Chrome Pointer

Segt idag också

   Har fastnat för lite tv-serier som jag inte sett på länge, hehe.
 
   Ska logga in och ta hand om pållarna små, kanske ska tjäna lite slantar också. I övrigt har jag inte så mycket att komma med idag, jag är lite trött och saknar inspiration för att skriva något.
   Menmen, jag har skrivit så otroligt mycket på den här bloggen de senaste månaderna, det trodde jag aldrig då jag startade den. Den kan gott få sig en vilodag ibland ^^
Morgondagen...

   ...är en röd dag. Kommer vi ändå få en onsdagsuppdatering? :o Är lite fundersam, annars lär den ju uppenbarligen komma på torsdag men ändå...
Ursäkta för dagen

   Jag har sorterat massa gamla papper i min bokhylla och följde sedan med min lilla mamma på hennes körsång nu på kvällen, så jag har haft annat för mig ^^'
 
   I morgon ska jag försöka få in lite mer intressanta inlägg, ska se om jag äntligen orkar ta mig i kragen och fixa lite bilder till Wikin...
Pengar intjänade

   Har kutat runt mellan alla stall och gjort stallsysslor nu, pallade inte göra några lopp. Kanske loggar in senare idag för att göra det :P
   På ett sätt är det väldigt roligt att ha varit med spelet ända från första början, på ett sätt är det väldigt långtråkigt. Jag har liksom gjort alla uppdrag och de dagliga uppdragen har jag gjort så otroligt många gånger nu, de dagliga loppen har jag kört så många gånger att jag kan dem i sömnen.
   Åtminstone just idag har jag ingen riktig lust att spela, ska logga in igen för att ta hand om Ash bara. Men men, om inte annat lär det dyka upp något av intresse på onsdag.
Den mytiska Aideen

   Vi har hört om Aideen många gånger. Flickan som red iland på Jorvik med ett ljus i handen. Aideens Beskyddare döpte sig till hennes ära och fortsatte arbetet med att beskydda ön.
   Men egentligen vet vi inget mer om Aideen. Jag hoppas verkligen att vi kommer få uppdrag där vi får lära oss mer om denna myt, för jag tycker det är väldigt intressant.
 
   Varje gång jag ser ordet "Aideen" framför mig dyker en speciell bild upp i huvudet. Det är bilden på Anne och Concorde från SSL3, där Concorde har vingar och Anne har en gloria. Fast lite annorlunda, en brun häst och en flicka i klänning. Eftersom jag inte har haft något att göra den senaste halvtimmen gjorde jag min vision till verklighet.
   Härliga Photoshopskills jao :P Nejmen det här är min vision av Aideen (fast kanske lite stiligare och aningen bättre skuggad). Det var lite svårare än jag trodde det här, för min ritplatta ville inte koppla upp sig till datorn så allt sket sig hela tiden xP
 
   Jag hoppas att då vi kommer till Jorvikstallet, eller kanske till och med tidigare än så, kommer få åtminstone se ett porträtt av Aideen, eller få läsa om henne i biblioteket. Jag är jättenyfiken!
Mer reklam åt folket

    Nu pratar jag inte om chatten - ni som har följt mig ett tag vet att jag avskyr då det spammas reklam i chatten.
 
   Nej, för ett bra tag sedan, så gjordes det reklam på det här sättet.
   Det var alltså en liten reklam... poster? Ni fattar, var gång man öppnade ett fönster till en butik kom det upp en sån där liten remsa, och de var olika beroende på vilken butik man besökte. Jag tycker det var en kul grej och hoppas att det kommer tillbaka, det satte lite extra färg på butikerna. Det blir ju lite "vi samarbetar med de här"-känsla.
   Dessutom, då det kommer nya kläder kan det ju finnas en sån där reklamgrej, "finns i den här byn", för att underlätta för de som vägrar läsa nyheterna utan istället ska skrika ut i chatten då de undrar var det finns nya grejer...
 
   Vad tycker ni om saken?
Ligger lite lågt idag

   Jag har städat lägenheten och slöat framför tvn idag, så SSO-spelandet har blivit lidande. Dock är ju söndagarnas uppdrag de jag gillar minst, så jag ska logga in och mata pållarna och låta det vara sedan.
   Dock har jag en ständigt växande lista på sidor som behöver bilder, så jag tänkte spela Sommarryttaren för att få ihop lite fler. Meeeen det blir till senare.
Utsikt

   Ibland då jag har totalt dödstråkigt skrittar jag upp högst upp i Fort Pintas borg, där jag bara står och tittar ner på alla som rör sig nere på torget. Det är en sak som är så häftigt med ett onlinespel, lite som att sitta på en tunnelbanestation och se folk kubba fram och tillbaka medan man undrar "vad ska de göra idag?".
Mrs Packard

   Jag har länge tänkt "Hm, Mrs Packard, var känner jag igen namnet ifrån?" Först tänkte jag Packard Bell, alltså datorerna, men nu idag googlade jag på "Mrs Packard" bara för att se om det gick att använda någon bild till Wikin.
   Vad dyker då upp om inte den här positiva damen?
   För er som inte vet det, det här är Wilhelmina Packard från Disneyfilmen Atlantis. Efter flera månader av "varifrån kommer namnet?" tyckte jag det var så galet ironiskt att en karaktär från en av mina favoritfilmer någonsin skulle dyka upp. Jag vet inte om det faktiskt är något samband, men de båda tanterna har ju i princip samma frisyr...
Jösses

   Det känns som att jag har gjort typ hundra nya sidor till Wikin idag, jag har rotat igenom en massa gamla Fraps-bilder och jag tror att jag nu har täckt alla platser som finns i Star Stable-spelen. Okej, Industrirören är kvar, vet inte varför det ska vara så krångligt att fixa just den sidan.
 
   Den här datorn har dock lite problem med sig, bland annat har jag inte tillgång till Photoshop eller Paint. Blä. Kanhända att det händer något roligare här framåt eftermiddagen, det beror på om jag har lust att slita mig från Swefilmer, hehe (det finns ett antal plus med att ha en extra dator)
Till Alli

   Tog bara första kartan jag hittade på datorn, inringat i rött!
Win!

   Jag har lyckats väcka mammas avlidna dator till liv! Eller den är inte alltid stendöd, den vägrar starta upp då mamma sätter sig vid den men jag brukar lyckas (tack o ni datorgudar!). Dock finns det en risk att den dör närsom, men vad är nu så positivt med att jag lyckats väcka den opålitliga stationära brontosauren?
 
   Jo, då jag har fått igång den kan jag skjuta in min bärbara dator bredvid den, vilket innebär att redigering på Wikin blir galet mycket lättare - jag öppnar spelet på den bärbara datorn som är vinklad mot mig och skriver på den stationära datorn som står framför mig.
 
   Nu blir det lite trevlig, hederlig bildsortering mellan datorerna, så att jag hittar de bilder jag behöver lättare, sen ska jag logga in och dra en vända på Iddy. Just nu får grabbarna växla mellan varannan dag, det blev lättast för att inte ge mig dåligt samvete, hehe ^^'
En ny vy

   Jag har spelar igenom en del av Höstryttaren idag. Nu skulle jag kuta från Scarecrow-fyren till Valedale, och jag hittade en väg som jag inte lagt märke till förut. Så jag följde den, insåg att den ledde typ till där Norra Länken leder i SSO. Så jag gick ut igen och fortsatte mot Valedale. Hittade en till stig, som jag verkligen aldrig sett. Följde den... alltså jag har nog inte riktigt insett storheten i detta gamla spel.
   Om jag hade kunnat se det som finns i Vinterrryttaren hade jag nu sett Cape Point-byn, Cape Point-stallet och Anvil Bays ridhus framför mig. Precis där hästens huvud är, ligger Mercury Lake, där Mr K. Trout står och fiskar.
   Jag dör lite över det här, alla detaljer i de här spelserierna ♥ Sedan upptäckte jag en annan liten grej jag aldrig lagt märke till förut, men den tänkte jag ta upp i morgon ^^
Planer, åhåhå

   Nu är jag mer taggad än någonsin på att få se de framtida hästar som kommer dyka upp i stallen runtom Jorvik. Nu har jag tre namn till ston, alltså två förutom det redan bestämda Misty (nu vet jag dessutom vad hennes fulla namn ska vara), och jag tänker mig att komma på ett till namn till en hingst eller vallack. Det känns ganska jämnt - jag vill fylla ut mitt stall med alla möjliga sex hästar, det ska bli tre ston och tre hingstar/vallacker. Nu har jag ju redan Ash och Iddy, jag har tre perfekta namn för mina tre framtida ston och nu ska jag bara komma på något till den sista grabben.
   Om jag har tur dyker det upp fler namnalternativ, det vore kul att få in fler. Jag har nämligen inte riktigt fastnat för något namn i det spåret jag är ute efter. Det bästa alternativet jag har är Carrotmadness, men det har faktiskt kamraten Lily Goldforce förtur på, har vi kommit fram till. Om det mot all förmodan skulle bli så att min sista grabb får det namnet lär smeknamnet bli "Rody", och då är jag uppe i fyra smeknamn på mina hästar som slutar med "y", och det vill jag helst inte.
 
   Har ni några bra namnförslag till en hingst/vallack?
Sammanfattning av de nya uppdragen

   Därmed också uppenbarligen spoilers, för er som inte gjort klart uppdragen som kom i onsdags.
 
 
   Jag tyckte det här var en kul grej. Närhelst man får chansen att ställa till med trassel för Mr Kembell liksom! Det var dock lite svårt att veta hur mycket de där vakthundarna kunde se, jag stod typ inne i ett träd och blev ändå utkastad från området, det var lite mysko. Men jag tycker det är roligt att vi nu fick den efterlängtade uppdragsserien vid stugan, den har väl alla väntat på, och tröjan man fick som belöning har jag länge velat ha så det var också positivt :)
   Men den här spännande tyska familjen, nu då vi har fått reda på deras yrke kanske vi får hjälpa dem mer i framtiden? Det vore väl lite kul ^^
Personaliserade hemstall

   Jag hoppas på att någon gång i framtiden få lite mer personaliserade hemstall. För min del kan det lika gärna vara så att hemstallet i Fort Pinta är målat i ljusa strandfärger, att Valedales hemstall påminner om dess keltiska arv och att Gyllenbladets stall är orange (kanske inte bokstavligen men ni fattar), men att kanske få några egna alternativ på hur hemstallet ska vara? Jag har inte direkt några konkreta idéer framför mig, men kanske välja färg, väggar eller golv, något för att kunna visa "det här är mitt hemstall och jag bor här".
   Jag må trivas riktigt bra inne i den här miljön, men det vore kul att sätta en mer personlig touch på den.
 
Garderobrensning

   Igår rensade jag ur garderoben på grejer som jag aldrig kommer använda. Det blev ett par hundra JS trots att det var tiotalet plagg jag rensade ut, men det var mest grejer från min nybörjartid. Jag är rätt nojig av mig och får för mig att jag inte har plats i garderoben trots att jag i praktiken bara fyllt upp två sidor av den, så det känns bra att rensa ibland.
 
   Idag ska jag dra en vända genom Höstryttaren och Vårryttaren för att fixa fler bilder till Wikin. Jag tror att jag måste gå igenom de andra två också, jag saknar en grymt massa bilder. Måste ta hand om Ash och Iddan också, plus tjäna lite JS. Tur att man inte har annat att göra.
En häst, en häst, mitt kungarike för en häst!

   Camelot. Vet ni vad det är? Det hoppas jag verkligen att ni gör.
   För er som inte vet vad det är så är Camelot en del av myten om Kung Arthur. Camelot är hans kungarike. Så.
 
   Varför ska jag nu dra upp Camelot? Jo, för det känns som att Valedale är inspirerad av denna gamla myt. Avalon, t ex.
   Avalon var i myten en mystisk ö där Arthur, dödligt sårad, ska ha gått in i en slags sömn innan han åter vaknar för att ta över sitt rike. Typ. Här är han en allvetande druid istället för en ö. Han är lite mysko också, så jag känner lite att han är Merlin-figuren i SSO's egna legend.
 
   Elizabeth Sunbeam. Hon påminner mig om Damen i sjön. Arthur drog visserligen ett svärd ur en sten, men det berömda svärdet Excalibur fick han av Damen i sjön, från den sjö där Avalon låg.
 
   Bakom Elizabeth's hus ligger Aideens Rustkammare, druidernas egen affär. En rustkammare, passande för ett medeltida tema. Inte nog med det, killen som driver affären heter Merlin, och om ni inte vet vem Merlin är kan man inte snacka om allmänbildning.
 
   Jag vet inte om Valedale från början var inspirerat av Camelot-myten, för det fanns inga tecken från början som var så klara som de är idag. Jag har alltid älskat myter och legender och redan första gången jag kom till byn i Höstryttaren tänkte jag mig "medeltida legend", men det var först då Avalon dök upp som jag såg det större sambandet.
   Valedale ligger avlägset, dess tema är keltiska figurer (se Valedales Deluxe-set), det finns druider i området, Elizabeth har magiska stenar på sin bakgård, Avalon odlar magiska örter och ett mystiskt område knappt ingen har sett ligger intill det. Yup, Den Gömda Dinosauriens Dal. Nu känns det ju bra att jag jämför en mytologisk ö med en dinosauriedal, men ni fattar poängen. Jag känner att Claire också är en del av det här, eftersom hennes namn betyder "klar", "ljus" eller "berömd", vilket egentligen pekar mer på legenden om den store Kung Arthur. Sen kanske det är en slump, det vet ju inte jag, men jag gillar att se henne som en del av saken.
   Valedalebyn, så som jag först lärde känna den. På ungefär samma ställe där jag stod då jag fotade den här bilden ligger nu portalen till den hemliga gläntan.
 
   Så jag är himla nyfiken om hintarna om Camelot-legenden slutar här, eller om den kommer dras längre. Jag som älskar mytologi vill förstås ha mer, men man får ju se vad som händer.
 
Starshine Legacy - prolog vs epiolog

   I början och i slutet av varje Starshine-spel dyker det upp en text medan kameran flyger över den heliga skogsgläntan. Jag tänkte dela med mig av de texterna eftersom jag tycker mycket om dem, och jag vill visa upp dem för de som kanske inte har spelat Starshine.
 
   Starshine Legacy: Episod 1
   Ibland händer saker i livet då man måste göra val som förändrar ens framtid. Man väljer sin egen väg i livet och skapar sitt eget öde, men ibland - bara ibland - väljer ödet dig.
 
   En stark länk har smidits mellan en ung flicka och en mycket speciell häst, men också mellan fyra vänner. En länk och ett band som kommer utsättas för stora prövningar. En mörk och ondskefull kraft lurar i Jorvik och framtiden kommer att visa att flickornas vänskap är det enda som står mellan den intet ont anande staden och det annalkande hotet.
 
   Starshine Legacy: Episod 2
   Någonting har vaknat till liv i Jorvik. En urgammal god kraft som legat i vila har återuppväckts genom att en ny flicka har kommit till stan. Nu sträcker sig den goda kraften ut i ett försök att ena fyra ovetande som snart ska utkämpa ett hemligt slag. Ödesryttarnas krafter kommer att uppdagas och när mörkret breder ut sig i det fördolda, tillkallar de goda krafterna en siare och en spanare.
 
   Natten faller och människorna i Jorvik går till sängs, ovetande om att deras liv är i stor fara. Ödesryttarna är till hälften förenade och en uråldrig profetia är på väg att bli verklighet. Men ondskans makter sover inte. De kommer att göra sitt yttersta för att förstöra de fyra flickornas chans att upptäcka sin hemlighet och sitt öde.
 
   Starshine Legacy: Episod 3
   Ödesryttarna går snart sitt öde till mötes, då de mörka makterna samlas i den lilla kuststaden Jorvik. Två av Ödesryttarna är fortfarande oventande om sina förmågor och deras krafter måste väckas till liv. Det blir en kapplöpning mot tiden och systerskapet måste bli fullständigt innan de hotfulla makterna tar över.
 
   Allting slutar väl. Skurkarna förefaller vara ute ur bilden. Anne och Concorde är oskadda och en modellkarriär stundar. Men de fyra tjejkompisarna kan ändå inte riktigt känna att alla konstigheter är över. Mörka moln tornar upp sig och när den sista medlemmen i systerskapet ska möta sitt öde, viskar vinden om fortsatta intriger och otäckheter i Jorvik.
 
   Starshine Legacy: Episod 4
   Mäktiga krafter uppbådas i kuststaden Jorvik. Mörka, ondskefulla planer smids på stadens fridfulla stränder, liksom åtskilliga meter under havsytan. Tre av hästarna och deras Ödesryttare har väckts till liv - en med livets kraft, en med gåvan att se det förflutna och framtiden och en med förmågan att förflytta sig bortom vår verklighet. En fjärde ryttare blir snart varse sina förmågor och med henne kommer Ödesryttarnas systerskap att fulländas... Men uråldriga krafter är beredda på detta. Det som skulle kunna bli en kraftfull styrka för mänskligheten skulle därför också kunna utvecklas till en fasansfull domedag. Framtiden är oviss... Kommer det goda eller det onda att segra?
 
   Så lämnar vi den lilla kuststaden Jorvik - en plats som rymmer uråldrig ondska, men också stort mod. Ödesryttarna har fötts och mörka makter förefaller ha besegrats, men djupt under havets yta planerar Garnok återigen hur han ska ta sig ut ur sitt fängelse. Ondskan har stort tålamot men inga hämningar och kommer att slå till mot mänskligheten igen. Om det sker i morgon eller om hundra år är det dock ingen som vet. Men hursomhelst, när den tiden kommer, har världen fyra kämpar vid namn Lisa, Linda, Anne och Alex - Ödesryttarna och bärarna av Starshines arv.
Hur kommer Jorvik bli?

    Jorvikstallet. Stället är berömt, även de som inte har spelat Starshine och Star Stable känner till det.
 
   Hela den här nya ön som ska komma, jag kunde inte bry mig mindre. Det är Jorvikstallet jag är ute efter.
 
   I Starshine Legacy... stället såg ut som hämtat ur en tecknad film. Allt var väl rätt orealistiskt. Men det passade då, till det spelet och den storyn. Platsen uppdaterades i Höstryttaren, träden, växtligheten och stallets insida fick nya designer.
   Så vad förväntar jag mig av SSO's version av Jorvikstallet? Stallet är förstås den viktigaste delen. Antingen som försäljningsstall med nya hästar eller ett ställe där man kan göra stallsysslor. Det är liksom en stor del av grejen och om det inte finns med blir jag högst förvånad.
 
   I Höstryttaren fanns det en affär. Jag förväntar mig åtminstone den tillbaka. Det känns rimligt, med tanke på att till och med Marley har en affär. Det kanske till och med kommer fler?
   En skönhetssalong vill jag inte ha dit. Det passar inte i området så som jag känner det. Så jag hoppas inte.
   En djurbutik? Eller nä, det känns som att djuren är ganska avslagna nu? Förstår mig inte riktigt på det här med husdjuren, faktiskt, de sitter ju bara där i sadelväskan. Men om veterinären Barbara är kvar i krokarna kanske hon har en butik? Äh, jag vet inte.
   Jag hoppas på mycket träd, buskar, växter och blommor. Jag vill ha färg. Glädje. Stallet som startade allt, det som var en så stor del av Starshine Legacy och som startade resan i Star Stable, det bör bli något stort.
 
   Jag är jättenyfiken och längtar verkligen efter att få se stallet framför mig. Jag vill ha tillbaka Herman i spelet, jag har alltid gillat Herman. Han är cool.
 
   Vad tror/tycker ni?
Mina idéer rörande blå uppdrag

   Den här listan kommer jag utöka allt eftersom, beror på när jag får idéer x) jag hör gärna era önskemål om uppdrag, jag vill som sagt alltid gärna höra era tankar :)
 
 
    - Ridhus/ridbanekrattning. Vilken ridbana behöver inte krattas ibland? Vi har ridbanan vid Steve, den vid Tan och Loretta, ridbanan vid Utsiktsstupet, den i Valedales berg och den bakom Stallet Gyllenbladet, för att inte tala om ridhuset. Vi fick liksom kratta ridbanor åt Linda i Vårryttaren, så det är inte direkt något nytt.
 
   - Valla får åt Andy. Vi vallar ju hästar på fredagarna...
 
   - Kanske hjälpa Mary med hennes lilla Twinky, att leta upp fåret någon dag i veckan?
 
   - Hjälpa Avalon att plocka örter bakom hans hus
 
   - Gå med bud åt Derek från postkontoret
 
   - Bokleveranser från biblioteket
 
   - Plocka maskrosor åt Mrs Holdsworth
 
   - Hjälpa till med att mata grisar/får, mjölka kor osv över hela Skördebygden
 
   - Fiska i Skördebygden
 
   - Då Ydris cirkusshower kommer igång kanske man kan hjälpa honom att sälja biljetter till showerna
Så fin ♥

   Bara en sadelgjord som fattas så skulle jag vara helt nöjd, hehe ^^
Jag älskar det där spelet

 
   (Återigen kan jag inte ta åt mig äran för något förutom Lisas kläder och hjälm)
Mina tankar om mina framtida flockmedlemmar

   Ash och Iddy är två delar av min flock. Jag har också nio smådjur som tillhör min flock, tre hundar, tre kaniner och tre katter.
   Jag vill att min flock ska vara stabil. Jag vill inte ha ett stall där hästar flyger ut och in hela dagarna. Om en häst har kommit är den här för att stanna.
   Därför är jag än så länge väldigt försiktig med mina planer över framtida flockmedlemmar. Jag har beslutat mig för att mitt framtida sto ska heta Misty, sedan hennes ras, färg eller attribut, det beror vilken häst som jag lägger ögonen på och känner "där är hon".
 
   En häst i min flock har jag beslutat mig för ska vara en westernhäst. Mest för syns skull. Än vet jag inte vad det riktigt blir för häst - men det blir en skäck, eller en tigererad häst. Det vet jag. Vad den hästen kommer heta, det lämnas för stunden. Beroende på vem jag faller för. Det kan lika gärna bli min Misty som är denna häst, det får framtiden utvisa.
 
   Annars är det svårt att veta. Jag hade hoppats på en cremello i spelet, och här är den. Jag har alltid charmats av de färger som IRL är lite ovanligare. Jag är faktiskt lite frestad, men som sagt, jag väntar. Eftersom vi har cremellon framför oss finns det absolut chans att vi får se andra spännande färger framöver. Den där borken till exempel, glansen i pälsen var ju helt makalös.
 
   Jag är egentligen lite för trött för att skriva något sånt här. Men det jag vill ha ut av mitt inlägg är att tanken på att sälja en häst jag tagit mig an i spelet känns främmande. Ash och Iddy kommer alltid vara två delar av min flock. Jag vill att Misty ska vara en del av min flock. Jag skulle gärna vilja ta mig an ytterligare tre, den dagen den chansen kommer för mig, som kan fylla ut min flock. Jag vill inte glömma någon, men jag vet att mitt stall slutligen kommer fyllas av vackra hästar.
 
 
   Godnatt, säger jag nu. Far i frid, Jorvikbor. Morgondagen bringar mer Starshine Legacy.
Inaktivitet idag

   Men jag blev attackerad av en kamrat tidigt i morse så jag har haft saker att göra hela dagen för ovanlighetens skull.
 
   Jag har inte loggat in idag än, men jag såg de nya hästarna. Jag tyckte de var otroligt fina, och de representerade verkligen rasen på ett fantastiskt sätt. Achal Teke (Jag har sett tusen olika stavningar och nu skriver jag så här för jag pallar inte krångla till det) är en häst jag känner igen i böcker tack vare den galet speciella pälsen och denna gyllene bork och den cremellofärgade skönheten (cremello är den närmaste färg kan jag sätta namn på) kan allt göra rasen stolt. Borken kanske får joina min hästflock någon gång i framtiden, jag tyckte om den. Dock blev det inget WOW-moment, så jag kommer vänta. Det kanske hinner komma andra hästar, vem vet.
 
   Dock är jag nyfiken eftersom det bara kom två hästar. Kommer det komma en hästras med bara en häst? Eller kommer en tredje Achal Teke dyka upp inom ett par veckor för att fylla ut stallet ytterligare? Det vet vi inte än, och det är spännande att spekulera om.
 
 
   Nu ska jag äta middag, men jag ska in och kika på uppdragen så snart jag kan.
Hjälp till SSO Wiki

   Vill du redigera på SSO Wiki men är osäker på hur man gör? Frukta icke! Maria Moondaughter har nämligen gjort några väldigt enkla hjälpavsnitt, som jag nu länkar här - allt för att förenkla för er (behöver inte alls betyda att jag har dödligt tråkigt också, nejnej)
 
   Att redigera en Wikisida från grunden
 
   Hur man registrerar sig på Wikin
 
   Hur man länkar på Wikin
 
   Hur man ändrar språket på Wikin
 
   Hur man infogar en bild på en Wikisida
 
 
   Varje gång som Maria uppdaterar sina hjälpsidor uppdaterar jag också den här listan, ack vad jag inte gör för min Wiki...
How to fixa en häst

   Fick frågan om jag kunde visa hur jag redigerade min Concorde, så jag ska bara visa i ett par enkla steg hur jag gjorde.
 
   1. Öppnade Concordes originalfil i Photoshop.
 
   2. Skuggor är väldigt viktiga i ett dataspel. Utan skuggorna finns ingen dimension alls. Ni ser att Concordes kropp är skuggad, och den är skuggad för att passa perfekt på hans kropp. Om man bara tar en färg och färgar över honom så att skuggorna döljs, då förstår jag inte varför man ens ska redigera. T ex, så här ser det ut om man skulle färga Starshine helt vit.
 
      (Klicka på bilden för att komma till källan!)
 
   Inte mycket att hänga i julgranen. Därför, om man nu ska använda sig av penseln, måste man sänka opaciteten på färgen. Det innebär att färgen blir lite genomskinlig. Hur mycket man behöver sänka opaciteten beror lite på vilka färger man jobbar med. Man får helt enkelt pröva sig fram tills man hittar en kombination man gillar.
 
   Annars kan man också använda sig av Färgersättning, som i mitt Photoshop finns som någon slags underflik till den vanliga penseln. (Jag har en uråldrig version av Photoshop så jag vet inte hur det ser ut nuförtiden) Välj färgen man vill använda och måla över den gamla. Jag använde mig av den funktionen då jag gjorde Lisas blåa ridkläder, men kvalitén dog totalt då också. Jag löste det genom att smeta ut de fula pixlarna, om man är lite klokare än vad jag är finns det säkert någon annan bra lösning. Beror väl lite på era grundläggande Photoshopkunskaper, helt enkelt.
 
   3. Då jag är färdig sparar bilden så som jag visade i mitt förra hjälpavsnitt.
 
 
 
   Jag hoppas att det här hjälpte på något sätt, annars är det bara att fråga igen!
Höbalarna bakom Valedalestallet

   Det här är något annat jag inte förstår mig på. Typ som en oval bakom Valedalestallet, omringad av höbalar. Kommer något dyka upp där eller är det bara en allmänt random plats?
Titta va trevligt

   Funderar på om jag ska ha roligt nog för att lägga snö kring hela Jorvikstallet. Kanske inte idag, men... någon gång ^^
   (Om så önskas kan jag lägga ut Lisas kläder!)
En brun Concorde

   Tänkte langa in den här herren i Starshine senare idag. Han fick ett rött band i svansen eftersom han för tillfället har ett rött schabrak i spelet :)
 
    Så får man se hur han ser ut i spelet ^^ det här var ganska snabbt gjort och det var mest för att se hur det skulle fungera att redigera själv, eftersom jag aldrig har gjort det förut :)
   (Om du vill använda bilden i ditt spel får du självklart det!)
Denna konstiga lilla brygga

   Jag förstår mig inte riktigt på den här bryggan. Mysigt visserligen med borden och stolarna, men till vilken nytta? Kommer det hända något på den här bryggan? (Har ställt mig den frågan ända sedan i juni då dalen öppnade) Fattar liksom inte varför det står en massa bord och stolar mitt i ingenstans...
Stora pojken ♥

   Åhåhå, så skönt! Nu har jag tid att susa runt på Ash igen :) Känns bra att båda grabbarna är tränade nu, nu kan man ha gott samvete den dagen nästa pålle joinar min lilla flock.
Idag ska grejer fixas

   Det kan hända att Iddyluren kommer upp i level 15. Eller så blir det en sån där irriterande dag då vi hamnar tre tävlingar ifrån den efterlängtade nivån. Men min Iddy börjar bli stor pöjk ♥
 
   Jag har lite planer för dagen, får se vad jag lyckas med. Tjofräs.
Jag blir så otroligt arg över den där chatten

   Jag borde sluta att läsa den helt, för folk är så jobbiga. Faktiskt. Jag avskyr att se reklam för bloggar i spelet, jag avskyr att se reklam för klubbar, Ponnyakuten, ridläger, allt vad det nu är. Kan det inte finnas någon anslagstavla någonstans där folk får göra reklam för sånt där istället? Särskilt då folk spammar sina meddelanden och bara "det är inte spam, jag skickar med mellanrum" - ja, mellanrum på två minuter men jag är inte dum, jag ser fortfarande att du använder dig av den svåra konstformen copy-paste. Det är då jag stänger ner chatten utan att svara mer, för jag blir bara sur och jag vill inte vara otrevlig i chatten.
 
   Sen precis som Neo skrev tidigare idag så är folk verkligen dumma. Man ska ha hjälp med allt i spelet, man läser inte dialogerna och klickar bara förbi uppdragen, sedan sitter man och skriver ut i Caps i chatten "HUR GÖR MAN DET HÄR UPPDRAGET JAG HITTAR INTE". Jag blir verkligen tokig, och åter blir jag påmind om varför jag vill bli eremit då jag flyttar hemifrån. Helst vill jag iofs bli eremit redan nu men jag har en mammosaurus rex som inte tillåter det.
 
   Jag hoppas verkligen att SSO får in något moderatorsystem där folk stänger av de som inte sköter sig från chatten, för det sabbar verkligen spelupplevelsen för andra. NEJ, jag vill inte vara med i grupper, klubbar, ridläger eller akuter, jag vill inte hjälpa nioåringar som missbrukar caps lock, jag kan däremot hjälpa folk som ber snällt. Fy, jag blir så sur.
 
   Bra, nu har jag klagat av mig. Nu kan jag återgå till spelet utan att slå sönder datorn.
Star Stable gillar Twilight?

   Jag kom att tänka på en sak häromdagen.
 
 
   I Firgrove finns det två affärer som heter Firgroves klädaffär och Firgroves hästaffär. Den förstnämna drivs av Edward. Den andra drivs av Bella.
   Vi har Jasper Holbrook. Jasper.
   Både Alice och Rosalie är valbara namn till spelarkaraktären, liksom Isabella.
 
   Är det bara ett sammanträffande eller har SSO-teamet gjort det här med mening? Jag måste säga att jag nästan hoppas att det är gjort med mening.
 
   Jag är ett tvättäkta Potterhead, vilket innebär att jag är alldeles för insnöad i Harry Potters värld för att det ska vara hälsosamt. J.K. Rowling har ju valt de flesta namn med tanke på namnens fantastiska betydelser och historier, och jag har fått konspirationer på hjärnan efter alla dessa år. Allt ska ha en mening.
   Jag är väl lite knäpp, men hur kul skulle det vara om jag inte var det liksom...
Jösses i min lilla låda

   Hade kompletterat hela listan om alla onsdagsuppdateringar som skett sedan spelets start, klickade på spara - "Denna sida är inte tillgänglig just nu". HJÄRTATTACK! Som tur var så sparades allt då jag uppdaterade sidan, heliga kossa, vad jag blev rädd där :o
 
   Men, sidan är till 95% komplett. Det som behövs är mer länkar, vilket är enkelt, det som är lite trassligare är de grejer som dykt upp i spelet utan att det skrivits ut på hemsidan. Men jag är nöjd, Wikins hjälpsidor blir bättre och bättre :)
 
   Jag har en plan för att göra en tidslinje över spelet, liksom
  • Spelaren möter Justin
  • Spelaren blir ombedd att hjälpa till att rädda Moorlandstallet
  • Spelaren hjälper Justin och Thomas att sabotera G.E.D.s sändare
   Typ på det sättet. Dock behöver jag en annan karaktär för det, och jag har som sagt inte världens bästa ekonomi. Men aja, någon gång i mitt liv börjar jag tjäna egna pengar och då kan jag lösa det problemet. Whopa!
 
   Så mycket planer, så lite tid. Fast jag tycker ändå att jag hunnit med rätt mycket idag :) Nu ska jag logga in och träna Iddy!
Heliga kossa

   Jag har suttit ett bra tag nu och fyllt i alla onsdagsuppdateringar som någonsin skett i spelet på en sida på Wikin. Dock har jag ju inte all information i huvudet, så jag skriver i det som finns med på Star Stables hemsida. Därför blir det inte helt korrekt eftersom alla uppdateringar inte står med, men jag hoppas kunna dra ihop det så bra som möjligt i slutändan.
 
   Fast nu ska jag ta en paus från Wikin, måste äta också, hehe.
Nyhetsflöden

    Förut kunde man då man loggade in i spelet se veckans nyheter. Jag minns inte riktigt hur det var, men jag tror man kunde välja att klicka upp dem?
 
   Jag skulle vilja ha tillbaka den funktionen, för att slippa de här "VAD ÄR NYTT" i chatten. Jag tyckte det var lite mys. Helst skulle jag vilja att fliken öppnades automatiskt första gången man loggade in efter veckans onsdagsuppdatering
Bild lånad av Lily Rainstorm, Starstableworld.se 
 

  Förstår inte riktigt varför den funktionen försvann, jag tyckte den var väldigt praktisk...
Har haft bloggtorka...

   ...men det ska det bli ändring på. Jag har brainstormat och har nu 34 olika rubriker som ligger under utkast. Jag älskar att ha inlägg i utkasten, då kan jag vandra in där senare och bara plocka fram det som jag känner att jag har lust att spåna om för tillfället.
 
   Så i morgon ska jag börja skriva, känner att jag är lite för trött för att koncentrera mig just nu. Kan ju utlova ett eller två lite längre inlägg om dagen framöver då :)
   Inlägget behövde lite färg så varsegod, en fyra år gammal bild (y)
Hur man ändrar i Starshine Legacy

   Man kan i princip omdesigna hela första episoden av Starshine Legacy, och på förfrågan ska jag visa hur man gör. Det här är mitt sätt att göra saken på, jag tror att alla gör på olika sätt men jag tycker det här är lättast, för att jag själv ska kunna hålla reda på filerna.
 
1. Gå in på hårddisken där du har Starshine Legacy installerat. Jag har det på (C:)-disken på min dator. Jag går alltså in på (C:) -> Program (x86) -> Stabenfeldt -> Starshine Episod 1 -> Data.
   Så här ser det ut för mig.
 
2. Nu ser jag alla spelfiler. Jag letar alltså upp den fil jag vill ändra. Vi säger att jag vill ändra färg på Sabines ridkläder. Då är det rätt logiskt - bläddra ner i listan tills du ser den fil du är ute efter, vilket i mitt fall är SabineBodyRide.
 
3. Jag öppnar den filen i Photoshop genom att högerklicka på den och välja "Öppna med". Det bör fungera i Gimp också, antar jag, men jag är lite tveksam på om det funkar i Paint.
 
4. Sen är det bara att ändra bilden så den blir som jag vill ha den. Jag har en fil sparad som passar för Sabines kläder, så jag monterar in den över den gamla bilden. Annars kan man också rita över kläderna eller ändra färgschemat.
   Det här är Sabines originala kläder...
 
   ... och här är filen jag klistrar in över den.
 
5. Nu ska jag spara bilden. Jag väljer "Spara som", och väljer att spara filen i TGA-format. TGA är nämligen det formatet som de originala spelfilerna är i.
 
6. Då jag väljer att spara i TGA ändras namnet på filen. Där får jag själv ändra så att filen fortfarande heter "SabineBodyRide.TGA". Om filen inte har det namnet kommer det inte fungera.
 
7. Om jag nu försöker spara filen direkt i rätt mapp får jag upp en ruta som säger att jag inte har behörigheter för detta. Därför sparar jag filen i en annan mapp.
 
8. Jag går till den mappen där jag sparade filen. Jag behöver den inte där, så jag klipper ut filen. Sedan går jag direkt tillbaka till mappen där alla spelfiler finns och klistrar in filen. Sedan väljer jag att använda den nya filen för att skriva över den gamla. Om jag har gjort rätt kommer filen synas i spelet. Om jag nu upprepar steg 3 kan jag också se om jag gjort rätt utan att behöva öppna spelet.
 
9. Ta-daa!
   Man kan ändra väldigt mycket i spelet, och det är inte heller överdrivet svårt. Jag tänkte testa att byta ut Starshine mot Meteor, eftersom Meteors kodning finns med i filerna. Det finns de som har gjort om hela spelet till ett snötäckt landskap, då man väl vet vilka funktioner alla filer och animationer har är det bara fantasin som sätter gränserna.
 
   Jag hoppas att det här var till någon hjälp :)
Hemma igen

   Jag är hemma och är trött men glad efter gårdagens strapatser. Nu ska jag bara fixa lite grejer hemma, så ska jag sedan logga in för att levla Iddy, och då det är klart tänkte jag försöka mig på att redigera mer i Starshine.
 
   Nu då jag återvände till datorn såg jag att bästa Genevieve Nightbard ritat en fantastiskt fin bild på min Iddylur, tack så grymt mycket Neo! :D
Låg aktivitet idag

   Jag ska ut och fara så det händer inte så mycket mer roligt här förrän i morgon.
 
   Jag har kört en tre-fyra lopp med Iddy idag, sedan drog jag ett par lopp med Lily Goldforces Ärtan också, eftersom hon inte har hunnit logga in på ett par dagar. Insåg nu att det kommer gå galet segt att få upp Iddy till sista nivån, så jag får se om jag hinner det till på onsdag. Onsdagsuppdateringarna blir milstolparna, de är lätta att hålla reda på :P
 
   Aja, jag har faktiskt ingenting att dela med mig av just nu. Simma lugnt.
Så glad

   Jag har i många år sparat olika bilder jag gillar på min dator. I detta fall sparade jag de Starshine-bilder jag hittade och tänkte "någon dag fattar jag väl hur man lägger in de här i spelet". Och den dagen har kommit, och jag är så glad för det. På det finska Polluxforumet myllrade det av "nya" Starshines, tjejerna där var fantastiskt duktiga på att redigera bilder.
   Den Starshine jag har just nu är gjord av Caitlin Winterfield för flera år sedan, och jag tycker att hon har gjort några av de allra finaste. De sadlar jag har på Starshine, Concorde och Khaan har hon också gjort.
 
   Jättefiiiin ♥
 
   Lätt min favoritversion av Khaan, älskar färgen ^^
 
   Jag ska ut och göra annat fram till i morgon, men då tänkte jag försöka redigera Lisa så hon får en blå outfit, så det passar till Starshines schabrak :) Jag ska i vilket fall ändra färg på hennes hjälm, tror den får bli svart. Jag gillar inte Lisas hjälm alls, hehe. Tänkte ge Anne, Alex, Linda, Clarice och Herman varsitt lyft också...
Det tog visserligen typ fem år...

   ...men satan i gatan, det är så värt det att sitta och rota i spelfiler mitt i natten.
 
 
   Det är vid såna här tillfällen jag älskar att vara en nörd.
Dag 15 - Jag och Starshine Legacy

    Det var många år sedan jag började spela Starshine Legacy. Nu är jag arton och jag kan fortfarande roas av spelen. SSL var och är fantastiska spel, med en historia som vi fortfarande intresseras av, nu i SSO.
   I det första Starshine-spelet gick det att själv sätta en prägel på spelet. Jag vågade aldrig mucka med spelfilerna så jag gjorde aldrig det. Det ångrar jag lite nu, då jag inte lyckas med det.
En mycket gammal bild som påvisar vad jag här så luddigt menar - att byta ut spelfilerna. Här är Meteors spelfiler utbytta mot Starshines, Meteor har dessutom fått en ny färg och hans sadel/vojlock är omfärgade. Inte min bild.
 

   Jag tror inte att jag någonsin spelat ett hästspel med en riktig story innan jag hade mitt första möte med Starshine. Därför var spelet väldigt stort för mig. Det är fortfarande stort för mig. I dagsläget är SSO en stor del av mitt liv och Starshine Legacy har sin del i den historien. Det var där allt startade. Och snart får vi komma tillbaka. Lisa ska finnas i Grådaggsbergen, något ska ha hänt med Anne (jag har en teori, som dock antagligen inte stämmer, men Justin gjorde mig lite misstänksam senast) och vi vet att någonstans där borta hägrar Jorvikstallet. Nya ridvägar väntar oss, nya tävlingar, nya människor, nya hästar. Platser vi aldrig kunnat drömma om (med tanke på vad SSO-teamet än har gett oss vet jag att det kommer bli åzum), nya uppdrag, fantastiska funktioner. SSO kommer antagligen inte finnas för evigt, men jag tror att spelet inte har nått sin topp än. Jag tror att mycket mer kommer tillkomma innan spelet går i graven, vilket jag verkligen inte hoppas kommer hända på många år.
 
   Jag älskar Starshine Legacy och dess karaktärer, och jag längtar så mycket till Jorvikstallet, där nostalgin kommer knocka mig rakt i ansiktet och slå mig av min vingliga kontorsstol. Jag, tillsammans med Ash och Iddy, kommer få ett äventyr värt att minnas där på andra sidan Southsilvervattnet.
Vad står på?

   Håll utkik nu under lördagen...
Kunde inte låta bli

   Köpte Star Coins och köpte sedan Moorlandvästen. Den känns verkligen som "jag", väldigt enkel.
   Just nu flummar jag runt med Ash, ska göra lite uppdrag som jag inte pallade göra med Iddy förut. Iddy är btw på lvl 14 nu, jätteskönt!
SSO's officiella bilder

   Jag har sagt det här förut, men jag älskar verkligen de officiella bilderna SSO släpper på onsdagarna och vid speciella tilfällen, jag tycker de är jättefina! Den som kom idag tycker jag mycket om, härlig grönska :)
Suck och stön

   En massa sidor är förberedda på Wikin nu. Jösses. Förut hade jag det mycket lättare då jag skulle kopiera saker ur spelen, då min mammas dator fungerade, då kunde jag sätta min bärbara dator bredvid den och bara skriva av. Nu måste jag gå ur spelet för att kunna skriva, och oavsett om jag använder mig av Fraps eller går in i spelet igen för att dubbelkolla saker så blir jag så virrig att det finns inte.
 
   Tänkte gå in och spela igen, Iddy ska tränas och jag behöver tjäna pengar, men jag behöver ta massa bilder till Wikin också. Kaozzz...
Så sur

   Wiki funkar inte med Google Chrome, Internet Explorer hänger sig och Opera muppar sig så jag vill bara kasta datorn i väggen. Varför kan Wikipedia inte bara använda sig av vanlig jäkla HTML-kodning? Blir galen, har kodat om tre sidor helt för hand idag eftersom allt kör ihop sig.
Vad har jag gett mig in på?

   Nu fasen, vartenda dagligt uppdrag ska få sin egen sida på Wikin... Jag vet inte riktigt vad jag har i huvudet. Men först, nu ska jag dra ihop en sida där alla "sak till uppdag" samlas. Jag är en mycket stolt nörd.
 
   Tur att jag inte har något bättre för mig.
Dag 14 - Vad jag tycker om serietidningarna

    Ödesryttarnas Ankomst och Dark Core var båda väldigt stora för mig. De gav ett än större djup till Starshine Legacy. De håller sig ju inte precis enligt spelens handling, men jag tror inte att spelen rakt av hade funkat som serieformat. Men här fick vi möta Lisas pappa, se en skymt av Annes mamma, se lite mer vänskap mellan de fyra flickorna, med hjälp av Fripp kan de liksom förstå att de hör samman.
   Serietidningarna är fantastiska och jag kan inte låta bli att hoppas (hoppas kan man alltid) på att fler ska komma någon gång i framtiden. Jag kan allt vänta.
 
Fy fanken vilket jobb

   Minns ni den handskrivna listan jag lade upp för ett par dagar sedan? Jag skrev om den, för jag kände att jag behövde träna lite på min handstil, som försämrats markant sedan jag slutade skolan. Då jag fyllt ett helt A4-ark med namn satte jag mig för att lägga in alla valbara hästnamn i SSO på Wikin. Skrev först i Word, kopierade över det till Wikin. Sparade sidan. Gick in igen. Källkodläge, eftersom tydligen var det för avancerad kodning för att kunna se allt på vanligt sett. Jag har inget emot källkodningar, jag läser kodningar väldigt lätt, men jag kan verkligen inte koda Wiki-sidor, det är ett helt annat språk för mig. Så jag fick göra om allting och koda om texten manuellt. Kul.
 
   Nu har jag lagt in en massa länkar på typ tiotalet olika sidor och nu räcker det för idag, mina fingrar gör galet ont efter allt skrivande både på dator och för hand och mina ögon håller på att bli fyrkantiga, så nu ska jag retirera för natten. Godnatt Jorvikbor, akta er för mardrömsvarelser.
En vision om en stad

   Jag fick en vision av en by som typ skulle ha passat i Star Stable då jag gick och lade mig igår. Så nu grabbade jag tag i ett block för att rita upp den bilden jag fick i huvudet.
   Jag tänkte mig några hus vilandes mot en tunn, hög och spetsig bergvägg. Nära vatten, berget till trots, och mycket grönska kring husen med blomsterrabatter. Husen är målade i kalla färger, ljust blått och grönt. Röda dörrar. Tegeltak.
   Ber om ursäkt för min fula skiss, jag är urkass på perspektiv då jag inte sitter i en halvtimme och ritar stödlinjer och sånt först. Sen är jag rätt darrig på handen numera så mobilbilden är inte så bra heller, hehe.
   ... det gråa på marken är tänkt som stenar. Och jag kan säga att det såg mycket bättre ut i mitt huvud, haha ^^'
 
 
   Funderar på om jag har spelat för mycket Pokémon. Ja, det har jag nog. Tänker mig det här typ som Celestic Town. De tre husen mot bergväggen. Fast Star Stable-style.
 
 
   Funderar på om jag skulle skaffa mig ett liv. Jag har hört rykten om att det kan vara givande.
Internet är lätt en av mina bästa kompisar

   Fick något ryck som vanligt och började rota i Star Academys rötter igen, satt en stund och läste en komplicerad sida på franska där jag förstod ungefär vart åttonde ord. Har inte läst franska sedan nian och det är ett under att jag fick ett VG i den kursen kan jag ju säga, eftersom jag sov mig igenom alla lektioner (läraren gav mig slutbeyget med kommentaren "du var ju så duktig förra året och jag tycker det är så synd att sänka elevers betyg sista terminen"). Off topic som vanligt. Nejmen så jag slopade franskan och försökte hitta något på svenska eller engelska, för det enda språket jag förstår alls i övrigt är kinesiska och jag kände att det var nog inte så stor chans att satsa på det. Off topic igen, men jag gillar att flumma, jag borde skaffa mig ett liv, jag vet inte varför jag fortfarande skriver men GAAAAH!
 
   Okej, andas. Hittade alltså en uråldrig artikel. (Fem år gammal) Det snackades där om Hidden Entertainment, och att det på den tiden fanns planer att släppa Starshine Legacy som mobilspel och lite sånt najsigt. Nu vet vi ju att det inte hände (eller? Jag har då aldrig hört talas om det, om ni har det, säg till ögonaböj för isf ska jag ha tag i det på något vänster!), men artikeln är läsvärd, tycker jag. Om du är intresserad, klicka HÄR.
Snygga kläder

   Den kavajen och de byxorna, GE MIG! Kavajen har stora likheter med den Anne bar i Starshine Legacy och Star Stable, och de där byxorna är ju så grymt snygga så man dör...
Har tråk

   Jag loggade in i morse och gjorde alla dagens uppdrag, Iddy är tränad och har ungefär en tredjedels xp kvar till lvl 14. Jag har en känsla av att morgondagen kommer bli en sån där jätteirriterande dag då det slutar med att då man gjort alla tävlingar har Iddan typ 5 xp kvar till nästa nivå.
 
   Jag har regerat på en grej med torsdagens uppdrag. Man får ju hjälpa Mrs Packard att laga pannkakor, och då man gjorde det för första gången (i uppdragsserien där man fick kockjackan) stod hon inne i köket tillsammans med spelaren. Nu står hon kvar i sin trädgård och man måste själv gå in i hennes hus och se världens minsta hjälp-text genom husväggen. Jag blir lika irriterad på det varje gång, baha :P
 
   Aja, då man inte har något att göra kan man ju försöka bidra till Wikin. Ska se vad för något jag lyckas snickra ihop idag.
Dag 13 - En karaktär jag är besviken på

    Josh. Seriöst, vad är han ens där för? Han gör ju verkligen ingenting mer än tjötar om telefonnummer.
   Halvkass bild jag hittade med hjälp av Google, inte min egen.
Bestämt mig för att spara

   Inspirerad av Genevieve Nightbard, som alltid varit väldigt duktig med att hålla upp sin ekonomi i SSO, har jag nu bestämt mig för att spara Star Coins. Länge. Just nu har jag 3001 Star Coins, och nu har jag bestämt mig för att spara fram till 5000 innan jag gör av med mer. Det är inte omöjligt, och bara nu de sista två veckorna har jag med Jorvik Shillings köpt flera fina grejer jag önskat mig länge. Nu ska jag hålla på det, och först då jag har kommit en bit med sparandet kan jag handla igen :) Dock kanske jag bryter mitt lilla löfte till mig själv om mina drömmars häst dansar in i en framtida uppdatering...
 
   Jag kan tänka mig att då Jorvikstallet öppnar kommer flera nya affärer med det. Jag är så förundrad över alla de fina plagg vi har tillgång till och det blir så spännade att se vad som kommer framöver, och det är ytterligare en anledning till att spara :D
Färdig för dagen

   Iddan tränad och Ash riden, klart!
 
   Den där nya LT-affären i Moorland, det tycker jag var ett klokt sätt av SSO att göra reklam för LT. Det verkar som att de som inte är LT kan se vilka kläder de kommer kunna hämta ut då de väl blir LT? För mig är ju affären tom, jag har plockat ut allt som går att hämta sedan tidigare så det blir kul att se hur den här nya funktionen blir :)
 
   Dock är det ju fortfarande byggställningar kvar i Moorland och jag vill bra gärna veta vad de är där för.
 
 
   Jag fick en liten vision för ett tag sedan. Rorsman borta i Fiskebyn kör ju spelaren till Dark Core vid behov, kan det inte finnas liknande båtturer tillgängliga, men kanske för en avgift? Fort Pinta är väl i princip en gammal hamnstad och Moorland har bryggor, skulle inte någon båt i GÅD kunna erbjuda båtturer till Moorland eller Fort Pinta mot betalning? Jag tycker det skulle kunna vara en fantastisk lösning, senare kanske båtturer kan erbjudas till Jorvikstallet också?
   Vad tycke ni om den idén?
Dagens

   Jag blev positivt överraskad över att det kom nya hästar idag, dock föll ingen av dem mig i smaken. "Palominon", jo, men den kan ju inte ha svarta knän. Det sabbade helt intrycket för mig. En isabellfärgad häst har inte svarta ben. Så nä, jag väntar återigen.
   Äntligen kom tröjorna, jätteroligt! De såg faktiskt mycket bättre ut än jag vågat hoppats, så då jag tjänat in lite mer JS lär ett par av dem ta plats i min garderob.
   Moorlandkläderna har jag faktiskt inte tittat på än. Jag har önskat något sådant länge, och tycker det är jättekul att även Moorland får klädesplagg som representerar stallet. Ska undersöka dem lite senare.
   Vad var det mer, jo, nu kan man ju dölja hatt och hjälm och allt. För sig själv. Lägg ägg nu va, jag tycker absolut att man borde kunna plocka av sig hatten istället, det där tyckte jag faktiskt var rätt larvigt. Plus för tanken, dock.
 
   Jag ska äta middag och återkommer sedan, jag håller på att dö av hunger.
Uppdatering idag, wiho!

   Jag kommer inte ha tillgång till datorn under dagen ändå, så det passade ju bra ^^ Jag ska ut på ett möte och sedan ska jag ut och vakta en hund i ett par timmar, så jag är inte hemma förrän framåt eftermiddagen.
 
   Jag är rätt spänd på dagens uppdatering, fast jag tror inte att det blir något särskilt stort. Förhoppningsvis kommer väl tröjorna nu, om vi har riktig tur kanske en till hästras dyker upp. Jag hoppas verkligen på att byggställningarna i Moorland tas ner också, och att det som planerats där dyker upp i stället. Då man för första gången loggar in i spelet möts man av byggställningar, hur trevligt är det egentligen? Nä, nu får de ta och fixa till det. I övrigt hoppas jag verkligen på något mer blått uppdrag, så man får mer att göra om dagarna ;) Billys blomsterträdgård är jag också grymt nyfiken på, jag hoppas att den består av fontäner, statyer och tonvis av olikfärgade blommor!
Dag 12 - En plats jag vill återuppsöka

   Vad svårt det blev att välja bara en nu, haha. Jorvikstallet, Pandoria och Jorviks läroverk, måste jag nog säga. Pine Hill, också. Pine Hills herrgård vill jag så gärna få springa igenom igen.
Det börjar bli lite svårt att skriva

   Det känns som att bloggen börjar bli rätt tråkig, även för mig som skriver. Jag har försökt hitta på saker att skriva om, men jag har verkligen brist på inspiration just nu. Därför satte jag ihop Starshine-utmaningen som jag gör just nu, men den är jag inte nöjd med. Orkar inte riktigt lägga ner min själ i den, så som jag tycker att man ska hantera dessa dag-för-dag-grejer.
 
   Finns det något ni vill att jag ska skriva om?
Planer för dagen

   - Träna Iddy
   - Göra alla dagliga uppdrag
   - Ta en sväng med Ash
   - Fota lite i spelet
   - Försöka ta ett par foton till Wikin
 
   Det finns vissa fördelar med att vara sjukskriven, faktiskt.
Jag och Ash på språng för ett par veckor sedan
Dag 11 - Min favorittävling

   Det är ju tre olika tävlingar i slutet av de tre första spelen - Lisas galopp mot Sabine, Lindas hopptävling och Annes dressyrtävling. Den jag gillar bäst är faktiskt Lisas galopplöp, eftersom jag tycker det är roligt att se hur långt bakom Sabine hamnar, haha ^^ Nejmen jag tycker liksom om stämningen i hela den nivån, och det är dit jag kopplar det nostalgiska soundtracket Winner Circle, så det är lite fina minnen :3
Godnatt

   Godnatt säger jag med denna konstiga bild, och nu ska jag låta datorn vila till i morgon. I morgon hoppas jag på att Iddy Palema når lvl 13 och förhoppningsvis får jag ihop med tillräckligt mycket JS för att kunna köpa mig något.
Färdigt

   Alla dagliga uppgifter, alla dagliga tävlingar och alla stallsysslor avklarade, woho! Avslutade dagens SSO med att göra uppdragen i Hollow Woods barbacka på Ash, grålle kan inte bli bortglömd bara för att jag har en till bebis ^^
Tomt idag

   Idag ringde väckarklockan på 05.45, eftersom jag skulle följa med kamraten Lily Goldforce till hennes skola = ut till en ridskola en bra bit bort för att titta på då hennes klass tränade hoppning för Pontus Westergren. Sen skulle man hem också, och hela dagen har det varit regn och rusk och nu är jag till slut hemma i min varma stol med en fleecefilt över axlarna. Skönt att vara i ett stall igen, det har varit en rolig dag, synd bara att vädret var så kasst!
 
   Som ni antagligen kan lista ut så har jag än inte hunnit spela SSO, men nu ska jag logga in och lattja med Iddy och Ash.
Dag 10 - Mitt favoritsoundtrack

    Jag älskar Stonehedge, Devine Friends och Winner Circle. Alla tre finns i bloggens egna spellista :)
SSO-världen känns död

   Åtminstone för mig. Jag gillar som sagt inte att vara superaktiv i chatten, känner att jag liksom inte bara kan hoppa in i en konversation, så jag lever mycket genom SSO-bloggarna. Och det känns lite som att hela samhället utanför spelet har varit rätt dött i helgen? Jag kanske hade för höga förhoppningar med tanke på den fina aktivitet som synts från många de senaste veckorna, men nu är ju den efterlängtade hästfunktionen här, det som liksom har varit drivkraften som fått många att hålla igång.
 
   Slutsats - jag har tråkigt och har inte nya blogginlägg nog för att hålla mig nöjd :P (jag måste verkligen skaffa mig ett liv...)
Gissa vad

Ni får ursäkta min handstil men då man inte går i skolan har man ju ingen anledning till att skriva... har inte skrivit så här mycket på en gång på ett och ett halvt år.
 
   På den här bilden har jag skrivit upp alla sidor på Wikin förutom ca tio stycken som fortfarande saknar bilder. Vissa har bildspel på sina sidor, men utan en bild så får sidan ingen bildikon, vilket jag tycker alla sidor ska ha per princip. Vissa kanske inte är helt lätta att hitta bilder åt, men jag ska lösa saken på något vänster.
 
   Jag tänkte nu direkt börja fota lite bilder, men jag tror att ni förstår vad jag menar då jag säger att all hjälp uppskattas.
Level 12

   Iddan är uppe i lvl 12 och jag har fortfarande tävlingarna i ridhuset plus hela GÅD kvar idag. Jag tycker verkligen inte om GÅD's tävlingar, tycker mest de är irriterande. Dessutom har mina ögon väldigt svårt att ställa om sig till allt det gula. Dock vill jag ha xpn till Iddy och pengarna är bra att ha, jag har hittat en massa kläder jag har lust att lägga in i garderoben
   Jag har faktiskt varit ute en sväng med Ash också, det var honom jag var ute och lattjade med igår kväll så jag kutade runt lite på morgonkvisten nu.
 
   Jag satt och funderade lite nu över vad som kommer i uppdateringen på onsdag. Att kunna byta frisyrer på hästarna, det borde väl komma inom de närmsta veckorna tror jag. Är osäker på om jag kommer använda mig av den själv sålänge jag bara har Ash och Iddy, kanske att Iddy isf får den lite kortare manen. (Undrar hur Ash skulle se ut i knoppar?)
   I övrigt, jag red förbi Klipphärad på vägen ner till ridhuset. Där började jag fundera på Billys blomsterträdgård, och den mystiska paddocken bakom vingården som bara funnits för ingen nytta alls typ hur länge som helst. Har de båda platserna något samband? Hur som helst hoppas jag på en ny tävling i den paddocken, och att Billys mytomspunna trädgård kommer snart. (Undrar btw fortfarande om det är Billy Bulldozer som öppnar trädgård)
Dag 9 - En karaktär jag vill veta mer om

    Alex. Jag tycker faktiskt att Alex är rätt underskattad, trots att hon överlag är den mest omtycka av Ödesryttarna. Hon bor i ett fattigt område med ett antal bröder, hennes mamma verkar inte vara den mest vårdade människan som finns och om jag minns rätt bor inte pappan med dem. Jag vill veta mer om Alex och hennes familj helt enkelt. Kanske man får träffa någon mer bror till henne någon gång?
Den Lysande Silverkraften

   Jag har åter börjat skriva, och medan jag skrev kände jag "Hm, Esmeralda, vad betyder namnet egentligen?". Så jag kollade upp saken.
   Jag visste sedan innan att namnet är spanskt och kommer från smaragdus, smaragd. Men jag visste inte att det kommer från grekiskan, smaragdos, som betyder "Lysande". Seriöst, snacka om sammanträffande, den lysande silverkraften med Aideens ljus i handen. Haha, jag valde tydligen namn för att passa i spelstoryn!
   Lysande Silverkraft, Askdansare, Vildhjärta, meningen bakom dessa namn... ♥
Ärtan-Pärtan-Piron-Paron

   Söt häst. De är kul att vara hästvakt åt digitala hästar ^^
Ash i blått

   Dataanimerad eller inte, finaste ♥
 
   Iddan är tränad, Ärtan är riden, Bloodi är omskött och nu får Ash lite egentid. Den där blå jackan köpte jag i morse, äntligen, den har jag länge suktat efter. Nu då jag fått ihop mer JS köpte jag också den matchande mössan, som jag också vet ha länge :) Mössan invigs i discot ikväll ^^ Som sagt så vill jag helst ha ridhjälm till häst trots att det bara är ett spel, så en "vardagsoutfit" bestående av mössa/keps och gympaskor brukar alltid finnas med i ryggsäcken då jag är ute och springer i Silverglade.
 
   Nu tänkte jag försöka komplettera lite grejer jag har lämnat ofärdiga på Wikin. Eller åtminstone försöka samla kraft till att ta tag i det.
Två klara, två kvar

   Jag har varit vaken sedan klockan sex idag (man blir lite skadad efter att ha jobbat morgonpass i ett år) så jag är nästan färdig med Iddys dagliga träning och Ash är omskött. Kamraten Lily Goldforce är dock ute och åker i helgen så nu ska jag istället in och pyssla om Ärtan och Bloodi, plus träna lite med Ärtan-Pärtan. Jag har dessutom redan varit ute och köpt lördagsgodis (jag älskar att vara uppe tidigt, man får så mycket gjort ^^) så nu kan jag sitta och slöa framför datorn resten av dagen :)
Mitt hopp om framtida uppdateringar

   Jag har liksom fått intrycket att det går riktigt bra med hästfunktionen, och att planen är att väldigt snart släppa fler hästar. Jag hoppas lite på att det släpps max en hästras åt gången, tillsammans med något helt annat innehåll.
   Varför? Då håller det sig fortfarande nytt. För min del kan det isf komma en ny ras varje vecka, men jag vill helst inte ha mer än en ny ras åt gången. På så sätt känner jag att man får lite tid att vänja sig vid dem, samtidigt som man hela tiden har något nytt att se fram emot.
   Fast just nu vill jag helst se vinnarna från t-shirttävlingen i spelet, de ser jag verkligen fram emot! Som jag sagt innan, det är en otroligt ära för dessa vinnare att få se sina verk i spelet, att få sätta sin prägel i ett så pass stort spel, och jag vill gärna använda mig av deras design.
  Nu har jag min Iddy, nu är jag glad, nu är jag himla nyfiken på vad SSO-teamet hittar på härnäst.
 
   Vad tycker ni?
Dag 8 - Den nivå jag gillar minst

   Nivå 5 i både Episod 3 och 4. I Episod 3 går Nivå 5 ut på att leta efter batterier. Galet stressande, tycker jag. I Episod 4 är det ännu värre, man ska skjuta själakraften mot typ tjugo Dark Core-snubbar + Mr Sands och fy som ända in i farao vad han är snabb i sin rullstol. Han måste ha någon slags motor som skjuter på den där rullande maskinen för han är ju typ dubbelt så snabb som man själv är, känns det som.
   Bara glassar runt på Ash, drar framåt och ser lite var jag hamnar. Har gjort alla blå uppdrag idag med Iddy, så nu är det bara... inloggad för att jag inte har något bättre för mig. Och det känns rätt bra att ta hand om stackars Ash lite också, haha.
There we go!

   Uppdaterad design uppe! Vad tycks? :)
Jag tror att den nya designen kommer i helgen

   Har suttit med den i ett par timmar nu (jösses, tiden verkligen flyger iväg då man kodar) och börjar bli riktigt nöjd :) Nu är det egentligen bara en massa koder som ska flyttas och jag ska försöka hitta paddingen på brödtexten, jag tror jag har ändrat vartenda siffra som finns i hela kodningen och ändå hittar jag inte rätt. Suck, det är svårt att hitta rätt då man inte gjort grundkodningen själv (ännu värre då man sätter ihop två olika grundkoder, då man inte gjort någon av dem själv), men vad gör man inte för att slippa jobba, hehe ^^' Det är bara mycket småfix innan allt kan komma upp, jag måste ju se till att ge cred till de som gjort grundkodningen, plus att alla interna länkar måste fungera :P
Uppdaterat

   Jag har nu uppdaterat min önskelista till spelet :) Ni kan se den här, och jag vill väldigt gärna höra era åsikter och era drömfunktioner :D
 
   Länk till önskelistan HÄR!
Coming soon

   Jag har tidigare berättat om Maggie Oldcamps fantastiska blogg SSO Ride-Through, där hon lägger upp alla uppdrag i spelet i kronologisk ordning. Dock är bloggen på engelska, vilket jag själv inte tänker på så ofta. Jag har utsatts så mycket för språket de senaste åren att jag läser engelska lika lätt som svenska, trots att jag kan ha rätt mycket större svårigheter att själv använda mig av felfri engelska då jag pratar. Däremot är det så att väldigt många av SSO's spelare har inte så lätt med språket som jag har, mestadels för att typ 90% av SSO's spelare är under femton år gamla. (Tror jag.)
 
   Därför kommer jag översätta några av hennes texter, med länkar och hänvisningar tillbaka till originaltexterna. Jag tror nämligen att det skulle uppskattas ^^
Dag 7 - Favoritnivå

   Nivå 3, Episod 3. Gläntan. Det här med att klättra upp och ner vid bergväggen, jag tycker det är otroligt hur nivån är uppbyggd. Jag tycker den är rolig, jag älskar hur berget är utformat och hur man får hoppa och slå ner staket för att ta sig till sitt mål. Ingen logisk nivå (den där hissen i slutet liksom, väldigt legit), men ack så rolig.
 
Fraps är farliga grejer

   Det är så lätt att fota med det så nu har jag ca femhundra bilder att gå igenom, för att se om de går att använda till Wikin. Mestadels är det faktiskt uppdrag och konversationer jag har fotat, för att kunna återgå och dubbelkolla källor. Just nu är jag alltså rätt tacksam för de som lagt upp hela uppdrag på sina bloggar, trots att jag tidigare dissat det - alla kan ha fel. Det blir så lätt att bara googla på det jag är ute efter och leta direkt i blogginläggen, en perfekt lathund för mig.
 
   Min mamma (liksom de få kamrater jag har, hehe) verkar tro att jag håller på att bli knäpp. Häromdagen visade jag stolt upp Wikin med undermeningen "titta här lilla mamma, jag har faktiskt lyckats med någonting under det senaste året", och mamma svarade med "vaddå, var målet att komma upp i 500 sidor?". NEJ, självklart inte. Mitt mål är att täcka alla aspekt värda att ens tänka på i dessa spelserier, och en Wiki kan nog aldrig bli komplett. Jag tjatar här, för en Wiki är ingenting utan användare, en Wiki är ingenting utan folk som känner till den och använder den.
 
   Om Wikin får chansen att bli större än den är blir den ett enkelt sätt för nya spelare att söka upp saker de undrar över. Jag har planer på att lägga upp alla föremål som går att köpa i spelens butiker på Wikin, vilket jag tror att många skulle uppskatta. Jag är ute efter ett community som törstar kunskap, jag vet inte om jag är fel ute då. Jag börjar tappa lite av den tro jag har haft i den yngre generationen. Många av de som spelar SSO kan ju tydligen inte ens ta sig tiden att läsa nyheterna på hemsidan utan ska istället attackera chatten med ett "HALÅ HAR HÄSTARNA KOMMIT" (notera felstavningen också...). Vet inte om jag bara är någon tråkig jäkel som gillar att kasta skit på andra människor, men jag blir trött och lite ledsen.
 
   Jag tror att jag tappade ämnet igen. Är osäker på vad ämnet egentligen var, varför jag började skriva det här. Men jag behöver få ur mig lite tankar, tror jag.
   Jag älskar SSO, men spelet får mig också att återupptäcka världen utanför min skyddade bubbla och jag tycker inte om vad jag ser. Omogna har väl alla varit, jösses, de omogna perioder jag har haft, men jag blir verkligen nervös över vad dagens ungar hasplar ur sig på internet.
 
   Ursäkta för dödligt flummigt inlägg. Fast jag tycker att även sånt här babbel har en plats i mina dagböcker.
Vill du kolla in de nya hästarna?

   Om du inte pallar logga in så går det nämligen att se de nya hästarna på SSO Wiki, så välkomna in där om ni är intresserade :)
 
   Holländskt Varmblod
 
   Engelskt Fullblod
 
   Morganhäst
 
   Danskt Varmblod
Fantasi

   Uppdrag efter uppdrag. Fantastiska världar som sprider ut sig framför oss. Stiliga hästar som intar vårt alldeles egna stall.
   Något jag förundras över är alla visioner spelskaparna överför till oss. Hur miljön är skräddarsydd för att passa ihop, alla kläder som dyker upp, de valbara hästfärgerna, hur varje uppdrag ger oss en ny pusselbit till Jorviks fantastiska historia. Så otroligt mycket detaljer.
   Jag är verkligen tacksam för möjligheten att upptäcka det här spelet. Det är fantastiskt ner till minsta lilla grässtrå ute på Everwindfälten.
   En gammal bild jag hittade med hjälp av Google för ett tag sedan. Den här bilden var min första hint någonsin till hur Star Stable kunde se ut. Det blev visserligen inte precis så här (till att börja med är bilden spegelvänd), men... ♥
Klar

   Iddy är tävlad och tränad (halvvägs till lv 11) och Ash och jag har kutat Jorvik runt för att dra in lite info till Wikin. Jag gjorde ett par uppdrag med Ash igår, och det kändes riktigt ovant. Det är svårt att växla mellan Iddy och Ash, tänk om det slutar med att jag har hela sex hästar, jag kommer ju bli helt virrig :P
 
   Igår fick jag länkningar från två stora bloggar, vilket för mig innebar ett galet besöksrekord. Så till er som för första gången dök in här igår:
   Jag är lite knäppare än jag verkar. Men, tack till er alla för att ni hänger kvar ^^
 
   I övrigt har jag inte så mycket att komma med just nu. Eller jo, jag köpte ett efterlängtat träns idag så Ash har fått sig en ny snygg outfit, ska langa in bild på den senare ^^
Sammanfattning av gårdagen

   KAAAAAOOOOOOZ! Nejmen allvarligt talat, snacka om trassel. Överbelastning, kraschade servrar (tror jag), total sönderspammning av globalchatten på kvällen. Som jag har sagt förut blir jag väldigt irriterad på spammning, särskilt då folk spammar sina bloggadresser. Inte intresserad, om jag var det kan jag googla på saken.
 
   Det folk verkade gilla mest med denna uppdatering var som sagt den gulbruna Morganhästen. Den är söt. Jag tycker det är roligt att se dessa nya hästar åt höger och vänster. Då fler raser tillkommer blir det ännu roligare, jag gillar mångfald :)
 
   Dock verkar det vara många som inte läser nyheterna, vilket driver mig lite halvt till vansinne. Då tjugo pers loggar in och lite trevligt skriver "VA HAR HÄSTFUNKTIONEN KOMMIT", "VAR FINNS HÄSTARNA" och "VAD KOSTAR HÄSTARNA" - kom igen, info har funnits sedan förra veckan, läs på hemsidan. Blir så trött på då folk använder versaler hela tiden, det ser så otrevligt ut :P
 
   Mina planer sabbades ju igår, allihop faktiskt. Iddy kom aldrig upp till lvl 10, så nu ska jag logga in och köra de tre tävlingar som krävs för att han ska få ökade färdigheter. Den där förbenade hönsburen ska ockås fotas. Whoopwhoop.
Dag 6 - Favorituppdrag

   Det uppdrag jag tycker är allra roligast i spelen är nog hela det här med att bryta sig in i Pine Hill för att leta efter Lisa i Episod 2. Jag älskar Pine Hill och hoppas att vi får se mer av det i SSO, för det är ett himla häftigt ställe. 
Gästinlägg by Lily Goldforce aka Träd

Hallå vänner :)
Jag är då Lily Goldforce och eftersom jag och Esmeralda är så fantastiskt goda vänner IRL så får jag äran att gästblogga här. Hon tvingade mig att börja spela sso i höstas och så extremt nördig som jag är så fastnade jag direkt, för att göra en lång historia kort.
Jomen jag tänkte väl skriva lite om den nya hästfunktionen då för att följa strömmen. Jag som alla andra har ju då väntat på det här jättelänge och när jag loggade in idag då så lyckades jag, lite väl spontant kanske, att köpa den första hästen jag såg. "Men den var ju fux" försvarar jag mig med (jag har någon extremt sjuk förkärlek till fuxar, av någon anledning). Så nu har jag min vackra morganhäst Everdale. Sen försökte jag komma på nåt smeknamn till han och Esmeralda kom då på det fantastiska; Ärtan! Så nu är jag lite sådär lagom lycklig att jag äntligen fått min lilla Fjärtan <3 
Men jag måste avsluta med att ge en stoooor tumme upp (y) till hela sso-teamet för jag tycker de har fixat hästfunktionen otroligt bra. Jag bara längtar till att se kommande hästraser och andra funktioner, tjolahopp!
så otroligt charmigt
Hejdå vänner, vi lär ses igen (eftersom min kära vän är dum nog att ge mig alla hennes lösenord, så jag kan logga in och skriva vad jag vill när jag vill, MOHAHAHHAA)
Whopa

   The server is öppen! Fast jag vet inte om jag vågar logga in, det lär vara så mycket folk som attackerar servern att den dör snart igen xP
 
...
 
   ...fast... jag hade ju bestämt mig för att Iddy skulle upp i lvl 10 idag...
 
   Houston, I'm going in!
Hubbelihupp

Varning för typ negativt inlägg. Men jag har tråkigt.
 
   Servern är nere och jag har tråkigt. Som sagt. What do göra då? BLOGGSPAMMNING!
 
   Nja, så långt kanske jag inte ska gå. Men jag har lite att ta upp idag.
 
   Den där nya gula Morganhästen - den lär bli minst lika populär som den svarta skönheten. Jag tycker den är snygg - men, manen. Blä. Om manen varit svart å andra sidan, då hade hästen knappt hunnit inställa sig i Firgrove innan den fått åka med mig hem till Moorland. Fast iofs, jag har nog hellre en Palomino än en bork. (Fast modellen på hästens man var så snygg att jag avlider, WOW!)
 
   Sak nummer två att ta upp är alla som säger "BÄHÄHÄ, JAG HAR INTE RÅD MED HÄSTARNA, DE ÄR FÖR DYYYRA ;___;" Asså... Nä. Jag blir så trött och sur. Den här funktionen har det jobbats med JÄTTELÄNGE. Redan dag ett då jag registrerade mig på spelet utlovades det att i framtiden skulle det komma fler hästar. Det var i Oktober 2011. Funktionen har uppenbarligen planerats länge. Funderats på för att bli så bra som möjligt. Om hästarna nu är för dyra för er, samla upp SC under kommande veckor och lär er därmed att hålla en ekonomi. Jag har sparat mina SC noga för det här. Jag bestämde mig för att jag inte skulle ha mindre än 3300 SC, och det höll jag då. Då jag kom upp i 3400 SC, då kunde jag göra av med 100 om jag ville. Det gäller att sätta upp mål för sig själv. Man kan inte få allt serverat på silverfat, och att klaga om något så världsligt som digitala pengar, för att inte tala om digitala hästar... Lägg ner.
   Nu har jag 2900 SC efter att ha köpt Iddy. På lördag har jag åter 3000 SC. Sedan får min budget inte gå under 3000 på ett bra tag. På så sätt kommer jag ha tillgång till de nya funktionerna.
 
   Jag har aldrig köpt SC via hemsidan, med min IRL-ekonomi lär det inte hända heller. Jag klarar mig ändå. Folk får lära sig att ha lite tålamod. (Btw, om någon vill höra om tålamod, Genevieve Nightbard samlade upp till över 8000 SC innan hon började spendera, det är inte omöjligt.)
 
 
   Puh, dagens klagomål är ur systemet. Ibland måste man klaga av sig lite ^^'
ÅÅÅÅH vad frustrerande

   Började rida svåra skogsbanan i Firgrove. Fastnade i en stock och kom inte loss. Började om, red långsamt för att inte fastna för jag orkar verkligen inte göra om banor, så drygt och tråkigt. Fastnade i en stock i slutet av banan. Blev riktigt irriterad. Började om, hoppade ett hinder men missade kontrollen ändå. Blev äckligt förbannad, vände tillbaka, då jag är över det där förbannade hindret tappar spelet kontakt med servern och jag blev utkastad, asså ÅÅÅÅÅÅH.
 
   Nu är jag sur. Nu tänker jag inte spela på någon timme. BLÄ.
Nu fanken få de ge sig

   Ett till jädra championat? Om jag hade ork att tävla i dem kanske jag skulle gilla dem, men... gah...
SSO's officiella bilder

  Vid varje onsdagsuppdatering visar SSO upp vackra screenshots på sin hemsida. Jag älskar att se de bilderna. De bilder som ibland dyker upp på dess Facebooksida är också värda att se, jag tycker de är helt fantastiska. De är förstås inte direkt från spelet, de är ju redigerade på något vänster, men de är så fina och jag tycker det är jätteroligt att varje vecka se den nya bild som dyker upp. Dessutom fungerar dessa bilder oftast väldigt bra på Wikin, vilket också ger den ett mer proffsigt utseende ^^
   Det här är en av mina favoritbilder någonsin. Det känns varmt och inbjudande, det känns "hemma". Jag älskar hemstallet överlag, nu då jag har både Iddy och Ash känns det så bra att se de båda stå i varsin spilta. Box. Öppning. Vete sjutton vad man ska kalla det för xP
 
   Har du någon favorit bland SSO's officiella bilder?
SSO's hemsida ligger nere

   Det leder ju till spekulationer. Händer det riktigt stora grejer idag? Kanske hemsidan ska få sig ett litet lyft, det tycker jag vore lite nice. Hemsidan är ju det första nya medlemmar möter och den måste vara top notch för att folk inte ska vända tillbaka vid åsynen av den.
 
   Det kanske bara är något väldigt simpelt som händer ändå, fast man kan ju inte låta bli att undra :P
Dag 5 - Favoritplats

    Lätt Jorvikstallet. Efter att ha varit i stallet i fem olika spel längtar jag så galet mycket tills vi åter får komma dit. Det kommer bli ÅZUM. (Om ni inte har förstått det än så är "Åzum" min version av "Legen- wait for it- dary")
Planer för morgondagen

   Jag tänkte kuta runt i spelet för att försöka fixa lite fler bilder till olika sidor. Hönsburen har jag tänkt fota i typ en vecka, men självklart har det inte blivit så än. Måste fixa någon slags bild till Firgrovebyn, de där nedriga vägarna glömmer jag alltid bort så de kanske jag kan ta tag i.
 
   Hoppas att jag kommer ihåg det nu. Förutom det ska Iddy levlas upp till lvl 10. Det går undan!
SSO-samhället är dött idag

 Jag har inte ens sett de tusen obligatoriska blogginläggen "vad tror du kommer att hända på uppdateringen", och då är det illa. Iofs kanske folk roar sig i själva spelet istället, men eftersom jag idag har gjort precis alla uppdrag som går att göra förutom fisket (särskilt den där förbenade aborren är ju hur jobbig som helst att få fatt i, så aldrig i livet att jag går nära den) så pallar jag inte klampa runt och göra ingenting där.
 
   Wikin har 502 sidor, jag har roat mig med att lägga in lite kodning på olika sidor nu på kvällskvisten. Så tråkigt har jag. Har försökt fortsätta med bloggens kodning också men det är något som trasslar i css-en och jag ser inte vad det är så det är irriterande. Jag vet att jag kodar som allra bäst ungefär klockan tre på natten, men eftersom jag har ett möte i morgon funkar inte den planen idag. Får nöja mig med den medelmåttiga "klockan-är-halv-tio-och-jag-är-inne-på-min-sjätte-kopp-kaffe"-kodningen.
 
   Jag har ett sånt värdefullt liv.
Iddyluren idag

   Iddypiddypö (ja, han har stora skor att fylla och har fått ta över alla smeknamn den originala Iddy hade, stackars häst) är nu uppe i lvl 9, woho! Nu börjar det hända grejer, nu är det inte så galet svårt att tävla längre :) Räknar med att han kommer upp i lvl 10 i morgon, men sen tar det nog stopp med det här "en nivå per dag", det lär gå rätt mycket långsammare att levla upp honom efter det.
   Såhär har vi sett ut i ett par dagar nu. Jag är jättekär i det där tränset, så synd att det inte finns några benlindor som har exakt samma färg för färgskillnader syns väldigt väl på min dataskärm så det ser inte klokt ut.
 
   Eftersom jag numera gör alla uppdrag varje dag (förutom fisket, jag är så trött på fisket) har jag dragit in en himla massa JS den sista veckan, så jag har kunnat lägga till lite nya grejer i min garderob. Förutom det snygga tränset har jag köpt det lilasvarta tränset och en vit ryttarjacka, nu ska jag spara upp igen för att köpa det svarta schabraket från Stallet Gyllenbladet. Det är lite kul faktiskt, jag har hållt så himla hårt i dessa digitala pengar så länge så det är lite kul att handla igen :)
Uppdaterad design på G

   Det kommer inte bli otroligt stora skillnader, men det ska bli tre kolumner, är tanken. Än så länge går det rätt bra, eftersom jag är lat har jag bara laddat upp en gratisdesign med tre kolumner för jag kodar så otroligt långsamt då jag gör allt själv från scratch. All grunddesign härifrån ska bara kopieras över egentligen, jag älskar designen jag har men jag vill gärna ha den där extra kolumnen. Allt ska dock testas ordentligt innan det kommer upp här, om det är något jag stör mig på är det koder som inte funkar. Oftast är det mitt eget fel för att jag har glömt ett kommatecken eller en kolon - eller ännu värre, "px". Jag glömmer alltid att markera ut pixlar, klant.
 
   Jag är otroligt duktig på att hamna off topic. Aja. Ny design bör komma inom närmsta veckorna ^^
Ett halvt tusen

   Snacka om milstolpe.
   Glad, stolt och lite... överraskad. Jag trodde då verkligen inte att Wikin skulle bli så stor på så kort tid. Grymt stort tack till alla som bidragit till Wikin, allt från minsta rättning av ett litet stavfel till nya sidor och nya uppladdade bilder. 
Dag 4 - Min favorithäst

    Här velar jag mellan Tin-Can och Meteor. Jag kan inte minnas mycket av Tin-Cans dialoger med Alex från deras spelkapitel, så jag minns honom liksom inte som karaktär. Meteor å andra sidan känner jag väl efter alla de gånger jag spelat Episod 2. Han är ett matvrak. Han gillar att hoppa och att äta.
   Designmässigt tycker jag nog bäst om Tin-Can. Men som hel karaktär måste jag väl säga Meteor.
Framtida hästnamn

Varning - galet flummigt inlägg skrivet alldeles för sent på kvällen för att innehålla något som går att förstå. Tror jag.
 
 
 
   Just nu har jag ju Ash och Iddy, och de lär jag alltid ha kvar - Ash kommer jag inte kunna sälja även om jag skulle vilja det (won't happen, älskar min Ashiii ♥) och Iddy har varit min dröm så länge, jag tycker fortfarande att han har en av de absolut snyggaste färgerna som finns. Även IRL är jag otroligt svag för hästar med höga strumpor och stora vita tecken i ansiktet, tycker det är så galet snyggt så det finns inte ^^
   Nejmen åter till ämnet, Iddy och Ash kommer jag alltid behålla. Men, som sagt vill jag ha ett sto. Och jag har funderat. Och funderat.
 
   Jag tänker vänta tills hästfunktionen väller över oss och fler hästar dyker upp i Jorvik. Jag funderar fortfarande på om jag en dag kommer köpa det svarta fullblodet, men det får bli för den dagen. Inte än. Jag vill se vad mer som väntar oss.
   Men som namn, jag har som sagt tänkt mig en Angel eller Misty. Nu har jag på sistone sett flera hästar som har namn som börjar på "Pop" (såg en häromdagen som hette Poptop) och då blev jag faktiskt lite tagg på att ha en häst som heter Popstar. Förkortat till Poppy, och då också en hyllning till den ohyggligt långa FanFic jag skrev för några år sedan. Den Finska Hästen i Jorvikstallet har alltid varit Lollipop i mina ögon, Poppy.
 
   Så, Angel-nånting, Nånting-Mist och Popstar. Mys. Det kanske inte händer ändå, men då har man ju lite planer för namn.
 
   Tänkte också vad som skulle kunna hända om jag skaffade ytterligare en hingst/vallack. Dark-nånting har funnits lite i bakhuvudet, det kan kortas till Darko, som är en häst jag träffat på en ridskola. Något med Wild tänker jag inte använda igen. Det är väldigt vanligt, och de flesta kortar även av de namnen till Wille. Det passade inte mig, eftersom det är namnet på min lillebror, så min pålle fick ta namnet Iddy istället. Han har stora skor att fylla, min Wildheart, för den lille b-ponny han är döpt efter har nog lärt halva Sörmland att rida.
 
   Jag tappade ämnet igen. Ja, klockan är över elva, jag borde gå och lägga mig men sånt är tråkigt så här sitter jag istället, yay.
 
   Annars tänkte jag mig en Rock-nånting. Rocky. Enkelt. Förutsägbart. Något som slutar med Magic, kanske. Då kan den kallas vad som helst som är trollkarlsrelaterat. (POTTERHEADS UNITE!)
 
   Går det att döpa en häst till Starshine? Kanske vore något? Eller inte.
 
   Nä, jag borde nog gå och lägga mig innan jag hittar på något dumt. Sov gott, Jorvikbor.
T-shirttävlingen

   Det ska bli jätteroligt då de vinnande bidragen från tävlingen kommer in i spelet! Jag gillade den med pegasus-enhörningen-hästen bäst, det ska bli spännande att se hur alla de här ser ut i spelet :)
Sådär

   Iddyluren är uppe i lvl 8, jag har tjänat en massa JS (fast jag orkade inte pallra mig in i GÅD idag, jag avskyr verkligen tävlingarna där :P) och jag har till och med dragit igenom ett par tävlingar med Ash.
 
   Fundering. Sorterade runt i sadelkammaren, och djurflikarna... det finns plats för en herrans massa djur, om man köper alla husdjur som finns tillgängliga i dagsläget får man ändå plats med dem på en enda sida i sadelkammaren. Därför borde det väl komma fler?
   Jag undrar om det då kommer fler arter, eller om det är dessa tre små skruttar som kommer återkomma med nya färger hela tiden. Det kan bli spännande att se hur det utvecklar sig. Är det kanske en djuraffär som konstrueras i Moorland?
 
   Äh, jag venne, men jag är lite konfunderad.
Prisskåp

   Eller pokalskåp eller vad man ska kalla det. Nejmen jag fick en vision av att liksom, tänk om man kunde få personligt bästa på var och en av sina hästar, så det så att säga blir lite av hästarnas rekord också? Visserligen kan man se sånt i sin lilla meny, men jag skulle tycka det var lite kul om man kunde gå fram till antingen något litet prisskåp eller någon anslagstavla inne i sitt hemstall för att se sina rekord, och sen kunde jag välja mellan att se Ashs rekord på en bana och att se Iddys rekord på en bana och se vilket personligt bästa jag själv har oberoende av häst. Låter det vettigt?
 
   Egentligen är det inget nödvändigt, vissa kanske till och med tycker det är larvigt, men jag funderar på om det skulle vara en rolig detalj. Åtminstone jag blir alltic väldigt glad varje gång jag får personligt bästa på en bana ^^
Wiho

   Lite Wikijobb, har gjort lite förberedelser för nya inlägg på bloggen inom de närmsta dagarna (jag är rätt lat då det kommer till att ta bilder, så jag behöver förbereda mig om det ska bli någon färg alls i inläggen ;) ) och har putsat upp mina ridstövlar här hemma för att langa in dem på vinden nu då jag inte rider längre. Det kändes att mina stallskor var utslitna kan jag säga, sulan var helt platt så det var inte så konstigt att jag har halkat så många gånger den här vintern.
 
   Idag ska jag för ovanlighetens skull göra måndagens blåa uppdrag. Eftersom jag förut har jobbat i stallet på måndagar har jag väldigt sällan gjort de uppdragen, men nu då jag inte gör det längre ska jag jobba upp mitt rykte med A.A.E. :)
 
   I övrigt - Idag ska Iddy komma upp till lvl 8!
8 sidor kvar!

   Åtta sidor till på Wikin och sedan har vi sprängt 500! :'D Nu ska jag sätta mig och försöka utveckla de sidor som bara har ett par meningar på sig för att de ska räknas som en hel sida, för nu vill jag komma över den där stora tröskeln. Det är helt galet hur snabbt Wikin har växt, och det är bra. "Det som inte har en Wiki är inte värt att bry sig om", det är väl ungefär hur man kan översätta bilden jag lade upp för någon vecka sedan. Och det tycker jag är sant, jag älskar att söka efter saker jag vill lära mig mer om och Wikipedia, och alla fandrivna Wikis, är fantastiska källor. Det finns mycket bra info på Wikipedia oavsett vad era lärare må säga, kolla bara att det finns källor längst ner på sidan. Kan säga att jag hade aldrig överlevt skolan utan Wikipedia :P (det bästa var då jag kunde gå igenom både den franska, engelska och svenska wikisidan för en grej, där kunde jag jämföra källor och plocka ut det som var mest trovärdigt - frågan kvarstår fortfarande hur jag förstod den franska sidan, men jag fick ett MVG på den uppgiften så...)
 
   Åhåhå, idag är jag glad.
Dag 3 - Min favoritkaraktär

   Jag fick tänka lite här. Men jag tror faktiskt att Linda är den karaktär jag tycker mest om.
   Jag vet inte riktigt om jag tycker extra mycket om henne för att jag gillar "hennes" spel så mycket, men jag tror att en anledning till att jag gillar henne är att hon precis som jag gillar att läsa. Det kanske låter som en dålig anledning, men som barn, och som vuxen, antar jag också, söker man omedvetet efter folk att identifiera sig med. Linda var en sådan för mig. Hon är en av mycket få karaktärer i hästspel som bär glasögon, dessutom är hon en av ännu färre som är mörkhyad.
   Jag gillar karaktären Linda, jag gillar Lindas design. Jag tycker att hon är en bra karaktär helt enkelt, och jag tycker det är jättekul att vi ser mer av henne i SSO.
Bloglovin', det är bra grejer

   Jag älskar Bloglovin', det är så himla skönt att kunna samla alla bloggar man läser på ett ställe! Synd bara att nya inlägg inte alltid registreras i tid, på ett par av bloggarna jag läser tar det upp till ett dygn innan deras inlägg dyker upp i Bloglovin'.
 
   Jag har 26 SSO-bloggar som jag följer via Bloglovin'. Hur många följer ni?
Houston, we have a problem

   Loggade in nu på kvällen, och det var lite annorlunda. Då flygbilden över Jorvik kommer upp har jag ALDRIG behövt vänta i längre än 10 sekunder. Den här gången tog det dock väldigt mycket längre tid, och först då jag började flaxa runt över Hollow Woods kom jag in. Jag satte fart från Moorland upp mot Mill Hill of Will, men bara några meter utanför Silvergladebyn BLEV JAG DISKAD! Heliga kossa, det har inet hänt på flera månader faktiskt. Oplanerat underhåll tydligen, hm. Aja, jag får hitta på något annat att roa mig med just nu.
Knoppar och manar och svansar och gud vet vad

   Ett sånt här inlägg jag tänkt skriva länge, men glömt bort - blev påmind då jag kikade in på Bella Eastfields blogg.
 
   Jag har ju velat ha in nya "hästfrisyrer" i spelet länge. Och nu finns de, i liten upplaga. Den svarta hästen, den som typ alla nu har, har lite annorlunda man jämfört med Jorvikfullbloden. Den ligger lite på båda sidor och är lite kortare. Charmigt, tycker jag, och rätt snyggt. Svansen tycker jag också ser rätt okej ut.
 
Alicia Starnights häst Black Belladonna, bild lånad från Aliciastarstable.blogg.se
 
   Om man tittar på en häst med knoppar är knopparna riktigt snygga - pannluggen, dock. Ingen pannlugg, utan istället en lite muppad knopp som sitter mellan öronen på hästen. Här vill jag lägga in ett förslag - Att få välja pannlugg själv. Jag tror att knopparna tillsammans med en utsläppt pannlugg skulle kunna vara något otroligt gulligt. Annars kanske SSO-teamet fixar till en knopp i pannluggen så det ser vettigt ut? Isf skulle jag ine ha några klagomål på just den punkten.
   Men, en till negativ sak med knopparna (förutom den failade animationen då hästen blir vattnad eller fodrad), svansen. En klump.
 
Kelly Goldbridge och hennes häst Dangermaster, bild lånad från Starstablecountry.blogg.se
 
   Jätteful tycker jag att svansen är, faktiskt. Så jag hoppas nu då funktionen att byta "frisyr" på hästen kommer, att man kan välja svans, man kan välja manstil och man kan välja pannlugg. Nu tror jag inte att vi kommer ha sån tur, men det är det jag hoppas på.
 
   Annars måste jag säga att jag personligen är rätt nöjd med "basstilen" på mina egna pållar, den passar dem bra. Men i framtiden vore det roligt att variera sig med andra, nya hästar, och då vill man ju gärna kunna anpassa mer.
Hur jag redigerar Wikin

   Ibland då jag inte kan komma på något att göra - asså såna stunder är helt perfekta Wikistunder. In på Wikin och klicka på "Random Page" i menyn. Bästa funktionen någonsin, haha! Jag klickar då på den knappen tills jag hittar en sida som behöver redigeras på något sätt eller kommer på en sida som måste läggas till.
   För jag måste erkänna, kretivitet är något jag inte har mycket av. Jag behöver inspirationskällor för att kunna skriva ;)
Byggställningarna i Moorland

   Jag skrev för ett tag sedan ett inlägg rörande byggställningarna i Moorlandstallet. Så loggade jag in i onsdags och tänkte "nu får de väl ta och ge sig". En TILL byggställning! Woho! Nejmen allvarligt, jag har ridit förbi de där ställningarna hur många gånger som helst och försökt lista ut vad sjutton som ska hända där. Butiker? Möjlighet för oss att byta frisyr på våra hästar? Ett försäljningsstall?
 
   Fast jag tror att de flesta har funderat på samma sak som jag - varför är inte de där byggnissarna och fixar borta vid Baronessans galoppbana? Gudarna ska veta att den behövt ett lyft i typ två år...
 
   Nejmen vad tror ni håller på att hända i Moorland?
Storstädning

   Jag har inte hunnit logga in än idag då jag och resten av familjen har storstädat. Min mamma tror att dammråttorna är ute efter att förgöra mänskligheten så då Mammosaurus Rex sätter igång med golvmoppen är det bara att fort som sjutton försöka ställa i ordning rummet innan hon stryper sin enda dotter under sin vildsinta jakt efter smuts. (Inte alls överdramatiskt, nejnej)
 
   Det postiva med det är att det nu är rent och fint på skrivbordet där jag har datorn, nu ska jag försöka hålla det ett tag. Söndagar är ändå aldrig en dag där man missar något på SSO, det är typ... tre? dagliga uppdrag vilket jag tycker är jättetrist, vill så gärna ha in fler. Söndagar är en tråkig dag överlag, och inte ens SSO kan hålla mig sysselsatt särskilt länge. Iofs ska jag ge mig ut på alla tävlingsbanor för att levla upp Iddy, men ändå.
Dag 2 - Spelet jag gillar minst

   Det är lite svårt. Jag tror faktiskt att det är det sista spelet. Det är visserligen informativt, och drar ihop nästan alla lösa trådar (notera "nästan", känns som att det kommer hända grejer i SSO framöver), men det är väldigt mörkt och jag tycker det är för svårt. Ja, det är väl meningen att det ska vara mörkt, och jag tror inte att spelet funkat så bra som det gör utan det mörker som ligger över det. James blir kidnappad och hjärntvättad, Alex har en grym kraft, Mr Sands vill nästintill förstöra jorden. Mörka grejer kräver ett mörkt spel. Men som jag också sa så tycker jag spelet är för svårt. "HA", kanske ni säger, "vilken fegis", och ja, som sagt så har jag väldigt svårt för spel då man blir jagad och det är egentligen allt man blir i det spelet. Numera kan jag dock spela det utan att få två hjärtstopp i minuten, och jag tycker om spelet, men det är ändå det jag tycker minst om av de fyra.
Kvällar i discot

   På fredag- och lördagkvällar tycker jag det är jättemysigt att hålla sig nära Café Pinta. Jag gillar musiken, jag gillar hur discot fungerar, jag gillar animationen då spelaren rör sig på dansgolvet. Jag tycker det är... lite lugnande. Lite trevligt.
Jag brukar samtidigt alltid ha globalchatten uppe, och bara läsa. Se vad folk håller på med. Själv är jag inte mycket för att chatta, jag känner mig lite obekväm då jag inte chattar med någon jag känner och vet inte riktigt vad jag ska skriva.
 
   Brukar ni vara i Café Pinta då det är disco, eller flyr ni fort som bara den åt andra hållet?
Det går framåt

   Iddy är nu uppe i lvl 7, woho! Gjorde alla tävlingar idag förutom Landons kanintävling och den med det gyllene äpplet, jag avskyr båda två. Gyllene äpplet kan jag göra med Ash visserligen, det funkar, men det är så irriterande då man inte hinner svänga eller hoppa undan.
 
   Ash har faktiskt också gjort Jorviks vägar osäkra idag, jag tog med mig honom på den där muffinsleveransen till Caféet bara för att jag fick lite dåligt samvete över att han stod i stallet och ruttnade. Ja, jag oroar mig seriöst för en dataanimerad häst. Bara langade på ett träns och drog iväg barbacka, hade inte ens bytt hästskor på killarna och ändå var Ash något galet mycket mer lättstyrd än Iddy. Tänk vilken skillnad åtta nivåer gör.
 
   Annars rullar det eller något sånt. Wikin har just nu ca 480 sidor. Det är helt galet. Tjugo till och vi går över 500, inse hur mycket det är egentligen? Stolt är man :D Massa innehåll finns nu och ännu mer ska in, Wikin är låååångt ifrån komplett och varje bidrag betyder massor, oavsett om det är rättning av ett yttepyttelitet stavfel eller en helt ny sida med bilder.
 
Om du gillar att fota i SSO, Star Stable eller Starshine Legacy får du jättegärna hjälpa till att komplettera de sidor som än inte har bilder på Wikin :D
Hjälpavsnitt till Wikin

   Den fantastiska Maria Moondaughter har ett mycket bra hjälpavsnitt till SSO Wiki på sin blogg, som jag absolut rekomenderar om du vill redigera på Wikin men är osäker på hur man gör. Dessutom uppdateras den ibland med nya avsnitt, och jag måste säga att Maria är väldigt duktig på att förklara hur funktionerna fungerar.
 
   Länk till hjälpavsnittet HÄR.
Vi måste stötta upp varandra

   Jag är hela tiden på jakt efter bra SSO-bloggar att läsa. De flesta hittar jag med hjälp av de bloggar jag redan läser. Andra kan jag ibland snubbla över av en lycklig slump.
 
   Jag tror det gör mycket om vi i våra blogginlägg hänvisar till varandra och länkar till andra bloggar. Många blogginlägg lånar inspiration från andra, och då är det lika bra att skriva det från början med en länk till den som skrev om grundidén, bara för att fortsätta hålla samman vårt lilla community. Jag älskar att använda länkar, som ni kanske har märkt. Det har hänt ett par gånger att andra bloggare har hänvisat till mig (ni vet vilka ni är, haha) och det blir jag jätteglad över. Det är jättekul att vara inspirationskälla till andras inlägg. Och vissa saker som andra bloggare har skrivit om kanske jag vill ta upp, och då gör jag det med en hänvisning tillbaka till dem - och förhoppningsvis blir även de glada över att ha skapat en liten debatt.
 
   Så länka på, SSO-bloggarna lever på varandra och jag tror att vi behöver fortsätta göra det. Det är mycket bättre att göra reklam för varandra via länkar på bloggarna än att spamma sönder globalchatten i spelet ^^
Dag 1 - Mitt favoritspel

   Min favorit av de fyra Starshine-spelen är lätt det andra, Hemligheten på Pine Hill. Jag har aldrig varit särskilt duktig på dataspel och på den tiden då jag fick spelen var jag otroligt lättskrämd och halvt dog av skräck medan jag tog mig igenom de tre andra spelen. I det här spelet var det dock ingen stress, man behövde aldrig springa från Dark Cores arbetare eller fly för livet, utan man kunde flumma runt lite. Det passade mig rätt bra, haha!
Dagens Iddy

   Idag har jag gjort alla dagliga förutom typ tre som jag inte orkar ta tag i och Iddy är nu uppe i lvl 6, yaaay! Nu går det dock riktigt trögt att levla uppåt och jag känner att jag kommer vara så galet trött på alla tävlingar om ett par dagar... Men det ska bli skönt då min bruna lille herre är uppe på lvl 15, det är verkligen stor skillnad mellan honom och Ash just nu. Svårt som bara den är det att styra ibland, haha.
 
   Nu får bloggen sova till i morgon, då min bloggutmaning om Starshine Legacy sätter igång :)
Nya hästskor

   Jag hoppas att vi får chansen att smida nya hästskor med Conrad snart, eller att det blir så att man kan köpa bra hästskor. För tillfället har Iddy de jag smitt i uppdragen, eftersom Ash ändå inte är ute på språng för tillfället. Men det vore ändå nice med ett till par som är rätt bra, för jag kommer säkert att glömma bort skorna då jag byter mellan hästarna.
 
   ... att jag ens har tid att filosofera över sånt här.
Fredag idag

   Vilket innebär att det är en perfekt dag för att tjäna in JS. Jag har inte spelat själv idag, däremot har en kamrat fått låna Esme för att få se sig omkring i Moorland. Jag kör som sagt med rejäla reklamkampanjer för att få vänner och bekanta att börja med spelet, vet inte hur bra det går men jag försöker iaf ^^'
 
   Nu har jag påbörjat mitt nya projekt med en bloggutmaning om Starshine Legacy och nu ska jag logga in själv. Iddy ska tränas, Ash ska skötas och pengar ska tjänas.
Bloggutmaning - Starshine Legacy

   Hästfunktionen står för dörren, mitt stall i Moorland har nu två fina hingstar i spiltorna och den stora uppdatering som hägrar framför oss nu är förstås Jorvikstallet. Och Jorvik började med Starshine Legacy, och därför kommer jag under ett antal dagar filosofera över dessa fyra spel, handlingen i dem och allt möjligt runt om dem med hjälp av ytterligare en bloggutmaning jag snickrat ihop. Ni får självklart låna denna utmaning om ni vill, men det uppskattas om ni nämner att det är jag som har gjort den från början!
 
Dag 1 - Mitt favoritspel
Dag 2 - Spelet jag gillar minst
Dag 3 - Min favoritkaraktär
Dag 4 - Min favorithäst
Dag 5 - Favoritplats
Dag 6 - Favorituppdrag
Dag 7 - Favoritnivå
Dag 8 - Den nivå jag gillar minst
Dag 9 - En karaktär jag vill veta mer om
Dag 10 - Mitt favoritsoundtrack
Dag 11 - Min favorittävling
Dag 12 - En plats jag vill återuppsöka
Dag 13 - En karaktär jag är besviken på
Dag 14 - Vad jag tycker om serietidningarna
Dag 15 - Jag och Starshine Legacy
 
   Det börjar i morgon :) Jag gör de här utmaningarna mest för att jag ska ha något att skriva om och för att kunna komma med nya inlägg varje dag, dessutom tycker jag det är jätteroligt att göra dem :D
Antal hästraser i olika stall

   Om vi återgår till intervjun vi fick läsa i tisdags om hästfunktionen fick vi där veta att femton olika hästraser är planerade. Än så länge finns det fem olika stall där hästarna kan komma att finnas - i Fort Pinta, hos Marley, i Firgrove, i Valedale och vid stallet Gyllenbladet.
 
   Grundläggande matematik - tre olika hästraser finns just nu. De tar upp tre olika stall. Om det ska fortsätta på det sättet kommer det sluta med åtminstone femton försäljningsstall runt om i Jorvik. Tror vi på det? Nja, kanske inte.
   Fem försäljningsstall, som sagt. Tre hästar i varje stall. Tre hästRASER i varje stall? Om det blir så täcks alla femton raser som radats upp på hemsidan. Dock stör jag mig lite på att Painthästen är med två gånger, fast med olika färgteckningar... Känns lite onödigt faktiskt, så de får verkligen göra den hästen minnesvärd :P
   Om det nu är så att det verkligen är en ras per försäljningsstall, kanske de större stallen, där Furiosohästarna står, de hästarna kanske byts ut mot hästar man kan köpa? Sju sådana har vi väl, om jag nu inte räknat fel?
   ... jag har verkligen för mycket fritid.
 
   Jag är faktiskt väldigt förvånad över att Arabiskt fullblod inte fanns med på SSO's lista med planerade raser. Dock står det att dessa kommer inom "den närmaste tiden", vilket antagligen innebär att det kommer ännu fler. Något som jag hoppas på är att hästar med modeller som liknar t ex Tin-Cans släpps, då jag väldigt gärna vill ha en grövre häst. Nordsvensk, jag vet inte. En kraftigare häst helt enkelt. Det vore helt otroligt. Jag tror inte att det är omöjligt, någonstans finns väl fortfarande Tin-Cans riggning till modellen och gud vet vad bland alla spelfiler. (Okej, OT, jag gillar att flumma, what to do)
   Kanske vi kan få den berömda Starhästen från Starshine Legacy? Variationer på Starshine? Tvivlar på det, men det vore en fantastisk hyllning till spelen som startade allt.
 
   Jag vill jättegärna höra era funderingar, som alltid, länka gärna till blogginlägg eller kommentera om ni har lust med det :)
Nya hästar åt höger och vänster

   Vart man än vänder sig verkar man se de nya hästarna. I huvudsak den svarta, men också den lite gulbruna pållen med stjärn. Annars har jag nog inte direkt sett fler som jag tänkt på, kanske ytterligare någon häst med knoppar.
 
   Självklart är det här oundvikligt. Jag har ju själv gett efter och köpt mig ytterligare en häst, jag som så länge längtat efter min Iddy. Och jag måste erkänna, det rycker fortfarande lite i fingrarna. Det svarta fullblodet hägrar framför mig, och jag tänker mig hästen som min Misty. I princip all utrustning passar till den svarta hästen, och hårremmen är fantastisk.
   Det som stoppar mig lite är att antagligen 97% av alla som nu fått tillgång till funktionen och valt att köpa sig ytterligare en häst har skaffat just denna svarta skönhet. Visst borde jag väl inte sätta mig på Hipstertåget bara för sakens skull, men hur roligt är det att samma häst syns precis överallt i hela Jorvik?
   Dessutom är hästen dyr. Kommer jag vilja lägga till ett svart sto till min SSO-familj för att senare upptäcka nya hästar som kanske passar mig bättre? Jag är spänd inför Appaloosan och Painthästarna, där jag förväntar mig nya, oväntade färgkombinationer. Den berömda tigererade hästen allra minst. Jag är spänd inför Andalusiern, som i Star Stable var den enda hästen som hade lockig man. Om denna häst dyker upp även denna gång kanske jag hellre vill ha in den i mitt stall? Frågan är om jag kan hålla mig så pass länge.
   Ska den svarta skönheten få bli min Misty? Eller ska jag hålla mig till planen och införskaffa något som mer liknar den mörkbruna hästen med strumpor? Eller blir det något helt oväntat? Kanske inget alls?
 
   Hur ser ni på hästfunktionen? Om ni har skrivit blogginlägg om saken får ni gärna länka dem, annars får ni gärna dela med er i kommentarerna :)
Ny header igen

   Iddy var ju tvungen att få ta lite plats. Headern kommer dock ändras lite, då jag inte är nöjd med bakgrunden. Ganska mycket jag inte är nöjd med egentligen, men jag kände att både Iddy och Ash behövde finnas med där ^^
 
   Nu då headern är färdig ska jag logga in och fortsätta med Iddys träning :)
Lisa

   SPOILERS för de som inte gjort de allra senaste uppdragen!
 
 
   Gårdagens uppdrag var som sagt fantastiska enligt min mening. Men, Lisa ska vara "oskadliggjord" och försvunnen bland Grådaggsbergen... Det lät inte bra. Fråga nummer ett - var farao ligger Grådaggsbergen? Är det en av bergskedjorna i Jorvikområdet, eller är det i området bortom Firgrove?
   Jag hade en fråga nummer två i huvudet, men den försvann. Men det var ju liksom alldeles för mycket info för att sedan bara låta oss invänta nästa del - the spänning is olidlig! Jag vill veta mer!
   Meteor, Starshine och Concorde, Lisa och Anne, kom igen, vi vill så gärna veta mer nu! Hoppas verkligen att det inte är långt kvar tills vi får fortsätta med storyn, för jag håller typ på att spricka av nyfikenhet!
 
 
   (Btw, varför i hela friden har Anne blivit omdöpt till Ann? Asså seriöst, man kan ju inte ändra stavningen på en så viktig karaktärs namn, hon har liksom hetat AnnE i typ sju år, jag stör mig så mycket på det här...)
Wildheart

   Wildheart, mitt vildhjärta, är ett Holländskt varmblod som till vardags kallas Iddy. Namnet kommer från en ponny jag känt IRL, men som nu fått dansa vidare till Trapalanda. Ungefär fem år gammal tänker jag mig, hingst. Snäll men pompös, gillar att visa upp sig. En grymt snygg häst.
 
 
   Ash var mitt förstahandsval, men jag drömde alltid om en brun eller fuxfärgad häst och då chansen kom fick Iddy flytta in i mitt stall, bli en del av min SSO-familj.
 
 
   Namn: Wildheart
   Tilltalsnamn: Iddy
   Namnbetydelse: Wildheart översätts till Vildhjärta. Iddy är en hyllning till Welshponnyn Ideal Kitty som gick bort hösten 2012.
   Född: 2008
   Ras: Holländskt Varmblod
   Lynne: Lugn och vänlig. Älskar uppmärksamhet. Tycker om långa uteritter.
   Level: 15
 
 
Ashdancer

   Askdansaren Ashdancer, eller Ash, som han kallas till vardags, har varit en trogen följeslagare sedan min första dag i Moorland. Sjuårig hingst av rasen Jorvikiskt Varmblod, vaken och alert, tillgiven och glad i att springa. Så ser jag honom.
 
 
 
   Namn: Ashdancer
   Tilltalsnamn: Ash
   Namnbetydelse: Ashdancer översätts till Askdansare. Ash översätts till aska och är även namnet på Pokémon-animens protagonist.
   Ålder: 7
   Ras: Jorvikiskt Varmblod
   Lynne: Tillgiven och framåt. Modig. Tycker inte om sadeln.
   Level: 15
 
Jorvik runt

  Eller åtminstone halva. Wildheart är uppe på lvl 4 nu, men just nu består all träning av allmänt flum. Man glömmer hur svårt det var att börja i spelet med en otränad häst innan man står där igen, och trots bra utrustning finner jag ofta mig själv hängandes över en tagent på tagentbordet då jag försöker svänga. Just nu hinner jag inte mer, men ikväll ska jag fortsätta med träningen, vill att Wildheart ska komma upp i lvl så fort som möjligt.
   Ash har som sagt fått en kortare semester, och det kändes ovant att gå in i hemstallet och se honom stå i en spilta längre bort. Får väl ta och kuta runt lite med honom ikväll bara så jag inte får dåligt samvete över min animerade pålle, haha ^^
Nöjd och glad

   Fantastisk uppdatering! Frisyrerna i den nya skönhetssalongen var faktiskt grymt snygga, uppdragen var otroligt bra och lämnade oss törstande efter mer, snart kommer nya, fina t-shirtar komma till spelet (jättefina var vinnarbidragen, roligt att det blev fler än bara tre!) och Wildheart har äntligen fått flytta in i boxen där jag så länge föreställt mig honom. Jag är liksom... nöjd. Och glad. Plötsligt lite sugen på lasagne, av en outgrundlig anledning. Typ.
 
   Nästa sak alla kommer tjata om är Jorvik. Hästfunktionen lär snart släppas även till de som inte är Lifetime-medlemmar, och då slutar väl några klagomål upp. Åtminstone jag har idag ingenting att klaga på.
 
   Tack SSO ♥
LASAGNE!

   Åhåhå, dagens uppdrag ♥ Först ville jag strypa den där rorsmannen, så som han skulle försena mig hela tiden!
 
   Jag ska inte nämna så mycket om ni nu inte har hunnit göra uppdragen, men dagens monologer, jag dog av skratt! För att inte tala om en lycklig dans, men alltså dagens matglada utomjordingar... Helt fantastiskt!
 
   Sen kanske ni har lyckats gissa er till att en ny häst har tagit plats i mitt stall. Efter att jag och Ash spenderat förmiddagen och en lustig båtresa tillsammans fick min kära skimmel lite semester och nu håller jag på att bekanta mig med min vackra Wildheart. Fler hästar än de här båda tror jag inte att jag behöver för tillfället, så fina de är ♥
 
   Nejmen jag återkommer lite senare igen.
Väkommen hem

   And the stars never shine for the wildhearts
   You've been wandering on your own
   And now you're coming home
Vad tror vi om dagen?

   Det vi alla har väntat på är hästfunktionen. Den har testats i en dag och verkar fungera väldigt bra. Men fungerar den bra nog för att släppas idag? Och om inte, vad får vi istället?
 
   Måste säga att jag är fortfarande oerhört nyfiken på byggställningarna i Moorlandstallet...
Resten av dagen

 Nu är det stalldag för mig, så jag är borta till ungefär halv tio ikväll. Jag tror ändå att ni har fullt upp med att halvt dö av lycka över nyheten om de nya hästarna, eller hur?
 
   Om ni inte har något att göra kan jag ju återigen nämna att det går att läsa lite på min gamla FanFic om man är intresserad av den, länk till den HÄR. Tänkte langa in fler kapitel i morgon.
 
   Annars kan man alltid spåna runt på Wikin, och lägga till info själv om något inte finns med. Jag är som sagt otroligt tacksam för alla bidrag, men vill helst att ni loggar in innan ni redigerar för att hålla koll på vem som gör vad och för att motverka sabotage.
 
   Vi synes, Ödesryttare och Jorvikbor!
Det är som jag har fruktat

   Hästfunktionen stundar och precis det jag var rädd för kommer hända. Jag dock vågar jag inte gå in på det mer just nu, för det kan hända att det inte är så som jag har uppfattat det. Fast jag kanske inte får min WIldheart.
 
   Den gulbruna Morganhästen dock, med en annan manfärg, det skulle lätt kunna bli en av mina nya kompanjoner. Sötis ♥ Jag måste säga att faktumet att deras hovar nu är färgade för att passa hästen bättre, så det inte är en enda hovfärg, det gillar jag. Det är ju mycket mer realistiskt ^^
 
   Fast faktumet att man ska kunna ha åtminstone sex stycken hästar, det hade jag verkligen inte väntat mig! Jag hade antagit att det skulle vara max tre, så nu kan man ju skaffa sig flera drömhästar :) Jag vill ju ha ett svart/mörkbrunt sto... Jag hade ju tänkt döpa henne till Angel, men nu funderar jag på Misty. Beror på vilka kombinationer jag gillar bäst ;) Det kanske slutar med att jag har både en Angel och en Misty?
   Tre Engelska fullblod. Den svarta gillar jag, fast jag väntar med att se någon annan rida den, för att se hur den ser ut med utrustning. Den mörkbruna... Om den inte haft strumpor skulle jag slå till direkt, men jag är lite osäker. Den bruna är söt, men den kommer antagligen inte ta plats i mitt stall.
 
   Jag kan verkligen inte vänta på att få se vilka andra hästar som kommer dyka upp i Jorvik i framtiden. Det ska bli så otroligt spännande, och nu får man verkligen hålla koll efter de olika testryttarna för att få se hästarna i aktion!
Ett mycket bra inlägg

   Jag skulle vilja lyfta fram ett mycket bra blogginlägg som Genevieve Nightbard skrev häromdagen, om bandet vi har till hästarna i SSO. Så läs det väldigt gärna, då det skapar lite tankar runt framtiden.
 
   Länk till inlägget HÄR.
Hej Jorvikbor

   Idag har jag jobbat mellan ett till sex så först nu har jag tid att sätta mig framför datorn igen. Idag har det dessutom varit fantastiskt väder så det är nästan att det tar emot att sitta här nu, hehe.
 
  Första april har ni nog som sagt inte missat att det är idag. SSO har firat detta med lite nya färger på våra hästar ;) Jag tycker det var ett fantastiskt sätt att fira den här dagen på, oväntat och väldigt roligt :)
   Jag tänker faktiskt inte langa in någon bild på de färgglada hästarna, för jag tror ni har sett i princip alla färgkombinationer som finns redan. Nu ska jag logga in och ta hand om Ash :)
Brunt och vitt

   Jag älskar den här outfiten, väldigt simpel men jättesnygg ♥
1 April

   Inte nog med att två totalt åzum människor firar födelsedag idag (Ja, jag är fortfarande Potterfierad och 1 April är varje år först och främst tvillingarna Weasleys födelsedag), idag ska man tydligen försöka undgå att bli lurad.
 
   Kommer SSO försöka dra oss vid näsan idag? Kommer någon bloggare försöka lura skiten ur någon?
 
   Det här kan allt bli en spännande dag.

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.