Chrome Pointer

SSO's nya hemsida

   Medan jag var ute i ödemarken och omgav mig med hästar, hundar, bromsar, myggor och diverse andra djur från Svea rikes naturliv, så hände ju något som vi alla väntat på jättelänge - SSO's nya hemsida lanserades! Jag kikade in på Bloglovin' då jag hade tillgång till internet och såg att flera spelare verkade ha problem med att ta sig in i spelet under de första dagarna. Jag som har återvänt först nu har tack och lov inte märkt av några problem - däremot fick jag 200 SC tillsammans med alla andra för besvären, så jag är lite tacksam över dem ^^
 
   Jag hade sett en tjuvkik av hemsidan innan och säger nu precis som jag sade då - den är jättesnygg! Jag tycker den känns modern och representerar spelet mycket bättre än vad den tidigare hemsidan gjorde. Om något så är jag faktiskt lite besviken på de supersnygga headerbilderna - de är jättehäftiga, men så ser ju inte spelet ut. Jag skulle nog hellre ha haft så att de bilderna ersattes med liknande bilder fotade direkt i spelet (som på sitt sätt faktiskt kan vara minst lika häftiga), men de mer... vafasen ska man kalla dem, realistiska? Aja, de bilderna skulle jag ändå gärna se visas upp, kanske att de radas upp på någon sidebar men att bilderna som faktiskt kommer från själva spelet står riktigt i fokus.
 
   Jag har också tittat på Föräldra-sidan och Hjälp-sidan. Båda två ser jättemycket bättre ut än innan och Hjälp-sidan har fått sig ett grymt stort lyft som verkligen var välbehövligt. Känns som att nya spelare kommer ha det så mycket lättare att förstå sig på spelet nu!
 
   Överlag tycker jag att det är en riktigt bra hemsida med snygg design. Jag älskar det här med polaroidbilderna, det känns snyggt och stilrent. Hemsidan lever absolut upp till mina förväntningar, och jag är glad över att den äntligen är här; jag kommer då inte sakna den gamla!
Så ja

   Jag hade ju glömt att ändra tillbaka min header till den gamla vanliga; just nu är jag ju inte bortrest! (Hum, eller jo, tekniskt sett så är jag ju bortrest men nu har jag ju en dator...)
   Jag är helt död i kroppen för idag fick jag rida mitt första riktiga ridpass på nästan tio månader och det var en lite svårare häst än jag var van vid; dock gick det jättebra då han väl slutade fåna sig och det var en fantastiskt fin liten Andalusier jag fick prova på. Hoppas på att få rida honom veckan ut, för jag tror att det är riktigt bra för min ridning ^^
 
   Så fort som jag har tid ska jag logga in på SSO och kika på den där skattjakten! Jag har dessutom glömt att hämta det senaste förlorade paketet, så jag ska ståta upp till GåD och leta upp det.
   Sköta om hästarna, det är något jag struntar i just nu. Jag kommer ändå åka iväg till Falsterbo-området på söndag eller måndag och visst är det inte värt att börja fodra upp hästarna för att göra dem på bättre humör nu? Levling är också något jag struntar i just nu - har bara Mandrake kvar, men då han är färdig ska jag köpa mig en... hm... vet inte riktigt. Är ju jättetagg på en Tinker, men vill ha hem Elsa också. Beror nog på lite hur de nya Tinkerhästarna ser ut på onsdag :D
Draken Mandrake

 
   Namnet Mandrake vill inte alltid fungera med spelets censur, och därför har han fått extranamnet Draken så länge. Tycker det passar rätt bra ändå!
Ris och ros - Tinkerhästarna

 
    Dessa nya, fantastiska hästar är väl värda att utvärdera lite?
 
 
+
   + De kan ha fem olika manstilar, varav en är unik
   + De har en helt egen modell
   + De rör sig på ett unikt sätt
   + På onsdag kommer två till
 
-
   - Det går inte att ha benlindor på Tinkerhästarna
   - De är alla ganska dyra
Börjar komma igång

   Igår loggade jag in på SSO för första gången på två veckor, men kunde inte slutföra dagens uppdrag eftersom jag fick Fatal och sen så kom jag inte in på hemsidan. Därför får jag vänta till i morgon innan det blir skattjakt - grymt irriterande, eftersom jag redan missat så många dagar. Jag vet inte vad man får i skattjakten, men gissar att det är typ som det var i påskas?
   Jag återkommer i kväll, för jag lyckades få börja med åtminstone en del av mitt sommarjobb vid den här destinationen redan idag. Ska kirra insläpp till tjugotalet privathästar, kommer bli nice eftersom jag inte har hunnit besöka stallet än och inte kommer ihåg var alla hästar står, heh... Kommer bli kaos på hög nivå, men jag brukar kunna lösa det ändå, så...
 
  Aja, I'll be back.
Mina svar på era frågor

Från Molly Mountaingirl:
   Kan du filma när du redigerar/ritar? :)
   Absolut, det kan jag försöka göra någon gång!
 
Från Rose Skystar:
   Om man sätter 2 te,x sso bilder bredvid varandra hur får man då de att ''smälta'' ihop? 
Såhär menar jag: http://i58.tinypic.com/r1iert.png
   Jag gissar att det är något med toning eller något åt det hållet - jag vet faktiskt inte hur man gör det på enklaste sätt. Om jag skulle göra det skulle jag lägga bilderna på olika lager, överlappa dem lite och sudda ut den översta bilden för att få önskad toning.
 
Från Nadia Moonnight:
   Har du filmat med Bandicam i SSO någon gång? För hur får man det att fungera? Jag har precis laddat ner det och får det verkligen inte att fungera.
   Jag har bara använt Bandicam med Star Academy och SSL, men det har funkat jättebra. Man måste ju först se till att ha programmet uppe då man går in i spelet, och se till att man faktiskt sätter igång inspelningen med rätt knapp, men svårare än så tror jag inte att det är - nu vet jag inte exakt vad som inte funkar för dig, men det är bara att hojta till med mer info om det är något annat som trasslar :)
 
Från Kate Lightgirl:
   Är du nöjd med ditt namn? (på sso)
   Självklart, skulle aldrig kunna tänka mig att spela under ett annat namn! (Okej, kanske om man skulle hänga på en engelskspråkig server med ett namn som typ Esmeralda Silverforest, men annars - nope)
 
   Är du nöjd med din startis?
   Jättenöjd, tycker att han har en av de snyggaste färgerna i spelet!
 
   Hur många hästar har du på sso?
   Fjorton stycken just nu!
 
Från Sabrina Eastforest:
   Jag tyckte om din ride through om Starshine Legacy 1, kommer du att göra alla de andra spelen med? episod 2,3 och 4? 
   Har sagt det flera gånger förut men JA, jag kommer göra alla fyra episoder och jag tänker även gå igenom alla fyra Star Stable-spel. Intresset verkar vara ganska högt, så jag kommer antagligen spela Star Academy också! Jättekul att du tyckte om videorna :)

   Sso är ju ett onlinespel med äventyr från hästryggen. Nuförtiden känns det som att det handlar om att vara "känd" Vad är din åsikt om det? Varför vill spelare vara "berömda" I ett spel? 
   Jag tycker inte att jag ser så mycket av den gamla kändishysterin längre, men det kan ju vara för att jag inte har hunnit spela särskilt mycket de senaste månaderna. Tycker mer det känns som att folk söker uppmärksamhet från de som redan är kända - varför vet jag inte riktigt. Jag tror att de flesta människor trivs med och mår bra av uppmärksamhet, och vissa verkar tycka väldigt mycket om att få bekräftelse från lite mer välkända personer, oavsett sammanhang. Jag ska inte sticka bakom stol med att jag trivs med att få bekräftelse för det jag gör, att jag blir glad och upprymd då folk uppskattar det jag gör, men är det inte så det brukar vara? Däremot så har jag inte något behov av att vara känd i SSO, jag tycker det är väldigt trevligt som det är nu - jag kan spela i lugn och ro och någon gång ibland dyker det upp en spelare som lyser upp min dag lite genom att säga "du har en bra blogg" eller "Jorvikipedia är jättebra" - men det är mänskligt, det är väl klart att jag blir glad av att höra sånt! Så jag är nöjd med min situation, men jag tycker det är tråkigt att se hur folk antingen fjäskar till tusen för spelare som är lite mer välkända eller spammar en bloggadress i globalchatten för att få flera besökare. Det är verkligen en bakdel med hur communityt fungerar. Att vissa spelare är mer välkända kommer ju aldrig gå att komma ifrån - innan jag upptäckte SSO-bloggarna så hade jag ju bättre koll på de spelare som var duktiga på tävlingarnas topplistor. Mer välkända spelare kommer alltid finnas, oavsett hur vi gör!
 
   Du har ju fått besöka Pixel tales kontor, hur blir man inbjuden? Kan man fråga om en besökstid? 
   Jag fick en inbjudan över mejl, och det var den enda anledningen till att jag hamnade där för jag hade aldrig någonsin vågat fråga själv om jag fick komma dit. Men man kan väl alltid skriva och fråga, I guess.

   Vad brukar du göra i sso när du inte gör uppdrag?
   Brukar levla eller fota hästar till redigeringar. Just nu spelar jag ganska lite överlag, så jag gör inte mycket mer än dagliga uppdrag då jag väl hinner spela.
 
 Från Vilda Skystorm:
   Jag har en fråga. eheh... Har du märkt att i ssl 1 level.... nånting när man jagas av mörkerryttaren, då om man typ kollar på mörkerryttarens rygg så är ena handen typ åt fel håll, det ser sjukt ut . hahah
   Nope, har aldrig sett det, haha ^^
 
Från Luna Snowwatcher:
   Jag som hittade din blogg precis när du köpt domänet åt den har alltid undrat en sak, nämligen vad din blogg hette innan du skaffade domän?
   Har Blogg.se :)
 
Från Juni Friendcamp:
   Hur ofta spelar du sso om dagen? 
   Det är väl ganska sällan jag loggar in fler än två gånger. Sen beror det på hur länge jag har lust att spela - vissa dagar spelar jag tio minuter, medan jag kan sitta i timmar en annan dag.
 
Från Jennifer Starrock:
   Vilket är det bästa hemstallet? 
   Jag trivs bäst i Jorvikstallet! Ibland kan jag dock sakna att bo i Moorland, där jag bodde innan Skördebygden, eftersom det är lite mer centralt.

   Bästa stället att ta bilder? 
   Beror helt på vilken häst, hur mycket tid jag har samt vilka kläder jag har i ryggsäcken och vad jag har för inspiration innan jag sätter igång. Eftersom jag bor i Jorvikstallet hamnar jag ju dock ofta på Paddockön, eftersom den ligger så nära.

   Har du någon specifik ras du vill ska komma till SSO? 
   Fjordingar! Sen tycker jag att Svenska Varmblod borde få komma till spelet - det är ju ändå ett svenskt spel, då måste ju den svenska ridhästen visas upp!

   Varför blev det just namnet Esmeralda Silverforce när du skapade din karaktär? 
   Esmeralda blev delvis för att jag gillade namnet, delvis efter ponnyn jag lärde mig rida på. Silverforce lät grymt åzum så därför blev det så ^^ Namnet betyder i sin helhet "Lysande silverkraft", vilket jag inte tänkte på för stunden, men med tanke på Aideens ljus tycker jag det är perfekt :)

   Bloggar du om något annat än SSO eller har bloggat? 
   Har haft en IRL-blogg men har gett upp på den efter lite trassel just IRL.

   Har du sålt en köpt häst någon gång? Isåfall vilken? cx 
   Nej, har aldrig sålt en häst :)
 
Från Bella McDawn:
   Hur kom du på idén till att skapa en wiki till SSO? 
   Jag letade efter information om SSO på nätet och blev jätteirriterad över att det var i princip omöjligt. Dessutom fanns det extremt lite info om övriga Jorvik-spel, så jag blev lite förbaskad och tänkte "om ingen annan gör det får jag väl göra det själv", och så kom SSO Wiki till :)

   Hur hittar du motivationen att fortsätta med wikin? 
   Oj, vilken fråga! Jag vet faktiskt inte, det liksom bara rullar på! Det grundas väl i att jag älskar att skriva, antar jag.

   Din absolut högsta önskning att få till SSO? 
   Jag kan faktiskt inte tänka mig något just nu! Om något så vill jag ha en uppdatering av garderoben i hemstallet, så att det blir smidigare att sortera och byta kläder. Just nu måste man ju hovra över varje plagg för att veta vad det är för något - jag skulle vilja ha det enklare, så att man direkt kan hitta rätt plagg, och jag skulle vilja kunna se häst och ryttare ur en lite mer skonsam vinkel för att lättare se vad man faktiskt plockar på sig.

   Vad saknar du från den tid som du började på SSO? 
   Jag började ju i ett väldigt tidigt skede, och det var väldigt mycket färre spelare. Dock var stämningen jättebra, jag kunde chatta med främlingar i timmar och det är helt otänkbart idag. Det fanns mycket färre funktioner, men det var en varm och inbjudande stämning som jag faktiskt saknar i spelet idag.

   Vad har förbättrats sedan du börjat på SSO? 
   Funktioner man har saknat har kommit till spelet, områden har utökats och blivit vackrare, spelet har växt och blivit lite mer självklart. Allt har egentligen förbättrats sedan jag började, förutom själva stämningen mellan spelarna.

   Tycker du att SSO borde se ut som de nya bilderna på den nya hemsidan och som videon med Lisa? 
   Jag tycker faktiskt inte det! Jag tycker att mycket av spelets charm ligger i grafiken, som ligger så nära övriga Jorvik-spel. Annan grafik skulle ta bort känslan, tycker jag.
 
Från Amanda Rainwood:
   Vilken av dina SSO-hästar är din favorit? 
   Asså tyvärr, kan inte välja någon, får typ dåligt samvete bara av tanken, haha

   Favorit NPC? (SSO) 
   Får väl säga Herman!

   Favorit NPC? (Starshine Legacy, Årstidsryttarna) 
   Jättetråkigt, haha, men Herman.

   Favorit ödesryttare? 
   Linda! Tror att jag gillar henne för att jag känner igen mig själv i henne :)

   Favorit av ödesryttarnas hästar? 
   Kan inte riktigt välja mellan Meteor och Tin-Can, tycker att de ser så charmiga ut. Tin-Can har dock minst personlighet i spelen, så jag måste nog säga Meteor.

   Om du fick ändra på tre saker här och nu i SSO, vad skulle det vara? 
   1. Alla ikoner i spelarens garderob skulle vara i färg
   2. Globalchatten skulle vara just global överallt
   3. De som missköter sig i chatten borde få rejäla konsekvenser för det de gör

   Fikafavorit i sso? 
   Vet inte riktigt, jag har faktiskt inte fikat överallt! Fast jag tycker att Grå Munken i Valedale är rätt trevlig att sitta vid.

   Hur blir det med Elsa, kommer hon att flytta in hos dig snart?
   Haha, stackars Elsa ja... jag vill inte köpa en massa hästar innan de jag redan har är färdiglevlade, och sen blir det ju så att andra hästar ibland dyker upp och sabbar mina planer. Just nu tror jag faktiskt att det blir en Tinkerhäst först, men sen ska jag försöka få hem Elsa.
 
Från Sofia Goldwood:
   Hur hittade du till Star Stable, såg du en reklam eller sa någon till dig? 
   Jag fick SSL och SS i Polluxklubben och fick info därifrån att det skulle komma en onlineversion. Det tog några år och sen fick jag för mig att bara kolla vad som hänt, och då hade servern Air Star öpnat bara ett par dagar tidigare.

   Vilket är ditt sämsta och bästa hästköp?
   Kan verkligen inte välja, tycker mycket om alla mina hästar!
 
Från Matilda Greenstone:
   Har du husdjur IRL?
   Min pappa har katter, men eftersom vi inte umgås får jag väl säga nej.
 
   Vad tycker du om SSOs nya hemsida och att det är så pass många "fake-bilder"? (Jag menar bilder som i Lisa återvänder trailern, det ser ju inte alls ut så i spelet liksom) 
   Det är fantastiskt snygga bilder, men jag tycker det är lite konstig marknadsföring! Hade nog hellre haft riktigt snygga bilder från själva spelet, med de här "faker-bilderna" lite på sidan som en snygg designgrej.

   Om du fick ta bort något och lägg till något istället i SSO, vad skulle du välja? 
   Skulle kunna tänka mig att ta bort övernattningsfunktionen. Skulle lägga till att levla flera hästar på en dag! (Så som hästfunktionen utlovades från början)

   Jag har förstått att The Ark är populära hos dig, men har du någon annan artist som du verkligen gillar? 
   Sedan The Ark lade ner har jag börjat lyssna mer på Melody Club, men annars har jag otroligt dålig koll på musik numera. Om Lady Gaga släpper något nytt lyssnar jag gärna på det så fort jag kan (Jag har lyssnat sönder Applause sen den släpptes), men annars är det bara ett hopkok av artister och ingen som jag följer nära.

   Hur kom du på att du ville blogga om SSO? 
   Jag ville nog inte blogga om SSO från början! Tror det var så att jag startade bloggen för att få en liten språngbräda till Jorvikipedia, och det fungerade ju ganska bra. Intresset kom nog lite på vägen.

   Vad anser du om dagens samhälle där allt ses som rasistiskt? Ta till exempel Kalle Ankas Jul, där den mörkhyade dockan togs bort, att man inte får ha pepparkaksgubbar i Luciatåg och att man knappt får vara i kyrkan på skolavslutningar och liknande? (Personligen tycker att att det är mer rasistiskt att ta bort allt mörkt, för då blir det ju som att de inte får höra till vårt samhälle). Men din åsikt? 
(Vill påpeka att jag inte bor i Sverige men jag ser på hur det ser ut i Sverige. Det blev förvirrande nu men aja ^^ )
   Angående saker som tas bort ur kulturen tycker jag faktiskt det är fel. Ja, det kanske är rasistiskt, men vi kan ju inte ignorera faktumet att vi inte alltid har förstått det. Om vi raderar alla spår av rasismen glömmer vi vår historia, och varför det är så viktigt för oss att behandla alla på lika sätt. (= vi vet att tex. antisemitism (<- Judehat) ledde till Förintelsen, och genom att försöka behandla alla människor på lika sätt kan vi förhindra att något sånt händer igen.) Jag tycker att sådana spår i vår kultur ska vara kvar, men samtidigt ska man se till att alla är medvetna om att det är en stereotyp som absolut inte behöver vara korrekt.
   Att man avvecklar kyrkan till skolavslutningar tror jag ändå delvis ligger i det att vi inte längre är särskilt religiösa i Sverige. Om det är så att man avvecklar kyrkan på grund av att det finns fler och fler människor med andra religioner tycker jag ändå att det är lite fel. Alla har rätt att tro på vad de vill, men om man t ex. kommer till ett nytt land (notera att det här endast är ETT exempel nu) så anser jag att man faktiskt måste ta till sig det nya landets traditioner litegrann. Om jag skulle flytta till ett muslimskt land måste jag ju se till att anpassa mig lite efter var jag är, även fast jag är ateist så kan jag ju inte starta ett himla liv varje gång det är böneutrop bara för att det inte har något att göra med min tro.
   Det är oerhört svåra frågor ändå, det här, och jag vill verkligen be er att inte ta mig för bokstavligt, för det här är inget jag vill snacka vidare om i en vecka till.
 
EDIT: Ytterligare frågor som jag först missade:
 
Från Emma:
   Har du vart på Nybyggets ridläger någon gång? (jag har för mig att jag såg en bild på det?) 
   Har varit där många gånger, ja, men numera går jag inte på läger utan jobbar som lägerledare istället :) Har varit där under två och en halv vecka under det här året och ska tillbaka för ytterligare två veckor.

   Vad saknar du i sso? 
   Just nu, inget särskilt, faktiskt. Eller jag kanske kan komma på något om jag tänker efter rejält, men jag är ganska nöjd just nu. Mer huvuduppdrag då, om något.

   Vad gillar du pc spelen om starstable? 
  Förstår tyvärr inte frågan...?

   Högsta önskan irl? 
   Jag vill kunna omge mig med många olika djur och kunna rida regelbundet.

   Vilka bloggar läser du? 
   Linn Strelins och en herrans massa SSO-bloggar. De är tyvärr för många för att rada upp, även om jag inte läser alla dagligen går det väl upp i kanske 40 stycken.
 
 
 
 
   Tack så mycket för era många och roliga frågor, det har varit grymt kul att besvara dem :)
Svart och blått

 
Och vi är tillbaka i realtid

   Nu sitter jag vid en dator för första gången på två veckor, och det är inte ens min dator! Jag kommer dock inte träffa min egen dator på minst två veckor till, så ni lär antagligen få stå ut med ganska sporadisk bloggning, för tangentbordet på den här datorn är helt värdelöst och jag måste slå jättehårt på tangenterna för att något ska hända - alltså, sorry för felstavningar.
 
   Jag har varit på ridläger och jobbat i två veckor. Väldigt roligt, men väldigt tungt. I morgon är jag ledig, men på måndag ska jag jobba i ett nytt stall och nästa måndag åker jag till Skåne för att titta på Falsterbo Horse Show. Just nu är jag på Öland, så jag är inte hemma. Jag hade inte räknat med Falsterboveckan, så bloggningen är nog ganska låg då.
 
   Under de här två veckorna har jag fått över 115 kommentarer på bloggen, helt sjukt! Det kan ta en stund för mig att gå igenom alla, så ni får ha lite överseende eftersom jag vill svara på många och behöver sätta ihop svaren på min frågestund.
   Många har frågat både här och på mejl om jag ska fortsätta med min SSL-Ride Through. Svaret är JA, men det finns två problem. Dels vill jag inte sitta där jag är just nu och spela in, eftersom jag är väldigt beroende av hur min omgivning ser ut, dels har jag varit sjuk i veckan och har ingen röst alls kvar. Jag spelade in Episod 1 med mina iPhone-hörlurar och fick nästan skrika för att höras i mikrofonen, så inspelning nu är helt uteslutet. Jag ska dock köpa ett headset, för jag vill kunna spela in på min egen dator, (och efter de här två veckorna har jag faktiskt råd att ge mig själv något) så då jag är hemma igen om två veckor är jag förhoppningsvis frisk och kan börja spela in direkt igen. Tack så mycket för era glada och berömmande kommentarer om min Ride Through, det värmer verkligen jättemycket!
 
   Jag har börjat spela Midsommaruppdragen idag men fick Fatal och hamnade här på bloggen istället. Jag kommer tyvärr inte kunna komma med nya bilder från uppdragen eftersom den här datorn inte har Photoshop, och eftersom den inte är min ska jag inte hålla på och installera en massa saker i onödan... ja, ni fattar. Jag kommer heller inte vara direkt aktiv på Jorvikipedia, eftersom det är så himla svårt att skriva på den här datorn. Jag kommer heller inte ha tid till det, eftersom jag nu äntligen efter nästan ett års längtan kommer få rida under kommande vecka. Jag red ett par gånger förra helgen, men ett par skritturer i skogen tycker jag knappast räknas som ridning - mer "åka häst".
 
   Det är typ det jag har att säga idag, för jag har vant mig vid att sova klockan tio och jag är JÄTTETRÖTT. God natt säger jag och jag återkommer i morgon!
Vad har ni för hästerfarenhet?

   Något som åtminstone jag lätt glömmer bort är att många av SSO's spelare har knappt sett en livs levande häst framför sig. Det är väl ändå trevligt, att även de som faktiskt inte är hästintresserade har glädje av att spela SSO.
 
   Så nu undrar jag - vad har ni för hästerfarenhet? Rider ni, har ni ridit, hur länge, på ridskola, medryttarhäst, foderhäst eller egen häst? :)
 
   Själv red jag i nio år på ridskola, under det sista året red jag i snitt tre dagar i veckan medan de första åtta åren bestod av en gång i veckan. Jag kunde rida mer och mer eftersom jag jobbade ihop mina lektioner istället för att betala för dem. Nu har jag inte den möjligheten längre; om jag har tur kan jag få chansen att rida på de ridläger där jag jobbar under somrarna, men inte mer än då. Den dagen då jag har råd kommer jag absolut skaffa egen häst, för det är hästarna jag lever för :) Jag tycker inte om att hoppa utan är dressyrtant ut i fingerspetsarna - men uteritter är alltid mys och Working Equitation är fantastiskt roligt! Senaste året har jag jobbat med handikappridning och därför bara hållt på med hästar från marken.
 
   Den absolut senaste bilden jag har på mig själv och en häst - red den här lilla skruttan några gånger på mitt allra sista ridläger, då min egentliga lägerhäst fick vila från hoppning och lite ovanligare aktiviteter än vanlig ridning. (På det lägret hoppar man inte mycket högre än så här, då tekniken är mycket viktigare än höjden och de är oerhört måna om att inte slita på sina hästar - detta leder till ryttare som lär sig rida ordentligt och lägerhästar som är friska och har kul på jobbet!) Ponnyn heter Frida, om någon nu råkar undra.
Andalusier i all sin prakt

 
   Min Andalusier Mooneye, "Remus", om han hade varit en riktig häst, tänker jag mig. Jag hade så sjukt mycket problem med hans ansikte, jag fick klippa ihop det av typ fem olika bilder samt fick måla över jättemycket för att det skulle se vettigt ut. Det var mycket trassel med den här bilden, men jag är väldigt nöjd med slutresultatet!
All lights on me

 
 
 
 
Kvällstur i staden

 
Påminnelse om frågestund!

   I morgon kommer jag hem från min lilla jobbresa och då svarar jag på frågorna som dök upp i den senaste frågestunden (från 17/6). Om det är något ni undrar över kan ni antingen kika tillbaka någon vecka i arkivet och ställa era frågor till det inlägget, eller bara kommentera här ^^
Photoshop för SSO-spelare - Piffa upp text

   Vi har nu bekantat oss lite med lager, filter och lagerstilar. Idag tittar vi lite på text, och hur man kan snygga upp en text med några väldigt enkla steg.
   Till att börja med måste vi självklart ha en text. Då man använder textverktyget i Photoshop hamnar texten automatiskt på ett nytt lager, vilket gör det här ännu lättare för oss.
 
   Den här texten ska vi nu ändra lite, så att den ser roligare ut. Till att börja med tittar vi lite extra på textverktyget, som går att anpassa mer uppe i menyn.
   Enkelt så långt, eller hur? Tänk på att ibland kan du behöva markera din text innan du ändrar något i den här menyn.
 
   Jag är nöjd med min font och storlek, men jag ändrar färg på min text.
   Så, nu ser den lite roligare ut! Nu vill jag ha en svart ram runt texten. Det går att göra automatiskt genom att gå in på Lagerstilar, och välja Ramlinje. Men jag vill ha min ram på ett annat lager, så att jag kan lägga till effekter både på texten och på ramen. För att göra det måste jag göra ett lager under min text.
 
   Jag kommer alltså måla min ramlinje på Lager 1. Jag kommer nu markera mitt textlager, samtidigt som jag är kvar på Lager 1. Jag har då Lager 1 markerat. Jag håller ner Ctrl och klickar på det inringade "T"et som ni ser på bilden nedan. Då kommer min text markeras, och ni ser här nere hur det kommer se ut.
 
   Nu har jag en markering som jag kan måla inom. Dock så måste markeringen bli större, för att ramlinjen ska synas bakom texten. Jag klickar här:
 
   På "Utöka" får man själv välja med hur många pixlar man ska utöka sin markering. Man får välja beroende på storlek på texten och syfte. Jag utökar min markering med 5 pixlar, och sedan börjar jag måla på Lager 1. Eftersom jag har en markering så kan jag bara rita innanför markeringen - inget annat syns. Man kan behöva fylla i sin markering flera gånger för att få det resultat man själv är ute efter.
   Så! Nu är jag nästan färdig. Nu ska jag bara lägga en lagerstil på texten och en lagerstil på min svarta markering.
 
   Så! Nu har jag en lagereffekt på båda lagrena, samt har smetat ut min svarta ramlinje lite. Då man är van vid det här går det på bokstavligt talat en minut :)
 
Dalmatiner i blått

 
Morgondimman Misty

 
   Ni som följer mig på Instagram vet att jag hade svårt att bestämma mig för knoppar eller ponnyfläta på min fina röda häst. Jag gjorde faktiskt två versioner, så jag har bilden sparad med knoppar också. I spelet har hästen mycket mer vitt i manen, men jag valde att göra en mer realistisk version med vit man endast där färgteckningen går över mankammen.
 
   Hur som helst - mitt fina Paintsto Misty!
Photoshop för SSO-spelare - Filter och lagerstilar

   Så nu har vi gått igenom lite verktyg, lager och bildformat. Nu ska vi ta lagerstilar och filter.
 
   För att visa vad man kan göra så har vi här en väldigt gammal bild som får vara dagens offer.
 
   Den bilden öppnar jag i Photoshop, och sen väljer jag från menyn Filter -> Filtergalleri.
   Woho, nu kan jag leta runt i mapparna som finns och plocka på mig ett roligt filter! Jag vet att många undrade hur jag gjorde bakgrunderna till min bildserie med Ödesryttarna tidigare i vår, men det var faktiskt inte svårare än att jag lade ett filter på bakgrunden.
   Nu lägger jag iaf ett filter här på Ash. Man kan dra i olika reglage fram och tillbaka för att få ett passande resultat - det är bara att testa! Superenkelt och går jättefort, om man inte som jag får beslutsångest, haha. Här nedan har jag använt filtret "Mörka streck" och dragit lite i reglagen.
 
   Jag har inte så mycket användning för filter, men det är bra att veta hur de fungerar ändå ^^
 
 
   Nu ska vi snacka om lagerstilar, och det använder jag vartenda gång jag öppnar Photoshop. Jag använder lagerstilar på alla versioner av min logga och på all text ni någonsin har sett på en bild i den här bloggen.
   Här nedan har jag gjort ett nytt lager ovanpå bilden och ritat en rosa linje. Det är för att ni ska kunna se vad jag gör.
 
   Nu ska jag lägga en lagerstil på den. Jag går in på Lager -> Lagerstil -> Blandningsalternativ. Ett nytt fönster kommer då upp:
 
   Här kan man fixa och trixa och allt vad man nu vill! Precis som med filtergalleriet - klicka på det som låter spännande och se vad som händer. Dra i alla reglage som går att dra i, klicka på allt som går att klicka på. Jag vill ge min linje textur, så jag kryssar i "Skugga" och "Avfasning och relief", drar lite i några reglage...
 
 
   Sådär! Fort gick det och min linje ser nu mycket roligare ut. Man kan göra massvis med roliga saker med lagerstilarna, det är väl bara fantasin som sätter gränser :)
 
   Så testa på nu!
Vit arab

 
Jorviks Arena

 
 
 
   De sista framträdandena i Star Academy-serien tar plats på Jorviks Arena. Jag trodde att det var en helt egen plats, en arena med scen, innan jag spelade in framträdandena. Först då hade jag tid att faktiskt titta på spelet, istället för att koncentrera mig till tusen på att göra rätt (för er som inte har spelat spelen så är det typ som Dance Dance Revolution), och då upptäckte jag att Jorviks Arena är en scen mitt i Jorvikstallets Arena. Det är alltså samma plats! Lite skamligt att det tog så pass lång tid för mig att förstå det...
 
   (Btw så älskar jag pikétröjan som Brittany har på sig och skulle väldigt gärna se den i SSO! Tänk hur snyggt det skulle vara om det också kom matchande schabrak och benlindor?)
Min häst och jag

   Alla bilder är från PC-spelet My Horse And Me
 
 
 
 
 
Ridpass i bergen

 
   Jag glömmer lätt bort denna superhäftiga ridbana, vilket är synd. Jag saknar också druidträningen jättemycket och skulle så gärna ha de som dagliga uppdrag, typ som de vanliga tävlingarna!
Berätta lite om er!

   Jag snackar ju bara om mig, mig och mig här - svårt att göra annat under ensamma stunder. Men så som jag har sagt många gånger innan så är jag sjukt förundrad över att ni stannar kvar här dag ut och dag in. Det är verkligen fantastiskt roligt!
 
   Så nu hoppas jag att ni kanske vill berätta lite om er själva? Skriv en kort (eller lång, jag älskar långa texter ^^) kommentar och berätta något om er själva, så att jag vet lite mer vilka ni är :)
Ris och ros - Färjorna

 
 
   Nu har vi haft färjor i SSO ett tag, och då kanske de ska utvärderas kort också?
 
+
   + Man kan snabbt transportera sig mellan de olika regionerna i Jorvik
   + Det är gratis
   + Färden har en viss mysfaktor trots att den är kort
   + Kartan man får se under färden är kul att se (och visar Jorvik City)
   + Det är lätt att lära sig vilka linjer som går var
 
-
   - Många (däribland jag) har/hade lite svårt att få igång färjorna (verkade som att det var många som inte förstod vad man behövde göra)
   - Man kan inte se hela färden
   - Om man är slarvig och hamnar på fel linje är det lite irriterande att behöva byta till ny färja
Himlablått

 
Just Dance

 
 
   Från Star Academy! Breakthrough
Speltips - Harry Potter och Halvblodsprinsen

 HBP (Half-Blood Prince) är mitt tredje Harry Potter-spel, och det som jag känner mig mest hemma i. Det finns grejer som jag verkligen saknar från föregångaren OotP, men HBP's åzumness är mer än nog för att väga upp för de delarna. (Kan passa på att nämna att jag spelar spelet på engelska med svensk text.)
 
   Spelstory: Lord Voldemort har visat sig i det öppna och Harry Potter hyllas som "Den utvalde" i pressen, medan han helst bara vill slippa all publicitet. Samtidigt som han försöker hantera sin gudfar Sirius död ska han börja sitt sjätte år på Hogwarts, och han får mer ork till skolan då han blir utnämnd till kapten för Gryffindors Quidditchlag. Lektionerna är dock svårare än någonsin, men då Harry lånar en trolldrycksbok av sin nya lärare Professor Slughorn hittar han en mängd handskrivna tips i marginalerna som genast gör honom till den skickligaste trolldrycksbryggaren i sin årskurs. Längst fram i boken står "This book is the property of the Half-Blood Prince".
   Lektionerna är hårda, de gamla fienderna Crabbe och Goyle missar aldrig ett tillfälle att försöka sabotera för Harry, utanför skolan försvinner folk under Voldemorts nya skräckvälde och medan allt det här händer börjar Harry få känslor för bästa vännen Rons lillasyster Ginny.
 
   Sen kväll och Harry och Luna måste ta sig upp till slottet genom mörkret.
 
   Om du har spelat OotP (som jag har recenserat tidigare) så har du en stor fördel i det att du redan känner slottet Hogwarts rätt väl. Lite saker har ändrats - ett par områden har försvunnit, några fler har lagts till, några porträttgenvägar har flyttat (min favorit, Professor Basil Fronsac, har blivit nedgraderad från stora trapphallen-biblioteket till stora hallen-fängelsehålorna, stackars sate). Trots att någa delar som jag tyckte mycket om har försvunnit så är slottet mycket mer trovärdigt nu, i synnerhet för att Harry är mycket mer lättstyrd. Man kan lägga mer tid på att faktiskt se omgivningarna istället för att bara försöka komma fram till hur fasen man ska ta sig från punkt a till punkt b. Grafiken är också uppdaterad sedan det tidigare spelet och alla karaktärer ser mycket mer levande ut; ALLT är mer levande och det är en av faktorerna som verkligen lyfter det här spelet. En del jag dock tycker är negativ är att Marodörkartan har ändrats - i OotP kunde man få hjälp att hitta rätt genom att följa små svarta fotspår på marken, likt de som syns på kartan, men om man vill ha hjälp här får man skrika efter Nästan-Huvudlöse Nick (Gryffindortornets egna husspöke), som kommer leda en rätt. Jag hade gärna haft kvar de charmiga fotspåren!
 
   Trollformlerna fungerar också som de gjorde i OotP, vilket är himla skönt om man som jag gillar att spela båda spelen. Nästan helt samma kontroller (t ex rör datamusen från sida till sida för att kasta Wingardium Leviosa), fast det är nu mycket smidigare att använda sig av trollformlerna. Det är rätt bra och lugna genomgångar av varje formel då man väl lär sig den.
 
   Quidditch dyker också upp i det här spelet; fast det är inte särskilt avancerat. Det påminner om Vingfåle-flygningen från PoA, man ska flyga igenom stora stjärnor för att få mer tid och hinna ikapp kvicken. Dock kan man tackla andra spelare om de kommer ivägen, det är lite kul, heh.
 
 
   Trolldrycker spelar en rätt stor roll i det här spelet. Och att brygga trolldrycker är ofta riktigt roligt, tycker jag. Man behöver ha koll på vad man gör och använda lite känsla så att man inte har i för mycket av en ingrediens (drycken ändrar lite färg även efter att man slutat hälla i rätt ingrediens), annars tappar man några sekunder då man måste få bort all mörk rök från sin kittel. Och det är inte bara så lätt som att hälla i någon random grej, vissa flaskor måste man skaka på innan man kan hälla i innehållet och ibland måste kitteln hettas upp. Dessutom går det på tid!
   Det gäller att tänka fort och sikta rätt i kitteln då det kommer till trolldrycker!
 
   Alla på skolan vet om att Harry Potter är en galet duktig duellant och därför vill de värva honom till elevhemmens duellklubbar; okej, Slytherins är väl inte lika tagg på att ha med honom. Duellerna är inte så väldigt svåra, man får en bra chans att träna med Ron nästan precis då trion har kommit tillbaka till Hogwarts.
 
 
   I det här spelet är det ännu mindre upptäckande än i OotP, och det är väldigt, väldigt synd. Det som däremot dyker upp är små Hogwartssköldar som Harry kan plocka upp. De fungerar ungefär som XP och då man når vissa nivåer kan man få en fördel i spelet, som att förtrollningarna i dueller blir starkare eller att man får lite högre hälsa. Sköldarna sitter ibland väldigt knepigt till och jag kan erkänna att jag faktiskt aldrig har kunnat ta alla. Dock är de faktiskt väldigt roliga att samla.
 
   Förutom sköldarna kan man vinna medaljer om man lyckas bra med olika uppdrag, t ex Quidditch.
 
   Man får också poäng i flera grejer, t ex duellering.
 
   Det som gör att jag är så omåttligt förtjust i det här spelet är självklart just Hogwarts. Storyn i det här spelet är inte lika komplicerad som i OotP (samla ihop 28 DA-medlemmar samtidigt som du ska göra deras läxor åt dem? Jo tack, det kan ta ett bra tag att bli färdig med det om man inte planerar sin färd runt slottet så att man kan få klart flera saker på en gång), och det är på både gott och ont. Jag tycker det känns som att det här spelet tar slut snabbare, sen om det verkligen är så vet jag inte. I OotP var det mer interaktioner med andra elever, mer interaktioner med slottet i sig, och det var ett plus.
 
   Fyrverkerifix med Luna
 
   Om ni får chansen, spela det här. Gör det bara. Det är verkligen värt det.
Svart och vitt

 
Mobilblogg - Jag lever!

Hej ni! Jag har jobbat stenhårt i mitt favoritstall under en vecka nu, och har äntligen en liten stund för mig själv. Då man jobbar under nästan alla dygnets vakna timmar blir man lite avtrubbad och då man väl får den lilla egna stunden blir den värd guld.
Jag har jobbat som ungdomsledare på ridläger och är nu kvar där för en vecka till, den här gången är jag dock ledsagare åt en synskadad ridlägerdeltagare. Ett ansvarsfullt jobb som ändå är riktigt roligt!

Som sagt får jag återigen tillgång till dator den 28 juni, så fram till dess blir det som innan endast tidsinställda inlägg. Jag har kikat på era kommentarer ni lämnat sedan jag åkte hemifrån och det har varit kul för mig att läsa era tankar och frågor. Jätteroligt att ni hänger kvar och det ska bli kul att hoppa in i SSO-communityt igen då jag kan ^^

Hare bäst!
Varför jag INTE vill ha avel i SSO

   Många SSO-spelare säger (eller har sagt) som önskemål "vi vill kunna avla på våra hästar och få föl osv". Jag vill personligen inte ha det så, och jag ska berätta varför.
 
   Först och främst måste hästarna man avlar på ha kön. Det tycker jag faktiskt vore en bra grej, jag skulle tycka om att på något sätt visa "vad hästarna är", om ni är med. T ex Ash är hingst, Freya är sto osv. Så just den aspekten skulle jag tycka var rolig i spelet.
 
   Däremot själva aveln. Tänk så här - vad ska man kunna korsa för hästar? Vad blir det för häst av den kombinationen? Vad blir det för typ, för färg, vilka rasbonusar? Vissa kanske tycker det låter askul, men jag känner mer "ugh, nej". Förklaring kommer.
 
   Whopa, nu ska vi ha ett föl. Vad ska vi göra med fölet? Jo, det ska väl antagligen växa upp. Som vuxet kanske man kan rida på fölet. Men sen då? Ska man ta föl på alla sina hästar och helt plöstligt ha typ femtio hästar i stallet? Nä, det känns ju inte som ett särskilt vinnande koncept. Ska man sälja fölet? Okej, då får man väl tillbaka ca 2500 JS, precis som om man säljer vilken häst som häst. Eller ska man börja sälja hästar till andra spelare? Nej, då lär vi sluta i någon hyperinflation där hästarna kostar mer och mer pengar. (Inflation = pengarnas värde minskar. Ett exempel är Tyskland under krigstid för en massa år sedan, då det slutade med att man behövde en skottkärra full av sedlar för att kunna köpa en enda liten limpa bröd. (<- har ingen mer tillförlitlig källa än min gamla historielärare, om det där är fel får ni klaga på honom.)) Känner vi igen det? Åh jo, Stallet.se. Den sidan gick det ju bra för. (<-Ironi)
   Jag tror att en vinnande grej i SSO är att vi inte kan sälja hästar till varandra. Jag tror det skulle skapa mycket tjat mellan medlemmar och plötsligt skulle folk ha något att vinna på att lista ut en annans lösenord. Vad vinner man just nu på att lyckas ta sig in på en annan spelares konto? Ingenting. Det finns inget som man kan föra över till sig själv, därför blir det ju så att det värsta en ovälkommen gäst på ett konto kan göra är att göra av med SC på att köpa och sälja saker bara för att sabba för stackaren som äger kontot från början. Om vi kan sälja hästar till varanda skulle man kunna köpa/sälja hästar fram och tillbaka för att tjäna pengar själv på det.
 
   Så vad är egentligen vitsen med att avla? Jag kan tyvärr inte köpa argumentet "för att det vore kul", för det är ju en handling som slutar i en konsekvens - alltså ett föl. Och vad ska hända med det fölet? Och hur mycket tid skulle inte SSO-teamet behöva lägga på en sådan funktion, som skulle vara väldigt komplex? Känns som att det finns viktigare saker att göra, som att förbättra saker som redan finns i spelet och se till att fortsätta på olika storylines.
 
  Nä, jag vill inte att SSO ska bli ett nytt Stallet.se eller Howrse. Jag tycker det är alldeles utmärkt som vi har de nu, då vi ändå har galet många hästar att välja bland i spelet. Jag tycker det känns som att avel skulle kunna få förödande konsekvenser på hur spelet fungerar. Skulle det inte kunna skapa ännu mer statuskaos, då folk panikartat vill äga en häst som en känd spelare har fött upp?
 
   Det är iaf mina tankar om saken. Jag behöver inte ha rätt, men det är vad jag tycker! ^^
Photoshop för SSO-spelare - Bildformat och kvalité

   En sak som för mycket för en bild är formatet den sparas i - bildens kvalité går ju upp och ner beroende på hur man sparar den. Man vill ju inte ha en grynig bild, man vill ha en klar och tydlig bild.
 
   Alla bilder jag använder på bloggen, utan undantag, är sparade i formatet PNG. Detta för att jag tycker att bilderna ser bäst ut i det formatet. Man får dock tänka på att bilderna tar större plats på hårddisken om de är sparade i bra kvalité, men bilderna måste vara väldigt stora (i storlek, bokstavligt talat) för att det ska märkas. Om bilderna är för stora i filstorlek kanske man inte kan ladda upp dem på nätet, t ex på bloggar eller i forum. Med de bilder som vi SSO-spelare använder har vi sällan problemet med storlek, så det är ingenting ni behöver oroa er över direkt.
 
   De vanligaste formaten att spara bilder i till bloggar är JPG/JPEG och PNG. GIF rekomenderas inte, det formatet passar till just gifs, rörliga bilder.
  Det bästa är om man provar att spara bilder i olika format med olika inställningar i sitt redigeringsprogram. Det finns inget rätt och fel med det här (precis som med allt under den här kursen), utan det handlar om vad man själv tycker är snyggast :)
 
   Bara för att jag vill ha lite färg så får ni en gif jag hade sparad på datorn, whoopwhoop (y)
 
Sparkle i rosa

 
   Himla gullig, den här ponnyn!
Time to save the world

 
 
   Från Starshine Legacy Episod 2: Hemligheten på Pine Hill
Photoshop för SSO-spelare - Hur olika lager fungerar

   Om du nu ska börja redigera i Photoshop bör du absolut lära dig hur lager fungerar. Det kanske verkar krångligt i början, men denna funktion gör ditt liv så otroligt mycket lättare då du ska redigera eller måla.
 
 
   Då du ska göra ett nytt lager är det knappen som highlight-ats i ljusgrått här ovan som du ska titta efter. Bara genom att klicka på den skapas ett nytt lager.
 
 
   Här har jag tre olika lager. Dels har jag bakgrunden, som är låst. Jag kan måla på den om jag vill, men man kan inte radera den hur som helst. Ovanpå den har jag ett blått lager, och på det översta lagret har jag min text. Att lära sig lägga lager på rätt plats i sina redigeringar kan ibland ta lite träning. Man kan flytta olika lager genom att gripa tag i dem i den lilla förhandsgranskningen till höger och dra dem upp eller ner.
 
   Man kan också koppla lager till varandra. Om jag kopplar ett lager till lagret där jag har texten kan jag måla var jag vill på skärmen, men det syns bara på texten.
 
   Här har jag kopplat Lager 3 till Lager 2. Det har gjort att jag har kunnat rita vita cirklar, men de syns bara på texten. För att koppla ett lager till ett annat väljer man ett lager (här Lager 3), håller ner ALT-tagenten och drar muspekaren nedåt till lagret man vill ha som "bas". En liten symbol dyker då upp istället för muspekaren, och genom att då klicka har man kopplat lagret.
 
 
   Här har ni ett exempel från en av mina gamla redigeringar. Jag arbetar på många olika lager och har kopplat några lager ovanpå andra. Man kan koppla flera lager på varandra, så att man bunkrar på, men det behövde inte jag här.
   På bildens vänstra sida ser ni små ögon, ett vid varje lager. De står för lagrets synlighet. Om ögat inte syns (som på lagret längst ner) så syns inte det lagret.
 
   Man kan göra mycket olika saker med lager - mitt tips är att ni klickar runt som tokiga och testar er fram för att se vad som kan hända på vägen :) Testa t ex att ändra värdena i "Opacitet" och "Fyll" efter att ha gjort något på ett lager ^^
~

 
En söt liten ponny

 
   Min första ponny i redigeringsserien med realistiska exteriörbilder. Nu i efterhand ser jag lite grejer jag skulle vilja fixa till, t ex texturen i manen (den såg mycket bättre ut då jag jobbade med bilden), men jag tycker ändå att helheten ser rätt bra ut. Hur som helst - Pretty är en söt ponny,
Mitt favoritställe i Jorvik

   Det här inlägget önskades av Moa Ponyforest (för rätt länge sedan, men ibland blir sådant här försenat, heh)
 

   Det finns inte en tvekan om saken att Jorvikstallet och Jarlaheim är där jag hör hemma. Jag hade svårt att komma till ro i Jarlaheim eftersom jag alltid red vilse i början, men nu skulle jag aldrig kunna tänka mig att flytta från Jorvikstallet och den underbara medeltida staden intill det. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva känslan jag får där, men det är... så självklart att det är rätt ställe för mig.
 
 
Ha en strålande dag

 
Vattenmoln som faller ner som regn och snö som smälter ner

   Visst känner vi alla till det stora vattenfallet i Valedale?
 
   Det fanns faktiskt i Höstryttaren också. Men... det var aaaaningen lite mesigare på den tiden.
 
   Riktigt kul att kunna jämföra saker mellan spelen så här tycker jag, och just här är jag faktiskt glad över att vattenfallet förstorades - den lilla källan från Höstryttaren var ju inte mycket att hurra för!
Photoshop för SSO-spelare - De grundläggande verktygen

    För att börja med den här kursen kommer jag gå igenom verktygen som jag brukar använda mig av. En sak ni måste komma ihåg under denna kurs är att det inte finns någonting som rätt eller fel, för alla använder sin kreativitet på olika sätt. Det här är hur jag använder verktygen och förhoppningsvis kanske det kan hjälpa er lite.
 
  Meeeen eftersom det inte alls hade varit lika kul att dra det här på det gamla klassiska sättet - välkommen till min oerhört (o)prydliga handstil.
 
 
Come into the light

 
Poppy

   Min stjärna Popstar, i en lite nyare tappning - har sett nu i efterhand att hennes ganash kunde se bättre ut, men jaja. Skäms lite över de hackiga kanterna, men ritplattan ville inte vara med :(
 
 
Speltips - My Horse And Me 2

   Man kanske har spelat My Horse And Me och tänker "Åh en uppföljare, den måste ju utveckla alla hoppbanor och lekar och allt!". Fast nä. Uppföljaren är faktiskt, förvånansvärt nog, något helt annat.
 
   Spelstory: Emma är känd som en duktig ryttare i Pennsylvania men åker till sin farbror Rogers gård i Kentucky för att tävla hans hästar. Det har gått dåligt för gården på sistone och Roger är i desperat behov av pengar, vilket innebär att Emma fort behöver komma ut på tävlingsbanorna - och hon behöver vinna. Även då segrarna börjar rulla in finns problemen kvar och det är mycket hårt jobb från Emma samt stallarbetarna Brandon och Katelyn som krävs för att få upp gården på fötter igen.
 
   Jag kan säga direkt att jag är oerhört förtjust i det här spelets grafik. Något som jag inte är riktigt lika förtjust i är att det finns väldigt få alternativ för att skräddarsy sin häst. Överlag rätt trista färger - om man har spelat igenom spelet ett par gånger så finns det inte mycket mer nöje att hämta i hästens utseende.
 
   Lite roligare är det att klä upp Emma - det finns ett par olika alternativ till både hud- och hårfärg, och hon har olika kläder beroende på vilken ridgren hon tävlar i.
 
   Ibland behöver Emma ta hand om sin häst för att den ska må så bra som möjligt och kunna prestera på toppnivå. Jag kan väl inte påstå att det är superkul att ta hand om hästen i det här spelet, men de små cut-scenes som dyker upp under skötseln är rätt söta ibland.
   Hm ja, jag döpte den här hästen till Helios...
 
   Att rida då? Kontrollerna är inte helt lätt att lära sig, men då man har vant sig går det enkelt. Det finns fyra olika gångarter - skritt, trav, kort galopp och snabb galopp. Hästen kan hoppa ur trav, galopp och snabb galopp. Man får vara lite försiktig med hur man styr, för hästen är oerhört lättvänd. På ridbanan är det bara upp till kort galopp som gäller, men under terrängritterna kan man gasa på ordentligt. Man väljer innan man börjar spela om man spelar som Amatör eller Proffs - den enda skillnaden är att i Amatör-läget så hoppar hästen själv vid ett hinder, medan man får vara med själv i Proffs-klassen.
 
   Dressyren går till så att man följer en utmarkerad väg på marken. Det blåa ni ser här under står för trav. Då man kommer till vissa punkter i programmet ska man utföra en rörelse som t ex skänkelvikning; då kommer hästen röra sig själv över skärmen medan du som spelare ska klicka på de tangenter som dyker upp på skärmen.
 
   Jag tycker personligen att terrängritten är roligast. Särskilt då man kommer upp i klasserna - det blir längre banor med fler hinder.
 
   Hemma på gården finns en stor hage där man kan rida fritt. Ju längre man kommer i spelet, desto fler minispel dyker upp i hagen. De minispelen påminner liiiite om de som dök upp i det första spelet, men det märks ändå att det verkligen är två helt olika spel.
 
 
   Vad tycker jag om spelet? Ja, jag har spelat det ett antal gånger och då tappar det lite charm till slut. Jag tycker ändå att det är ett trevligt spel med mycket fin grafik och tävlingar som är väldigt bra upplagda. Dressyren kunde jag faktiskt kunna klara mig utan, jag tycker inte att den är särskilt rolig. Jag gillar dock alla små scener mellan tävlingarna då man ser lite vad som händer på gården, de är jättefina och ökar spelkänslan rejält. Jag tycker absolut att det är värt att spela, om inte annat bara för att njuta av den vackra miljön.
   Katelyn och Emma vid spelets början
Guuuul häst

 
   Jag har flera bilder från första april som jag nästan helt hade glömt i en av mina bildmappar, tänk va!
Frågestund

   Såhär när jag är bortrest passar det rätt bra med frågestunder, så har ni tid att fråga ^^ Come at me med allt vad ni nur har så svarar jag (utförligt) på frågorna då jag är hemma igen :)
 
  Fråga pååååååå!
I Don't Have the Time

 
 
 
   Bilder från Star Academy: Breakthrough!. Se hela framträdandet HÄR!
Sommarritt i höstgult

 
Månskensritt

 
Photoshop för SSO-spelare - Introduktion

   Det var ett antal av er som visade intresse på en sådan här kurs, trots att det nu var ett litet tag sedan, så därför drar jag igång en. Precis som med Lär Dig Webbdesign kan ni när som helst föreslå nya inlägg i serien (ni får fortfarande självklart önska inlägg till Lär Dig Webbdesign också), det uppskattas och underlättar - jag vill ju gå igenom saker som är till nytta för er. Därför kommer allt vara lite mer inriktat på det som SSO-spelare är ute efter, vilket vanligtvis är att kunna måla hår och flytta kroppsdelar på häst.
   I denna kurs kommer jag använda mig av Photoshop CS6 på svenska. Tänk dock på att de flesta vanliga redigeringsprogram är väldigt lika varandra, så om ni bara är lite skarpa och vakna så kommer ni antagligen kunna använda alla dessa tips även i andra program - t ex Gimp.
 
   Det här tänkte jag ta upp:
   - Snabbgenomgång av hur verktygen fungerar
   - Vad man bör ha för format på bilder för högre kvalité
   - Hur det funkar med lager
   - Hur man kan göra text lite snyggare
   - Att använda sig av filter och lagerstilar
   - Flytta objekt (t ex huvud och ben på häst)
   - Olika tekniker för att måla hår/man/svans
   - Tips för att redigera SSO-bilder
   - Hur man gör runda kanter i hörnen på bilder (att ha på t ex en header)
   - Linsöverstrålning på bilder
 
   Det är planerna än så länge. Som sagt, kom med tillägg om det är något utöver det här ni är ute efter! (Kan dock ta ett tag innan det kommer, eftersom kursen börjar nu då jag är bortrest.)
 
 
   En sak jag också måste nämna innan den här kursen börjar är att det gör ingen skillnad om du använder Gimp eller den nyaste versionen av Photshop, det som verkligen gäller är hur duktig du är. Samma sak med ritplattor (jag kommer använda en under hela den här kursen); man blir inte magiskt superduktig bara genom att äga en ritplatta. Däremot kommer det antagligen vara jättesvårt att använda den i början, innan man har vant sig vid hur den fungerar. Det som betyder något är träning, träning och mer träning!
Skogsrace

 
Scarecrow Hill

   Är inte Scarecrow Hill en himla häftig plats? Jag gillar verkligen att den har blivit mer spöklik och mycket läskigare i SSO än den var i SSL och i Höstryttaren, för det passar så himla bra. I de senaste huvuduppdragen fick jag intrycket av att urträdet på bergets topp kanske dyker upp igen i framtiden - det blir spännande att se vad som händer :)
 
 
Speltips - My Horse And Me

   My Horse And Me var för min del rätt revolutionerande. Och det var verkligen värt att spela. Det är ett annorlunda hästspel som dock är fantastiskt fint och då man väl kommer igång kan man lätt spela ett tag.
 
   Spelets menyer, som man spenderar rätt mycket tid i, består av såna där snökulor man skakade på då man var liten för att det skulle vina snö överallt. Dessa saknar dock helt snö, men behåller känslan. Det går faktiskt att ta sig igenom nästan hela spelet utan att använda datormusen en enda gång - du klarar dig utmärkt med piltagenterna, mellanslag, enter och Esc, vilket jag tycker är jättetrevligt faktiskt. Det funkar så himla bra i det här spelet!
   Alla menyer ser lite olika ut - detta är den härliga huvudmenyn!
 
   Varje gång man lämnar en ritt dyker denna söta scen upp!
 
   Du kan antingen börja tävla direkt, eller börja din karriär med att träna lite på att styra hästen. Det kan vara lite svårt att känna hur hästen rör på sig så det är ganska praktiskt att rida åtminstone en av kurserna. Det finns några ridkurser där man ska plocka stjärnor i olika färger (där varje färg står för en gångart - blått är valfritt, gult är skritt, rosa är trav och gröna är galopp), samt några kurser där man vänjer sig lite vid att hoppa hinder. I det här spelet hoppar hästen själv - som ryttare behöver man bara styra rakt på hindret, och det är inte alltid så lätt.
 
   De här blå stjärnorna kan man plocka i vilken gångart som helst - jag föredrar en galen slängtrav eller en någorlunda samlad galopp.
 
   Varje gång man har slutfört en handling på ett bra sätt (t ex plockat upp alla stjärnor i en kurs eller vunnit guldmedalj i en hopptävling) får man en belöning. Man får alltid ett klädesplagg/en utrustningsdel till hästen, och om det är en hopptävling blir en ny bana upplåst. Hopptävlingarna ligger i olika klasser, och du låser upp nya klasser genom att vinna tävlingar. Det märks genom att banorna blir svårare och hindrena blir högre.
   Hindrena är inte särskilt imponerande i nybörjarklassen, men de blir högre och maffigare allt eftersom.
 
   Om du inte vill tävla hoppning så finns det några minispel att testa. Jag tycker de är lite svåra, för jag blir lätt stressad då det går på tid, men de är faktiskt riktigt roliga. Man kan vinna utrustning genom att delta i dessa också, och genom att klara olika fasta mål. Man kan välja mellan olika arenor att rida på, vilket är rätt kul. Spelen är självklart desamma, men det är kul att ändra på miljön.
   Då jag skulle fånga fjärilar i SSO's druidträning fruktade jag för att det skulle bli som det här, för denna version är mycket svårare!
 
   Det här är galet kul, fast man får vara noga med ridvägarna så att man inte river hinder och tappar alla pengar man håller i!
 
   Jag tycker det här är gaaalet stressande, särskilt eftersom stjärnorna faller sjukt långsamt och sen försvinner fort efter att de har landat på marken...
 
   Svårare än man tror, men rätt kul! (Det finns ett eller två fler minispel som jag inte har bild till här)
 
   Miljöerna i det här spelet ska vi inte ens snacka om. Det finns några olika utomhusarenor (fler dyker självklart upp medan man stiger i klasserna) och några ridhus. Fantastiskt snyggt och hoppbanorna är ofta riktigt trevliga - fast jag tycker det är lite för mycket galoppdistanser i de lägre klasserna, jag har det hellre lite mer hindertätt. I ridhusen blir det lätt också väldigt tighta svängar, eftersom de verkar vara typ 20x40 i måtten. Man får träna lite på att svänga samtidigt som man håller igång hästen, för den är oerhört seg. Den blir lite snabbare i högre klasser, eftersom den aldrig skulle komma över hinder annars (den vägrar eller river om det går för långsamt), men man måste typ spamma "framåt"-tangenten för att djuret ska röra på påkarna.
 
 
   Efter varje ritt har man alternativet "Repris", vilket innebär att man ser en repris på sin ritt ur olika vinklar. Underbart tillfälle för att fota snygga bilder!
 
   Vad tycker jag om det här spelet? Jag tycker mycket om det. Det känns ibland lite opersonligt, eftersom allt förutom ridningen sker via "snökulemenyn". Det går att sköta om sin häst (duscha och borsta den) men det tar typ ett år att göra det så jag brukar undvika den handlingen. Jag kan störa mig på småsaker (som att hästen byter galopp i varje sväng och ALLTID går i FEL galopp - fail), men i helhet är det här ett sjukt spelvärt hästspel som är riktigt vackert, kan ge en riktig utmaning till spelaren samt erbjuder makalösa miljöer. Då man väl har spelat ut det kanske det känns lite menlöst (det finns ingen spelstory alls, det är bara tävlingar), men vägen dit är riktigt rolig.
 
 
Ut på jobb!

 
   Jag är som sagt ute på jobb och har inte tillgång till dator på två veckor. Tidsinställda inlägg finns dock förberedda under hela tiden; det blir färre inlägg, men det blir rätt mycket tidigare ovisade bilder samt några redigeringar ni inte har sett än :)
Gårdsbesök

 
Jorvikipedias Admins

   Som många av er säkert vet så finns det inte en chans att jag ska ha ordning på hela Jorvikipedia själv samtidigt som koder ska rättas, bilder ska fixas, info ska skrivas. Jag kanske ser allt som händer, men att ha energi att ändra, lägga till och förbättra hela tiden är en annan sak. Jag har i dagsläget hjälp av två Admins, som båda två gör ett superbra jobb bakom kulisserna och ser till att jag inte behöver få dåligt samvete om jag inte orkar göra något alls på Wikin någon dag.
 
   Dessa två är Daisy Eastborn och Lys MacWright, och jag tycker absolut att ni ska klicka på deras namn här och kika in på deras hemsida och blogg. En stor eloge ska de båda ha för deras stora intresse i Wikin!
Flashback

   Åååh vad jag ser fram emot nya huvuduppdrag - de vi fick sist var fantastiska och jag vill så gärna se mer av spelstoryn, lära mer om Jorvik och komma framåt i händelserna. Den eviga frågan är bara när - jag har känslan av att vi kan behöva vänta åtminstone tills snön kommer innan något nytt händer. Fast på ett sätt, är det inte lite charmigt att man aldrig vet vad som ska hända när? Man kan ju bli positivt överraskad!
 
 
 
   Jag har fortfarande jättemånga bilder från de här uppdragen i min Fraps-mapp - vågar knappt göra mig av med dem, trots att många inte är något att ha!
Re-post - Hur man ändrar färg på saker i SSL

   Lägger återigen upp ett gammalt inlägg för att underlätta för er (och så att jag slipper besvara samma fråga tusen gånger dessutom. Två flugor i en smäll!). Det här inlägget är alltså totalt plagiat på mig själv. Typ.

 
   Man kan i princip omdesigna hela första episoden av Starshine Legacy, och på förfrågan ska jag visa hur man gör. Det här är mitt sätt att göra saken på, jag tror att alla gör på olika sätt men jag tycker det här är lättast, för att jag själv ska kunna hålla reda på filerna. Det här gäller enbart det första SSL-spelet.
 
1. Gå in på hårddisken där du har Starshine Legacy installerat. Jag har det på (C:)-disken på min dator. Jag går alltså in på (C:) -> Program (x86) -> Stabenfeldt -> Starshine Episod 1 -> Data.
   Så här ser det ut för mig.
 
2. Nu ser jag alla spelfiler. Jag letar alltså upp den fil jag vill ändra. Vi säger att jag vill ändra färg på Sabines ridkläder. Då är det rätt logiskt - bläddra ner i listan tills du ser den fil du är ute efter, vilket i mitt fall är SabineBodyRide.
 
 
3. Jag öppnar den filen i Photoshop genom att högerklicka på den och välja "Öppna med". Det bör fungera i Gimp också, antar jag, men jag är lite tveksam på om det funkar i Paint. Det viktiga är att man ska kunna spara filen i rätt format senare!
 
4. Sen är det bara att ändra bilden så den blir som jag vill ha den. Jag har en fil sparad som passar för Sabines kläder, så jag monterar in den över den gamla bilden. Annars kan man också rita över kläderna eller ändra färgschemat.
   Det här är Sabines originala kläder...
 
   ... och här är filen jag klistrar in över den.
 
5. Nu ska jag spara bilden. Jag väljer "Spara som", och väljer att spara filen i TGA-format. TGA är nämligen det formatet som de originala spelfilerna är i.
 
 
6. Då jag väljer att spara i TGA ändras namnet på filen. Där får jag själv ändra så att filen fortfarande heter "SabineBodyRide.TGA". Om filen inte har det namnet kommer det inte fungera.
 
7. Om jag nu försöker spara filen direkt i rätt mapp får jag upp en ruta som säger att jag inte har behörigheter för detta. Därför sparar jag filen i en annan mapp.
 
8. Jag går till den mappen där jag sparade filen. Jag behöver den inte där, så jag klipper ut filen. Sedan går jag direkt tillbaka till mappen där alla spelfiler finns och klistrar in filen. Sedan väljer jag att använda den nya filen för att skriva över den gamla. Om jag har gjort rätt kommer filen synas i spelet. Om jag nu upprepar steg 3 kan jag också se om jag gjort rätt utan att behöva öppna spelet.
 
9. Ta-daa!
 
   Man kan ändra väldigt mycket i spelet, och det är inte heller överdrivet svårt. Jag tänkte testa att byta ut Starshine mot Meteor, eftersom Meteors kodning finns med i filerna. Det finns de som har gjort om hela spelet till ett snötäckt landskap, då man väl vet vilka funktioner alla filer och animationer har är det bara fantasin som sätter gränserna.
 
   Jag hoppas att det här var till någon hjälp :)
Fråga om stjärnor

   Jag har hört att det ska finnas fem guldstjärnor i SSL2, nivå 3 (då man är vid Pine Hill). Jag har dock bara hittat fyra - två i trädgårdslabyrinten, en bakom herrgården (om man springer ett varv runt huset) och en vid Giobertus anteckningar. Finns det en femte eller är det bara ett rykte?
Blått är avslappnande

 
Shine like Starshine

 
   Starshines päls gjord av Caitlin Winterfield
   Starshines utrustning gjord av Caitlin Winterfield
 
 
   Om ni har tittat på min Ride Through, glöm inte att berätta för mig vad ni tyckte om den/om ni är intresserade även av SA och SS också! Jag har två avsnitt av Episod 2 färdiga, men jag kommer inte släppa dem innan jag är tillbaka hemma med tillgång till "rätt" datorer igen.
   Jag kommer åka iväg en dag tidigare än planerat, nu då jag ska jobba i två veckor, så jag åker i morgon eftermiddag. (Det innebär dock att jag får lön för en dag extra, hehe (y)) Mer info kommer i dagarna, men jag har tidsinställda under de här två veckorna så ni lär antagligen inte ens märka att jag är borta, heh... eller okej, det blir lite fler bilder än vanligt. Men bilder är bra också! Därför fortsätter jag med de här tidiga morgonbilderna, så att det kommer minst en bild per dag på bloggen, eftersom jag är rätt dålig på att lägga in bilder i mina vanliga inlägg.
 
   Aja, så är läget och nu vet ni deeeeeet...
Starshine Legacy Episod 1 - Ride Through

   Här har ni det - hela första Starshine Legacy-spelet, i HD, med kommentarer från mig hela vägen. Jag pratar om spelet, om saker runt spelet, lite annat luddigt dyker upp ibland och dessutom visar jag hur man hittar alla guldstjärnor som finns utspridda i Jorvik. Allt ligger i spellistan, så ni behöver bara trycka på "Play"!
 
   Om ni vill följa mig på YouTube går ni till min YouTube-kanal Monokerus (<- Länk)
 
   Om ni vill se mer sånt här, kommentera antingen här eller lämna en kommentar vid klippen på YouTube och berätta vad ni tycker samt... ja, vad ni vill se mer av, helt enkelt.
 
    (Om spellistan inte funkar korrekt, uppdatera sidan!)
Se upp på himlavalvet

   Efter några resor fram och tillbaka presenterar jag för er den enda videon (såvitt jag har sett) som visar alla tre guldstjärnor i denna nivån.
 
   Det kanske tar en stund innan klippet blir tillgängligt i HD. 
 
 
 
   EDIT: Nivå 5 är uppe och Nivå 6 håller på att sparas i mitt redigeringsprogram. Hela Episod 1 avslutas idag!
 
Uppdaterad FanFic

   Ni som har varit med här ett tag vet att jag har en lååång Fan Fiction, publicerad på Fanfiction.net. Nu har jag uppdaterat Vinterryttaren med ett par nya kapitel efter att den har varit stilla väldigt länge, så om intresset finns kan ni ju kika in där! Länk till Vinterryttaren HÄR.
 
   Om du hellre vill börja från början med del 1, Höstryttaren, klicka HÄR.
Ut genom grindarna

 
Nivå 2 och 3

   Där jag pratar om gamla blogginlägg kan ni antingen gå till Youtube och hämta länkarna i videornas beskrivningar, eller så kan ni söka i sökrutan i vänstra menyn här på bloggen/leta i arkivet.
  
 
   Insåg i efterhand att jag kan inte alltid hörs i nedanstående klipp - trots att jag har sänkt att ljud i spelet väldigt mycket så hummar Vaktis jättehögt och alla dörrar knarrar som bara den. Sorry för det!
 
Introduktion och Nivå 1

   Efter en herrans massa YouTube-trassel är det ordning på taket. Jag tänker inte spela in någon så länge som jag inte är ensam hemma, men jag tänkte ta Nivå 2 i morgon ^^ Sen tar det några veckor innan jag har tid att spela igen, men aja, jag ville verkligen börja nu :)
 
   STORT tack till Caroline Winterdaughter som hjälpte mig fixa inspelningsprogrammet!
 
 
 
Devine Friends

   Jag har gått runt och nynnat på SSL-temat hela dagen och nu har jag spelat in Nivå 1 av Episod 1! Woho! Det var rätt snabbt gjort och jag fick trixa lite med ljudkällor innan jag började - dock blev det inte bra, så jag ska spela in igen. Men det var bra att testa iaf, nu vet jag vad som funkar och vad som inte funkar ^^ Måste hitta inställningarna för micken också, så att jag inte behöver prata så otroligt högt för att höras..
 
   Just nu passar jag dessutom på att försöka vänja mig vid min mammas lilla bärbara dator, som jag använder då jag filmar (eftersom jag inte har tillgång till mikrofon på min egen dator), för detär den som kommer vara min spel- och bloggdator under en period i sommar. Den har ett jättejobbigt tangentbord och jag skriver fel typ hela tiden, grmt irriterande xP Funderar på om jag skulle ta och installera Photoshop på den, men jag tror att det räcker för lilla burken att invaderas av alla mina Jorvik-spel.
 
  Aja, nu blir det en massa inställningar för att få ordning på micken och spelljudet, och sen ska jag spela in igen ^^
 
EDIT: Introduktionen och Nivå 1 från SSL1 kommer upp senare idag, så fort som de har sparats :)
Jämförelse nummer 4

   Sista vändan av Star Academy-videos för den här gången. Vilken version av låten tycker ni bäst om? (Ber om ursäkt för diverse falska toner, heh...)
 
   Titta på framträdandena i HD!
 
 
 
 
 
Rosa ponnytroll

 
Får se hur det blir då

   Caroline Winterdaughter, kolla din mejl är du gullig!
 
   Jag har just nu alla verktyg för en Ride Through förutom själva inspelningsprogrammet, men det löser sig nog. Bandicam kostade inte mer än typ 260kr annars om man vill ha det i full version, så i värsta fall blir det nog det ^^
   EDIT: Ska spela in lite ljud, men behöver byta dator för det... sen blir jag lite förbaskad över att man i princip måste köpa två Bandicam-licenser för två datorer i samma hushåll, för jag kan inte spela in ljud inne hos mig... Som sagt, ett gratisprogram för inspelning behövs här. Klicka på bilden för att se större (men fortfarande censurerad) version!
 
 
   Självklart förtjänar dagens uppdatering lite uppmärksamhet. Jag tycker den var jättemysig. Imo, inte årets bästa uppdatering, men jag tycker verkligen att det här var en jätterolig grej och jag är glad över att vi äntligen fick en badzon! Fort Pinta förtjänar verkligen lite extra uppmärksamhet också, det sägs ju vara en populär turistattraktion och jag tycker verkligen att det här behövdes. Fantastiskt fint och mysigt på alla sätt.
   De nya kläderna var nog inget för mig, men skorna var rätt söta. Jag som är lite tråkig vill dock hellre ha dem i en neutral färg som typ svart, heh... är ändå alldeles för fattig just nu, (jag köper ju endast kläder med JS) så det får vänta i vilket fall.
 
   På ett sätt var dagens uppdatering ganska liten, på ett sätt var den ganska stor, men jag är glad för den och tycker att den kom alldeles lagom nu till sommaren. En kul grej i spelet!
En plan - som jag kan behöva hjälp med

   Funderat lite fram och tillbaka, har testat lite olika grejer, men tänker nu på att göra en Ride Through genom Jorvik. Det innebär att jag börjar på Nivå 1 i Starshine Legacy: Episod 1, med planen att täcka hela Jorvik från Starshine Legacy genom de fyra originala Star Stable-spelen. Tanken är då att jag spelar in samtidigt som jag pratar om spelen och sedan släpper det som videor på YouTube.
 
   Jag skulle tycka det vore en superkul grej att göra, om inte annat liksom bara för att göra det. Mitt problem är bara att jag inte är bergsäker på hur jag ska gå tillväga. De videor jag redan har visat här, filmade från Star Academy, har jag spelat in med Bandicam, gratisversionen. Jag undrar om ni känner till något bättre alternativ, för att kunna spela in under längre stunder än 10 minuter? Och hur funkar det om jag skulle spela in min röst med ett par iPhone-hörlurar, i realtid? Tänker alltså inte lägga till ett röstspår efteråt, utan vill prata samtidigt som jag spelar.
   Det hela hänger lite där på, för jag är inte bergsäker på hur det funkar och mina Googlingar gör mig inte så mycket klokare. Så ni får väldigt gärna berätta vad ni vet, om ni har tips etc, för jag skulle väldigt gärna testa att göra det här - åtminstone SSL-spelen går väldigt fort att spela igenom, så de borde inte vara något problem att slutföra om jag bara vet hur jag ska gå tillväga :)
 
  Så... tips och svar önskas ^^
Oj!

   Det här var oväntat, men jag tycker det låter riktigt trevligt! Badplats och ny butik - ska bli roligt att inspektera den här uppdateringen!
 
Hoppa i vetja!
 
   Jag hoppas att uppdateringarna kommer vara lite åt det här hållet under sommaren, för alla spelares skull - under sommaren är de flesta bortresta och kommer inte kunna spela, och man kan bli så himla frustrerad om det skulle komma t ex huvudstory då man inte har en chans att ens peta på en dator. Det är också den största anledningen till att jag inte har köpt en Tinker än, för det skulle vara rätt trist att köpa fin häst utan att kunna rida runt på den ändå.
   Ser fram emot då servern öppnar, ska bli jätteroligt att titta på det här!
På förfrågan -

   Fick igår frågan om jag kunde visa Arwen i knoppar. Jag är tyvärr lite för snål för att lägga ut 38 SC för att testa knoppar och sedan byta tillbaka till hennes långa man, men bilder från hästhårstylisten går självklart att ordna!
 
 
 
 
   Jag kan erkänna att OM jag någon gång skulle ha knoppar på Arwen eller Helios skulle jag antagligen alltid måla på en pannlugg på alla bilder, för jag tycker de tappar lite charm då luggen försvinner från ansiktet.
 
   Jag tycker personligen inte att de här bilderna gör hästen rättvisa alls, för jag tycker det har sett jättemycket bättre ut på de skimlar jag har sett runt om i Jorvik. Om ni råkar ha en skimmelfärgad arab med knoppar kan ni ju hojta till eller lägga bildlänk i kommentarerna, så att läsaren som funderar på denna häftiga häst får se fler vinklar :)
Jämförelse nummer 3

   Det sista framträdandet från det tredje Star Academy-spelet, med alla tre tjejerna. Vilken version av låten gillar ni bäst?
 
   Titta på framträdandena i HD!
  
 
 
 
 
 
Morgon på strand

 
Tittatitta

   Igår fick jag se den här fina bilden som min klubbkamrat Siri hade gjort på min Iddy - är den inte härlig?
 
 
 
   Jag fick också se en jättefin bild på SSO-forumet, gjord av Adalyn Snowburg, föreställandes mig och Freya. Superfin den också :D
 
 
 
   På mejlen idag fick jag också den här söta bilden av Moa Bluegirl, också på Iddy!
 
 
   Man blir så himla glad av sånt här så ni anar inte, tack till er alla!
Skutteliskutt

 
   Idag ska jag besöka en travbana för första gången i mitt liv - det är en medlem i min ridklubb som ska starta sin häst så jag ska få traska runt i stallarna och se mig om bakom kulisserna. Ska bli superkul! Kommer dock bli en låååång kväll, så jag återkommer i morgon ^^ Det ska bli kul att se vad som dyker upp i morgondagens onsdagsuppdatering!
Jämförelse nummer 2

   Star Academy-framträdandena från spel 2 behöver också få sig en plats, right? Ber om ursäkt för falska toner, det här framträdandet tycker jag är svårast av alla i hela spelserien! Vilken av de tre versionerna tycker du bäst om?
 
   PS! Titta på framträdandena i HD!
 
 
 
 
 
Den strålande solguden

 
Ingen ny hemsida

   Blev rätt besviken då jag såg att inget märkvärdigt hänt utåt på SSO's hemsida - hade hoppats på åtminstone något nytt :( Menmen, om vi har tur så var det kanske förberelser inför den nya hemsidan, som faktiskt borde komma någon gång snart...?
 
   Jag har spenderat hela eftermiddagen hos tandläkaren, vilket har resulterat i väldigt fina tänder - samt att jag numera inte kan äta eftersom jag inte kan bita ihop = omöjligt att tugga. Gah, orkar inte alla problem jag har med tänder, kropp och hälsa :(
 
   Så jag har haft en rätt sketen dag (som livades upp på morgonen av lite SSL4, vilket ni som följer mig på Instagram kaaaan ha lagt märke till) och nu tänker jag jaga runt människor jag akut måste prata med på telefon och sen ska jag gå och gräva ner mig nånstans. Hoppas att ni har haft en bättre dag än vad jag har haft!
Jämförelse

   Nu börjar jag få lite ordning på mina videoklipp! För er som inte har spelat Star Academy är det så här; man får välja att spela som Lisa, Kyomi eller Brittany. Man spelar utefter samma spelstory, bara det att karaktärerna "flyttar runt" så att det inte blir några större hål i storyn. Om jag spelar som Brittany kommer Lisa vara mer inriktad på sång och Kyomi håller på med dans, men om jag spelar som Lisa kommer Brittany istället vara mer inriktad på sången. Alla tre tjejerna har också olika röster, vilket gör det lite roligare att spela spelen om igen.
 
   Här har ni de tre tjejernas finalframträdanden i första spelet - vilket tycker ni bäst om? Och vilket gillar ni minst?
 
 
 
 
 
 
Så duktig...

   Jag brukar alltid ha min mobil på ljudlöst, men nu var det inte så igår. Lite då och då tyckte jag mig höra fanfar-ljudet från tävlingarna i Starshine Legacy, och jag satt en bra stund och stirrade fram och tillbaka och försökte komma fram till varför - till slut kom jag ihåg att jag använder det ljudet som min sms-signal och varje gång som min mamma skickade nya sms så trodde jag att det var tävlingsdags i SSL. Så himla smidig man är.
 
   Det här är min sista vecka hemma på ett tag, så jag kommer förbereda massor inför mina olika resor. Idag är också en jättestor dag för mig, för jag ska efter ett halvårs väntetid få tandproteser :D Det innebär att jag får låtsaständer, eftersom jag har två för få. Första gången på tretton år som jag får ett helt leende, det betyder massor!
   Det är väl lite som vanligt då jag har mycket att göra - antingen blir jag lite frånvarande härifrån eller så får jag någon knäpp och spammar inlägg som bara den, man får se vilket det blir ^^
Svart drottning

 
Är det äntligen dags?

 
  Har varit jättetagg på nya hemsidan sedan Göteborg Horse Show, är det månne äntligen dags för den nu? HOPPAS att det nu är den!
Uppdaterat inlägg

   Nu då jag flashbackar extremt bort till min tid på mellanstadiet då klasskamraterna satt och pillade med olika filmprogram (eller ja, typ Windows Movie Maker) så passade jag på att dra ihop en ny video. För ganska länge sedan var det nämligen en spelare som frågade om jag kunde göra en walkthrough över Nivå 6 i Starshine Legacy: Episod 1, och såvitt jag vet är det en nivå som många spelare tycker är svår och läskig. Bilderna från det originala inlägget är kvar, men jag lade in filmen där också. Se inlägget HÄR.
KLAR!

   Jag har under de senaste dagarna spelat Star Academy för att kunna spela in de sista framträdandena i varje spel, en gång med varje tjej. Just nu sparas den sista filmen och jag ska strax ladda upp den på Youtube. Filmerna kommer länkas här på bloggen, så att ni också kan höra skillnaden mellan att spela som de olika tjejerna.
 
   I övrigt - jag måste städa här hemma. Jag hatar att städa. Uuuuuugh
Hahaha vilken flashback

   Har inte sett den här officiella trailern på väldigt länge, och jag blev så överraskad över att jag knappt kom ihåg den! Tänk att för ungefär tre år sedan tittade man på den här trailern och tänkte "omg vilket episkt spel"... Tur att SSO utvecklades så som det gjorde, för det är ju uppenbarligen mycket bättre och snyggare än vad som visas här! Notera att den här släpptes i december 2010!
 
 
Ut i det fria

 
Som ni kanske lade märke till...

   ...så har jag alltså startat ett Youtube-konto. Jag kommer antagligen aldrig bli en duktig filmredigerare, för jag har inte intresse, tålamod eller verktyg för det, men man kan ju absolut prova ibland. Jag har dock ont om idéer på den fronten, men ni kan självklart få önska vad ni vill se. Är det t ex något ur ett särskilt spel ni vill se så är det bara att hojta till, så kan jag försöka fixa det. (Det behöver inte vara bara SSO, SS, SSL eller SA, jag har ju ett antal andra spel också.) Jag råkar veta att jag har en fungerande mikrofon också, så någon gång kanske det blir ett snack om något?
 
   Målet just nu är att få upp de stora framträdandena från Star Academy med alla tre spelarkaraktärer. Tjejerna har nämligen olika röster, och jag har själv inte hört allt än eftersom jag bara spelat igenom första spelet mer än en gång. Min favorit av de fyra låtarna är den från SA1, den enda som ännu inte är uppladdad, men jag ska försöka lösa det.
 
   Om ni är intresserade av Youtube-kontot går det att hitta HÄR.
En till?

   Ska se till att spela in något från SA1 också, dock så buggar spelet lite så det verkar som att jag måste spela om hela igen för att kunna spela in det framträdandet jag vill ha...
 
 
Video nummer 2

   Snabbt arbete i morse innan jag åkte till jobbet! (Är medveten om att "Breakthrough" är felstavat i videon, får väl ladda upp igen eller något, heh)
 
 
Klipp från Star Academy

   Första gången man använder Windows Movie Maker på en herrans massa år, och det här var en grej jag drog ihop på en halvtimme (laddningstider då jag laddade ner Bandicam och Movie Maker inräknat) sent i går kväll. Sorry för de falska tonerna, jag var nog egentligen lite för trött för att spela in, men det här var iaf bättre än mitt första försök igår, haha!
   Fler videor från spelen kommer upp framöver, så håll utkik :)
 
 
Vårgalopp

 
Levlingsfunktion

   Sitter och finurlar lite över kontostölder och då folk hjälper andra med hästlevling osv. Och jag har en känsla av att den här idén har dykt upp förut, men jag är inte säker. Om någon vet om någon har skrivit om saken förut, skrik till.
 
   Varje gång det kommer nya hästar så vill många kunna provrida hästarna. Hur gör man detta? Jo, lånar en kompis konto, förutsatt att kompisen har köpt denna nya häst. Man lämnar alltså ut sitt lösenord.
   Varje gång någon inte har lust/tid/ork att levla sina hästar finns chansen att någon säger "jag kan levla dina hästar!". Hur går detta till? Man lämnar ut sitt lösenord.
 
 
   Man vill ju kunna lita på sina vänner, men att lämna ut sitt lösenord till andra spelare innebär alltid en risk. Det kan ju vara så att personen som får lösenordet inte alls är så ansvarsfull som denne verkar, utan säljer hästar, slösar pengar och skriver elaka saker till andra spelare bara för att. (Det är btw helt sanslöst, att folk tror det är okej att bete sig på det sättet.)
 
   Har många av er spelat Stallet.se? Där har det under flera år funnits en delägare-funktion. Det innebär att ägaren till ett konto kan ge ut ett delägarkonto till en annan användare, som då inte har samma befogenhet på kontot. Det kan vara så att man inte kan skicka mejl eller sälja hästar. Vore inte det en himla bra grej? Kanske inte på exakt samma sätt (nu sitter jag och luddar här, så ta inte det hela för bokstavligt), men att den levlings-benägne kompisen får ett eget användernamn och eget lösenord och då ENDAST kan rida alla/vissa hästar i olika lopp, och då inte kan skicka mejl, chatta eller köpa/sälja saker. Annars tror jag att någon nån gång skrev om att man kanske kunde återanvända skötarfunktionen från Stallet.se, där man var skötare på en annan spelares häst och tränade den medan man rörde sig runt på sajten. Jag vet inte hur man skulle göra det verklighet, skulle sköthästen bara dyka upp i skötarens hemstall vid inloggning? Men det är en tanke i vilket fall.
   Jag tänker mig också att levlaren/skötaren/vad-det-nu-blir kan betalas för levlingen, att hästens riktiga ägare kan ge ut JS som betalning, i ett passande antal.
 
   Jag tror det kunde vara en praktisk grej, men det allra viktigaste är för alla att veta risken med att lämna ut sitt lösenord till andra spelare. Det kan ju t.o.m. vara så att du ger ut lösenordet till din bästa kompis, som du sedan hamnar i bråk med och där kan kaos urarta. Det är ju väldigt många spelare som önskar sig en provridningsfunktion, (åtminstone av vad jag har sett på bloggar) så vi får väl se om den blir verklighet? Mycket annat som har önskats av spelare har ju faktiskt dykt upp i spelet, så det är ingenting man bör slå ifrån sig direkt! Tycker också att det är en stor del av charmen med det här spelet, att spelarna har rätt mycket att säga till om och en dag kan man överraskas med värsta drömfunktionen :) (Sadelgjordar, man- och svansfunktionen och färjorna var tre saker högt upp på min önskelista som blev verklighet!)
 
   Har ni några tankar om det här som ni vill dela med er av?
Bildeeer

   Hästar har flyttat fram och tillbaka och jag har fotat hästar på olika sätt. Det viktigaste för mig nu var att bara fota dem från sidan och framifrån, till exteriörbilderna. Nu har jag t ex hunnit fota min paint Misty och min Appaloosa Gambit, de hästarna som jag är mest nervös över. Jag är osäker över hur deras päls kommer se ut då jag tänjer den för att passa i min lineart... iofs får jag samma problem med Sparkle, men jag tror att hennes päls kommer se bra ut.
   Jag kan säga att jag är helt färdig med fem bilder just nu, varav ni har sett tre. De ni inte än har sett är Poppy och Helios. Jag tänkte hålla på dem lite till, så att jag inte kastar ur mig alla projekt exakt samtidigt :)
 
   Kort nu bara - tanken med exteriörbilderna är att hästarna ska se ut ungefär som på utställning (flera av dem står inte korrekt för visning), så att man kan se ordentligt hur de ser ut. Därför får de lite extra friserade manar för att se extra snygga ut. Så här ser det ut just nu:
 
   Ash - knoppar
   Iddy - knoppar
   Freya - ponnyfläta med utsläppt pannlugg
   Poppy - knoppar
   Helios - utsläppt lång man som är rakad bakom nacken
 
   Planen för övriga hästar ser ut:
 
   Alla ponnyer - kort, busig och utsläppt man (detta för att alla mina ponnyer ser ut så och jag orkar inte leta upp folk som har ponnyer med andra frisyrer, så att jag kan få "rena" bilder på halsen)
   Remus - lång och utsläppt man
   Mandrake - lång och utsläppt man
   Gambit - antagligen knoppar (är lite osäker, annars en kort och jämn man)
   Misty - knoppar eller ponnyfläta (är lite osäker), men tänkte ha utsläppt pannlugg
   Arwen - utsläppt lång man, antagligen rakad bakom nacken
 
   Jag tror det kommer bli jättebra! Ska bara försöka hinna klart med dem också. Nu sätter jag mig direkt med nästa bild, så får man se när den är färdig ^^ (Om ni har förslag på hur Misty och Gambit kan ha sina manar kan ni gärna hojta till!)
Flygande fläng

   Jag har varit ute på två låååånga promenader idag, det känns i benen! Dock fick jag en massa pengar för att vakta mina egna katter under helgen, så nu är jag glad (y)
 
 
   Nu måste jag komma igång och se till att fota alla mina hästar om jag vill hinna redigera deras bilder innan nästa lördag, då jag åker iväg till jobbpass nummer ett och sedan inte är hemma på en månad. Jag kommer ha tillgång till dator under en av veckorna, men inget Photoshop - åh, vilket handikapp! Kanske är lika bra det ändå, för under den veckan kommer jag få chansen att rida på riktigt för en gångs skull. Vågar inte rida ut själv där eftersom jag inte vet hur hästarna reagerar ensamma (brukar på min höjd skritta en kort vända ute efter ridpasset), men några rejäla dressyrpass lär det bli :D
 
   Btw så är det Svea rikes nationaldag idag, happhapp. Brukar ni fira det på något sätt, typ med familjen?
Walking in a winter wonderland

 
Avis!

   Jag är så dödligt avundsjuk på er som har Tinkerhästar just nu! Jag har valt att inte köpa en just nu för jag vill inte spontant kasta ihop ett namn som jag inte är nöjd med sen (jag har svårt med förändringar så jag vill inte byta huxflux sen) och Elsa ska äntligen få komma hem först. Idag fick jag iaf lite ordning på levlingen igen, då jag och Siri har kutat en vända över Jorvik. Jag har flyttat runt lite i hemstallet också, eftersom jag behövde fota hästar till de nya exteriörbilderna jag håller på med. De jag ser fram emot mest är araberna, det blir himla spännande att se vad jag lyckas få fram av dem!
 
   I sommar kommer jag hinna spela väldigt lite, eftersom jag inte har tillgång till dator alls medan jag är ute och jobbar. (Då jag jobbar på ridläger bor jag där.) Därför ska jag skicka iväg häst efter häst till Hästön då jag har fotat alla till de nya bilderna. Målet är att ha kvar Ash samt de hästar som behöver levlas, vilket absolut inte bör vara fler än två åt gången, och då kanske jag orkar mata dem också, hehe... kan säga att det gick långsamt runt markerna idag, med en neutral ponny i lvl 11!
   Har ni några sommarrutiner med era hästar, eller låter ni dem stanna kvar i hemstallen som vanligt?
Horses, horses everywheeeeere

   Ni anar inte vilken beslutsångest jag har! De tre nya Tinkerhästarna är i mina ögon perfekta och under den korta stund jag hann spela SSO igår förundrades jag över hur fantastiska de är. Jag vill köpa alla tre, helt typ nu, men jag har fortfarande två hästar kvar att levla (Mandrake och Sparkle) och dessutom har jag planerat att köpa hem Elsa jäääääättelänge. Förutom det är jag inte bergsäker på namn åt Tinkrarna heller. Jag har haft ett namn som jag har sparat specifikt till en sån här stor och kraftig häst, men jag är inte 100% på om det faktiskt passar. Därför avvaktar jag lite, och avundas alla de som rider runt på fantastiskt fina hästar. Ni vet nog att jag inte direkt är ett fan av det kortaste manalternativet i spelet, men ojojoj vad snygg isabellen var med kortklippt man! Till och med svansen såg bra ut, och det är den jag har haft störst problem med...
 
   Idag vill jag allt fortsätta med min redigeringsserie! Nu har ni sett alla bilder jag har än så länge, förutom den på Poppy, som faktiskt också är färdig. Men nu måste jag fota nya bilder i spelet för att kunna redigera nya bilder! Innebär också att jag måste flytta hästar till och från Hästön för att kunna fota alla, och jag har ont om JS just nu... heh... kanske är dags att jag börjar spela lite seriöst igen ^^' Det får dock bli mot eftermiddagen, för nu ska jag ut och göra annat!
Stallets drottning

   Idag har jag ägt mitt fantastiskt vackra sto Freya i ett helt år! Fortfarande en av de allra snyggaste hästarna i spelet imo, är så sjukt nöjd med min vackra häst!
 
 
Vända på grön strand

 
Iddyluren

 
   Bild numner två i min nya redigeringsserie, där jag redigerar mina hästar så att de ser ut såsom jag tänker mig att de skulle göra om de fanns på riktigt. Här har vi alltså min fina Holländare Iddy!
Snabb update innan jag kutar iväg:

  • Tinkerhästarna finns hos Ferdinand och kostar 950 SC
  • De kan ha alla "vanliga" manstilar förutom sin egen unika
  • De kan ha dekorationer i man och svans
  • De kan INTE ha benlindor
  • De är så söta så att man typ smäller av och jag måste ha alla tre. Punkt.
OMG

Så fina Tinkerhästar!
En hästartist på intåg

   Det här känns redan som en oerhört uttjatad nyhet - då jag kom hem efter tre dagars resa hade jag säkert tjugo Bloglovin'-inlägg som alla handlade om samma sak, och mestadels innehöll exakt samma information.
 
   Det som gäller är väl en av hästsveriges mest älskade profiler - åtminstone då det kommer till barn och ungdomar. Tobbe Larsson, som de flesta unga hästmänniskor har lärt sig beundra sedan Ponnyakuten, ska nämligen ta sig in i SSO-världen enligt Expressen (Källa HÄR). Nu är ju inte Expressen den mest pålitliga källan i världen, och artikeln kunde lika väl ha varit skriven av en mellanstadieelev (vilken svenskalärare som helst skulle gråta över den där meningsuppbyggnaden - kan lova att jag lägger mer energi på mina kortaste blogginlägg än Henrik Högström gjorde på den artikeln), men det verkar ju onekligen som att det här är på väg att hända. (Det är bekräftat på Tobbe Larssons officiella Instagram också.) Och det är ju himla kul! Finns dock ett par saker som jag inte kan låta bli att undra över.
 
   Såvitt jag vet finns det just nu två IRL-personer i SSO. Det är Reed Kessler, och det är Ed Field (Johan Edfält). Reed ser ut typ som vilken SSO-NPC som helst, men hon har också funnits i spelet ett tag nu, och står mest och stirrar ut i tomma intet i Baronessans ridhus. Ed å andra sidan är väl modellerad efter sin IRL-conterpart, det är verkligen en likhet mellan de båda (jag skrev ett inlägg om den saken efter mitt besök på Pixel Tales för ett tag sedan, se HÄR). Att döma av arbetsskissen på Tobbe så kommer även hans NPC likna honom väl, vilket gör att jag nästan tycker lite synd om Reed. Tycker nog allt att hon borde piffas till lite, så att också hon liknar... sig själv, haha.
 
   I artikeln står det att Tobbe Larsson kommer ge spelaren råd om hur man dresserar sin häst. Vad innebär då det? Betyder det att trickträning är på ingång? Eller vanlig dressyr? Det är ju inte direkt så att våra pixelhästar hittar på en massa konstigheter som behöver rättas till, så man undrar ju om det är så att denna nya NPC kommer göra något konkret eller om det bara råkar bli lite råd som man kanske kan använda själv IRL senare. Jag vill inte ta ut en seger i förskott här, så jag kommer fundera vidare men inte hoppas på för mycket. Just nu tänker jag dock gissa på att Tobbe kommer dyka upp antingen vid en av de tomma paddockarna (Vingårdens eller Paddocköns) eller den tomma jordplätten bakom Steves. Vi får se på vilket - jag hoppas dock verkligen att hans häst Nicke kommer få följa med honom in i spelet, och om inte Nicke får följa med hoppas jag prompt på Sven. (Sven är kamelen som bor på Tobbes gård. Jag gillar kameler.)
 
   Om vi slutligen återgår till arbetsskissen på Tobbe så blir jag nästan lite stött över hur detaljerad avataren ser ut att vara. Asså det är ju jättehäftigt att det är en sån likhet och att det är så realistiskt, men jag gillar inte riktigt att det blandas med karaktärer som bröderna Summers/Courtney och alla många andra NPC's som ser ut... ja, som de gör. Och det känns ju inte direkt som att alla de kommer uppdateras för att se "bättre" ut, om man säger så.
 
   Det är alltså mina funderingar kring det här, och jag har inte så mycket mer att säga innan vi får veta mer direkt från SSE. Ska bli spännande att se vad som händer, men jag kommer bli lite sur om det blir en en-dags-uppdragsserie som med Reed, för att Tobbe sedan ska stå i spelet för evigt utan något vettigt att kläcka ur sig. Vi får se vad som händer, helt enkelt!
 
   (Tobbe har också fått sig en egen sida på Jorvikipedia - HÄR!)
Stor dag

   Jag hoppas att uppdateringen går relativt fort idag, för jag vill jättegärna se Tinkerhästarna innan jag åker hemifrån mot eftermiddagen! Ska jag köpa en? Jag vet faktiskt inte! Någon gång ska jag äga en, ja, men jag vill se lite hur det ligger till med dem. Är det de två vi redan har sett som kommer, eller dyker det upp någon mer? Eftersom vi bara fick se två stycken så gissar jag att det bara blir de två idag, men vanligtvis kommer ju nya hästar i grupper om minst tre (Frieser, Andalusier och Arab kom alla i en trio, ponnyerna var fyra). Vill inte sådär spontant köpa en häst med en färg jag är lite halvnöjd med, då väntar jag hellre och ser vilka färger som kommer i framtiden :) Nu har jag ju dock inte sett hästarna utan posteffekter (alla officiella SSO-grejer använder ju posteffekterna) så jag kanske gillar färgerna mer då jag ser dem själv.
   Jag hoppas att det inte kommer vara något "de här hästarna är så pass stora och tunga så de orkar inte springa så fort", jag hoppas på dessa snygga hästar med normala stats som kommer synas mycket i bygderna - för många lär ju köpa sig en. Återigen, jag hoppas på flera färger, för det är ju faktiskt inte kul att se alla spelare rida runt på samma hästar!
 
   Meeeeen jag återkommer om den här saken då jag väl har sett hästarna framför mig i spelet :)
Run like the wind

   Screen från Star Stable: Höstryttaren
 
 
   Underbart hur fötterna hänger ovanför stigbyglarna och att tyglarna håller sig en decimeter under händerna, eller hur?
deviantART-konto

   Jag vet inte om jag har nämnt det någon gång, men jag har faktiskt ett konto på deviantART. Jag lägger upp alla mina redigeringar där, eftersom kvalitén blir bättre än på bloggen och man kan se bilderna i fullstort format.
 
   Monokerus.deviantart.com är det iaf som gäller om ni är intresserade av att kika in!
Redigeringsträsket

   Idag har jag redigerat klart bilder på både Iddan och Poppy, och håller just nu på med Freyas. Visste ni att den femte juni har jag ägt Freya i prick ett år?
 
   Det bästa med att alltid spara alla projekt utan bakgrund i PNG-format - det går att klippa och klistra med dem hur mycket som helst i efterhand (y)
   EDIT: Nu är fyra hästar av fjorton färdiga, får se till att fota nya bilder jag kan använda till redigeringar då det blir ljust i spelet igen ^^
 
   Jag håller också på och kutar igenom Årstidsryttarna på engelska, för Jorvikipedias skull. Gah, så mycket information!
En serie bilder

   Ni vet bilden på Ash jag visade igår? Ni kan förvänta er fler sådana framöver...
 
 
   (Självklart ska alla fjorton hästarna få sig en egen bild, ska bara försöka få ihop en lineart jag gillar till Remus och ponnyerna...)
Lone Star Rodeo

 
   Visste ni att Lone Star Rodeo är den sista tävlingen i Star Stable: Sommarryttaren? Det är faktiskt enda gången i spelserien som man lämnar Jorvik, eftersom den här tävlingen tar plats någonstans i USA.
Dagens projekt

 
   Är inte så väldigt nöjd med man och svans, men i övrigt tycker jag att det blev en himla bra redigering. Helt enkelt - mitt Jorvikiska varmblod Ash om han var en riktig häst.
Dagens sysselsättning

   Dels har jag jagat runt lite engelsktalande SSO-spelare (att översätta vissa specifika termer i spelet är ju verkligen pest och pina), dels har jag ominstallerat Årstidsryttarna, eftersom jag behövde dem på engelska till Jorvikipedia. Förvånansvärt nog så hade inte mitt sparade spel försvunnit, så jag kunde fortsätta där jag var senast jag spelade fast på nytt språk. Lite skönt faktiskt, men jag tappade lite viktiga grejer som jag ändå måste uppleva igen.
   Ni som har spelat Höstryttaren - vilken av hästarna är er favorit? Går ni efter utseende eller hur "bra" hästen är?
 
 
   I övrigt har jag börjat på ett projekt som antagligen kommer ta ett tag, eftersom det ska bli flera bilder, men jag är typ-halvklar med bild nummer ett. Nu är det egentligen bara finlir och skuggning kvar, för att lura ögat lite. Tror att resultatet kommer bli jättebra! Som ni kanske kan gissa så är det Ash på bilden nedan.
 
   (Om någon undrar varför jag alltid kladdar färger bakom mina hästar så är det för att jag ska se om det blir "hål" i hästen då jag klipper ihop kroppsdelarna. Därför lägger jag alltid till en bakgrund i en skarp färg då jag ska börja på slutskedet av redigeringen!)
Spelpaus

   Nu har jag inte spelat SSO sedan i onsdags (var ju bortrest över helgen) och jag längtar inte direkt efter att logga in. Jag har galet mycket annat att göra som kommer före och då jag väl har tid så har jag inte lust. Det är inte heller värt att logga in för att ta hand om hästarna, eftersom jag ändå inte kommer kunna hålla dem på bra humör då jag reser bort. (Är nämligen alldeles för snål för att betala för stallhjälp under långa perioder.) Jag tror absolut att jag kommer återfå lusten under sommaren, men nu då det ändå är fint väder och jag måste göra viktigare grejer så känns det inte som jordens undergång att jag inte har lust att spela för stunden ^^ Däremot har jag fått upp ögonen lite för Årstidsryttarna igen, och även fast jag har spelat igenom dem så otroligt många gånger är de lika roliga den här gången!
 
   Kvar i communityt som vanligt är jag ju dock - jag vet inte om ni märkt det, men jag har två styck Jorvikipedia att vaka över ;) Jag tänkte lagra upp på lite SSO-bilder så att jag kan redigera, för jag har några skisser färdiga ändå. Och redigeringar är ju alltid populärt - dels tycker jag de är superkul att göra, dels verkar ni tycka det är rätt kul att se dem :)
 
   Och tänk va, på onsdag kommer Tinkerhästar! Jag ser fram emot dem jättemycket, men det kan hända att jag inte hinner kika på dem eftersom min bästa vän tar studenten. Men självklart kommer jag ju spela SSO för att inspektera hästarna och självklart kommer jag diskutera om dem då vi har fått se dem på närmare håll :)
Men herregud

   Vet folk inte vad druider är längre? Såg det här på SSO's Facebooksida igår och blev verkligen illamående. Jag trodde verkligen att det här hörde till normal allmänbildning...
 
 
    Nejmen jag blir nervös över mänskligheten. Man sitter hela tiden med en mobil i handen, och därmed väldigt ofta också internet, och där har man all information i världen i sin hand, och ändå känns det som att okunskapen är större än någonsin bland barn och ungdomar. Huga. 
Jorvikipedia - ny design

   Igår fick sig Jorvikipedia ett lyft då jag satte in den nya loggan.
 
   - Wikin är numera rosa rosa rosa! Den andas lite mer Star Stable, och än så länge verkar det som att de flesta läsare är nöjda med förändringarna :)
 
   - Innan bytet kunde till och med jag ibland undra vilken språkversion av Wikin jag var inne på, eftersom det inte var helt solklart vid första sekunden man tittade på den. Detta har jag löst genom en liten flagga vid loggan i vänstra hörnet; På den svenska Wikin syns den svenska flaggan och på den engelska syns Storbrittaniens flagga.
 
   - På Wikins förstasida finns nu en rubrik som heter "Nyheter utanför spelet". Där ser man bland annat Expressens nyhet om hästartisten Tobbe Larsson som ska dyka upp som en NPC i spelet. Om officiella nyheter släpps på t ex. SSO's Facebooksida kommer de hamna där.
 
   - Igår var det också första juni, vilket innebär att det nu är en ny omröstning på Wikins förstasida. Kika och och svara på den!
 
 
   Här på bloggen blev det en ny header igår, för att få med den nya loggan (jag hade inte sparat den gamla headern så att jag kunde ändra i den, så jag var tvungen att göra en ny). I menyn till vänster hittar ni också direkt till både svenska och engelska Jorvikipedia. Ordning och reda är det här!
Alle till Bella

   Bella Eastfield (<- som inte får en länk just nu eftersom hennes blogg öppnar senare i veckan) bad om att få en bild på hennes häst Air-Rider nu då hennes logga vann Jorvikipedia-tävlingen, och så blev det! Valde att måla på ett sätt jag inte är särskilt van vid och tycker att resultatet är väl värdigt vinnaren :)
 
 
Nejmen!

   Det här bådar gott! Hoppas bara att det inte tar ett år innan det här händer, haha!
 
 
Alternativa Wiki-loggor

   Många av er har länkar till SSO Wiki på era bloggar, och det är superkul! Det vore jättebra om ni nu vill byta ut era bildlänkar så att de nu matchar med Wikins nya logga, och därför har jag gjort i ordning flera olika loggor ni kan använda som länkar. Högerklicka på bilden ni vill använda, spara den och ladda sedan upp den på er egen blogg i en storlek som passar er design. Ni kommer snart kunna se länkar till både den engelska och svenska Wikin i en av mina sidomenyer!
   (Även om loggorna kanske blir lite rundade i kanterna på min blogg så borde de ändras till originalformatet då ni sparar dem!)
 
 
 
 
 
 
 
Jorvikipedia-loggan - VINNARE

   Tävlingen om den nya Jorvikipedia-loggan är avslutad! Det blev en jordskredsseger med 56% av rösterna och vinnaren blev Bella Eastfields fina logga!
 
 
   Bella, du kommer få ett mejl under dagen där vi pratar vidare om din vinst :)
 
 
   Detta innebär också att Jorvikipedia kommer få sig ett uppdaterat utseende nu och jag tror att det kommer bli en väldigt bra förändring. Stay tuned!
 
   Jag vill också passa på att tacka alla er som har bidragt med loggor i den här tävlingen - det har varit fantastiskt roligt att se hur kreativa ni är och det har varit jätteroligt att ni visar engagemang i Wikin :)
Pretty Pony

 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.