Chrome Pointer

Photoshop för SSO-spelare - Hur olika lager fungerar

   Om du nu ska börja redigera i Photoshop bör du absolut lära dig hur lager fungerar. Det kanske verkar krångligt i början, men denna funktion gör ditt liv så otroligt mycket lättare då du ska redigera eller måla.
 
 
   Då du ska göra ett nytt lager är det knappen som highlight-ats i ljusgrått här ovan som du ska titta efter. Bara genom att klicka på den skapas ett nytt lager.
 
 
   Här har jag tre olika lager. Dels har jag bakgrunden, som är låst. Jag kan måla på den om jag vill, men man kan inte radera den hur som helst. Ovanpå den har jag ett blått lager, och på det översta lagret har jag min text. Att lära sig lägga lager på rätt plats i sina redigeringar kan ibland ta lite träning. Man kan flytta olika lager genom att gripa tag i dem i den lilla förhandsgranskningen till höger och dra dem upp eller ner.
 
   Man kan också koppla lager till varandra. Om jag kopplar ett lager till lagret där jag har texten kan jag måla var jag vill på skärmen, men det syns bara på texten.
 
   Här har jag kopplat Lager 3 till Lager 2. Det har gjort att jag har kunnat rita vita cirklar, men de syns bara på texten. För att koppla ett lager till ett annat väljer man ett lager (här Lager 3), håller ner ALT-tagenten och drar muspekaren nedåt till lagret man vill ha som "bas". En liten symbol dyker då upp istället för muspekaren, och genom att då klicka har man kopplat lagret.
 
 
   Här har ni ett exempel från en av mina gamla redigeringar. Jag arbetar på många olika lager och har kopplat några lager ovanpå andra. Man kan koppla flera lager på varandra, så att man bunkrar på, men det behövde inte jag här.
   På bildens vänstra sida ser ni små ögon, ett vid varje lager. De står för lagrets synlighet. Om ögat inte syns (som på lagret längst ner) så syns inte det lagret.
 
   Man kan göra mycket olika saker med lager - mitt tips är att ni klickar runt som tokiga och testar er fram för att se vad som kan hända på vägen :) Testa t ex att ändra värdena i "Opacitet" och "Fyll" efter att ha gjort något på ett lager ^^


Caroline Winterdaughter

Gash vilken bra info du har här på bloggen!
Länkningen kommer underlätta såååå mycket nu!

Svar: Vad roligt att du känner dig hjälpt av det jag skriver :D
Esmeralda Silverforce

Moa Ponyforest

Wow, nu förstår jag hur lager fungerar! :D Ska verkligen försöka använda mig av det när jag redigerar ;)

Svar: Vad roligt att du fick nytta av det här :D
Esmeralda Silverforce

Tyra

Hej! Förlåt men jag fattar inte hur man får in en ny bild i ett nytt lager! Har försökt med i stort sett allt! Tacksam för svar!

Svar: Superbra att du sa till, ska skriva ett inlägg om saken inom de närmaste dagarna! :D
Esmeralda Silverforce

Juliette Shypie

Kan du göra ett inlägg om hur man använder linearts? Jag har klickat och provat och sökt på Youtube och frågat pappa, men jag hittar inte ht man gör! Kan du göra ett inlägg om det?

Svar: Klart!
Esmeralda Silverforce

Piper Mistdotter / Rocky Li

Du är verkligen en helt OTROLIG och UNDERBAR sso spelare! Du är till väldigt stor hjälp för väldigt många också! Tack för att du finns, är stolt över dig!
Har du lust att snacka nån dag så är det bah att slå en pling: 0725582977!
Varma kramar// Piper "PLÖPP" Mistdotter / Rocky Li <3

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.