Chrome Pointer

Nämen, en teaser!

   Star Stable har legat lågt på sociala medier sedan Jorvik City, men idag! Idag släpptes en teaser!
 
 
   Texten som tillhörde har jag själv översatt här: "SENASTE NYTT! Kallterna har rapporterat att de har sett en mystisk häst i Dinodalen på sistone. Tydligen försvann den direkt efter att de berättat det här för oss, men ryktet säger att den här hästen snart kommer till Jorvik..."
 
   HÄSTTEASER säger jag glatt, FÖRSTA APRIL vrålar en drös andra. Vore det dock inte riktigt elakt att visa något sånt här i Första April-syfte? Det är dessutom i morgon, och skulle de verkligen vilja spoila? Dessutom gjorde de ju en häst förra året, kanske är lite overkill att göra det två år i rad... Hur som helst ska det bli jättespännade att se vad som händer i morgon! För er som inte varit med så länge så händer något i spelet varje år på Första April. De grejer jag minns är att ett år lurades via att alla NPC's i spelet skulle bytas ut till Barney, Carney och Marley, ett år var spelet kolsvart då man loggade in och det sades att man skulle bli bannad för evigt om man försöket göra uppdrag med lampor eller facklor och förra året stod King Kongs kusin SuperShiren i Fort Pinta - that is, en fullkomligt enorm Shirehäst som gick att köpa om man var på level 1205 eller något sånt.
 
   Tillbaka till ämnet, bilden! Man ser ju en liten häst vid skelettet, precis bakom huvudet. jag har sett många gissningar på hästar, bland dem Finnhäst, Haflinger, Gotlandsruss och uppdaterad fjording. Det är ju svårt att se exakt vilken färg hästen har, mer än att den verkar rätt ljus... men det ska bli spännande att se vad det är, jag tror inte det är ett skämt!
Märkesbutiker

   Jollister i Governor's Fall
 
   Nu vet man ju inte vad som händer med butiker framöver för det har ju knappt släppts några kläder i år, men jag hoppas lite på att Jorvik får olika klädmärken med egna butiker. Jovisst, om man ser på deras beskrivningar tillhör många kläder redan specifika märken - men det vore kul om man verkligen kunde se när en viss uppsättning kläder tillhör en viss kedja, typ Jollister. Om det skulle vara via loggor eller via genomgående teman vet jag inte - men jag tror det kunde vara kul!
 
   Har ni några tankar om saken?
Soul Rider HQ

   Dåså, då ska vi börja täcka det stora hus jag byggde i The Sims 4 väldigt nyligen! Det här kommer delas upp i flera olika delar för att jag ska kunna beskriva mer ingåede hur jag har tänkt kring bygget.
 
   Utsidan av huset, som jag visat här på bloggen tidigare
 
   Huset som Lisa, Linda, Anne och Alex delar på är byggt som högkvarter och samlingsplats för druider innan de tog över det. Arkitekturen är väldigt lik den man ser både på Avalons och Elizabeth Sunbeams hus och även efter inflyttning har tjejerna bevarat mycket från äldre tider (förutom i sina egna rum, som de renoverat efter egen smak).
Huset är byggt i trä och eftersom Jorviks Urträd är mycket viktiga för druiderna är träd även ett genomgående tema i huset. Växter och blommor finns i nästan varje rum och grenar från Urträden gror på flera håll och utgör också en designinspiration.
 
   Tjejerna har lyckats hålla husets öppna utrymmen rätt "öppna" utan att kasta in egna grejer, men Alex kan lämpa av stora lådor här och var ibland vilket driver Anne till vansinne medan Linda och Lisa mest kliver över det skräp som Alex kan ha lämnat efter sig.
 
   Den stora hallen erbjuder fin förvaring, och det är lätt att komma förbi även då Alex släpat in konstiga grejer. Vardagsrummet ryns tvärs över korridoren.
 
   Den långa korridoren leder till köket om man svänger till höger, och till det stora badrummet om man svänger till höger. Det finns inte en chans att Anne skulle bo i ett hus utan ett stort badkar!  Det finns dock ett till badrum i huset, eftersom de andra tre inte pallar med att vänta på att Anne ska göra sig klar på mornarna.
 
    Ytterdörren sedd till vänster, dörren i slutet av koridoren leder till det stora badrummet.
 
   Badrummen har båda två tegelväggar och stengolv. Det här badrummet renoverades lagom till att tjejerna flyttade in och är därmed lite modernare än det andra i huset. Eftersom husgrunden är rätt hög och fönstren har fönsterluckor har de inga gardiner inne i badrummen - de skulle ändå bli fuktiga i värmen.
 
   En upplyst spegel hänger på väggen ovanför badkaret
 
   Badrummet i en annan vinkel, dörren precis utanför bild till vänster
 
   Nästa gång vi kikar in i huset tittar vi på mer av nedervåningen!
Spotifyyyyy!

   Idag fick en gammal uppdragskedja en uppdatering, och den kommer jag skriva om först i helgen då jag har spelat igenom den. Just nu gäller två andra saker.
 
   Dels blev Star Stable Greenlighted på Steam under min bloggpaus! Har ju helt glömt att säga det här efter att jag kom igång igen. Det är ju asgrymt, men det kommer nog dröja lite innan det sker eftersom mycket förberedelser behöver göras.
 
   Den andra grejen är att Star Stable nu finns på Spotify! Hur grymt? Alla soundtracks gjorda av företaget Sergeant Tom finns med, och det innefattar allt förutom Skördebygden. Och då jag säger allt menar jag ALLT, asså killarna bakom Sergeant Tom har till och med gjort musiken för Starshine Legacy för tolv år sen! De är två riktiga legender och dessutom är de sjukt trevliga. Enda sedan Dinodalen släpptes har jag varit astaggad inför varje nytt område för att få höra vad de komponerat den här gången!
   Alla spår har dessutom fått helt nya namn - typ Eponas main theme har döpts om till The Epicness of Epona, temat vid Aideen's Plaza heter Where the Ancient Harp Was Found, Silverglades main theme heter Welcome to Jorvik och Kallternas musik heter nu The Mysterious People of the Forgotten Legends - epicness deluxe! Det är alltså bara att söka på Star Stable på Spotify och ett tips är att följa dem för att fortsatt hålla koll på nya grejer. Så nice!
 
   Annars har jag inte så mycket att komma med. Jag har faktiskt gjort första delen av uppdragen med Jamie Olivetree i New Hillcrest så nu håller jag på med hennes rykte för att få köpa de gulliga grejerna i hennes butik. Jag vill ju ha de söta grejerna till sadelväskan!
Nya sadelväskor

   Butiken vid Aideen's Plaza
 
   Tillsammans med Jorvik City kom ju nya sadelväskor. Jag gillar dem verkligen! Det enda är att de skulle behöva sadlar att matcha till. De är snygga, men lite för glansiga för de flesta sadlarna i spelet idag. Kul att sadelväskorna fick en liten remake though!
Ledsen dator = mindre spel

   Min dator avskyr SSO just nu. Spelet laggar sönder och jag får nätverksfel åt höger och vänster. Jag är säker på att det beror på just datorn, för den har stora problem med prestanda just nu. Jag är ju dock på jakt efter ny och jag räknar med att jag har köpt en ny inom två månader. Just för att jag ska bo borta i ett par veckor är det dock ingen vits att börja köpa in grejer nu.
 
   Lustigt nog fungerar The Sims 4 väldigt fint på datorn ändå! Eller ja, inte då jag försöker spela in på video, det uppskattas inte av den här burken, haha. Men, just för att jag typ inte kan spela SSO så sitter jag istället och bygger SSO-grejer i The Sims, och jag tänkte att jag nu skulle dela med mig av vilka expansioner jag har idag. Det är många fler än sist jag visade vilka jag hade!
 
 
   Jag spelar fortfarande enbart för att bygga, och det finns ju massor av fina smågrejer i alla pack. Det enda jag inte har köpt är det där konstiga Halloweenpacket - jag tycker faktiskt inte det är värt en hundring. Sen kommer det ju ett bowlingpack i morgon, men jag är osäker på om det är värt pengarna. Ska kika på vilka föremål som kommer med det, men jag tror inte det är något som jag kommer känna att jag inte kan spela utan.
 
   Jag hade tänkt börja spela in speedbuild lite smått, men jag behöver verkligen en ny dator för det. Men aja, det händer förr eller senare!
Madam Asp

   Esme efter sin första shoppingrunda då Jorvik City öppnat
 
   En av mina favoritbutiker i hela spelet är Madam Asp. Inte för att det finns flest grejer där, för det gör det ju självklart inte, men jag älskar att det äntligen kommit en exklusiv butik med ridklder! Vår karaktär är ju en ridtjej och riktigt fina ridkläder är för mig ett måste. Jag hoppas att det kommer massor med fina saker i den butiken framöver - snygga tävlingshjälmar, vita tävlingsridbyxor, fler fancy blusar och ännu fler supershiny stövlar.
 
   Den riktiga Madam Asp är ju en 3D-artist på Star Stable. Hon är sanslöst grym på att designa kläder till spelet! Jag tycker det är kul med Easter Eggs som det här, att hennes namn användes i spelet för det här syftet.
Det där bygget ni vet...

   Jag började med det här för ett tag sedan och pallade inte ta itu med labyrinten i trädgården, men nu är det klart! Labyrinten är nästan precis densamma som i spelet, jag har suttit och tittat på både bild och film för att få det så bra jag kunde på det begränsade utrymmet. Jag försökte spela in en speedbuild på bygget, men min dator är hemskt ledsen just nu och pallade inte med efter att jag kommit typ halvvägs. Jag är på jakt efter ny dator, men eftersom jag ska bort kommer det dröja innan jag har möjlighet att ta itu med det på allvar.
 
   Hur som helst, Pine Hill! Jag kommer visa mer en annan dag, men såhär ser det ut vid första anblicken. Går redan nu att ladda ner från Galleriet i The Sims 4!
 
   Om någon inte minns vad Pine Hill är för något är det den herrgård som Mr Sands äger i både Starshine Legacy och Star Stable: Vinterryttaren!
 
 
Detaljrikedom

   En sak jag tjatat om med Jorvik City är dess detaljrikedom. Jag kan fortfarande inte begripa hur folk kan klaga över staden - Jorvik City är en viktig del av Jorvik (stora delar av Starshine Legacy samt HELA Star Academy utspelade sig ju här) och jag ser så mycket fram emot då det kommer fler uppdrag där vi får veta mer om hur viktig staden är för ön!
   Men detaljer. Detaljer. Både då det kommer till karaktärer och mindre delar!
 
   Den här lilla gruppen som taggar till för något är intressanta - står de och gastar om miljöförstöring, vem som ska vinna nästa parlamentsval eller om glass från 50-talet?
 
   Känns som att det här fiket är populärt - och man blir glad över de nya NPC's som syns här! Tråkigt bara att det är en salig blandning av både gamla och nya NPC's, men jag tycker det är riktigt kul med "Waldo" där borta till höger. Mörkhyade pojkar/män är inte jättevanligt på Jorvik och jag undrar om den där killen inte är den enda i sitt slag?
 
   Här går det hett till, men det är skönt att se att det inte bara är de borta i Moorland som har problem med byggubbar! Först tänkte jag spontant att det här var en GED-gubbe, men sen insåg jag att han nog bara är en vanlig trafiknisse eftersom han inte har grön rock.
 
   Stopp va! Jag gillar den här roadblockern, kul att han reagerar då man går fram till honom!
 
   Det här är också en nice roadblock, man ser ju att staden fortsätter men det blir ändå en rätt naturlig grej att vända om trots att man vill utforska mer.
 
   Dramatiska killar här, men också en snygg grej!
 
   Det som självklart måste nämnas är ju vägbommarna - jag gillar verkligen att de är öppna men stängs då man går nära dem! Det är en jättefin detalj som bidrar till att ge liv åt staden.
Inte som tänkt, men...

   Jag sa ju att jag skulle dela med mig av ett SSO-bygge från The Sims 4 - and so be it! Dock är det här inte det bygge jag tänkt visa, utan jag måste jobba mer på det först. Jag kommer dela upp det här huset i olika inlägg spridda över flera dagar, för det är väldigt, väldigt mycket detaljer här och jag vill kunna visa allt utan att inlägget blir fem mil långt med bilder, haha. Om ni vill se bilderna i förväg kommer jag börja posta dem en och en på min design-Insta @designbyesme.
 
   Välkommen till Soul Rider HQ! Inspirerat av arkitekturen som Aideens Beskyddare favoriserar har Lisa, Linda Alex och Anne flyttat ihop i en mindre herrgård som erbjuder ett kök, ett stort vardagsrum, ett överfyllt bibliotek, två badrum, ett rum för var och en av tjejerna samt ett litet extra uthus med Soul Rider-grejer plus ett eget litet observatorium.
   Finns tillgängligt i galleriet just nu genom att söka på mitt EA-ID Monokerus!
 
 
Inte där än

   Lily och hästen Epona
 
   Jag har inte spelat klart Horsez: Ranch Rescue än, men trots många "brister" är jag lite imponerad av spelet. Det har en speciell grafikstil som ibland kan vara lite skum, men ofta är den väldigt effektfull. Blir bara lite trött på de där hemska posteffekterna som dyker upp här så som i typ Springdale och SSO. Posteffekter är bara till problem och saker och ting ser ut som att de typ är radioaktiva, inte nice...
Kan ni göra mig en tjänst?

   Jag kommer vara borta hela dagen (jag ska träffa ett lejon (eller bara en väldigt stor katt)) men jag skulle gärna vilja att ni gjorde en grej. Klicka HÄR och läs det väldigt genomtänkta blogginlägget Cecilia Gladefield har skrivit om vårt community just nu.
 
 
   Jag vet inte hur sent jag kommer hem ikväll, men om jag kommer hem inom rimlig tid hade jag tänkt dela med mig av ett SSO-bygge jag gjort i The Sims som nog kan vara intresse för många av er. Stay tuned!
 
   Esme och Alomomola
Spiritual connection

   Esme och Harry
 
   Just nu känner jag en spiritual connection till Hälsoinspektör Harry. Vi är typ lika paranoida båda två.
Vad jag kan se...

   ...i mina bildmappar så har jag inte delat med mig av just de här bilderna än, så ni får dem här.
 
   Tre bilder från då jag byggde Valedale i The Sims 4! Det var ett kul bygge. Jag håller på med ett annat bygge i SSO-tema just nu, men jag vågar inte lova om det blir klart inom en rimlig framtid.
    Avalons vardagsrum
 
   Huset bredvid Avalons - det fanns inte plats för varken championat eller stall på den sidan bron.
 
   Elizabeths hus
 
  Om någon är intresserad och har missat det så har jag spelat in en kort video så att man kan se hur hela bygget ser ut:
 
 
   Jag byggde ju det här i princip direkt då jag köpte The Sims så jag var allt annat än en erfaren byggare. Kanske skulle prova på en remake någon dag, nu då jag också har fler pack att leka med!
Köpfrenzy

   Jag passar på att köpa en massa The Sims-pack innan det är dags att deklarera och jag känner mig fattig igen. Jag har ju köpt några spel på Steam som jag inte har testat än heller, men lusten för det finns inte riktigt just nu. Då jag har tid, lust och ork, då tusan! Sen ska jag leta ny dator också. Jag ska bara räkna ut hur mycket jag måste skatta i deklarationen - jag skattar lite som egen företagare och de pengarna har jag inte rört på flera år, så de kommer jag nu använda för att köpa mig en ny gamingdator.
 
   En sak som jag lite missat eftersom jag inte bloggat ordentligt på någon/ett par veckor är att jag kommer vara borta ett par veckor i april. En bekant till mig reser bort så jag flyttar in i hennes lägenhet och är kattvakt tills hon är tillbaka igen. Jag kommer ha begränsad tillgång till dator under den tiden just för att jag bara kommer ha med mig min stackars laptop, men jag ska försöka förbereda lite i förväg. Att schemalägga två videor i veckan på YouTube borde väl till och med jag klara av just nu! Saker blir ju lite som de blir eftersom jag inte mår bra, men jag har ju ändå inte mycket att skriva om. Nu har det ju varit en lugn vår på Star Stable så det är ju bara en tidsfråga innan karusellen med nya hästar, något större uppdrag och möjligen också någon funktion dyker upp. Till det hoppas jag att jag får mer energi så att jag kan skriva - just för att skrivandet är inte bara en viktig del av min vardag, utan också vem jag är. Skrivande är viktigt för mig!
 
   Det magiska Abzû
Vad man orkar lägga energi på

   Igår var det ju uppdatering och det var dags för Jorvik City Fashion Week igen. Det här året har vi knappt fått kläder och utrustning medan vi fick det bokstavligt talat varje vecka förra året. Jag kan tycka det som gäller är "lagom är bäst", så jag hade hellre sett att det var någon gång i månaden eller varannan vecka, tycker det var lite mycket förra året och lite för lite nu... Men det som kom igår tyckte jag var väldigt fint! ÄLSKAR "Conversen", så snygga! Hade hoppats på hästutrustning som matchade men jaja, man kan väl inte få allt.
 
   Men det som folk lade energi på var spelets laddningsskärm! Hur vågar SSO ta bort den röda katten på den rosa bakgrunden som varit där i fem år?! Newsflash - det var väl just därför att den var fem år gammal som den försvann! Jag gråter inte över katten, den sitter väl och käkar strömming i SIlverglades rådshus eller något, däremot tycker jag det är kul att det nu faktiskt ser ut som att man håller på att ta sig in i ett hästspel! Och att skärmen ska ändras med årstiderna är också trevligt. Men återigen, kan inte begripa att folk ska klaga bara för att klaga. Communityt är så negativt just nu och det är som att många bara letar saker att kasta dynga på. Ugh.
 
   Nu spelade jag btw inte något förra veckan, men jag måste prata om rengbågshusdjuret man fick av Chaun! ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR! Tack till tusen SSO, mer såna där "knäppa" grejer att samla på!
Nytt The Sims 4-pack

   Sedan min ofrivilliga bloggpaus startade har jag gått helt crazy bananas på The Sims-pack och har köpt på mig alla förutom bara ett par stycken. Jag är en sån där som vill ha alla valbara alternativ då jag sitter och bygger grejer, så det finns inte riktigt på kartan att jag inte skulle införskaffa allt. Nu då jag räknat på vad jag faktiskt tjänade på min YouTube-kanal förra året känner jag att det är helt chill att även köpa de som jag än så länge har låtit vara.
 
   Tillbaka till ämnet i sig, idag släpptes trailern på ett nytt Game Pack. Jag har varit taggad på vad The Sims skulle hitta på härnäst efter Vampyrpacket, som var sjukt bra, men jag blev lite besviken över att det var ett bowlingpack. Då jag såg teasern igår gissade jag att det skulle vara något slags sportbars-pack, men att det enbart handlar om bowling känns lite... fattigt. Det syntes heller inte några coola föremål som jag kände att jag ville ha, åtminstone inget som passar de byggstilar jag föredrar. Blir ändå spännande att se exakt vilka föremål som kommer i packet, det kanske blir något jag vill ha ändå!
 
Senaste videoserien

   Jag har lite problem med tidsbrist utöver allt annat som händer i dagsläget, men här har ni en video!
 
Dag 2 på Tekniska Museet

   Igår var det alltså den andra och avslutande dagen på Tekniska Museets MegaHelg! Det var en riktigt rolig helg, men det är också väldigt utmattande att jobba på event och jag gick och lade mig och somnade redan klockan 9 igår kväll.
 
   Precis som i lördags så fick man testa workshops där man kunde bygga ett eget race i Star Stables egen spelmotor, där man kunde få texturera egna Mustanger samt designa egna husdjur. Det kändes som att det inte var så mycket folk, men jag tror nog att väldigt många hann vandra runt och titta på allting under helgen. Igår var en extra teammedlem med inne i rummet också, så jag tror det fanns ännu mer chans att få svar på frågor. Det är en sån otrolig möjlighet för spelintresserade att få se hur det går till bakom kulisserna och som jag nämnt förut är det nästan omöjligt att förstå hur mycket arbete som går in i en sån här produkt utan att ha sett det med egna ögon. Det var många som testade som aldrig ens hört om Star Stable förr men som ändå tyckte själva processen var jätterolig! Till och med Game Master Karoline, som egentligen jobbar med att göra uppdrag och nya tävlingar, fick testa på att måla en egen häst för första gången någonsin. Jag tycker att hon gjorde ett fint jobb!
   GM Karolines häst - ni kan se nästintill alla helgens hästar i Star Stables senaste album på deras Facebooksida! (Den svenska sidan alltså)
 
   Det hela har varit intensivt men otroligt roligt. Jag älskar att jobba på event och skulle gärna göra det varje helg om jag fick chansen, trots att jag är så trött så jag bara vill gräva ner mig då allt är ihoppackat, haha. Ni skulle ha sett igår då vi packade ihop allting för att dra tillbaka det till SSO-kontoret, vi satt på hög på varandra i en taxi balanserandes datorskärmar i knäna och funderade på om det var värt att sova på soffan på SSOHQ för att slippa behöva gå ut igen... plus att en av hissarna upp till HQ hoppade till på vägen så jag som tagit en tidigare hiss med massa packning hörde ett halvt dödsvrål från några stackars Game Masters. Det är farligt att jobba med datorspel! (Bara ibland)
 
   Jag är fortfarande övertrött för jag behöver lång tid på mig att återhämta mig efter intensiva perioder, men nu vet ni vad som har hänt i SSO-väg i vilket fall!
Dag 1 på Tekniska Museet

   Jag kom hem för bara en stund sen. Hela dagen har spenderats på Tekniska Museet i Stockholm där Star Stalbe är en del av eventet MegaHelg. Som jag sa i mitt sneaste inlägg är det här ett LITET event, men roligt är det ändå!
 
   Star Stable har under hela dagen haft workshops med en Game Designer, en 3D Artist och en Concept Artist. Tillsammans med dem har man fått bygga ett lopp i SSO's spelmotor, måla textur (alltså päls) på en Mustang och rita konceptskisser på husdjur. Jag har inte haft så mycket tid att titta på allt men det såg ut som att alla hade roligt och det hela verkade uppskattas massor! Matilda kom förbi en kort sväng också men tyvärr har hon inte möjlighet att komma i morgon.
   Vi kommer vara där även i morgon mellan 13.00-17.00 och antalet platser i workshoparna är begränsade. Idag var det dock så lugnt med folk att det alltid fanns plats att titta på även om man inte fått plats i en workshop, så man kan lära sig mycket ändå! Det är också spännande för många att se att man faktiskt kan jobba med såna här kreativa saker - så som Vira (Lead Concept Artist som varit på eventet idag och även är där i morgon) sa till mig då vi var på väg hem så var det många som inte riktigt förstod att hans jobb verkligen går ut på att sitta och rita och vara kreativ hela dagarna. Det finns många drömjobb inom gaming!
 
   Jag har inte direkt fotat några bilder därifrån men jag har ett par bilder från dagen uppe på min Insta-snapchat-grej-som-jag-aldrig-minns-vad-den-heter. Instasnap. Jag tror vi kommer vara några fler som har ordning på det hela i morgon så då kanske det finns tid för sånt!
Tekniska museet i helgen

   Känns som att det var åratal sen jag skrev här, just för att jag är så van vid daglig bloggning. Jag lever och andas (knappt). Varit en jobbig vecka med läkarbesök och planering för vidare utredning av mitt mående för min del och dessutom åkte min mamma in på sjukhus och fick stanna där över natten, så det var mycket grejer på en gång.
 
   I helgen är det MegaHelg med temat spel på Tekniska Museet! Star Stable har bjudits in för en liten workshop (OBS, verkligen LITEN) och jag kommer vara på plats för att hjälpa till. Det här är alltså inte ett SSO-event, men delar från SSO-teamet finns på plats under eftermiddagen på både lördag och söndag. Värt att nämna är att inträdet kostar, så det är inte bara att spurta in heller, och mer info finns på Tekniska Museets hemsida. Det lär bli mycket folk men det ska också finnas mycket olika grejer att titta på vad jag förstått!
   Som förtydligande missar man inget superexklusivt om man inte kan komma, det kommer inte delas ut Star Coins så det behöver ingen börja bråka om, haha.
 
   Om ni kommer till Tekniska i helgen kanske vi ses där, annars ska jag försöka dyka in här då jag kan. Jag kommer förstås berätta om vad som händer på museet så att ni som inte kommer dit kan se så mycket som möjligt! (Tror dock inte kameror är tillåtna)
Hallå där!

   Mitt huvud är just nu i fullkomligt kaos och det är mest därför jag hållt mig undan från blogg. Igår var jag med om mitt första migränanfall bland annat. 0/5 toasters, inte att rekommendera. Tack och lov är jag en sån där tokigt överkänslig människa så jag är lika känslig för smärtstillande som jag är för smärta så efter att ha sovrit större delen av dagen och väntat på att Ipren/Alvedon skulle kicka in så var jag typ en fungerande människa igen. Var ju dock svinläskigt att inte veta vad det var, jag trodde jag var magsjuk först och begrep inte varför huvudet svajade som om man satt i en roddbåt ute i en tornado...
 
   Nejmen i vilket fall, summan av kardemumman är att jag fortfarande mår riktigt dåligt och jag har fortsatt inbokade läkartider för att få hjälp med mitt mående. Jag är omotiverad till allt och det finns just nu väldigt få saker jag tycker är kul alls, så jag har inget att komma med här heller. Jag fortsätter kasta upp grejer på min Instagram just för att jag har bilder liggande och det är enkelt, men jag har inget att skriva om. Jag gör inte mycket relaterat till spel alls, så bloggen kommer få en vila och jag får hoppa in då jag gör något spelrelaterat, helt enkelt.
 
   Tips: undvik depressioner, de är inte snälla. Hare bra så länge!
Minns ni förra veckan?

   Då jag pratade om atityd i communityt mot varandra och mot teamet? Det är rätt lugnt bland alla svenskar nu (troligen mest för att det finns absolut noll att prata om), men övriga communityn är i uppror. Så mycket ilska har jag inte sett på länge och jag blir bara ledsen och pallar inte med att kolla på vad andra tycker. Jag är själv riktigt uppgiven över att det ska behöva gå ÅR mellan varje huvudstory - jag försöker hålla modet uppe, men det är svintrist. Och jag är tydligen inte ensam, för nu har väldigt många spelare gett upp på att snällt vänta på uppdragen och nu står de verkligen och bankar på SSO's dörrar och skriker efter huvudstory. Skriker. Ilsket. Det ser otroligt otrevligt ut, men jag förstår verkligen reaktionen trots att jag inte tycker den är trevlig.
 
   Hela stämningen känns jättetråkig just nu. Blä. Och det måste ju förstås finnas en anledning till att de här uppdragen som är så otroligt efterlängtade dröjer så länge, men man orkar bara vänta så länge. Det tar tid, ja - men det ska inte behöva ta ett år mellan varje del av det som spelet faktiskt står för.
 
 
 
   Gällande dagens hästar var ingen av dem riktigt i min smak åtminstone idag. Jag brukar ofta ändra mig efter några veckor och bli sugen på hästarna ändå - men inte idag.
 
 
 
   Bara så ni vet kommer aktiviteten troligen vara låg här i åtminstone ett par dagar pga personliga anledningar. Livet är inte väldigt ljust just nu :(
Mysteriet med de teleporterande hönsen

   "Hallå, hönan! Ja, du med fjädrar! Du kan teleportera dig själv! Hur gör man? Hur gör man? BERÄTTA HUR MAN GÖÖÖÖÖÖÖÖR!"
 
 
   Klicka på miniatyren nedan för att se bilden i större format
 
Ligger lågt idag med

   Jag har så mycket annat att fokusera på idag så det blir bloggvila - om jag nu inte hinner klart med redigeringen jag påbörjade igår! Ska dock iväg på lite grejer efter jobbet så jag kommer hem sent.
   Men i morgon är det uppdatering, det kan ju bli intressant!
 
   Bild från det älskade Abzû
Äventyr

   Penny påväg bort mot Dinodalen med liftare
 
   Det kom ju nya uppdrag förra veckan, men jag känner inget driv till att göra dem just nu. Om jag gör dem nu sitter jag ändå tre dagar senare och har inget att se fram emot i spelet, så jag låter det vara. Jag loggar egentligen bara in på Esme för att göra Hästmarknaden just nu och känner inget sug efter att göra något annat. Jag har ju gjort det mesta och lite till... Hur många gånger har man inte gjort alla lopp och dagliga uppdrag i spelet liksom? Tänk att det för ett par år sedan tog 21 dagar att levla en häst till level 15 och jag hann nog skaffa mig minst tio hästar innan det ändrades på, så förstå hur många gånger jag hunnit tävla loppen bara innan dess...
   Jag sparar alltså Jamie Olivetree till senare (men det ska bli kul att göra uppdragen och grejerna i hennes butiker är fina) och hoppas på att det kommer fler äventyr snart så att jag har lite att göra då jag loggar in.
 
   Därmed har jag inte mycket att skriva om heller, men jag kanske kan väga upp det med lite nya bilder istället. Efter en lång dipp har jag lite motivation till Photoshop igen, vilket synts här de senaste dagarna. Vi får se vad som kan knåpas ihop den här veckan!
Seg dag

   Jag har hållt mig borta idag eftersom jag inte mår sådär jättebra. Jag har inte heller några idéer för något att skriva om, men jag har färdigställt en redigering som ni kan få se medan jag skriver klart hästens information.
 
 
   Här har ni alltså Darcy, den bruna Lipizzanern, en av mina absoluta favorithästar i spelet just nu. Snyggaste hästmodellen i spelet, fenomenala gångarter och en färg som är to die for! Knopparna är btw desamma som de jag målade på Knightley då jag gjorde hans exteriörbild.
 
   Jag lär nog stänga ner dator och grejer rätt tidigt för att krypa till kojs och sova mig friskare, men om jag pallar sitta uppe lär jag börja på en ny redigering. Det brukar vara bra att passa på då man väl har ett flow...
Esme och Pichu

   Den här redigeringen påbörjade jag för EVIGHETER sen, men jag orkade aldrig göra klart den eftersom jag tycker det är så tråkigt/svårt att rita människor. Nu är den äntligen klar och det är jätteskönt att den slipper gnaga i bakhuvudet och påminna om att den borde göras klar!
 
 
Se bilden i full storlek genom att klicka på miniatyren nedan:
 
Typ på banan igen

   De senaste två dagarna har jag spelat in 8 videor och av dem är fyra längre än 40 minuter långa. Oops... plöstligt förstår man varför jag är lite risig i halsen idag, haha. Jag är inte klar än, men igår hann jag med en massa andra bestyr eftersom jag jobbade hemifrån och slapp restiderna till och från stan så jag har mer tid att lägga på inspelningar nu.
   Nästa videoserie på min YouTube-kanal som tar vid nu då PennyGirl avslutats blir Harry Potter och Fenixordern. Det är ett långt spel och det är därför jag satte igång nu då jag har tid den här helgen. Tre timmar har jag hunnit beta av och då har jag spelat igenom knappt 16%(!) av spelet. Så skönt att bunkra och kunna fylla på med mer material allt eftersom! Jag får dock nästan be om ursäkt att spelet är på svenska. Jag trodde jag kunde ha svenska som installationsspråk för att sedan få välja språk inne i spelet, men det var nog i HBP det var så. Var nämligen tvungen att ominstallera hela spelet innan jag satte igång eftersom min dator fick totalt fnatt och ominstallationen tog så sjukt lång tid att jag inte orkade göra om det igen.
 
 
   Precis som tvillingarna försvinner jag iväg nu, för jag ska fortsätta jobba mig igenom både ett par till avsnitt av OotP samt några nya avsnitt av SSO Ride Through. See ya!
Vi behöver tänka på attityd

   Gamingcommunityn är överlag väldigt giftiga och genomsyrade av mobbning, elakheter och sexism. Detta är troligtvis för att folk blir så väldigt mycket mer modiga bakom en datorskärm där de kan säga vad som helst utan att egentligen ta konsekvenser för det.
 
   Jag tänkte lite på det och för ett tag sedan pratade jag om näthat med en supportmedlem på ett onlinespel. Hen berättade om en spelare som skrivit väldigt olämpliga saker i spelet, men då supportmedlemmen träffade spelaren på ett event IRL visade det sig att det var ett blygt och väldigt artigt litet barn som inte kunde varit äldre än elva år. Det är ganska hemskt då man tänker på det, att helt vanliga människor nästan går igenom en varulvstransformering online och kan säga helt vidriga saker.
   Vi kan tycka att miljön runt Star Stable är skadlig, men om man ser sig runt på hur spelare beter sig runt andra spel (i princip valfri titel) så är vi i paradiset. Det betyder inte att vi ska acceptera att bli kallade fula ord på nätet. Jag blev så sent som förra veckan kallad både "jävla idiot" och "så jävla efter" för att en Star Stable-spelare inte tyckte materialet på min YouTube-kanal höll måttet. Jag blir riktigt provocerad av näthat och hade egentligen helst av allt velat stalka rätt på ungens föräldrar och visa hur trevligt deras barn beter sig på nätet (det är bevisat en väldigt effektiv teknik), men avhöll mig till att svara att personen helt enkelt inte är välkommen på min kanal med det språket och blockerade sedan personen så att hens kommentarer inte syns på mina videor.
 
   Då jag säger att vi behöver tänka på vår attityd online menar jag inte bara till varandra. En sak som jag tror inte många förstår är hur mycket kärlek och intresse Star Stable får från oss. SSO-teamet själva består till stor del av gamers och de är alla överens om att det inte finns ett spel de spelar som får så mycket upplyftande kommentarer så som SSO får.
   Det är något som är otroligt positivt - men vi kan inte sluta där. Det här kan måhända ha varit en lång introduktion till dagens egentliga ämne, men det är en stor diskussion. Vi behöver tänka på vår attityd mot uppdateringar som inte helt faller oss i smaken.
 
   Negativitet föder negativitet. Negativitet väger tyngre än positivitet. Man kan få tio positiva kommentarer och en negativ och den negativa väger nästan alltid tyngre, oavsett vad kritiken handlar om. Om vi skriver negativa saker om varandra eller det spel vi spelar bidrar vi bara till att föda ny negativitet. Det betyder inte att man inte ska ge kritik. Kritik ges dock bäst tillsammans med ett förslag på förbättring. Se nedan:
 
   "Den här uppdateringen är så dålig, kan ni inte bättre än så här?"
 
   "Jag tyckte inte om uppdateringen på grund av flera anledningar, och jag hade nog gillat om det var på det här andra sättet istället. Ser fram emot att se vad som händer nästa vecka!"
 
   Om ni tittar på de båda meningarna ovan, vad ser trevligast ut? En dryg och passivt aggresiv kommentar eller en som ger konkrekt förslag på förbättring? Jag vet att många fortfarande inte tror på det här, men SSO-teamet lyssnar på vad vi spelare vill ha. Star Stables anställda från alla avdelningar på företaget läser alla reaktioner de kan hitta och försöker förbättra allt de kan. Det är deras jobb och människorna i det där teamet brinner för sina jobb. Bara för att man har ett jobb tycker jag dock inte man ska behöva stå ut med vad som helst. Jag tycker personligen att teamet är alldeles för snälla med att tillåta kommentarer som är rent av nedsättande mot deras anställda och jag tycker det är synd att det inte verkar finnas något bättre skydd för de som jobbar med spelet. Man ska faktiskt inte behöva stå ut med rena trakasserier på jobbet, och det finns många exempel av spelare som säger att t ex supportmedlemmar är "dumma i huvudet".
   Inte bara det, då man uttrycker sig så negativt som i det första exemplet blir det jättetråkigt för de som verkligen uppskattade det nya. Även om man själv tyckte att det nya var jätteroligt så påverkas man av negativa reaktioner. Även om man är en sådan som tycker att allt nytt är kul slutar det med att man inte kan uppskatta det man gillar för att så många andra trycker ner det.
 
   Vi behöver alla tänka till. En positiv attityd både mot varandra och mot SSO-teamet kommer fortsatt hjälpa oss att vara ett av de varmaste, gladaste och mest välkomnande gamingcommunityn som finns på denna jord. Kritik är jätteviktigt, men kritik är inte att sprida dynga!
 
   Månen är för de som vet att de vet. Annars kan ni se det här som en bild för att ge lite färg till detta rätt långa inlägg.
Saknar lite epicness

   Mr Sands från SSL3
 
   Längtar något enormt efter den dagen det blir huvudstory igen. Något enormt.
Vilken vecka :(

   Usch, jag har inte haft en särskilt bra vecka. I morgon har jag ett läkarbesök mitt på dagen och jobbar hemifrån så det är ett perfekt avslut, särskilt eftersom min familj har dragit på semester och jag är ensam hemma. Jag ska redan idag börja med lite nya filminspelningar nu då jag har chansen.
   Positivt också med morgondagen är just läkarbesöket. Jag har mått väldigt dåligt under väldigt lång tid och har här mest nämnt det lite kort i förbigående ibland, men man ska inte må som jag gör nu och det är viktigt att söka hjälp. Det här är absolut inte första gången jag söker hjälp för mitt mående och jag tror absolut inte det är den sista heller. Jag vill bara påminna att om någon annan sitter i min sits just nu så kan man besluta sig för att ta den där hjälpen och försöka kravla sig mot ljusare tider. Jag hade själv hunnit glömma bort lite att det inte är normalt att må så dåligt som jag gör nu, och det har nog bidragit till att det tagit så lång tid för mig att göra något åt det.
 
   Saker ska bli bättre.
 
   Gammal bild
Glassförsäljaren

 
   Tror ni att det här är foreshadowing för någon slags glassfunktion i spelet? Man gör glass åt Carl, Leonardo har en glassbar...
 
   #IceCreamConfirmed
Nattsvart

   Natthimlen från de riginala Star Stable-spelen
 
   Visste ni att det är i princip omöjligt att spela de originala Star Stable-spelen medan det är natt i spelet? Det är fullkomligt kolsvart och eftersom inga vägar är utmarkerade på kartan är det otroligt svårt att navigera sig om man nu inte kan spelen totalt utan och innan. Jag är glad över att natten i SSO inte är lika mörk!
Steam, app, häst och uppdatering

   Det händer MASSOR nu, så häng med! (Jo jag vet att det är jättesent men jag var inte hemma förrän halv nio idag)
 
   Det jag nästan tycker är viktigast nu är Steam. Ni minns nog att jag pratat lite om det förr och nu finns det en chans att SSO kan hamna på Steam! Det gör ingen skillnad som vi direkt kommer märka om det nu blir så, men så här är det - om SSO hamnar på Steam kommer det dels vara jättepraktiskt för alla oss som använder oss av Steam och kan starta SSO direkt från plattformen. Dels kommer SSO också vara synligt för många, många fler potentiella spelare, och vi vill att SSO ska växa. Ju mer SSO får chansen att växa, desto större möjligheter för spelet och vi kan förvänta oss ett ännu bättre och coolare spel i framtiden. Bra för alla! Så logga in på Steam och rösta på SSO i Steam Greenlight! Alla nya spel på Steam måste röstas fram genom Greenlight, så att Steam vet att användarna faktiskt vill ha spelet på plattformen. Om ni är nya användare måste ni dock lägga in 5 dollar på ert konto för att få tillgång till att rösta på Greenlight, men om ni är speltokiga kan jag nästan lova att man gör av med de pengarna snabbt som bara den. Typ Abzû (kostar 20 dollar), som är ett av de vackraste spelen i världshistorien! (Crosspromo hahah)
 
   Klicka på bilden för att komma till sidan där ni kan rösta!
 
 
   Om ni kikar in på sidan ovan kan ni också se lite av en teaser! Det finns nämligen en sak på en av de många bilderna som inte är släppt till spelet än...
 
 
   Nästa grej, appen Star Stable Friends uppdaterades idag! Nu kan man redigera bilder direkt i appen med Star Stables egna stickers. Det är ju kul! Glöm inte att kika på det, jag har ingen bild just nu för att jag inte orkar tråckla med mobilbild över till datorn men jag har testat det och det var lite festligt även om jag inte tror jag själv kommer ha enorm nytta av det. Jag tror att många yngre kommer uppskatta den funktionen!
 
   Sista grejen (och ja, jag har klarat av alla fyra sakerna i rubriken nu) är dagens uppdatering. Jag har inte hunnit logga in själv än, men det är kul med lite mer höglevlade uppdrag! De låglevlade spelarna har så mycket att se fram emot ändå så jag tycker det är bra då det satsas på level 15+ :D Om man bara satsar på början av spelet finns det ju inget att göra då man väl når de högre nivåerna för att man inte får komma vidare och möta nya karaktärer. Eftersom det redan är mörkt i spelet kommer jag inte spela idag heller, men det blir i morgon eller på fredag.
 
   Det var allt jag hade - in på Steam och rösta nu :D
Vargen förtjänar en uppdatering

   Jag hoppas att det en dag blir så att de stackars vargarna på Jorvik får lite tid och omtanke och får ett lite nyare utseende. Med tanke på hur mycket Jorvik utveckalts de senaste åren och hur det ser ut idag kan man nästan undra vilket spel de här kommer ifrån... x)
 
   Esme och nya hästen Lovey inspekterar en skum varg som typ är ute och flyger. Det är knappt så att bakbenen på den når marken x)
 
   Jag skulle tycka det vore kul om också kor och får skulle uppdateras lite, men samtidigt förstår man ju att det finns så otroligt mycket annat att ta tag i. Men en dag kanske?
Hopp hopp!

   My Horse and Me

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.