Chrome Pointer

Starshine Legacy: Episod 1, Nivå 6

   Jag tror inte att jag och Neo är ensamma då vi säger att vi var totalt livrädda då vi spelade Starshine Legacy. Det var ett grymt spel, det är ett grymt spel, men elva år gammal hade jag i princip hjärtklappning då jag spelade spelen. Hjärtat slår fortfarande lite fortare då jag spelar de lite "läskigare" nivåerna, men nu efter alla år kan jag tricken för att ta sig igenom nivåerna så smärtfritt som möjligt.
   Jag fick idag en förfrågan om att visa hur man klarar Nivå 6 i det första Starshine-spelet, och jag tänkte visa lite grejer som kommer göra era liv lite lättare - ja, om ni nu spenderar era liv med att spela hästspel som jag gör 90% av min tid.
 
   Till att börja med så finns det två taktiker jag känner till på den här nivån. Den ena taktiken kallar jag ungefär "spring-för-livet-eller-dö-skrikandes". Den går typ ut på att man i halv panik (om man som jag gillar att överdramatisera) kutar järnet genom hela nivån och senare går tillbaka efter stjärnorna. Jag tycker det är den lättare taktiken. Den andra går ut på att leka kurragömma. Man kan nämligen gömma sig från ryttaren bakom en. Dock måste man då smita förbi ryttaren senare, för om man har gömt sig kommer ryttaren stanna och vänta in en längre fram (ja, jag höll på att få en hjärtattack första gången jag var med om det, haha).
 
   Det första som händer på nivån är att man kan rida rakt fram. Ja, gör det, det är en rätt bra idé. Men håll utkik efter ett staket. Det går nämligen att gena här, för att få ett fint försprång till ryttaren bakom. Om man föredrar att gömma sig kan man här stanna en stund. Annars är det bara att kuta järnet framåt.
 
   Längre fram rider man över någon slags trevlig liten träskmark. Ser ni muren? Om "gömma-sig-och-be-till-högre-makter" är något för dig går det här alldeles utmärkt att gömma sig.
 
 
   Humhum, nu närmar vi oss upploppet. Nu kommer något som jag inte lär säga fler gånger. Rid in i väggen.
   Om man kraschat i väggen på rätt sätt kommer Mörkerryttaren bara kubba förbi uppför backen. Så kan man själv glida in där bakom denne i lugn och ro. Faaast jag gillar "run-Forrest-run" så jag kör personligen helst på att bara gasa uppför backen. Det här är vid bron precis innan stället där det faller stenar nedför backen. (Jösses, svårt att beskriva det här)
 
 
   Okej, nu kommer man till broarna, som är sista hindret. Hoppa över alla hål i broarna och du är i säkerhet. Om du har kört på "kurragömma"-taktiken kommer Mörkerryttaren stå och vänta på dig här. Eller skritta runt i en cirkel. Hm, jag minns faktiskt inte. (Ja, jag skrev allt ur minnet och langade in bilder i efterhand lite snabbt, spelet funkar inte så bra på min dator.) Det gäller bara att ha en känsla för tajming då, att komma förbi då ryttaren vände sig bort eller något - så kuta fram och hoppa.
   Om du däremot kommer dit innan Mörkerryttaren kan man stanna efter att ha hoppat över den sista avgrunden. Om man då kollar bakåt ser man att ryttaren kommer fram till stupet, hästen slår på en tvärnit, stegrar sig och börjar sedan skritta i en cirkel. Om man nu har lust att bege sig ut på självmordsuppdrag kan man hoppa tillbaka över stupet, för det går att smita förbi ryttaren. Sen kan man leka runt lite hur man vill på hela nivån, men för att göra klart den måste man tillbaka upp till Mörkerryttaren, hoppa över stupet och rida fram till gläntan.
 
   Jag körde på taktik nummer ett men red tillbaka för att kunna ta bilderna i lugn och ro. Efter ett tag stannar Kaahn upp där borta och står stilla, så det blir lättare att ta sig över stupet.
 
   Jag hoppas att det här var till någon som helst nytta. Bara så ni vet så svarar jag gärna på frågor som den här, så var inte rädda för att fråga om ni vill ha hjälp med något eller om ni vill ha tips. Själv kan jag erkänna att jag har inte hittat alla guldstjärnor som finns i SSL-spelen, så jag skulle gärna vilja se ett hjälpavsnitt rörande vart alla finns, haha x)
 
   (Btw, det är bara att säga till om ni vill använda min Appaloosa-Starshine så lägger jag upp honom här på bloggen)
 
 
EDIT: Här har ni en video.
 


cynthia mountainheart

Tack så mycket!
Nu är det ända problemet att jag är sjukt lättskrämd.

Alice Moonstone

Hejsan :)
Du har sjukt fin blogg ochbjag undrar - hur fick du appaloosa SH? (Starshine xD)
Sjukt glad för svar! <3
/Alice

Svar: Tack så mycket :) I det första Starshinespelet är det möjligt att ändra i spelfilerna. Om du tittar under min kategori "Hjälpavsnitt" så står det hur man gör :)
Esmeralda Silverforce

Alice Moonstone

Tack så mycket! <3 :D

Anonym

Hejsan!
Jag skulle vilja använda den, om det går bra.

Svar: Absolut, lägger ut den inom ett par timmar. :)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.