Chrome Pointer

Mina Nintendo DS-spel

   Nu har jag ju nämnt alla de konsoler jag haft - dags för spelen! Jag äger ingen bild i detta inlägg, utan de kommer från Google-sökningar där jag enbart sökt på spelens titel #BildtjuvenEsme
 
   Mario Kart DS
 
 
 
   GO MARIO! Jag är askass på allt vad arkadspel heter, men MarioKart är ett av mina äldsta spel och även fast jag inte är någe vidare bra på det tycker jag det är superkul. Klassiskt racingspel i Gokarts på banor man känner igen om man någon gång spelat SuperMario. Jag spelar alltid som Yoshi. För han är söt. Allmänt nice spel och jag väntar nu på att uppföljaren Mario Kart 7, till 3DS, ska gå ner i pris så jag kan köpa det också. Roligt är det ju, men jag tänker inte betala 400 spänn för att köra gokart på ett DS. Kanske att jag sträcker mig så långt att jag köper det på Amazon, där det är mycket billigare.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Nintendogs: Labrador & friends
 
   Då Nintendo DS började bli stort kom ju Nintendogs. Ni vet, spelet där man fick köpa fluffiga hundvalpar som man kunde leka med, promenera med, ställa upp i agility- och lydnadstävlingar med och allt möjligt spännande. Jag fick låna ett spel i serien av en kompis i några år och spelade gärna på det, men efter att hon bad om att få tillbaka det igen (kan säga att jag frågade många gånger om hon inte ville ha det igen haha så jag hade inte direkt kidnappat det) stod jag utan spel. Det här spelet är dögulligt och verkligen värt att spela om man gillar hundar, men trots att det i år är elva år gammalt har det alltid varit jättedyrt. JAG VÄNTADE I TIO ÅR PÅ EN PRISSÄNKNING! TIO ÅR! Jag säger ju att jag är tålmodig då det kommer till Nintendo. Då jag köpte mitt 3DS var det ÄNTLIGEN en prissänkning och jag fick det för ca 200 kr.
   Spelet är gammalt - men det är välgjort, otroligt charmigt och har många roliga funktioner. Dock måste man tyvärr spela i princip varje dag för att hålla sina hundar på gott humör, vilket jag inte kan göra. Men det är supermysigt i vilket fall. Men, det kan hända att man får fnatt på de sjukt jobbiga snubbarna som ska kommentera tävlingarna i spelet. Så långsamma och så irriterande.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Nintendogs + Cats: Toy Poodle & New Friends
 
   Då Nintendo 3DS kom ut på marknanden kom en uppföljare till ett av de mest älskade Nintendospelen någonsin. Jag menar, vilken unge ville inte spela Nintendogs?! Och i denna uppföljare är det i 3D - MED FLÖFFIGA SMÅ KATTER! Jag läste en massa recensioner om spelet då konsolen kom ut och var lite besviken, för flera grejer jag verkligen gillade från originalet var borta eller grovt omgjorda. Många verkade hålla med mig. Jag köpte därför inte spelet ens då jag väl köpte konsolen, för jag ville inte betala så mycket som spelet då kostade då jag hört så mycket om att det inte var värt det. Sen hittade jag det på MediaMarkt, och eftersom det var så otroligt billigt där slog jag till. Tror inte ens jag betalade 200 kr.
   Jag har inte hunnit spela mycket än, men jag är glad att jag inte betalade fullpris för vissa funktioner tycker jag fungerar lite konstigt. Hundarna är dock så söta så man dör och katterna är så sjukt gulliga. Jag kan inte säga så hemskt mycket mer än, men jag gillar fortfarande originalet mer. Om man som jag älskar fluffiga hundvalpar är det här ändå ett spel man absolut borde prova.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon Ranger: Shadows of Almia
 
   Jag har gjort mitt bästa för att lära mig det här spelet, men trots ett tiotal försök känner jag mig helt misslyckad och får inte ordning på någonting alls. Allt är helt enkelt för svårt, haha. Fånigt egentligen, jag tror inte att det är så svårt men jag begriper väl bara inte vad jag ska göra. Om ni frågar mig kan jag därför inte alls rekommendera det här spelet, utan det ligger bara hemma hos mig och tar plats. Kanske försöker någon gång igen, men jag är inte så hoppfull, haha.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon Pearl, Diamond & Platinum
 
   Min Pokémonkarriär började med Pokémon Diamond, så det ligger lite extra nära hjärtat. Platinum tycker jag dock bättre om, för det är en remake som förbättrar i princip allt i både Diamond och Pearl.
   Pokémonspelen släpps ofta i par, och spelen är väldigt lika varandra förutom att vissa Pokémon bara går att få i den ena eller andra versionen, och ibland kan det vara vissa manusändringar.
   Sen kommer version tre, som drar samman de båda versionerna i ett enda spel, och manuset skrivs om på vissa ställen, grafiken kan ändras lite och vissa grejer kan läggas till eller tas bort. (Detta har inte hänt på senare år, men exempel på det är Yellow, Crystal, Emerald och Platinum.)
   Också värt att nämna är att de olika spelen delas in i Generationer, där spelen inom en generation är helt kompatibla med varandra. Dessa spel tillhör Generation IV.
 
   I dessa tre spel utforskar man området Sinnoh och har som mål att lära sig mer om Pokémon för att fylla upp Professor Rowans PokéDex - lite som en Wikipedia om Pokémon, om man ska beskriva det krasst. Detta gör man genom att möta nya Pokémon, fånga dem och träna dem. På sin resa behöver man utmana olika Pokémongym, något alla unga tränare gör, för att få bevis på sin skicklighet och få möta nya, starkare tränare. Allt är inte frid och fröjd, för de skumma personerna i Team Galactic rör sig runt Sinnoh med onda avsikter. Spelaren möter ofta en kvinna som heter Cynthia, som hjälper till på oväntade sätt, och måste flera gånger utmana den mystiske Cyrus, som har en väldigt oroväckande plan.
 
   Jag har spelat otroligt mycket Pokémon sedan jag fick tillgång till de här spelen och jag tycker hemskt mycket om dem. Om man köper något av dem idag vinner man mest på att skaffa sig Platinum, då grafiken ser lite trevligare ut, det finns lite fler Pokémon att välja bland och storyn är lååångt mycket coolare då du närmar dig slutet av spelet.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon HeartGold & SoulSilver
 
   Remakes har hänt flera gånger I Pokémonvärlden. Dessa två spel är nyversioner av de gamla spelen Gold och Silver, men dessa är dels i färg, och dels anpassade för Nintendo DS.
   I dessa spel, som utspelar sig tre år efter spelen Red/Blue/Green/Yellow/LeafGreen/FireRed, utforskar du området Jotho, nära Kanto, och du hjälper Professor Elm med hans PokéDex. Du möter tidigt karaktären Silver, som stjäl en Pokémon från Elm och som sedan kommer vara din rival genom spelet. Du möter också Team Rocket, som skyddar allt från förstörelse och förenar allt i en rörelse (sorry) försöker sabba en massa grejer i sin jakt på sin ledare Giovanni, som försvann efter att ha blviit besegrad tre år tidigare. Långt där borta hägrar målet att slå den bästa tränaren av alla - pojken som lyckades upplösa Team Rocket tre år tidigare.
 
   Jag älskar de här spelen, väldigt mycket. Det känns "hemma" att spela dem - det finns en värme i spelet som dels kommer från färgpaletten genom hela spelet, men vart du än går kommer en av dina Pokémon alltid springa bakom dig (så länge som du inte cyklar). Det. Är. Sjukt. Coolt. Tyvärr känner man tomheten då man börjar spela de andra spelen igen, haha. Jotho är en region som är lätt att trivas i, och det blir ju inte sämre av att man efter att ha besegrat Elite Four (vilket alltid är målet för att klara the main game innan man går vidare till post-game) får fortsätta över till Kanto - som för oss 90-talsungar är Pokémon PÅ RIKTIGT. Då vi satt klistrade framför tvn och tittade på Pokémon som små var det ju där som Ash, Brock och Misty kutade runt, och det är för mig fortfarande den "riktiga" regionen. Originalet, helt enkelt!
   Dessa är helt klart värda att spela, men det är ingen större skillnad på vilken version man spelar. Det bästa är att kolla upp vilka Pokémon man inte kan få tag på i vilken version och sen köpa den som har de Pokémon man gillar mest. (Jag äger dock båda två versionerna.) Dessa spel kommer också med en Pokéwalker, vilket är en stegräknare som "fångar" Pokémon åt en. Det är hur skumt som helst och jag har försökt lära mig hur det funkar men jag har inte tålamod nog, haha.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon Black & White
 
   Ack, Unova, och starten på Generation V! Det här spelet rätt revolutionerande, men jag tycker ändå inte det var riktigt så bra som de fem föregångarna. Pokémon började röra sig i strider, säsonger som ändrades varje månad introducerades och med det kunde man hitta olika Pokémon i olika områden. Triple Battles och Rotation Battles introducerades, och glömdes sedan bort rejält i kommande spel. Lite trist. MEN! TMs! Technical Machines, som man  kan använda för att lära Pokémons nya moves, kan användas hur många gånger som helst istället för att vara single use. Detta var gudasänt, haha.
   Då man utforskar Unova märker man snabbt att oj, inte en enda Pokémon från tidigare Generationer finns med. Kul - första gången man spelar spelet, sen vill åtminstone jag mixa upp det lite. Målet är här att stoppa Team Plasma från sina onda planer, som involverar att separera Pokémons från människor. Team Plasma leds av en ung pojke som heter N, som man stöter på flera gånger under sin resa.
 
   Jag tycker inte att det här är de bästa spelen, och jag skulle hellre rekommendera vilket spel som helst från Gen IV istället. Men det skadar inte att spela de här. Inte alls. Men... Det finns bättre Pokémonspel.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon Black 2 & White 2
 
   Två år efter att man sabbat för Team Plasma kommer du som ny spelare till Unova. MYCKET har hänt. Städer har byggts om och byggts ut, gymledare har tillkommit och försvunnit och en herrans massa nya Pokémon (eller ja, "nya" från gamla spel) har tillkommit i regionen. Team Plasma är på uppsving igen och du som spelare får försöka störta organisationen medan du jobbar för att bli Unovas bästa Pokémontränare.
 
   Jag vet inte om det bara är det att jag har svårt för Unova (finns bara vissa områden som känns "bra" för mig), men inte heller de här är direkta favoriter. Grafiken är på sina ställen döcool, och man kan ha mycket mer fantasi då man bygger sitt Pokémonteam, men... nä. Jag tycker nog ändå man vinner mer på Generation IV.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon X
    Generation VI kom in med dunder och brak. Det här var vändpunkten. Oj. Oj. Oj. Det här spelet var SPELET med stora bokstäver.
   Regionen Kalos är ett blomstrande område med varierande väder, och det är sanslöst vackert. Du möter Team Flare på din väg att bli regionens bästa Pokémontränare - allt det är helt som vanligt. Men grafiken. All game mechanic.
   Det här är det första Pokémonspelet där man kan anpassa utseendet på sin karaktär. Du kan spela i 3D. Alla cinematics och cutscenes är konstverk. Om du gillar Pokémon MÅSTE du spela det här - eller systerspelet Y. Jag äger bara X, men Y lockar. Spelet är absolut bra nog för att spelas flera gånger. Det här är en riktig upplevelse och det är precis det vi Pokémonfans drömt om sen man var liten. Plötsligt är allt levande.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
   Pokémon AlphaSapphire
    Då jag började spela Pokémon way back borta under 2008 och läste på över hela internet insåg jag att spelen som alla älskade och jämförde allt med var Ruby, Sapphire och Emerald, från Generation III. Det var spelen som tydligen var BÄST.
   Ta då deras remakes, AlphaSapphire och Omega Ruby, och kombinera dem med all ny game mechanic som tillkommit sedan originalen släpptes elva år tidigare - och tänk hur spelet blir då. Jag har aldrig spelat originalen, men hade sett Let's Plays av dem och haft lite svårt för regionen Hoenn.
   Och jag hade svårt även då jag satte igång att spela. Men jösses vad jag nu tycker om det här spelet! Jag förstår varför alla älskade de tidigare spelen, och jag älskar det här. AS och OR har faktiskt rätt stora manusskillnader också, eftersom det är olika Team att kämpa mot under hela spelstoryn, vilket gör att jag gärna vill skaffa mig OR nu...
   Det här spelet är så otroligt värt att spela. Verkligen.
 
   Klicka på miniatyrerna för att se större bilder.
 
 
 
 
   Var har ni för Nintendo-spel att rekommendera till mig?






signe swordstar

Vilket lååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååångt inlägg XD

Cassandra Watersmith

Jag har ett spel som heter Häst och Ponny rivalerna. Spelet är till 3DS och jag tycker att et är värt att spela. Lite konstigt spelupplägg men ändå ett ganska roligt spel.

Svar: Tack för tipset :D (länken till din blogg du lämnar med dina inlägg har varit trasig i ett tag igen, tror det återigen beror på ett snedstreck längst bak i webbadressen :) )
Esmeralda Silverforce

tiffany bluewood

spel jag har till mitt DS är super mario bros, mariokart och super mario 64 DS (yes, älskar mario XD )
sen har jag ice age 3 men det var inge vidare, fattade typ inget av det. vet inte vilka fler spel jag har, lånade ut dom till min kusin för typ 1 år sen :)
glömmer hela tiden att ta tillbaks min konsol och spelen varje gång jag besöker min kusin o.o

Sabrina Eastforest

Jag rekommenderar Animal Crossing New Leaf C:

Haley Eastlake

Avatar: the burning earth - mitt absoluta favoritspel för Nintendo, har spelat det om och om igen och blir aldrig less. Är ju ett stort avatar fan så, inte av de blåa gubbarna utan avatar Aang, Sokka och Katara och alla dom. Kan varmt rekommendera det.
The last Airbender - inte hunnit spela detta så mycket, vann det i en tävling via nickelodeon inför filmen The last Airbender men det ser lovande ut.
Nintendogs dalmatian - bara allmänt mys, älskar min lilla toypudel Snövit även fast jag blivit äldre nu, är något visst med det.

Har en massa andra spel också men det är inga jag spelar lika ofta så kommer inte ihåg titlarna på alla men mina top 3 fick du iallafall :)

Hime

Jag har ganska bred smak i spel och har svårt att rekommendera spel till andra pga har svårt att se vad folk gillar, så jag ska bara lista upp mina favoriter från DS och 3DS.

Mario & Luigi Dream Team Bros (3DS, RPG)
Animal Crossing: New Leaf (3DS, Life Sim)
Fire Emblem: Awakening (3DS, Strategi RPG) (Tror det är bättre att köpa Fire Emblem Fates när det har kommit ut i Maj tho)
The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (3DS, Äventyr)

Finns en massa 3DS spel jag inte har som folk säger är skitbra, hah ): De enda DS spelen på min favoritlista är Pokémon spel, sååååååååå.

Grace Mysteryyard

Oh jag har Nintendogs toy poodle + cat, är sååå gulliga pudlar, jag har en pudel så det är det rätta spelet för mig, dock råkade jag skapa en jättejobbig labrador som jag döpte till Hilda, ville ha en pudel men jag visste inte att man spelade med samma hund hela tiden..

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.