Chrome Pointer

Hemstallet

   Vare gång man ser sin average SSO-player skriva en önskelista till SSO, så ser man någonstans på listan "större hemstall". Tänkte att vi skulle ta den diskussionen just nu. Eller, vi går runt diskussionen, för jag tänkte bara dra ett snack om stallet i allmänhet. Och jag har ingen riktigt röd tråd heller, so bear with me please.
 
   I spelets tidigaste dagar fanns inget hemstall. Man valde vilket stall man ville bo vid, och genom att rida fram till stalldörren och klicka på den fick man upp sin garderob. Man stod alltså kvar utanför stallet och fick fiffla runt med kläderna man ägde. Garderoben var låååångt från lika stor som den är idag också - jag tror det fanns en sida för hästutrustning och en sida för ryttarutrustning där i början. Vet ni när man först kunde gå in i hemstallet? I december 2012, då spelet redan hade funnits i över ett år. Från allra första början fanns inte ens hemstallen vid Steves gård och Fort Pinta, minns ni det? Vid Fort Pinta var "stallet" det som det nu säljs hästar i, och ett som såg likadant ut stod vid Steves gård. #Only 90s kids remember this
 
   ...förlåt.
 
 Så efter mitten på december 2012 har hemstallet sett detsamma ut. Alla stall ser likadana ut. Om du försöker kika ut genom de typ stängda fönstren kan du faktiskt typ se var du är nånstans, men annars ser allt exakt likadant ut. Och... stall i all ära, men det är mer en hemlada, det här.
   Även fast det har sett ut på samma sätt så har funktionaliteten ändrats! Först kunde vi bara ha sex hästar. Inte sex hästar hemma i hemstallet - sex hästar. Haha minns ni det, den där skräcken "åh nej jag kan inte köpa den hästen för då måste jag sälja den hästen och jag måste vara säker på att jag har en plats över då den riktiga drömhästen till slut kommer" - the struggle was real. Efter ett par månader kom det huxflux "WOHO ALLA SPELARE, nu kan ni ha ÅTTA hästar hemma!" och alla var ju glada och lyckliga och köpte en till häst och hade lite mer ångest och allt sånt där.
   Slutligen lät det "Okej people, nu kan ni ha TIO hästar hemma och dessutom släpper vi ett avlägset hästfängelse dit ni kan skicka hästar ni inte vill sälja men som ni kommer glömma bort för resten av evigheten"- okej jag gillar inte Hästön så det där kaske var aningen vinklat. Kanske. Men, från och med där kunde man ha hur många hästar man ville. Till och med dubletter av hästar, men jag har lite svårt att förstå varför man skulle köpa samma häst två gånger, haha.
 
   Det var en del av hemstallet - hästarna. Tror att vi alla skulle tycka det vore väldigt skönt med fler än tio hästar i stallet, så nyheten om att hemstallet ska uppdateras är ju guld värt. Många pratar om det här med boxdörrar, men det är inget jag personligen tyckr är superviktigt. Viktigaste för mig är att man kan ha hästar i stallet ;) Men självklart är det ju ändå kul om det ser snyggt ut. (Borde kanske göra ett kollage med stall från andra spel för att jämföra? Kunde vara kul.)
   Funktioner som stallhjälp och utseendebyte har ju komit på vägen, så då är frågan, kommer någon mer funktion med de större hemstallen? Och vad i så fall? Men att få dekorera det är ju något som är otroligt positivt. Istället för att alla har samma opersonliga lada så kan man tweaka det lite extra, det låter så härligt! Spontant önskar jag bara bättre lampor i hemstallet, haha, tycker det är lite tråkigt då man går in i stallet på nattetid och det är mörkt där inne också. Det blir ju svårt att byta kläder då man inte riktigt ser vad man håller på med, för man ser inte riktigt vad som matchar och inte.
 
   Det är väldigt svårt att veta exakt vad man ska förvänta sig av det kommande hemstallet, men eftersom vi klarat oss med både det enda och det andra kommer det nog bli jättebra. Jag kan inte ens minnas att jag i ETT ÅR bytte kläder utanför stallet, haha, men det har man ju uppenbarligen överlevt. Det vi alla får ha gemensamt nu är dock tålamod, för vi vet ju av erfarenhet att saker och ting kan ta lite tid. Jag tänker "låtsas" lite som att jag inte vet något om det här innan vi får mer info eller en teaser, för annars kommer jag längta ihjäl mig ;)
 
   Esme bor vid Jorvikstallet - och typ såhär ser det ut i mitt hemstall just nu. Några hästar i videon är på Hästön just nu och några andra är hemma istället, och min garderob är nu totalt proppfull så jag har lite panik över den hehehe, men annars är det rätt up to date trots att videon är gammal.
 
   Pennys hemstall ser ut typ på det här viset, nere i Moorland. Hon har också fått sig lite fler kläder sedan den här videon spelades in.
 
   Vad har ni för förväntningar på det kommande uppgraderade hemstallet?






Leah Pandalake

Jag har inga förväntningar på det uppdaterade hemstallet så att jag bara kan låta mig överraskas sen när det väl kommer..

Tänker också lite i stil med att "äsch nu försöker jag glömma att en av mina största önskningar i sso-väg ska slå in - typ snart eller vad det blir" för även fast jag är expert på att undvika tjat så ligger tålamodet på nivå 0

Ren lycka - och längtan. Så GLAD.

:D :D

Valle

Jag hoppas på dom här sakerna:
-Ljusare, och lite mer "modernt"? Precis som du säger så ser stallet ut som en lada. Helt ärligt så är det dom mest konstiga utformade spiltor jag någonsin sett.
-Jag vill inte ha mina hästar i en fyrkant. Jag vill ha en stallgång!
- Boxar. Dock skulle det säkert bli jobbigt, men jag tycker det är komiskt att hästarna står still hela tiden, utan att gå utanför "box" kanten. Så boxar hejjar jag på, med en bra "öppna dörr" funktion
- Mina husdjur sitter fast i en garderob. Jag vill ha dom i en egen liten box!
- Jag hoppas verkligen en bättre garderob funktion kommer med
- Som dom sa i intervjun så kommer vi kunna göra våra hemstall mera personliga, och även andra funktioner som dom inte ville berätta. Och då hoppas jag på namn skyltar till boxar, och lite sådant smått och gott. Och om det är en funktion jag skulle vilja ha, skulle det självklart vara att man kunde bjuda in vänner i stallet för att ta en fika!
Sen har jag inte så mycket mer, men jag vill mest av allt kunna ta hem mina stackars ponnys som sitter fängslade på fängelseön, dom är ju så söta att kolla på! Så tillgängliga ponny boxar kanske? lägre kant, man lär ju inte se dom där små stå i en stor häst box. Jag har bara slarv skrivit lite nu, men hoppas det går att läsa.

Eva Bunnyland

Jag håller med alla förbättringar, jag vill verkligen ha nya grejer!

Eva Bunnyland

Höloft, garderob, boxar mm! Jag vill fixa så att det blir mycket bättre!

Bianca Waterlund

Inget bra just nu med garderoben då flera spelare råkat ut för samma sak, bland annat jag: ALLT I GARDEROBEN ÄR PUTS VECK!!!!!!!!!! FATTAR NI!!!!!!! KATASTROF!!!!!!!! :(:(:(:(

Svar: Nej då, det är ingen som helst katastrof. Skriv till supporten och säg "Hej, det här hände, skulle ni kunna hjälpa mig med det tack?" så hjälper de till att lösa problemet. Har läst på deras FB att det är en bugg som var igång i typ fredags, så om man bara säger att man var utsatt så kan de hjälpa till. No need to make a höna of a fjäder xP
Esmeralda Silverforce

Matilda seaweb

Jag vill att man ska kunna släppa ut hästarna alla hästar i en stor hage där de kunde springa omkring vårkänslor du vet.Och det är kul med större hemstall,då kanske det kommer boxar där man kan öppna och stänga de vill jag allafall! :)

Charlotte Masterwater

Jag skulle vilja se in stallgång med spiltor/boxar på båda sidor. Runt 7-8 boxar på varje sida tycker jag skulle vara bra, ganska stora också. En hage i anslutning till hemstallet istället för att skicka dem till hästön, där de också springer runt, betar, skrittar, travar och galopperar. Ett kylskåp vid garderoben där man kan ha cafemat och en låda/skåp där man kan ha hästmat.
Svårt att beskriva men hoppas ni fattar :)

Lucy Macwright

Perfekt description av hästön! Jag vill inte köpa hästar längre för att jag känner mig så hemsk som skickar iväg dem till oblivion *sniff*

Svar: Esme Silverforce och hästarna på Azkaban
Esmeralda Silverforce

Alanis Moonstorm

Förhoppningsvis inga boxdörrar, det skulle typ döda mig. Alla mina hästar skulle hamna i gången illa kvickt.

I övrigt ett vettigare garderobssystem, någonstans att förvara mat.

En dröm vore ju om man istället för att ta hand om de hästar man hade stående inne i stallet kunde göra stallsysslor istället och på så sätt slippa rykta och kratsa hovarna på de hästar man inte "använt" den dagen. Det går så himla mycket mat när man matar själv och då har jag ändå bara två hästar i stallet nu... Dock skulle det göra stallflickan minde värd(hon skulle ju bara bli använd när folk åker på semester liksom) vilket är en förlust i riktiga pengar för teamet.

Att kunna släppa ut husdjuren i stallet vore trevligt. Har ju ett gäng katter och att kunna se dem på lite olika platser i stallet (ungefär som med när man har stallflickan) skulle vara otroligt gulligt...

Cecilia Gladefield

Större och mer lättsorterad garderob skulle uppskattas, bättre ljus i stallet utan mörka vråer (mörker spiltan ;P), att husdjuren får en egen hörna och kan gå runt fritt i stallet och en hage i anknytning till stallet skulle vara fränt ;P Är så nyfiken på nyheten att man själv ska kunna få dekorera sitt hemstall, låter jätteroligt :D<3 Annars så skulle det vara coolt med ett litet kök eller fikavrå, foderkammare och sadelkammare dock så vill man inte hoppas på för mycket xD

Filipa GC

Jag måste ha ett större. Och alla boxar ska se likadana ut. Och ett avlångt stall. Med boxdörrar.

Piper Archyard

"...ett avlägset hästfängelse" hahaha kunde inte ha beskrivit hästön på ett mer specifikt sätt :'))

Svar: Jag och Hästön är ärkefiender
Esmeralda Silverforce

Bianca Mysterycake

Hej!! Jag såg dig i min KP tidning!! ( kamrat posten )
Du träffade en fin tjej på 9 år som hette Tilda!! Du var också jätte jätte fin!! Har samma dröm son Tilda! Att få komma till kontoret! Ha de så himla bra! Kramis!! Tjofräs!

Svar: Åh herregud har tidningen kommit ut
Esmeralda Silverforce

Bianca Mysterycake

Ja det har den!!💗

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.