Chrome Pointer

THIS IS NOT A DRILL!

 
 
   Utdrag från veckans nyheter på SSO's hemsida:
 
   "Fått fallenhet för Friesern?
Under denna veckan så har vi sänkt Star Coins-priset för Frieserhästarna i spelet! Vi vill se till så att ni har möjligheten att kunna skaffa en av de nuvarande Frieserhästarna, innan vi utannonserar en alldeles speciell Frieseröverraskning som kommer snart! Så vad kommer du att göra? Skaffa en Frieserhäst nu för förmånligt pris, eller spara dina Star Coins och vänta på överraskningen? Så spännande tid nu att vara ett Frieserfan just nu!"
 
   SER NI? SER NI?
 
   Frieserhästen kostar alltså just nu 780 SC - och det här bekräftar väl helt att en uppdaterad Frieserhäst kommer snart? Åtminstone den här sommaren?
 
   HALLÅ när kommer det en teaser?! VILL VETA MER!
 
   EDIT: Jag tolkar btw inte det här som att hästarna ska bytas ut. Jag skulle personligen inte klaga över det, men SSO har inte gjort det förut och jag ser ingen anledning för dem att börja nu. De har dock sänkt priset på alla gamla hästar som gjorts om, så jag tror bara det handlar om det just nu...
Anslagstavlor

   Just nu går jag igenom gamla arkiv, haha! Den här bilden är nästan tre år gammal, men fortfarande aktuell.
 
   Jag skulle tycka det vore dökul med anslagstavlor som går att använda kring Jorvik! Tänk att man inte "får" göra reklam i global men istället får göra reklam på anslagstavlor, som kan läsas globalt på massa olika ställen? Jag skulle tycka det vore riktigt kul, särskilt eftersom jag tycker reklam är så sjukt tradigt...
Bland solrosor

   Esme och Artemis
Ilvermorny

   Okej nu måste vi snacka om något annat en stund för det här är så intressant så jag och en kollega var absolut tvungna att spendera hela vår lunchtimme med att gå igenom nya grejer på Pottermore och sedan försöka luska ut mitt lösenord som jag självklart glömt bort lol
 
   Nejmeeeeeeeen det är ju inte så superlångt kvar tills Fantastic Beasts And Where To Find Them kommer ut (i höst alltså) och jag har slaviskt följt all info som släppts om filmen. Och, nu har det kommit information om Ilvermorny, en amerikansk trollkarlsskola grundad av en ättling till Salazar Slytherin! Jag älskar backstory, särskilt då det kommer till Harry Potter och SSO, hehe...
 
   Till det viktiga då, det finns ett sorteringstest för att man ska kunna veta vilket elevhem man skulle höra till om man gick på Ilvermorny! Det finns fyra stycken - Pukwudgie, Thunderbird, Horned Serpent och Wampus, alla döpta efter magiska varelser. Jag blev sorterad in i Horned Serpent, elevhemmet som föredrar de lärda.
 
   Enligt Pottermore är jag alltså en Gryffindor och en Horned Serpent (det verkar också vara en av de ovanligaste kombinationerna man kan vara) - vad är ni?
 
    Bild på Ilvermornys sigill från Harry Potter-wikin!
Ricky slår på stort

   Okej, så herr Ricky Winterwell bestämde sig ju för att färga håret för ett tag sedan och sedan dess ser han ut lite som en bortglömd Weasley-kusin, vilket kanske är lämpligt i och med att han gillar Jerry Trotter. Men, dessutom var det plötsligt distriktsmästerskap (eller något åt det hållet idk) i Jor-Jitsu och självklart skulle Ricky vara med.
 
   Sickna benmuskler Ricky måtte ha, så mycket som han har kutat runt området!
 
   Jag tyckte den här ringen de slogs i var ascool - så himla kul att det tänjs på gränser i spelet, och att uppdragen kan sträcka sig så långt att ge Jorvik mer och mer djup!
 
   Rickys fajter bjöd på superhärliga animationer och rätt långa cutscenes, och även om de ibland kändes lite för långa så gillar jag verkligen nytänket. Det händer liksom nya grejer hela tiden i alla de nya uppdrag vi får testa på och det gör faktiskt rätt mycket. Det var lite som att se på film, vilket kändes rätt mysigt. Att det fanns lite magi i Jor-Jitsun var självklart också något som jag gillade, jag som är magifantast! Vad heter trollkarlsskolan på Jorvik, Jorwarts? Hursom, Både snubben Ricky mötte först + Jessica Lunar hade asgrymma fightstilar, kgrabben slåss precis likadant som jag skulle göra - stå på ett ben, håll för ögonen och vifta lite mjäkigt med en arm. Funkar varje gång!
 
   Cutscenes står alltid högt i kurs hos mig!
 
   Precis såhär slåss jag, otroligt effektivt! (eller inte haha) Jessicas fightstil var också rätt intressant, haha x)
 
   Jag tyckte det var kul att förloraren faktiskt föll, så att de inte bara stod och såg förvirrade ut. ÄLSKAR detaljer!
 
   Jessica var ju liiiiite coolare än killen Ricky slogs mot först...
 
   GO GO MAGIC RICKY!
 
   Jag är nyfiken på Ivan Drakes nya hantlangare Luke Excavator, tyckte att han verkade kul! Blir spännande att se vad som händer nästa gång vi träffar Ricky... nu gick det ju rätt bra för honom den här gången, hoppas han begriper att han måste hålla sig allsidig för att fortsätta hålla sig på topp!
 
   Jag tyckte uppdragen var riktigt roliga! Vad tyckte ni om dem?
En tanke slog mig

   Esme och Corinne
 
  Jag tänkte häromdagen på att det inte har kommit träns utan nosgrimma på hur länge som helst?! Jag tror faktiskt inte det har kommit ett enda sedan gallerian öppnade - och jag tycker det suger. FLER NOSGRIMSLÖSA TRÄNS ÅT FOLKET!
Fuskar lite

   I vanliga fall gör jag mina sedvanliga "Välkommen hem"-redigeringar i den ordning jag köpt mina hästar, men jag pallade inte då jag skulle göra redigeringarna för Sherlock och Mycroft för jag hade inte lust. Därför gjorde jag Tarans bild istället! Ni kan förstås se den på hans egen sida också, och ni kan hitta den genom att klicka på knappen "Mina hästar" i menyn till vänster.
 
 
Yay för effektivitet!

   Jag satt och skrev i princip hela kvällen igår, och det var en massa blogginlägg. Idéer finns det gott om, haha! Alltid bra att ha grejer i utkastet, särskilt inför semestern. Jag hade fått för mig att jag skulle vara hemma ett tag men jag har bara noll koll och ska iväg igen snart.
 
   På tal om just inlägg ska jag faktiskt äntligen sätta mig och skriva om senaste uppdragen med Ricky. Nu då jag kom hem från senaste resan gjorde jag också midsommaruppdragen. De är ju lite tradiga nu då man gjort dem ett antal gånger, men jag tyckte årets midsommarkrans var fin! Tycker det är så himla kul att vi får en krans även till hästen, men jag skulle nog tycka det vore trevligt om man varje år kunde köpa förra årets krans, om man nu missat ett tidigare år.
   Förutom att skriva vill jag redigeraaaaaa, har galen abstinens. Tänkte sätta mig med det så fort som jag skrivit klart om Ricky - så förhoppningsvis kan jag avsluta ett par ofärdiga redigeringar ikväll :D
 
   Jag redigerar ju bara bilder från SSO i dagsläget, men kanske vore kul att testa något annat spel någon gång? Typ Horse Life?
Ridhus är bra grejer

   Jag älskar ridhus. Kanske inte under sommartid då de ofta är så varma att man håller på att smälla av (och favorithästen är så sanslöst överkänslig för insekter så hon kan i princip aldrig ridas ute under sommartid för hon kryper ur skinnet och förvandlas från gammal dressyrtant till skogstokig rodeohäst så fort som en fluga sätter sig under magen på henne), men under vintertid är det fantastiskt att kunna rida i en miljö utan isande vindar och stelfruset och halt underlag. Dessutom är ridhus väldigt hjälpsamma då det är mörkt ute, tack vare belysningen! (Själv har jag aldrig ridit på en belyst utebana, utan det har varit kolmörker eller ridhus för min del!)
 
   Jag tycker det är väldigt trevligt att man får ta del av den upplysta miljön även i SSO. Nu är jag lite fundersam dock, för jag är rätt bergsäker på att det faktiskt var mycket ljusare i ridhuset förr i tiden. Det är en märkbar skillnad då det börjar bli mörkt i spelet och man rider in i ridhuset, men jag hade nog önskat en ännu större effekt med tanke på hur många lampor som finns där inne. Underbart är det dock att man utifrån ser hur ljust och fint det är där inne!
 
   Jag kan nästan svära på att det var ljusare på kvällstid förr i tiden! På bild ser ni Esme med en av hennes tre Jorvikiska Vildhästar. Denna lille pålle har dock inte fått ett namn än, då det inte riktigt har klickat än.
Go Go Magic Esme

   GO Supermegaultraspecialextraawesome magic stick!
 
   JAG VILL HA MER MAGI! Star Stable är väl ändå hästvärldens svar på Harry Potter, men det är alldeles för lite magi enligt min mening. I de gamla uppdragen med Mississippi Jones var det faktiskt lite magi där i slutet, och jag skulle hemskt gärna ha fler såna uppdrag. (Och pilutta er som tycker att det här är ett relistiskt hästspel)
Skumt med upplösningen

   Dum grej med My Horse And Me 2 - upplösningen suger totalt. Det finns inga som helst inställningar där man kan ändra upplösningen, utan man får leva med att alla bilder man tar i spelet blir pyttesmå. Inte så hjälpsamt för min del, haha x)
 
   Bilderna blir liksom 640 pixlar breda... vilket imo är alldeles för litet. Jösses i min lilla låda vilken stolsits ryttaren har btw, usch!
Bildsystem

 
   Esme och Elsa
 
   Jag har ett system med mina bilder här på bloggen så att jag vet vilka jag har använt och inte. Det håller jag koll på genom ett militäriskt mappsystem på en extern hårddisk. Däremot håller jag inte samma grej på Instagram, så bilder visas oftast först där. Just de här båda bilderna är jättegamla (från 2014, hehe), men har aldrig förr visats på bloggen - nu är det dock dags!
HEEEEEEEJ

   WOHO, hemma igen! En veckas avgiftning från datorer och i synnerhet fri tillgång till internet gör en alltid lite förvirrad då man är tillbaka igen. Men ni anar inte hur spelsugen jag är! Inte bara då det kommer till SSO, utan jag är också astagg på att spela Pokémon.
 
   Lite tråkigare saker som att packa upp väntar (och jag har redan hästabstinens - gav hästarna strikta order om att vara snälla och bara bita på dumma barn, vilket favorithästen svarade på genom att slicka på min arm), men sen ska jag hoppa in i bloggträsket och läsa igenom lite vad som hänt i communityt under veckan. Jag ska spela igenom midsommaruppdragen för hundrade gången också - sjukt nyfiken på årets midsommarkrans (för nu tar jag för givet att självklart måste vi få en ny i år?!), har inte sett den än! SSSSCH på er som tycker det är kul att spoila nu, vill upptäcka själv :D
 
   Min midsommar har bestått av några uteritter och motionsridning av chefens favorithäst, så ni kan ju förstå att jag har haft det trevligt med hästar och liiiiiite tar det emot att återgå till vardagen i morgon. Hur har er helg varit?
Spelar folk fortfarande ArcheAge?

   Jag försökte mig på ArcheAge då det blev poppis bland SSO-spelare att köra det, men jag är inte så hemma i spelvärlden så jag begrep verkligen ingenting och kände mig lite "utsatt" - jag ogillar det här med att man faktiskt kan skadas och dö i såna här spel, för det är bara ett stressmoment för mig som är van vid att vara en väldigt "dålig" spelare i jämförelse med de flesta andra som spelar spel överlag.
 
  Är det någon av er som faktiskt spelar det än idag, eller nyligen har börjat? Jag har gett upp och avinstallerade det helt från min dator, känner att det inte var värt att det bara låg där och tog upp utrymme.
 
   Otroligt vackert spel!
Hoppa högt

 
   My Horse And Me
Mer frågor! Och faktiskt svar, också

   Nu börjar det bli många frågor som jag redan svarat på väldigt många gånger, så några frågor har jag plockat bort. Ni kan se äldre grejer i bloggkategorin "Mina svar på era frågor" :)
 
Från Emily Highsong:
Om du fick välja en häst i spelet som du fick gratis vilken skulle de vara? 
   Jag har inget emot att betala för mina hästar i spelet, så jag skulle nog bara välja den jag egentligen skulle vilja köpa! Jag vill egentligen ha de flesta hästarna i spelet så jag har ingen klar favorit just nu - jag väntar på att vi ska få fler platser i hemstallet!

I dinodalen finns det ju en port som heter "isenport" jag undrar om du kan gå in i genom den eller om du vet om att det kommer ett uppdrag på det!?
   Ingen spelare kan gå igenom den - det finns helt enkelt inte uppdrag! Jag är dock otroligt otålig på den punkten, vill jättegärna ha mer grejer som händer i Dinodalen. Det har gått över ett år utan ett enda nytt uppdrag där tror jag...
 
   Isenport (och Ash ur sin bästa vinkel)
 
Från Iris Highgarden:
Tycker du att "Azkaban" är ett bättre alternativ än att bara kunna ha 10 hästar? 
   Så länge som det inte finns dementorer där... skämt åsido, jag klagar massor över Hästön men visst är det bra att faktiskt kunna ha fler hästar alls. Jag avskyr dock faktumet att man bestraffas över att man köper många hästar. Då jag köper hästar för Star Coins stöttar jag ju Star Stable - men det tvingar mig också till att betala för att skicka hästar på semester. Det gör ju inte att jag blir mer intresserad av att köpa häst!

Om du fick ändra något du gjort vad skulle det ha varit? 
   Nja. Jag måste ändå säga att jag är nöjd med vad jag gjort i mitt liv. Det har ändå tagit mig dit jag är idag, och jag trivs väldigt bra med var jag är. På ett sätt kan jag ångra att jag "hoppade av" gymnasiet, men samtidigt var jag för sjuk för att kunna gå klart skolan just då och det är ju bara att acceptera. Om jag nu varit kvar i skolan hade jag kanske inte varit där jag är idag, och jag tror nog inte jag skulle kunna ha det så mycket bättre.
 
 
Från Viktoria Dawngarden:
Var du mobbad som liten? 
  Inte direkt mobbad, bara lite udda och utanför. Jag begrep mig inte på andra barn och andra barn begrep sig inte på mig.

Vilken är din bästa vän på sso? 
   Tycker det här är en jobbig fråga - kan säga ingen nämnd, ingen glömd, för jag tycker det vore hemskt att rada upp vissa människor för att sen inse att man glömt någon stackare!

Vilken klubb är du med i? 
   Night Guards, en totalt inaktiv klubb som konstigt nog får typ åtta nya ansökningar i veckan. Jag har dock ett vagt hum om hur det kommer sig. (Jag äger alltså INTE klubben - däremot är jag alltid den första som läser de nya ansökningarna.)
 
Från Linn Greenpaw:
Favorit spel? (om du inte fick välja mellan StarStable spelen) 
   Jag fick tänka så länge så det inte ens är kul, haha... Får nog säga Pokémon Platinum.

Favoritårstid? 
   Sommar. Härligt väder och massor av ridlägerjobb!

Vilken månad fyller du år i? 
   Augusti.

Första gången du red på en häst (IRL) 
   Jag red väl på ponnyridning typ tretusen gånger som liten, men första gången på riktigt var på en liten tjock shettis och jag var nio år gammal och redan för lång för honom, haha. Gick på ett tredagarsläger och hann bli livrädd redan innan lägret var slut, för om jag har dålig balans nu var den ännu värre då jag var liten och att en bitter ungdomsledare pressade på min kortbenta ponny i trav på uteritt då jag aldrig travat förr var typ det läskigaste jag varit med om i mitt liv. Konstigt att man tillåter ungdomsledare som är konstant sura att jobba med barn och hästar btw? Har sett så otroligt många under mina år som ungdomsledare själv och de kan "förstöra" nybörjare väldigt fort.

Favorit bok? 
   Ni vet ju redan att jag älskar både HP och LotR men en bok jag läst väldigt många gånger och tycker väldigt mycket om är Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Jag trodde nog inte att jag skulle gilla den så mycket då jag började läsa den, men den är skriven på ett väldigt enkelt men väldigt klokt sätt och jag tycker den är sjukt rolig.

Har du varit med i en bok klubb någon gång? t.ex Penny and Friends. 
   Jag var med i Polluxklubben (det tidigare namnet på Pennyklubben) som liten och fick mina första åtta Jorvik-spel därifrån. Jag var med i typ Barnens bokklubb eller vad den hette i massa år också, mamma signade upp mig för att köpa barnböcker då jag var typ två och jag gick ur då jag var typ 17-18 och kände att jag hade växt ur ungdomsböckerna som släpptes i klubben. (Man fick alltså erbjudanden beroende på sin ålder - det var faktiskt en bra klubb att var med i!)

Favorit serie? :3 
   De enda serier som jag sitter och väntar på direkt då de har sänts i USA/UK är Arrow, The Flash och The Musketeers. (Sistnämnda har jag dock sett alla avsnitt av redan - BBC sabbade något så typ hela världen förutom just UK har sett serien) Då det är säsong för det är jag all in för Sherlock... men jag kan inte minnas att jag följer något annat.
 
   Säga vad man vill om The Musketeers, men åtminstone första säsongen samt delar av säsong 2 passade utmärkt för min humor! Säsong 3 var nog svagast (kändes lite huller om buller och skurkarna hade typ inga bra motiveringar för vad de höll på med alls?!) men jag gillar fortfarande serien.
 
 
Från Violeta Catwood:
Vill du att man ska kunna ha mer hästar i sitt hemstall? 
   Jarå, jag hatar att behöva betala "dubbelt" för att köpa fler hästar - man betalar massor för att köpa dem och mata dem, och sen ska man betala för att de ska på semester och man inte kan rida dem även om man vill... Huga.

Skulle du börja om på Esme eller aldrig spela sso? 
   Börja om! Älskar spelet och skulle inte ha något emot att spela det igen.

Om du inte skulle spela SSO eller SSL vilket spel skulle du då spela? 
   Skulle antagligen spendera ännu mer tid med hjärndöda pusselspel från AppStore. Just nu sitter jag med Candy Crush Soda Saga och Frozen Free Fall - det enda som håller mig vaken på bussturerna till och från jobbet.

Varför började du med YT? 
   Jag tänkte att det kunde vara kul och ville testa!
 
 
Från Selma Purplevalley:
Hur skulle din dröm häst se ut? Färg , man&svans , hur skulle den vara i ridningen , inriktning? 
   Ugh, får typ huvudvärk av att tänka på det, haha... nejmen jag gillar hästar med bred bläs och höga vita strumpor, annars tycker jag också att väldigt unika färger (typ perlino, tigererad, alla möjliga grejer som man inte ser varje dag) är intressanta. Framåt i ridningen och skulle inte kräva mycket ben för att ha energi, men samtidigt lätt i framkärran så man inte sitter med hela huvudet i handen. Jag skulle söka en utbildad häst som kan ge en tonvis med "aha"-moment, då man liksom verkligen känner att man gör rätt. Trygg i skogen och snäll att hoppa eftersom jag är livrädd för att hoppa, haha. Skulle mest rida dressyr.

Något du vill ta med dig från Starstables gamla spel till starstable online? 
   I de gamla spelen fanns det små "skjul" där man kunde sova över då natten närmade sig. Jag skulle vilja ha såna som "skötselstationer", så att man kan ge hästen mat och vatten även då man är borta från stallen.

Om du var ett djur , vad skulle du då vara? 
   Känns som att det vore rätt kul att vara katt. Katter har världens största ego.

Skulle du vilja vara Esme för en vecka? 
   Rida runt på fina hästar i en magisk värld med evigt solsken och himla med ögonen över lata Jorvikinvånare - why not? I'm in!
 
   Nu då sommaren är här kan man ju imitera en lat Jorvikbo och lägga sig på stranden
 
Från Tuva Goldpaw:
Använder du en mus? Vilken hand har du den i i så fall? Är du höger eller vänsterhänt? 
   Jag är högerhänt och har alltså datormusen i höger hand! (Fun fact - jag gjorde typ allt med vänsterhanden då jag var liten. Min mamma var bergsäker på att jag var vänsterhänt tills jag började rita och bestämt hade pennan i högerhanden)
 
Från Angelica:
Vilken server är du på?
   Air Star med Esme, Fluffy Unicorn med Penny! (Har tbh inte en aning om vilken server Esmeralda Kinglee är på lol)
~

 
 
   Esme och Artemis
Så, glad midsommar!

Liveuppdatering för första gången sen i fredags!

Jag är borta på ridläger och har det grymt härligt här. Eftersom jag till vardags jobbar rätt mycket på den här gården har jag haft lite extra friheter, typ som att under en lunch rida bort några hästar till ett nytt bete och rida ut i skogen själv medan alla andra börjar åka hem. Jag jobbade ett par dagar för att "lära upp" några nya ungdomsledare innan mitt läger och nu då det är över jobbar jag fram till söndag. Just nu känner jag mest för att ändra om livet helt och börja jobba med hästar istället för att sitta på kontor, men man vet ju hur otaggad man blir då vintern och isen rullar in och man står med tiotalet hästar...

Vad händer i SSO-världen? Jag är heeeelt bortkopplad och har noll koll. Har förstått att de klassiska midsommaruppdragen är tillbaka så de får väl spelas igenom då jag är hemma igen. Jag såg nyhetsbilden, trevligt med så fina nya kläder!

I morgon är det tidig morgonfodring för min del så jag ska sova - mina schemalagda inlägg fortsätter tills jag är hemma igen och ni vet att allt är som vanligt då jag bytt tillbaka till min vanliga header! :)
Träns som vore sjukt nice i SSO

   Det är väl ingen hemlighet att jag gillar träns från PS of Sweden men om man ska snacka om träns som vore coola i SSO kan jag tänka mig ett antal olika grejer! (Det här är alltså totalt orealistiskt drömmande haha)
 
   Alla bilder i inlägget är produktbilder från diverse återförsäljare.
 
   Antares säljer inte bara ett träns med repnosgrimma (jag tycker sån här nosgrimma är sjukt snygg men skulle hellre ha den i naturfärg), utan nu har de också släppt ett nytt nackstycke som ska leda bort tryck från de känsliga nerverna bakom öronen på hästen. Ganska likt de nackstycken PS har släppt, men ser inte riktigt lika stabilt ut. Coolt är det dock!
 
   Tränset The Difference från Dyon ser rätt speciellt ut, men det fyller sin funktion med att inte trycka bakom öronen och istället ligger nackstycket över atlaskotan. Häftigt träns!
 
   Jag tycker egentligen inte att Micklem-tränset är så värst snyggt, men samtidigt så vore det faktiskt coolt att ha ett i ett spel...
 
   Min favorit är High Jump Revolution från Perfect Sit of Sweden, här på Ingrid Skoogs dösnygga häst Ems. Supersnyggt träns som inte heller lägger tryck över luftvägar eller tänder!
 
 
   Ehm ja som ni möjligen har förstått så jag jag insnöad på anatomiska träns. Dock så har vi ju som ryttare en skyldighet för att se till hästens bästa... och hur skönt kan det vara för dem med att ha en läderrem som ligger och trycket bakom öronen?
    Men i övrigt skulle jag ju självklart vilja ha en stor variation på träns, mest i form av olika nosgrimmor. Kan ju liksom leva med stela nackstycken i hästspel, men vore kul med mer valmöjligheter över näsan på hästarna!
En av de snyggaste hästarna

   Esme och Aramis
 
   Det här är verkligen en av de snyggaste hästarna i spelet imo. Det som skulle kunna göra den bättre vore nog om den gick i en trevligare form, såsom Engelska fullblodet och Welshponnyn.
 
   Vilken specifik häst tycker ni bäst om i spelet?
Min inspiration till bloggen och videorna

   Inlägget är önskat av Ellie Sweetlord - glöm inte att besöka hennes blogg!

 
   På ett sätt kanske det är lite kul att jag skriver det här just då jag inte har någon inspiration alls, haha...
 
   Bloggen är självklart det jag bryr mig mest om. Inom medierna jag har rört mig inom då det kommer till SSO är bloggen inte det första, utan det var Jorvikipedia. (Herregud, jag borde sitta med wikikodning egentligen...) Sen bloggen. Sen testade jag lite annat och hamnade på Instagram, som är mitt största medie. Det är dock rätt sammankopplat med bloggen, för alla bilder från SSO som visas på Insta dyker på ett eller annat sätt upp här med. Insta är dock väldigt enkelt att sköta jämfört med andra medier. Jag lägger väldigt lite tid på Instagram men har ändå över 25 000 följare. Det är ganska galet faktiskt.
   Åter till bloggen. Jag har alltid skrivit om precis det jag vill skriva om, och då har det vissa dagar blivit många inlägg och andra dagar färre. Det är det som är så bra med att ha en blogg, för ingen annan kan bestämma vad den handlar om, det är bara du som skriver som sätter gränserna. Vill du skriva om musik lite då och då på din SSO-blogg - gör för all del det, det är din blogg! Vill du någon gång skriva om en IRL-grej på din SSO-blogg? Gör det, det är din blogg! Det absolut viktigaste med att blogga är ju att man har kul - och om man bara hittar något man känner "det här vill jag prata om" så kan man lätt dra ihop ett blogginlägg. Och tro mig, jag har pratat om vääääldigt mycket, haha. Det finns många detaljer i SSO, om man bara tittar nära nog. Det är så många detaljer att nyare spelare helt överser dem, för det finns så mycket tydligare saker att titta på. Vi som har varit med länge har ju sett spelet gå från inget alls till något väldigt stort, och vi har haft tiden till att leta efter det som väldigt få ser idag.
 
   YouTube kommer alltid i andra hand, för jag ser mig själv som en bloggare och inte en YouTuber. Tyvärr lever vi i en generation där ingen kan koncentrera sig i längre än fyrtio sekunder (vilket helt är samhällets fel - allt ska gå fort och enkelt och helst gratis och därför blir YouTube större än allt som finns i skrift. Där handlar det egentligen inte så mycket om inspiration, för jag vet vad jag håller på med där. Det är bara att öppna spelet jag ska spela, sätta igång inspelningen och köra. Jag trivs inte alls lika bra i tal som jag gör i skrift, och jag kan faktiskt bli lite irriterad på att min YouTube-kanal är så mycket större än bloggen eftersom jag bryr mig så pass lite om den och jag tycker bloggandet är väldigt mycket roligare. Det är så det är dock, och det är på sitt sätt rätt kul att göra videor. Jag ska faktiskt inte säga mer än så, för i övrigt har jag bara negativt att säga, lol.
 
 
   Det som i slutänden är viktigast är att hitta något man gillar. Om man ska spendera sin fritid på det kan det lika gärna se till att vara kul!
Gångartshäst (typ)

   Esme och Mycroft
 
  Jag tycker överlag att trav är den snyggaste gångarten då det kommer till hästar och jag älskar berkligen hur fullbloden sträcker ut sig samtidigt som de har eftergift i nacken. Så snyggt!
Huva till häst

   Ni vet den där listan som alltid ser exakt likadan ut då man frågar sin average SSO-spelare om vad de önskar sig till spelet?
   "Leda hästen, hagar, större hemstall, täcken, kunna simma utan häst, kunna rida andras hästar, ha hjälptyglar, ha huvor på hästen" osv osv osv. Det är några av de mest vanliga önskemålen jag har sett, iaf. Leda hästen kom ju faktiskt slutligen till spelet, något som jag personligen inte hade trott för två år sedan. (Sen att den redan är helt bortglömd är nog en annan femma)
 
   Huva är ju ändå något som används väldigt mycket av privatryttare inom vår klassiska engelska ridning som vi mestadels brukar i Europa. Huvorna är så lika men ändå så olika - de kan ha olika mönster och färger och allt vad det här. Oftast är de ju dock virkade med mjukt tyg över öronen. Det var ju ett tag superpopulärt med att huvorna skulle vara så långa att de skulle sättas fast i nosgrimman (tror att Robert Whitaker var först med det?), men jag föredrar nog de lite kortare varianterna själv.
   Anledning till att man använder huvor? Finns flera:
  • Man kan tycka det är snyggt (detta är den absolut vanligaste anledningen)
  • Hästen kan vara ljudkänslig och då stoppar man bomull i öronen på hästen med huva utanpå
  • Vissa hästar blir extra känsliga då det blåser mycket och huvan dämpar lite
  • Vissa hästar är väldigt känsliga för insekter och då utgör huvan ett extra skydd på sommaren
   Förra vintern red jag en ponny som började bete sig riktigt dumt då sommaren kom. Hennes ägare ville då att hon skulle gå dövad (alltså bomull i öronen) med huva ovanpå för att se om hon skulle bli bättre och gav mig i uppgift att hitta en passande huva nånstans på gården. Det enda jag hittade var en blekbrun, supertjockt virkad huva som säkert överlevt andra världskriget (skämt åsido, men den var säkert från då allmänheten började använda huvor) med öron som var alldeles för långa för min ponnystackare så hon såg hemsk ut, haha. Kan inte påstå att huvan hjälpte mye heller mer än att det blev svårare att få kontakt med henne då man red eftersom hon inte hörde en, lol
 
 
   Superstandard på den här enkla huvan som går att köpa på Hööks. (Bildlänk/Hitta den HÄR)
 
   Imo är denna huva från John Whitakers kollektion dösnygg! (Bildkälla/Hitta den HÄR)
 
   Här har ni en lång huva från en recension på Hippson. (Bildkälla HÄR)
 
   Men hur söt var inte den här hemmavirkade huvan?! (Bildkälla HÄR)
 
 
  Huvor i SSO? Jag skulle nog tycka det vore lite kul! Förr kände jag mig rätt negativ mot det, men jag har faktiskt ändrat mig. Jag tycker mig se problematik med hur det skulle sitta över öronen och under tränset uta att det ser "för tjockt" eller "för tunt" ut, och jag kanske kan undra lite om det skulle gå med öronen som rör på sig, + att jag funderar på hur det skulle gå med pannluggen (det kanske äntligen kunde orsaka den split jag personligen alltid önskat mellan man, pannlugg och svans though - tänk att kunna välja det man helst vill ha själv? Att ha pannlugg på en häst med knoppar är DRÖM) - men, det vore faktiskt väldigt häftigt. Eller det kunde bli, iaf!
 
   Vad säger ni, bu eller bä?
 
 
Buggig sadel

   Gölig zebra från Horse Life 2
 
  Sur jag blev sist jag spelade Horse Life 2 - jag hade glömt att schabraken är döfula då zebran har på sig dressyrsadel! Schabrakens mesh går rakt igenom hästen (och därmed har jag istället målat på det ovan) - trist :( Inte lika kul att rida dressyren i hoppsadel...
 
   Det är ju uppdatering idag, men den kommer jag inte kunna skriva om eftersom jag är bortrest. Jag pratar lite om vad som händer då jag är hemma igen istället :)
Frågan om Anne

   För mig har det ALDRIG funnits några frågetecken huruvida Anne ska komma till spelet eller inte - för varför skulle hon bortses från i Star Stable? Jag kan ju tycka att hon fick en lite orättvis behandling i Star Stable-spelen (alltså de originala), där hon bara var med i två av fyra spel. I både Höst- och Vinterryttaren är hon bara spårlöst borta och hon nämns inte en enda gång. Sen är hon en viktigare gestalt i Vårryttaren för att sedan bli en lite mer oviktig sidofigur i Sommarryttaren.
 
   Nu har vi ju fått det typ-bekräftat av Game Director Marcus i den senaste intervjun med honom att Anne kommer dyka upp. Hur och när det händer kan bara tiden utvisa, men det har ju hintats rätt kraftigt om att Anne är i Pandoria. Jag kan inte se att hon är någon annanstans (om det nu inte är så att det händer skumma saker runt Djävulsklyftan, som jag fortfarande är sanslöst nyfiken över), och tanken på Pandoria är verkligen lockande. Kan knappt vänta på den dagen vi får utforska dimensionen i SSO - minns ni den gamla Instagrambilden från SSO-teamet där vi faktiskt fick en liten sneak peek på något som skulle kunna vara Pandoria?
 
   Ca 50 veckor har gått sedan den här bilden lades upp! Frågan är vad animatören Mattias gör...? (och varför det är vatten i förgrunden)
 
   Nejmen ni ser ju på skärmen, vad skulle det annars vara?
 
   Anne i Pandoria - Starshine Legacy: Episod 3. SSL-spelen är tyvärr lite svåra att fota i, så det är inte lätt att få så många bilder som är bättre än den här. Hela stället är iaf genomgående rosa och lila. (Är tacksam över att statyerna framför henne ser annorlunda ut i Väktarnas Dal i SSO. Mycket snyggare nu!)
 
   Jag tror bara det är en fråga om tid. Vi kommer nog få träffa Anne igen en dag, och jag tror att Pandoria är alldeles för coolt för att undvikas.
 
 
Eponatankar

   Esme och Sharada
 
   Det har hänt mycket kring Epona under de senaste veckorna! Jag ska försöka komma ihåg att prata om det då jag kommer hem från semestern, för det är mycket jag vill ha bilder på innan jag börjar diskutera x)
Bing Bong Bonnie

 
   Har ni sett va, vilken cool errorsida? Okej det är ju inte bra att få error, men att få upp en kul bild under tiden är ju ändå godkänt! I onsdags var det något slags problem med Macinstallationer av spelet och därför fick alla som försökte ladda ner spelet via Mac det här meddelandet.
   Bonnie hatar ju getingar, och bakom henne ser ni - just det - ett getingbo, just för att grejer verkar ha gått dåligt, haha. det ligger ju fjädrar och skruvar överallt, så Bonnie kanske skulle mecka med något och det gick åt skogen?
   På tavlan finns några ekvationer, som Einstens E=mc^2 samt Ptyhagoras sats (som jag otroligt nog lärde mig att använda efter tretton år i skolan, tjoho), men det tog en kort stund innan jag begrep vad siffrorna högst upp på tavlan betyder. Kul detalj! (19 20 1 18        19 20 12 1 2 12 5)
   Lyckas ni knäcka koden?
Över broar

   Alex och Concorde från Starshine Legacy: Episod 4
 
   Så fort jag sett en bro i ett spel på sistone har jag börjat nynna på Building Bridges. Även om den inte är hälften så bra som We Write the Story. Och ja, jag är en schlagernörd.
Från början var de tre

   Tre spelserier alltså! Och nu tar vi en snabb tillbakablick, dels eftersom jag inte har nämnt spelen på länge och dels för att många nya läsare aldrig har hört talas om dem.
 
   Lååååångt innan SSO fanns det tolv andra spel. Jorvik öppnade faktiskt för allmänheten redan 2005 i spelen Starshine Legacy, som släpptes via Polluxklubben. Det var fyra spel i serien och alla följde varsin Ödesryttare - Lisa, Linda, Anne och Alex. Deras stora mål blev att hjälpa den utomjordiska varelsen Fripp att rädda Jorvik från Garnok.
 
   Lisa och Starhine var de första huvudpersonerna, i Episod 1.
 
   Alex och Tin-Can däremot, var de sista i Episod 4.
 
   Anne och Concorde, som fortfarande inte har dykt upp i SSO, syntes i Episod 3...
 
   ...medan Linda och hennes hopphäst Meteor figurerade i Episod 2.
 
   Senare släpptes två spelserier typ samtidigt (vad jag vet iaf) i varsin systerklubb, ena serien i Polluxklubben och andra i... åh jösses, den klubben bytte namn så sjukt många gånger. TL-klubben har jag för mig att den hette just då! TL-klubben hade spelserien Star Academy, där hästar inte hade något fokus alls och istället handlade allt om lisa (yup, vår Ödesryttar-Lisa), Brittany och Kyomi som ville bli artister. Genom fyra spel fick man följa tjejerna och man kunde välja att spela som vem av dem man ville i varje spel. Alla tre hade egna röster, vilket var rätt kul. Det var också i de här spelen som Raptor dök upp för första gången!
 
   Kyomi under en skolsamling
 
   Lisa tränar dansmoves nattetid i Jorvikstallets paddock
 
   Uppvisning på Jorviks Melodifestival - notera Raptor till höger!
 
   Spelen fungerade som Dace Dance Revolution men är faktiskt jätteroliga!
 
   I Pollux släpptes serien som fler känner igen - Star Stable! Höstryttaren, Vinterrryttaren, Vårryttaren och Sommarryttaren hette de fyra spelen och särskilt det första har haft stora influenser på SSO i och med stora likheter i naturen.
 
   Sommarryttaren försöket sig på olika westerngrenar
 
   Vårryttaren bjöd på vackra små byar och dressyrtävlingar
 
   Vinterryttaren erbjöd snö och kyla och många ridhus med enorma hinder
 
   Höstryttaren var det första av dem, och även det som ligger närmast SSO.
 
   Det finns alltså mycket backstory till SSO och trots att allt mellan spelen inte ställer till 110% så går allt ihop, och de tidigare spelen ger en störe förståelse för vad som pågår i SSO.
 
   Numera produceras inte spelen längre och de är rätt svåra att få tag i. Värt att veta är att spelen är sjukt roliga och värda att spela för alla som älskar Jorvik. För er som verkligen inte lyckas hitta spelen är det många som har gjort Let's Play's av spelen på YouTube! Om ni vill läsa mer om spelen kan ni självklart göra det på Jorvikipedia.
Westernhäst

   Esme och Poppy
 
  Jag vet otroligt lite om westernridning - men Ylva å andra sidan vet rätt mycket mer då hon tävlar med sin egen pålle IRL! Då hon var uppe i Stockholm för Infernoeventet pratade vi rätt mycket om olika westerngrenar och jag tyckte det lät så himla roligt. Mer westerngrejer tror jag också skulle uppskattas i spelet, särskilt i USA där westernridningen är såpass stor...
 
   PS: Det verkar vara något problem med tidsinställda inlägg på Blogg.se. Min förhoppning är att de inlägg jag har schemalagt kommer upp - men om inte så vet ni att det är Blogg.se som är elakt D:
Som utlovat!

   På en vägg på SSO-kontoret finns en mönstertapet som jag tycker är så sjukt fin! Den är lite större än vad som syns här så det finns några ord som inte syns. Färgerna är också lite mer "bright" IRL.
 
 
   Så sjukt härlig vägg! Man kan verkligen stå vid den ett tag och bara leta ord, hur mysigt som helst. Älskar mönstret och skulle vilja ha det i tryck på något sätt, typ på en väska eller något. Tycker det är jättekul att en hel vägg (det är en lång, böjd vägg) har ägnats åt det här!
Andalusiertanke

   Esme och Remus
 
  Tänk den dagen Andalusiern får ett lyft i spelet? Jag tycker det är riktigt coola hästar IRL (jag föredrar Andalusiers över raser som Frieser och Lipizzaner alla dagar i veckan!) och ser verkligen fram emot den dagen de får nya modeller med egna animationer...
 
   Vilken häst vill ni helst ska få en upgrade?
Högsta modet

 
   Jag vet inte om det är för att Cursed Child är på g, men hela SSO-communityt verkar ha fått Harry Potter-feber! Inte mig emot, jag älskar allt som har med HP att göra. På svenska servrarna är det just nu sjukt populärt med HP-klubbar där man sorteras in i elevhem och inte ens vår Brittiska respektive Skotska GMs, Archie och Siri (känd i Star Stable Show som Sean), har sluppit undan. Eller ja, Archie försökte.
 
   (Försöka duger, man har inget val om man kommer från UK)
 
Enligt Archie är Siri iaf en Hufflepuff och själv påstår han att jag skulle hata honom om han berättade vilket elevhem han själv tillhör. Tack för förtroendet Archie, jag gillar dig ändå! (Han fick tillbaka för det, haha)
 
 
   Om man bortser från mitt fåniga gnabb med Archie så tycker jag det är grymt kul att lite Potterheads börjar dyka upp nu, även fast jag gärna ställer mig på toppen av klocktornet i Silvergladebyn och vrålar "VAR HAR NI HÅLLIT HUS UNDER DE SENASTE FYRA OCH ETT HALVT ÅREN?!" Asså välkomna fram, haha, lite kul med att folk vill göra klubbar med tema också! Tyvärr känns det lite som att många kommer tröttna igen snabbt enligt vanlig ordning, men om inte annat är det kul medan det varar. Jag är själv ett enormt fan av hela Harry Potter-världen och om jag har 98% av Jorvikipedia i huvudet (vilket jag har, sorgligt nog) har jag kanske 65% av den enorma HP-världen i skallen. Oftast mer då jag har läst upp mig på HP-wikin, men det är så sjukt mycket information! SSO är ju en grej att alltid ha stenkoll på för jag spenderar så mycket tid i spelet, men det är inte lika lätt att hålla sig uppdaterad på en värld med många gånger fler mer karaktärer, årtal, händelser och allt medan man inte läser böckerna, ser filmerna eller spelar spelen i samma utsträckning som förr. Samtidigt finns det miljoner headcanons ute på nätet och ibland glömmer man lite vad som faktiskt är canon och vad som bara är headcanons som alla fans bara adopterat helt x)
 
   Aja, oavsett hur det har gått till så är jag glad över att fler Potterheads börjar dyka upp - snälla rara, försvinn aldrig igen!
 
   (Btw, om någon skulle undra över mig är jag enligt Pottermore en Gryffindor och Pottermore är enligt mig den enda officiella sorteringen. Inofficiella tester placerar mig allra oftast i Gryffindor - men det har också hänt att jag hamnat i Ravenclaw ett par gånger. Oavsett vad, GO GRYFFINDOR!)
 
 
Kan ni hjälpa lite?

   Älskar det här att man tänker "var kan jag hitta info" och helt glömmer bort att man har hundratals bloggläsare varav de flesta faktiskt har exakt samma intresse som jag, lol...
 
   Nejmen jag sprang in på Hööks i morse (jag som har sjukdag haha, ska stupa i säng och sova nu) för jag var i desperat behov av en jacka och jag ville dessutom testa deras supercoola ridleggings - som självklart var slutsålda i min size i hela Stockholmsområdet och i just den butiken var alla storlekar borta så jag kunde inte ens peta på tyget. Har någon av er köpt ridleggingsen och tycker ni att de är bra? Varför/Varför inte? Är så himla nyfiken på dem och de kommer inte in i lager igen förrän i juli... :/
   Om inte annat, vet ni några andra ridleggings som rekommenderas?
 
   Produktbilder från Hööks.se
Många hästar

   Esme och Pretty
 
   Finns så hemskt många hästar i spelet nu - och det är mestadels bra, men sen vill man ju äga många fina hästar också och min Pretty är en av de många som nu ruttnar bort i Azka- förlåt, på Hästön.
   Om det skulle komma en ny ponnymodell med exakt Prettys fina färg though...
Jag har tappat rösten

   Hade ett möte på eftermiddagen som spårade lite och det slutade med att jag skrattade så mycket att jag helt tappade rösten. Jag har verkligen ingenting kvar, haha... Var lite nervös inför nästa veckas jobb på hästgård men sen insåg jag att rösten bara behöver palla i två dagar för sen ska jag gå på ridläger. Min första semester någonsin då jag inte jobbar ändå! x)
 
   Jag hade tänkt försöka spela in mer videor innan jag åker i helgen, men det går alltså inte. Aja, så blir det ibland! Lite pressande att mitt videolager i princip är helt slut, och jag kan inte spela in nytt förrän om två veckor. Jag har några HP-videor, så ni får klara er utan SSO och titta på Harry Potter istället då jag är borta. Det är dock ett riktigt roligt spel, och jag ser sjukt mye fram emot att fortsätta spela in det så snart jag kan! Har bara typ... fem eller sex avsnitt kvar innan jag dragit mig igenom hela spelet. Sen blir det PennyGirl igen, och sen tänkte jag att nästa spel blir OotP. Jag tror faktiskt inte det skulle uppskattas så mycket med Horse Life 2, med tanke på hur mycket det buggar, så jag ska se till att bara få ut alla tävlingar från spelet istället. Men Springdale vore nice att spela sen, både det gamla Stallets Hemlighet och sen de fyra lite nyare producerade av Pixel Tales (företaget som nu är uppköpt av Star Stable Entertainment).
 
   Om det är tomt på superroliga grejer från mig här beror det på att jag sparar lite mer intressanta grejer till nästa vecka då jag är borta, då uppdateringen blir lite lägre. Bloggen ska banne mig inte stå tom bara för att jag åker bort ^^
 
   Nu då jag har haft en längre paus från PennyGirl-spelet känner jag faktiskt att det ska bli kul att ta tag i det snart igen - och Episod 3 bjuder faktiskt på väldigt intressanta tävlingar!
Dalen i dalen

   Valedale har varit med länge - så länge att jag tillsammans med många andra spelare såg den för första gången för över åtta år sedan. Från början var det bara en liten vitmålad by i skuggan av höga berg med ett litet mjäkigt vattenfall som mest liknade en tappkran bredvid sig, men då Star Stable Online väl kom till fick byn sig ett lyft. Vita hus var kvar och byn blev lite mer kompakt samtidigt som den kändes luftigare, och färg lades till i fomr av rosenbuskar. En väg norrut mot Den Gömda Dinosauriens Dal tillkom, liksom ett stenhus ägt av Elizabeth Sunbeam.
 
   Valedale har alltså varit med ett bra tag. Och det förtjänade verkligen ett extra lyft.
 
   Stallet har alltid varit... grått. Opersonligt. Jag tycker det är SÅ mycket bättre nu! Hade dock varit kul med NPC-hästar i olika färger där inne i boxarna, som i de andra omgjorda stallen.
 
   Vandrarhemmet ser också riktigt fint ut! Grymt cozy.
 
   Vid allra första anblicken var jag verkligen förvånad över de blå fönsterluckorna, men de ger en känsla av medelhavet. Det funkar också förvånansvärt bra i den nästan magiska byn. Och jag tycker faktiskt det passar fantastiskt fint på husen som nu går i vitt murbruk. Jag tycker det är så otroligt snyggt med murade hus, särskilt med murgröna - så det här var verkligen en dröm! Jag gillar verkligen att rosenbuskarna gjordes om också. Jag gillar de runda mer än de "avlånga", men det hade nog varit lite trist om samma modell användes överallt.
   Inte nog med det, utan även stallet där man kan köpa hästar fick en remake! Det har nu, liksom övriga hus, stråtak. Det är en sån detalj jag tycker passar Valedale perfekt och det känns ju absolut som ett bättre val än tegelplattor. Valedale är ju den rustika byn ute i ingenstans, och man ska få lite medeltidskänsla.
 
   DETALJEEEER!
 
   På tal om medeltidskänsla har Jorviks snickare jobbat lite extra på druidernas hus. Både Elizabeths och Avalons hus går i mörkt trä med gröna fönsterluckor som har inskriptioner av solar och månar på dem. Älskar husen, de ser fantastiska ut! Nu vill man bara gå in i husen och och undersöka ännu mer x)
 
   Jag älskar verkligen det här! Kombon mellan trä och sten är hur härlig som helst.
 
   Avalons hur är rätt mycket större. Vem vet vilka galna druidfester han håller där medan resten av Jorvik huserar i discot på lördagarna?
 
   Inte nog med det - kvarnen vid Silversongfloden har också uppdaterats (kuta dit om ni inte har sett den än, den är superfin!), och bron som sammanbinder byn är också helt ny. Den var otroligt lågupplöst förr så det är verkligen superkul! Tyvärr har inte bron söderut ändrats, men det kanske kommer den dagen Firgrove piffas till?
 
   Jag har smyghoppats på uppdaterad brografik i åratal! Den är verkigen jättefin nu, härligt att den inte är så lågupplöst så man kan räkna pixlarna längre.
 
   Jag gillar förändringarna massor! Vad tycker ni?
Morgonflum

 
   Linda och Starshine från Starshine Legacy: Episod 4
 
   Jag vet inte om jag nämnde det förra veckan, men jag köpte alla tre Urhästarna. Efterasom de var limited kände jag "varför inte" och alla tre var fina. Den enda som faktiskt har ett namn är dock den blå, som har fått namnet Max. Det kändes bara solklart och efter att ha funderat en stund på varför just det namnet var så perfekt förstod jag att det var en undermedveten koppling, haha. Så nu heter han Max - men jag har inga solklara namn på de båda andra. Får fortsätta fundera på det innan de får riktiga presentationer här på bloggen!
Grisekno ♥

   Jag har en enorm förkärlek för grisar som sträcker sig till way back då sjuåriga Esme stod och klappade nöjt på ett gristryne tillhörande en väldigt glad liten grisekno på en 4H-gård. GRISAR ÄR SÅ MYSIGA! Eller ja, jag har hört många skräckhistorier från då min ena farbror hade bondgård som ung, fick en minigris som hette Honken i födelsedagspresent och efter en period insåg att minigrisen Honken inte var särskilt mycket mini... Jag vet iaf att min knäppa farmor kunde stå och mata grisen med alla möjliga konstiga saker medan han helst jagade bort typ alla andra.
 
   Esme och nya ponnyn Max (som ska få en presentation typ vilket år som helst) inspekterar Gunnar och hans griseknoar
 
   Den här veckan finns iaf Gunnar Grisöra i Valedale och hos honom kan man köpa små gullefjun till griseknoar som sitter och myser i sadelväskorna. Troligtvis är de här små kultingarna mer mini än min farbrors gamla gris...
   Jag köpte iaf alla tre, men favoriten är nog ändå den rosa lille nassegrisen. De är pyttepyttesmå jämfört med Gunnars tre grisar och de är supergulliga. Jag har länge önskat fler husdjur, och med det gärna minigrisar, och tycker det här är (pun intended) svinkul!
 
   Glad liten Nasse i väskan då Esme och Sherlock ska söderut och träffa Ricky Winterwell... yes har ÄNTLIGEN hunnit göra uppdragen och ska prata om dem inom ett par dagar!
~

 
   Esme och Elsa
 
   Jag har fått typ århundradets man cold? Jag är helt förstörd och är just nu den mest ineffektiva människan på denna planet. Superkul att träffa Siri och Lottie igår ändå, vi avslutade vår kväll med att sitta i Humlegården och titta på hundar för vi gillar hundar.
 
   Sjukt nyfiken på uppdateringen, men jag lär inte skriva något förrän mot kvällen pga jobb ^^
Frågor - och svar!

   Goodness me, det tar aldrig slut - här är ännu mer svar från frågestunden!
 
 
Från Makii:
Hur länge har du spelat SSO? (Ca) 
   Jag började superdupertidigt och var en av de 25 första spelarna. Jag har tidigare trott att jag började spela 3-5 dagar efter att spelet öppnade (för jag har fortfarande inte en aning om exakt när spelet faktiskt öppnade lol) men det känns ju som att det är ännu tidigare nu då jag vet att jag var så snabb att börja spela. I Oktober blir det iaf 5 år!

Önskeutrustning (Förstår du? cx är så dålig på att förklara) 
   Hm, menas det alltså ny utrustning till häst? Jag skulle vilja ha förbygel, senskydd och träns i olika modeller. Drömma kan man alltid x)

Favvohäst förutom Ash ;) 
   Men sluuuuuuta, vill inte mobba ut mina stackars pixelhästar! Då är jag superdiplomatisk och säger Rapidash.
 
   Rapido ♥

Önskeområde (inte vart utan hur du vill att det ska se ut/vara) 
   Jag har sagt det här massor med gånger då folk har frågat under senaste året men jag saknar rancherna från Sommarryttaren och skulle vilja ha dem i SSO. Mer torröken än det var i Sommarryttaren, så rätt gult och orange, boskap, långa fina terränglopp, ridbanor med möjlighet till Barrel Race, Pole Bending och en återgång till westerntävlingarna från Sommarryttaren - och en dröm är att det vore så varmt att enbart vissa hästraser skulle kunna prestera till max, så en motsatt effekt mot Dinodalen!

Har du några djur IRL? Isf vilka och vad heter de? 
   Jag lider av åkomman "allergiska föräldrar" och fram tills att jag flyttat hemifrån (eller kastat ut föräldrarna) får jag överleva utan djur.

iPhone eller Android eller Windows (Mobil) 
   iPhone! Min bff är min iPhone 6 vid namn Alfons.

Youtube eller blogg?
   Blogg, utan att tveka en sekund.
 
Från Iris Highgarden:
Vilken av Jorvik-spelen (bortsätt från SSO) är bäst/sämst? 
   Bäst är Höstryttaren eller SSL2. Sämst är... fasen vad svårt? Liksom det finns nackdelar med flera av spelen, men samtidigt ÄR de bra. TYVÄRR får jag nog säga Star Academy 3, för att jag tycker storyn är lite svag - det är faktiskt den sämsta storylinen i alla Jorvik-spelen men någon måste ju alltid vara sämst. Spelet har ett bra slut, men hela storyn på vägen dit är... ehm. Star Academy-spelen är i övrigt väldigt bra och jag tycker de är riktigt roliga att spela.
 
   Lisa i fronten på nattklubben Black Light, ägd av Hermans bror Mr Wetton, med Kyomi och Brittany bakom sig.

Vilken är din favorituppdatering hittills? 
   Hästfunktionen är ju legendarisk. Annars är jag alltid eld och lågor varje gång det blir storyuppdrag eller nya områden :D

Hur länge har du älskat HP? 
   Jag fick första boken då jag gick i ettan. Jag började läsa. Hann en bit. Familjen gick då för att se just första filmen på bio. Jag följde med och som den mesiga lilla plutt jag var som liten blev jag totalt livrädd varje gång en skurk dök upp på filmduken och då vi gick från bion var jag i uppror och lovade högt och tydligt att aaaaaaldrig mer bry mig om Harry Potter.
   Ehm, ja, boken plockade jag ju upp igen redan dagen efter. Jag slukade hela boken på sju dagar, ändå rätt skillat för en sjuåring. Sen var det totalt kört och att mamma köpte hem bok 2 och 3 på samma gång var ju det bästa jag varit med om i hela mitt liv. Väntan efter böckerna som kom efter det var däremot troligen det värsta, haha.

Har du sett Star Wars? Om inte, skulle du kunna se Star Wars? 
   Jag har försökt - notera försökt. Jag kan liksom inte hitta något intresse för det bara. Jag har haft filmerna igång på tvn mååånga gånger, men jag finner mig alltid vara mycket mer intresserad av otroligt viktiga saker som att svära över gröna grisar och arga fåglar eller att jag förlorade ett till liv på Candy Crush Soda Saga.

Vad tänkte du när du hörde om Star Stable Online för första gången?
   Det här är faktiskt väldigt roligt för jag tänkte "HAH, det kommer ju aldrig funka" x) Till mitt försvar var det enda man fick se i bildväg följande:
 
   Då man fick se bilder från den lite mer färdiga versionen, som påminde mycket mer om spelen jag spelat förut, var jag superexalterad och satt som på nålar och väntade på spelet!
 
 
Från Diana Sweetgirl:
Vad tyckte du om Lisa Ajax bidrag i mello?
   Nja, hennes låt var inte riktigt i min musiksmak. Tycker låtar i det tempot är dötråkiga, haha. Låten är ändå "bra" nog för att platsa på min schlagerlista i mobilen! (Btw, TACK FÖR EN SCHLAGERFRÅGAAAAA)
 
Från Courtney Pinkrider:
Skulle du vilja designa en egen häst? 
   Vem skulle INTE vilja designa en häst?! Vore askul!

Hur många hästar har du på star stable? 
   För många tbh... orkar inte ens räkna dem haha men alla finns i listan "Alla mina hästar" i menyn till vänster.

Vilket spel är ditt favorit spel? 
   Behöver jag ens svara på den frågan med tanke på vad jag skriver om här varje dag? x)

Vilket djur är ditt favorit djur? 
   HÄST!
 
 
Från Arina Crazyborn:
Vill du att det ska komma fler pandoriska sprickor per dag istället för 3-4 st typ?
   Njae... Asså jag förstår om de som har sprickorna är frustrerade över att det kanske går långsamt, men notera att det tog nästan DUBBELT så lång tid för oss som gjorde sprickorna precis då de kom till spelet. Jag tycker nog det är rätt bra som det är nu, även om jag kan känna lite frustration jag med då jag gör sprickorna på någon av mina extrakaraktärer!
 
Från Signe Swordstar:
Vilket HP spel gillar du mest?
    Jättesvårt faktiskt! Jag gillar PoA för sin värme och lite cartoony gameplay med minispel som fint vävs in i storyn + att man kan samla saker, men samtidigt älskar jag OotP för realismen och möjligheten att utforska. HBP har MYCKET bättre kontroller än OotP och lägger till fantastiska nya miljöer, men tar tyvärr också bort ett par gamla, men Quidditch och trolldrycksbryggande är två rätt intressanta tillägg.. Det fanns mycket grejer som jag saknar i OotP som finns i HBP och tvärt om, medan PoA nästan är som ett helt annat spel i en annan serie för att det är riktat till en helt annan målgrupp. Vilket spel jag gillar mest beror helt enkelt på vad jag har lust att spela för dagen, just för att de faktiskt är väldigt olika!
 
   I PoA kunde man bli jagad av skolböcker...
 
   ...i OotP, the sass game was strong och man kunde höra pikar från inte bara Sirius Black och tvillingarna Weasley, utan man kunde få höra såna här guldkorn från porträtt också, innan man gick vidare...
 
    ...till HBP där det var ett rätt annorlunda gameplay, som ändå är väldigt bra. Oerhört vackert spel.

Hur skulle din starthäst se ut i sso?
   Har redan den perfekta starthästen! Ash är åzum :D

Vilket ställe på sso gillar du mest?
   Jorvikstallet!
 
Hur hoppas du hemstallen ska se ut?
   Jag måste nog skriva ett helt eget inlägg om det här... men jag har lite förväntningar. Jag hoppas iaf att man får minst tio boxar, så att man känner att alla hästar som är hemma har ett eget "hem" så man slipper ställa nån stackare i skamvrån.
 
Från Patricia Frogpaw:
När släpps uppdateringen på spelet varje onsdag (alltså på spelet)? 
  Det beror helt på från vecka till vecka, men man kan räkna med någon gång mellan halv elva till halv fem. Inte ens Star Stable själva vet exakt när uppdateringen är klar, utan det tar den tid det tar medan de laddar upp allt nytt och testar det. Ibland gör de ju också lite grejer som vi aldrig ser, typ serverarbeten och grejer (de brukar berätta om det på sin Facebook om det är så) och då bidrar det till att det tar längre tid.

När släpps nyheterna på sso:s hemsida?
   Det beror också på lite, men det brukar hända någon gång innan typ klockan två!
Charmiga bosättningar

   Esme och Pichu
 
   Valedale må vara gammalt, men det är nog den charmigaste byn av alla, tycker jag. Det finns en slags... värme, i den.
 
   Vilken by i spelet tycker ni har mest charm?
Skönt då det sägs ifrån

   Rockstjärnan Archie må mest tänka på glass, men GM Siri säger ifrån på SSO's globala Facebooksida. Under helgen har spelets communityn som inte är från Sverige varit bittra, avundsjuka och rent av elaka pga att svenska spelare fick tillgång till mellan 600-900 Star Coins den här helgen. Jag tänker inte dra alla anledningar till det för jag vill inte främja det här med värdekoder med tanke på den giriga kultur som uppstår. (Ja, jag fattar att folk vill ha gratis grejer. Jag uppskattar däremot inte hur otrevliga folk är i sin jakt på gratis grejer.)
   Det som hänt nu är iaf att Siri postat en post på globala Facebooksidan som säger att nu får folk shape-a upp lite och visa lite respekt och vänlighet, för annars har de helt enkelt inget att göra på SSO's medier. TACK säger jag till det - jag som är van vid att arbeta med barn och ungdomar vet att det krävs tydliga gränser att hålla sig inom för att motverka total anarki.
 
   Under Siris post hoppar Archie in och stoppar upp de som påstår att det här är en pik till de som gnällt över koderna - för det här är bara en extra påminnelse till alla spelare att faktiskt bete sig som folk på nätet oavsett vad. Om du inte kan bete dig trevligt mot dina medspelare behöver du helt enkelt inte skriva på Star Stables medier och det tycker jag inte är mer än rätt!
 
 
Läget?

   Jag hade väl hoppats att vara tillbaka på fötter igen men... nä. Jag har aldrig druckit alkohol men jag tror det här är så man känner sig då man är bakfull, haha... jag är helt enkelt mentalt trött efter lördagen. Då jag har mött så mycket människor och haft det stressigt blir jag genast sjuk, så har det alltid varit. Kroppen liksom "ger upp" då jag slappnar av igen och immunförsvaret krossas helt. MEN, allt är värt det för att vara med på SSO-event och träffa andra spelare. Tänkte ligga väldigt lågt och bara ladda om resten av dagen, för förutom jobb i morgon ska jag träffa Siri och Lottie. Tänker hur häftigt det är, att träffa så härliga människor tack vare Star Stable?
 
   Jag har en massa grejer i mitt utkast här på bloggen som jag ska fortsätta peta i, men langa gärna in fler idéer till inlägg om ni har! Jag är bortrest hela nästa vecka så jag tar tacksamt emot saker att skriva om ^^ Har ändå skrivit över 4000 inlägg här på bloggen seadn starten så det är inte konstigt att inspirationen dör ibland, haha...
Morgonspeed

 
   Esme och Charizard
 
   Tycker det är synd att det inte finns ett beige träns som matchar den här sadeln. Kan ibland tycka att accentfärger på sadlar används för mycket på tränsen - accentfärger ska imo vara just accentfärger!
Herre i min lilla låda

   Gårdagen var det galnaste jag varit med om på väldigt länge. Dagen började för min del med frukost på SSO-kontoret tidigt på morgonen för att sedan hjälpa till att flytta alla grejer till eventet och slutade med att snubbla in på tunnelbanan klockan halv sju på kvällen för att där typ dö av trötthet tillsammans med Lys och Ylva medan min eternal partner-in-crime Siri drog iväg åt annat håll. Ylva sov över i gästrummet hemma hos mig och nu är jag hemma igen efter att ha följt med henne till tåget hem. Eller jag kom hem och blev påmind om att jag behövde köpa middag så det var bara att gå ut igen och jag är så trött så jag är inte riktigt funktionerande.
 
   Det kom typ 3000 pers till Inferno Online. Det är helt sjukt. Från VIP-området inne i lokalen gick en kö ner till Sveavägen. Vi hade liksom räknat med max 500 pers... Ni som var där såg mig nog göra allt från att dela ut Star Coins till att vifta med lotter till att springa runt och hojta efter GM Siri för att fråga honom saker. (Så fort jag letade efter någon råkade han stå i närheten idek) Det var jätteroligt men jättestressigt och så sanslöst mycket människor! Otroligt många glada spelare och några färre mindre glada föräldrar. Mötte också många tacksamma, glada och enormt trevliga föräldrar, men det fanns faktiskt några som drog ner stämningen rejält för många av oss. Förstår att det fanns frustration, men vissa saker går helt enkelt inte att göra något åt och det är trist att få skit då man försöker göra något trevligt för någon annan. Det går liksom inte att trolla med knäna oavsett hur gärna man vill.
 
   I slutänden var det en lång, högljudd, spännande, rolig, stressfull, glädjerik, episk och fantastisk dag fylld med många härliga människor. Ingen nämnd, ingen glömd, men jag är jätteglad över att ha träffat alla er som kom fram för att prata eller ta bilder. Själv hann jag ta kanske fem bilder på hela dagen - helt enkelt för att jag hade så sjukt mycket att göra hela tiden!
 
   Hoppas att ni som var där hade riktigt kul - det hade åtminstone jag!
Det är inte slut än - mer svar!

   Whoopwhoop!
 
Från Manuela Goldlund:
Vad fick dig att börja med den här bloggen och med yt?
   Bloggen började jag med för att jag ville skriva och prata om dels spelet och dels Jorvikipedia. YouTube började jag med för att jag tänkte att det kunde vara kul.
 
Från Justine Greennose:
Vad tycker du om KWPN och om det skulle vara okej för dig om de kom till spelet?
   KWPN är ett annat namn för Holländskt Varmblod - som har funnits i spelet sedan hästfunktionen först kom. Har inget emot hästrasen men har inte heller någon relation till den.
 
Från Tyra Yellowgirl:
Vad heter din ritplatta och var har du köpt den? 
   Wacom Intuos3. Jag fick den i julklapp för typ tio år sedan så jag har inte en aning om var den är inköpt, tyvärr - och den är så pass gammal så den går troligen inte att få tag på längre. Jag tycker dock mycket om den!

Har du haft häst/ponny någon gång? 
   Hade foderhäst på deltid under en period!

Spelar du på stationär dator, eller? 
   Japp, det gör jag!

Om du fick välja en "Gammal hästras" (Som har de gamla animationerna) och göra om, vilken skulle du göra om då? 
   Araben, utan minsta tvekan!

Hur började du spela sso? 
   Jag hade spelat SSL och Star Stable tidigare och snubblade in på SSO otroligt tidigt. Jag har tidigare trott att det var inom första tre-fem dagarna men jag skjuts liksom "fram" mer och mer och tror nog att det var ännu tidigare. Vad jag vet idag var jag en av de 25 första spelarna någonsin.
   Jag var iaf hemma och sjuk och tänkte "undrar vad som hände med onlineversionen av Star Stable som det har pratats om, kom den någonsin igång?", sökte på sidan, upptäckte att det gick att spela och började spela!
 
   En av de absolut äldsta bilderna jag har från SSO. Jag har alltid varit lite i bakgrunden och betraktat mycket men inte direkt kastat mig direkt in i varggropen.

Har du tävlat? (I tex hoppning) 
   Jag har tävlat en Clear Round i hoppning en gång - jag är livrädd för att hoppa så det var bara 50 cm men hästen hoppade rätt rejält över varje hinder så jag hade lika gärna kunnat hoppa 70. Den hästen är dock en av få jag någonsin känt mig trygg att hoppa på. (Det gick btw bra och jag fick min vita rosett)

Är Esme tbx på Air Star nu? 
   Yes, jag var bara borta från Air Star i ett par veckor!
 
Från Quinn Catforce:
Har du några husdjur? (i verkligheten) 
   Nej, allergiska föräldrar har satt stopp för det. Lär dock skaffa Sphynx då jag flyttar hemifrån, då det är en av få kattraser jag själv inte blir allergisk av och jag skulle inte kunna ha hund med tanke på mitt jobb.

Gillar du att rita förhand? Alltså med papper och penna, inte på dator! Tycker du att du är bra på det?
   Njaaa... jag ritar typ aldrig för hand. Då jag väl gör det blir jag aldrig nöjd heller.
 
Lägger du ut avsnitt regelbundet eller slänger du ut dem lite när dom helst? Hur ofta ungefär?
   Det är som det är och blir som det blir. Då jag känner att jag kan, har tid och lust lägger jag ut en video. Ju mer folk frågar om videor, desto mindre lust får jag att lägga upp dem. Bloggande är så kravlöst för ingen säger "blogga mer", men YouTube-tittare kommer och ställer krav som tar bort det roliga. Så fort jag ser någon som säger "mer" får jag ångestkänningar och stänger ner sidan.
 
Vilken stad/by i sso skulle du helst vilja att görs om som nästa? 
   Jag skulle älska om Jarlaheim gjordes om! Det är min favoritstad (för nu bestämmer vi att det är en stad, SÅ), men den är väldigt stel och grå. Med tanke på alla fantastiska texturer som kommit till spelet senaste åren tror jag att Jarlaheim i nytt format skulle bli helt enastående.
 
   Varje gång ett uppdrag tillåter en att se såna här syner passar man på att fota, hehe
 
Vilken är din favorit tävling i sso? 
   Just nu är det Eremitens strandtävling, men det brukar ändra sig rätt ofta för min del.

Vilken tävling tycker du minst om i sso? 
   Landons kanintävling, hatar den med all min makt xP

Favorit hästras i verkligheten? Varför? 
   Är kanske lite partisk mot araber men har ingen direkt favorit.

Pigga och bockiga hästar som stannar och sparkar bakut då man skänkar på och vill att den ska gå framåt/slöa och snälla hästar som gör precis som man vill och lyssnar på varenda hjälp men som inte går framåt så bra? (I verkligheten) 
   Skulle väl ta alternativ två. Jag brukar säga att jag sätter mig på vilken häst som helst med fyra hela ben så länge som den inte bockar och stegrar - men jag börjar vända lite nu, börjar tycka det är lite kul att rida hästar som studsar lite. Beror helt på häst though, ponnyn jag red förra året kunde bocka något förjäkligt och bara resa sig rakt upp ut ur det blå och då hon var som värst var man inte särskilt kaxig (särskilt inte jag då jag fick i uppgift att rida till henne), medan knasen jag rider nu gärna går runt i galoppiaffer och hoppar och studsar men är jättelätt att sitta kvar på, så man sitter egentligen bara där och garvar tills han tröttnar på det.
 
   Pigga små ponnyer ÄR faktiskt superroliga att rida! Många år sen här på ponnyn Chubby the Knubbsäl (som visserligen var väldigt fet men inte hette precis så)

Spö/sporrar?(IRL) 
   Beror på häst. Jag rider i princip alltid med spö för OM man nu känner att man bara vill ha lite extra skjuts kan man kittla lite med det på rumpan så får man med sig lite extra motor. Sporrar rider jag inte med så ofta i dagsläget eftersom alla hästar jag rider är jättekänsliga för skänkeln så jag känner att jag inte behöver det, men på vissa hästar passar det väldigt bra att kunna picka till med sporren om man känner att skänkeln inte får önskad effekt direkt.

Ridskor/ridstövlar? (IRL) 
   Stövlar all the way! Ger mycket bättre stöd för skänkeln. (Är inte mycket för chaps, har aldrig haft några som slår ett par fina stövlar)
 
Kommer Penny köpa en Welshponny? Islandshäst? Engelskt fullblod? Säl? 
   Tanken är att Penny ska ha en häst av varje ras och hon ska självklart också ha minst en säl!

Ser du fram emot sso's 5-års dag i år? Tror du det blir något speciellt i år eftersom det är 5-års jubileum? 
   Det blir nog trevligt! Lite svårt att veta om det blir något superspeciellt i år, kanske att det händer något på sociala medier som förra året. I spelet tror jag nog inte att det blir så stor skillnad från tidigare år.
 
Från Sally Hawklord:
Vad skulle du göra om du fick 1 miljon kronor? 
   Lägga dem på hög tills jag har råd att köpa en lagom fin lägenhet :D (vilket är så pass dyrt i Stockholmsområdet så en mille skulle inte räcka, haha)

Vad skulle din reaktion vara om du mötte ett fan mitt på stan? 
   Ehm... vet inte. Jag hoppas väl helst på att ingen kommer fram till mig på stan och säger "åh jag vet ju vem du är" för jag tycker det skulle vara lite obehagligt. Jag vet att det är jättesvårt för många att förstå men jag gör ingenting i det här communityt för att jag vill vara rikskändis - jag gör det för att det är kul. Låter kanske jättecyniskt, men samtidigt är jag otroligt introvert. Det har tagit många år för mig att kunna, orka och klara av att vara glad, trevlig och social under dagtid, men så fort som jag kommer bort från mitt "dagliv", som t ex mitt jobb, måste jag få ladda om och det gör jag genom att vara helt ensam. Det betyder inte att jag hatar människor, tvärt om, men jag fungerar inte riktigt som många andra gör och behöver mitt space.
 
Gammalt är inte alltid dåligt

   Esme och Helios
 
   Det är mycket utrustning jag har glömt bort på sistone, typ de där stora schabraken med hästhuvudet på sidan som jag faktiskt tycker är jättesnygga. Tror det är dags att jag backar lite och slutar använda enbart nya kläder i spelet - för det finns mycket gammalt som är riktigt, riktigt snyggt!
Event idag!

   Idag är jag alltså borta hela dagen eftersom det är SSO-event på Inferno Online! Blir en lång dag för mig idag och jag ska precis åka hemifrån för att sätta igång med dagens äventyr.
 
   Återigen, inträde är gratis och datorer finns på plats - man ska alltså inte ha med sig egen dator. Kom förbi för att träffa GM Ylva, Nadine, Lucia, Siri, Marie och Zelda samt Matilda från Star Stable Show! Har hört att det också kan hända att fler från SSO-kontoret dyker upp någon gång under dagen.
 
   Glöm inte att följa Insta-kontot @StarStableOnTheRoad, som just idag kommer skötas av mig och Game Master Ylva!
 
 
Arbetsformen

   Esme och Taran
 
   En av de saker jag gillat mest med Engelska fullblodet och Welshponnyn är faktumet att de faktiskt går i form i traven. Bra tramp i bakbenen och krökt nacke med framhävd halsmuskel.
 
   För mig har det blivit en viktig del, att hästen rör sig såhär, och jag hoppas verkligen att det här kommer fortsätta med kommande hästraser. Hur viktigt är det för er med hur realistiskt hästen rör sig?
Glömde visa det här...

   ...men innan jag åkte bort förra veckan postade jag del 4 av PoA. Det här är faktiskt en av mina absoluta favoritdelar i spelet, med Hippogrifflygning samt Hermiones lektion i förvandlingskonst. Flyga Hippogriff, flyga drake och hoppa kanin, och dessutom få gå in i Bönbonusrummet - liksom kan det bli bättre?
 
   Ett till avsnitt har kommit efter det här, så om ni inte redan gjort det, glöm inte att kika in på Yööötöööbe för att se Harrys Dementorträning!
 
Alex och Concorde

 
   Starshine Legacy: Episod 4
 
 
  Många av er har nog sett det på min Instagram, men igår kväll hade Star Stable invigningsfest på sitt nya kontor och det var därför jag var borta hela kvällen, eftersom jag var bjuden. Det var inte min första gång på nya kontoret men jag tycker det är synd att det inte har visats mer eftersom det faktiskt är väldigt fint. Bland annat finns det en vägg med en tapet som jag tycker är helt fantastisk, måste se till att ta en bild på den nästa gång jag är där... Det är iaf alltid lärorikt under sena kvällar med kunniga människor, för man får ofta höra delar av deras jobb det inte pratas om så ofta annars, just för att det är mer nördkunskap än kunskap som vem som helst begriper sig på. Jag som tycker allt det här med att bygga spel är superintressant tycker alltid det är kul att höra mer om sånt, t ex! ^^
 
   Det var alltså INTE eventet på Inferno igår (som många verkar tro), utan det eventet är förstås på lördag precis som sagt innan. Jag börjar nästan bli lite nervös inför det? Har fått en massa mail från folk som förväntar sig att jag ska veta vad som pågår men jag vet tbh absolut nada mer än att jag ska vara där. Det enda man egentligen behöver veta är att det är gratis inträde, datorer finns på plats och... det är typ det.
 
   Nu ska jag kuta iväg till jobbet och sen hoppas jag att jag har tid att spela SSO ikväll, nu kliar det verkligen i fingrarna!
Ännu fler frågor (de tar aldrig slut!)

Från Allison Sunbridge:
Vilken dator spelar du sso på? 
   Jag har en stationär dator som är byggd för mig, och jag har inte en aning om exakt vad som är i den. Dock har jag spelat SSO på massor av olika datorer under åren och jag har aldrig haft något som helst problem med det så länge som jag haft en bra internetuppkoppling.

Kan du spela med Kim någon mer gång?
   Jag kommer inte spela in något tillsammans med andra på min kanal, och jag har inget jättestort intresse av att göra någon video med andra överlag. Om Kim vill ha med mig någon gång - kanske. Men faktum kvarstår att mitt intresse är väldigt lågt.
 
Favoritfärg?
   Gillar grönt och lila!

Favoritdjur förutom häst? 
   Jag gillar både hund och katt, men kan inte välja någon över den andra.
 
Från Linnea:
Vad är den bästa uppdateringen som någonsin skett på sso?
   Får nog säga hästfunktionen. Spelet fick ett mycket bättre syfte och blev "enklare" att spela sedan det kom - nu kan man alltid ha något att göra bara man har en ny häst att levla.
 
Från Astrid Grayfield:
I vilken server tycker du har bäst stämning i globalchatten?
   Jag spelar ju mest på Air Star men vad jag ser händer det typ inget alls i chatten på varken Marshmallow eller Fluffy. Stämningen på Air Star är dock sällan väldigt bra.
 
Tycker du att det är lite dumt att man måste köpa ponny för att göra ett visst uppdrag?
   Ja, det tycker jag. Jag älskar idén med att man behöver speciella hästar för vissa lopp, men man borde ha fått göra klart uppdragskedjan med vilken häst som helst och sedan enbart kunnat göra loppet igen om man hade en ponny.
 
Vilken uppdragsserie tycker du är roligast?
   Huvudstoryn, helt klart! Det är ju mestadels pga den som jag faktiskt spelar.
 
Vilken var den första hästen du köpte i sso? (Förutom starthästen då.)
   Iddy!
 
 
 
Har du någonsin hamnat i bråk på globala?
   Bråk och bråk... om jag ser något jag tycker är fel pga att det är elakt eller bryter mot spelets användarvillkor så säger jag ifrån. Om någon ska dra det vidare är det deras problem.
 
Från Charlotte Masterwater:
Om du skulle byta ut sin starthäst till en annan vilken skulle du välja? 
   Jag vill absolut inte byta ut min Ash! Om jag skulle vara tvungen skulle jag byta till antingen samma färg som Pennys Rapidash eller en vanlig skimmel.

Om du var Esme (Altså på Jorvik i SSO) för en dag, vad skulle du göra? 
   Antagligen skulle jag sitta på hästryggen och himla med ögonen över alla virriga invånare som försöker lura en att göra allt arbete på hela ön åt dem.
 
 

Finns det någon hästfärg du skulle vilja se i spelet? 
   Skimmelskäck, utan en sekunds tvekan! Tror färgen skulle göra sig alldeles fantastiskt på Shire- och Islandshästar. Jag kan personligen tänka mig den på fler raser, men man vet ju att det finns de som blir helt galna om icke-godkända färger hamnar på vissa hästraser, haha...

Om du skulle få välja 3 av dina hästar på SSO att äga IRL, vilka skulle du välja då? 
   Ash, Porthos och Taran. Jag tänker mig att de första tre som ploppar upp i mitt huvud bör vara "rätt"!
 
Från Carla Friendhill:
Skulle du vilja att SSO-teamet gör om det jovialiska varmblodet? Som de har gjort med de engelska fullbloden tex
   Visst vill jag det - jag har skrivit om det t ex HÄR
 
Favoritplats på Jorvik? (inte jorvikstallet)
   Jarlaheim!
 
Från Nellie:
Kan du göra en film på alla Esmes hästar och Pennys? I storleks årdning eller ålder. Även dom på hästön. Och en fråga till. Kan du filma en film på ALLA hästar i hela sso?
   Nej - jag har helt enkelt inget intresse av det! Min YouTube-kanal ser ut på ett visst sätt för att det är just sådana videor jag vill göra, och det är inte värt att jag tvingar mig att göra en video jag egentligen inte alls har lust att göra.
 
 
Från Amanda Rainwood:
Vad ser du mest fram emot i Pokémon Sun and Moon? 
   Just nu är det att se det nya Pokédexet! Jättenyfiken, men liiiite orolig eftersom jag inte varit jätteförtjust i designerna från Gen V och framåt. Hoppas något sanslöst mycket på en BRA häst-Pokémon, Zebstrika was such a letdown.

Vilka Pokémon som saknar Mega Evolution hoppas du ska få det i S&M? (Om det nu kommer fler Megas, man vet ju aldrig, fast oddsen känns ganska överhängande) 
   Lapras till att börja med, sen vore det coolt med Rapidash, Arcanine och Ninetales. Vore också coolt med Kingdra, Empoleon, Torterra, Infernape, Milotic, Staraptor, Mismagius, Archeops (kommer väl aldrig hända haha men vore SÅ grymt)... där har vi min lista :D

Föredrar du physical eller special attackers? 
   Beror på! Brukar inte fokusera så mycket på om det blir Physical eller Special, beror mest på vad min Pokémon kommer ha nytta av med sina stats i åtanke.

Vilket är ditt favoritmove? 
   Aura Sphere! Men jag märker att jag liksom försöker lära flera Pokés både Shadow Ball och Close Combat om det går, hehe...

Vilka är dina topp 3 favoritpokémon? 
   Lucario, Infernape och Lapras!

Är det någon funktion som inte tidigare funnits i pokémonspelet som du skulle vilja ha i S&M? 
   Inte vad jag kan komma på! Jag gillade att kunna skräddarsy sin spelarkaraktär i X&Y så jag hoppas det kommer tillbaka.

All-time favoritstarter? 
   Infernape! Jag älskar att använda alla från Gen I, II och IV, annars är jag väldigt "meh" mot resten.

Har du någonsin sprungit på en shiny pokémon i det fria utan att leta? 
   Det har jag faktiskt! Det känns som att det har hänt två gånger men jag kan bara minnas en liten Budew jag hittade utanför Floaroma Town nån gång då jag sprang runt och kläckte ägg och av misstag hamnade i det höga gräset. CHOCKEN! Jag döpte henne till Precious och hon är nu en asgrym Roserade (y)

Favorit av de legendariska pokémon? 
   Ett av mina första Pokémonminnen är filmen Spell of Unown där jag genast tyckte väldigt mycket om Entei. Jag har aldrig riktigt använt Legendaries (eller jag tror jag spelade igenom Black med en Victini?) så jag har ingen riktig "relation" till någon annan - men jag tror nog ändå det är oavgjort mellan Entei och Lugia.

Favorit av alla nuvarande Megas? 
   Mega Charizard X! Så sjukt cool!
Druidiskt

   Penny och Alakazam
 
   Ni som följer SSO Ride Through har väl inte missat att jag nu nått druidträningen. Jag kommer behöva grinda rykte ett tag, och jag kan ju inte spela varje dag heller.
   Sen... vill jag liksom inte riktigt ha det klart heller. Jag gillar druidträningen! De dagar man har lust är den ju riktigt nice. Sen är det ju lite roligare då man får hinderkarusellen och fjärilarna, men ändå. Jag gillar att känna att man gör spännande grejer med druiderna!
 
   Btw så bara kliar det i fingrarna för jag vill skriva massor just nu (det hände MASSOR av smågrejer i gårdagens uppdatering som inte nämndes i nyheterna), men idag ska jag på en fest efter jobbet och i morgon blir det troligen också lång dag... sen är det Inferno Online som gäller på lördag! Kommer bli kaos för min del för jag vet inte vart jag ska haha, ska hämta lite grejer innan jag åker dit så med mitt lokalsinne är det tveksamt om jag ens kommer fram... Jag går ju vilse så lätt att det är ett under att jag kommer fram till bussen varje morgon.
Flaggan i topp

   Häromdagen kikade jag in i Vinterryttaren eftersom jag hört om en bugg jag tänkte testa. I Star Stable Online buggar jag aldrig och att bugga är emot användarvillkoren, men annat är det ju i de äldre spelen. Då jag ändå var där funderade jag på flaggorna som finns inne i Dietrich-slottet, där spelets slutgiltiga hopptävling går av stapeln, så jag ritade upp flaggan på eget bevåg.
 
 
   Det var ju dock lite svårt att se eftersom originalet var så förbaskat litet... tror ändå att bilden till större delen är korrekt!
 
   Asså ni ser ju hahaha, inte helt lätt att efterlikna!
 
Jösses i min lilla låda

   Först och främst vill jag tipsa om ett blogginlägg skrivet av en av mina favoritbloggare - kika in hos Rose Shadowlee och läs ett intressant inlägg HÄR!
 
   Så idag var det sista episoden av The Star Stable Show (för den här gången?), och tre nya kompisar kom till SSO! Jorvikiska urhästar - urcoolt får jag säga då!
 
 
   Jag har ALLTID önskat mig hästar som påminner om/liknar Starshine. Jag är nog lite lesden över att ingen skimmel med blå man och blå ben kom till spelet, men jag tycker de här tre nya polarna är riktigt coola och jag tycker det var riktigt schyst av SSO att ge oss en svart häst med röd man. Ni minns väl Ms Morses häst som så många har suktat efter genom åren?
   Ändå så kommer jag mest köpa hästarna för att det är en rolig grej (och pga samlarvärde hehe), och kanske inte för att jag tycker de är jättefina så. Det fanns absolut kombinationer jag tyckte bättre om, men jag är samtidigt så himla glad över att det här händer!
   Magin sen då! Hästarna ser alltså ut som rätt normala pållehästar då man går runt i städer och på större vägar, men i vissa områden ska deras magi "öka" och de får sina magiska färger... Jag tycker det är ett jättebra beslut, eftersom man på ett sätt får två hästar för samma pris som en halv (399 SC är ju en av de billigaste hästarna någonsin!) samtidigt som de som gnäller över att magiska hästar inte hör hemma i SSO (ni är medvetna om att spelet bygger på en elva år gammal story om en häst med blå man som slåss mot en utomjordisk bläckfisk va?) inte behöver se dem mer än nödvändigt.
   Och vid det här laget vet vi ju alla att 98% av spelarna kommer tröttna på hästarna lagom till att nästa hästras släpps, så man behöver ju inte göra en höna av en fjäder!
 
   Jag tycker det här är superkul - vad tycker ni? Och glöm inte att hästarna försvinner igen i nästa uppdatering, så köp dem nu om ni vill ha en!
Senast man red

 
   Dressyr på Mustangen från Horse Life 2
 
   Är det bara jag som blir sjukt ridsugen då jag ser bilder som de här, trots att de är från datorspel? Min senaste ridtur var på en c-ponny som det skulle testas ny sadel på och jag skulle rida för att kolla så att hon inte började bocka som en tok under galoppen. Ponnyn har nämligen en tendens att säga ifrån direkt om något inte stämmer. Dessutom har hon sadeltvång så hon skulle både ledas och longeras innan jag blev uppkastad och även då blev vi omkringledda som på ponnyridning en stund. Och eftersom jag skulle åka hem dagen efter och den andra tjejen som jobbade skulle hålla sig hel en vecka till fick jag ta på mig självmordsuppdraget. (Jag överlevde btw. Ponnyn var snäll, men dock typ oridbar och det var mååååånga år sen man hade såna problem med svänga hahaha min chef höll på att dö av garv trots att hon sa att jag gjorde det bättre än tjejen som skulle göra samma sak för exakt ett år sen)
 
   Ni som rider, hur var er senaste ridtur?
 
   (Jag är väldigt nyfiken inför onsdagsuppdateringen men det kanske dröjer innan jag kan skriva om den eftersom jag måste göra en massa ärenden efter jobbet!)
Ni gissade inte rätt ni!

   Jag har spenderat hela min eftermiddag med bästa Emlan, aka Emelie Silverhaven! Vi har pratat rätt mye genom spelet under åren och nu skulle hon upp till Stockholm så vi har varit ute på äventyr. Så sjukt kul att träffa nya härliga människor genom Star Stable!
 
  Efter långa eskapader där man varit social kräver gamla tant Esme lite egentid för att samla energi igen, så jag lämnar er till i morgon. Så länge tänker jag sätta mig och peta på en grej i Photoshop ^^
 
   Den enda bilden jag har på mig och Emlan haha och som ni ser på hennes klubbnamn var det ett tag sen...
Svar, svar och svar

   Mer svar från senaste frågestunden!
 
Från Tindra Queenpie
Skulle du vilja kunna välja HELT på utseende på SSO? 
   Hur menar vi då - typ som att man är i The Sims? Jag skulle nog inte tycka det är helt nödvändigt, men det vore väl lite kul om man kunde välja mellan olika kroppstyper så att man kan se lite mer olika ut än man kan idag. Samtidigt kan jag nog tycka det är lite bra att man är rätt lika varandra i spelet, så att man inte kan gå på någon över hur de ser ut. Om något skulle jag dock gärna ändra så att man kan välja ansiktsform och hudfärg separat, det hade gett mycket trevligare valmöjligheter. Tycker också att i princip alla sminkningar gör så att karaktären ser jättesur ut haha, skulle vilja ha lite fler valmöjligheter så att man kan dra på smilbanden,
 
Om du fick välja vilken superkraft irl? 
   Oj vad svårt? Behövde verkligen tänka jättelänge. Men... Power Mimicry, att kunna "låna" andras superkrafter - det känns som att det vore som allra klokast om man skulle få välja själv x)
 
Från My:
Är du vegan?
   Nej, inte ens vegetarian. Skulle inte kunna bli det eftersom jag är en sån där kräsen människa som helt enkelt tycker de flesta nyttiga grejer är döäckliga så jag skulle inte kunna överleva på att vara vegetarian, och absolut inte på att vara vegan.
 
 
Från Ida Lowstreet:
Vilken hästras vill du ska komma till jorvik? 
   Jag är fine med de vi redan har, men vill att Araben ska göras om!
 
   Om man ser araben så här är den JÄTTEFIN - men den rör sig så stelt och jag "kan" inte riktigt använda den i spelet längre.

Din absoluta favorithästras på sso? 
   Just nu rider jag helst runt på Welshponnyn. Så gullig!

Brukar du tävla i championat, isf vilket är ditt favoritchamp? 
   Nej, jag tävlar aldrig i championat och de få gånger jag testat har jag inte ens lyckats ta mig i mål.

Favoritlopp? 
   Just nu är det nog Eremitens strandlopp, men jag är inte så mycket av en race-människa.

Vad tycker du om arabernas gångstil? 
   Hemsk! Hahahaha asså förlåt men i jämförelse med de nyare hästraserna är araberas animationer styltiga och hur stela som helst. Jag är typ redo att göra mig av med mina araber, jag gillar inte att använda dem längre.

Vilka hästar brukar du ha i hemstallet? Alltså varför just dom?
   Ash är alltid hemma, och resten beror på vilka jag har levlat, vilka jag nyligen redigerat (för då har jag ju nyligen tagit bilder på dem) och vilka jag fotat till bloggen. Jag brukar också försöka ha antingen fjordingen Pichu, islänningen Glóin eller nordsvensken Charizard i hemstallet, så att det inte är för jobbigt att gå till Dinodalen.
 
   Jag tycker om Pichu. Han är söt.
 
Från Ellen Kingcake:
Hur många gånger har du fått en varning om att bli avstängd från sso pga att du råkat gå in i ett förbjudet område?
   20-30 gånger kanske. Dels har det funnits lite buggar förr som gjorde att man kunde få varningen, men mest har det varit att man klättrat i berg då man haft tråkigt och fått skylten då man fallit ner. Jag har dock aldrig försökt gå in i ett stängt område med flit, det har liksom bara råkat bli så.
 
 
Från Deborah Turtlehand:
Vad tycker du om welshponnyerna? 
   Jag gillar dem jättemycket! De är sjukt söta, jag gillar verkligen färgerna och traven är fantastiskt fin.

Har du spelat Howrse någon gång? 
   Jag spelade Howrse i ett antal år, mest på internationella servern, men jag gillar inte utvecklingen som skett under de senaste två åren. Jag spelade Howrse dagligen då jag gick på gymnasiet (satt och matade hästar och letade hingstar att betäcka mina avelsston med på måndagmornarna på skoldatorn då vi hade genomgång på historialektionerna, haha - dömysigt, jag kunde koncentrera mig bättre då jag fick peta med det samtidigt) och saknar spelet massor, men jag gillar verkligen inte hur det har utvecklat sig. Jag loggar fortfarande in någon gång i månaden för att kika på det, dock.

Tycker du om grafiken i SSO? 
   Visst gör jag det! Har altid gjort, men jag tycker om utvecklingen som sker nu med nya hästar och ny grafik. Star Stable i all ära, men det är 2016 och man förstår ju att spelet behöver hänga med för att kunna vara intressant nog för nya spelare. Det som sker nu är egentligen den utvecklingen man så längtat så mycket efter sedan Sommarryttaren släpptes - hästar med personlighet, jättefina kläder, områden som man aldrig riktigt vill lämna för att de är så fina... jag gillar verkligen grafiken.
 
   Inte bara grafiken btw - utan äve detaljnivån.

Vilket område i SSO tycker du minst om? 
   Gyllenåsarnas Dal. Jag gillar inte det gula - och nu långt i efterhand kan jag nog tycka att GåD inte fått hälften så mycket kärlek som övriga områden. Det är lite isolerat, rätt ointressant och det finns inte mycket kul att göra där.

Tycker du om Sydhoven? 
   Yes! Älskar miljöerna. Kan tycka det är lite tråkigt att det inte finns ett hemstall, men samtidigt förstår man ju att det kanske vore lite konstigt att ha ett hemstall på ett ställe där det faktiskt inte finns tama hästar.

Tycker du om att lyssna på musik medan du t.ex levlar? 
   Jag föredrar att titta på film samtidigt! Eller det är inte ens film, jag tittar på dokumentärer och Behind the Scenes-grejer från olika storfilmer. Om jag inte gör det lyssnar jag dock gärna på musik.

Är du beundrad med dom flesta ställena? 
   Det enda jag har kvar är Eremiten och Månskäreby!

Uppskattar du frågor och kommentarer på bloggen och på YT?
   Jag uppskattar det helt klart mer på bloggen. På YouTube är det mest "FÖRST" och jag HATAR skräpkommentarer. Bloggkommentarer är mycket mer uppskattade eftersom de är mer genomtänkta.

Skulle du vilja att starthästen såg ut som hästarna i Starshine Legacy? 
   Nej, det skulle jag inte vilja. Vore kanske lite kul att kunna köpa hästar som såg ut som de i SSL, men efter utvecklingen det senaste året skulle jag nog inte vilja äga en sån häst själv. Om du hade frågat mig för ett och ett halvt år sedan hade jag nog sagt ja!
 
   Linda och Meteor i SSL2

Önskar du någon gång att du inte skulle ha blivit bland de bästa spelarna på SSO och blivit känd? 
   "Bland de bästa" är jag nog inte. Jag kommer aldrig vara "bättre" eller "mer känd" än vad NI gör mig till. Jag trivs bra med var jag är för jag gillar det jag själv gör i communityt (förstås - om jag inte gillade det skulle jag ju inte göra det) - men det är sjukt surt att jag inte får spela ett spel utan att folk ska skrika på mig och följa efter mig. Det gör mig bara förbannad och istället struntar jag i att spela alls. Det är faktiskt en stor anledning till att jag inte spelar så mycket längre.
Svart springare

   Esme och Freya
 
   Idag ska jag träffa en SSO-spelare på besök i Stockholm som jag har pratat rätt mycket med under åren men ändå aldrig träffat - kan ni gissa vem? :D
Det var ju nationaldag

   Jag är den mest opatriotiska människa ni någonsin kommer höra talas om och imo är Sveriges enda stoltheter Melodifestivalen, produktioner av Eurovision Song Contest, export av popmusik samt Star Stable Online. Och fika. Glöm för i jösse namn inte fika.
 
   För att åtminstone försöka visa lite uppskattning till Svea rike avslutar jag denna nationaldag med den låt jag anser borde vara vår nationalsång. Hare gött.
 
YO!

   Okej jag borde packa upp och grejor men vem pallar det... Jag har ju varit bortrest i helgen och jag har haft det SUPERBRA men nu satsas det på några veckors jobb hemma i fjollträsk.
 
   Jag hade tänkt spela SSO då jag kom hem men jag känner bara "usch, vill inte". Varför? LJUSET. Nejmen seriöst, jag avskyr verkligen ljuset i spelet på kvällstid - efter klockan fem är det lika bra att skita i det, tycker det är fult. Asså verkligen trist, men då jag spelar igenom uppdrag vill jag fota uppdragen till blogg och då vill jag ha fint ljus. Det här innebär alltså att jag får hålla mig till typ nästa helg, för jag har jobb hela veckan...
   Får se om jag hoppar in här igen, jag vill försöka få klart lite redigeringsprojekt men jag ska försöka få ordning på packning och planering och allt vad det nu är... ^^
Intressant hästras

   Esme och Elsa
 
  Jag tror att den dagen som Akhal Teke-hästen får en remake (jag tror verkligen på att alla hästar kommer uppdateras nu, skulle väl vara konstigt annars) så kommer det bli en oerhört cool häst. Lite som en greyhound egentligen?
Ett erkännande

   Esme och Helios
 
  Med handen på hjärtat kan jag erkänna att det finns några hästar jag undviker sedan hästarna med de nya animationerna vandrade in i spelet för lite över ett år sedan. Högst upp på den listan står araberna och ponnyerna.
   DEÄRSÅSTELAOCHTRÅKIGAMENSÅFINAMENSÅSTELAOCHTRÅKIGA
 
   Nejmen jag hoppashoppashoppas att nästa hästras som uppdateras är araben. Jag är ingen sån som skulle välja häst IRL beroende på ras (tbh jag sätter mig på vad som helst som har fyra hela ben, en rygg och som högst troligt inte kommer bocka av mig inom tre minuter), men jag har en litenliten förkärlek för araber då barndomskärleken var en arabvallack som jag sedermera lärt mig allt på.
 
   Bjussar på den enda ridbilden jag någonsin fick på mig och favorithästis, trots åtta år som min nummer ett innan jag lämnade ridskolan. Skillat.
 
   Har ni någon SSO-häst som ni "undviker" av en eller annan anledning?
Runt muren

   Esme och Aramis
Sommarkvällar kan också bli mörka

   Esme och Ash
Druidtankar

   Esme och Artemis
 
   ÄLSKAR Druidcirkeln. Hade gärna sett att det hände mer grejer där. Jag vet inte, någon liten quest som leder upp mot en huvudstory då man gör grejer där? Nu händer det ju oerhört sällan att huvudstoryn kommer till spelet (tyvärr verkligen, för de är mina favorituppdrag), men jag skulle gärna ha lite uppdrag med druiderna "under tiden" bara på sidan av. Druidernas värld kan väl inte stå still bara för att huvuduppdragen tar lite tid? Tror det kanske vore kul för oss som spelat länge. Vi har ju fått lite "egna" uppdrag på sistone i och med uppdrag i Epona, som bara är för oss som kommit en bra bit, men det finns så sanslöst mycket att göra tidigt i spelet så det känns nästan som att det verkligen är dags att lägga mer krut "längre fram" i spelet, så att nya spelare inte överväldigas medan vi som spelat länge inte får något värt att hoppa högt över. De som nyss börjat spela har ju ändå hela spelet att se fram emot!
 
   Hur tänker ni?
Saknar en fortsättning

   Tripp, trapp och trull
 
   Det finns många grejer som är oavslutade i SSO, och en av dem som jag LÄNGTAR efter en fortsättning på är uppdragen med CHILL. Jag vill ju rädda mysfarbror Herman från GED...
Som folk tjatat va

   Folk tjatade, tjatade och tjatade lite till och i ett avsnitt av SSO Ride Through väldigt nyligen vandrade Penny in i Dinodalen.
 
Entréhall

   Harry Potter och Fången från Azkaban
 
   Nu närmar det väl sig skolslut för de flesta av er så det passar väl bra med en skolbild? Har fått frågor om vad som hänt med den här videoserien och det har inte hänt någonting - jag prioriterar bara bloggen före YouTube för bloggen är a) snabbare och enklare att hantera samt b) roligare ^^
Hackamore

   Hackamore. Någon som inte håller på med hästar undrar kanske vem man ska hacka mer på, eller om det är en festavning på Whack-a-mole, men vi som kan häst vet att hackamore är ett bett - eller mer avsaknaden av ett.
   Snabb re-cap för er som inte är hästfolk - bettet är metallgrejen hästen har i munnen då man rider. Hackamore är mer som en väldigt tight grimma med hävstänger som hjälper ryttaren att få kontakt med hästen, då trycket över näsan gör att hästen reagerar likt som om den hade ett bett i munnen. Hästen har alltså ingenting alls i munnen med ett, så som vi gärna kallar det, hack.
 
   Lovar och svär att jag inte gör reklam för PS of Sweden haha, men jag måste erkänna att jag älskar deras produkter! Bra exempel utgör de också till såna här inlägg - här ser ni PS eget hackamore. (Produktbild från PS webbsida, PSofSweden.se)
 
   Jag har sett många, många SSO-spelare som säger att de väldigt gärna vill ha hackamores till SSO. Jag som verkligen gillar realism skulle förstås tycka det var riktigt nice. Det är ju ingen enorm grej, mer en grafisk grej som man ändå har sin glädje av. För hästmänniskor är, i ärlighetens namn, pryltokiga. Syns inte det väl, med alla miljoner variationer av schabrak, benlindor, träns och pannband till dessa som finns - och där pratar vi ju bara om ridningen, för mycket annat tillkommer ju utöver den.
   Många kanske ser SSO som ett äventyrsspel, men jag får intrycket av att majoriteten av spelarna är just hästmänniskor. Jag var lite nyfiken och frågade både här på bloggen och runt på Facebook för ett tag sen och i princip alla svarade att de spelade för huvudstory och/eller hästarna. Hästarna ÄR ju därmed viktiga - och jag skulle verkligen gilla att ha lite fler utrustningsval.
 
   Ni då, era tankar?
Oops, nu händer det grejer!

   Jag åker bort ikväll, ska jobba med hästar fram till måndag. SÅ SKÖNT! Behöver släppa tankarna på jobbet hemma, har jättemycket nu och även fast det är jätteroligt och det går rätt bra är jag inte riktigt van vid det. Dags för paus! Som vanligt blir det tidsinställda inlägg och jag svarar på kommentarer först då jag är hemma igen :)
 
   Jag kan tycka det är lite synd att jag är helt borta från SSO under dess första helg med riktiga moderatorer, för jösses vad jag sett fram emot det här! Får följa bloggar och sociala medier och se vad folk pratar om, hoppas att det här leder till en trevligare stämning. Men ändå - vad... glada alla har varit den här veckan? Jag har verkligen varit förvånad över hur positivt det varit! Men det är förstås underbart och hoppas nu det håller i sig.
 
   Btw, tack till tusen för TIOTUSEN prenumeranter på YouTube! Det är bara galet.
 
   Penny och Charizard
 
ÄNTLIGEN!

   Följande går att läsa i dagens nyhetspost på SSO's hemsida:
 
 
   Det är inte bara på tiden, det är helt fantastiskt! Det är faktiskt så att man inte får bete sig hur som helst på internet och Star Stable har vissa riktlinjer man måste hålla sig inom för att få vistas i chatten, för att alla ska ha en trevlig spelupplevelse. Jag är otroligt glad över detta och hoppas att det kommer leda till en trevligare chatt med mindre spammande och överlag bättre stämning :D
Undersökning!

   Här kommer tant Esme och ska gnälla igen - minns inte vafasen jag gnällde om sist, men sadelgjordar har t ex funnits på kartan. Nej det är alltså inte mitt vanliga gnäll över everyday stuff, nu ska vi undersöka lite grejer. Och skriva ner det.
 
 
    (Sånt här är btw roligt - det är alltid kul att diskutera såna här grejer och ha för- och motargument!)
 
 
   Okej - jag har ett argument. Jag vill kunna dölja andra spelare medan jag spelar Star Stable för att jag ska kunna njuta av att spela igenom nya uppdrag i lugn och ro utan att man ska behöva ignorera halva servern för att se vad man håller på med. Jag skulle dock lätt kunna sträcka mig till att man kan se även sina vänner/klubbmedlemmar/gruppmedlemmar oavsett vad, för att spela med sina polare är ju ändå kul. Jag tror inte att jag är ensam om att vilja ha en "Dölj andra spelare"-knapp av PRECIS den här anledningen - så nu ska vi testa en grej, tjoho!
 
 
Vill du ha en "Dölj alla spelare"-knapp i Star Stable?
 
 
 
 
pollcode.com free polls
 
   VARFÖR tycker DU som du tycker? Lämna gärna en kommentar :D
Onsdag igen då

   Vad tror vi händer idag? Tror inte det är något superstort eftersom vi inte fått någon teaser, men det har varit rätt små grejer på sistone egentligen... kanske nya uppdrag?
 
   Jag har en sån där vecka där man ska hinna med miljoner grejer på alldeles för kort tid. Jag ska vara bortrest från i morgon till på måndag - ridlägret jag jobbar på får hem alla hästar de har utlånade på vintern så jag ska hjälpa till med allt som tillkommer + rida lite om jag har tur. (På närmare 25 kusar borde det la finnas någon man får harva runt på?) Hoppas att ni har en mindre stressig vecka än jag, trots att många av er kanske har sluttampen i skolan just nu!
 
   My Horse And Me

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.