Chrome Pointer

Levlingsfunktion

   Sitter och finurlar lite över kontostölder och då folk hjälper andra med hästlevling osv. Och jag har en känsla av att den här idén har dykt upp förut, men jag är inte säker. Om någon vet om någon har skrivit om saken förut, skrik till.
 
   Varje gång det kommer nya hästar så vill många kunna provrida hästarna. Hur gör man detta? Jo, lånar en kompis konto, förutsatt att kompisen har köpt denna nya häst. Man lämnar alltså ut sitt lösenord.
   Varje gång någon inte har lust/tid/ork att levla sina hästar finns chansen att någon säger "jag kan levla dina hästar!". Hur går detta till? Man lämnar ut sitt lösenord.
 
 
   Man vill ju kunna lita på sina vänner, men att lämna ut sitt lösenord till andra spelare innebär alltid en risk. Det kan ju vara så att personen som får lösenordet inte alls är så ansvarsfull som denne verkar, utan säljer hästar, slösar pengar och skriver elaka saker till andra spelare bara för att. (Det är btw helt sanslöst, att folk tror det är okej att bete sig på det sättet.)
 
   Har många av er spelat Stallet.se? Där har det under flera år funnits en delägare-funktion. Det innebär att ägaren till ett konto kan ge ut ett delägarkonto till en annan användare, som då inte har samma befogenhet på kontot. Det kan vara så att man inte kan skicka mejl eller sälja hästar. Vore inte det en himla bra grej? Kanske inte på exakt samma sätt (nu sitter jag och luddar här, så ta inte det hela för bokstavligt), men att den levlings-benägne kompisen får ett eget användernamn och eget lösenord och då ENDAST kan rida alla/vissa hästar i olika lopp, och då inte kan skicka mejl, chatta eller köpa/sälja saker. Annars tror jag att någon nån gång skrev om att man kanske kunde återanvända skötarfunktionen från Stallet.se, där man var skötare på en annan spelares häst och tränade den medan man rörde sig runt på sajten. Jag vet inte hur man skulle göra det verklighet, skulle sköthästen bara dyka upp i skötarens hemstall vid inloggning? Men det är en tanke i vilket fall.
   Jag tänker mig också att levlaren/skötaren/vad-det-nu-blir kan betalas för levlingen, att hästens riktiga ägare kan ge ut JS som betalning, i ett passande antal.
 
   Jag tror det kunde vara en praktisk grej, men det allra viktigaste är för alla att veta risken med att lämna ut sitt lösenord till andra spelare. Det kan ju t.o.m. vara så att du ger ut lösenordet till din bästa kompis, som du sedan hamnar i bråk med och där kan kaos urarta. Det är ju väldigt många spelare som önskar sig en provridningsfunktion, (åtminstone av vad jag har sett på bloggar) så vi får väl se om den blir verklighet? Mycket annat som har önskats av spelare har ju faktiskt dykt upp i spelet, så det är ingenting man bör slå ifrån sig direkt! Tycker också att det är en stor del av charmen med det här spelet, att spelarna har rätt mycket att säga till om och en dag kan man överraskas med värsta drömfunktionen :) (Sadelgjordar, man- och svansfunktionen och färjorna var tre saker högt upp på min önskelista som blev verklighet!)
 
   Har ni några tankar om det här som ni vill dela med er av?






Charlotte Snowborn

Jag har också funderat på det där och i mitt huvud skulle funktionen se ut såhär: Den som levlar får logga in, först som vanligt och sedan genom ett annat lösenord. Användarnamnet är inte en mail utan avatarnamnet av den som ska få sin häst levlad. Den som ska få sin häst levlad kan i stallet kryssa i vilka hästar skötaren har tillgång till och det enda skötaren kan göra är lopp och möjligtvis stallsysslor. En schysst belöning för det vore att skötaren får hälften av JS per lopp.
Det skulle i alla fall jag känna mig trygg med och som verkar rättvist.

Svar: Det tycker jag låter vettigt och rimligt!
Esmeralda Silverforce

Stephanie Snowhall

Har också tänkt på detta, skrev om det för typ ett år sedan, innan hästfunktion dök upp (eller kanske 2 år sedan?) att man bara kan ha tillgång till vissa saker, t.ex inte garderob, kunna sälja eller köpa hästar, kunna köpa saker och se saldo. Det hade ju varit perfekt enligt mig. För jag har väldigt svårt att lita på folk som jag nyligen lärt känna, vilja gärna ha kontakt med dom om de är på mitt konto och brukar oftast byta lösenord efteråt.

Rose Skystar

Skulle vara jätte bra. På howres.se så finns just detta vid namn kontoförvaltning. Då får en annan personen logga in på den personens konto som ska få hästarna sköta. Vi säger att personen som ska få hästarna sköta heter saga1
då skriver man in
Andvändar namn: saga1
Lösenord: (här skriver personen in sitt eget alltså den som ska ta hand om hästarna.
Och där kan man bara ta hand om hästar, man kan te,x inte sälja hästar köpa saker mm.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.