Chrome Pointer

Bedrövade Dews

   Jag måste väl säga att jag har koll på det mesta inom SSO, men en grej jag fortfarande inte riktigt har grepp om till 100% är familjen Dew. Först då Skördebygden öppnade fanns ju Dews gård, totalt övergiven. Nu i Epona finns ockås Dews gård - totalt övergiven. Då är det tydligen så att familjen Dew blivit bortkörda av GED och hamnat på den första gården i Skördebygden men där har man ju aldrig sett en kotte... det är så jag fattat det, men jag tycker fortfarande det känns luddigt.
 
   Att ens kunna gå in i byggnader är inte direkt vanligt i SSO, så det är något speciellt att så många hus står öppna här!
 
   Om man ser till gården i Epona är den helt fantastisk. Den är helt klart inspirerad av Toscana och förutom sjukt vackra exteriörer finns det dörrar, trappor, loft och spiltor i de övergivna husen.
   Att den ska stå helt tom och övergiven utan vidare historia och syfte för den skulle vara extremt tråkigt. Jag hoppas något enormt på att vi får veta mer om familjen Dew, kanske dessutom träffa dem, och se till att de båda gårdarna rustas upp för andra syften än att bara stå och se bedrövliga ut.
 
   Via trappor på sidorna av några hus kan man nå loft...
 
   ...och några spiltor tyder på att det fanns djur här en gång i tiden.
 
   Kommer burarna en dag få hönor i sig igen?






Tuva Goldpaw

Vid Bedrövade Dews Farm i Skördebyggden finns det en bur med hönor i... Jag hoppas att de får komma ut någon dag!

Luna Silverhand

Ni får gärna rätta mig om jag har fel, men har för mig att man i ett uppdrag får hjälpa ett kvinnligt spöke i Nilmers Högland som letar efter sin make (osäker på om detta är samma uppdrag som man senare hittar gravarna bortom äppellunden i, det var väldigt länge sedan jag spelade de uppdragen). Jag har fått för mig att det är Mrs Dew och att maken är Bedrövade Dew. Har också för mig att han dog i en olycka som involverade en brokollaps under en tävling. Har jag fått detta helt om bakfoten? Det är som sagt vääääldigt länge sedan jag gjorde de uppdragen och jag vet inte ens om det var ett tillfälligt uppdrag eller om de faktiskt igår i SSO historien.

Vilda Snownight

Åh, tänk om man får hjälpa dem att rusta upp den. <3 Vilken dröm

Valle

Tror Luna har rätt faktiskt, gravarna i äpple lunden hör till spökena i Nilmers Högland. Hade mer än gärna uppskattat mer uppdrag, speciellt med mer mystik och skrämmande historier. Älskar historia, och bakgrunds historia om alla gårdar hade varit kul.

Vilda Hawkheart

Detta är ett svar till Luna, det paret är Mr och Mrs Hill som antagligen bodde på den övergivna gården i Nilmers Högland. Men om jag minns rätt så var det så som du skrev han dog.

Kendra Mouselee

Min absoluta favoritgård, den är verkligen fantastisk och hoppas själv på att det kommer bli några episka uppdragskedjor i samband med gården!

Quinn Catforce

Jag har varit i Toscana nån gång! jag var dock 5 år gammal då så jag minns inte så mycket av det... förutom att jag fick en Pinochio-marionettdocka (heter det väl? en sån som hänger i trådar från ett träkryss så man kan styra den) som jag ännu har kvar men som är sönder...
Iallafall så vill jag också veta mer om Dew!

Sigrid Winterdotter

Så, det gick till så här: Dews bodde i Epona, blev bortkörda av GED, då flyttade de till gården vid Grådaggsbergen som omfamnar Devils Gap. Och, enligt teorin att Devils Gap är bostad åt Garnok, så kanske Dews blev... "omhändertagna" av Mr. Sands? Låter kanske lite brutalt, men det låter ändå ganska vettigt med tanke på att det fortfarande finns djur och så vidare vid Grådaggsbergens gård...

Savannah Wolfborn

Det här med familjen Dew är en av de punkter där SSO inte är riktigt konsekventa med sin egen spelberättelse, har jag märkt.

I de tidiga uppdragen i Skördebygden så får vi reda på att familjen Dew kördes bord från gården i Epona av GED och nu är bosatta på gården på De glömda hedarna. I platsbeskrivningen till den gården så står det att de BOR där nu. Av den anledningen, samt faktumet att det finns höns, kor och får på gården, så kan inte jag se den som övergiven. Jag föreställer mig att anledningen till att vi inte ser några NPC:er där är för att de håller sig inomhus. X) Gården ser nog bara förfallen ut för att familjen Dew inte 'orkat' rusta upp den än efter att de flyttat dit.

Kruxet är att när man läser platsbeskrivningen till Dews gård i Epona så står det att de flyttat ifrån Jorvik. Då kan man ju fråga sig vilken av dessa spelfakta som stämmer: de gamla från när Skördebygden öppnade eller de nya från när Epona öppnade?

Men ja, jag hade gärna velat veta mer om familjen Dew och jag hoppad fortfarande att vi en gång ska få träffa dem. Vem vet, vi kanske en dag får uppdrag där vi ska hjälpa dem med att rusta upp gården på De glömda hedarna och äntligen få flytta in i hemstallet där. Det hade varit kul. Det känns dock som om det aldrig kommer att hänta. X)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.