Chrome Pointer

Huva till häst

   Ni vet den där listan som alltid ser exakt likadan ut då man frågar sin average SSO-spelare om vad de önskar sig till spelet?
   "Leda hästen, hagar, större hemstall, täcken, kunna simma utan häst, kunna rida andras hästar, ha hjälptyglar, ha huvor på hästen" osv osv osv. Det är några av de mest vanliga önskemålen jag har sett, iaf. Leda hästen kom ju faktiskt slutligen till spelet, något som jag personligen inte hade trott för två år sedan. (Sen att den redan är helt bortglömd är nog en annan femma)
 
   Huva är ju ändå något som används väldigt mycket av privatryttare inom vår klassiska engelska ridning som vi mestadels brukar i Europa. Huvorna är så lika men ändå så olika - de kan ha olika mönster och färger och allt vad det här. Oftast är de ju dock virkade med mjukt tyg över öronen. Det var ju ett tag superpopulärt med att huvorna skulle vara så långa att de skulle sättas fast i nosgrimman (tror att Robert Whitaker var först med det?), men jag föredrar nog de lite kortare varianterna själv.
   Anledning till att man använder huvor? Finns flera:
  • Man kan tycka det är snyggt (detta är den absolut vanligaste anledningen)
  • Hästen kan vara ljudkänslig och då stoppar man bomull i öronen på hästen med huva utanpå
  • Vissa hästar blir extra känsliga då det blåser mycket och huvan dämpar lite
  • Vissa hästar är väldigt känsliga för insekter och då utgör huvan ett extra skydd på sommaren
   Förra vintern red jag en ponny som började bete sig riktigt dumt då sommaren kom. Hennes ägare ville då att hon skulle gå dövad (alltså bomull i öronen) med huva ovanpå för att se om hon skulle bli bättre och gav mig i uppgift att hitta en passande huva nånstans på gården. Det enda jag hittade var en blekbrun, supertjockt virkad huva som säkert överlevt andra världskriget (skämt åsido, men den var säkert från då allmänheten började använda huvor) med öron som var alldeles för långa för min ponnystackare så hon såg hemsk ut, haha. Kan inte påstå att huvan hjälpte mye heller mer än att det blev svårare att få kontakt med henne då man red eftersom hon inte hörde en, lol
 
 
   Superstandard på den här enkla huvan som går att köpa på Hööks. (Bildlänk/Hitta den HÄR)
 
   Imo är denna huva från John Whitakers kollektion dösnygg! (Bildkälla/Hitta den HÄR)
 
   Här har ni en lång huva från en recension på Hippson. (Bildkälla HÄR)
 
   Men hur söt var inte den här hemmavirkade huvan?! (Bildkälla HÄR)
 
 
  Huvor i SSO? Jag skulle nog tycka det vore lite kul! Förr kände jag mig rätt negativ mot det, men jag har faktiskt ändrat mig. Jag tycker mig se problematik med hur det skulle sitta över öronen och under tränset uta att det ser "för tjockt" eller "för tunt" ut, och jag kanske kan undra lite om det skulle gå med öronen som rör på sig, + att jag funderar på hur det skulle gå med pannluggen (det kanske äntligen kunde orsaka den split jag personligen alltid önskat mellan man, pannlugg och svans though - tänk att kunna välja det man helst vill ha själv? Att ha pannlugg på en häst med knoppar är DRÖM) - men, det vore faktiskt väldigt häftigt. Eller det kunde bli, iaf!
 
   Vad säger ni, bu eller bä?
 
 






Jennifer Purpleheart

Det hade vart en så snygg detalj till outfits! Tänk att matcha en huva, ett schabrak och en snygg tröja. Och att ha typ svarta jeans, stövlar, träns och sadel. Jag hoppas verkligen det kommer!

Valle

Hade jätte gärna fått se dom i spelet! Jag gillar inte rosetterna mm som man kan ha på hästarna, då jag får ett orealistiskt intryck. Men många enfärgade huvor hade varit nice :")!

assen

Kan någon hjälpa mig? mitt problem är att vår dator har updaterast till windows 10 och jag kan inte spela sso...Jag kan logga in och trycka på spela men då kommer det upp en vit stor ruta med nån svart ruta i mitten och där står det"star stable har slutat fungera och så kan man inte göra något annat än trycka på "avsluta" så snälla kan någon hjälpa mig!?

assen

skulle vara kul att ha dem!

Kendra Mouselee

Om dom kan få till det snyggt så tycker jag att det hade varit en rolig detalj! :)

Quinn Catforce

Det vore jättekul!

Eawysims

Hade nog varit coolt om de lyckas få det att se bra ut, spelar ju inte själv men hade varit en fin detalj på bilder.

Signe hawklord

Hade tyckt det varit roligt om det kom till sso, funderar dock på om huvorna skulle få den rutan som man dekorationerna har, eller skulle de komma en ny ruta för huvorna?

Sigrid Winterdotter

Det hade varit kul, tänk på matchingsmöjligheterna!

Deborah Turtelhand

Skulle vara jättekul med huvor, brukar ha det på min häst när det blåser och på tävling för det är snyggt xD.

Maria

assen, SSO har ett problem som gör att om man har Windows 10 och man inte hade SSO innan kan du inte ladda ner spellaunchern! Jag har samma problem på en av mina datorer. Jag har testat allt supporten sagt att jag ska göra men det har inte fungerat. Så det är väl bara att vänta antar jag?

Svar: Berätta för supporten att du gjort allt de bett dig om och fråga om det finns mer att göra - om inte annat ser de då att du har problem (för isf lär du inte vara ensam) och då lär de försöka lösa problemet :)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.