Chrome Pointer

Freya eller Freya?

 Då Hannoveranaren kom till SSO och jag läste nyhetsposten (jag var ju bortrest och kunde inte spela) fick jag lite blanade känslor inför den "hemliga" färgen. Ni vet, de visar alltid två färger och släpper sedan en tredje som är tidigare ovisad tillsammans med dem? Den veckans hemliga färg var en svart häst med bläs och strumpor, och jag tycker den är sjukt fin! Mitt problem är... Freya.
 
  Officiell bild från Star Stable
 
   Jag tillhör ju de här uråldriga spelarna som började spela länge länge länge innan det gick att köpa hästar i spelet. Jag började spela hösten 2011 och funktionen där man kunde köpa hästar kom under våren 2013, och då kunde man bara köpa max sex hästar. (Det utökades sedan till åtta, sedan till tio, sedan till oändlighet då Hästön kom.) Det fanns ju inte jättemånga hästar att välja bland, men jag valde med stor försiktighet för att inte behöva sälja någon häst som många andra gjorde (många sålde och köpte varje vecka, för de hade inte plats för sina favoriter). Därmed spelade jag ett rätt bra tag med bara två hästar, min gamla trogna Ash samt Holländaren Iddy som var mitt första inköp.
   Då det gick att byta manstil på hästarna (ni hör ju vilken hemsk värld det var, saker var inte bättre förr) köpte jag mitt första sto, vilket blev Oldenburgaren Freya. Freya har alltså hängt med mig jättelänge, men jag undrar nu om hon ska få sig en uppdatering...
 
  Esme och Freya inspekterar den nyanlände
 
  Jag tycker nog bäst om den här Hannoveranaren av de tre, men jag känner att det är riktigt onödigt att ha både den OCH Freya eftersom de har i princip exakt samma färg... så om den köps får Freya byta ras och bli Hannoveranare istället för Oldenburgare. Jag är helt på att byta ut hästar mot nya versioner, men jag har något emot att byta ras. Det känns som att man liksom byter bort den på riktigt då? För jag gillar mina pixelpållar och jag vill inte byta bort, bara uppdatera. Så tänkte jag också med min Jorvikiska ponny Gigi, för jag funderade ett tag på om hon skulle bytas mot en Welshponny i samma färg (isabell) innan jag kom fram till att deras färger skiljde sig så mycket åt att hon inte skulle vara Gigi längre.
   Ett annat frågetecken är manen, som jag tycker är cool - men det känns som att Freya ska ha sin långa man, stallets drottning som hon är.
 
  Freya och Freya?
 
  Urk, dilemma! Jag får fortsätta fundera på det här, men så länge kommer jag inte köpa en Hannoveranare eftersom jag inte kände för någon av de andra färgerna just nu. Ska bli spännande att se vilka färger som kommer i framtiden though!


Sigrid Winterdotter

Den långa manen finns för Hannos, men den ser inte lika bra ut som på Freya...

Filipa

Har också tänkt på att de har nästan exakt likadan färg 😂 Hade det varit jag hade jag bytt, men jag förstår vad du menar med "fel ras". Dock är det ju inte säkert att det kommer en remake på oldenburgare i just den färgen... Tyvärr kan jag inte säga vad du "ska" göra, det kan bara du avgöra efter vad som känns rätt! Har inte köpt nån hannoveranare än eftersom jag har en del hästar jag vill köpa före, och jag väntar även spänt på vad det ska komma för färger... Har dock tänkt att köpa den svarta, men har inget perfekt namn än. Har planerat att döpa en hannoveranare till NobleGuardian aka Newt (från Fantastic Beasts) men det känns mer som ett namn på en fux, vet ej varför... Det finns ju en fux men jag är lite tveksam just för tillfället och väntar som sagt för att se vilka nya färger som kommer! Hoppas på en brun, isabell (om de får va det, har inte kollat upp) apelkastad skimmel (och helst inte i samma nyans som typ alla nya apelkastade hästar, utan mer mörk som typ Sharada), apelkastad brun och en flugskimmel. Skimmeln var väl kanske en flugskimmel (har inte sett den i spelet, men på nån bild såg det ut som om den hade prickar) men jag vill ha fler "prickar" 😊 Många hästar, men önska kan man ju 😊❤️

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.