Chrome Pointer

Att stoppa innan det startat

   Jag kommer under september börja dra igång min YouTube-kanal som jag nämnt i ett par inlägg här, men jag vill förvarna om att det finns en risk att jag kanske inte kan leverera två videor i veckan till en början.
   En bekant har varit med om en akut händelse som gör att avlastning behövs med en häst, och jag har lovat att ställa upp och hjälpa till att hålla igång hästen. Jag vet inte hur länge det här kommer pågå, men det innebär att jag ibland behöver ändra om planer lite i sista minuten om hjälp behövs. Det gör min planering lite svårare hemmavid, men det är självklart värt det för att både hjälpa till och för att få hänga med hästen!
 
   Målsättningen är fortfarande att släppa en video i veckan + en livestream på svenska, men det här är en förvarning så att ni vet anledningen till att det kanske inte händer som tänkt precis varje vecka i början. Det var förstås inte meningen att det skulle bli så precis då jag planerat att dra igång, men ibland blir det som det blir!
 
   Esme & Blitzle
Nytt - Medlemskap på YouTube

   Nu då jag sätter igång med YouTube med ett nytt koncept för att inte riskera skinnet inför lagen COPPA (nej, jag kommer inte släppa några som helst hästspel på YouTube innan vad som gäller tydliggörs av amerikansk regering. Vad andra gör är upp till dem och jag litar mer på utbildade jurister än random människor på internet) innebär det också en liten ändring i mina kanalmedlemskap. Jag har erbjudit dessa under en lång tid, men uppdaterar dem nu aningen.
 
   Vad är kanalmedlemskap?
   Då du blir medlem på en YouTube-kanal får du en slags premiumprenumeration där du får lite fler fördelar än de som har en helt vanlig prenumeration på kanalen. Alla videoskapare ger ut olika förmåner, och här ser ni de som jag för stunden har möjlighet att erbjuda!
 
DRUIDLÄRLING - 19kr/månad
 • Du får ett medlemsmärke bredvid ditt namn i kommenterar och livechatt som visar hur länge du varit kanalmedlem
 • Du får tillgång till alla mina egenritade emojis att använda i chatten under mina livestreams
 
DRUID - 49kr/månad
 • Du får ett medlemsmärke bredvid ditt namn i kommenterar och livechatt som visar hur länge du varit kanalmedlem
 • Du får tillgång till alla mina egenritade emojis att använda i chatten under mina livestreams
 • Du får chansen att påverka under speciella tillfällen, där du får önska emojis till livestreams eller print till min merch
 • Du får möjligheten att gå med i min Discordserver MONOKORD, där inlägg från alla mina sociala medier delas och du har chansen att prata mer om olika spel
 
ÖDESRYTTARE - 99kr/månad
 • Du får ett medlemsmärke bredvid ditt namn i kommenterar och livechatt som visar hur länge du varit kanalmedlem
 • Du får tillgång till alla mina egenritade emojis att använda i chatten under mina livestreams
 • Du får chansen att påverka under speciella tillfällen, där du får önska emojis till livestreams eller print till min merch
 • Du får möjligheten att gå med i min Discordserver MONOKORD, där inlägg från alla mina sociala medier delas och du har chansen att prata mer om olika spel
 • Du får tillgång till några av mina videor tidigare än någon annan (exakt vilka och hur ofta kan variera, särskilt nu då jag är extra försiktig med vad jag laddar upp. Om jag kommer få möjlighet att återgå till Star Stable-videor kommer alla bonusvideor släppas till Ödesryttare extra tidigt.)
 
   Några (eller flera) av er som läser här har tidigare varit medlemmar i MONOKORD, men jag valde att stänga ner servern eftersom jag kände att den inte blev det jag hade tänkt mig. MONOKORD som den såg ut förut finns alltså inte kvar, utan det är ett nytt koncept som erbjuds för kanalmedlemmar för att ge en extra bonus till medlemskapet och för att bidra med en till kommunikationskanal.
 
   Jag planerar att livestreama åtminstone en dag i veckan till min bästa förmåga framöver, men det kan komma att ändras. Jag hoppas kunna komma igång och hålla ett liknande tempo som jag gjorde förr, om än med lite andra typer av spel än vad vi är vana vid!
 
   MONOKORD i sin gamla förpackning har gjort sitt, men liknande ämnen kommer komma på tal i det nya formatet! Jag hoppas att ni som tidigare valt att stötta mig känner att det återigen är värt att göra så nu då mina kanaler långsamt startar upp igen!
Mitt planerade videoschema

   Jo, jag planerar att komma tillbaka med videor på fasta dagar - som ett försök, åtminstone! De videor jag nu kommer börja med är mycket mer tidskrävande än det jag gjorde förr (se skillnaden på att bygga ett hus i The Sims vs ett avsnitt av SSO Playthrough - ett husbygge kan ta många, många timmar medan SSO Ride through spelades in på någon halvtimme och var redo att släppas dagen efter), men jag kommer göra ett försök.
 
   På min svenska kanal Esme Silverforce kommer det se ut ungefär såhär:
   Måndagar: En video från The Sims
   Obestämd dag: Livestream från olika spel
 
   På min engelska kanal MONOKERUS kommer det se ut så här ett tag framöver:
   Torsdagar: Ett pussel från Glass Masquerade 2 (kommer rulla ända tills alla pussel är uppladdade)
   Söndagar: Ett kort klipp från Harry Potter & Halvblodsprinsen (så länge jag har något att ladda upp)
 
   Jag hoppas kunna komplettera det materialet med speedbuilds från The Sims, som ibland skulle kunna dubbelpostas på båda kanalerna. Det kan alltså hända att det material jag planerat för min svenska kanal på måndagar kan släppas på min engelska kanal senare. Det här är dock inte satt i sten och vissa veckor kanske jag inte hinner med att spela in någon The Sims-video, men jag hoppas åtminstone kunna hålla upp en livestream i veckan. Anledningen till att det är lättare med materialet på min engelska kanal är för att jag har några videor i min backlog från då jag valde att stänga ner kanalen förra hösten då jag var orolig över COPPA, och därmed kräver det väldigt lite tid från mig att bara skicka ut videor som redan finns.
 
   Jag är väldigt ringrostig med videor, men förhoppningsvis ska det här bli bra! Jag har även uppdaterat ett par saker kring mina kanalmedlemskap - men mer om det i morgon!
 
   Esme & Beyoncé
JWE kommer till Switch

   Igår tillkännagavs det att Jurassic World Evolution kommer på Nintendo Switch. Spelet har varit ute på PS4 ett bra tag redan, men jag har bara spelat det på PC. Eftersom det är en Complete Edition kan jag inte låta bli att undra hur dyrt det blir (jag köpte spelet utan DLC's då det släpptes för typ... 600kr? överpris tycker jag det var i slutänden, spelet var inte så bra som jag hoppats), och dessutom verkar det som att spelet ser slutet av sin era efter bara två år om det i en komplett form släpps nu. Aja... Tyktena går som JWE2, och en förbättrad version av detta spel tror jag skulle kunna vara något för mig!
 
Så mycket på gång!

   Känns som att jag knappt andats den här veckan och det är skönt att åtminstone nu pusta ut, efter en hel eftermiddag där jag hållit i livestreammöten på jobbet, deltagit i möten och dessutom haft ett långt jobbsamtal. Känns i halsen att det blivit så mycket prat, och det känns ännu mer då det blivit mycket skratt. Något som är svårt med att jobba hemifrån är att det blir väldigt lite interaktion med kollegor utöver det viktigaste, så man tappar mycket socialt.
   Den här helgen ska jag preppa lite inför september, för jag kommer lägga i en lite högre växel med mina sociala medier. Dessutom kommer GM Elise förbi mig i morgon, för hon ska åka bort över en natt och frågade om jag vill vara kattvakt åt hennes underbara Misty. Misty är världens coolaste katt och vi har varit sambos massor med gånger, så det ska bli mys att få låna henne under helgen. (Fun fact: Ödesryttaren Linda Chandas svarta katt heter Misty för att vi stal namnet från den här katten!
   Annars ska jag ringa ett par viktiga telefonsamtal, vilket jag hatar, men det blir ett bra utfall av det. Ska försöka jobba lite också, för den här veckan har jag haft en sån stressväxel över livet att jag fått väldigt, väldigt lite gjort. Storstädning ska det också bli, så fort som Misty åkt hem igen (jag må älska långhåriga katter, men herrejesus, håren letar sig in i ALLT och jag kan svära på att jag fortfarande hittar Misty-hår här och var trots att det var nästan ett år sedan hon var här sist)
 
   Det må ha varit en riktigt hektisk vecka, men hösten på Jorvik kommer bli grym. Riktigt taggad! Hösten hemma lär bli rätt bra också, jag har bara lite detaljer att reda ut och sen räknar jag med att saker och ting kommer bli ganska fantastiska lagom till oktober.
   I september kommer det btw komma två inlägg om dagen här på bloggen, iaf de allra flesta dagarna! Har verkligen saknat att ha bloggen att lattja med så det är kul att vara igång!
 
   Esme & d'Artagnan
 
Då saker går snett

    Jag har försökt mig på att spela in lite småklipp från olika spel på sistone, och ibland går det inte som tänkt - som då jag försökte mig på en av trolldryckerna i Harry Potter & the Half-Blood Prince. Tog mig fyra försök att klara drycken, haha...
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Judging by my potion making skills, maybe I should be glad I’m not in any potions class taught by Professor Snape 😅 #HarryPotterGame #HPHBP #PCGame #Potterhead

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@gamingbyesme) 1 Aug 2020 kl. 7:14 PDT

 
Bilder från My Horse & Me 2

   Jag har ju en vana att fota en herrans massa bilder i de spel jag spelar, men ibland är det väldigt svårt att hitta tillfällen att dela med sig av dem. Här har ni några bilder från My Horse & Me 2, som legat och skräpat alldeles för länge!
 
 
 
 
 
 
Vilken är er absoluta favoritras i SSO?

  Ja, vad skulle det vara? Jag tycker det är jättesvårt att ranka hästarna. Jag älskar Irish Coben för att en av dem är baserade på "min" häst, jag älskar Quartern för att den är så representativ för westernhästar, jag älskar det Jorvikiska varmblodet för dess klassiska charm, jag älskar Chincoteaguen för dess grumpna personlighet, jag älskar Curlyn för att den är så gullig...
 
   Min Curly Hermione
 
   Att välja bara en häst känns omöjligt! Jag älskar bredden av hästar och möjligheten att kunna välja typ av häst efter humör.
   Om ni fick välja - finns det en hästras som verkligen sticker ut och är er absoluta favorit?
Nu då jag är hemma...

   ...kan jag ta del av Red String Trail Ride! Ååååh vad jag längtat! Det här är nog mitt absoluta favoritevent i hela Star Stable. Genomtänkt och genomsyrat av äventyr och hästar!
 
   Esme & Jolly på ritt sist eventet var igång på Jorvik
 
   Den här sommaren har varit lite speciell på grund av pandemitider, och det är varför flera event som tidigare varit på Jorvik återkommit med små eller inga förändringar. Över 130 pers behövde plötsligt ställa om till att jobba hemma på obestämd tid och för många (mig inkluderat) har det tagit hårt på psyket att helt ställa om sitt liv. Semester blev viktigare än någonsin och därmed har spelets uppdateringar prioriterats därefter. I och med att jag älskar det här eventet så mycket hoppas jag att det får återvända på nytt i framtiden med mer polering, mer saker som händer - eller varför inte placera ut nya ritter med andra ändamål på andra ställen på Jorvik? Ljusritten t ex hade varit en succé, det tror jag är något ni önskar lika mycket som jag, haha. Sen har vi ju ställen som Mistfall och Gröndal, och varför inte något ställe i Epona någon gång?
 
   Så fort som tiden ges ska jag ut på Red String Trail Ride - kan knappt vänta på att få uppleva den igen!
På tal om magiska hästar...

   ...jag MÅSTE verkligen börja rida runt på dem mer! Jag insåg att jag knappt hade några bilder på mina magiska hästar alls då jag tog bland annat bildserien jag visade på Kampos häromdagen, och ett projekt framöver är att börja uppskatta dessa fantastiskt vackra hästar lite mer och använda dem i sin magiska form, inte bara deras "vanliga" färger. De är ju fina på alla sätt!
 
   Min Birch vid namn Groot
 
   Min Sakura, känd vid samma namn som hästen
 
   Min Brinicle Jack Frost
 
   Min Woodear Wanda
 
   Min Pepita, med samma namn som hästtypen
Vilken gillar ni mest?

   Lisa under hennes första framträdande med I'll Be There, natten innan Ödesryttarna tar sig in i Pandoria
 
   Av Lisa Petersons alla låtar, vilken gillar ni bäst? Jag är personligen inget jättestort fan av långsamma och lugna låtar, men efter att ha nynnat på Invincible i några månader är det faktiskt Stars jag fastnat för mest just nu. Älskar den låten!
 
Stalldesign

   En grej jag önskar något sjukt mycket till SSO är möjligheten att designa sitt eget stall. Det är något jag skrivit om förr (om än för ett antal år sedan), men jag har alltid älskat tanken på att få välja sin inredning själv. Jag hade personligen gillat att ha pre-sets på olika stall - säg Fort Pinta-tema, Valedale-tema osv, men absolut bäst hade ju varit att få bestämma saker själv, oavsett var man bor.
   I spelet Horse Life 2 får man inte välja något själv, men man spenderar tid i tre olika stall eftersom man är på tre olika gårdar under spelets gång. Det är inte en stor grej egentligen, men jag tycker det ger ett härligt djup till spelupplevelsen!
 
   Det amerikanska stallet i Horse Life 2
 
   Det brittiska stallet i Horse Life 2
Hur gick det med min plan?

   Åt skogen kan man säga, haha.
 
   Jag hade tänkt vara duktig och börja spela SSO varje dag och ta mig igenom både Ödesridningen och Farahs beställningar, men jag tappade rutinen helt under en vecka för ett tag sedan där jag hade extremt mycket att göra och enbart jobbade eller sov då jag var hemma. Den nya rutinen att spela lite varje dag har jag totalt tappat och jag har inte ens loggat in sedan innan min egen tävling Goldenleaf Gauntlet släpptes! Det är något jag ska ta itu med efter semestern, jag har alltså inte spelat min första egna release sedan då jag själv speltestade den i vår spelmotor.
   Jag ligger på typ 45000 XP med Ödesridningen så som ni hör har jag hopplöst långt kvar, men jag är ungefär halvvägs med Farah. Kan knappt vänta på att få min egen uggla! Han ska heta Archimedes, av uppenbara anledningar.
 
 
   Efter semestern finns det inga ursäkter, då kör vi igen!
 
   Esme och Ash kämpar på - då tillfälle ges!
 
   Hur går det för er - hur långt har ni kvar, eller är ni redan klara?
Mina magiska hästar

   Just nu har jag lite dille på SSO's magiska hästar, och därför får de stå ute i Esmes stall tillsammans med Ash och Momma Duck, som självklart alltid har sina egna boxar oavsett konstellation av hästar.
   Jag ser alla mina hästar i SSO som en karaktär med personlighet. Då jag placerar ut hästar i stallet och vet att jag vill ha det så ett tag funderar jag på hur hästarna hade delats upp i hagar, vem som är deras bästa kompis och vem de aldrig hade velat stå nära. Just nu längtar jag jättemycket efter fler grimmor, för jag hade velat ha en grimma till varje häst för att ge ännu mer personlighet. Jag har köpt de fyra westerngrimmorna, som blivit utdelade på mina tre AQH's och mitt jorvikiska varmblod Misty, som i grunden är mer en westernhäst än något annat.
 
 
   Behöver alltså tre till magiska hästar i spelet innan jag kan fylla ett helt stall - längtar!
 
   Birdmother "Momma Duck" är ju Irish Coben som är baserad 100% på hästen jag rider IRL, och därför måste hon ju alltid finnas på plats. Hon har fått en hörnbox för att hon är en riktig liten polis som alltid vill ha stenkoll på vem som kommer och går i hennes stall. Eftersom hon är en väldigt känslig häst som tar tid på sig att acceptera andra hästar står hon bredvid Kampos ("Seahorse)", som är känd för att bringa ett särskilt lugn till människor omkring den. Kampos och min Woodear Evermist "Wanda" brukar växla mellan boxen närmast spolspiltan, eftersom båda två gillar lite fuktiga miljöer - Kampos är ju uppenbart en sjöhäst, medan Wanda är lite av ett träskmonster. Wanda är blind och Ducky gillar då hon kan ha lite koll på hästarna runt sig, vilket hon kan då Wanda inte är ranghög iom att hon inte direkt kan leda en flock utan synen.
 
   Ashdancer "Ash" är uppenbarligen min starthäst och har fått sin box för att den är lättillgänglig och för att den förr var "standardboxen" för hästarna i stallet. Känns som ett bra val för honom, och därför finns han alltid inne i stallet. Han står bredvid Umbra "Moonshadow", som gillar att ha lilla Vega "Stargazer" tvärs ifrån sig eftersom de trivs bra tillsammans - båda härstammar från himlavalvet.
   Tellina "Pearlshade" är tokig i saker som glänser. Därför har hon fått stå bredvid Ayla "Moonlight" för att hålla henne tillfreds, och Ayla själv får stå nära Vega för att liksom Umbra få känna sig hemma.
   Längst ner i deras hörna står zonyn Brightspark "Blitzle" och Texas Bluebell, som inte har någon emot riktigt var de står. Blitzle vill förstås gärna kunna se sin bästa kompis Vega dock.
   Mitt emot Ash har vi Sakura "Cherryblossom", som måste stå lite närmare dörren eftersom det är lite kallt längre in i stallet.
 
   Allra längst in i stallet står min Brinicle "Frostguardian", känd som "Jack Frost". Brinicles har en oerhört kall päls, vilket gör att det är rätt kallt omkring Jack. Tätt intill sig har han därför min Fawncy "Raindare" (Ja, "Raindeer"), som älskar kylan. Mitt emot Jack hittar vi min Birch "Guardian of the Galaxy", eller "Groot". Groot vill inte ha det riktigt iskallt, men inte heller för varmt, och därför funkar han bra några meter bort från källan till de isande temperaturerna. Groot funkar lite som en mentor till Wanda, som jag redan nämnt, och ute i hagen grabbar Wanda ibland tag i Groots långa man och låter honom leda henne rätt bland kompisarna. Hey, de är båda magiska trädhästar.
   Sist men inte minst är självklart Pepitan "Pumpkinpie", som är en vänlig och snäll liten häst som egentligen kan stå var som helst i stallet. Hon känner en viss samhörighet med Wanda eftersom de båda kom till stallet samtidigt under en Halloween, så de får gärna stå i närheten av varandra.
 
   Så ser jag på min stallplanering då de magiska hästarna är ute! Det ska bli kul att se vad för slags hästar som kan tänkas dyka upp framöver, som ska tråcklas in bland alla personligheter som redan finns här!
Nästa spel att bita tag i!

   Bild från spelet Spirit of the North
 
   Jag har nämnt detta spel förut, men då jag är hemma från semestern är det just detta spel jag kommer börja ta vid nu då jag kommit igenom Lost Ember! Jag har redan börjat lite, men har bara spelat i typ 20 min. Spirit of the North är liksom ABZÛ väldigt abstrakt och du får hitta din väg själv istället för att få vägledning i form av ord, men jag är jättetaggad på att fortsätta i detta vackra spel! Ni kan se den officiella trailern nedan - för PS4 visserligen, men jag spelat via Steam på PC!
 
Iväg!

   Nu åker jag på sommarens sista semester! Ska bli skönt att glömma vardagen lite genom att dyka ner i stallarbete, och förhoppningsvis få rida någon gång.
   Jag finns på Instagram @GamingByEsme (där jag kanske uppdaterar lite mindre än vanligt), annars är jag hemma igen senast på fredag! Känns lite wild för någon med kontrollbehov på autismnivå att åka bort utan att veta när jag egentligen kommer hem haha, men jag satsar på den bil som lämnar gården sist!
 
   Det kommer faktiskt inlägg här dagligen medan jag är borta - lite har man förberett, ser ni!
 
 
Att fånga en Kampos

   Jag fotade ett par bildserier för ett par veckor sedan - tänkte tanken på hur det kunde se ut då man på Jorvik lyckas övertala en magisk häst att flytta in i sitt stall. Rimligt? Kanske. Här är Esme som lyckas bli kompis med en vild Kampos!
 
 
 
 
Jag har spelat klart Lost Ember

   Lost Ember var en fantastiskt upplevelse och mot slutet var det en känslosam resa för mig. Vilket spel! Kan inte rekommendera det nog mycket, jag älskade det. Något som gjorde mig positivt överraskad var att ett förhållande mellan två kvinnor visade sig vara i fokus, och trots att spelets handling utspelar sig under en forntida kultur fanns det aldrig en fråga om att det inte hade varit normalt.
 
   Spelets introskärm
 
   Sammanfattning: En vilsen själ, en Lost Ember, försöker hitta vägen till andra sidan men finner sig helt ensam i en värld där ingen kan se eller höra den. Själen hittar en varg som tycks förstå den, och tillsammans ger de sig ut på en resa för att ta reda på varför de båda är fast i ett slags limbo och inte kan avsluta sin existens i en värld där ingen av dem egentligen har sin plats. Det visar sig att vargen kan överföra sitt sinne till andra djur för att kunna ta sig över terräng den annars inte hade lyckas korsa, och på resan inser paret att vargens forna liv spelar en stor roll i varför ingen av dem lyckats finna ro.
 
   Det omaka paret hittar en gammal helig begravningsplats
 
   Jag vet inte vad jag förväntat mig då jag begav mig ut på denna färd, men det var inte att ha en story på det här viset. Jag trodde spelet skulle vara mer abstrakt som typ ABZÛ, men jag uppskattade att bli vägledd av lite av en berättarröst. Det finns dock ett spelläge där man spelar "tyst", där det man ser inte förklaras, och det låter intressant. Nu har jag dock inte lyckats hitta alla minnen som är strösslade över nivåerna, så jag kommer nog spela igenom det jag missat på nytt för att försöka få så djup förståelse som möjligt för det jag ser.
 
   Det jag tyckte minst om med spelet är att det är lite opolerat då det kommer till level design och kollisioner - ibland kanske du fastnar i ett pyttelitet dike som du borde kunna GÅ ur, men hur mycket man än hoppar och skuttar sitter man tvärfast. Jag var med om att behöva starta om en nivå ett par gånger för att jag helt enkelt inte kom loss från typ en sten eller något annat korkat som man absolut borde ha kunnat backa bort från.
   Det jag tyckte mest om med spelet är att det gång på gång lyckades förvåna mig. Medan det ibland kunde kännas liiiite långsamt och jag någon gång satt fast lite för länge då jag försökte ta mig förbi en blocker gav det mig en story jag inte förväntat mig, toppade varje föregående kapitel med otroligt vacker level design och då jag trodde antalet djur jag kunde få spela som hade nått sitt maxtal sprang jag på både jättesköldpaddor samt ett av mina absoluta favoritdjur - elefanter.
 
   Jag gav ifrån mig något slags totalt omänskligt ljud då jag insåg att jag skulle få spela en del av det här spelet SOM EN ELEFANT!!!
 
   Det har nog framgått rätt väl att jag tyckte väldigt mycket om det här spelet och jag kommer no doubt spela det igen. Lost Ember finns tillgängligt på Steam, Xbox, PS4 och Nintendo Switch och det här är lätt ett spel jag skulle kunna köpa på Switch nu då jag spelat det på PC en gång. Gjorde samma sak med ABZÛ - har inget emot att kasta mina pengar på spelutvecklare som ger mig bra produkter om jag får uppleva deras fantastiska spel en gång till, på ett nytt sätt!
 
   Här har ni spelets trailer om ni vill se mer:
 
SEMESTER!!!

   Det blev lite tommare här under den här veckan, men nu har jag gått på sommarens sista semester. Det har varit en stressig och lite ångestfylld vecka och det är skönt att det är över nu. För ovanlighetens skull har jag några dagar hemma nu innan jag åker bort för mitt vanliga hästjobb, och i år åker jag även hem tidigare än vanligt. Konstigt! Skönt dock att kunna åka med kompisar i bil och slippa ta tåget mitt i pandemitider. Vi bor ju ändå tillsammans på gården då vi är där, så det är ju lika bra att vi håller vår egen smittohärd till ett mindre utrymme som typ en bil.
 
   Igår släpptes Marwarin i Star Stable! Det är nog den hästras jag varit som mest taggad på under de senaste åren så jag är jätteglad över att äntligen se den på plats. Jag köpa alla fyra hästarna igår lite innan jag ens kommit på namn åt dem, hehe.
   Sen tränsen!! Marwarin har fått ett eget träns (men det är ju förstås inte omöjligt att det blir tillgängligt på andra hästar av den orientaliska typen i framtiden) och jag älskar representationen. Det är verkligen en hyllning till hästens ursprung, fast med Jorvikiska symboler, förstås. Såg något inlägg där någon pratade om cultural appropriation på grund av harpan på tränsets medaljonger, men jag hade personligen tyckt det varit värre att använda symboler med faktisk mening och sedan riskera att placera dem i ett sammanhang där de inte fungerade kulturellt för att tjäna pengar på det. Det om något hade varit att missbruka en annan kultur! Jag är jätteglad över utrustning som representerar mer än bara västvärldens normativa hästhållning i vår fina spel!
   (Sen, medan det förstås alltid är viktigt att respektera andras kulturer, tycker jag inte man bör skrika högt om man inte har tolkningsföreträde. Jag har inte tolkningsföreträde i denna fråga eftersom jag är en vit svensk kvinna, men jag har bildat mig en uppfattning efter att ha pratat med både kollegor och spelare från Indien som alla sagt att de inte tar illa upp i det minsta, utan är glada för representationen i en annars västerländsk produkt som mestadels riktar sig till västerländska spelare.)
 
     Posering gjord av mig för Star Stables räkning. Allt arbete på bilden tillhör Star Stable Entertainment.
 
   Jag måste storstäda innan jag lämnar stan, men nu har jag tid att spela lite spel också!! I morgon tänker jag ligga på min balkong hela förmiddagen och spela Pokémon Shield på mitt Switch...
Det blev... en succé, inte sant?

   Knappt så man tror på det själv, men att se alla reaktioner på förra veckans onsdagsuppdatering är... jag vet inte ens hur jag ska beskriva det. Jag har dokumenterat, spelat, byggt, grävt, skrivit, jagat, klippt och klistrat och tekniskt sett varit en typ av Hawaii Jones på jakt efter en försvunnen skatt under processen som var att producera en tävling i ett spel. Att se hur uppskattad tävlingen är är helt surrealistiskt, men på ett sätt hade det kanske också varit lite tragiskt som jag recenserat hästspel i närmare tio år och inte kunnat plocka fram vad som gör en tävling bra?
  Jag är glad över att det gick så bra som det gjorde och att upplevelsen har uppskattats. Nu får framtiden utvisa vad som händer härnäst.
 
   Posering och hinderbyggnad är gjord av mig för Star Stables räkning. Alla assets och allt arbete på bilden tillhör Star Stable Entertainment.
Mitt huvud snurrar

   Ugh vilken dag. Information från massa olika håll och kanter och huvudet snurrar och just nu är jag ren förvirring.
   Det här är min sista arbetsvecka innan den sista semestern och jag är ledig redan på fredag. Två dagars ledighet innan jag åker bort på jobb är sällsynt, haha. Det kanske blir ytterligare några dagar vid hemkomst, vi får se där. Då kanske jag kan förbereda lite för hästen? Jag vill komma igång lite med YouTube igen, men nu har det gått nästan ett år utan mina kanaler och jag vet knappt hur man renderar ut en video längre. Min tanke är att göra lite The Sims-videor och se hur det känns. Jag var väldigt osäker med det också i början, men jag tror att spelets rating gör det lite... tryggare, liksom. Jag ska börja bunkra lite och se om jag kan komma in i något litet schema igen, för att förhoppningsvis kunna börja med Star Stable igen en dag (då FTC får lite ordning på sina pajasfasoner).
   Jag kan också nämna att jag öppnat upp mina Zoo Tycoon-videor igen. Jag tvekade länge men kände sedan att jag kan försvara min arkitektur som mer konst än gjort för att roa barn. (Asså ni hör ju hur sanslöst det här är...)
 
   Man tänker att man ska vara mindre stressad då man vänjer sig vid sin nya livsstil, men det har åtminstone inte hänt för mig än. Jag ska jobba hemifrån året ut åtminstone, men sen antar jag att vi får se lite vart vindarna vänder? Hela livet är lite knäppt just nu.
 
   Bild från Imagine Champion Rider
Tiden rinner iväg...

   ...men en sak kan jag säga.
 
   Skönt att jag aldrig igen blir 25. Födelsedag i morgon och det må vara något jag hatar, men att vara 25 har inte varit till någon större glädje och kanske nytt år i livet ger nya möjligheter.
 
Långa veckor

  Den senaste månaden har varit så sanslöst stressig, men det har mestadels löst sig den här veckan efter en herrans massa telefonsamtal. Jag hatar och är livrädd för att prata i telefon (hade vilopuls på 110 innan jag skulle ringa ett planerat samtal i veckan... jag kan inte hantera telefonkontakt), men tack och lov har besväret lett till att andra saker löst sig. Jag kom in i den här veckan arg som ett bi och lämnar den med ett lättare sinne och lite mer kontroll över min situation just nu.
   Efter några riktigt långa veckor har jag nu bara fyra arbetsdagar kvar innan sommarens sista semester. Nästa helg väntar jag ett telefonsamtal som jag är oerhört nervös inför, men om jag har tur, kan det vara så att det största stressmomentet jag haft det här året löser sig.
 
   Releasen av min allra första egna onsdagsuppdatering den här veckan har bidragit till lite nervositet på sistone, särskilt iom att det som pågår bakom kulisserna är så oerhört komplicerat om man kommer in som ett blankt papper mitt i semestertider då det inte är superlätt att grabba tag i folk för att få sig en crash course.
   Jag får fortfarande totalt spatt på vissa processer som är riktigt svåra, men jag har lärt mig extremt mycket och förhoppningsvis kommer det här bli mycket lättare till min nästa release - för SJÄLVKLART är jag inte klar här!
 
   Den här veckan har gått i ett med sena kvällar då jag träffat andra människor för första gången på typ forever istället för att typ bo i stallet eller framför min dator, så det ska bli skönt med helg då jag hinner spela lite spel :D
 
   Bild från Flower
Jag minns hypen

   Åh jösses, första gången jag såg den här trailern. Det var första gången jag såg videoklipp från de första Pokémonspelen på Nintendo Switch och jag blir återigen helt varm i själen av att se det här. Nu är Let's Go!-spelen inte direkt mina favoriter av alla Pokémonspel jag spelat, men just att se spelen utvecklas till en produkt där du faktiskt kan sitta med en Pokéboll i handen och spela igenom HELA spelet är ju inget annat än en barndomsdröm. Nu köpte jag aldrig den kontrollen själv eftersom jag kände att det skulle vara en onödig utgift, men jag fick ändå möjligheten att för första gången spela igenom hela Kanto på egen hand. Jag äger faktiskt en virtuell kopia av Pokémon Yellow, men de riktigt gamla GameBoy-spelen är inte så lätta att tolka visuellt och jag gav upp ganska fort. Tur det, för det gjorde upplevelsen med Let's Go! bättre än jag annars kunnat önska.
 
 
   Just nu finns det ett annat Pokémon-spel jag längtar desperat efter och känner samma hype för - New Pokémon Snap. Jag hoppades på detta spel lååååångt innan det tillkännagavs och jag GRÄT då jag såg trailern första gången. Pokémon Snap var ett drömspel för mig då jag var liten och jag ägde det aldrig själv utan kunde bara spela det hemma hos andra. Det är liksom drömmen jag alltid haft, att få spela Pokémon Snap själv, och nu kommer en ny version av spelet med ett tillägg av alla nya Pokémon som dykt upp de senaste 20 åren?! Jag kommer kasta mina pengar på Nintendo sekunden som detta spel släpps! Det har än inte ett bekräftat releasedatum, men jag väntar med spänning...
 
 
   Hoppas att ett releasedatum släpps snart. Hypen är hög, men det är ännu bättre då man kan börja räkna ner dagarna!
Goldenleaf Gauntlet - min allra första tävling

   Jag har pratat lite fram och tillbaka om att jag internutbildats på jobbet de senaste månaderna, men jag har inte gått in närmare på vad det handlar om. Vad som hänt är att jag blivit ombedd att gå in i Star Stable Online's team av Game Designers på halvtid och därmed har jag gått en intensiv utbildning nästan dagligen i ett par månaders tid för att kunna arbeta som Game Designer. Kan säga att det är långt kvar innan det är något jag är 100% bekväm med och det finns mycket att lära (och mycket att sabba - den här spelmotorn är INTE lätt att arbeta med!), men samtidigt finns det saker jag nu kan med relativ självsäkerhet och jag har börjat testa gränser på några saker vi aldrig förr utforskat. Hur långt jag kan, är kapabel till och får tänja gränserna får tiden utvisa!
 
   Efter mycket svett, stress och svordomar (och en herrans massa "hey vet någon vad farao som hänt här?" vilket ändå ledde till att vi hittade lösningar på några grejer som legat nedgrävda i evigheter) kan jag nu presentera min första släppta tävling, Goldenleaf Gauntlet! Jag har alltid ÄLSKAT Falsterbo Hunting och ville hemskt gärna introducera Jorvik för den spännande sporten där man från en samlad hoppbana får sträcka ut i terrängen för att sedan återigen ta tillbaka hästen för att ta sig runt inne på hoppbanan. Det har varit en bra lärdom och det var ett sjukt kul projekt trots mycket stopp på vägen för att lösa olika mysterier och det ska bli spännande att lära känna spelmotorn bättre för att kunna tänja mer på de gränser vi satt för vad tävlingar är i Star Stable idag!
 
   Promobild för Goldenleaf Gauntlet - Posering och slutredigering gjort av mig för Star Stables räkning. Allt arbete på bilden tillhör Star Stable Entertainment.
 
   Måste skicka ut ett stort tack till vår fantastiska GM Karoline som visserligen inte längre är med oss på Star Stable, men som kämpade hårt redan för flera år sedan för att jag skulle få hjälp att utbildas till designer och som själv satt med mig under sena kvällar för att börja lära mig spelmotorn. Utan hennes engagemang hade min nuvarande onboarding varit oerhört mycket svårare än den varit ♥
På tal om gårdagens inlägg...

   Jag gick igenom rätt många av mina SSO-bilder igår och insåg att jag hade så galet många bilder som aldrig använts men som är typ oanvändbara. Fotade i områden som idag ser helt annorlunda ut med kameravinklar som är helt hopplösa - jag vet inte vad jag tänkt då jag fotat bilder med fisheye-perspektiv? Då jag fotar i spelet idag vill jag ha så lite fisheye som bara möjligt och vara så nära hästen som det bara går, vilket inte är jättelätt med hur photomode är utformat. Jag har hur som helst rensat rejält, och insett att jag inte har en enda bild på någon av mina magiska hästar i deras magiska former(!). Jag tror det beror på att jag aldrig någonsin använder vildhästfunktionen och det känns lite skumt att glida runt på en magisk häst till vardags? Jag menar, jag rider dem ju gärna då jag typ levlar men om jag bara ska ut och göra något på random i Jorvik så tar jag ALLTID en "vanlig" häst. Gör ni likadant?
 
   Sakura är en av mina favoriter bland de magiska hästarna, men jag har inte en enda bild på henne i magisk form...
 
Utdaterat!

   Sist arenan vid Jorvikstallet hade dressyrstaket uppe passade jag på att ta en massa bilder för att spara till senare. Vad hände med dem? Jo, självklart är de nu utdaterade eftersom vi har nya staket runt banan. Underbart för att de nya staketen ser såååå mycket bättre ut, men jobbigt eftersom jag stör mig på alla mina gamla bilder nu x)
 
   Esme & Elessar bland gamla staket
Trovärdighet

   Bild från Horse Life 2
 
   Okej så flaggorna på hindrena är spegelvända (röd flagga ska självklart vara på höger sida), men nu är det konerna jag menar då jag säger att jag uppskattar Horse Life 2's trovärdighet. Känns det inte rimligt med koner för att visa dig vart du ska under en ridlektion?
   De flesta hästspel jag spelat visar inte sina spelare respekt nog för att belöna dem med minsta trovärdighet för deras upplevelse, så då ett spel faktiskt gör det - tja, det uppskattas åtminstoen av mig!
Hur ser framtiden ut?

   I veckan hölls en pressträff som uppmanade svenska folket att fortsätta jobba hemma året ut - vilket känns bra för min del. Jag hade svårt att ställa om mig till att aldrig träffa andra människor, men nu då jag är van vill jag inte gå tillbaka till mitt gamla liv. Åtminstone inte på ett bra tag. Jag är glad över att slippa att pendla och jag tycker om att kunna planera min dag hur jag vill trots att jag arbetar. Vill jag spendera morgonen i stallet och jobba sent istället? Inga problem, jag kan gå direkt från datorn till sängen på kvällen. Glömt att fixa lunch? Bara att öppna frysen och dra ut en matlåda istället för att behöva spendera pengar ute. Har en riktig ångestdag? Behöver inte prata med en enda människa.
   Det finns absolut negativa delar också. Mina stressnivåer är mycket högre än innan, men det beror också på en livsomställning jag just nu går igenom. Det är något jag jobbat på väldigt länge, men jag har inte haft någon tur på den fronten än. Jag är inte riktigt redo av att dela med mig av vad det handlar om - än. Jag räknar med att min livskvalité kommer vara avsevärt högre än idag då det väl händer.
   Oavsett är jag glad över att jag är på en arbetsplats där vi har möjlighet för att jobba på distans, och där mina arbetsgivare tagit pandemin på allvar och sett till att vi inte behövt utsätta oss för onödiga risker. Jag känner att min kreativitet tagit stryk av att inte bara kunna vända sig om och prata med kollegor, utan varje konversation kräver mer energi, men i grund och botten har det här absolut varit den bästa lösningen vi kunnat få.
 
   På tal om att spendera mornar i stallet är det vad jag gjort hela veckan. Momma Duck har skadat sig (liten skada som ledde till några komplikationer, så nu kör vi på metacam-kur) så hennes ägare har varit i stallet minst två gånger per dag och jag har följt med en gång om dagen. Det är en rätt lång resa ut, särskilt för mig, så det har blivit ett riktigt projekt. Därmed har jag inte haft tid för annat än Ducky och jobb den senaste veckan, men det har börjat vända nu. Idag ska jag ut jättesent ikväll (Duckys ägare är bortrest och jag kunde inte få tag i skjuts tidigare - om jag ska åka kommunalt till det här stallet kan jag lika gärna campa där för jag kommer aldrig hem igen), men annars är jag nog mest hemma den kommande veckan. Jag hade tänkt posta ett par videor på min engelska YouTube-kanal, faktiskt. Videor från lite "mörkare" spel som inte kan antas vara riktade mot barn. Vi får se hur den planen går, jag har några videor att rendera åtminstone och jag har verkligen helt tappat fokus över hur jag brukar arbeta med videor. Var ändå nära nio månader sedan sist...
 
   Längtar efter att krama på min favoritpålle idag!

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.