Chrome Pointer

SEMESTER!!!

   Det blev lite tommare här under den här veckan, men nu har jag gått på sommarens sista semester. Det har varit en stressig och lite ångestfylld vecka och det är skönt att det är över nu. För ovanlighetens skull har jag några dagar hemma nu innan jag åker bort för mitt vanliga hästjobb, och i år åker jag även hem tidigare än vanligt. Konstigt! Skönt dock att kunna åka med kompisar i bil och slippa ta tåget mitt i pandemitider. Vi bor ju ändå tillsammans på gården då vi är där, så det är ju lika bra att vi håller vår egen smittohärd till ett mindre utrymme som typ en bil.
 
   Igår släpptes Marwarin i Star Stable! Det är nog den hästras jag varit som mest taggad på under de senaste åren så jag är jätteglad över att äntligen se den på plats. Jag köpa alla fyra hästarna igår lite innan jag ens kommit på namn åt dem, hehe.
   Sen tränsen!! Marwarin har fått ett eget träns (men det är ju förstås inte omöjligt att det blir tillgängligt på andra hästar av den orientaliska typen i framtiden) och jag älskar representationen. Det är verkligen en hyllning till hästens ursprung, fast med Jorvikiska symboler, förstås. Såg något inlägg där någon pratade om cultural appropriation på grund av harpan på tränsets medaljonger, men jag hade personligen tyckt det varit värre att använda symboler med faktisk mening och sedan riskera att placera dem i ett sammanhang där de inte fungerade kulturellt för att tjäna pengar på det. Det om något hade varit att missbruka en annan kultur! Jag är jätteglad över utrustning som representerar mer än bara västvärldens normativa hästhållning i vår fina spel!
   (Sen, medan det förstås alltid är viktigt att respektera andras kulturer, tycker jag inte man bör skrika högt om man inte har tolkningsföreträde. Jag har inte tolkningsföreträde i denna fråga eftersom jag är en vit svensk kvinna, men jag har bildat mig en uppfattning efter att ha pratat med både kollegor och spelare från Indien som alla sagt att de inte tar illa upp i det minsta, utan är glada för representationen i en annars västerländsk produkt som mestadels riktar sig till västerländska spelare.)
 
     Posering gjord av mig för Star Stables räkning. Allt arbete på bilden tillhör Star Stable Entertainment.
 
   Jag måste storstäda innan jag lämnar stan, men nu har jag tid att spela lite spel också!! I morgon tänker jag ligga på min balkong hela förmiddagen och spela Pokémon Shield på mitt Switch...


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.