Chrome Pointer

Vad händer nu då?

   Jo jag kutar mest runt i Epona och gräver arkeologiska fynd. Jag tycker arkeologin är superkul och hoppas att funktionen kommer utökas med fler belöningar!
 
   Förutom det har jag bytt server. Det blev liksom sista droppen då en spelare skrek ut mitt IRL-namn i globalchatten efter att jag bett om att absolut inte göra det - och jag orkar inte mer. Jag kämpar verkligen med att vara respektfull trots att jag kan bli irriterad över att bli attackerad konstant, men där föll det verkligen och jag blev skitförbannad. Nu är jag alltså inte kvar på Air Star och det är riktigt synd med tanke på att det är där jag har både  klubben och alla vänner, men det går på riktigt inte längre. Nu undviker jag chatterna så mycket som jag bara kan, vilket gör spelandet mycket tråkigare och det är rent ut sagt förjävla surt att det ska vara så svårt att behandla mig som en medmänniska och inte som ett djur på zoo. (Jag lär komma tillbaka vid senare tillfälle, men nu håller jag mig borta ett tag.)
 
   Att jag inte "kan" spela på mina villkor gör ju också att jag inte kan vara kreativ som jag skulle vilja, och därmed har jag ännu mindre än vanligt att skriva om. Jag har ändå Cecilias bloggutmaning som jag jobbar mig igenom, och jag har kvar lite idéer från er som ligger i utkastet.
 
   (Btw - det är lite skrämmande att folk frågar varför jag bloggar och gör videor om jag inte vill ha "fans". Vad hände med att göra saker för att det är roligt?)
 
 






Hazel Oaklord

Jag har mitt konto på Air Star men jag har funderat på att byta länge. Det är så mycket folk när man ska höra nya uppdrag, alla bara skriver onödiga och elaka saker till varandra i chatten och ja, det blir bara för mycket! Jag har dock själv inte råkat ut för något (ÄN)!

Anonym

Att folk inte förstår vart gränsen går, är helt mållös. Så respektlös och trodde faktiskt inte de skulle kunna gå så här långt.

Styrkekramar <3

Alexandra Goldnose

Ojdå råkade tydligen bli anonym.

Quinn Catforce

Asså jag förstår mig inte på folk! Att det var illa fattade jag men inte så illa att du blev tvungen att byta server för att slippa det!😳😱 Är det bara 1 person eller är det flera olika? Du har väl mejlat till support om det här? Jag tycker att de(n) som håller på sådär borde bli avstängd(a) för alltid eller åtminstone i flera år!
Hejar på dig!

Svar: Det är ingenting som supporten kan göra något åt, det handlar om ett femtiotal spelare som spammar ner hela chatten bara de får syn på mitt namn.
Esmeralda Silverforce

Selma Flowerpaw

Folk har visst inga gränser och det stör mig till 110% asså! Jag har länge tänkt att göra ett blogginlägg om det...

Anonym

Att det ska finnas såna respektlösa idioter, i SSO dessutom. Usch!

Sally Hawklord

Hey varför blev det anonymt?

Jennifer Purpleheart

Trodde aldrig att det skulle gå så långt! Att vissa människor inte kan ha respekt! Det ska alltid finnas någon som ska gnata på varenda sak och person här i världen!...

Sigrid Winterdotter

Åh, stackars dig Esme! Du får ta det lugnt och läsa bloggar, kanske var inne på kvällen så slipper du de flesta?

Svar: Det är som minst folk inne tidigt på morgonen, och jag kan ju bara spela tidigt på morgonen på helger...
Esmeralda Silverforce

Sigrid Winterdotter

Det är i alla fall något, eller hur? Men jag förstår att det måste kännas tråkigt :(

Tiffany Winterway

Såhär ska det ju inte vara... Jag tycker oxå det är jättejobbigt när folk håller på och spammar, jag bytte server till FY där det är mycket lugnare. Där har jag bara upplevt spam en enda gång. :) (Sry om jag stavat fel någonstans) 🦄

Svar: Att folk spammar är en sak, det är en annan då det riktas mot mig och det är det jag reagerar på. Jag tycker inte det är kul då tjugofem pers skriver "ESME" så fort som jag säger ett pip, jag känner mig bara trängd.
Esmeralda Silverforce

Amanda Silverlord

Det är mycket skrämmande hur folk änns kan vilja bete sig på detta sätt, vad hände med att behandla folk som man själv vill bli behandlad? Det är bara respektlöst och förjäkligt rent ut sagt att vissa inte kan bete sig, Själv har man inte råkat ut för några större problem utan kunnat ha ganska så civila diskutioner i globala men jag undviker globala konstant om jag inte absolut måste prata i den. Jag förstår att du byter server, själv har man funderat på det men nostalgi är nostalgi, hoppas att människor lär sig lite vett och att du ska kunna spela SSO som en civil människa.

Frida

Gud så hemskt! För mig har det bara kommit fram folk och sagt elaka saker, men att skrika ut någons IRL-namn sådär, blir illamående av tanken..

Stephanie Diamondfall

Usch, hur kan folk vara så jävla respektlösa att hålla på så mot dig. Du har ju inte gjort ett skit mit dem, och att skrika ut ditt namn är ju bara helt sanslöst. Detta är inget man skulle behöva stå ut av någon andledning. Vissa spelare är ju helt förfärliga.

Hedda Snowfire

Förstår dig verkligen... Vilken server bytte du till (MC eller FU?) och gillar du den?

Svar: Jag är inte så jätteförtjust i någon av servrarna tyvärr, tycker det är trist att de är så döda. Vill just nu inte säga vilken server jag är på, skönt med lugn och ro!
Esmeralda Silverforce

Zoe Summerweb

Synd att inte folk kan respektera varandra nu för tiden... :(

Meja Crazyrock

Vissa människor kan man inte göra något åt. De kallas för idioter!

Cecilia Gladefield

Åh vad tråkigt :/ Förstår verkligen inte hur folk tänker. Känns så fel när du är en av de stora eldsjälarna i communityn att du ska bli behandlad så här när du gång på gång på ett civiliserat sätt sagt ifrån när folk gått för långt. Varför förstår de inte att det de gör är mobbning? Du har lika rätt till spelet som alla andra. Hoppas det löser sig <3

Ylva Moonwright

Blev så otroligt arg när jag fick reda på detta. Hata är ett starkt ord som jag inte använder ofta på allvar, men nu gör jag det. Jag hatar de människor som gjort detta mot dig, du om någon, förtjänar verkligen inte detta. Du har tillfört så otroligt mycket till spelet och communityt att folk för fasen borde behandla dig med den respekt du förtjänar och inte göra saker du ber dem att inte göra. Ingen ska behöva känna sig rädd inför att logga in i spelet! Alla ska känna sig trygga på vilken server som helst och i chatterna. Jag blir så arg att jag inte kan tänka på annat. Känns som väldigt många spelare tappat respekten för alla andra, skapar bråk och är allmänt otrevliga. Den trenden behöver vända omedelbart! Folk måste lära sig vett och hur man beter sig mot sina medmänniksor annars kommer ingen våga sig in i chatterna snart!

Hoppas innerligt att det löser sig snart! <3 Finns här om du behöver någon att prata med, eller bara någon som lyssnar! Kram på dig

Neo

^ok, kanske fick ett mindre utbrott där. Helt ok att plocka bort, sowwy.

Men du vet var du har mig. Det är alltid - ALLTID okej att höra av sig. Okej? Lovar.

Diana Weststorm

Att folk inte kan respektera andra! x(

signe swordstar

Jag är ju nyfiken av mig så jag vill ju gärna veta ditt irl namn MEN jag tycker inte det är okej att skrika ut ditt namn i chatt och jag respekterar att du inte vill berätta det så jag tycker så innerligt synd om dig!

Hanna Westnose

Skrev det här under tiden du fortfarande var på Air Star, att man skulle behöva en mikrofon eller en megafon ibland på SSO. Just nu skulle du vilja ha en väldigt stor som kan få alla att sluta skriva "Esme! Esme! Esme!" hela tiden va? ;)

Alva Highson

tycker det är så orättvist! Varför ska du behöva vara rädd för att kolla i global? hoppas verkligen inte att personen som ropade ut ditt irl-namn sa ditt efternamn med... :(

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.