Chrome Pointer

Hur jag namnger hästar

   Det här inlägget önskades av Molly Rainstone!

   Jag har ju ett ton hästar (okej typ 25 eller något) och allihopa har namn som betyder något. Det är inte så att de får ett random namn då man sitter och väljer från rullistorna och sedan kastas på ett tilltalsnamn, nejnej. Urvalsprocessen går tillbaka många hundra år i tiden och involverar tre Sunfieldhöns, några örter från Avalons trädgård, fem forskare från Jorvik Citys universitet samt en Garnok-tentakel. (<- Obs, sanningsgraden i denna mening är troligtvis mycket låg)
 
   Nejmen okej, om man är lite seriös nu då - Man vill ju döpa sina hästar efter något som betyder något för en. Man kanske hittar ett namn som man känner "wow, det DÄR passar just den hästen superbra", eller så har man något på lut som bara känns himla trevligt och att man vill kalla en häst för det.
   Jag gör så då jag väljer namn till mina hästar, att jag först brainstormar. Vad kan jag tänka mig att kalla en häst? Jag har ju ett genomgående Pokémon-tema i Penny Kinglee's stall, till exempel. Där gick jag igenom alla Pokémon som existerar och plockade ut de namn som jag tyckte kunde funka på hästar. Jag har massa namn liggandes i en mapp på datorn, så att jag närsomhelst kan gå tillbaka och se vad jag har sparat på mig.
   Så gör jag med allt. Funderar på namn som känns passande, sparar dem i mappen. Sen då jag har mina namn tänker jag på vad som skulle funka i spelet. Jag vill inte ha tilltalsnamn som inte har något alls att göra med hästens "riktiga" namn, som den faktiskt får i spelet. Det ska gå att dra kopplingar mellan namnen, helt enkelt.
 
   Charizard har fått sitt namn efter en Pokémon som ser ut som en elddrake.  Därmed också hans "riktiga" namn - Dragonflame.
 
   Helios är döpt efter den grekiska solguden, och därmed är hans "riktiga" namn Sunmaster.
 
   Man är ju rätt begränsad då man döper hästar i SSO, men jag kan tycka att det är en lite rolig utmaning ändå. Nu har det ju kommit fler namnalternativ också, så fantasin kan gå ytterligare lite längre. Jättekul!
 
   Hur tänker ni då ni döper era hästar?
 
   Gigagirl, eller Gigi, var min allra första ponny i spelet. Just Gigagirl blev det på grund av GIgaGIrl, superenkelt! Varför hon heter Gigi? Det är efter Gigi Darcy i Pemberley Digitals geniala tappning av Pride & Prejudice, en fantastiskt rolig YouTube-serie vid namn The Lizzie Bennet Diaries. Om ni inte har sett den, SE DEN! Sanslöst varm, kvick och rolig. Kan förutom den också föreslå Emma Approved, också det en underbar serie! Varje avsnitt är bara några minuter långt, sjukt värt det.






Ellie Cloudforce

Jag skrollar och skrollar tills jag hittar ett passande namn!

Cassandra Watersmith

Just jag är svindålig på namn och tar typ vara något, sedan ångrar jag mig och ändrar namn för 100någonting SC. Ska försöka att börja tänka lite mer på namnen men jag är så lat att jag typ bara köper hästen. Dock är jag nöjd med vissa namn som Pearlqueen, Perla/Sundarling, Sunny samt några andra. Dessa namn har jag dock köpt lite senare i spelet och har då blivit lite bättre på namn iaf. Vissa av mina hästar har inte ens smeknamn då jag inte hittar något passade.

Melissa Dragonnight

Vissa hästar gör ja som dig så från Pokémon har jag Sinx. Men sen har jag även från alla möjliga konstiga böcker och filmer tex Gwin som är en mård med horn i boken Bläckmagi. Mina första 5 hästar är bara typ slumpade från listan. Jag har även några som är från irl hästar jag känner. Eller... Det är nog bara min häst Brina jag har från en häst som jag var medryttare på förr. Hon hade fång 3 gånger (inge bra koll de hade på henne + de lyssnade inte när jag sa att hon inte var helt bra!) och nu är hon såld (tror hon har bättre nu när hon är hos några med mer koll)... Det är nog den hästen jag har lärt mig mest på även fast hon hade VÄLDIGT mycket egen vilja och jag typ höll på att flyga av varje gång! xD

Leah Pandalake

Först väljer jag något passande till hästens "personlighet" eller utseende i spelet. Sen försöker jag göra som dig - hitta något som betyder något men som alltså sammanbinder/kopplar namnen och skapar någon personlighet utifrån namnet.
Islänningarna är ju helt klart skojigast att namnge - jag tycker isländska hästnamn är ascoola och det är lätt att hitta något passande :D

Leah Pandalake

Som Melissa har jag också några namn tagna från hästar (i vissa fall hundar hahah) in real life som påminner om springar'n i spelet.

Daniela Silvergarden

Om jag ser en häst jag vill ha så spånar jag tills jag kommer på ett bra namn och i farten så kommer jag på tilltalsnamn :) Och jag lånar namn från hästar jag känner irl
Jag vill köpa den svarta quartern och andalusier-fuxen, och jag ska börja med lite Pokémon-namn nu. Quarten ska heta Midnightprincess, aka Midori(häst jag har ridit) och andalusiern ska heta Cherryruby, aka Cherubi

Zelda Puppybridge

Oj så noga är inte jag när jag döper hästar xD Fast jag skulle aldrig kunna döpa en shimmel till något med Dark t.ex.

Innan jag köper en häst tänker jag alltid ut dess personlighet, vilket innebär att många av mina hästars namn är baserad på deras personlighet. Fast i vissa fall är det ju ändå utseendet som avgör det hela... Min svarta shire Onyxtear gråter inte direkt stenar men han är svart som stenen Onyx. Och Onyx och Tear tycker jag bara passade ihop.

Ibland så dyker det bara upp ett namn som känns helt rätt och då får det bli det! Min startis heter t.ex. Crazyrunner aka Rune <3 Tyckte bara att det kändes bra ;)

Linnea

När jag döper hästar vill jag att deras namn ska betyda något på riktigt, jag tar nt 2 random namn och sätter ihop dom. Till exempel min frieser heter Thundercloud (åskmoln) och min ponny heter Sunflower (solros), min quarter Daydream (dagdröm) och min tinker heter Ravenfeather (korpfjäder). Annars låter det inte som ett riktigt namn x)

Btw, den grekiska solguden är väl Apollon? Eller är jag helt ute och cyklar nu :o

Svar: http://www.mytologi.nu/helios.html
Esmeralda Silverforce

Molly Rainstone

Tack så mycket!
Nu ska börja tänka igenom innan jag döper en häst <3.

Linnea, du har rätt. Den grekiska solguden är Apollon och den Romerska är Helios. men jag tror att man använde Helios i grekisk mytoligi innan Apollon eller någonting sånt XD

Svar: http://www.mytologi.nu/helios.html

http://www.mytologi.nu/apollon.html
Esmeralda Silverforce

Grace Mysteryyard

Oj, jag tänker liksom mer på vad som är fint, sedan vips så dyker ett smeknamn upp och så pang, blir det det. Till exempel på Darkmadness, jag tog det för att hon är svart och hennes personlighet, ja, galen, ilsken och hennes humör svänger fort det! Smeknamnet blev Ness då jag i somras var på ridläger och där fanns det en häst som hette Ness, jag tyckte det var jättefint och blev kär i namnet..

Klaudia Shadowdawn

Jag brukar välja ett namn lite innan jag köper hästen.

Men du! Esme, kan inte du göra ett inlägg med en lista på tips för namn på hästar i sso??? det skulle vara såååå hjälpsamt för mig!

<3 /Klaudia

Charlotte Masterwater

Jag tänker ofta ut ett namn som man sen kan hitta på ett bra smeknamn till, som har något med namnet att göra. T.ex. Smallbird med smeknamnet Sparven/Sparrow eftersom en sparv är en liten fågel.

Många av hästarna jag har nu har bara namn som jag tyckte var snygga då jag köpte dem, och smeknamnen har kommit lite i efterhand.

Jag har tagit lite inspiration från dig och skrivit ner lite namn som jag tycker är snygga med passande smeknamn. Älskar att tänka ut namn som inte bara är fina men också har lite betydelse, och att ge hästarna deras helt egna personligheter :D

Hazel Oaklord

Jag har en bokserie som jag verkligen älskar (Spejarens Lärling) och där involveras en hel del hästar. Jag tar ett smeknamn som jag tycker passar hästen och sedan kollar jag i namnlistan för att få ihop något passande till smeknamnet!

Bella Eastfield

Personligen så letar jag först upp ett smeknamn och utgår från det när jag väljer hästnamn! :D

April Pinehill

Alla mina hästar har smeknamn från Harry Potter :) till exempel så kallar jag min starthäst Ashboy för Aberforth, min Shire för Graup och en av mina fjordingar för Dobby.

myra m

jag kollar på hästen, försöker koppla den till en häst i en bok eller en film. om det fins ett passande namn där letar jag bara reda på "riktigt namn" som passar. om jag inte hittar ett bok eller film namn hittar jag på ett själv...

Zoe dolphinborn

väljer först från Star wars, HP, LOTR eller Hobbit oj glömde Maze runner xD och sen får man spendera typ 100 år och hitta det ''riktiga'' namnet :) ha alltså samma system som du :) ♥

Alessia catsong

Jag väljer ett bra passande namn beroende på vilken ras det är och hur den ser ut❤️

Brania Riverlund <3

Hej!
Har JÄTTESVÅRT att komma på namn! Men till alla er som har det har jag ett förslag! Byt språk på spelet o välj då! Det funka i alla fall för mig! Hittade det perfekta namnet: Hayway på språket Franska! Hoppas att det blir bra! <3
Ha en toppen bra dag! <3

Med vänlig hälsning/ Brania Riverlund aka Bibbi <3

Brania Riverlund <3

(heart)

Brania Riverlund <3

Hoppas allt löser sig självt! (heart)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.