Chrome Pointer

Hur man ändrar i Starshine Legacy

   Man kan i princip omdesigna hela första episoden av Starshine Legacy, och på förfrågan ska jag visa hur man gör. Det här är mitt sätt att göra saken på, jag tror att alla gör på olika sätt men jag tycker det här är lättast, för att jag själv ska kunna hålla reda på filerna.
 
1. Gå in på hårddisken där du har Starshine Legacy installerat. Jag har det på (C:)-disken på min dator. Jag går alltså in på (C:) -> Program (x86) -> Stabenfeldt -> Starshine Episod 1 -> Data.
   Så här ser det ut för mig.
 
2. Nu ser jag alla spelfiler. Jag letar alltså upp den fil jag vill ändra. Vi säger att jag vill ändra färg på Sabines ridkläder. Då är det rätt logiskt - bläddra ner i listan tills du ser den fil du är ute efter, vilket i mitt fall är SabineBodyRide.
 
3. Jag öppnar den filen i Photoshop genom att högerklicka på den och välja "Öppna med". Det bör fungera i Gimp också, antar jag, men jag är lite tveksam på om det funkar i Paint.
 
4. Sen är det bara att ändra bilden så den blir som jag vill ha den. Jag har en fil sparad som passar för Sabines kläder, så jag monterar in den över den gamla bilden. Annars kan man också rita över kläderna eller ändra färgschemat.
   Det här är Sabines originala kläder...
 
   ... och här är filen jag klistrar in över den.
 
5. Nu ska jag spara bilden. Jag väljer "Spara som", och väljer att spara filen i TGA-format. TGA är nämligen det formatet som de originala spelfilerna är i.
 
6. Då jag väljer att spara i TGA ändras namnet på filen. Där får jag själv ändra så att filen fortfarande heter "SabineBodyRide.TGA". Om filen inte har det namnet kommer det inte fungera.
 
7. Om jag nu försöker spara filen direkt i rätt mapp får jag upp en ruta som säger att jag inte har behörigheter för detta. Därför sparar jag filen i en annan mapp.
 
8. Jag går till den mappen där jag sparade filen. Jag behöver den inte där, så jag klipper ut filen. Sedan går jag direkt tillbaka till mappen där alla spelfiler finns och klistrar in filen. Sedan väljer jag att använda den nya filen för att skriva över den gamla. Om jag har gjort rätt kommer filen synas i spelet. Om jag nu upprepar steg 3 kan jag också se om jag gjort rätt utan att behöva öppna spelet.
 
9. Ta-daa!
   Man kan ändra väldigt mycket i spelet, och det är inte heller överdrivet svårt. Jag tänkte testa att byta ut Starshine mot Meteor, eftersom Meteors kodning finns med i filerna. Det finns de som har gjort om hela spelet till ett snötäckt landskap, då man väl vet vilka funktioner alla filer och animationer har är det bara fantasin som sätter gränserna.
 
   Jag hoppas att det här var till någon hjälp :)


Soppan

känner att jag spammar din blogg med komentarer nu xD i gimp verkar det inte funka ;_; det står ''Öppnande av "C:\Program Files (x86)\Stabenfeldt\Data\Starshine.tga.pxw" misslyckades: Okänd filtyp'' man kan inte ändra till tga :c

Svar: Prova då att ändra administratörsbehörigheten i mappen, högerklicka någonstans i mappen och rota runt inne i "Egenskaper" :) Om det inte funkar så är det väl antagligen så att Gimp inte vill vara med av någon anledning o.o
Esmeralda Silverforce

Soppan

som du kanske redan har märkt så är jag trög, vilken mapp? o_o (fiskminnexD)

Svar: Mappen "data", där alla spelfiler ligger :)
Esmeralda Silverforce

Jamie (Jam) Masternight

Tack för du visade detta :D jag provade, och det funkade :DD men vad fina kläder du gjorde, det var svårt tycker jag xD

Svar: Jag måste säga att jag har inte gjort de själv, jag har hittat de för flera år sedan och vet tyvärr inte vem som gjort varken Khaan eller Sabines kläder :/ Men jag ska allt försöka själv, så jag inte bara lever av andras verk ^^'
Esmeralda Silverforce

Sofia

Hur gör man för att ändra färg på hästen?
Var byter man häst någonstans?

Svar: Om du tittar i min kategori "Hjälpavsnitt" så finns det ett inlägg där jag berättar hur man gör :)
Esmeralda Silverforce

Sofia

Var ska man spara original mallen? Är det bland bilderna eller?

Svar: Den får du spara var du vill, det är inget måste men om man vill ha spelet så som det såg ut från början är det bra att spara originalfilerna :)
Esmeralda Silverforce

Sofia

Jag försöker men det går inte! Jag kommer till data men inte längre...

Svar: Då får du leta runt helt enkelt, det är svårt för min fel eftersom jag inte vet hur din dator ser ut... Om du inte hittar kan du skicka en bild på hur det ser ut på det stadiet så kan jag försöka hjälpa dig vidare :)
Esmeralda Silverforce

Sofia

Okej :)
Då mejlar jag dig

Nellie

När jag har klickat på "Data" så finns bara musiken där, inga andra filer. Vet du vad prblemet kan vara?

Svar: Jag har hört om andra som har haft problemet, men jag tror att det går att lösa - är dock väldigt osäker på hur. Prova att högerklicka i mappen, kolla "Egenskaper" och se om du kanske lyckas hitta något som hjälper dig att få tillgång till de dolda filerna.
Esmeralda Silverforce

Fripp

det kommer bara nya musik filer när jag klickar på egenskaper och klickar på dolt :(

Tove

Har gjort det med egenskaper och välja dolt för fick också bara upp musik men för mig hände det ingen ting :/

Alva Lionrock

När man har bytt, kan man byta tillbaka till de vanliga grejerna då?

Svar: Yes, så länge som man sparar originalfilerna nånstans!
Esmeralda Silverforce

Ingrid Rainstorm

Esme jag har en fråga, min Mamma har köpt ett starshine legacy spel till mig, men vart kan man spela de? Min dator har ingen sån grej till skivan. Kan man spela på ex-box elr något sånt ist?

/Ingird

Svar: SSL fungerar enbart till PC!
Esmeralda Silverforce

Sigrid Winterdotter

Fick SSL-filerna av en kompis och nu ska jag öva på att omtexturera, haha :D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.