Chrome Pointer

Nu börjar det kännas...

   Jag har flängt runt som bara den i sommar och gjort otroligt mycket grejer och mitt huvud har inte riktigt hunnit hänga med i svängarna, vilket märks av nu. Jag vill bara kasta ut det här som en potentiell disclaimer att det kan hända att jag tar det lite lugnt här i ett par dagar tills jag lyckats få chansen att låta mitt introvert-huvud återställa sig så att det fungerar normalt igen. Man kan se det litegrann som att man har hög feber fast man egentligen inte har feber - men jag är en sån som blir sjuk på riktigt då jag inte hunnit vila upp mig genom att helt enkelt få vara ensam hemma.
   Jag återkommer då jag återkommer!
 
 
När är det heeeeeeelg

   Tycker helgen ska komma nu! Jag har inte haft en enda sovmorgon där jag inte varit tvungen att gå upp till något på över en månad och även fast min helg kommer gå åt till massor av viktiga saker kommer jag kunna lägga mitt schema själv och kan sova PRECIS hur länge jag vill. Jag sitter och håller tummarna för att min familj åker bort i helgen, så i så fall kan jag börja spela in videor igen... Det var ett tag sedan det kom nya grejer på min YouTube nu, men jag har inte en enda video jag kan släppa och behöver alltså spela in nytt.
 
   Dagens uppdatering tyckte jag verkar intressant! Nu är det dock sent och som ni vet hatar jag ljuset i spelet på kvällar vilket leder till att jag rätt sällan spelar på vardagar numera. Jag ska kika närmare på uppdateringen så snart jag kan, men det lutar på att det händer först i helgen.
   Matilda och Ylva är nu tillbaka med en ny säsong av nyheterna på YouTube! Älskar den nya grafiken, det blev riktigt snyggt. Visste ni för den delen att Ylva klipper och redigerar allt i videorna helt själv? Hon är så sjukt grym!
 
Ju större, desto mer hat

 
   Som jag nämnde i min mobilblogg förra veckan kommer ju The Sims 4 släppa katter och hundar senare i år. Jag tänkte att communityt runt spelet skulle vara överlyckligt, men om man tar sig en titt på kommentarerna till denna trailer är det väldigt mycket negativt. Rätt likt det som sägs om SSO - teamet bakom spelet är lata och gör sämre grafik och innehållet är förstås inte bra nog, vilket spelarna vet bergsäkert efter att ha sett en trailer på inte ens två minuter.
   En sak kan vi ju säga direkt - ju större spel, desto mer hat. Jag tror inte att teamet bakom The Sims är lata. Jag misstänker å andra sidan att de är effektiva som bara den och har specifika team som arbetar på olika expansioner; t ex att ett team har arbetat heltid under en längre period med just detta husdjurspack och att ett annat team har jobbat heltid med det småbarnspack som släpptes häromdagen. Hur spelet sedan ser ut handlar inte om lathet, det handlar om den vision teamet och dess lednig har haft med produkten. Jag har väldigt svårt att tro att de som arbetar med en produkt som denna inte bryr sig om slutresultatet...
 
   Jag tror det kan vara bra att tänka på det där. Vad sjutton tjänar vi som spelare på att anklaga ett team med speldesigners för att inte bry sig om vad de arbetar med samtidigt som man märker hur mycket tid och kärlek som läggs ner på produkterna? Kan också vara bra att fundera på om visionen teamet har med spelet går i linje med vad man själv förväntar sig istället för att genast lasta ut sig ordet "lat". The Sims 4 har ju en helt annat grafikstil än dess föregångare, och jag lovar er att det är gjort med mening och med mycket omsorg och omtankte (samt att det någonstans där finns en Art Director eller motsvarande som godkänner allt som syns i spelet för att det ska hänga ihop och se snyggt ut).
Det blev en vit en!

   Jag har funderat lite över Hannoveranarna och kom fram till att jag troligtvis skulle gilla skimmeln mer med lång man. Jag gillar verkligen den korta manstilen den hästen har, men jag tror jag hade uppskattat skimmeln mer om manen varit helt vit. Jag misstänkte dock att skimmeln skulle vara fin i lång man, och det såg faktiskt ännu bättre ut än jag tänkt mig! Himla snygg häst :D
 
   Jag ligger ju efter något enormt med presentationerna av mina hästar, men jag ska väl försöka komma ikapp lite. Det jag kan säga just nu är att min senaste häst heter Coco Vanilla och har tilltalsnamnet Coco!
 
  Esme och nytillskottet Coco! Hon passade riktigt bra i den långa manen!
 
   Den stora anledningen till att jag köpte Coco var att få testa Guillermo Gaedas nya tävling. Riktigt snygg tävling med coola hinder (VATTENMATTORNA!!!) och jag tycker det låter som en kul grej med speciella tävlingar för olika hästraser. Ska bli kul att se vad det blir härnäst - kommer det vara exakt samma tävling för alla raser eller kommer det vara oliak varianter?
   Vi får väl se om det är så att det är dags att lyfta fram en annan hästras i morgon eller om Guillermo försvinner iväg ett tag på andra äventyr, men jag tycker det är en kul idé. Hoppas bara att  det inte blir så att det blir det enda som kommer i varje uppdatering de dyker upp i, känns som att det då skulle bli tjatigt väldigt fort... vore bättre om det var som med Hästmarknaden att det alltid fanns ett fast schema samtidigt som det kommer andra saker till spelet. Vi får väl se hur det spelar ut sig!
 
   Har ni testat tävlingen? Vad tyckte ni?
Ny header för nya tag!

   Jag gillar verkligen min nya header! Jag ska fundera litegrann på min grafiska profil nu till hösten. Att försöka få allt jag gör lite mer sammanhängande vore trevligt, men lite sånt har jag redan förberett. Ska bli kul att se vad ni tycker om det då jag är redo att visa det! Jag vet att jag tjatar om det, men jag är sjukt taggad och pysslar med det hela tiden så fort jag har en stund över.
   Nu till helgen kommer jag kunna spela in nya videor, vilket är väldigt skönt. Lite stressad blir man ju då man inte kan leverera som vanligt, för jag är ju van att kunna kasta ur mig videor närhelst jag vill.
   Jag kan berätta om en grej som inte är så himla rolig då det kommer till att arbeta med YouTube, och det är då man ska deklarera vilket man måste göra en gång per år då man tjänar pengar. Man måste ju betala skatt på alla pengar man tjänar och även fast jag sparat allt jag tjänat (är stenhård med min ekonomi vilket lönar sig vid såna här tillfällen) så tar det ju emot rätt mycket då man ska betala ett femsiffrigt belopp i skatt just för att det blir så mycket på en gång, haha. Fy farao, bara att skicka iväg restskatten så fort som möjligt så det är ur världen!
 
   Idag ska jag försöka spela SSO, det hanns inte med igår. Jag tänkte nog köpa en Hannoveranare för att testa det nya loppet, men jag vet inte riktigt vilken än. Spännande ändå!
 
  Gammal bild från i april då Esme mötte upp med Lisa och Linda för att kapa en pråm
Vilken vecka!

   Kaos hela vägen, haha. Jag är ju van att jobba hela semestrarna men igår blev det knas då alla tåg blev inställda och jag inte kunde ta mig hem. Jag tröstade mig med att rida en sväng på favorithästen och hänga framför tvn för att se Peder Fredricson ta EM-guld så det gick ju ingen nöd på mig, men annat var det i morse då jag tidigt åkte tåg hem till Stockholm, spurtade hem med all packning och bytte till rena kläder innan jag åkte tillbaka in till Stockholm för att börja jobba. För en som mig som lever på att få ha mina rutiner har den här dagen varit vidrig haha, men det är jätteskönt att vara hemma! Förra veckan var väldigt rolig men också hemskt intensiv, och nu ser jag fram emot vad hösten har att erbjuda.
 
   Det blev en sväng till SSO-kontoret idag också då Stacy Place besöker Sverige! Om ni inte följer hennes äventyr på YouTube tycker jag ni ska börja med det direkt. Stacy är grym och jag är verkligen glad över att ha fått chansen att lära känna henne. Jag fick också ett nytt rosa "gummiarmband", eftersom mitt gamla var så solblekt att det knappt var rosa längre, haha.
 
 

My old bracelet versus the new one I picked up today 😂 can't believe that it could lose its color like that! #SSO #StarStable #StarStableOnly #StarStableOnline #StarFam #BeTheHero

Ett inlägg delat av ✨Esmeralda "Esme" Silverforce✨ (@esmesilverforce) Aug 28, 2017 kl. 8:56 PDT

 
 
   Som tidigare nämnt har jag flera projekt på g. Jag ligger enormt mycket efter med YouTube eftersom jag fick slut på nya videor i mitt videobibliotek innan jag åkte, jag har inte hunnit kolla på senaste uppdateringen i SSO, jag har en massa obesvarade mail och tonis med kommentarer som jag nu också ska gå igenom - och då har jag inte ens nämnt alla hemska vuxengrejer som räkningar osv, hehe. Idag började jag kika mer på de datordelar jag ska beställa och det kommer bli ett riktigt monster som går för myyyycket pengar. Jag hade dock satt budgeten högt nu för att få mig en riktigt bra dator och jag har fått hjälp att välja ut delar samt får hjälp att bygga ihop den. Är ni intresserade av att veta mer om min nya burk? Kan ju berätta mer om intresse finns (som exakt vad jag kommer ha i den och vad notan går på).
 
   Hoppas ni får en fin kväll - nu ska jag försöka landa lite i vardagen!
Då var det höst! (Typ)

  Bild från Horsez Ranch Rescue
 
  Nu är hösten här för mig eftersom min sommarsemester är över (läs mitt extrajobb har klarat av alla årets ridläger) och jag är taggad! Jag hoppas kunna avslöja mitt senaste projekt för er inom ett par veckor... Jag var så frustrerad den veckan innan jag åkte på semester eftersom jag inte bodde hemma och kunde fortsätta jobba på det!
 
   Nu har väl alla och deras faster börjat skolan igen och jag är glad att jag är färdig med skolgången, haha. Inte alltid kul att vara vuxen, men då man har ett jobb man trivs på är det tusen gånger bättre än att klättra in i skolbänken med massor av läxor och plugg även efter skoltid. Hoppas att ni alla kommer ha tid till att spela SSO (och alla andra spel ni vill spela) skolan till trots denna höst!
Levande varelser i Pandoria

    I Starshine Legacy såg vi aldrig något levande i Pandoria mer än skuggsökare/mardrömsvarelser/whatever man vill kalla dem. Däremot nu i SSO finns det sna här skumma rockor som flyger runt, och det lyfter frågan om vad mer man kan tänkas hitta här! Är Pandoria i SSO äldigt influerat av tropiska rev eller är det bara den här delen av stället som är på så vis...? Ska bli sjukt spännande att få lära sig mer!
 
 
Idag kommer jag hem!

   Idag lämnar jag skog och hästar och åker hem till verkligheten igen - semestern är över för denna sommar. Dags att börja planera höstens projekt samt min nya dator på allvar!
 
   Snart kommer det väl vara typ såhär kallt ute också, hugaligen...
En ny nyckel

   Det här inlägget innehåller spoilers från de senaste huvuduppdragen! Btw, då jag är hemma från semestern igen kommer jag sluta spoilervarna - det  har gått så lång tid nu.
 
   Innan jag åkte på semester frågade jag om inspiration till inlägg på min Instagram, och ett av förslagen var att jag skulle skriva om hur jag tror man tar sig tillbaka till Pandoria och var nästa portalnyckel kan finnas.
   Men vet ni vad, jag tror nästan inte att det blir en till portalnyckel! Anne behövde nämligen aldrig en portalnyckel under Starshine Legacy, och jag antar att det är just för att hennes kraft går ut på att öppna dessa portar. Därför funderar jag på om det är dags för vår spelarkaraktär att lära sig mer om Solens Cirkel för att sedan kunna öppna en portal själv. Och, jag tror det kommer hända här:
 
   Officiell bild på Väktarnas Dal
 
   Jag tror att platsen är sammankopplad med Pandoria just för att samma statyer (okej de såg inte exakt likadana ut med det var typ tolv år sen) fanns i Pandoria första gången Anne kom dit. Jag tror det här är för coolt för att vara ett sammanträffande, särskilt eftersom det finns en trappa längst in i dalen!
 
  Anne besöker Pandoria i Starshine Legacy: Episod 3
 
  Det är vad jag tror - att vi inte behöver en ny nyckel eftersom vi borde kunna använda kraften själva! Vad tror ni?
My Horse And Me 2, Del 13

Fler Islandshästar?

 
  New Hillcrest lever för sina Islandshästar! Här är Esme och Spirit ute och tjuvkikar på dem.
 
  Islandshästarna är en av de mest populära hästraserna på Jorvik, trots att den också är den hästen som har högst levelgräns. Den må vara dyr, men den är också exklusiv eftersom den har en extra gångart. Många gillar dem också för att de är förtjusta i Islandshästar ute i verkliga livet.
   Jag har ingen som helst relation till Islandshästar ute i verkligheten och jag har suttit på en bara en enda gång (vilket var typ en katastrofritt, hästen förstod helt att jag inte hade en aning om hur man fick en att röra benen som en skulle), och jag känner inte heller att jag har någon direkt relation till hästen i SSO. Den är fin, men det finns många andra hästar jag helt enkelt tycker mer om. Samtidigt är Islänningen så bra för att den kan ha så många olika färger, så det är en rolig häst så och jag har inget emot att det kommer fler. Det finns dock en grej jag ogillar väldigt mycket med hästen, och det är att den står så konstigt på frambenen. Den står inte under sig utan står bredbent med halva benen vridna utåt så att den blir extremt utåttåad, och jag tycker det förstör mycket av hästens intryck. Den skulle behöva breddas vid bogen (vilket borde gå genom att rotera de ben som redan finns i modellen) medan benen förs in under hästen och roteras åtminstone från knäet och neråt för att tån ska peka framåt istället för utåt. Den är utåttåad även bak, men det ser inte lika extremt ut. Om exteriören skulle förbättras (eller exteriör, det är nog en animationsmiss och ligger nog inte i modellen) skulle jag nog vilja ha fler Islänningar än vad jag har idag!
 
   Om man skulle se till vilka färger nya islandshästar skulle kunna ha är det inte riktigt lika enkelt, för vi har redan en drös med färger. Det jag ser är rödskäck, bork och black, men jag kan inte riktigt komma på vad mer som skulle kunna dyka upp. Olika varianter av skäck?
 
   Jag tror att det finns mycket kvar att hämta med Islandshästen, men jag kommer nu åter nämna animationer. Islandshästen har ju nämligen ytterligare en gångart, alltså flygande pass. Tänk att få in det i spelet? Hästen skulle öka så enormt i värde och jag misstänker att den också skulle bli ännu mer populär. Det kan ju vara något man får köpa från en hästtränare likt leda häst-funktionen, för att säkerställa att man inte skulle behöva köpa Islandshästar på nytt, eller om det nu var en automatisk uppdatering... Jag skulle dock nästan hoppas på att det vore köpbart, eftersom många islänningar ändå bara är fyrgångare.
 
   Där har ni mina funderingar kring de fluffiga Islandshästarna - vad tycker ni om dessa populära hästar?
My Horse And Me 2, Del 12

Allt möjligt händer

Hallå där! Tänkte kasta in lite mobilbloggning mitt i semestern.


Jag är mitt ute i ingenstans och jobbar på ridläger. Eftersom jag just nu är inne på sommarens femte läger (sjätte om man räknar det jag gått på själv) för min del känns det som att sommaren har varat för evigt och det känns också som om jag varit här hur länge som helst trots att jag kom i fredags och bara chillade runt första dagarna innan jag började jobba.

Jag har ett par roliga saker att prata om! Först och främst har jag fått tre månaders PRO-medlemskap på Blogg.se som är min bloggportal. Detta för att jag har haft problem med deras app och deras support utlovade dessutom att det snart kommer en ny och förbättrad bloggapp. Det ska bli jättespännande, det kan vara till stor hjälp för oss som bloggar mycket!

Nummer två gäller The Sims 4 som idag släppte ett nytt Stuff Pack och som senare i år ÄNTLIGEN släpper ett pack med husdjur! Hundar och katter närmare bestämt. Synd att hästar inte är med, men jag har en känsla av att det kan komma senare. Folk spelar ju fortfarande The Sims 3 enbart för hästarna så utvecklarna skulle ju kunna dra in mycket pengar samt precsence i sociala medier genom att ta tillbaka hästarna. Jag är så taggad på att se mer!

Gällande SSO har jag inget att prata om just nu, haha. Ska undersöka senaste uppdateringen då jag är hemma igen!

Jag kommer hem igen på söndag men det går ingen nöd på mig. Livet är ganska ok då det går ut på stalljobb och då dagarna både börjas och avslutas med att rida en tjock och go ponny till och från hagen...

Hare fint så länge!

Besattheten över Asklandet

   Längst in i Dinodalen finns en plats som heter Asklandet. Platsen är avspärrad och det går inte att gå in där, men sedan Dinodalen släpptes har det varit någon slags besatthet kring vårt community där man vill dit. Och jag måste erkänna att jag inte förstår varför.
 
   Asså jo, jo, jag begriper ju att så fort som någon säger "nej" eller "stopp" kommer alla fråga "varför". Men samtidigt begriper jag inte hetsen över Asklandet. Vad förväntar man sig finna där? En väg fram till en vulkan? Jag är mycket mer intresserad av Fornkungens bergsväg, som ska leda upp mot... ja, ingen vet nog riktigt. Men, det är ett mindre område som SSO-teamet lovade skulle öppna en dag - och de lovade det 2012. Jag är långt mycket mer nyfiken på Fornkungens bergsväg än Asklandet! Det känns som att det finns fler mysterier att hämta i en dal som sägs hemsökas varje vinter, trots att vi fortfarande inte märkt något av det (tips för vintern, SSO?).
 
  Fornkungens bergsväg som sträcker sig där borta i horisonten...
My Horse And Me 2, Del 11

Framtida områden

   Innan jag åkte på semester fick jag en fråga på Instagram om jag kunde skriva om de områden jag tror ska komma till spelet i framtiden - so here goes!
 
   Den enda område som vi hört om men som inte finns i spelet idag är Firfall. Vi vet att det ligger öster om Firgrove, och mer än så vet vi inte. (Om ni tänker hänvisa till videor där folk buggar sig in i stängda områden - gör inte det. Noll intresse och saker som bryter mot spelets användarvillkor ska inte ta plats på min blogg.) Utöver Firfall, som högst troligt ska släppas en dag, vet vi absolut ingenting. (Okej, det finns ju Norra Länkens Dal, men det tror jag inte blir så intressant hehe)
 
   Om vi går tillbaka i historien är SSO baserade på tre äldre spelserier. Starshine Legacy, Star Academy och Star Stable utspelade sig alla på Jorvik, och som ni ser på kartan nedan där jag klippt in Silverglade på en karta över de originala Star Stable-spelens karta ser ni likheterna:
   Viktigt att veta är att de första Star Stable-spelen fanns i fyra olika versioner och kartan ovan är manipulerad - det går alltså inte att spela över hela området markerat i orange i något av spelen.
   Jag hoppas något enormt på att SSO-teamet kommer fortsätta ta inspiration av de gamla spelen då de ska börja jobba sig norrut en dag. Inspiration är nyckelordet! Silverglade, Skördebygden, Epona, Gyllenåsarnas Dal och Sydhoven fanns nämligen alla i spelet Höstryttaren, men det såg extremt annorlunda ut jämfört med vad det gör idag. (Om ni vill se mer, klicka HÄR) Det är för det bättre också, för hela området som vi idag känner som Epona var helt tomt. Gröndal fanns inte heller, men typ där låg istället gamla Hillcrest.
   Jag vill ju helst se spelet expandera norrut av nostalgiska skäl, men också för att jag knappt kan vänta på att se hur teamet skulle tackla gamla städer (jag är helt ok med om de lägger till en by, men om de tar bort en...). Att se de fyra ridhusen som finns där i norr, byarna i Vårryttaren som alla tre var så vackra redan från start, Hermans eget slott Herman Castle, rancherna högt uppe i norr och för att inte tala om Pine Hill.
 
   Jag är helt enkelt inte jätteintresserad av just nytt - däremot vill jag se hur vi kan föreställa oss det vi redan känner till som nu får chansen att utvecklas. Jag tror att särskilt rancherna allra högst upp i norr kan bli de coolaste platserna i spelet! Frågan är vad som händer härnäst - jag tror att de flesta gissar på Firfall som höstens område, så dår är frågan vad som kommer efter det...
My Horse And Me 2, Del 10

Freya eller Freya?

 Då Hannoveranaren kom till SSO och jag läste nyhetsposten (jag var ju bortrest och kunde inte spela) fick jag lite blanade känslor inför den "hemliga" färgen. Ni vet, de visar alltid två färger och släpper sedan en tredje som är tidigare ovisad tillsammans med dem? Den veckans hemliga färg var en svart häst med bläs och strumpor, och jag tycker den är sjukt fin! Mitt problem är... Freya.
 
  Officiell bild från Star Stable
 
   Jag tillhör ju de här uråldriga spelarna som började spela länge länge länge innan det gick att köpa hästar i spelet. Jag började spela hösten 2011 och funktionen där man kunde köpa hästar kom under våren 2013, och då kunde man bara köpa max sex hästar. (Det utökades sedan till åtta, sedan till tio, sedan till oändlighet då Hästön kom.) Det fanns ju inte jättemånga hästar att välja bland, men jag valde med stor försiktighet för att inte behöva sälja någon häst som många andra gjorde (många sålde och köpte varje vecka, för de hade inte plats för sina favoriter). Därmed spelade jag ett rätt bra tag med bara två hästar, min gamla trogna Ash samt Holländaren Iddy som var mitt första inköp.
   Då det gick att byta manstil på hästarna (ni hör ju vilken hemsk värld det var, saker var inte bättre förr) köpte jag mitt första sto, vilket blev Oldenburgaren Freya. Freya har alltså hängt med mig jättelänge, men jag undrar nu om hon ska få sig en uppdatering...
 
  Esme och Freya inspekterar den nyanlände
 
  Jag tycker nog bäst om den här Hannoveranaren av de tre, men jag känner att det är riktigt onödigt att ha både den OCH Freya eftersom de har i princip exakt samma färg... så om den köps får Freya byta ras och bli Hannoveranare istället för Oldenburgare. Jag är helt på att byta ut hästar mot nya versioner, men jag har något emot att byta ras. Det känns som att man liksom byter bort den på riktigt då? För jag gillar mina pixelpållar och jag vill inte byta bort, bara uppdatera. Så tänkte jag också med min Jorvikiska ponny Gigi, för jag funderade ett tag på om hon skulle bytas mot en Welshponny i samma färg (isabell) innan jag kom fram till att deras färger skiljde sig så mycket åt att hon inte skulle vara Gigi längre.
   Ett annat frågetecken är manen, som jag tycker är cool - men det känns som att Freya ska ha sin långa man, stallets drottning som hon är.
 
  Freya och Freya?
 
  Urk, dilemma! Jag får fortsätta fundera på det här, men så länge kommer jag inte köpa en Hannoveranare eftersom jag inte kände för någon av de andra färgerna just nu. Ska bli spännande att se vilka färger som kommer i framtiden though!
My Horse And Me 2, Del 9

Lite klargörande

   Jag vet att det gått lite rykten om oss spelare som är Ambassadörer som gäller att vi inte får/kan/vågar säga negativa saker om Star Stable, och jag har fått höra både en och två gånger att jag är företagets gullegris. Tack för den, det låter faktiskt rätt förnedrande. (Jag vet att det ofta handlar om avundsjuka though - men jag är inte Ambassadör eller får göra roliga samarbeten med Star Stable bara för att. Jag har varit väldigt aktiv i min roll inom communityt och har jobbat hårt både med mina sociala medier och Jorvikipedia, och det är därför jag är där jag är idag. Det gör mig inte mindre ledsen över att bli förolämpad.)
 
   Om ni tittar tillbaka i det här bloggarkivet ser ni att jag genom åren har haft stora problem med vissa aspekter inom SSO. Jag har klagat jättemycket. Det är ett under att jag fått chansen att göra samarbeten med SSO, mycket har jag klagat. Men grejen är också att det här företaget lyssnar på sina kunder. Jag vet att det fortfarande är något många inte greppar, men teamet i det här företaget har så mycket kärlek för sina spelare. De lyssnar. De gräver och rotar var de än kan ta sig på nätet för att hitta tankar och åsikter från vårt community för att veta vad de ska tänka på då de fortsätter utveckla spelet. De diskuterar mellan varandra så fort de får tid över, pratar om den där idén de hörde från någon spelare eller den där hästfärgen de hört någon annan föreslå. Det är svårt att inte svepas upp av andan på kontoret då man vandrar in där. Det är högt tempo, tonvis med projekt på samma gång (som självklart sköts av många olika människor), många deadlines och stor passion för spelet.
 
   Med det sagt är jag väldigt positiv till vad som händer runt om spelet och företaget - men jag är också väldigt mån om kritik. Jag vet dock att det inte finns någon vits att posta viss kritik öppet som jag gjorde förr. Vissa grejer postar jag öppet och är helt ok med, men vissa mer negativa grejer tar jag istället upp direkt med någon som har nytta av informationen. Det gynnar alla på ett bättre sätt liksom, och jag har i slutänden mer positivt än negativt att skriva om, vilket också gör mina sociala medier lite trevligare. Hur kul vore det att läsa min blogg om jag bara pratade om saker jag inte gillar? Att skriva om vissa negativa saker kan också starta kedjereaktioner som inte alltid är särskilt trevliga, och missförstånd uppstår så lätt. Minns ni för några veckor sedan då en spelare försöket övertala alla andra om att företaget lurar oss på pengar för att hon helt enkelt inte förstod att pengar har olika värde i olika länder? Det finns ju en anledning till att man betalar mer för spelet om man bor och jobbar i USA än om man bor och jobbar i Polen.
   Star Stable väljer inte sina Ambassadörer utefter vilka som har många följare på Instagram eller vilka som skriver snällast saker om spelet. Vi som är Ambassadörer är utvalda för att SSO-teamet anser att vi bidrar till en god stämning online, vilket helt enkelt betyder att vi är trevliga och vänliga och inte snackar skit om andra spelare eller hänger ut spelare vi inte tycker om. Vi följer produktens användaravtal (vilket konstigt nog inte är en självklarhet för alla - vi har ju alla accepterat att följa det då vi började spela, då är det bara att faktiskt göra det också) och uppmuntrar att spela för att det är kul. För det är väl därför vi alla är här egentlgen? För att det är kul? Jag skulle då inte vilja lägga så här mycket pengar, tid och energi på något som jag inte tycker om!
 
  Jag spelar Star Stable, skriver om Star Stable och pratar om Star Stable för att JAG älskar det här spelet. Jag gör det inte för att göra någon annan nöjd! 
My Horse And Me 2, Del 8

Då Thomas Rockwell kom hem

   Det här gjorde jag för jättelänge sedan, men jag har bara inte haft orken att skriva om det riktigt. Det slog liksom ihop sig med det här med nya kameravinkel i spelet och jag var så oinspirerad till att spela då.
 
   Jag har inte så jättemycket att säga heller, mer än att det rä skönt att veta att familjen Rockwell är återförenad! Det var intressant att det finns en alkemist vid Månskäreby också, och jag hoppas att Frederik kommer dyka upp igen. Kan nämligen bli intressant om han får för sig att göra guld eller evighetselixir!
 
  Esme och Goldeen hälsar på Frederik
 
   Frederiks bok var typ det coolaste i hela uppdragskedjan, hehe... jag älskar böcker! Titta bara så fin den var:
 
  BOK!!!
 
   Nejmen, jag tyckte det var roliga uppdrag som slutade riktigt snyggt, men jag har inte så mycket mer att säga om dem. Hoppas att vi får möta familjen Rockwell igen i framtiden!
 
 
My Horse And Me 2, Del 7

Önskefunktion!

   Jag har under åren pratat mycket om att jag önskar en uppdatering till man- och svansbytet hos häststylisten, så att man kan välja man och svans separat, men det finns en annan grej jag önskar där, vilket är att kunna lägga manstilar "på lager".
 
   Jag förstår ju att det är ett pengaknep att man måste köpa manstilar, smink och frisyrer på nytt varje gång man vill byta, men jag skulle önska att man kunde ha ett lager på två-tre olika av varje grej som man kan byta mellan. T ex om jag går till en stylist i en skönhetssalong skulle det vara kul att köpa upp till tre olika frisyrer som jag sedan kan byta mellan gratis, men om jag vill ha en fjärde måste jag byta ut en i mitt lager och istället betala för den nya. Det skulle promota lite mer variation och jag tror det vore kul. Jag skulle t ex köpa knoppar till alla mina hästar, så att man kan växla över till det enkelt om man vill göra något dressyraktigt. Samma sak skulle gälla för Esme om det kom fler frisyrer (då tänker jag i synnerhet på om det kommer en snygg håruppsättning som passar för dressyr, tänk donut eller hårnät). Jag tror faktiskt det är något som många skulle ha glädje av - åtminstone jag skulle spendera mer pengar än jag gör idag, eftersom jag idag bara köper den stil jag gillar bäst och sedan aldrig byter.
 
  Min fjording Pichu är en sån häst som jag gärna har flera manstilar åt! Alla stubbman though, men det finns ju flera olika varianter. Jag vill dock inte lägga pengar på det om det även kostar att byta tillbaka som det gör idag.
 
   Det är dock en intressant fråga - hur ofta händer det att ni byter frisyr/smink eller manstil på hästar? Skulle ni ha nytta av funktionen jag önskar mig?
My Horse And Me, Del 6

Den sista på ett tag

   Nu är jag på semester på riktigt fram till nästa söndag och kommer inte ha tillgång till dator alls fram till dess. På sistone har jag inte kunnat spela in några nya videor, och därför ligger jag "efter" på YouTube, men jag kommer självklart jobba på att börja släppa nytt material då jag kommer hem igen.
 
   Den här videon släpptes i onsdags och är min sista fram till att jag kan spela in nytt igen. Håll till godo!
 
Ni då?

   Jag pratar ju om massvis med olika hästspel här på bloggen, men vilka hästspel spelar ni? Eller spelar ni bara SSO? Vore jätteintressant att höra!
 
  Lily och Liam från Horsez Ranch Rescue
My Horse And Me 2, Del 5

Hur jag fotar i spelet

   En av de vanligaste frågorna jag får är hur jag fotar/filmar i SSO, och nu var det några år sedan jag skrev om det här sist. Därmed kommer här en uppdaterad guide!
 
   Jag använder ett program som heter Fraps. Det är gratis att ladda ner och jag använde gratisversionen i flera år. Dock kan man inte filma längre videor med programmet om man inte betalar, och därför köpte jag premiumversionen. Ni hittar mer om Fraps genom att klicka HÄR.
   Fraps funkar på så sätt att då du fotar en bild eller spelar in en video hamnar de automatiskt i mappar på datorn, dit du sedan går för att hämta upp materialet. Både bild och video är i GRYM kvalité, men videorna blir alltid extremt stora i filstorlek på grund av det. Jag har en extra hårddisk som jag använder enbart för att spela in film på, så att jag inte får slut på hårddiskutrymme medan jag spelar in.
 
   Så länge som Fraps är igång (jag har ALLTID Fraps igång så länge som datorn är påslagen) kan man när som helst klicka på tangenten man valt som "fotoknapp" i spelet för att ta en bild. Bilden sparas sedan i den mapp man valt. Jag redigerar väldigt sällan de bilder jag fotar, så 99% av det ni ser här på bloggen är helt oredigerat och det enda jag har gjort är att beskära bilden samt lägga på min logga. Min logga är en helt vanlig bild jag målat i Photoshop (och jämnat ut i Illustrator) som jag bara klistrar på varje bild jag visar här. Jag har den i både vitt och svart som jag använder efter behov och jag lägger oftast på en ramlinje på den vita loggan för att framhäva den bättre.
   Värt att nämna (för folk frågar alltid) är att Photoshop inte är gratis.
 
   Förenklat ser processen ut såhär:
 1. Jag fotar bilden i spelet med hjälp av Fraps.
 2. Jag öppnar upp bilden i Photoshop.
 3. Jag beskär bilden, lägger på min logga och sparar ut bilden i PNG.
 4. Klar!
  En väldigt gammal bild på Esme och Corinne, som följt alla dessa steg
 
  Mina videor spelas in i Fraps och jag klipper samt sparar ut dem i redigeringsprogrammet Sony Vegas Pro 13. Programmet är inte gratis, men man kan ladda ner en testversion gratis.
 
   Jag är inget proffs på något här, men det fungerar bra för mitt syfte. Det behöver inte vara trassligt för att se ok ut!
My Horse And Me 2, Del 4

Min favoritdel i de nya huvuduppdragen:

 
   Åtminstone dialogmässigt:
  Fripp aint got time for this
My Horse And Me 2, Del 3

Aw...

   Gulligt är det, detta nya The Sims-pack som kommer snart, men jag hade hoppats på fler grejer att bygga med... känns mest som grejer som passar för lekparker. Men det kanske visar sig att det finns grejer värda att betala för ändå häri? Vet att många är glada över packet för att det inte finns jättemycket grejer till småbarn i spelet ändå, men jag vill ju bara ha grejer att bygga coola hus med x)
 
   Hallå alla The Sims-spelare, vad tycker ni om det här packet?
 
Min besvikelse över Ultra Sun/Ultra Moon

   Som de flesta av er vet sedan länge är Pokémon ett väldigt stort intresse för min del, och jag följer med iver allt som händer kring spelen. Nya spel inom serien är alltid av intresse, men vad jag blev besviken då de senaste spelen tillkännagavs!
 
   För er som inte är invigda ska jag förklara lite hur det brukar se ut. Pokémonspelen har under de senaste 20 åren (ja, 20) utvecklats väldigt mycket från start till där vi är idag. Varje gång som spelen har steppat upp sig några steg på utvecklingsstegen både i form av helt nya Pokémon såväl som nya funktioner och bättre grafik har det blivit ett generationsbryt, vilket innebär att då man pratar om Pokémon pratar man alltid om generationer. De första spelen tillhörde alltså Generation I medan vi just nu har kommit så långt att vi är på Generation VII.
   Under Gen III började det göras remakes på de äldsta spelen, alltså kom det nyversioner av Gen I. Under Gen IV gjordes det remakes på Gen II. Det gjorde att jag började tagga till, för jag hade aldrig haft möjlighet att spela spelen från Gen III, och enligt logikens lagar skulle alltså Gen V bjuda på både två nya spel samt två remakes.
   Eller inte. Inte bara bjöd Gen V på de spel jag ogillar mest (Black & White), de bjöd på två till spel jag ogillar jättemycket (Black 2/White 2) och gjorde inga remakes!!! Skandal! Nejmen, Gen V förbättrade mycket men på ett sätt var det väl rätt bra att det väntades, för jag trivdes inte alls i generationens grafikstil. Gen VI å andra sidan, DRÖM! Och där kom äntligen remakes av Gen III, som var minst lika bra som jag hoppats på.
   Sen kom ju nu Gen VII. Många säger att det är de bästa spelen av all time, de flesta av oss tycker åtminstone att det är de svåraste, men det var ett helt nytt kapitel i Pokémons historia. Och jag taggade så hårt för att det skulle bli en remake på Gen IV, mina favoritspel, för det skulle bli så bra...
 
   Nope. Istället för att göra remakes av Diamond & Pearl ska de göra precis som i Gen V och släppa helt nya spel. Och jag begriper inte deras koncept! Så vi hade alltså Sun & Moon, och nu ska det istället komma Ultra Sun & Ultra Moon... Jag kände mig så besviken efter Black 2/White 2 (storyn var inga problem att spela, men jag ogillade generationens nya Pokés och post-game var inget att hurra för imo) att jag tog en flera lång år paus från Pokémon, och jag hoppas verkligen att de inte gör en liknande grej nu.
   Spelen kommer i november, och jag väntar med skräckblandad iver på mer info och fler bilder så att man ser vad man ska förvänta sig. Precis som med Gen VI tror jag dock att jag ska vänta med att köpa de här spelen, om jag inte magiskt kommer över en stor summa pengar, haha. Sun & Moon var galet bra, men jag skulle faktiskt inte vilja spela något av dem igen just för att tempot i alla överflödiga cutscenes nästan förstörde upplevelsen...
 
 
   Är det några av er som också väntar på Ultra Sun och Ultra Moon?
My Horse And Me 2, Del 2

Storheten i det lilla

   Det här inlägget kommer handla om förra veckans uppdatering, så om ni fortfarande inte vill se något från Pandoria:
 
 
   Efter förra veckans uppdatering är det en väldigt positiv stämning i communityt (uppdateringsmässigt - sen är det massa tjöt från spelare som är arga över att de inte får bryta mot spelets användaravtal men de kan ju sätta sig i båten för de har frivilligt accepterat avtalet och måste då följa det). Hur kan det inte vara positivt? Pandoria är ju här, och det är nog minst lika spännande för nyare spelare som har något att se fram emot som för oss som hängt med sedan Starshine Legacy och först klev in i Pandoria för tio år sedan. De få som faktiskt klagar säger att uppdateringen var för liten, vilket jag kan tycka är lite att ta it. Ja, det höll sig bara över en dag, men jag tycker att jag spelade igenom det hela rätt fort och det tog mig nog ändå någon timme... Det var ju så mycket att titta på ändå!
 
   Det var kanske inte jättemånga uppdrag, men man kan faktiskt säga att det kom TVÅ nya områden! Dels Stenhuggarens valv, dels Pandoria självt. Båda känns välarbetade, även om de kanske inte var jättestora. Pandoria har ju nu en massa assets färdiga (växter, texturer, ljud, rockorna osv), vilket innebär att då vi får se mer av det kommer det vara lättare för teamet att bygga ihop världen eftersom de redan har lite att jobba med. Och ja, jag är bergsäker på att det finns fler platser att upptäcka i Pandoria! Bara i Starshine Legacy fick man besöka två platser, och jag vill jättejättegärna att området Anne besökte i Episod 3 ska dyka upp i en SSO-version. Ni kan btw se det här:
 
 
   Jo men visst, det var inte de längsta uppdragen vi någonsin varit med om - men man får ju se det stora i det lilla! Vi kommer säkert behöva besöka Stenhuggarens Valv igen i framtiden, för jag tvivlar på att så mycket jobb med så många helt nya texturer och meshar skulle ha gjorts enbart för det där rätt korta besöket...
 
  Officiell bild fån Stenhuggarens Valv
 
  Officiell bild från Pandoria
Throwback - My Horse And Me 2

   Idag och tolv dagar framöver kommer jag kicka igång mornarna med ett avsnitt av min gamla videoserie My Horse And Me 2, som jag avslutade under tidiga 2015. Jag har postat nästan 800 videor på min kanal och ibland är det kul att gå igenom det gamla man har och se hur man spelade, hur man tänkte, hur det blev osv.
 
   Idag har vi här det första avsnittet!
 
Förberedelser...

   Nästa vecka ska jag inte bo hemma eftersom jag är kattvakt, och typ direkt efter det sticker jag på semester (läs extrajobb). Skulle egentligen ha varit hemma i två dagar till men jag saknar hästarna och kan inte vänta så jag åker så fort jag har möjlighet, hehe. Eftersom jag bor borta kommer jag inte vara lika aktiv som vanligt här, men jag ska se till att det blir daglig uppdatering även under min semester. Det som inte kommer uppdateras medan jag är borta är min YouTube-kanal, för jag har inte kunnat spela in några nya videor på närmare en månad och mitt videobibliotek är nu helt tomt. Jag har bara en till opublicerad video, så jag ligger verkligen efter...
 
   Samtidigt håller jag på och förbereder för en grej som jag kommer kicka igång i höst. Jag kommer verkligen ha fullt upp den här hösten, men jag tror det blir ett bra utfall! Jag hade velat sätta igång tidigare, men det går inte medan jag är borta. Det kommer bli utmanande och spännande, och lite av det är redan klart. Ska bli jättekul att dela med mig av projektet!
 
  Esme och Ödesryttarna under de senaste huvuduppdragen
Go Go Magic Esme!

 
 
   Jag var väldigt glad över resan till Dinodalen! Älskar då man drar in olika områden i uppdrag på sånt vis som i de sista två huvuduppdragen, med Sydhoven och Dinodalen. Spelet blir lite mer levande då man faktiskt måste röra på sig för att hitta det man söker...
Farahs vackra kläder

   Det var så otroligt länge sedan det kom kläder i nya modeller till spelet, så att få nytt alls var helt otroligt - och sen att det nya är druidkläder?! Bästa någonsin! Då Farah kom till spelet under förra huvuduppdragen var jag lite besviken över att jag inte kunde logga in och köpa det coola setet (särskilt tunikan, my gosh vad jag ville ha den!), så ni kan kanske gissa hur glad jag var över att hon kom tillbaka igen!
 
  Esme möter Farah för första gången
 
   Att Farah säger att hon alltid är på jakt efter vackra tyger låter lovande - hon kanske säljer fler vackra tunikor i framtiden? Hennes i orange skulle jag inte banga på, men jag skulle sjukt gärna vilja ha en blå...
 
   Några?! ALLA!
 
   Så två set, enbart för ryttaren. Jag hoppas det kommer matchande utrustning också! Såhär såg det ut i butiken då jag kikade in i den först, men jag köpte faktiskt precis allt... även handskarna, även fast jag aldrig brukar köpa handskar.
 
 
   Så Esme fick äntligen efter mycket om och men sina druidkläder, och de använde jag förstås också under hela Pandoriaresan.
 
  Druid-Esme in the house, självklart med en cool Soul Rider-hjälm från butiken bredvid Farah - säkerheten går alltid först och Esme är inte Esme utan sin ridhjälm!
 
   Supersnygga grejer är det tycker jag, älskar modellen på både skor och tunika och det ska bli spännande att se hur ofta Farah dyker upp i spelet framöver! Kanske det är en grej att hon bara finns i spelet då det är huvudstory? Det skulle ju vara väldigt passande...
Det magiska Pandoria

 
 
   Pandoria i SSO såg rätt anorlunda ut jämte den versionen vi såg i Starshine Legacy. Jag misstänker att det kan bli så att vi en dag får se en plats som liknar de ställen vi tidigare dykt upp på, för Pandoria är stort. Men oavsett hur det nu såg ut i jämförelse med tidigare - VILKEN PLATS! Och jag har ju tjötat om att jag vill ha grottsystem i åratal, och jag var så lycklig över att man behövde gå igenom en grotta! Jag vet inte varför jag är så tokig i grottor, men så äre. 
 
  De där rockorna påminner mig väldigt mycket om Mantines (Pokémon), men det är en sån cool grej! Man får ju rätt mycket undervattenskänsla här med både rockorna och växterna, vilket man inte känner igen från SSL. Ni kan se hur Pandoria såg ut då genom att klicka HÄR!
 
  Lavan fanns även i Episod 4 - typ. Ni kan se hur Pandoria såg ut i SSL4 genom att klicka HÄR!
 
  Jag blev nästan lite tårögd av att se den här grottan! Den påminde mig jättemycket om grottsystemet från Harry Potter & the Half-Blood Prince som leder från uggletornet (har jag för mig? Så länge sedan jag spelade HBP) ner till Quidditchplanen, och det är också en sån där plats som gör att jag ryser lite för att jag tycker den är så galet cool. Mer grottor åt folket!
Jag försöker!

   Jag har ju varit borta ett tag och låg efter med Jorvikipedia redan innan det, men jag försöker komma ikapp lite nu. Jag får ofta höra saker som "det står fel information på den här sidan" eller "varför är inte det här uppdaterat", men jag vill påminna om att en Wiki är till för alla och alla kan hjälpa till! Jag skulle gärna göra mer på den men herregud, det är bara 24 timmar på ett dygn och man kan ju inte prioritera allt, oavsett hur mye man vill.
 
   Det finns några fina bilder från Pandoria där nu åtminstone! Jättekul med högkvalitativa bilder direkt från Star Stable. Jag vet inte var man kan hitta dem online annars, men om ni själva vill använda dem kan ni ju spara ner dem direkt från Jorvikipedia. Förutom bilderna försöker jag lista ut vad jag ska ta mig till med de olika sidorna för hästraser... för de kan absolut se bättre ut än de gör idag. Aaaah, dilemma dilemma!
 
   Btw, missa inte dagens video på min YouTube där Penny köper en arab! Ni kan se videon genom att klicka HÄR!
 
   Officiell bild från Star Stable
Dagen då det var dags

   Så igår släpptes det, efter åratal av längtan och väntan. Pandoria, den otäcka dimensionen där Garnok häckar...
 
 
   Det har snackats om att rädda Anne sedan 2014, så det var banne mig på tiden. Och jag vet att det nu kommer dyka upp någon som säger "men vi räddade ju inte Anne?!?!", men kom igen, ibland är resan viktigare än målet. Och om vi uppnådde alla mål i spelet direkt hade vi ju inte haft något spel...
   För uppdrag som varade över enbart en dag hände det ju ändå väldigt mycket. Vi besökte två (!) helt nya platser som var otroligt välgjorda (tänk att det är som två små nya områden) och fick för första gången prata med Darko, som vi bara spionerat på tidigare. Och jösses i min lilla låda, vilken tur att jag kom ihåg att sätta igång spelets ljud istället för att köra på en av mina Spotifylistor! Musiken och ljudeffekterna genom de här uppdragen var sjukt bra.
 
  Portalen till Dinodalen
 
   Jag är ju en historienörd och älskar Jorvikisk historia, så att möta upp med stenhuggaren i valvet var något jag verkligen gillade. Så coolt! Att man också skulle hitta två olika portalnycklar tyckte jag också var nice, för då kan det ju vara fullt möjligt att det finns fler som man i framtiden får använda...
   Passagerna mellan portalerna var btw svincoola! Så otroligt oväntat men väldigt uppskattat. Galet snyggt var det!
 
  Ash och Esme på utomgalaxigt uppdrag
 
   Men asså som om det inte vore nog med att träffa både Anne och Darko - var det verkligen Garnok man mötte eller bara något som förmedlar hans kraft? Sjuka SSL-vibbar här och jag tyckte det var svårt att komma igenom loppen där man skulle undvika bläckfiskarmarna (jag fastnade i dem hela tiden) men jag var kanske inte lika rädd som jag var för tio år sedan ;)
 
  "Se upp för Garnok, Garnok fälls"
 
   Självklart slutade ju hela grejen på en cliffhanger - men det är ju sånt som håller det spännande också! Nu har vi dock fått tre släpp av huvudstory på mindre än ett halvår, vilket är helt galet med tanke på hur lite story vi fått de senaste tre åren. Jag är nöjd. Jätteglad till och med. Slävklart är jag inte mätt på story, men jag känner att jag absolut kan låta det vara ett tag och inte oroa mig över att inget händer med storyn.
   Btw - vilket sanslöst lyft det här var från det hattiga och buggiga uppdraget då man skulle ut och flyga med hästis i början av året, va?
 
   (Jag har massor av fler grejer att prata om och visa upp, men något måste man ju spara till senare!)
Då kör vi!

   Jag har börjat sammanställa tankar och funderingar kring gårdagens resa till Pandoria, och med det har ni här nu en spoilervarning. Jag kommer under de kommande dagarna prata mycket om huvuduppdragen, så ni som absolut inte vill läsa om dem bör hålla sig ur vägen medan jag pratar av mig!
 
 
   Ni får tyvärr vänta lite till innan jag kastar mig in i det hela på riktigt, men skylten "Spoilervarning" kommer nog användas ett par gånger till för att rädda dels de som läser via Bloglovin och dels de som bara scrollar och råkar få syn på grejer.
   I eftermiddag kommer mitt första inlägg kring de nya uppdragen!
 
 
Hannoveranarna

   Återigen, tack så väldigt mycket för gårdagens gratulationer, men nu går vi tillbaka till verkligheten!
 
   Förra veckan släpptes tre Hannoveranare. Jag har sett att många önskat sig fler sportiga hästar oc själv tycker jag det är kul med mer variation. Om jag velat ha en sportig häst har jag känt att jag bara haft att välja på fullblod och Lipizzaner, så det här tycker jag var roligt och jag tycker hästen är snygg.
   Jag var ju bortrest medan hästen släpptes, men jag har förstått att det varit mycket klagomål över at hästen är en "copy-paste" av engelska fullblodet. För det första - nej. För det andra - hur skulle den annars ha sett ut? Jag har känt hästar som varit renrasiga hannoveranare men som sett ut som vilket halvblod som helst, liksom att jag känt hannoveranare som ser ut som fullblod. Sen känner jag också engelska fullblod som i typen mer liknar andra hästraser...
   Mitt intryck är att många bara letar fel just nu och skyller det på att SSO inte har animatörer (vilket de har. Minst tre. Och en halv.), men hur farao skulle hästen annars ha rört sig? Hannoveranaren är ju inte direkt en hästras som man känner igen på åttio meters håll som man kanske kan göra om man ser en fjording, utan det är en rätt intetsägande ras på det viset. Inga unika färger, inga unika rörelser. Om man skulle ta bort alla såna hästar från Star Stable för att bara ge plats till väldigt speciella raser som Lipizzaner, Shire, Arab osv skulle raserna ta slut rätt fort. De vanligare sporthästarna bör ju också få synas...
   (Bra att nämna är att en animatör enbart ser över hur hästen rör sig. Både hästens kropp och färg görs av en 3D Graphic Artist.)
 
   Hannoveranaren är inte den mest speciella häst som släppts, men jag tycker den är fin i kroppen, rör sig snyggt och jag tycker att hästens nördfrilla är lite cool. Jag hade gillat den ännu mer om den bara legat på en sida av halsen, men jag tycker det är kul med en klippt man. Dock så har jag inte fastnat för någon av färgerna till 100% (eller jag har en tanke, men mer om det en annan gång), så jag kommer hålla mig och se vad som dyker upp framöver, i nästa hästsläpp. Tror den här hästen vore sjukt snygg som mörkbrun och hoppas på en sådan!
 
   Vad tyckte ni om Hannoveranarna?
 
Pandoria är här!

   (Först ochs främst - tack för alla grattis. Jättesnällt av er!)
 
   Ja, jag har förstås sett vad uppdateringen handlar om och ja, jag har spelat igenom alla uppdrag. Jag kommer förstås också prata mer om uppdragen för jag har massor att säga, men som ni kanske förstår blir födelsedagar lite trassliga då man försöker smita bort från familjen så jag säger följande: Jag skriver mer så fort jag hinner, kanske redan ikväll, men så länge tycker jag ni ska se denna video om ni inte redan har det:
 
   (GM Ylvas ansikte på thumbnailen är typ det bsta med hela videon)
 
   Om jag nu inte skulle hinna titta in här mer idag kan jag snabbt nämna att det kommer upp en typ-recension av Hannoveranaren här i morgon bitti!
23

   Om jag dyker upp här någe mer idag vågar jag inte säga något om än, för idag är en sån där dag som brukar bli som den blir. Jag har noll intresse av sådana här firanden och väntar mest på att dagen är över, haha...
 
   Enda bra med det hela är väl att jag fick mig en snabb övning med att kladda med färger vilket jag inte gjort på väldigt, väldigt länge.
 
 
Huvudstory två gånger på ett år?!

   Stoppa pressarna och dra en baklänges på en liten åsna, huvudstory två gånger på ett år?! Är det ens möjligt? Och just nu ser det ju verkligen ut som att det inte kommer ta slut där, men vi ska inte gå händelserna i förväg utan vi tar en sak i taget.
 
   Till att börja med gör vi såhär:
 
   Denna huvudstory var väldigt lugn och var även över rätt fort. Långt ifrån det bästa släppet av nya uppdrag enligt min mening, men jag tror ändå att det här var en viktig brygga för att bygga vidare. Det är väl inte konstigt att Justin är orolig och inte har funnit sin plats efter att ha suttit fast på DC-plattformen i nästan 6 år (enligt min tideräkning - det var länge sedan jag såg honom resa iväg med Sabine för första gången!) och jag gillar hur de här uppdragen visade hur väl uppskattade familjen Moorland är kring Jorvik. Det är något jag har saknat tidigare, för jag anser att på en sån här liten ö bör det vara så att man känner till de flesta i krokarna. Lite mysigt att Eremiten fick vara med igen; mitt intryck är att han kände Thomas som ung eftersom han använder smeknamnet Tommy och det får mig att undra lite om Eremiten överlag har ett ömmande hjärta för lite ensamma barn som Thomas och Madison. Varför jag anser Thomas vara ett ensamt barn ligger i att det var ett sånt hyschpysch om hans familj att det känns som att han inte växt upp med sina föräldrar, men det är inget jag vet något om utan det är en ren gissning.
 
 
   Så det hela gick ju från en Moorlandjakt till en kamp med Loretta, en båttur, några vildhästar samt en arrestering. Asså Fripp, den lille rackaren! Han är inte så kramgo som man kan tro. Men summan av kardemumman då Justin gothat klart (titta inte på mig, Loretta sa det) var att Fripp tillkännagav att han vet var Anne finns - och det är dags för ett räddningsuppdrag.
 
   Det lär inte dröja länge nu, kära Ödesryttare. Flera av spelets Ambassadörer (inte jag denna gång - jag har ju knappt hunnit landa efter min semester) tillsammans med ett par andra utvalda spelare har under de senaste dagarna postat ett pussel med #ThroughThe Portal och det här ser väldigt, väldigt lovande ut... icke att förglömma är de spännande portar som säkerligen utlovar portaler som dykt upp både i Stencirkeln och inne i Dinodalen.
   Dagen vi väntat på så länge verkar snart vara här. Jag har varit redo i över tio år. Pandoria kommer närmare och närmare.
 
   (Btw kan jag nu äntligen spela på min egen dator igen! Den kommer dock inte leva länge till - idag kommer jag spendera min kväll efter jobbet hemma hos en kompis dels för att hon har en kattunge jag måste gosa med och dels för att jag måste prata med hennes kille som lovat hjälpa mig att bygga min nya speldator. Wihi!)
Kylies lyktor

  Äääälskar den här bilden!
 
   Innan jag åkte på semester för två veckor sedan hann jag precis kika in i spelet på en lånad dator och både göra alla Tims stranduppdrag samt kika på Kylie Summebreezes fina lyktor. Jag var så avundsjuk då jag såg bilderna på Instagram som alla lade upp med lyktorna under nattetid! Så sjukt fint och jag tycker det här var en jättefin idé som jag verkligen hoppas återvänder nästa år. Om jag har någon kritik alls är det att det vore kul om det gick att skicka iväg lyktorna på fler ställen, men det är en bagatell. Det kändes lite magiskt och jag tror inte att jag är den enda som fick Tangled-vibbar, va?
 
  Tyvärr hann jag aldrig se lyktorna själv under natten, så jag ser verkligen fram emot att göra det nästa sommar! För visst måtte de väl komma tillbaka?
Wow, så mycket nytt!

   Jag har varit på semester i två veckor och är nu hemma i Stockholm igen. Jag känner mest att jag vill fly till skogs och spendera resten av livet med hästar (som alltid då jag åker hem efter en semester), men nu är det vardag igen och det har ju hänt massor med SSO! Jag har därmed mycket att prata om, och ska försöka hinna med det så snart som möjligt.
 
   De kommande tre veckorna kanske inte för med sig väldigt god uppdatering från min sida. Sommaren är en period där mycket händer och jag varvar fortfarande mina semesterveckor (då jag inte har tillgång till dator alls) med kattvaktsvistelser. Dessutom fyller jag snart år (ack och ve) vilket också drar bort fokus från andra grejer. Vad ska man behöva bli äldre för?
 
   Esme och Aramis
Tio saker ni kanske inte visste

 • Företaget Star Stable består till mer än hälften av kvinnor. Det är väldigt, väldigt ovanligt inom gamingvärlden.
 
 • En av tvillingarna Phillippaerts har spelat Star Stable på "mitt" konto Esmeralda Kinglee. Eftersom det är ett typ-officiellt Star Stable-konto fick det lov att användas då Matilda utmanade brorsorna på duell i ett avsnitt av The Star Stable Show.
 • Innan skönhetssalongen i Governor's Fall kom till SSO hade det gått över två år sedan det senaste släppet av nya frisyrer till våra spelarkaraktärer.
 
 • Jag har funderat på att skaffa mig en till YouTube-kanal, och där satsa lite mer internationellt med videor på engelska på sidan av min vanliga kanal på svenska. Enda anledningen till att det inte blivit av är tidsbrist (och vissa datorproblem).
 
 • Under de första uppdragen som släpptes till Dinodalen får man träffa tre olika karaktärer som är parodier på karaktärer/personer från annan media - Elsa Einstein (Albert Einstein), Frank Einsten (Frankenteins monster) och Igor (från Det våras för Frankenstein).
 
 • Vissa djur i SSO är baserade på teamets riktiga djur. Game Master Heathers ponny finns bland annat som köpbar häst i spelet (samma sak med Game Master Ivys häst), och katten Sinus från senaste uppdragen med Nightdust tillhör Game Master Karoline.
 
 • Ni vet pinkoden till SSOHQ i Govenors Fall som man använder för att få en guldstjärna? Koden fungerar inte IRL.
 
 • En urban myth som går runt i vårt community är att SSO är grovt underbemannat då det kommer till animatörer. Sist jag hörde något om den saken var de tre stycken (i relation till att ryktet går om att det inte ska finnas en enda), så animatörer finns det faktiskt...
 
 • Vad jag vet finns det fem hästar i Star Stable som är baserade på hästar som någon i teamet har någon slags relation till i verligheten (Heathers ponny inräknad)
 
 • Då SSO slog upp sina portar fanns det fyra Game Masters - Lucia, Heather, Vendela och Elise. Alla förutom Vendela jobbar fortfarande med spelet. (Numera finns det nånstans runt 20 Game Masters från många olika länder)
Då var semestern över!

   Eller ja, nästan. Jag slutar jobba nån gång efter lunch och sen åker jag hem till civilisationen igen. Ska bli spännande att hoppa in i SSO igen, nu då jag varit borta ett tag!
   Plus att jag nu har ca en vecka på mig att fortsätta min datorjakt för sen sak jag iväg igen. Kattvakt. Jo jag vet, jag gör inte annat än att vakta djur, men jag råkar ju faktiskt gilla dem rätt mycket...
 
   På tal om katt får ni min enda bild någonsin från den där gången då jag försökte spela ArcheAge.
 
 
Backstory - där det började

   Medan många av er som hänger här har total stenkoll på allt bakom SSO finns det lika många som inte känner till spelets enorma backstory. Idag tar vi därmed en tillbakablick som en påminnelse.
   (Värt att nämna är också att man kan läsa på mer om spelen på Jorvikipedia!)
 
   Under 2005 fanns det en bokklubb som hette Pollux. Den har bytt namn ett par gånger genom åren och idag heter den Penny & Friends, men då hette den Pollux. Pollux gav inte bara ut hästböcker, utan de lockade även med PC-spel om hästar. Efter spelen Full Fart i Stallet och Full Fart I Stallet 2 (som var oerhört populära i hela min bekanskapskrets då jag var elva år gammal) tillkännagavs att nästa spel skulle bli ett hästspel i fyra delar med inslag av magi på en ö vid namn Jorvik. Det var där allt började, med Starshine Legacy.
   Pollux gav ut paket med böcker och små föremål varje månad, och jag tror det tog ungefär ett år för alla fyra spel att släppas. I Starshine Legacy fick man möta fyra helt vanliga flickor som visar sig ha ön Jorviks framtid i sina händer, och jag tycker nära tolv år senare att de här spelen är bland de bästa hästspelen genom tiderna. De här spelen berättar också om många delar som man kanske inte förstår helt om man bara spelat SSO, så alla hardcorefans borde absolut skaffa sig en uppfattning om vad som händer i SSL.
   Om ni vill se en walkthrough genom spelen, klicka här
 
  Lisa och Starshine i Starshine Legacy: Mysteriet med Ödesryttarna
 
   Pollux hade en systerklubb som hette TL-klubben. Den var mer inriktad till "tjejiga tjejer", alltså med lite mer romans och kändisar vad jag förstått det. Och där, inte väldigt långt efter att SSL släppts, kom en till spelserie som även den utspelade sig på Jorvik. Här fanns dock varken magi eller hästar, utan målet var att bli en duktig sångerska samt dansare på den prestigefyllda skolan Star Academy, som också gav spelen sitt namn. Både platser och karaktärer kändes igen sedan tidigare, men spelen var uppbyggda på ett helt annat sätt.
   Om ni vill se en walkthrough genom spelen, klicka här
 
  Huvudkaraktärerna i Star Academy från det första spelet, Star Academy: Audition!
 
   Pollux var dock inte färdiga än. En dag tillkännagavs det att klubben skulle släppa ytterligare fyra spel, denna gång med namnet Star Stable. Och fyra spel blev det, men namnen Höstryttaren, Vinterryttaren, Vårryttaren och Sommarryttaren. Alla spel lät en utforska olika delar av Jorvik, och karaktärer och platser från de tidigare åtta spelen dök upp här och var genom landskapen formade av de rådande årstiderna.
   Om ni vill se en walkthrough genom spelen:
   Klicka här för Höstryttaren
   Klicka här för Vinterryttaren
   Klicka här för Vårryttaren
   Klicka här för Sommarryttaren
 
  Det fjärde och sista spelet i den originala serien, Star Stable: Sommarryttaren, introducerade både westernsadlar och westernhattar.
 
   Efter dessa tolv spel började det pratas om en onlineversion av Star Stable, och det gick att följa framstegen (eller åtminstone lite av vad som hände då och då) på Starstable.com. Sen, en oktoberdag under 2011, var det dags. Och resten är som bekant historia.
   En av mina första bilder någonsin från Star Stable Online...
 
  ...jämfört med samma Esme och samma Ash ungefär fem år senare. 
 
Ponnyponny!

   Jag älskar Welshponnyerna och tycker de känns så otroligt välgjorda! Hoppas verkligen på fler ponnyraser i framtiden - då de är så söta som den här hästen tycker jag inte det gör så mycket att de är så långsamma.
 
   Esme och Ponyta
En pråååååm

   För ett par veckor sedan gjorde jag uppdragen med familjen Rockwell och då jag stod nere vid bunkern fick jag syn på det här:
 
   En pråm!
 
  Jag tror att pråmen dök upp efter att man hämtat hem Justin från oljeplattformen, och dessutom så ligger oljeplattformen åt precis det hållet fast ännu längre ut. Kanske det är så att pråmen man stal parkerades där ute i havet medan man själv på något magiskt sätt teleporterades till Gyllenåsarnas Dal? (Med en extra, hemlig pråm som fick strandas på stranden)
   Den stora frågan är om den där pråmen ska bo där ute eller om den kommer försvinna snart...
Corinne!

   Corinne var en av mina absoluta favorithästar då hon kom till spelet, men numera har jag ett stort hopp om en uppdaterad Tinker... Man vet ju att SSO förr eller senare lär uppdatera alla hästraser, men man är ju så himla taggad på att få se just sina favoriter i ny version!
 
  Esme och Corinne
En glömd grind

 
 
   Att stå framför en grind med det här stopptecknet framför sig har alltid varit rätt spännande. Grindar finns det gott om och många gånger genom spelet tänker man sig att man ska utforska för att hamna framför en blockad som denna.
   Just det här möter man om man följer en liten stig från Gröndal upp mot gamla Hillcrest. Jag trodde nog att det här skulle öppna tillsammans med Epona, men tji på det ni. Det finns ju fotrfarande två enorma mysterier i Epona, vilket är 1) Vad hände med Evelyn Goldspur och 2) Vad hände med Herman. Tyvärr kan det ju ta ett tag innan vi får en fortsättning på något av mysterierna eftersom man vet att det alltid tar sån sjuk tid för saker att fortsätta (med tanke på hur litet Star Stable fortfarande är som företag är det ju rätt förståeligt, men ändå), men man är ju så himla nyfiken på att få veta mer... Jag undrar om den här stigen leder mot någon slags gruva? Jag hade alltid uppfattningen om att det skulle finnas gruvor att utforska runt gamla Hillcrest, men det kan ju också ha varit hur jag tolkade uppdragen.
 
   Vad tror ni väntar bakom den här grinden?
När tror ni det händer?

   Det var nu lääänge sedan vi sist hörde något om uppdaterade Ödesryttare. Tror ni att det kan vara dags snart? Det smärtar mig lite att spelets viktigaste karaktärer är så bortglömda medan nyare karaktärer är så himla fina - titta bara på Alex här på den vita hästen som hon inte ens når ner till stigbyglarna på, haha...
 
  Esme och Alex från mitt Night Star-konto
Mimaren i Jorvik City

   Jag upptäckte först för ett par veckor sedan att jag helt och hållet glömt bort att prata om den här snubben sedan han kom till spelet i december förra året, haha...
 
  Mimaren vid Aideens Plaza
 
  Jag har rätt många frågor om den här snubben, typ:
 • Om vi har uppdrag med honom, hur kommunicerar vi?
 • Kan han visa upp coola rörelser?
 • Vad gör han där borta?
 • Kan hans smink börja säljas i skönhetsalongerna?
 • Hur länge har han stått still?
 • NÄR FÅR VI UPPDRAG MED HONOM?
   Ja. Det var det.
Påminnelse igen!

   Precis som förra veckan kommer jag inte kunna skriva något om veckans uppdatering förrän tidigast på söndag eftersom jag är på semester. Vi kommer nog alla överleva det ändå ;)
 
  Esme och Athos
Vem är Buck?

   Vem är Buck idag? Jag vet vem han var för typ elva år sedan, men vem är han idag?
 
 
   Eftersom jag har haft datorbesvär har jag inte hunnit med allt mitt rykte med Jamie Olivetree, men jag tycker mig minnas att jag sett någon screenshot på någon som typ lämnar något till Buck... om det är så kan det ju vara så att mitt snack här idag är lite onödigt, men nu blire såhär.
 
   Buck var i SSL Katjas hantlangare och han plågade James konstant. Jag tror inte at många av oss bryr oss särskilt mycket om vad som händer med James ändå, men man gillar ju sällan en mobbare. I SSL var Buck inte bara dum och elak, han hade också tillgång till någon slags magi som han använde för att försöka slå ut Alex. Ni kan se mer av det här:
 
   Sen dök Buck upp igen i Star Stable-spelen, men där var han mest intresserad av sin hockey (typ då man hjälper honom att bygga ett hockeymål nere vid Beauvistas strand) och han är nästan lite trevlig. Han hänger faktiskt i närheten av Jessica i Vinterryttaren, och eftersom jag aldrig gillade Vinterryttaren som yngre hade jag någon teori om att han höll sig i närheten för att snabbt hoppa in i all action om Jessica skulle framkalla Garnok eller något sånt. (Ja, jag var misstrogen mot superskurkar som plötsligt skulle bli ridlärare, sue me)
 
   Men alltså... en av de farligaste skurkarna från SSL står nu bara och stirrar utanför Fort Maria. Står han och hänger vid ett fort för att hans ärkefiende James driver ett annat? Eller vad gör han där? Håller han sig på hög höjd för att spionera och skicka ord tillbaka till Katja? Eller har han någon slags minnesförlust och är typ normal?
   Jag stör mig på att han bara är där, haha. Det är väl lite som Derek, som var en viktig karaktär i SSL men som nu är fast som postnisse (och en väldigt dålig en dessutom) i Silvergladebyn. Jag vill veta mer om Bucks motiv i SSO!
Hur har det gått för er?

   Jag fick tag i Spirit rätt tidigt, men man ser att det finns många där ute som fortfarande jagar runt efter honom.
 
   Hur har er jakt gått? Har ni köpt honom, ska ni köpa honom?
 
  Ett av uppdragen med Spirit - notera Esme på Porthos bredvid Spirit i bakgrunden!

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.