Chrome Pointer

Backstory - där det började

   Medan många av er som hänger här har total stenkoll på allt bakom SSO finns det lika många som inte känner till spelets enorma backstory. Idag tar vi därmed en tillbakablick som en påminnelse.
   (Värt att nämna är också att man kan läsa på mer om spelen på Jorvikipedia!)
 
   Under 2005 fanns det en bokklubb som hette Pollux. Den har bytt namn ett par gånger genom åren och idag heter den Penny & Friends, men då hette den Pollux. Pollux gav inte bara ut hästböcker, utan de lockade även med PC-spel om hästar. Efter spelen Full Fart i Stallet och Full Fart I Stallet 2 (som var oerhört populära i hela min bekanskapskrets då jag var elva år gammal) tillkännagavs att nästa spel skulle bli ett hästspel i fyra delar med inslag av magi på en ö vid namn Jorvik. Det var där allt började, med Starshine Legacy.
   Pollux gav ut paket med böcker och små föremål varje månad, och jag tror det tog ungefär ett år för alla fyra spel att släppas. I Starshine Legacy fick man möta fyra helt vanliga flickor som visar sig ha ön Jorviks framtid i sina händer, och jag tycker nära tolv år senare att de här spelen är bland de bästa hästspelen genom tiderna. De här spelen berättar också om många delar som man kanske inte förstår helt om man bara spelat SSO, så alla hardcorefans borde absolut skaffa sig en uppfattning om vad som händer i SSL.
   Om ni vill se en walkthrough genom spelen, klicka här
 
  Lisa och Starshine i Starshine Legacy: Mysteriet med Ödesryttarna
 
   Pollux hade en systerklubb som hette TL-klubben. Den var mer inriktad till "tjejiga tjejer", alltså med lite mer romans och kändisar vad jag förstått det. Och där, inte väldigt långt efter att SSL släppts, kom en till spelserie som även den utspelade sig på Jorvik. Här fanns dock varken magi eller hästar, utan målet var att bli en duktig sångerska samt dansare på den prestigefyllda skolan Star Academy, som också gav spelen sitt namn. Både platser och karaktärer kändes igen sedan tidigare, men spelen var uppbyggda på ett helt annat sätt.
   Om ni vill se en walkthrough genom spelen, klicka här
 
  Huvudkaraktärerna i Star Academy från det första spelet, Star Academy: Audition!
 
   Pollux var dock inte färdiga än. En dag tillkännagavs det att klubben skulle släppa ytterligare fyra spel, denna gång med namnet Star Stable. Och fyra spel blev det, men namnen Höstryttaren, Vinterryttaren, Vårryttaren och Sommarryttaren. Alla spel lät en utforska olika delar av Jorvik, och karaktärer och platser från de tidigare åtta spelen dök upp här och var genom landskapen formade av de rådande årstiderna.
   Om ni vill se en walkthrough genom spelen:
   Klicka här för Höstryttaren
   Klicka här för Vinterryttaren
   Klicka här för Vårryttaren
   Klicka här för Sommarryttaren
 
  Det fjärde och sista spelet i den originala serien, Star Stable: Sommarryttaren, introducerade både westernsadlar och westernhattar.
 
   Efter dessa tolv spel började det pratas om en onlineversion av Star Stable, och det gick att följa framstegen (eller åtminstone lite av vad som hände då och då) på Starstable.com. Sen, en oktoberdag under 2011, var det dags. Och resten är som bekant historia.
   En av mina första bilder någonsin från Star Stable Online...
 
  ...jämfört med samma Esme och samma Ash ungefär fem år senare. 
 






Jennifer

Det är sjukt hur mycket backstory som faktiskt finns till sso som många missar

Alva Lionrock

Det är så himla tråkigt att det inte går att få tag på dem gamla spelen så lätt längre...

ellie starhill

svar till alva: alla spelen går att hitta på tradera :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.