Chrome Pointer

En häst, en häst, mitt kungarike för en häst!

   Camelot. Vet ni vad det är? Det hoppas jag verkligen att ni gör.
   För er som inte vet vad det är så är Camelot en del av myten om Kung Arthur. Camelot är hans kungarike. Så.
 
   Varför ska jag nu dra upp Camelot? Jo, för det känns som att Valedale är inspirerad av denna gamla myt. Avalon, t ex.
   Avalon var i myten en mystisk ö där Arthur, dödligt sårad, ska ha gått in i en slags sömn innan han åter vaknar för att ta över sitt rike. Typ. Här är han en allvetande druid istället för en ö. Han är lite mysko också, så jag känner lite att han är Merlin-figuren i SSO's egna legend.
 
   Elizabeth Sunbeam. Hon påminner mig om Damen i sjön. Arthur drog visserligen ett svärd ur en sten, men det berömda svärdet Excalibur fick han av Damen i sjön, från den sjö där Avalon låg.
 
   Bakom Elizabeth's hus ligger Aideens Rustkammare, druidernas egen affär. En rustkammare, passande för ett medeltida tema. Inte nog med det, killen som driver affären heter Merlin, och om ni inte vet vem Merlin är kan man inte snacka om allmänbildning.
 
   Jag vet inte om Valedale från början var inspirerat av Camelot-myten, för det fanns inga tecken från början som var så klara som de är idag. Jag har alltid älskat myter och legender och redan första gången jag kom till byn i Höstryttaren tänkte jag mig "medeltida legend", men det var först då Avalon dök upp som jag såg det större sambandet.
   Valedale ligger avlägset, dess tema är keltiska figurer (se Valedales Deluxe-set), det finns druider i området, Elizabeth har magiska stenar på sin bakgård, Avalon odlar magiska örter och ett mystiskt område knappt ingen har sett ligger intill det. Yup, Den Gömda Dinosauriens Dal. Nu känns det ju bra att jag jämför en mytologisk ö med en dinosauriedal, men ni fattar poängen. Jag känner att Claire också är en del av det här, eftersom hennes namn betyder "klar", "ljus" eller "berömd", vilket egentligen pekar mer på legenden om den store Kung Arthur. Sen kanske det är en slump, det vet ju inte jag, men jag gillar att se henne som en del av saken.
   Valedalebyn, så som jag först lärde känna den. På ungefär samma ställe där jag stod då jag fotade den här bilden ligger nu portalen till den hemliga gläntan.
 
   Så jag är himla nyfiken om hintarna om Camelot-legenden slutar här, eller om den kommer dras längre. Jag som älskar mytologi vill förstås ha mer, men man får ju se vad som händer.
 


Maria Moondaughter

Oo, det vore häftigt i fall det var så. :D Druiderna känns ju väldigt keltiskt inspirerade och personligen tycker jag Jorvik ibland påminner lite om Storbritannien...

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.