eftersom jag avskyr att spela i SSO's kvälls/nattljus så får jag vänta lite till innan jag kan prova på dem.
   Egentligen skulle jag ha spelat in videor den här veckan eftersom det är min sista vecka som ensam hemma, men jag har inte orkat med det. Ingen lust alls och jag har kommit hem sent varje kväll pga jobb och Pokémonjakter på vägen hem. Från och med i morgon ska jag dessutom börja stanna till hos en kompis på vägen hem och hålla hennes undulater sällskap, så då blir det ännu senare. Aja, det är ändå så lite som händer i communityt och man märker både på videovisningar och bloggstatistik att det inte är så mycket människor som följer mig just nu heller, så då tycker jag inte att det gör mig något att chilla lite. Jag mår inte sådär jättebra överlag, så det är väl lika bra!
 
   Hoppas ni har det bra så länge!
Som en levande zombie!

   Jag hade en lång men hemskt rolig dag igår. Det ska berättas mer om senare, då jag vet mer om dagens resultat :D Nu är jag så himla trött efter att ha rest mycket och kommit hem sent, så jag har tagit lite sovmorgon för att hinna ladda om innan det är dags för vardag igen.
 
   Idag är det ändå onsdag! Spännande att se vad som händer i uppdateringen, Jag är ganska förhoppningslös utan tar glatt emot vad som! Jag hoppas särskilt på att vi ska få veta svenskt releasedatum på SSO's första app...
 
 
   Btw, nu har jag två dagar i rad blivit kallad elak och förolämpad på andra sätt i globalchatten. Därmed tänker jag påminna om att jag har en diagnos som heter Aspergers som innebär att jag har vissa svårigheter med social interaktion - och därmed ber jag folk att backa undan då det blir för mycket för mig. Om det är så otroligt svårt att respektera kan man verkligen undra vem det är som är elak...
Morgonsol

   Esme och Melody
 
   Idag ser ni inte så mycket mer av mig, för jag är ledig från allt vad vardagsliv heter och drar till skogs! Jag är tillbaka igen i morgon ^^
 
   (Pst! Har ni sett den nya sidan på Jorvikipedia? Jag tror den är av intresse för många av er... kika in HÄR!)
Yoho!

   Jag var på väg att fortsätta genom att skriva "big summer blowout", men något måtta får det lov att vara.
 
   Jag har fortfarande inget särskilt att göra i SSO och just nu sitter jag typ och hoppar på stället och väntar till morgondagen. Lite då och då filar jag på lite blogginlägg i utkastet, men jag har inte riktigt något att säga just nu och därmed vet ni det om ni tycker att uppdateringen är mycket lägre än vanligt :)
 
   Jag har mest lust att spela Pokémon men eftersom jag är ledig i morgon känner jag att jag ska jobba lite så att jag inte behöver ha dåligt samvete över att vara borta mitt i veckan, haha. Så länge kan vi kanske roa oss med att dela med oss av framsteg i Pokémon GO?
 
   Jag är level 17, har sett 78 Pokémon och fångat 76 (en Tentacruel och en Dragonair har flytt från mig, buhää). Jag är med i Team Mystic och har sedan start fångat 518 Pokémon! Så, nu är jag nyfiken på att höra hur det gått för er! :)
Cecilias bloggutmaning: Vilken SSO-karaktär liknar dig mest?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Jag tror att i grund och botten är det ändå Linda som ligger mig närmast. Bokmal, arbetsmyra och med ett brinnande hästintresse, och jag har alltid fått känslan av att hon (särskilt där i Starshine Legacy då Lisa flyttar till Jorvik) blir lite förvånad över att vara omtyckt, eftersom hon är van att stå lite utanför - något som jag också känner igen mig i.
 
   Linda och Meteor från Starshine Legacy: Episod 2
På Höglandet

   Esme och Clark
 
   Btw, jag har insett att man ska hålla sig borta från the Star Stable side of Tumblr så mycket man bara kan. Det finns lite humor där, men majoriteten av allt som skrivs handlar enbart om att kritisera Star Stable och berätta för varandra hur dåligt spelet samt företaget bakom det är av olika anledningar.
   Jag känner såhär - om man inte har något positivt alls att säga om en produkt och företaget bakom det - varför ska man då fortsätta stödja produkten samtidigt som man skriver en massa skit om den? Fattar verkligen inte resonemanget... Är det inte bättre att hitta en hobby man faktiskt kan ha roligt åt istället?

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.