Chrome Pointer

Photoshop för SSO-spelare - Bildformat och kvalité

   En sak som för mycket för en bild är formatet den sparas i - bildens kvalité går ju upp och ner beroende på hur man sparar den. Man vill ju inte ha en grynig bild, man vill ha en klar och tydlig bild.
 
   Alla bilder jag använder på bloggen, utan undantag, är sparade i formatet PNG. Detta för att jag tycker att bilderna ser bäst ut i det formatet. Man får dock tänka på att bilderna tar större plats på hårddisken om de är sparade i bra kvalité, men bilderna måste vara väldigt stora (i storlek, bokstavligt talat) för att det ska märkas. Om bilderna är för stora i filstorlek kanske man inte kan ladda upp dem på nätet, t ex på bloggar eller i forum. Med de bilder som vi SSO-spelare använder har vi sällan problemet med storlek, så det är ingenting ni behöver oroa er över direkt.
 
   De vanligaste formaten att spara bilder i till bloggar är JPG/JPEG och PNG. GIF rekomenderas inte, det formatet passar till just gifs, rörliga bilder.
  Det bästa är om man provar att spara bilder i olika format med olika inställningar i sitt redigeringsprogram. Det finns inget rätt och fel med det här (precis som med allt under den här kursen), utan det handlar om vad man själv tycker är snyggast :)
 
   Bara för att jag vill ha lite färg så får ni en gif jag hade sparad på datorn, whoopwhoop (y)
 


Vilda Snownight

Hur laddar du upp bilderna i datorn? Använder du paint eller ngt annat redigeringsprogram?

Svar: Laddar upp? Jag fotar i Fraps, öppnar bilden i Photoshop, beskär den och lägger på logga för att sedan spara den och ladda upp på Blogg.se.
Esmeralda Silverforce

Bianca Waterlund

Hej. Jag har försökt att hitta lite olika saker men när jag trycker på Tidigare inlägg knappen längst ner kommer det upp att den adressen inte finns. Detta är lite jobbigt tycker jag då det inte går att kolla på det första. Hoppas du kan fixa detta:) Vet att det här inte var bästa stället att kommentera på för det men vart skulle jag annars ta? Detta inlägget hör ju till den kategorin. Hoppas du fixar det:)

Svar: Går inte, det är ett kodfel jag har försökt hitta en lösning på i flera år...
Esmeralda Silverforce

Bianca Waterlund

Synd... Just nu behöver jag hjälp med att få bra hur bena m.m ska vara vid olika gångarter. asså hur man böjer på dem. det är lite svårt att redigera om man inte vet det... Jag har gimp vilket jag inte helt fattar mig på... Det är just det att jag är nybörjare och behöver från de första stegen med. Du är SÅÅÅ bra på att redigera:):):)

Svar: Ta lassoverktyget, klipp ut den del av benet du ska flytta på och flytta på det. Finns inga genvägar till att böja på kroppsdelar, det är bara att klippa och klistra!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.