Chrome Pointer

Men nej va?!

   Brukar inte påsken alltid pågå i två veckor?! Är jättebitter, fanns inte en chans att jag kunde spela under den gångna veckan men nu har jag missat alla nya föremål från årets påskfirande :( Finns väl inte en enda högtid som man har haft så ont om tid på sig?
 
   Ni kanske hade bättre framförhållning än mig? Jag gjorde bara ett enda påskuppdrag, det hos Felix, sen var jag tvungen att lägga mig och sova, heh. Känner fortfarande absolut noll lust till att spela, men det kan ju bero på att jag har ont precis överallt efter att ha varit sängliggande i sju dagar och dessutom värker mitt huvud och jag måste försöka ta mig till jobbet och stress och stress och stress...
 
 
   Tack till alla er som önskat snabbt tillfrisknande, jättesnällt av er.
Gyllene dalar

   Esme och Iddy
Episod 2.05

   Komplett med hela två cameos från YouTube-stjärnan Simon Lussetti.
 
On the road again

   Esme och Artemis
Vad hände här då?

   Jo, jag var riktigt febrig redan på morgonen i torsdags, och sen exploderade sjukdomen jag väntat på i nästan tre månader då jag gått runt med enbart halsont. Jag har varit jättesjuk och är fortfarande dålig, men nu orkar jag faktiskt använda huvudet litegrann igen. Så surt att missa fyra dagars ledighet sådär, men praktiskt ändå med tanke på att jag inte missade något på jobbet.
 
   Jag kommer inte spela in några påskvideor i år, för 1) jag hinner inte, 2) jag har ingen som helst röst, 3) de flesta är redan färdiga med påskuppdragen och 4) allt verkar vara på samma ställe som det var förra året ändå. Om ni nu vill se det på video ändå så har jag två videor om förra årets påskuppdrag på min YouTube-kanal.
 
   Allt mitt fokus ligger på att bli frisk just nu för egentligen ska jag åka bort och jobba med hästar i helgen, men jag tror inte jag kommer hinna bli bra till dess. Uppdateringen kommer iaf vara fortsatt låg här medan jag försöker bli bättre ^^
Morgonsol

   Esme och Umbreon
Spelsoffan i P4

   Jag fick via Instagram höra att det finns ett program i P4 som heter Spelsoffan - och en av gästerna i det senaste avsnittet är Edith, som bland annat spelar Star Stable. Detta avsnitt handlar om videor och streaming, i synnerhet på YouTube, För min del otroligt förvånande, eftersom Edith tipsar alla lyssnare om just min YouTube-kanal då det kommer till just Star Stable.
   Tack till Edith och jag tycker ni borde lyssna på videon om ni är intresserade av videoinspelning!
 
 
In i ridhuset

   Esme och Melody
 
  Jag är fortfarande jättefebrig och har inte gjort annat än sovit och tittat på serier hela helgen. Aldrig varit så här sjuk i hela mitt liv!
Firgroves skogar

   Esme och Remus
Morgonstund

 
   My Horse And Me
Ny värdekod

   Nu har vi alla fått mail från SSO om att en ny värdekod är ute. SPRINGTIME ger 3 dagar SR för de som inte är Life Time, men alla som använder koden får 300 SC.
 
 
 
 
 
 
   Jag håller mig fortsatt borta though, tror jag har fått influensan. Får se när jag är levande igen!
Skepp ohoj!

   Esme och Savoy
 
   Jag försökte spela in påskuppdragen igår, men jag mådde alldeles för dåligt för att orka sitta och prata. Tanken är iaf att videorna kommer under helgen!
Återkommer

   Häromdagen fick jag veta att en häst som betyder väldigt mycket för mig snart ska avlivas så jag åkte dit så fort jag bara kunde igår, vilket var varför jag inte hörde av mig något här. Stallstunden gjorde mig sjuk (vet inte vad det är med just det stallet, måste vara något där jag inte tål för jag har aldrig varit sjuk så mycket som då jag var där dagligen) så nu är jag febrig och hostig. Hoppas att rösten inte tar för mycket stryk...
 
   Jag har blivit ombedd både här, på YouTube och på Instagram att göra videor med äggjakter, och det kanske händer då jag orkar sitta vid datorn längre stunder. Så länge tror jag man klarar sig helt ok på de videor jag gjorde förra året. Ni kan se dem HÄR och HÄR.
 
   Sjukdagar är ändå bra dagar på ett sätt - då man är så pass borta att man inte orkar göra annat än att sitta halvt upprätt i sängen lutad mot en massa kuddar passar det utmärkt att spela grejer som typ Nintendogs och Pokémon. Yay för Nintendo 3DS!
Ut i naturen

   Esme och Arwen
TILL HAAAAAAAAAVS

 
   PennyGirl-spelet, Episod 3
 
   Jag klagar massor över PennyGirl-spelet i min videoserie om det, samtidigt som jag inte nog kan påpeka hur makalöst vackert det här. Den här stranden är helt fantastisk!
 
   Virtuell kaka till dig som fattar titelreferensen btw
Esme Silverforce, Ödesryttare

 
   Monsterredigeringen är klar! Den är enorm btw, ca 3300px bred. Originalet med bara Ash, utan bakgrund, är i sig 2000px men jag var tvungen att förminska honom för att inte sabba kvalitén på bakgrund och annat inklippt.
 
   Klicka på miniatyren för att se bilden i större storlek.
Det går framåt!

   Oavsett hur mycket jag har velat sitta och peta med bilder i Photoshop på sistone har inspirationen dalat så fort som jag satt mig med ett vitt ark framför mig. Men, jag grabbade igår tag i det senaste monsterprojektet, och nu går det fram! Hästen i faktiskt helt klar nu, ett par tyglar ska väl till bara, sen ser vi vad mer jag ska göra. Har några olika tankar för att fortsätta med bilden, så det blir till att se vad jag tror kommer funka!
 
   Det här måste bli min sista redigering på Ash på ett tag nu, haha, måste ge de andra lite uppmärksamhet också...
De snyggaste i sina generationer

   Jag tycker nog att det engelska fullblodet är den snygggaste hästrasen i hela Star Stable-serien så här långt, men jag fick lite nostalgi tillbaka till Vårryttaren då Josh red runt på denna strålande vackra häst.
 
   Det svenska halvblodet från Vårryttaren vs det engelska fullblodet från Star Stable Online - mina favoriter från var spelserie.
 
  Den där färgen asså! Jag är svag för hästar med bläs, och ännu svagare för hästar med bläs och strumpor. Jag hade faktiskt ett hopp om att just den hästen skulle börja säljas då hästfunktionen först kom till spelet - ni kanske har märkt att en av mina hästisar är rätt lik just denna häst?
 
   Iddy var den allra första hästen jag köpte då hästfunktionen kom till spelet
 
  Dels - färgen på Joshs häst är magisk och jag skulle sjukt gärna ha den tillbaka i SSO. Dels - Svenskt halvblod är en önskeras till spelet för min del och det påmindes jag om nu. Vår snygga, sportiga tävlingshäst från sketna lilla Sverige, jag skulle tycka det vore jättekul att ståta med den i ett svenskt hästspel.
Vatten till is

 
   Harry Potter och Fången från Azkaban - Trollformelslektionen om Glacius
 
   En sak i som jag verkligen gillade i detta tidiga Harry Potter-spel som inte gick vidare till de senare spelen är de påhittade trollformlerna som inte alls existerar i bok eller film, men som ändå kan driva fram en story på ett roligt sätt. T ex som då Harry lär sig formeln Glacius för att frysa vattenfall till rutchkanor. De tidigare spelen var visserligen menade till en yngre publik, men de är lika roliga att spela många år senare just för att de ändå är snygga, enkla och tar många element från bok och film och tvistar dem lite för att skapa roliga spelupplevelser.
   Jag köpte aldrig de båda Deathly Hallows-spelen, men jag har kikat på Playthroughs av dem på YouTube. Skulle aldrig falla mig in att köpa något av dem, för istället för att vara ett charmigt spel som handlar om utforskande och magi är det bara ett singleplayer shooter game i tredjeperson. På ett sätt förstår jag varför, men jag är fortfarande sur för man hade kunnat dra det så mycket längre och faktiskt tagit till sig den fantastiska världen istället för att hela spelet ska gå ut på att lamslå dödsätare.
 
   Kan det inte bara komma ett Hogwartsinriktat MMORPG please? Skulle kunna bli det grymmaste spelet i världshistorien.
Valla hem flocken

   Esme och Artemis vallar hem hästar tillsammans med Josh
 
   Att hjälpa till att forsla hem hästar i Fortunafirandet tyckte jag var en superkul grej. Just för att det blir levande! Tänk hur långt det där skulle kunna gå? En dag kanske man sitter där på en Quarterhäst med westernutrustning och cowboyhatt och gör sig redo för att forsla kor tvärs över Jorvik... Eller varför inte får för den delen? Kul med en hel hästflock tyckte jag, jag gillar den här sortens uppdrag.
Solen och meteoren

 
 
   Anne och Lindas häst Meteor, från Bonusnivån på Starshine Legacy: Episod 4
 
 
   I över fyra år har Anne varit försvunnen. Nu har det hintats om att hon kanske kommer tillbaka snart. Hoppas verkligen att det blir så, och snart!
Lathelg

   Jag gjorde massa YouTube-fix igår och har finurlat på blogginlägg till helgerna i april då jag är hemifrån (kommer knappt vara hemma haha), så idag har jag tagit mig en latdag och gjort heeeelt andra grejer. Nästa helg blir långhelg ändå ^^
 
   Jag har flyttat tillbaka till Air Star med Esme om någon nu undrar, men jag tänkte ta mig en sväng till Marsmallow Clouds någon helg. Jag har aldrig riktigt trivts de gånger jag varit där och hängt i chatten på allvar, men idk. Testa kan man ju. Penny är förstås som alltid på Fluffy Unicorn. Men, jag har fortfarande inte spelat igenom Fortunauppdragen med Esme (lol kom på det precis nu - oops) så det kan jag nog behöva göra eftersom risken finns att de försvinner på onsdag. Jag har dock redan spelat in både Fortunafestival och Fortunaparad, så ni kan kuta över till min YouTube-kanal (länk i menyn högst upp på sidan) om ni vill se de avsnitten ^^
 
 
   Sålänge får ni en random men asbra video som jag har sett typ femhundra gånger, haha - ibland får man kasta in lite random kul bara för sakens skull ;)
 
Back to basics

   Jag har fått väldigt många frågor på sistone som ni väldigt enkelt kan hitta svar på själva. Så, här är en påminnelse på hur man hittar information på min blogg!
 
   Detta gäller alltså självklart menyn till vänster på bloggen. Oklart hur det ser ut för er som läser via mobil - men bloggen är först och främst menad att läsa på dator.
 
 
Faaaaail

 
   Jag har spelat in en massa videor idag och eftersom jag helst vill ha ut två redan idag renderar jag ut dem nu på studs. Om jag kan brukar jag starta en rendering då jag går och lägger mig, så får datorn arbeta över natten och jag lider inte av en lågpresterande dator då jag sitter och arbetar med annat på den. Jag behövde dock en snabb bild från SSO och då jag loggade in var det så mycket lagg att jag hade ovanstående syn framför mig i ungefär femton sekunder innan allt laddades in som det skulle, överflödiga kläder försvann och hästen fick rätt färg x) (Lyckades inte ordna bilden though så måste logga in igen, fail)
 
   Finns tre nya bakgrunder till blogg som ni hittar genom att klicka på knappen "Gratis grafik" i menyn till vänster, kika in där om ni är nyfikna :) Ovanligt grafiska för att vara jag men ibland behöver man testa på nya grejer! Kan hända att det kommer fler antingen senare idag eller i morgon, just fyi ^^
Asså rekommendationer på YouTube

   Igår såg jag några stycken (okej då kanske 20) klipp från The Graham Norton Show och ALLA mina rekommendationer på YouTube består nu av Graham Norton. Don't really mind though, jag avskyr talkshows egentligen för jag blir uttråkad otroligt fort men just Graham Nortons talkshow är fantastiskt rolig. Tips, bara så ni vet.
 
   Jag har inte gjort de nya uppdragen än!! Funtade på det häromdagen men det var mörkt och trist i spelet så jag bestämde mig för att vänta. Dags idag kanske? Hela den här helgen känns skum för mig eftersom jag har massa skumma grejer jag måste göra, men nästa helg har jag ensamtid torsdag till tisdag - ASGRYMT! Den tiden kommer behövas, för sen ska jag vara bortrest typ varje helg i en månad.
   Spel. Ni kanske har märkt att jag inte är så supernoga med att skriva om alla uppdateringar längre, och det är helt enkelt för att jag prioriterar annat. Jag räknar med att alla ni läsare läser nyheterna på SSO's webbsida samt faktiskt spelar spelet själva ändå, så att skriva om småsaker då jag ändå egentligen inte har tid går liksom under radarn. Sen är det ju annat med större grejer, som om det skulle komma en ny häst som man taggar sönder för, ny huvudstory eller nytt område eller whatnot. Och hey dudes, nu börjar det ju bli vår på riktigt - kanske dags för det nya området som det har hintats om i nyheterna snart? DET ser jag fram emot!
  Det betyder ju inte att jag aldrig kommer skriva om små uppdateringar, men som t ex den här veckan har jag lämnat jobbet tidigare än halv sju på kvällen EN dag och jag vet inte med er men jag är då ganska trött redan innan jag ens kommit hem. Sånt bidrar ju också till att jag inte syns så mycket här, trots att jag använder mig mycket av tidsinställda inlägg.
 
   Bild från My Horse And Me ~ De där sena dagarna är det lite skönt att spela andra spel, om jag nu orkar med sånt på kvällen. Särskilt spel där jag kan spela med dagsljus! Gillar inte riktigt att spela spel där det är mörkt och natt, om det nu inte är SSL förstås, hehe
 
   Ey btw, om ni saknar något särskilt bland mina grejer med gratis grafik till er är det guldläge att hojta till nu! Grafik lockar massor för stunden så det är störe chans att jag orkar ta itu med det just nu, hehe. Har sett att det är ett antal bloggare som använder mina bloggbakgrunder i dagsläget och det är jättekul att ni gillar dem!
UÄÄÄÄH

   Den långa veckan är över, TJOHO! Jag är så otroligt arg på mig själv, då jag köpte frukost i morse gjorde jag det i en sån där kassa där man betalar själv, och eftersom jag köpte mer än vanligt och var stressad märkte jag inte att jag hade kvar bankkortet i terminalen då jag laddade upp allt i famnen och kutade därifrån för att hinna till jobbet någorlunda tidigt... Vilket jag upptäcker klockan halv fyra på eftermiddagen då jag står i en affär ett antal kilometer bort och ska handla mat. TACK OCH LOV så hade personalen på ställe 1 lagt undan mitt kort, men man var ju inte på bättre humör med tanke på hur sjukt otrevliga de var då jag åkte för att hämta upp kortet. De var iaf vänliga på telefon... Min dag förlängdes iaf ofrivilligt med ungefär två timmar, varav mer än hälften resväg. Tur i oturen ändå, att kortet inte var stulet!
 
   NU har jag klagat av mig! Jag hade tänkt sitta med Photoshop nu på kvällen, men jag är faktiskt i desperat behov av att underhålla den där YouTube-kanalen lite. Får se hur mycket rösten pallar och huvudet orkar! Skallen är fortfarande helt inställd på engelska eftersom jag har haft utländskt besök på jobbet ett par dagar så att ställa om sig blir lite som att luften går ur en. Det är en jätteskum känsla, då man varit fast i ett språk i flera dagar och sen ska ställa om sig till ett annat igen. (Särskilt då man kommer på att man är fast i språket man inte ens är särskilt bra på, hehe)
   Vi får se om jag hinner vidare med redigeranden i Photoshop under kvällen ändå, då annat är färdigt. Jag har fått en sån sjuk däng av inspiration under de senaste dagarna och nu vill jag bara måla, måla och måla lite till. Kanske jag får till något fint?
 
   Det här är den enda redigeringen jag gjort på Oldenburgaren Sharada, förutom den klassiska exteriörbilden som finns i mina hästars presentationer. Nu börjar det bli dags för en ny tycker jag, färgen är så sjukt snygg på hästen! (PS; ni kan se alla mina gamla redigeringar genom att klicka på knappen "Redigeringsgalleri" i menyn till vänster!)
Sista dagen!

   Sista dagen av en lång och jobbig vecka på jobbet, ska bli sjukt skönt att komma hem ikväll och känna att jag kan andas ut lite. Högt tempo kombinerat med sjukt dålig luftkonditionering gör att man uppskattar kylan i lägenheten med pappersväggar lite mer.
 
   Igår påbörjade jag den traditionsenliga "välkommen till familjen"-redigeringen som jag alltid gör då jag skaffar ny häst i SSO. Nu är det förstås det engelska fulblodet Artemis som står på tur, eftersom jag är klar med alla andra. Efter det känns det som att jag är i desperat behov av en vårig redigering, i synnerhet någon med en av mina lite nyare hästar. Ash i all ära, men grålle har prytt lite väl många konstverk på sistone och det är dags att släppa in fler av hästarna i Photoshop.
   Btw gäller det fortfarande att om man har frågor går väldigt mycket att få svar på genom att klicka på länken "Svar på vanliga frågor" i menyn till vänster. Jag har samlat massor i hela den menyn för att ni jätteenkelt ska kunna hitta saker som är till nytta för er! :)
 
   Det här är en av mina äldsta redigeringar, men jag tycker väldigt mycket om den! Baserad på ett riktigt foto på en av mina bästa vänner, då ponnyn hon satt på helt från ingenstans körde ner huvudet i backen för att stoppa näsan i en massa nysnö och min kompis hängde över halsen och försökte hålla sig kvar x)
Posteffekterna

   Precis då SSO-bloggarna var på uppsving använde alla posteffekter. Mestadels för att ingen visste vad det gjorde för skillnad att stänga av dem, haha.
   Sen började bloggeran, och allt fler insåg att man fick kristallklara bilder utan de rätt matta posteffekterna. Och sen var det kört.
   Om jag tänker tillbaka på 2011-2012 i Star Stable-väg, då tänker jag genast "posteffekter", haha. Numera spelar jag aldrig någonsin med posteffekter och kan inte förstå att jag en gång i tiden tyckte posteffekterna var vackra. Jag tycker det blir luddigt, på vissa ställen skapar posteffekterna ett ljus jag tycker är obehagligt och bloggbilderna blir så otroligt mycket skarpare och coolare utan - tycker jag. Andra kan självklart ha andra åsikter! ^^
 
 
 
 
 
   Helt vedervärdigt i mina ögon hahah, jämför mina otroligt gamla bilder från bloggens start med de bilder som går att ta utan posteffekterna!
 
 
 
 
   Hur gör du, med eller utan posteffekter? Eller råkar du spela på Mac? (Hur man stänger av posteffekterna? Klicka HÄR)
Nejmen hej på er

   Jag har lutat mig tillbaka på tidsinställda inlägg i ett par dagar och inte tänkt något på blogg. Den här veckan har jag lite extra att göra på jobbet och jag har haft tre riktigt sena dagar där. Kommer bli åtminstone en till, heh, men i slutänden blir det en lång och lite tuff vecka. Därför syns jag inte här så mycket!
 
   Nu är det visst en slags Fortunaparad på Jorvik! Eftersom regnbågarna är kvar så tänker jag dra slutsatsen att regnbågarna är en del av Fortunafirandet. Så mycket mer än så kan jag inte säga än, för jag har bara kikat på paraden och hade inte lust att spela igenom de nya uppdragen då det var så mycket folk där. Det lär dröja några dagar, är alldeles för trött för att sätta mig med SSO och försöka vara social nu på kvällarna.
 
   Episod 3 av Star Stable Show är ute nu though!
 
Stolt projekt

   Man är ju inte nörd för intet och historia älskar jag ju också! Min stora stolthet på Jorvikipedia är alltså just nu sidan där vi listar viktiga historiska händelser på Jorvik. Nu komplett även med artiklarna från Jorviks Allehanda, samt bilder på de tre böckerna man en gång i tiden fick läsa i Vingårdens bibliotek!
 
   En dröm i spelet, för min del, är att biblioteket ska erbjuda läsning om Jorviks historia. Jag skulle inte kräva att det skulle bli trehundra volymer med supermycket info, men det vore kul om gamla historiska händelser man fått höra om i uppdrag skulle dyka upp i en bok. Tänk t ex en bok om Dinodalens historia, nu då vi vet rätt mycket om t ex Iskollapsen 1912? Vore superkul för de som liksom jag älskar storyn i spelet!
Svår debatt

   Jag fick en kommentar på Instagram häromdagen som påminde mig om en tanke jag haft förr. Det är en tanke som går in i en svår debatt för ett hästspel, haha.
 
   Gamla hästar - vs. Nya hästar.
 
   Frågan var alltså om jag tyckte att de gamla hästarna skulle tas bort ur spelet, så att alla hästarna hade de nya animationerna.
   Det här är en enormt svår grej! Stor grej. Om jag fick bestämma helt och hållet själv skulle jag lätt byta ut ras efter ras så att det till slut bara fanns hästar med de "nya" modellerna och de levande animationerna. T ex nu då Engelska fullblodet har gjorts om, att de tre som fanns i spelet innan också gjordes om så att alla fullblod hade exakt samma modell, men att de tre gamla självklart behöll de färger de alltid haft.
   Varför vill jag det? För jag anser att skillnaden på kvalité är så otroligt stor. Jag har aldrig haft något emot de hästarna vi har haft från början, men spelet utvecklas. Och det är en naturlig utveckling, för spelets grafiker måste få utforska nya marker och utvecklas med sitt jobb samtidigt som spelet måste kunna locka nya spelare. Visst kan typ Minecraft klara sig med att se ut som det gör, men SSO är inte Minecraft. SSO's spelare har bett, och ber fortfarande, om bättre grafik. Se bara de YouTube-kommentarer som vällde in då den magiska historien om Jorvik släpptes, sjukt många spelare bönade och bad om åtminstone tweakad grafik. (Jag tycker väldigt mycket om den nya grafikstilen - men jag skulle väl inte säga att den gamla är dålig. Den är helt enkelt bara gammal, och lite blek jämfört med den färgpalett som används numera.)
 
   Posteffekter, det snabbaste urvalet av kläder som fanns i hela spelet samtidigt som man försökte se lite vettig ut - throwback till Esme Silverforce i december 2012. Mhm. Jag vet. ALLA såg ut ungefär såhär på den tiden. Stora schabrak? Fanns inte. Rundade schabrak? Fanns inte. Mind you, då gick det inte heller att köpa nya hästar - det var jag och grålle tills hästfunktionen kom fjärde mars 2013. (VI MISSADE ÅRSDAGEN FÖR HÄSTFUNKTIONEN, SHAME ON US) Ni ser väl att det inte heller fanns sadelgjordar, haha?
 
   Välkommen till Star Stable 2016. Så mycket kläder och utrustning att det tar en halvtimme att hitta det man letar efter, Esme samt (typ) resten av communityt har fattat att posteffekter är inget att ha (no offence till er som använder det), ryttare och häst är långt mycket mer högupplösta och spelet överlag ser helt annorlunda ut än vad det gjorde då bild nummer ett togs.
 
   Men att de gamla hästarna fortfarande finns i spelet, Morgan som Engelskt fullblod, Paint som Appaloosa - det kan man ju förstå. De som har köpt de hästarna förr köpte ju de hästarna, och inte de här nya. Jag har sett många som föredrar de gamla hästarna för att de känns mer Star Stable. Är det så? Kanske. Men det fina i det är att alla kan bilda sig en egen åsikt om den saken.
 
   Min American Paint Misty är en av mina favoriter i hela spelet. Jag tror jag skulle gilla henne ännu mer om hon fick den snygga kroppsmodellen som de nya Painthästarna har. Jag skulle lätt sälja den här hästen och köpa den på nytt om den släpptes med samma färg på en ny Painthäst, även om den här var kvar i spelet.
 
   Jag skulle inte ha något alls emot att alla hästar i spelet byttes ut mot nya modeller som matchar spelets "nya" anda. Inte ens om det gällde att våra starthästar byttes ut. Men det är min åsikt. Vad är eran?
 
Har ni sett?!

   Sally Hawklord har ritat den här fantastiska bilden på min Shire Athos - är hon inte duktig? Kuta över till henne och kika på hennes grymma konst, särskilt om ni gillar Star Wars :D
 
  TACK Sally!
 
 
Designa egen tröja - kanske för din klubb?

   Jag tror inte att jag är ensam om att någon gång ha suttit på någon webbsida på nätet och försökt designa en egen tröja. För det är faktiskt riktigt kul! Jag gjorde slag i saken förra sommaren och designade tröjor till mig och mina Jorvikipedia-admins. Tröjorna är sjukt fina, Jorvikipedialoggan tryckt över bröstet och våra efternamn in-game på ryggen. Ja, jag har alltså en Jorvikipediatröja med SILVERFORCE tvärs över ryggen, asgrymt ;) Tror jag har visat någon bild på den förr, den är iaf svart, har den vitrosa loggan fram och namnet i glittrande vitt på ryggen.
 
   Det är en sjukt kul grej att göra, t ex om man vill ha klubbtröjor IRL? Vet att det finns flera klubbar som har IRL-events årligen, finns säkert några där som gärna skulle ha klubbtröjor, bara som exempel. Om man inte är intresserad ur ett SSO-mässigt perspektiv är det ju galet roligt att gå runt med en tröja, eller ett annat plagg för den delen, man själv designat. (Till vardags har jag en helt egendesignad kalender jag vandrar runt med på jobbet!)
   Ovan ser ni exempel från Netshirt.com, det är superenkelt att göra eget! Går att välja på massvis av olika produkter dessutom, och om man vill använda egna bilder är det bara att ladda upp och lägga in där man vill ha den på produkten.
 
   Netshirt är superenkelt att använda och har sjukt stort utbud. Jag älskar hoodies (min garderob består typ enbart av hoodies hehe), så jag tänkte sätta mig och se om jag kan hitta på något skoj med tryck. Om ni vill testa själva, klicka HÄR! :D
 
   Detta är ett sponsrat inlägg
Nya området?

   Häromdagen såg jag i en SSO-grupp på Facebook att någon lagt märke till att området öster om Epona har "höjts". Vad jag minns har det alltid varit rätt platt, men nu stiger det uppåt och avslutas i en högre klippa där ute i havet.
 
 
   Vad tror ni om det här? Allmänt underhåll, eller är det här det nya området som är utlovat för våren?
Hade hoppats på bättre humör

   Jag blir bara sur så fort jag loggar in på SSO så jag pallar inte spela särskilt länge. Har fått intrycket av att Marshmallow är en sjukt tom server just nu, värt att vandra dit?
 
   Tidigt i morse spelade jag My Horse And Me en kort stund, det var lite mysigt. Jag tycker det är kul att fota i spelet, men kan inte hjälpa att jag stör mig lite på hästarnas färger, samt svansens animation. Den böjs på ett så skumt sätt då hästen hoppar (man undrar ju om spelets animatör någonsin sett hår förut), och färgerna är lite för utstickande för att fantiskt fungera ibland. Färgerna på man och svans är värst, de lyser något extremt och är alldeles för onaturliga. Jättesynd på ett i övrigt galet vackert spel.
 
 
 
   En sak jag verkligen tycker om med spelet är att man kan se varje hoppbana i repris där det finns fasta kameravinklar vid varje hinder. Absolut ultimat för mig som vill dela med mig av bilder!
GAAH FRUSTRATION

   Då man ÄNTLIGEN har tid att spela in videor, tror ni inte att datorn havererar? Försöker desperat skjuta över ett antal videofiler till en annan hårddisk för att kunna spela in mer, och datorn ba "lol nope" och jag kan inte ens föra över en liten puttig videofil på 13 sekunder. Tack, tekniken!
   Såååå... med min tur har jag fått över den där enda lilla filen lagom till då familjen är hemma igen och jag alltså inte kan spela in. Och då har jag fortfarande tjugotalet större filer som måste flyttas.
 
   Om datorn bestämmer sig för att samarbeta tänkte jag leta regnbågar också. Saknar massa utrustning och vill ha allt innan regnbågarna försvinner. Tror de ska stanna i en vecka till (såg nån kommentar från SSO på deras FB), men det är skönt att ha det gjort så man inte behöver stressa.
 
 
 
   Asså jag blir tokig, då jag började skriva på det här inlägget var det "fem sekunder" kvar på förflyttningen av min pyttelilla fil - visst skriver jag fort, men blogga gör man inte på fem sekunder. UUUUUUUUGH (Notera att jag har startat om datorn fem gånger men det är lika omöjligt att föra över minsta lilla fil, VAD ÄR DET HÄR)
LYCKAN

   Asså sorry för totalt non-SSO och något som inte alls har något med den här bloggen att göra egentligen, men jag måste bara uttrycka min otroligt starka kärlek för Lynda Woodruff. Ni förstår inte hur otroligt glad jag blir av denna fantastiska karaktär - Sarah Dawn Finer och Edward af Sillén är såna genier som bringar Lynda till liv.
   Och Jonas Gardells schlagerskola har varit ljuvlig. FEST FÖR SVERIGE INDEED
 
 
 
 
   Vad jag tycker om Frans? Vi kan ju sammanfatta det som så att på jobbet har jag och en kollega suttit tillsammans i ett litet rum under de senaste veckorna och lyssnat sönder låten på repeat, haha.
   NU TAGGAR VI EUROVISIOOOOOOOON (om typ två månader)
Vet inte ens vad man ska säga

   Jag har sktivit tre inlägg på raken som jag bara har raderat och börjat om på. Känner just nu bara massa frustration, för oavsett hur tydlig jag är verkar det som att det är otroligt många som varken lyssnar på vad jag säger eller läser vad jag skriver. Hur når jag då fram? Vad är nästa steg? Teckenspråk? Morsekod? Kilskrift?
 
 
   Svårt att vara tydlig och rak på sak också, för medan det är det enda sättet att nå fram till många tycker andra att det är otrevligt. MEN VAD SKA JAG GÖRA DÅ hahah jag ger upp snart...
 
   Ikväll är det Mellofinal, vilket innebär att jag kommer låsa in mig på mitt rum med min lilla tv och följa statistik och schlagerbloggar och gud vet vad. Den här kvällen händer bara en gång om året! Återkommer igen i morgon, ska se till att få upp någon video då också. Och fortsätta fundera på hur farao man ska kunna kommunicera med de som varken tittar eller lyssnar, haha.
Snabba puckar

   Som vanligt finns svar på vanliga frågor genom att klicka på motsvarande knapp i menyn till vänster - men senaste dagarna har min statistik gått upp något enormt och det är totalt kaos varje gång jag vandrar in i spelet, så här har ni snabba svar.
 
   Vill du bli min vän i spelet?
   Nej tack, jag vill bara ha de jag känner IRL på min vänlista.
 
   Var är du?
   Antagligen står jag gömd bakom ett träd och försöker undvika människor. Föredrar att spela själv. #NinjaEsme
 
   Varför svarar du inte i global?
   Om du skriker på mig svarar jag inte för att jag inte gillar då folk skriker åt mig, annars är det troligen för att jag helt enkelt inte är i global. Det är svårt att spela om man måste stå i globalområde hela tiden!
 
   Vad heter din klubb/Får jag gå med i din klubb?
   Jag är medlem i en klubb som heter Night Guards och jag bestämmer inte vem som får komma in i klubben. Vi har dock inte tagit in nya på femton månader så det är liksom ingen vits att tjata. (Om du säger "omg jag älskar dig och vill gå med i din klubb" kan vi dock lova att du inte kommer bli insläppt. Mina underbara klubbkamrater är helt med på att klubben ska vara en lugn och trevlig miljö där alla är lika värda.)
 
   Svarar du på brev i spelet?
   Nej, jag tycker brevfunktionen är för opraktisk. Om ni vill ha tag i mig och vara säker på ett svar är mail en bättre idé. Ni kan hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på bloggen.
 
   När kommer nästa video?
   Det är som det är och blir som det blir, lika så som det kommer då det kommer. Jag kan inte ge svar på när, utan det är bara att hålla koll på min kanal.
 
 
 
   Det var det, kuta iväg och fortsätt vara åzum nu!
 
 
Gamla spel kan också vara bra

   Dementorer orsakar trassel = Man går till favortläraren för att be om hjälp
 
   Favoritläraren säger "suuuure vi kör på kognitiv beteendeterapi där vi utsätter dig för skräcken, let's go"
 
   "Vifta lite med trollstaven på den där mackapären och vråla 'Expecto Patronum' så kanske det löser sig"
 
   "Ah visst ja jag glömde nämna att jag tänker överraska dig med några skräckmoment bara för sakens skull men viiiiiisst var det kul att bli halvt ihjälskrämd? :))))"
 
   Döm inte hunden efter håren - eller spelet efter åldern! Harry Potter och Fången från Azkaban är nästan tolv år gammalt, men det finns faktiskt kvalité i spelet. Jag har haft fantastiskt roligt nu då jag har suttit och spelat in spelet på video - för det här spelet är så sjukt värt att spela om man är ett Potterhead.
 
   Då alla 7 avsnitt av PennyGirl: Episod 2 ligger ute påbörjas resan genom Hogwarts, TAAAAAAGG :D
Bye bye Air Star!

   Jag tar ett break från kaosig server och flyttar till Fluffy Unicorn.
 
   "VA" skriker alla, "HAR HON BLIVIT KNÄPP?!"
 
   Nejrå. Jag traskar in för att kunna spela en stund utan nätverksfel. Air Star kommer jag inte ens in på just nu så jag tänker göra det som alla andra vägrar göra och - hör och häpna - byta server för att belasta Air Star mindre.
   Av någon anledning vill alla vara på Air Star. Personligen vill jag vara där för att jag inte har något behov av att byta. Air Star har varit hemma i över fyra år och det har varit motigt att byta.
   Just nu hoppar jag iaf över, och kommer flytta hem till Air Star igen då saker och ting slutar kaosa och det inte är så galet mycket folk som kutar runt på exakt samma ställen.
   Om någon undrar hur det blir med klubben jag är med i så är man fortfarande med i den klubben man är medlem i även om man byter server, så jag är fortfarande med i Night Guards och kommer fortfarande vara det. Jag ska ju hem till Air Star igen egentligen fortast möjligt ^^
 
   Passa på att byta ni med istället för att gnälla över att Air Star ligger nere. Det finns två servrar som är stendöda och i princip alltid knäpptysta i global (åtminstone vad jag har sett), så utnyttja det istället för att klaga över att det är för mycket folk på Air Star ;)
 
 
Mina Nintendo DS-spel

   Nu har jag ju nämnt alla de konsoler jag haft - dags för spelen! Jag äger ingen bild i detta inlägg, utan de kommer från Google-sökningar där jag enbart sökt på spelens titel #BildtjuvenEsme
 
   Mario Kart DS
 
 
 
   GO MARIO! Jag är askass på allt vad arkadspel heter, men MarioKart är ett av mina äldsta spel och även fast jag inte är någe vidare bra på det tycker jag det är superkul. Klassiskt racingspel i Gokarts på banor man känner igen om man någon gång spelat SuperMario. Jag spelar alltid som Yoshi. För han är söt. Allmänt nice spel och jag väntar nu på att uppföljaren Mario Kart 7, till 3DS, ska gå ner i pris så jag kan köpa det också. Roligt är det ju, men jag tänker inte betala 400 spänn för att köra gokart på ett DS. Kanske att jag sträcker mig så långt att jag köper det på Amazon, där det är mycket billigare.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Nintendogs: Labrador & friends
 
   Då Nintendo DS började bli stort kom ju Nintendogs. Ni vet, spelet där man fick köpa fluffiga hundvalpar som man kunde leka med, promenera med, ställa upp i agility- och lydnadstävlingar med och allt möjligt spännande. Jag fick låna ett spel i serien av en kompis i några år och spelade gärna på det, men efter att hon bad om att få tillbaka det igen (kan säga att jag frågade många gånger om hon inte ville ha det igen haha så jag hade inte direkt kidnappat det) stod jag utan spel. Det här spelet är dögulligt och verkligen värt att spela om man gillar hundar, men trots att det i år är elva år gammalt har det alltid varit jättedyrt. JAG VÄNTADE I TIO ÅR PÅ EN PRISSÄNKNING! TIO ÅR! Jag säger ju att jag är tålmodig då det kommer till Nintendo. Då jag köpte mitt 3DS var det ÄNTLIGEN en prissänkning och jag fick det för ca 200 kr.
   Spelet är gammalt - men det är välgjort, otroligt charmigt och har många roliga funktioner. Dock måste man tyvärr spela i princip varje dag för att hålla sina hundar på gott humör, vilket jag inte kan göra. Men det är supermysigt i vilket fall. Men, det kan hända att man får fnatt på de sjukt jobbiga snubbarna som ska kommentera tävlingarna i spelet. Så långsamma och så irriterande.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Nintendogs + Cats: Toy Poodle & New Friends
 
   Då Nintendo 3DS kom ut på marknanden kom en uppföljare till ett av de mest älskade Nintendospelen någonsin. Jag menar, vilken unge ville inte spela Nintendogs?! Och i denna uppföljare är det i 3D - MED FLÖFFIGA SMÅ KATTER! Jag läste en massa recensioner om spelet då konsolen kom ut och var lite besviken, för flera grejer jag verkligen gillade från originalet var borta eller grovt omgjorda. Många verkade hålla med mig. Jag köpte därför inte spelet ens då jag väl köpte konsolen, för jag ville inte betala så mycket som spelet då kostade då jag hört så mycket om att det inte var värt det. Sen hittade jag det på MediaMarkt, och eftersom det var så otroligt billigt där slog jag till. Tror inte ens jag betalade 200 kr.
   Jag har inte hunnit spela mycket än, men jag är glad att jag inte betalade fullpris för vissa funktioner tycker jag fungerar lite konstigt. Hundarna är dock så söta så man dör och katterna är så sjukt gulliga. Jag kan inte säga så hemskt mycket mer än, men jag gillar fortfarande originalet mer. Om man som jag älskar fluffiga hundvalpar är det här ändå ett spel man absolut borde prova.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon Ranger: Shadows of Almia
 
   Jag har gjort mitt bästa för att lära mig det här spelet, men trots ett tiotal försök känner jag mig helt misslyckad och får inte ordning på någonting alls. Allt är helt enkelt för svårt, haha. Fånigt egentligen, jag tror inte att det är så svårt men jag begriper väl bara inte vad jag ska göra. Om ni frågar mig kan jag därför inte alls rekommendera det här spelet, utan det ligger bara hemma hos mig och tar plats. Kanske försöker någon gång igen, men jag är inte så hoppfull, haha.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon Pearl, Diamond & Platinum
 
   Min Pokémonkarriär började med Pokémon Diamond, så det ligger lite extra nära hjärtat. Platinum tycker jag dock bättre om, för det är en remake som förbättrar i princip allt i både Diamond och Pearl.
   Pokémonspelen släpps ofta i par, och spelen är väldigt lika varandra förutom att vissa Pokémon bara går att få i den ena eller andra versionen, och ibland kan det vara vissa manusändringar.
   Sen kommer version tre, som drar samman de båda versionerna i ett enda spel, och manuset skrivs om på vissa ställen, grafiken kan ändras lite och vissa grejer kan läggas till eller tas bort. (Detta har inte hänt på senare år, men exempel på det är Yellow, Crystal, Emerald och Platinum.)
   Också värt att nämna är att de olika spelen delas in i Generationer, där spelen inom en generation är helt kompatibla med varandra. Dessa spel tillhör Generation IV.
 
   I dessa tre spel utforskar man området Sinnoh och har som mål att lära sig mer om Pokémon för att fylla upp Professor Rowans PokéDex - lite som en Wikipedia om Pokémon, om man ska beskriva det krasst. Detta gör man genom att möta nya Pokémon, fånga dem och träna dem. På sin resa behöver man utmana olika Pokémongym, något alla unga tränare gör, för att få bevis på sin skicklighet och få möta nya, starkare tränare. Allt är inte frid och fröjd, för de skumma personerna i Team Galactic rör sig runt Sinnoh med onda avsikter. Spelaren möter ofta en kvinna som heter Cynthia, som hjälper till på oväntade sätt, och måste flera gånger utmana den mystiske Cyrus, som har en väldigt oroväckande plan.
 
   Jag har spelat otroligt mycket Pokémon sedan jag fick tillgång till de här spelen och jag tycker hemskt mycket om dem. Om man köper något av dem idag vinner man mest på att skaffa sig Platinum, då grafiken ser lite trevligare ut, det finns lite fler Pokémon att välja bland och storyn är lååångt mycket coolare då du närmar dig slutet av spelet.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon HeartGold & SoulSilver
 
   Remakes har hänt flera gånger I Pokémonvärlden. Dessa två spel är nyversioner av de gamla spelen Gold och Silver, men dessa är dels i färg, och dels anpassade för Nintendo DS.
   I dessa spel, som utspelar sig tre år efter spelen Red/Blue/Green/Yellow/LeafGreen/FireRed, utforskar du området Jotho, nära Kanto, och du hjälper Professor Elm med hans PokéDex. Du möter tidigt karaktären Silver, som stjäl en Pokémon från Elm och som sedan kommer vara din rival genom spelet. Du möter också Team Rocket, som skyddar allt från förstörelse och förenar allt i en rörelse (sorry) försöker sabba en massa grejer i sin jakt på sin ledare Giovanni, som försvann efter att ha blviit besegrad tre år tidigare. Långt där borta hägrar målet att slå den bästa tränaren av alla - pojken som lyckades upplösa Team Rocket tre år tidigare.
 
   Jag älskar de här spelen, väldigt mycket. Det känns "hemma" att spela dem - det finns en värme i spelet som dels kommer från färgpaletten genom hela spelet, men vart du än går kommer en av dina Pokémon alltid springa bakom dig (så länge som du inte cyklar). Det. Är. Sjukt. Coolt. Tyvärr känner man tomheten då man börjar spela de andra spelen igen, haha. Jotho är en region som är lätt att trivas i, och det blir ju inte sämre av att man efter att ha besegrat Elite Four (vilket alltid är målet för att klara the main game innan man går vidare till post-game) får fortsätta över till Kanto - som för oss 90-talsungar är Pokémon PÅ RIKTIGT. Då vi satt klistrade framför tvn och tittade på Pokémon som små var det ju där som Ash, Brock och Misty kutade runt, och det är för mig fortfarande den "riktiga" regionen. Originalet, helt enkelt!
   Dessa är helt klart värda att spela, men det är ingen större skillnad på vilken version man spelar. Det bästa är att kolla upp vilka Pokémon man inte kan få tag på i vilken version och sen köpa den som har de Pokémon man gillar mest. (Jag äger dock båda två versionerna.) Dessa spel kommer också med en Pokéwalker, vilket är en stegräknare som "fångar" Pokémon åt en. Det är hur skumt som helst och jag har försökt lära mig hur det funkar men jag har inte tålamod nog, haha.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon Black & White
 
   Ack, Unova, och starten på Generation V! Det här spelet rätt revolutionerande, men jag tycker ändå inte det var riktigt så bra som de fem föregångarna. Pokémon började röra sig i strider, säsonger som ändrades varje månad introducerades och med det kunde man hitta olika Pokémon i olika områden. Triple Battles och Rotation Battles introducerades, och glömdes sedan bort rejält i kommande spel. Lite trist. MEN! TMs! Technical Machines, som man  kan använda för att lära Pokémons nya moves, kan användas hur många gånger som helst istället för att vara single use. Detta var gudasänt, haha.
   Då man utforskar Unova märker man snabbt att oj, inte en enda Pokémon från tidigare Generationer finns med. Kul - första gången man spelar spelet, sen vill åtminstone jag mixa upp det lite. Målet är här att stoppa Team Plasma från sina onda planer, som involverar att separera Pokémons från människor. Team Plasma leds av en ung pojke som heter N, som man stöter på flera gånger under sin resa.
 
   Jag tycker inte att det här är de bästa spelen, och jag skulle hellre rekommendera vilket spel som helst från Gen IV istället. Men det skadar inte att spela de här. Inte alls. Men... Det finns bättre Pokémonspel.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon Black 2 & White 2
 
   Två år efter att man sabbat för Team Plasma kommer du som ny spelare till Unova. MYCKET har hänt. Städer har byggts om och byggts ut, gymledare har tillkommit och försvunnit och en herrans massa nya Pokémon (eller ja, "nya" från gamla spel) har tillkommit i regionen. Team Plasma är på uppsving igen och du som spelare får försöka störta organisationen medan du jobbar för att bli Unovas bästa Pokémontränare.
 
   Jag vet inte om det bara är det att jag har svårt för Unova (finns bara vissa områden som känns "bra" för mig), men inte heller de här är direkta favoriter. Grafiken är på sina ställen döcool, och man kan ha mycket mer fantasi då man bygger sitt Pokémonteam, men... nä. Jag tycker nog ändå man vinner mer på Generation IV.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon X
    Generation VI kom in med dunder och brak. Det här var vändpunkten. Oj. Oj. Oj. Det här spelet var SPELET med stora bokstäver.
   Regionen Kalos är ett blomstrande område med varierande väder, och det är sanslöst vackert. Du möter Team Flare på din väg att bli regionens bästa Pokémontränare - allt det är helt som vanligt. Men grafiken. All game mechanic.
   Det här är det första Pokémonspelet där man kan anpassa utseendet på sin karaktär. Du kan spela i 3D. Alla cinematics och cutscenes är konstverk. Om du gillar Pokémon MÅSTE du spela det här - eller systerspelet Y. Jag äger bara X, men Y lockar. Spelet är absolut bra nog för att spelas flera gånger. Det här är en riktig upplevelse och det är precis det vi Pokémonfans drömt om sen man var liten. Plötsligt är allt levande.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon AlphaSapphire
    Då jag började spela Pokémon way back borta under 2008 och läste på över hela internet insåg jag att spelen som alla älskade och jämförde allt med var Ruby, Sapphire och Emerald, från Generation III. Det var spelen som tydligen var BÄST.
   Ta då deras remakes, AlphaSapphire och Omega Ruby, och kombinera dem med all ny game mechanic som tillkommit sedan originalen släpptes elva år tidigare - och tänk hur spelet blir då. Jag har aldrig spelat originalen, men hade sett Let's Plays av dem och haft lite svårt för regionen Hoenn.
   Och jag hade svårt även då jag satte igång att spela. Men jösses vad jag nu tycker om det här spelet! Jag förstår varför alla älskade de tidigare spelen, och jag älskar det här. AS och OR har faktiskt rätt stora manusskillnader också, eftersom det är olika Team att kämpa mot under hela spelstoryn, vilket gör att jag gärna vill skaffa mig OR nu...
   Det här spelet är så otroligt värt att spela. Verkligen.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
 
 
   Var har ni för Nintendo-spel att rekommendera till mig?
Garderoberna är större!

   Jag är hemskt tacksam över det utökade garderobsutrymmet, men nu kommer det jag har fruktat hemskt länge - det är dags att flytta saker från en flik till en annan. Den här sorteringen kommer ta hemskt lång tid och det är vedervärdigt. Dra från en flik till ryggsäcken, öppna nästa flik och langa in dem där. Då man har typ två-trehundra objekt som ska flyttas på är man inte så tagg på den grejen... Men jag vill verkligen ha ordning, så att jag hittar mina grejer.
   Jag har fått nätverksfel typ trettioåtta gånger idag (tror att servern blir överbelastad för det känns som att det bara är Air Star som råkar ut för det här?) men nu är det lite senare så jag hoppas att jag kan få sortera skrället ifred. Om inte annat har jag tid i morgon - jobbar bara några timmar i morgon och ska vara hemma större delen av dagen. Nice projekt.
 
   Nu - garderobssortering med musik i bakgrunden. Just nu går Ola Salos album The Wilderness på repeat hemma hos mig, blandat med gamla grejer från The Ark. Bra musik, vet ni.
 
 
   Och i brist på annat får ni en kul bild jag snubblade över på Tumblr.
 
Jaga Regnbågen

 EDIT: Från början var det här inlägget ett schema, men jag börjar tro att det hela är helt slumpmässigt. Nu är det helt enkelt ett instruktionsinlägg istället :)
 
   Då det kommer till att jaga regnbågar upprepar de sig efter ett fast schema.
 
   Såhär går det till:
   Då klockan slår för en regnbåges starttid kommer regnbågen finnas på Jorvik i 20 minuter. Efter det komer det vara tomt i 10 minuter innan nästa regnbåge startar.
   Vid varje regnbåge kan du hitta tio jordhögar utspridda i närområdet. Sitt av din häst en bit ifrån dem, gå fram till dem och starta minispelet. Från varje minispel får du mellan 0 till 10 guldklimpar. Varje gång du har 7 guldklimpar kan du lämna dem hos Chaun, och han kommer ge dig en belöning. Om han inte gillar guldet får du hästmat, om han gillar guldet får du kläder eller hästutrustning.
  Varje gång regnbågen flyttar sig kommer tio nya jordhögar kring den.
 
 
   Platser och tider
   Regnbågen är enbart aktiv mellan kl 7 på morgonen fram till 10 på kvällen. Varje hel- och halvtimme landar en ny regnbåge på Jorvik. (Alltså t ex 7.00, 7.30, 8.00, 8.30 osv)
   Regnbågen kan landa på följande platser:
 • Everwindfälten
 • Valedalesjön
 • Bedrövade Dews Gård i Epona
 • Firgrove
 • De gyllene fälten
 • De glömda hedarna
 • Gyllenåsarnas dal
   Regnbågen är enorm och omöjlig att missa då den väl finns på Jorvik.
   Om du skulle logga in på spelet t ex 7.10, då regnbågen redan är aktiv, kommer du inte kunna se den. Då måste du istället vänta tills nästa regnbåge spawnar 7.30.
Horse Life 2

 
 
 
Jaga regnbåge

   Då jag skriver på det här ligger servern nere. Det verkar ha blivit något strul under uppdateringen och SSO jobbar på en fix. Ser massor med stress och gnäll på Facebook - men tänk på att ingen tjänar på sånt. Det är jättetråkigt för de som sitter och jobbar på det här problemet sent en onsdagkväll och gör sitt bästa för att få ordning på det för att spelarna ska kunna nå spelet, och det enda de får är "ÄR DET INTE KLART SNART?!". Sånt är inte särskilt trevligt, och om man som spelare är vänlig och respektfull och istället säger "okej vad bra att ni kan lösa det här redan idag så vi slipper problemet senare" - är det inte roligare för alla? (Hoppas stackarna som sitter med det här har kaffe till hands) Det kommer iaf inte gå en sekund fortare bara för att man skriker och gnäller ;)
 
   Uppdateringen i sig handlar om något jag aldrig hade trott skulle komma till Jorvik - regnbågsjakt. Jag har alltid tänkt att regnbågar måste vara något som vore allmänt döjobbigt att lägga in, men jag hann testa jakten en gång idag och tyckte det var riktigt nice. Chaun the Leprechaun är hur gullig som helst och jag tyckte det var sjukt coolt att man såg regnbågen på så långt håll! Dessutom tyckte jag att det väldigt simpla minispelet var kul, typ lagom svårighetsnivå för mig x)
   Har tyvärr inga bilder alls för jag hade räknat med att hinna spela på kvällstid, men sånt händer och det finns ju tid att fota en anna dag. Så länge, ni har väl sett nya avsnittet av Star Stable Show?
 
Star Stable i Kamratposten

   Kamratposten, eller KP, var i ropet åtminstone då jag var yngre. Jag var totalt ointresserad och läste aldrig tidningen, heh.
   Men tydligen har KP ett reportage som heter KP Fixar. De fixar då i princip drömdagar till sina läsare som får besöka platser och träffa människor de ser upp till.
   Genom att klicka på miniatyren nedan kan ni läsa om då Tilda fick komma till SSO-kontoret en dag.
 
 
 
 
   Jag ska skriva lite om uppdateringen också men jag har inte tid just nu, så jag kommer tillbaka senare :)
 
Detaljrikedomen

 
   Mycket kan man säga om PennyGirl-spelet, särskilt mycket negativt, men jösses i min lilla låda vilka totalt makalösa miljöer man får utforska!
   Jag är färdig med inspelningen av Episod 2, så nu börjar det roliga med de två coolaste miljöerna i de kommande episoderna!
Haters gonna hate

 
   Bra låt för den här dagen.
 
 
   Jag tänkte bara klargöra en grej. Bara för att jag syns mycket i det här communityt betyder inte det att jag strävar efter att vara "känd". Ja, det som väldigt många verkar ha som mål just nu. Jag är i det här communityt för att jag tycker det är kul att dela med mig av mina åsikter på olika sätt. Och jag vet att det sticker så enormt i ögonen på vissa att jag får mycket uppmärksamhet utan att konstant spamma hjärtan och skrika "tack jag älskar er fortsätt följa mig" tillbaka. For real, jag har Aspergers, jag gillar inte att stå i centrum och jag är totalt oförmögen att svara på beröm. Jag vill bara snacka lite.
   Det kommer dock inte hjälpa att försöka smita in bakom ryggen på mig och prata illa om mig. Vid det här laget har jag växt så pass mycket och har lite för bra självförtroende för att faktiskt ta det på allvar, och jag är inte rädd för att säga ifrån.
 
   Jag skriver inte ut något halvtaskigt (eller heltaskigt) om en annan spelare i ett öppet forum för jag är mogen nog att förstå att det är förskolenivå. Visa att ni är kloka människor och sjunk aldrig så lågt, helt enkelt.
 
// Polisen/Bittertanten Esme som gillar att utbilda folk i internetvett
Allroundsadlar - och SMÅ schabrak där med

   Då jag sist pratade om westernsadlar sa jag att jag aldrig använder stora schabrak till dem, utan jag använder alltid små schabrak. Ni höll med, väldigt mycket också - vilken reaktion det blev, haha!
 
   Nu däremot tror jag inte att lika många kommer hålla med mig ;) Jag tycker nämliga att de "vanliga" sadlarna går att använda till både stora och små schabrak. Ni som varit med länge minns att de stora schabraken fanns inte ens i spelet då det öppnade, utan det fanns tre sadelmodeller och enbart det rektangulära schabraket.
   Fun fact - det var en period där alla i bloggcommunityt hade storbråk om vilken av de "vanliga" sadlarna som var en dressyrsadel vs en hoppsadel. Jag tyckte det var det fånigaste jag hört för i mitt huvud var det ju självklart att den raka sadeln, som man börjar spelet med och som också fanns i Starshine Legacy, var närmare en dressyrsadel medan den andra solklart var en allroundsadel. Kan säga att det var ett antal som inte höll med om det, för de tyckte det var självklart att det var tvärtom ;)
   Läge att ta hem Oldenburgaren Sharada från Hästön snart, saknar denna gudomligt snygga häst... Här har hon iaf sadeln som jag tycker är en allroundsadel. Hon har dessutom ett kort schabrak.
 
   På denna väldigt gamla bild på ponnyn Savoy används sadeln jag tycker lutar mer åt dressyrsadel-hållet. Jag använder den modellen väldigt sällan numera dock, den andra sadeln finns i många fler exemplar varav många är väldigt detaljerade och väldigt fina. Tog ett tag innan jag hittade den här bilden i mitt arkiv x)
 
   Till de här sadlarna har jag inget emot att använda de korta schabraken. Varför? Venne. Jag tycker ändå att det ser vettigt ut! Många verkar inte vilja använda de små schabraken till de här sadlarna för att det skulle skava på hästarna, men så långt orkar inte jag tänka på den punkten x)
 
   Tycker ni att jag har helfel eller använder ni också korta schabrak till de här sadlarna?
 
    Det händer förstås att jag använder de stora schabraken ändå, för de är jättefina ^^ Här på min nordsvensk Charizard!
Mina Nintendo-konsoler

   Jag har spelat otroligt mycket Nintendo DS genom åren, vilket lättast bevisas genom alla sparade timmar på mina Pokémon-spel. Jag tror jag har spelat bara Platinum tre eller fyra gånger och på min senaste vända har jag runt 240 sparade timmar. På de andra ligger jag på mellan 27 till ca 170 sparade timmar. Som jag sagt förr, de där spelen är så sanslöst beroendeframkallande och då man väl har börjat spela är det omöjligt att lägga ifrån sig spelen.
 
   Jag har i dagsläget tre stycken konsoler. Först har jag ett svart Nintendo DSi. Det är från början min lillebrors och därför är det inte helt fräscht, då han var väldigt liten då han fick det. Han fick ett DSi XL någon jul och kasserade då det här lilla svarta, som jag istället tog över. Innan det hade jag ett ljusblått DS Lite, som fortfarande existerar i lillebrors skattkista med Nintendospel.
 
   Så här såg mitt första DS ut! Eller ja, det såg ut så här så länge som jag ägde det, men i lillebrors ägo är det nu rätt... smutsigt. Kladdiga småbarn.
 
   Anledningen till att jag tog över lillebrors DSi var inte för att jag skulle spela på det, utan det har varit min extra bank då jag ska flytta Pokémons för att kunna starta nya spel utan att behöva radera värdefulla Pokémon som legendaries eller de som jag bara fäst mig väldigt mycket vid då jag spelat igenom spelen. Kanske lite onödigt, men för min del sjukt praktiskt!
 
   Då det var nytt såg det ut så här. Tack vare lillebror är det inte lika fräscht though, hehe
 
   Jag spelade istället på mitt mörkbruna/svarta DSi XL, som jag ivrigt sparade pengar till så fort som det kom ut på marknaden. Jag älskade den större skärmen och tycker att XL-versionerna ligger så mycket bättre i mina händer. Jag har säkert haft den här sedan 2010 och jag älskar den.
 
 
   Denna konsol är min eviga trotjänare! Hade aldrig köpt ett 3DS om jag inte varit tvungen för att få spela de nya Pokémon-spelen. Utsidan ser brun ut här, men den är svart och glansig medan resten är märkbrunt. RIktigt snyggt!
 
   Men efter att ha undvikt Generation VI av Pokémon-spelen i ett par år kände jag att jag inte kunde vänta längre - jag ville så hemskt gärna spela 3D-spelen. Sååå jag behövde köpa ett 3DS. Då hade New Nintendo 3DS nyss kommit ut på marknaden, men jag prioriterade priset före funktioner och letade efter ett 3DS XL, just för att jag aldrig mer vill köpa ett litet DS. Nya modellen var dels dyr och fanns dels inte i XL än. Jag köper alltid mina Nintendo-produkter på CDON.com, då jag tycker de brukar ha schysta priser och jag tycker det är bekvämt att få hem grejerna på posten. Just då fanns det ett Star Stable-rosa 3DS XL för ett bra pris (köpte det för 1590kr - färgen är perfekt haha, typ exakt som SSO's logga), och jag tyckte inte de andra färgerna såg roligare ut (+ att alla andra var dyrare, heh) så jag köpte det tillsammans med Pokémon X och AlphaSapphire.
   Så här ser det ut! Älskar det, men jag tror tyvärr att något har pajjat med 3D-effekterna, för jag ser viss 3D även då reglaget står på noll. Förutom det ligger det bekvämt i handen, de stora skärmarna är fantastiska och det är trevligt att spela på. Dock skönt att jag har kvar mitt gamla DSi XL, för de äldre spelen är för lågupplösta för att helt fylla ut de extra stora skärmarna och jag tycker det blir lite distraherande med svarta kanter på sidan av den rektangulära skärmen. Gillar inte heller att volymkontrollen sitter på botten på vänster sida, det är alldeles för lätt att av misstag dra i den då man håller i konsolen.
 
   Nu är jag för en gångs skull inte döfattig (än - min iPad börjar ge upp efter några års trogen tjänst och jag funderar på vad jag ska ersätta den med) och jag har funderat lite på ett New Nintendo 3DS XL, eftersom alla recensioner jag läst säger att 3D-effekten är mycket bättre och att konsolen i sig ger en mycket bättre spelupplevelse. Dock är priset fortfarande lite saftigt för min smak och på CDON kostar de 1890kr. Tålamod är tack och lov en av mina starka sidor då det kommer till Nintendo, så jag kan gott vänta ett tag till. Antagligen kommer jag vänta fram tills att de nya Pokémon-spelen Sun och Moon släpps innan jag faktiskt bestämmer mig. Tänk skräcken, om de säger att spelen ska spelas på den nya konsolen de utvecklar nu, haha? (Nu säger all preliminär info att Sun och Moon kommer på 3DS, men man vet ju aldrig...)
 
   Bild från Nintendo.seSå här ser New Nintendo 3DS XL ut. Jag gillar inte att pekpennan nu sitter på undersidan an konsolen, men annars ser jag inget att klaga på förutom att konsolen säljs i så tråkiga färger. Alla recensioner jag har läst säger att det VERKLIGEN är värt att ha just denna modell, men priset är ändå lite för mye för min smak.
 
   Under tiden hoppas jag att New Nintendo 3DS XL släpps i fler färger! Jag tycker nog de ser lite tråkiga ut just nu. XL-versionerna brukar sällan få samma roliga mönster som man kan köpa de mindre versionerna i, men färgerna nu är verkligen inte roliga alls, haha. Kan nästan tänka mig ett vitt, men jag är rädd för att det skulle se smutsigt ut efter några användningar och vara svårt att hålla rent. Har dock sett några slags hårda skal på eBay, så jag ska kika lite på dem och se om de är något. Tänk ett Pokémonskal, sååå nice :D
 
   Jag vet att en bunt av er spelar Nintendo, vilken konsol i vilken färg har ni? :D
Hemstallet

   Vare gång man ser sin average SSO-player skriva en önskelista till SSO, så ser man någonstans på listan "större hemstall". Tänkte att vi skulle ta den diskussionen just nu. Eller, vi går runt diskussionen, för jag tänkte bara dra ett snack om stallet i allmänhet. Och jag har ingen riktigt röd tråd heller, so bear with me please.
 
   I spelets tidigaste dagar fanns inget hemstall. Man valde vilket stall man ville bo vid, och genom att rida fram till stalldörren och klicka på den fick man upp sin garderob. Man stod alltså kvar utanför stallet och fick fiffla runt med kläderna man ägde. Garderoben var låååångt från lika stor som den är idag också - jag tror det fanns en sida för hästutrustning och en sida för ryttarutrustning där i början. Vet ni när man först kunde gå in i hemstallet? I december 2012, då spelet redan hade funnits i över ett år. Från allra första början fanns inte ens hemstallen vid Steves gård och Fort Pinta, minns ni det? Vid Fort Pinta var "stallet" det som det nu säljs hästar i, och ett som såg likadant ut stod vid Steves gård. #Only 90s kids remember this
 
   ...förlåt.
 
 Så efter mitten på december 2012 har hemstallet sett detsamma ut. Alla stall ser likadana ut. Om du försöker kika ut genom de typ stängda fönstren kan du faktiskt typ se var du är nånstans, men annars ser allt exakt likadant ut. Och... stall i all ära, men det är mer en hemlada, det här.
   Även fast det har sett ut på samma sätt så har funktionaliteten ändrats! Först kunde vi bara ha sex hästar. Inte sex hästar hemma i hemstallet - sex hästar. Haha minns ni det, den där skräcken "åh nej jag kan inte köpa den hästen för då måste jag sälja den hästen och jag måste vara säker på att jag har en plats över då den riktiga drömhästen till slut kommer" - the struggle was real. Efter ett par månader kom det huxflux "WOHO ALLA SPELARE, nu kan ni ha ÅTTA hästar hemma!" och alla var ju glada och lyckliga och köpte en till häst och hade lite mer ångest och allt sånt där.
   Slutligen lät det "Okej people, nu kan ni ha TIO hästar hemma och dessutom släpper vi ett avlägset hästfängelse dit ni kan skicka hästar ni inte vill sälja men som ni kommer glömma bort för resten av evigheten"- okej jag gillar inte Hästön så det där kaske var aningen vinklat. Kanske. Men, från och med där kunde man ha hur många hästar man ville. Till och med dubletter av hästar, men jag har lite svårt att förstå varför man skulle köpa samma häst två gånger, haha.
 
   Det var en del av hemstallet - hästarna. Tror att vi alla skulle tycka det vore väldigt skönt med fler än tio hästar i stallet, så nyheten om att hemstallet ska uppdateras är ju guld värt. Många pratar om det här med boxdörrar, men det är inget jag personligen tyckr är superviktigt. Viktigaste för mig är att man kan ha hästar i stallet ;) Men självklart är det ju ändå kul om det ser snyggt ut. (Borde kanske göra ett kollage med stall från andra spel för att jämföra? Kunde vara kul.)
   Funktioner som stallhjälp och utseendebyte har ju komit på vägen, så då är frågan, kommer någon mer funktion med de större hemstallen? Och vad i så fall? Men att få dekorera det är ju något som är otroligt positivt. Istället för att alla har samma opersonliga lada så kan man tweaka det lite extra, det låter så härligt! Spontant önskar jag bara bättre lampor i hemstallet, haha, tycker det är lite tråkigt då man går in i stallet på nattetid och det är mörkt där inne också. Det blir ju svårt att byta kläder då man inte riktigt ser vad man håller på med, för man ser inte riktigt vad som matchar och inte.
 
   Det är väldigt svårt att veta exakt vad man ska förvänta sig av det kommande hemstallet, men eftersom vi klarat oss med både det enda och det andra kommer det nog bli jättebra. Jag kan inte ens minnas att jag i ETT ÅR bytte kläder utanför stallet, haha, men det har man ju uppenbarligen överlevt. Det vi alla får ha gemensamt nu är dock tålamod, för vi vet ju av erfarenhet att saker och ting kan ta lite tid. Jag tänker "låtsas" lite som att jag inte vet något om det här innan vi får mer info eller en teaser, för annars kommer jag längta ihjäl mig ;)
 
   Esme bor vid Jorvikstallet - och typ såhär ser det ut i mitt hemstall just nu. Några hästar i videon är på Hästön just nu och några andra är hemma istället, och min garderob är nu totalt proppfull så jag har lite panik över den hehehe, men annars är det rätt up to date trots att videon är gammal.
 
   Pennys hemstall ser ut typ på det här viset, nere i Moorland. Hon har också fått sig lite fler kläder sedan den här videon spelades in.
 
   Vad har ni för förväntningar på det kommande uppgraderade hemstallet?
Snyggaste hästen i ett hästspel - någonsin

   Nytillskottet Artemis
 
   Är de engelska fullbloden ens på riktigt?! I mina ögon är de nog de snyggaste hästarna någonsin i ett hästspel, jag tycker faktiskt de slår ut hästarna i Horse Life 2. Och det spelet är vackert.
   Om man saknar något, så skulle jag nog säga att det skulle vara arbetsform i alla gångarter. Just för att traven är så sjukt fin och bärande och den korta galoppen är nästan lika bra. Men, då skulle det bli helt omöjligt att rida på de andra hästarna, hehe, för jag skulle helst använda den hästen som ser mest korrekt ut.
 
   Det är en sån där pain in the ass-grej ändå, det där med hästens form. Jag har sett att många önskar att man skulle klicka på en knapp så går hästen i form - och jag förstår önskemålet, för det vore så otroligt coolt och antagligen också väldigt snyggt - men jag tror det skulle vara alldeles för tidskrävande och opraktiskt från SSO's sida. Dubbla gångarter liksom, dels de "vanliga" gångarterna och dels de där hästen knatar fram på tygeln. Kaos. Drömma man kan ju ändå, right?
 
   Av alla hästar i alla hästspel ni har spelat - vilken tycker ni är snyggast?
Horse Quest Online

   Videon är sponsrad av Horse Quest Online. 
 
   För ett par veckor sedan fick jag att mail med frågan om jag ville testa en ny app. Eftersom den handlade om 1) hästar och 2) äventyr, tyckte jag det lät som en kul grej. Jag kommer fortsätta spela det här, under åtminstone ytterligare ett par avsnitt. Spelet går att ladda ner både för Android och iPhone och är gratis. Ni kan se en trailer på HorseQuestOnline.com. Kika in, det är ett gulligt spel!
Wihihi så kul!

   Nu ska jag sätta mig och klippa ihop appvideon. Ni ska få höra lite fint om spelet det handlar om snart, jag ska bara få reda på videon ^^
 
   Jag har varit så sanslöst effektiv och fått ihop så mycket videor på knappt två dagar! Samtidigt har jag hunnit med tusen andra grejer, som att laga massa lunchlådor och städa hemma, så jag behöver inte ha dåligt samvete över det ^^ Nu måste jag vakta klockan, för jag får inte sitta med sånt här för sent - klockan åtta är det Mello, viktigaste som finns (eller ja finalen nästa vecka är så viktig att jag tackade nej till att åka till hästgården och jobba haha JAG SKA SE MIN MELODIFESTIVAL), men jag passar på att spela Nintendo under tiden (jag har så otroligt dålig koncentrationsförmåga då jag tittar på tv, jag måste göra något annat samtidigt - men jag tittar aldrig på tv i vanliga fall). Kommer antagligen ändå sitta och spela in PoA under natten trots att jag spelat in ett par avsnitt idag, det är så sjukt kul! Hade verkligen glömt hur bra det spelet är. Jag har valt att dela upp spelet - först kör jag igenom spelstoryn, utan att utforska Hogwarts alls, och sen då det är klart blir det det riktigt roliga; alltså att kuta runt i slottet och hitta alla hemligheter. Det är också då min nördfakta kommer riktigt väl till pass, hehe...
 
 
 
   Har ni ett spel ni har gillat jättemycket men glömt bort lite på sistone?
Jag borde ha datorförbud på nattetid

   Ehm. Ja. För i natt satt jag tydligen och spelade in avsnitt 1 till 3 av min kommande nya videoserie. Och det känns som att det blev lite högljutt på sina ställen. Svårt med mikrofon, att veta hur mycket röstresurser man behöver för att det ska vara alldeles för högt, eller hur lågt man egentligen kan prata. Det var i vilket fall så pass kul att jag fick tvinga mig själv bort från datorn för att sova, och det bara kliar i fingrarna - jag vill fortsätta! Helst nu!
   Men först gäller det att vara effektiv. Jag har hunnit med dagens bestyr bestående av att springa ut och handla och just nu sitter jag och fifflar med min mobil. Jag spelar in en mobilapp för första gången i mitt liv. Tekniken strular lite eftersom jag är osäker på vad jag håller på med, men det här är en kul grej. Kommer säga lite mer då videon väl kommer ut :)
 
   Jag ska lära mig hur man håller igång AirPlay i längre än fyra minuter på min lur och återkommer då jag är klokare. Tjofräs!
Ni kanske vet?

   Det är ju ett antal av er som spelar Nintendo, så ni kanske kan hjälpa mig med lite tips?
 
   Spelsamlingen växer ju, och sedan jag började spela 3DS byttes det ju dessutom form på spelen. Jag har under några år haft en liten gullig förvaringsbox som jag "snodde" från lillebror då han började förvara sina egna spel i en liten skattkista (gulliga unge), och den har funkat ok. Den har numera plats för åtta spel - det fanns ytterligare åtta platser på en platta som satt i mitten, men den lyckades förstås lillebror demolera innan jag kunde lägga vantarna på den här.
   Nu är alltså frågan, har ni sett om det går att köpa såna här nånstans, som man kan ha 3DS-spel i? De har ju en liten "fjong" i övre högre hörnet och är inte helt fyrkantiga, så de går inte in i det här fodralet. Om ni vet någon butik man kan köpa såna här i vore det guld värt, eller om ni har hittat något sånt här på nätet vore jag glad över en länk. Gärna svensk butik, om det finns i Sverige kan jag tycka det är onödigt att skeppa från USA, även fast de jag hittat i webbutiker där är så sanslöst billiga så det finns inte. Tänk på miljön, dudes!
 
 
Effektiiiiv

   Jag har spelat in 6 videor idag, duktig Esme! Nu tycker jag nog att jag förtjänar att spela lite Nintendo ;) Måste ändå börja rendera ut videorna och det tar ju lite på datorn. Jag har btw ett par Nintendo-relaterade inägg på lut här, det här är ju ändå min blogg om spel så ibland kan man sträcka sig bort från PC tycker jag ^^
 
   Jag har spelat in det sista av PennyGirl Episod 2 nu, iaf. Jag skulle testa en grej på en tävling och råkade ut för en bugg som med min natthumor (spelade in ett av avsnitten i natt hehe) var typ det roligaste jag varit med om. Tror inte det är riktigt lika roligt då man faktiskt är vaken (jag blandade ihop skräp med valnötter också, duktigt), men aja sånt händer x)
   Målet för resten av helgen, videomässigt, är:
 1. Spela in en mobilapp på video. Mer om det då vi ser om det här faktiskt fungerar. Den handlar iaf om hästar!
 2. Prova att spela in HP&PoA och se om det fungerar. Om det fungerar... så ska jag kör på det i helgen.
   Nu ska jag tjäna in vuxenpoäng och städa lite innan jag gör de roliga grejerna. Hare bra, folk ^^
 
   Den dagen jag får lite inspiration igen vill jag redigera, huehue, har noll motivation just nu!
"Överraskningar och hemligheter"!

   Jag vet inte med er, men bland det bästa jag vet gällande teasers till SSO är då det dyker upp längre intervjuer på nyhetssidan - och nu ligger en ny ute, med Game Director Marcus!
 
   Dels nämns expansionen av hemstallet, som vi fick höra lite om i Star Stable Show, tydligen ska tävlingarna i spelet göras om under året, fler gamla områden ska uppdateras (YEEEEES) och ANNE SKA KOMMA TILLBAKA :D :D :D Eller ja, det står ju "finns en chans", så hoppas kan man ju, hehe... Spännande också att Ödesryttarna ska få uppdaterade utseenden! Det kanske de förtjänar ändå, de är en viktig del av spelet, har varit med sedan SSL och är faktiskt lite äldre nu.
   Bakgrundshistoria om viktiga karaktärer - JA TACK! Och manikyrfunktionen som nämndes för ett år sedan återkommer här - kanske den faktiskt blir av nu x)
 
   Sånt här gör en alltid extra taggad, WOHO :D
Konstig galopp?

   Jag har sett några stycken som säger att det Engelska fullblodet har en skum galopp. Alltså den snabba galoppen. Jag har stirrat mig blind på hästskrället, men jag ser det inte. Vad är det som är så skumt? Och om du är en av dem som tycker det ser skumt ut, vad tror du skulle förändra det? Jag är helt lost haha, tycker galoppen ser jättebra ut - första ordet som ploppar upp i mitt huvud då jag ser den är just "fullblod", för den galoppen tycker jag man ser på banan...?
 
   Fun fact of the day - jag hade en dröm om att bli jockey då jag var liten och läste Fullblods-serien från Polluxklubben. Sen nånstans på vägen insåg jag att så feg som jag var på hästryggen var det ett förbaskat dåligt karriärsval. Då jag får chansen att rida lite stabilare halvblodshästar rider jag dock fortfarande gärna i jockeyläder för att träna balans och benstyrka, sjukt kul!
Crescent Moon Hunter xx

   Engelska fullblod som en dag ska löpa på banan kan lätt få de konstigaste namn, och att ett litet stoföl från Månskäreby skulle få namnet Hunter är inget som får någon att höja på ögonbrynen. Alltid på jakt efter något fick den levnadstörstiga lilla flugskimmeln smeknamnet Diana efter jaktens gudinna, och jakten visade sig ha ett mål i vinster. Snabb som få och oerhört fokuserad hade Diana varit en oerhört bra galopphäst, om det inte vore för att hennes fantastiska psyke och enorma vilja att göra rätt för sig gör henne till den utlimata tävlingshästen i fälttävlan. Hennes otålighet gör henne inte till den bästa dressyrhästen då hon blir stark och het på gröten på dressyrbanan, men hon tar igen höga straffpoäng på oerhört snabba terrängrutter samt fantastiskt stabila och kvicka rundor i banhoppningen där hon hoppar runda språng och är rädd om fötterna.
 
 
 
   Namn: Crescent Moon Hunter xx
   Tilltalsnamn: Diana
   Namnbetydelse: Crescent Moon Hunter kan översättas till "nymånejägare". Diana är en gudinna i romersk mytologi (motsvarigheten till grekiska mytologins Artemis), som värnade om kvinnan och var gudinna över jakt och kyskhet. Hon jagade gärna i månljus.
   Född: 2011
   Ras: Engelskt Fullblod
   Lynne: Hetlevrad och fokuserad. Oerhört tävlingsinriktad och stark att rida.
   Level: 15
 
 
Uppföljning - era topp 10-listor

   Det var verkligen sjukt kul att så många av er delade med er av era önskemål till SSO då jag frågade om det förra veckan! Vissa grejer var de flesta helt överens om, men sen ploppade andra roliga grejer också in.
 
   Verkar som att de flesta är inne för större hemstall, eller åtminstone ett uppdaterat ett. Efter det kändes det som att garderoben var grej nummer 2 som ville ha lite extra kärlek, med en större en, och nästan alla önskade häst av något slag. Antingen ny hästras, eller remake på en befintlig en.
 
   Tycker sånt här är sjukt kul! Vi har ju alla väldigt olika åsikter, men det verkar ändå vara så att överlag tänker de flesta av oss rätt lika. Jag hade en gång i tiden en sjukt lång önskelista på grejer till spelet, men jag tror faktiskt att jag har raderat den från bloggen. Lite synd ändå, jag tyckte det kunde ha varit kul att gå tillbaka och se vilka saker som nu kunde strykas. Många hade det iaf varit, jösses vad det här spelet utvecklas. För att inte tala om grejerna runt spelet, det fanns ju en tid då många, många av oss önskade en webbshop - vilket nu finns! Bara att hoppas på fler grejer i den, hoodies verkar ju vara något som de flesta vill ha... Jag har SSO-kläder så det räcker och blir över från Falsterbo jag ;)
 
   Minns ni då fjordingar toppade många, många önskelistor för ett par år sedan? Tycker de är så himla fina i spelet, trots att de inte har de "nya" modellerna och animationerna. Fjordingarna var helt enkelt en önskan som verkligen gick i uppfyllelse :D
 
 
   Nu - random fact of the day. Då jag gick på gymnasiet hade vi en lustig historielärare. Han skulle ofta visa oss skoluppgifter på nätet. Hans startsida var en YouTube-video. För att hedra den något skumme men totalt störtsköne historieläraren som under vår första lektion presenterade sig som "Glenn", vilket inte alls var hans namn (tack för förvirringen) så lyssnar vi på den låt vi i klassen blev hjärntvättade till att gå runt och nynna på i närmare tre år.
NYA POKÉMONSPEEEEEL

   Jag har ju glömt att prata om det här då jag var borta i helgen, men det 27 februari fyllde Pokémon 20 år. 20 år! Herregud, "redan" skulle jag vilja säga men Pokémon har ju ändå funnits så länge jag kan minnas. I år kommer en massa legendaries ges ut över Mystery Gift och häromdagen hämtade jag hem två Celebis på mina två Gen VI-spel. Jag har aldrig förr ägt ens en Celebi och nu äger jag TVÅ på level 100 - LYCKA ♥ Jag gillar Fateful encounters, det känns mys. Jag ska ha ett par Shaymins samt Jirachis kvar på mina Gen IV-spel, kanske läge att skjuta över dem nu då jag faktiskt inte spelar Platinum längre, heh. Lite skumt though, jag har fortfarande inte kommit fram till vilket spel som ska bli min nya "bas" där jag bunkrar upp min samling med Pokémons. Vet att jag har en herrans massa Pokémon kvar på min kopia av Pearl, kanske borde skicka upp dem några generationer också.
   Häromdagen gick jag dock tillbaka några generationer och köpte Yellow på Nintendo eShop. Red, Blue och Yellow kostar just nu 100kr styck på Nintendo eShop och jag har alltid velat spela just Yellow för att man får tillgång till alla tre Kanto starters. Och nu har jag äntligen spelet :D Jag har suttit och spelat på bussen till och från jobbet under veckan, är så glad över spelet.
 
   Nu är också två nya spel bekräftade - Pokémon Moon och Pokémon Sun! Och vi har inte ens fått Pokémon Go än! Hejudamej, hur farao är det tänkt att man ska hinna spela allt, haha? Okej men dels är jag lite livrädd inför Moon och Sun, för de senaste två generationerna har lämnat väldigt många skumma Pokémon i sina spår, och jag är lite orolig över vad de släpar fram härnäst. Väntar fortfarande på fler hästinspirerade Pokémons, gärna en sjöhäst (Zebstrika var en besvikelse tbh, kanske en Mega evolution på den?)... men är det Generation VII som kommer ut nu, eller tillhör Moon och Sun Generation VI? Oklart än så länge, taggad på att veta mer. Generation VI har infört mycket som jag tycker väldigt mycket om, så att se det byggas vidare på... sjukt spännande.
 
 
   Ska bli sjukt kul det här, men jag är nog ändå liiite mer taggad på Pokémon Go. Varför? Se trailern nedan. NÄR KOMMER DEEEEEET
 
 
 
   Jag har i dagsläget följande spel:
 • Red
 • Yellow
 • Silver (idiotiskt köp, jag visste ju att det inte går att spara spel på Gold/Silver längre pga batterierna och ändå köpte jag ett begagnat Silver. Gör inget though, har ändå SoulSilver)
 • Pearl
 • Diamond
 • Platinum
 • HeartGold
 • SoulSilver
 • Ranger: Shadows of Almia (Fattar dock ingenting av det trots många försök så har inte kommit särskilt långt)
 • Black
 • White
 • Black 2
 • White 2
 • X
 • AlphaSapphire
   Då ekonomin tillåter tänkte jag faktiskt utöka min samling med både Y och OmegaRuby. Praktiskt är att jag sedan slutet på Gen V är tålmodig och väntar i ett par år till efter att spelen har släppts, så de är extra billiga, heheheh
 
   Spelar ni Pokémon och vilka spel spelar ni isf?
OH MY GOD

   Nu kommer ni få höra något som ni aldrig har fått höra från mig förr - men jag kan nu peka ut den snyggaste hästen i alla hästspel jag spelat någonsin. Den hästen släpptes för allmänheten idag. Jag är någorlunda hypnotiserad av det engelska fullblodets helt magiska trav och det lutar lite mot att jag köper hem alla tre. Jag skojar inte. Hästen är en dröm, den svarta är otroligt vacker, fuxen är så sjukt sporting och ser ut som en riktig tävlingshäst och flugskimmeln - behöver jag ens säga mer? Jorviks allra första flugskimmel och den är helt makalös.
 
   Tack till er som hojtade till om Soul Rider-hästarna i glas, då jag fick se en bild på dem insåg jag att jag MÅSTE ha Starshine och Tin-Can i en låda någonstans. Jag är dock osäker på både Concorde och Meteor - kan inte minnas att jag sett Concorde och jag har inte sett någon bild på Meteor så jag minns fortfarande inte hur den modellen såg ut. Men nu är jag nästan lite manisk och måste gå igenom vinden i helgen - MÅSTE MÅSTE MÅSTE hitta dem! Min mamma trodde nog jag fått fnatt då det första jag sa då jag kom hem från jobbet igår var "MAMMA HALLÅ vet du var de där små Polluxhästarna tog vägen!?"
 
   Jag har en sjukt massa annat också, i helen ligger fokus (förutom på att vända upp och ner på vårt vindsförråd) på nya videor. Jag har inte orkat ta itu med min YouTube-kanal alls den här veckan, har kommit hem sent från jobbet varje dag och har inte orkat "jobba" mer då, heh. Jag har dock en rolig uppgift på g också, jag kodar just nu bloggdesign åt världens bästa Ylva Moonwright. Jag har inte kodat bloggdesign på sjukt länge, jag ändrar ju bara färgtema här på bloggen numera så det är kul att sitta och pyssla på riktigt i CSS igen. Designen jag kodar är helt hoplappad just nu och ligger på en av mina testbloggar, men jag tror den kommer bli gryyym :D
 
   Min första prio just nu, som är intressant för er del, är att jag ska sätta mig och fundera över hästnamn. Familjen SIlverforce ska få ett par nya medlemmar. Tjofräs, folk.
The Star Stable Show #2.01

 
   FLUGSKIMMEL! FLUGSKIMMEL! FLUGSKIMMEL!
Ensam gargoyl

   I spelet Harry Potter and the Order of the Phoenix ska trion hjälpa klasskamraten Dean med en läxa som innefattar att söka upp de talande gargoyler som finns utspridda runt slottet. Ron tränar höga skrik med en, nån annan siter bara och fnissar, men den här stackaren känner sig lite ensam.
 
 
Soul Rider-hästarna i glas?!

   Hallå alla ni som var med i Polluxklubben för trehundrasjuttioelva år sedan! Fick man inte Soul Rider-hästarna i små glasminiatyrer en gång?
   Läste igenom the SSO side of Tumblr och hittade en post som nämnde något om de fyra i glas och jag kände att jag kände igen det något enormt... Minns ni något om det här? Det känns iaf verkligen som att jag har Starshine och Tin-Can nånstans...
Hur jag namnger hästar

   Det här inlägget önskades av Molly Rainstone!

   Jag har ju ett ton hästar (okej typ 25 eller något) och allihopa har namn som betyder något. Det är inte så att de får ett random namn då man sitter och väljer från rullistorna och sedan kastas på ett tilltalsnamn, nejnej. Urvalsprocessen går tillbaka många hundra år i tiden och involverar tre Sunfieldhöns, några örter från Avalons trädgård, fem forskare från Jorvik Citys universitet samt en Garnok-tentakel. (<- Obs, sanningsgraden i denna mening är troligtvis mycket låg)
 
   Nejmen okej, om man är lite seriös nu då - Man vill ju döpa sina hästar efter något som betyder något för en. Man kanske hittar ett namn som man känner "wow, det DÄR passar just den hästen superbra", eller så har man något på lut som bara känns himla trevligt och att man vill kalla en häst för det.
   Jag gör så då jag väljer namn till mina hästar, att jag först brainstormar. Vad kan jag tänka mig att kalla en häst? Jag har ju ett genomgående Pokémon-tema i Penny Kinglee's stall, till exempel. Där gick jag igenom alla Pokémon som existerar och plockade ut de namn som jag tyckte kunde funka på hästar. Jag har massa namn liggandes i en mapp på datorn, så att jag närsomhelst kan gå tillbaka och se vad jag har sparat på mig.
   Så gör jag med allt. Funderar på namn som känns passande, sparar dem i mappen. Sen då jag har mina namn tänker jag på vad som skulle funka i spelet. Jag vill inte ha tilltalsnamn som inte har något alls att göra med hästens "riktiga" namn, som den faktiskt får i spelet. Det ska gå att dra kopplingar mellan namnen, helt enkelt.
 
   Charizard har fått sitt namn efter en Pokémon som ser ut som en elddrake.  Därmed också hans "riktiga" namn - Dragonflame.
 
   Helios är döpt efter den grekiska solguden, och därmed är hans "riktiga" namn Sunmaster.
 
   Man är ju rätt begränsad då man döper hästar i SSO, men jag kan tycka att det är en lite rolig utmaning ändå. Nu har det ju kommit fler namnalternativ också, så fantasin kan gå ytterligare lite längre. Jättekul!
 
   Hur tänker ni då ni döper era hästar?
 
   Gigagirl, eller Gigi, var min allra första ponny i spelet. Just Gigagirl blev det på grund av GIgaGIrl, superenkelt! Varför hon heter Gigi? Det är efter Gigi Darcy i Pemberley Digitals geniala tappning av Pride & Prejudice, en fantastiskt rolig YouTube-serie vid namn The Lizzie Bennet Diaries. Om ni inte har sett den, SE DEN! Sanslöst varm, kvick och rolig. Kan förutom den också föreslå Emma Approved, också det en underbar serie! Varje avsnitt är bara några minuter långt, sjukt värt det.

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.