Chrome Pointer

Skåda vår vackra värld

   För några veckor sedan påpekade Genevieve Nightbard för mig att det gick att se Västkobbens Fiskeby från Jorvikstallet. Nu då jag var i GåD för att fiska häromdagen kom jag att tänka på det, så jag drog mig upp till fyren.
 
   Är det inte lite häftigt att kunna se såna här saker? Personligen är ju jag tyvärr inte särskilt förtjust i GåD så jag längtar tillbaka till Jorvikstallet varje gång jag kommer dit xP
   Nejmen det här spelet slutar aldrig att förundra mig, så mycket fantastiska detaljer ♥
Bara för att jag är nyfiken

   Undrar vad folk använder, så - vad tycker ni är bäst? Ni får gärna berätta varför just det program ni använder är bäst i kommentarerna :D
 
Vilket program är bäst för screenshots i spelet?
  
pollcode.com free polls 
 
 
   (Själv använder jag Fraps, om någon undrar ^^)
Bara för att jag har allmänt astråkigt

Hej och hallå. Jag har astråkigt och måste sitta en timme och vänta på min kamrat i Globen, så jag tänkte dra in en vända här för att döda minuter.
Jag är sjukt trött och jättehungrig, men torgskräcken hindrar mig från att faktiskt gå och köpa något vettigt att äta då jag är helt själv. Vad gör man istället? Jo, köper en fet godispåse och sätter sig i ett hörn som är folkfritt.

Att döma av kommentarerna på förra inlägget var det typ tre av er typ 180 läsare som skulle på Horse Show. Skulle faktiskt tro att det är några fler än så, eftersom typ 50% av er är stockholmare. (Som sagt, jag ser allt xP) 
Då man ändå tänker sig att Horse Show är en samlingsplats för hästmänniskor blir jag faktiskt supertaggad på en SSO-träff. Det vore jättekul med något lite mer avancerat än den lilla träffen med shettisponnyn tidigare i höstas, och om det var lite mer arrangerat skulle jag nog kunna våga mig fram ^^

Om någon faktiskt letar efter SSO-folk idag så traskar jag runt i för stora vinterridstövlar, en stor blå jacka och en rödsvart ryggsäck. Fashionista jao (y)

(Och nu har jag dödat fem minuter och ska bara vänta i 55 minuter till. Yaaay)
Blåa skyar

 
Utdrag från "Star Riders"

   Nu var det länge sedan jag delade med mig av något fiktivt jag skrivit här. Ni som har varit här ett tag vet att jag har roat mig med att skriva Fan Fiction om Star Stable, och de delar som går att läsa finns på Fanfiction.net (Sök efter Star Stable i sökfunktionen så hittar ni rätt).
 
   Det här är ett utdrag från Star Stable - Star Riders, vilket är min version av SSO. Det är ett projekt i sina tidiga dagar, men det är sjukt kul att skriva. Jag har tidigare delat med mig av två kapitel härifrån, och de går att hitta i kategorierna "Fan Fiction: Ryttarna" samt "Mitt egna skrivande".
 
Snabb re-cap - Esmeralda Silverforce har nyligen kommit till Moorland och börjat vänja sig lite vid omgivningarna - eller vänja sig och vänja sig, hon har varit med om ett misslyckat besök hos Gamla Galne Jasper och lyckats reta upp Mr Kembell. Hon är kusin till Ely, som är huvudperson i mina tidigare Fics. Här träffar hon en ny resekamrat i form av Hillary, som är en släkting till den tidigare kända Gilly.

 
Hilly den vilda

   Då jag kom in genom stallets grindar fick jag genast syn på en svartskäckig häst som stod vid May. May verkade prata med någon, och då jag gick närmre skymtade jag en liten ryttare på hästens andra sida.

   ”Åh, här är hon ju!” May lös upp. ”Esme, har du träffat Hilly?”

   Skäckens ryttare kikade fram under hästens hals. Hon var kort, men verkade vara i min ålder, hennes lilaaktiga ögon blänkte och två svarta, tjocka flätor låg över hennes axlar. Hon hade slitna ridkläder, men de var passande ändå, och såg bekväma ut.

   ”Är du Esmeralda? Åh, vad kul!” Hon sköt fram från sin häst och hoppade fram bara någon meter framför mig. ”Jag heter Hillary, men alla kallar mig Hilly.”

   ”Hej”, svarade jag, lite förvånat.

   ”Vad kul att du rider Ashdancer, han är så himla go men han trivs verkligen inte som ridskolehäst.” Jösses, hon pratade så fort. ”Min häst heter Carrotmadness, men han kallas Rody.” Skäcken vred på huvudet då Hilly nämnde hans namn. ”Han gillar morötter.”

   ”Jag… gissade det.”

   Hilly hade tydligen hört om mig innan jag kom till Moorland och hade bestämt sig för att i skulle bli kompisar. Efter en stund, då hennes nervösa hyperaktivitet svalnat av lite och hon istället blivit nyfiken och skämtande, insåg jag att hon kunde vara riktigt rolig att ha i min bekantskapskrets.

   ”Jag har alltid bott här”, sade Hilly då vi satte oss på golvet inne i sadelkammaren. May hade en sadel i knäet och putsade upp den med sadeltvål. ”Eller inte här, min familj bor i Firgrove, men jag kan inte alltid rida runt som jag vill.”

   ”Var bor du, May?” frågade jag, då jag insåg att jag faktiskt inte hade en aning om saken.

   ”Silvergladebyn. Den är underbar.” May drog loss stiglädren från sadeln och började skrubba rent dem. ”Fin och ljus liten by.”

   ”Jag skulle vilja bo i Västkobben”, sade Hilly och drog upp benen under hakan. ”Liv och rörelse, massvis med folk…”

   ”… galet mycket fisklukt…”

   ”Äh, tyst May!”

   ”Hej tjejer!” Justin slog upp dörren. ”Vill ni hjälpa mig med en grej?”

   ”Vad som helst bara jag slipper resa på mig”, hörde det från Hilly.

   ”Ledsen Hil, men det innefattar att sabotera lite för Kembell.”

   ”Jag är med”, sade jag kvickt.

   ”Är det lagligt?” frågade May misstänksamt.

   ”Inte en aning, men det är bra för oss.”

   ”Jag tänker inte göra någonting som kan få Silvergladerådet efter mig”, sade May bestämt och skakade på huvudet.

   ”Vad ska göras?” frågade jag nyfiket.

   ”Förstöra G.E.D’s GPS-sändare.”

   ”Det lär inte bli lätt”, sade Hilly. ”Mr Kembell har en massa arbetare som traskar runt Moorlandvägen, de kommer upptäcka er.”

   ”Inte om någon lurar bort dem”, sade Justin och satte sig på huk för att komma ner på vår nivå. ”Jag har hört att de inte är så förtjusta i Rody?”

   Hilly skrattade.

   ”Nejdå, särskilt inte efter den där gången som Rody smet från Steves gård och trampade sönder en massa cementsäckar på deras arbetsplats. Det var så äckligt där uppe, snacka om förorening.”

   ”Det är just därför jag behöver dig, Hil, för Billy Bulldozer lämnade cementsäckar längsmed hela Moorlandvägen och jag tänkte…”

   ”… att jag och Rod ska ta oss en ridtur?”

   ”Något åt det hållet”, erkände Justin. ”Jag menar, du använde ju Landons kaninburar som hinder förra våren, jag tror inte att någon tror att du gör något med flit…”

   Jag såg från den ene till den andre då de pratade. Det verkade alltid hända grejer på det här stället – och det här kunde nog bli roligt.

   ”Om Hilly lurar bort arbetarna kan jag försöka ta ner GPS-sändarna”, sade jag. ”Jag behöver bara veta vad jag ska göra.”

   ”Låna ett brännbollsträ av Mrs Holdsworth och smäll till dem tills det slår gnistor.”

   ”Skämta lagom, Hillary.” Justin höll fram en papperslapp mot mig, och jag tog den. En sifferkod var uppskriven på den. ”Knappa in den här koden så kommer sändarna stängas av.”

   ”Kan Kembell inte bara sätta på signalen igen då?” frågade jag med ett höjt ögonbryn.

   Justin såg lite obekväm ut.

   ”Nja… nej, faktiskt. Jag har hört att han har tappat bort instruktionsmanualen, om man säger så.”

   ”Justin, du är ju ett geni”, sade Hilly och skrattade. ”Säg inte att du snodde den?”

   ”Snodde och snodde, jag kallar det hellre ’lån på obestämd tid’.” Justin såg nu rätt nöjd ut med sig själv. ”Det ger oss lite tid, innan vi lyckas få fatt i papprena vi behöver.”

   Fem minuter senare var vi redo för vårt uppdrag. May hade valt att hålla sig undan, men lovade att inte skvallra för någon, och Justin hade klättrat upp på stallets höga yttermur, där han satt med en kikare i handen. Hilly satt barbacka på Rody, som inte riktigt hade lust att vara med på saken – han hade upptäckt en blomsterrabatt som han vandaliserat innan stallföreståndaren Jenna upptäckt honom och dragit med honom därifrån, och han var högst missnöjd över att ha missat sin chans. Jag skulle springa till fots, för att inte dra åt mig uppmärksamhet med Ash, och kramade nervöst den lilla papperslappen i min högra hand.

   ”Om du ser att någon av dem är på väg mot mig måste du säga till”, sade jag för minst tredje gången till Justin.

   ”Jaja, oroa dig inte”, sade han glatt. ”Redo Hilly?”

   ”Alltid redo”, sade Hilly och knäppte ridhjälmens hakrem. ”Rody, är du redo?”

   Rody vakande direkt – han spetsade öronen och höjde huvudet med en frustning.

   ”Där kommer de”, sade Justin och pekade bort mot smedjan. ”Kör, Hil!”

   ”Heja Rody”, hojtade Hilly och smackade på sin vallack framåt – Rody sköt iväg som skjuten ur en kanon och Hilly vrålade något som mest lät som något stridsrop för indianer medan hon höll hårt i manen för att hålla sig kvar. Jag såg hur hon försökte svänga undan för ett träd framför sig och hur hennes högerskänkel kickade till Rody för att han skulle akta sig – Hillys högerben var centimeter från att skrapas mot trädet.

   ”Har ni det alltid så här lugnt och tyst här?” frågade jag Justin medan G.E.D.-arbetarna som stått vid smedjan ilsket ropandes började kuta efter Hilly, medan hon självsäkert styrde Rody mot varenda cementsäck hon hade plats att hoppa; Rody klagade inte, utan hoppade runda, fina språng över varenda säck.

   ”Jag älskar det här stället”, sade Justin flinandes utan att svara på min fråga, och jag joggade iväg mot första bästa sändare.

   Sändarna var inte svåra att stänga av, men jag fick hoppa ur vägen ett par gånger då Hilly kom farandes i full kareta förbi mig med tre G.E.D.-arbetare efter sig. Männen ägnade mig inte en blick, men mitt hjärta gick på högvarv och jag var riktigt nervös.

   Då jag stod vid den sista sändaren och började knappa in sifferkoden hörde jag Justin.

   ”ESSIE! SPRING!”

   Jag kastade en blick över axeln och upptäckte att två av männen lagt märke till mig och hade bytt riktning – den tredje mannen sprang fortfarande efter Rody på sina korta små ben, trots att han flåsade och höll sig för sidan.

   ”Det här är inte bra, det här är inte bra”, pep jag och knappade i panik in de sista siffrorna innan jag lade benen på ryggen.

   ”DU! VAD GÖR DU?” skrek en av arbetarna samtidigt som han snubblade över en trädrot bakom mig.

   ”HEJA ESME, SPRING!” Hilly dök plötsligt upp bredvid mig – Rody travade i friskt tempo och Hilly skumpade som bara den på hans breda rygg, men hon skrattade ändå då hon sträckte ner en hand mot mig. ”Hoppa upp!”

   Hon saktade in vid en stubbe och jag tror aldrig att jag rört mig så fort i mitt liv som i den sekunden då jag hoppade upp på stubben och därifrån tog sats upp bakom Hilly. Hilly smackade på igen och vi galopperade in i säkerheten innanför stallets grindar, där Justin genast stängde dem.

   ”Sorry”, sade han med ett leende och en axelryckning åt de två arbetare som snubblade fram till oss, ”stallet är lunchstängt, men ni är välkomna tillbaka senare.”

   ”DET DÄR VAR SABOTAGE”, ylade den kortbente mannen som aldrig vikt från Rodys kurs.

   ”Sabotage?” Hilly lät Rody göra en tvärvändning och stannade nära järngrindarna, så att hon tornade sig upp över de tre arbetarna. ”Vad säger du om Hillcrest då? Och Vingårdens fält? Och den fallna bron vid Nilmers? Jag erkänner mig besegrad, ni vann sabotagetävlingen.”

   ”Är den en bra sak att vinna?” frågade en av arbetarna de andra kamraterna, som såg lika dumma ut de.

   Jag kastade ena benet över Rodys rygg och gled ner på marken. Justin drog genast in mig i en enarmad kram.

   ”Bra gjort”, berömde han glatt då han släppte mig. ”Vilken tur att vi har dig här!”

   G.E.D-arbetarna hade ilsket muttrandes börjat ge sig tillbaka mot deras arbetsplats, och Hilly hade ställt sig upp på Rodys rygg och skrek några lagom fula ord efter dem.

   ”Det där kändes bra”, sade hon glatt då hon kvickt satte sig ner och rutschade ner på marken. Rody puffade henne i sidan med huvudet och hon drog en hand över hans båda öron utan att ens se på honom. ”Kan vi göra det igen? Snälla?”

   Justin skrattade.

   ”Just nu har jag faktiskt inga bra idéer på vad som går att förstöra för dem, men jag lovar att återkomma om saken.”

 

 

Säg gärna vad ni tycker om det!

Uppför källarbacken

 
Dance, la Esmeralda

Come one, come all!
Hurry, hurry, here's your chance
See the myst'ry and romance
Come one, come all
See the finest girl in France
Make an entrance to entrance
Dance la Esmeralda
Dance!
 
Stockholm Horse Show

   I morgon åker jag hemifrån vid nio, jobbar till halv tre och åker sedan direkt från stallet till Globen för Stockholm Horse Show. Jag ska gå med ett kompisgäng och eftersom jag inte kommer kunna släpa med mig ombyte kommer jag gå runt i hästkläder hela kvällen, hehe xP Mina vänner har varit i andra stall på sina håll på morgonen, men de har iaf tid att byta om innan, så jag kommer se sådär lite lagom malplacerad ut.
 
   För er som istället sitter hemma framför datorn så kommer det tidsinställda inlägg här, så det händer grejer ändå.
 
   Vilka ska till Globen i helgen då? Hojta till i kommentarerna ^^
Till er som...

   ...bara klickar er igenom alla uppdragsmonologer så fort ni bara kan för att ni inte pallar läsa:
 
   Ni anar inte vad ni missar. Ni missar en jättehäftig historia, med sjukt bra manus för att vara ett barnspel, med otroliga, fina små detaljer som ibland kan locka läsaren att skratta högt.
   Dessutom så blir det aningen tröttsamt för er omgivning som måste guida er genom varje litet steg genom spelet, för att ni helt enkelt är för lata för att spela själva. Då ni kräver att en annan spelare ska rida tvärs över spelkartan för att hjälpa er, så att ni sedan kan springa iväg utan så mycket som ett tack. Då ni helt enkelt vägrar tänka logiskt, bara för att det kräver aningen mer tankeverksamhet än vad ni är vana vid (seriöst, hur kan man vråla femton gånger i global "VAR LIGGER HÄRSKARENS BONING????" Är det inte ganska uppenbart att det borde vara ett slott, eller åtminstone ett större hus?). De som vrålar "VAR KÖPER MAN TOMTELUVAN????" samtidigt som de står framför julsläden i Jarlaheim. Där det finns över 50 olika julklappar. Där alla får olika. VAD TROR NI? (ja, det där var typ ett Magnus Betnér-vrål)
 
   Bara för att jag är lite trött. Det är så sjukt många spelare som dels sabbar hela spelstoryn för sig själva, och dels sabbar den för många andra då de ska komma med, ärligt talat, helt värdelösa frågor i global. Jag tycker faktiskt att dagens barn bör tänka sig för lite och använda skallen istället för att förvänta sig att andra ska fixa deras problem, som dessutom är självorsakade.
 
   Tack för ordet.
Pretty pic

 
Den nya hjälpsidan - välkommen att kika in

   Weebly-sidan är lååångt ifrån klar, för det finns så sjukt mycket att täcka! Meningen är att man här ska få svar på alla de här vanliga "idiotfrågorna", alltså såna som vrålas ut i globalchatten trots att frågan svarades på för knappt en minut sedan.
   Tanken är att denna sida ska vara en lite "vänligare" version av SSO Wiki. Det är inte lika sterilt som en Wiki, utan lite mer personligt skrivet så att läsaren har lättare att ta till sig texterna. (Hoppas jag, iaf ^^') Men eftersom det hela är ett Wikiprojekt så ska jag infoga länkar i texterna, så att man kan läsa mer på den "riktiga" Wikin. Typ så som det ser ut i många av mina tidigare blogginlägg, om ni minns det.
 
   Som ni ser om ni klickar runt så finns det sjukt mycket kvar att göra. Alla rubriker i huvudmenyn är åtminstone halvfärdiga, men deras underrubriker i dropdown-menyn kräver fortfarande massa jobb. Nu finns det åtminstone en grund, och jag tror det här kommer bli jättebra - jag startade ju det här projektet i tisdags, så jag har ju kommit en bit :)
 
   Så välkomna in till ssowiki.weebly.com, och glöm inte att komma tillbaka hit och berätta för mig vad ni tycker om den :D
 
Grejer på gång

   Jag sitter och fifflar och donar med den nya Weebly-sidan. Det är sjukt mycket jobb kvar, men det kommer bli åzum. Jag försöker använda så mycket officiella bilder som möjligt, så att man verkligen speglar spelet... så som det ska vara, om jag kan uttrycka mig på det viset.
 
   I övrigt ska jag levla och fota, ska bara invänta att folkströmmen här hemma har avstannat (familjen ska bort över helgen och efter att ha krockat in i bästa vännen på tåget lovade hon att komma förbi och äta upp mina kakor) innan jag sätter mig med såna grejer ^^
 
   Så mycket att göra, så lite tid... xP
Stjärnor i det blå

 
   Julen har inte ens börjat och jag tror den kommer bli sjukt åzum ^^ jag älskar den här tröjan med stjänvästen som jag fick i förrgår :D
Något som jag stör mig så mycket på

   Jag tycker faktiskt väldigt illa om Vandrarhemmen. Sure om man ligger efter, men att direkt sova över då nya uppdrag kommer och sen spoila på Facebook, Instagram, bloggar eller vad man nu använder, utan att ens sätta ut någon som helst spoilervarning... jag tycker det är respektlöst och sjukt jäkla tråkigt. Jag vill spela spelet själv, jag vill inte veta vad som händer långt i förväg, men för det vill jag inte behöva undvika spelets community. För det är ju inte så att jag väntar med uppdragen med flit, jag väljer bara att uttnyttja uppdragen enligt den naturliga gången ie. att vänta till nästa dag. Jag spelar ju och gör uppdragen så tidigt jag bara kan, men jag är inte miljonär och kan inte punda ut med massa pengar på övernattning hela tiden.
 
   Att varna om spoilers handlar om respekt, anser jag. Man ser på alla olika sociala medier som finns att spoilers taggas på något sätt, så att man kan välja bort dem, och det tycker jag är jättebra. Problemet kan väl ligga i hur långt man vill gå för att kalla något en spoiler - jag väljer att anta att mina läsare har kommit långt i spelet, eftersom majoriteten på servern jag spelar på har spelat ett tag. Däremot så spoilar jag inte uppdrag och liknande samma dag som det händer - jag kan berätta vad jag tycker om dem, visst, men då avslöjar jag inte vad som faktiskt händer, och om detaljer dyker upp så har jag en spoilerskylt. Jag föredrar att vänta till sent på dagen eller dagen efter innan jag diskuterar saken, för att undvika att spoila för er som inte hunnit spela än.
 
   Jag har sett att det har kommit en blogg där någon/några rotar i SSO's spelfiler för att lista ut vad som händer i kommande uppdateringar. Och det är verkligen detaljer, där. Ärligt talat tycker jag att hela det konceptet är trist. (Jag väljer med flit att inte nämna bloggen vid namn.) SSO vill inte gå ut med sina uppdateringar i förväg, och då tycker jag att vi som deras kunder får respektera det. Och är det inte roligare att undra varje onsdag? Jag tror faktiskt att mycket av magin försvinner om vi vet exakt vad som händer, jag älskar det här överraskningsmomentet.
 
   Spoiler utan att varna = Not approved. Visst ska man få skriva om precis vad man vill på sin egen blogg/sida/vad man nu använder, det har jag ingenting emot, men jag tycker att man får vara lite schyst mot sina läsare och ge ut en synlig varning om att det faktiskt förekommer spoilers, isf.
 
   (För att vara lite övertydlig - här menar jag alltså inte t ex grejer som dyker upp i julklappsutbytet på SSO, utan då folk lägger upp bilder från uppdrag som egentligen inte ska dyka upp förrän nästa dag.)
Trygghet, at last

   Åh herre, vilken vidrig vecka! Äntligen är jag hemma i mitt trygga krypin och i morgon ska jag inte till skolan. Istället hamnar jag på föreläsningar i Älvsjö. Blä.
 
 
   Så mycket att göra, så lite tid! Eller mer så att jag har jättesvårt att använda tiden väl. Juluppdrag ska göras, Remus ska levlas, jag ska försöka fota lite bilder för det är rätt tomt på den fronten.
   Under december blir det en mindre julkalender på SSO Wikis Facebooksida. Det är inget stort, men varje dag fram till jul länkas det till en Wikisida där det förhoppningsvis finns lite intressant läsning :) En chans för Wikin att visa upp sig, helt enkelt ^^
 
   Ska dra en vända på Tumblr och logga in på SSO sen.
Liiite tidigt, är det inte?

   Igår börjades det redan i chatten - juluteritt, julridläger, "GOD JUL", jultävlingar... är det bara jag som tycker det är aningen tidigt?
 
   Jag har inte sett skymten av en snöflinga sen typ april och jag känner ingen julstämning alls, tyvärr xP Jag vet att december börjar snart, men... det känns verkligen inte som att det är jul snart! För min del känns gårdagens juluppdrag (oavsett hur åzum de än är, för de är verkligen grymma) som om de kom mitt i juni, är ni med?
   Aja, jag hoppas på att komma in i lite julstämning snart, i spelet lär det ju bli lättare då snön väl kommer ^^ Känns som att det kommer bli grymt bra, jag tror faktiskt att SSO-teamet verkligen tog åt sig kritiken från förra året :)
Ny hemsida till SSO

   På SSO's Facebook har de sagt att de jobbar på en ny hemsida (WOHO, det ska bli sjukt kul att se hur den blir :D), och tillsammans med den vill de gärna ha in kortare recensioner av spelet. Jag tycker att ni ska kolla in på Star Stables Facebooksida och lämna en egen recension - kanske ni hamnar på den nya hemsidan :D
 
 
SSO Wiki finns nu på Facebook!

   Jag hoppas på att det här kan öka Wikins trafik lite, och möjligen kanske nya, duktiga redigerare hittar dit :) 
 
 
   Besök Wikins Facebooksida här!
Så sjukt trött så det finns inte

   Idag hamnade jag tillsammans med min klass i Rinkeby på studiebesök, och det var en äckligt lång resa - jag hade turen att få skjuts dit, men hemfärden tog över en timme och jag fick sjuk torgskräck på T-centralen. Huga, folk!
 
   Därmed är jag nu något otroligt trött och lättretlig, men SSO räddade mitt humör lite. För dagens uppdatering tycker jag var fantastisk! Jag älskar det här med julklappsutbyte, dock så hoppas jag verkligen att man lyckas få fatt i så många grejer som möjligt, de är ju jättefina... Jag trodde faktiskt inte att juluppdragen skulle få sig ett sånt stort lyft i år, men det var väl egentligen rätt väntat med tanke på Halloween-uppdragen (precis som några av er redan har påpekat, haha ^^).
 
   En sak har jag dock reagerat på - snön. På Instagram skrevs det på SSO's officiella sida att de inte ville säga när snön kommer, eftersom det tar bort magin med den. Det får mig verkligen att tro att de har förbättrat snön i år, och jag ser verkligen fram emot att få in den i spelet!
 
 
   Jag ska faktiskt lägga mig och sova i någon timme, men jag lär återkomma.
Det måste vara något seriöst fel med mig

 
   Mhmm, I'm at it again... Nejmen det finns så många olika utländska "hjälpsajter" till SSO, men jag har än så länge inte hittat en enda bra svensk. Verkar som att vi svenskar hellre bloggar? Sååå det bidde likadant som det bidde med Wikin från början - istället för att stoppa huvudet i sanden såsom jag ofta gör så fick jag mig en snilleblixt och här sitter jag igen.
   Tänkte att det blir den mest efterfrågade informationen från spelet, tror det här kan bli rätt schyst. Om inte annat blir det ett litet kul projekt för min del, jag gillar ju att skriva om ni inte har märkt det än xP För min del gör det ändå lite detsamma om den sprids eller inte, själva processen med att skriva tycker jag är roligast i slutändan ^^
 
   Blev grymt inspirerad till det här igår kväll då jag hittade Paige Nightlees fina sida, den är på engelska men jag tror inte att det är alltför svårt att förstå ^^ Kika in på den här :D
Vad nu?

   I år är det första december på en söndag. Vilket... Vänta, jag ska ta det här från början.
 
   2011 låg första december på en torsdag. Om jag minns rätt så började juluppdragen dagen innan, då Rådsman i Silvergladebyn sa typ "I morgon är det december och nu förbereder vi, tjofräs". Därmed så blev det så hela vägen fram till julafton att uppdragen "passade in" på dagarna. År 2012 hade det hunnit komma vandrarhem, och dessutom inföll första december på en lördag. Därför låg uppdragen lite före hela tiden (eftersom de kom på onsdagen samma vecka), och senast varje tisdag kom det en sån där "det finns inga fler uppdrag"-skylt. Dessutom tror jag att man kunde övernatta och därmed göra veckans uppdrag tidigare än andra spelare. Jag vet inte bergsäkert nu, jag minns nämligen inte, det jag minns var dock att det hela kändes urmysko.
   Så jag vet inte riktigt vad som händer nu. Börjar julstöket idag? Kommer snön idag? Kommer snön vara bättre än förra året? Kommer det bli snö i Skörde eller GåD? (Tvivlar på det, menmen)
 
 
   Om det nu inte blir snö/juluppdrag så vet jag verkligen inte vad som händer. Jag har inte en aning om vad SSO planerar just nu, förutom södra delen av Skördebygden samt araber och Lipizzanerhästar. Så... vi får se! Jag är iaf nyfiken, och om inte annat har jag ett annat projekt på gång (det dyker upp ett inlägg om den saken inom några timmar ^^)
Checklista att göra framöver

   - Försöka skriva något SSO-relaterat i novell-väg
   - Lägga ut några fler kapitel av Vinterryttaren
   - Skriva klart hela Vinterryttaren så att jag kan börja med Vårryttaren
   (- Mer långsiktigt mål - slutföra hela serien Årstidsryttarna)
   - Levla Remus till lvl 15
   - Se till så att jag har några foton på lager för varje häst jag har
   - Slutföra redigeringsprojektet jag har igång just nu
   - Spela alla SSL-spelen från början till slut på den här datorn
   - Försöka fota lite fina bilder från Årstidsryttarna
 
 
   Det här är inga nya grejer, men jag är så sjukt dålig på att avsluta saker! Dock så har jag märkt att jag blir bättre på att avsluta saker om jag sätter upp såna här mål, så nu hoppas jag att jag kan ta tag i det här :)
 
   Har knappt hunnit spela idag eftersom jag har varit huslig och bakat kakor (Oreo-stuffed Chocolate Chip Cookies), men nu ska jag logga in och försöka levla, hugaligen xP
 
Marodörer som springer igen

   Min senaste häst heter ju Mooneye och kallas för Remus. Igår kväll köpte min kamrat Genevieve en häst hon planerat ett tag, nämligen Dogstar "Sirius". Måste säga att det knappt kunde bli bättre, nu får vi allt ta någon natt då det är fullmåne och kuta runt i Jorviks skogar... ^^
 
Upphovsrätt på Monokerus.se

   För att göra saken med bilder och liknande helt glasklar tänkte jag dra mina egna upphovsrättsregler här. Detta är mest i förebyggande syfte för framtiden (för jag vill helst inte ha en upprepning av de senaste dagarnas kaos) och jag ska se till att de här punkterna hamnar under "Vanliga frågor" i menyn till höger.
 
 
   - Ni får jättegärna använda mina bilder på bloggar, FB, Instagram osv - OM ni tydligt skriver att det är min bild. Det räcker inte med bara en tagg på Instagram då, säg att det faktiskt är min bild för annars fattar jag inte själv vad ni vill med den. Om ni säger uttryckligen att det är min bild (det är helt okej att länka tillbaka till mig också) så får ni använda vilka bilder ni vill.
   Om reglerna inte följs kommer jag vänligt be er ta bort bilden, och om det inte sker kommer jag anmäla till den sajt som bilden finns på tills den tas bort.
 
   - Om ni vill dela med er av ett inlägg eller en text som jag har skrivit får ni göra det, men ni måste tydligt skriva att det är jag som skrivit den.
   Om reglerna inte följs kommer jag vänligt be er lägga till att det är jag som har skrivit texten eller helt enkelt ta bort den. Om det inte följs anmäler jag till vederbörande sajt.
 
   - Ni får absolut skriva om samma saker som jag skriver om, eller skriva liknande saker. Ni behöver inte fråga om lov för det, men om ni tycker att det känns lämpligt (t ex om ni tar upp exakt samma ämnen som jag gör och skriver väldigt likt) blir jag självklart glad om ni säger att ni fått inspiration från mig :)
 
   - Ni får självklart ta inspiration från mina bilder/redigeringar/whatever då ni gör egna, men om ni tycker att det blir så likt att folk kan tvivla uppskattas det att ni berättar var ni har fått inspirationen ifrån.
   Ibland kan man som konstnär sitta fast, och man kan verkligen behöva inspiration. Därför har jag som grundläggande antagande att folk inte vill göra plagiat. Men, det är självklart inte roligt om någon sätter sig och gör en bild som ser ut exakt som t ex min header (som nu har setts av många eftersom jag har lagt upp den på många olika sajter) och påstår att det är en helt originell idé, för det är det ju inte och om man är riktigt aktiv i SSO-världen är den ganska svår att missa. Hänger ni med? Här gäller alltså att folk bara visar lite moral. Jag kommer inte anmäla någon på den här punkten, för det är nästinitll omöjligt, däremot vill jag att folk söker lite i sina samveten.
 
 
   Jag sätter inte upp de här riktlinjerna för att vara elak, det är bara det att jag har upphovsrätt över mitt material och jag vill inte att folk tar cred för saker som jag har gjort. Och med tanke på vad som hände tidigare i veckan så behövs tydligen det här, vilket faktiskt är lite synd.
   Jag attackerar inte folk som tar mina grejer, det ska ni veta. Däremot ser jag mycket mer än vad många tror och jag kämpar för mitt material. Om jag märker att folk norpar mina saker försöker jag alltid vara så vänlig som jag kan, men tänk alltid på att materialstöld faktiskt är olagligt till att börja med.
 
   Tack på förhand :)
Farliga grejer idag

   Jag är väl överlag ganska värdelös på det mesta då jag kommer ut i den riktiga världen, och idag tänkte jag försöka mig på att baka... om jag inte återkommer till kvällen så vet ni att jag har avlidit i processen.
 
   Facebook svarade mig gällande Annies kommentarer och tydligen var det inte trakasseri (asså seriöst?) så hennes kommentarer får stå kvar. Jag har blockat henne iaf, eftersom jag tycker sånt där beteende är oerhört opassande, och jag tycker det är synd att Facebook låter det stå kvar utan att ge mig möjlighet att gå vidare med min anmälan. Det enda jag kunde välja mellan var "mejla Annie och be henne ta bort kommentarer" eller blocka henne. Dagens system främjar de här respektlösa internetanvändarna och det är helt fel!
 
   Nu måste jag faktiskt kuta iväg, men I'll be back.
Ovisade bilder

   Just nu är det lite "ut med det gamla, in med det nya" här. Kändes som att det behövdes. Dock så har jag fyra ovisade bilder med låtcitat som jag tänkte visa bara för att.
   Melody Club - Wildhearts
 
   New Radicals - Get What You Give
 
   3JS - Never Alone
 
   Maggie Reilly - Moonlight Shadow
Ja ni

   Det har varit en lite jobbig dag för min del. Det är inte kul att hamna i bråk, det är det verkligen inte, men jag tycker nog att det var värt det. Folk kan inte få vinna argument bara för att de tar till med fula metoder.
 
   I morgon är det tisdag, jag har ett par planer på gång så vi får se var det hamnar. Glöm inte att jag fortfarande gärna tar emot förslag på inlägg (precis som min sign-off säger dessutom, haha)!
 
   Bild från häromdagen (som jag btw älskar ♥)
Jag förstår mig inte på människor.

   Jag tänkte visa det här även fast vissa kanske inte tycker det är "rätt". Jag kan ändå säga att jag har varit vänlig och inte kastat skit på någon, och det är faktiskt inte lagligt att ta andras grejer. Och jag är helt förstummad över hur dåligt jag blir bemött.
 
 
 
 
   Jag tycker det är helt vidrigt att folk vågar bete sig så här på internet. Och jag tror verkligen inte att det blir bättre av att bara vända ryggen till och gå därifrån. För om de märker att de vinner på att bete sig som svin (för just nu tycker jag verkligen att de här ungarna går över gränsen) så kommer de använda sig av det för att vinna nästa fight.
   Jag lånar gärna ut mina bilder om folk frågar. Att folk bara tar bilder bakom min rygg är dock inte okej alls. Och det tänker jag banne mig stå för. Oavsett om det är en bild jag fotat IRL, en bild jag fotat i spelet, en bild jag ritat, något jag har skrivit, en video jag gjort - det gör detsamma. Mitt arbete och jag tillåter inte att andra tar det och påstår att det är deras egna.
 
   Var inte rädda för att säga ifrån om ni ser stulna bilder. Tänk bara på att inte gå till personangrepp. Håll er trevliga. Jag tycker här att jag har haft all rätt att anklaga Annie att vara ohyfsad, för det var ett snällt sätt att säga det på.
 
   Jag är ledsen och asförbannad. Jag tycker att jag har blivit felaktigt behandlad då jag säger "det här är min bild" och jag tycker inte det ska vara svårt att förstå.
 
Esme out.
   (Ni behöver inte anmäla det här eller bry er om namnen som nämns på något sätt. Jag har anmält vederbörande som betett sig opassande mot mig och om ni inte har något otalt med dessa människor personligen bör ni inte göra något åt saken. Tack!)  
SSL-fundering

   Det går inte alltid så bra att spela SSL på min dator. Spelen vill inte riktigt, det går segt och hackigt. Förut hade jag en stationär dator att spela på, men den har susat iväg till datorhimlen.
   Jag tänkte ändå försöka börja spela lite SSL igen, om inte annat för att ta bilder. Man kan ju få fina bilder i spelen, och jag funderar på om jag under jullovet ska sätta mig och göra värsta Winter Wonderland i Episod 1. Jag vet att det är möjligt, man ska bara palla göra det också ^^
 
   Sen har jag faktiskt aldrig klarat alla fyra episoder på den här datorn, eftersom jag bara har spelat klart Episod 4 en gång. Skamligt, på min ära! Nejmen det måste det ju bli ändring på, jag tror bara att det blir himla svårt att klara spelet om det laggar för mycket. Testa måste jag ju dock göra!
   Min Concorde, som jag faktiskt är väldigt nöjd med (utrustningen är gjord av Caitlin Winterfield!)
 
   Vet tyvärr inte när jag faktiskt har tid att sätta mig och spela, SSO går först just nu. Sen vill jag dessutom spela igenom Årstidsryttarna igen, där kan man ju också få finfina bilder, särskilt om man redigerar ^^ (Ni har väl inte missat Siri Moonbears lilla novell från Vinterryttaren? Kika in hos henne!)
Ehm... whut?

   En tjej på Facebook lägger upp en bild och vill ha den redigerad. Jag reagerar - Det är min bild på Misty. Jag drar fram min Instagram för att dubbelchecka så att jag inte gör något förhastat - japp, det är min bild. Jag skriver att jag tycker inte det är okej att någon tar min bild utan tillåtelse. Och tjofräs, jag blir attackerad av ungen. Jag tycker "sure, if you wanna play, we'll play", så jag lägger upp hela bilden, med min signatur på.
   Blir anklagad för att ha stulit bilden och skrivit på den bara för att folk ska tro på mig. Asså seriöst, vem fan pallar med något sånt?
   Bilden som jag tydligen har stulit. Nejmen tänk, det visste jag inte! Det är ju inte heller alls bevis om jag säger att jag har ytterligare tio bilder som jag fotade vid samma tillfälle...
 
   Ni får ett utdrag också. Bara för att jag är lite allmänt förbannad.
 
   Jäkla ungar det finns...
 
   Edit: Satan i gatan, nu hettar det till... Jag förstår inte hur folk kan vara så sjukt otrevliga. Aja, jag kan gå ut ur den här striden med gott samvete iaf, jag går ju inte till personangrepp...
Bakom ormbunkarna

 
Härlig musik

   Då jag har spelat idag har jag haft spelets ljud påslaget, med hörlurar i öronen. Jag brukar spela till tv:n ljud, men ibland är det skönt att verkligen lyssna till spelet.
   Och jag funderade lite över musiken medan jag kutade runt i Jorvik.
 
   Oavsett hur mycket jag gillar musiken i Silverglade/GåD så har jag hört samma spår så sjukt många gånger. Vissa delar från SSL, fler delar från Star Stable, lika många som är nya för SSO. Men efter två år har man hört musiken så ofta att man nästan vill slita öronen av sig.
   Skördebygden känns därmed ännu mer nytt och fräscht. Det är jättehärligt med helt ny musik, som jag ändå tycker känns perfekt för SSO. Det var något som behövdes, och efter att ha sprungit runt ett tag i Skördebygden med nya ljud känns det lite roligare att återvända till Silverglades bekanta toner. Man blir hemmablind, trött på den man har, men man lär sig att uppskatta det mer om man kan välja bort det ibland, tycker jag :)
 
   Jag har verkligen återupptäckt spelets musik, och nu ska jag verkligen börja lyssna på den oftare än vad jag gör - det ger ju lite mer spelkänsla än att ha avstängt ljud eller lyssna på egen musik (även fast det sistnämnda också är sjukt nice) ^^
 
   Jag red för några timmar sedan genom Gröndal och förundrades på nytt över både den fantastiska miljön samt den härliga musiken ^^
Misslyckat köp av häst

   Jag har sett på olika bloggar under flera tillfällen att folk av misstag har köpt fel häst. Antingen att det har buggat sig eller att något bara skitit sig helt så att man har råkat klicka hem fel djur.
 
   Jag tror att det här kan lösas på ett väligt enkelt sätt - att det dyker upp en liten bild på hästen då det här "köpebladet" kommer upp. Då vet man bergsäkert att det är rätt häst man har framför sig innan man råkar köpa fel häst :)
   Gjorde en snabb redigering på första bästa häst jag stötte på. Ser ni hästhuvudet?
 
   Jag tror ändå att det är bra med att ha något åt det här hållet, så att man faktiskt kan försäkra sig om att inget går åt skogen innan man lägger ut sina värdefulla SC ^^
 
   Vad tycker ni?
Kaos i vår storyline

   Bron till Skördebygden gick sönder på grund av dålig konstruktion och tog med sig en häst och en ryttare i sitt fall.
 
   Varje vinter låses grindarna till Gyllenåsarnas Dal för att de uråldriga andar som hemsöker dalen inte ska kunna nå Silverglade.
 
   Herman lämnar Tin-Can vid Ridhusets strand och berättar att han äger Jorvikstallet. Då spelaren är runt lvl 9. Och kan nå Skördebygden, och därmed Herman, redan runt lvl 4-5.
 
 
   Alla som har spelat SSO ett tag känner till det här. Ska, känna till det här, för jag vet att många inte läser uppdragen och därmed missar vilket fantastiskt manus denna storyline faktiskt har. För de som har spelat länge så blir det här väldigt konstigt. Enligt byggmästare Donald så gick Skördebygdens bro sönder under förra vintern, som var väldigt hård. Men bron har stått trasig i över två år, och vi har tidigare fått höra att den gick sönder på grund av dålig konstruktion. Så dålig att den gick sönder under hovarna på en häst, och Mr Hill dog i fallet. De som kom in i Gyllenåsarna förra året märkte att vintern inte gjorde någon skillnad i höstarnas dal. Det fanns inga andar, grinden låstes inte. Herman... Ja.
 
   Jag förstår att vissa saker behöver ändras på allteftersom spelet utvecklas. Spelets Hjälp-sektion till exempel, är helt utdaterad och är i desperat behov av en uppdatering. Men jag undrar, ändras manuset nu? Om jag idag startar ett konto och spelar en bit, kommer jag märka hur det här krockar?
   Jag måste säga att det som stör mig mest här är den trasiga bron. Först är det G.E.D. som är skurken i dramat, eftersom det var det företag som byggt den dåliga bron, men helt plöstligt är det naturens makter vi ska skylla på och Mr Hills tragedi glöms bort.
   Jag har för mig att i de lite nyare uppdragen med huvudstoryn, då vi kutar runt efter ljusceremonins bok, nämns det inte där att vi inte kan ta oss till Skördebygdens områden? Skördebygden hade visserligen inte fått ett officiellt namn vid den tiden, men...
 
   Jag vet inte om det här kommer stå sig som ett kroniskt misstag, eller om uppdragens monologer efterhand fixas till. Men jag vill gärna göra om hela spelets story igen (eftersom jag gärna skriver en komplett guide till spelet), så någon gång får man väl reda på det ändå ^^
    Favoritbild från arkivet
Allt detta tjat om snö

   Jösses, alla har verkligen snöat in sig (höhö, snöat in sig) på snö! Jag tycker faktiskt att det känns liiiite tidigt med snö i spelet...
   Jag kan tänka mig att snön kommer till Silverglade nästa eller nästnästa vecka. För att vara ärlig längtar jag inte sådär jättemycket. Dels vet jag att jag tröttnar på snön efter ett par veckor, dels tyckte jag inte att snön var särskilt välgjord förra året, tyvärr. Då man galopperade över Everwindfälten var det fortfarande grönt gräs som sprätte upp efter hästens hovar, och i Valedale, där det bör vara som kallast (upp i norr och med snötäckta berg två meter bort) var det fortfarande värsta sommaren. Jag menar inte att snön borde ha uteblivit, jag tycker det är fantastiskt att det faktiskt blev snö, jag fick bara ingen bra känsla av den.
   Självklart vill jag ändå ha snö över julen i spelet, såsom det var förra året. Förra året spelade jag dessutom med posteffekter, så allt var grått och trist, tror att det blir lite bättre nu då jag har stängt av dem. Men jag hoppas ändå att SSO-teamet har hunnit fila på snön, så att det ser bättre ut. Jag hoppas att snön sträcker sig längre än förra året, så att man faktiskt verkligen märker att det är vinter. Jag hade inte riktigt den känslan förra året.
   Sen vill jag också väldigt gärna att sjöar, floder och hav fryser till lite. Ett isblock här och ett isblock där, liksom. Det tror jag skulle göra så mycket.
 
   Jag bor ju som sagt i Fjollträsk och vi har inte sett skymten av snö. Här är det kargt och rått, ibland har det varit frost över natten och då är det halt som bara den nästa morgon.
   Har ni snö hos er?
Min lilla tävlingsponny

 
   Asså jag dör, så sjukt söt ponnyn är!
   Den där kavajen kunde jag verkligen inte hålla mig från, jag brukar hålla så hårt i mina värdefulla Star Coins men... den kavajen ♥ jag skulle jättegärna ha ett utrustningsset till hästen som passade till den/alla andra mörkblå grejer vid Jorvikarenan, liksom att jag gärna vill ha ett utrustningsset till det fantastiska dressyrsetet i Silvergladebyn ^^
Lite lagom pissed off

   Kikade in på Wikin nu på kvällen och såg att någon rolig jävel roat sig med att sabba några sidor. Asså ni anar inte hur sjukt jävla förbannad jag blir över sabotage på Wikin som jag lagt så otroligt många timmar på. Denne lille sabotör fick nu sitt IP-nummer spärrat från Wikin i ett år. Jag ser ALLT som händer på Wikin. Jag har befogenhet att spärra vem som helst från att använda Wikin. Och tro mig, de som verkligen saboterar sidor för skojs skull, de åker ut direkt. Jag ser skillnaden mellan ett ärligt misstag och rent sabotage.
 
   Jag uppskattar verkligen om folk redigerar på SSO Wiki, men nåde dig om du förstör sidor. Jag ser, och jag spärrar.
 
Esme out
Börjar få ordning på taket

 
   Har fixat lite bilder nu, så bloggen håller sig lite färgglad även i morgon ^^ Sen har jag ett par nya inlägg på lager, men just nu har jag verkligen lust att analysera något lite djupare - har bara inga bra idéer just nu.
   Jag vill bara säga att jag verkligen hoppas att ni tar min lilla sign-off nedan på allvar - det är alltid okej att ställa frågor, och ni får när som helst önska inlägg :) Häromdagen var det t ex någon som ville att jag skulle skriva ett inlägg om mina hästar, och jag hänvisade där till kategorin "Mina hästar", där egentligen all information finns. Tycker ni kanske att jag borde sammanställa pållarna till ett enda inlägg istället?
   Nejmen ni får verkligen komma med egna grejer om ni vill, jag är alltid tacksam för nya idéer :) Och glöm inte att den som önskar inlägg alltid får en blogglänk tillbaka då jag väl har skrivit inlägget ^^
 
   För att avsluta det här - nu är det här en lite mer strukturerad "Ni väljer rubriken". Så kommentera om ni har något ni tycker att jag ska skriva om! :D
Ack detta nya fiske

   Jag ser överallt hur folk snabbt jobbar upp sitt rykte med Jorviks södra fiskeklubb, men jag pallar seriöst inte. Jag blev nyss beundrad hos Mr. Trout och behöver verkligen en paus från detta hemska fiske! Sen ligger förstås lite i att jag har haft ont om tid de senaste dagarna och inte har hunnit spela så mycket som jag skulle vilja...
 
   Idag ska jag fiska. Och levla. Remus är på lvl 9. Jösses, vet inte om jag kommer orka så mycket mer x) Dock är jag i desperat behov av nya bilder till bloggen för just nu har jag faktiskt inte en enda på lager, så jag ska logga in nu direkt och fota ett par.
 
   (Btw, om man på något sätt ändrar sitt utseende och den enda människan man känner som faktiskt märker något är nästintill blind (bokstavligen) - hur ska man ta det? xP)
Fatal Error... asså kom igen

   Nu har Fatal Error varit ett problem i spelet väldigt länge. Och det känns... inte så bra, tycker jag. Det visar ju på att något inte stämmer, att man råkar ut för det. Senast fick jag det igår kväll, och jag pallade seriöst inte logga in igen efter det.
   Med tanke på att så sjukt många råkar ut för Fatal Error ibland så måste det ju vara något som spunkar upp med spelet. Dock är jag inte särskilt insatt så jag ska väl inte säga för mycket, men borde inte det här... gå att åtgärda på något sätt?
 
   Har ni råkat ur för Fatal Error någon gång?
Bloglovin'

   Jag följer många bloggar med Bloglovin'. Jag tycker det är jättepraktiskt, då har man alla bloggar samlade på ett ställe. Sen går jag in på många bloggar ändå "utan" Bloglovin', eftersom inläggen ibland är lite sega på att komma upp där.
   Det jag letar efter då jag följer en blogg är... bloggen måste vara lite seriös. Det här "hej idag var jag ute med min klubb", "hej idag var jag ute med mina kompisar och red", "hej idag var jag i Fort Pinta", liksom då uppdateringen bara består av såna inlägg är det inte värt det. Däremot älskar jag fina bilder, samt inlägg där man märker att författaren har tänkt till lite :)
   Jag följer alla bloggar jag kan via Bloglovin'. Då har jag koll även på de som kanske inte uppdaterar lika ofta som många andra, vilket är nice ^^ den enda bloggen som inte verkar gå att följa via Bloglovin' är Miranda Moonbells blogg, vet inte varför det är helt omöjligt...?
   Det jag kan säga är iaf att jag just nu följer 38 SSO-bloggar via Bloglovin' ^^
 
   Använder ni er av Bloglovin' för att ha koll på SSO-bloggar?
Nya dagar framför oss

   Gah, jag är så sjukt glad! Den här bloggen gör mig glad. Jag är glad över era reaktioner. Och jag behöver verkligen de här små dopaminkickarna just nu (särskilt eftersom jag har slut på ångestdämpande piller, heh), så jag... är så glad över att vara en del av det här communityt :)
 
   Nya dagar och ny logga! Enhörningen får nu bli mitt signum, dock ska den filas på lite mer. Den är nämligen sjukt stor i originalformat så den blir inte alltid så bra då den förminskas ^^'
Välkommen in

 
   Jag har lyssnat på vad ni har sagt, jag har tänkt, jag har funderat, och det var perfekt. Monokerus, enhörningen. Jag kunde inte ha varit nöjdare och det här känns fantastiskt!
 
   Så, från och med idag är det ingen lång och krånglig webbadress att komma ihåg - nu är det Monokerus.se att lägga på minnet :D
NU!

   Det nya domännamnet är registrerat och kommer börja fungera inom 24 timmar... Det här är verkligen askul! Nu hoppas jag att domänen sätter in så snart som möjligt...
 
   Jag har oturen att behöva gå på finmiddag ikväll (sociala måltider är inte min starka sida direkt) så jag ska logga in nu och försöka spela lite innan vi åker. Igår tog jag ut Ash för att fota porträttbilden ni ser till höger, och insåg då verkligen hur skönt det var med en fullevlad häst. Ackackack, denna eviga levling!
Jag älskar de här blomsterfälten

 
   Som jag sagt innan, det enda som kunnat göra dem bättre var om de fanns med blommor i fler färger också ^^
Om allt går enligt planen...

   ...så börjar det hända saker i morgon eftermiddag. Känner att det blir ett välbehövt lyft för både blogg och mig själv!
 
   Efter att ha haft samma frisyr på Esme i över två år trodde jag att det skulle kännas helt fel med något nytt, men det här bytet var sjukt välbehövt och jag älskar det!
Bloggtips - Sally Lightbridge

   Jag håller på och rotar i bloggkoder, men under tiden tänkte jag påpeka för er som inte har märkt det att Sally Lightbridge är tillbaka från sin bloggpaus, nu på ny blogg dessutom :) Så kika in hos henne HÄR!
Denna dag då

Idag ska jag plocka ut ett par hästar och fota massor, för nu har jag lite ont om bilder. Jag har hellre en massa bilder på lager än att det händer att jag inser att jag inte har en enda ovisas bild ;) dessutom blir det bloggfix på hög nivå (eller inte). Nejmen en massa småsaker ska fixas, och i morgon ska jag testa något nytt. Det blir kul att se hur allt fungerar :) kan iaf säga att den nya headern är helt klar, och jag är sjukt nöjd med den!

   I spelväg händer inte så mye just nu. Fiskade ju upp Mr Evil igår, skönt att ha det gjort! Nu ska jag bara fiska på de dagar då man slipper röra sig så långt för att hitta fisk.
   Och Remus är fast på lvl 7. Just nu rider jag bara loppen jag har lust med, jag känner att det finns en risk för att jag tröttnar helt annars.

   Det var typ det, jag återkommer senare ^^
Bortom den ändlösa horisonten

 
Blä, så irriterande

   Jag gillar verkligen inte BloggEsses nya designeditor! Helt vidrig, det går ju ändå inte att se hela designen på en gång så det är ju bara svårt. Nä, jag vill ha tillbaka den gamla, jag kodar bättre som jag bara ser själva koderna framför mig...
 
 
   På tal om någon roligare blev jag ÄNTLIGEN beundrad med Fiskeklubben idag! Nu är det bara en till fiskefraktion att ta itu med... fml. Är så sjukt trött på fisket nu, men aja, bara att härda ut... men jag fattar fortfarande inte varför fisket är relevant i ett hästspel.
   Nu är klockan dock mycket, väldigt mycket, och jag borde försöka sova. I morgon blir det mer designfix på bloggen!
Det här kommer bli sjukt åzum

 
   Det här gick myyyycket fortare än jag trodde det skulle göra... i den här takten så kanske saker börjar hända här väldigt snart... :)
Nytt projekt

   Som jag sagt ett par gånger tidigare så stundar ett lyft för bloggen. Har massa grejer planerade, men mycket är redan färdigt också. Jag vet inte riktigt när allt sätts i rörelse, men som det ser ut just nu så är det inte långt kvar.
   Just nu sitter jag iaf och redigerar en ny header. Den har ungefär samma koncept som den jag redan har, men den nya passar bättre framöver. Sen är det tusen småsaker, ska fixa in nya knappar i menyer och sidoboxar och ojoj...
 
   Det innebär också att det blir lite mindre spelande för mig. Om vi säger såhär - webbdesign med allt som tillhör är det jag begraver mig i då jag mår absolut askasst. Livet suger totalt och därmed så kryper jag ner i källkodning och Photoshop. (Kanske passar bra att min skola har en temadag om psykisk ohälsa just i morgon?)
   Vi får se när jag blir färdig med det här, men under kommande dagar kan det hända att det dyker upp diverse småsaker på bloggen i designväg. Övrig uppdatering blir dock förhoppningsvis som vanligt!
Nya pållar

   Åååh, de nya Andalusierna... Vill ha, vill ha! Men jag har en plan, vet inte om jag verkligen vill överge den just nu... SSO ska verkligen ha cred för alla dessa hästar, det enda negativa är väl att jag inte kommer kunna hålla mig från att köpa extra SC och där lär min ekonomi gå och begrava sig helt...
 
   Vad tycker ni om championatet? Jag tävlar ju inte själv så jag har inte en aning om hur det ser ut, eller hur priserna ser ut. Verkar dock vara rätt uppskattat, om jag fattat saken rätt? :)
 
   Sen har den hänt en till sak nu... spot the difference?
   300 SC fattigare... bäääää
Fototips

   Sedan jag började Instagramma mina bilder har jag fått miljoner frågor om hur jag fotar mina bilder och vad jag gör för att få bra bilder. Det var såpass många som ville ha ett sånt här inlägg, sååå... :)
 
   Jag fotar med programmet Fraps. Det är superenkelt att använda, dock är jag lite dålig på att rensa bland bilderna, hehe... Det går att lära sig att använda programmet på två minuter, gäller bara att man faktiskt läser instruktionerna (vilket många inte verkar göra, men det är ganska nyttigt).
   Så, jag öppnar Fraps och har det igång då jag spelar. Jag har alltid Fraps igång då jag spelar, finns inga undantag inte! Varje gång jag fotar hästarna och vet att bilderna ska till bloggen stänger jag av gränssnittet, så att jag kan göra mer med bilden. Dessutom har jag alltid posteffekterna avstängda. Jag tycker inte om "skenet" som tillkommer med posteffekterna, och jag får otroligt ont i huvudet av att spela med de påslagna. Allt får liksom en annan skärpa då man stänger av posteffekterna, och den skärpan gör sig väldigt bra på bild.
   Oftast fotar jag ju mina hästar på ridbanor. Så har det blivit på sistone iaf, det ska det bli ändring på. Men, jag brukar ta med mig två-tre olika "outfits", om man ska kalla det så, så att jag kan fota mer i samma vända. Känns lite mer produktivt så ^^
 
   Det jag tycker är allra viktigast då jag fotar är perspektiv. Jag föredrar att fota ur "grodperspektiv", ie. att man tittar upp på objektet. Detta passar väldigt bra i spelet - hästarna ser lite större ut och ser ut att ha längre ben. Försök själva att vrida kameran uppåt och nedåt och titta efter. Om man höjer kameran för mycket, till fågelperspektiv, ser det ut som att hästen inte har några ben, och då blir bilden inte särskilt bra.
   Nummer två på listan är hästens steg, då vi är i rörelse. I trav tycker jag det ser bäst ut om hästen precis sätter ett diagonalt benpar i marken. Hästen ser då längre, smidigare och mäktigare ut än om man fotar precis då den lyfter fötterna.
   Så här vill jag alltså ha hästen i trav. Detta beror dock på lite - med min ponny Gigi och min Andalusier Remus vill jag hellre att de precis har lyft upp ett benpar, för de ser smidigare ut då. De har nämligen mycket tjockare ben än mina andra hästar!
    Så här har jag alltså hellre Gigi, med ett benpar i luften.
 
   I galopp vill jag gärna "ha fram" frambenen lite. Jag vill inte att frambenen precis har lyft från marken eller precis har tagit mark, för då ser hästen framtung ut. Jag vill inte ha en framtung häst som sliter på frambenen, jag vill ha en bärande häst som sätter sig på bakbenen, precis som IRL.
    Frambenen är i luften, hästen är på bakdelen. En annan sak jag gillar med att fota i det här språnget är att tyglarna ser vettiga ut. I annat fall kan man behöva redigera tyglarna eftersom de flyger åt fanders (vilket jag tycker är lite trist). Här har jag nästan fotat bilden ur fågelperspektiv. Iddy ser mindre ut än han gör ur grodperspektiv och jag tycker inte att han ser lika smidig ut.
 
   Jag brukar fota väldigt många bilder då jag väl fotar. Detta är för att jag ska ha många att välja på då jag redigerar, för det är ju inte alltid man kan vara säker på att bilden blir bra! Jag sitter alltså och spammar sönder foto-knappen tills jag är säker på att jag har bilden jag är ute efter. Men det är inget avancerat - jag rider runt någon minut i varje gångart som jag vill fota och sen är det klart.
 
   Så jag blir färdig med fotningen, jag loggar ut från spelet och börjar redigera bilderna. Jag redigerar alla bilder i Photoshop Elements 4.0. Det är ett program som kostar, och Elements är en "enklare" version av det profesionella Photoshop. Min version är numera rätt gammal, vi fick det tillsammans med en dator vi köpte för flera år sedan, men det funkar alldeles utmärkt.
   Jag öppnar alltså bilden i Photoshop. Det första jag gör är att beskära den. Om jag inte beskär bilden blir den alldeles för stor. Ju mer jag skär ner bilden, desto bättre syns hästen, och det är ju egentligen meningen (anser jag då, haha).
   Sen brukar jag inte göra mycket. Ibland målar jag moln på bilden, om det är utomhus (jag laddar ner mina molnpenslar från Deviantart), och då lägger jag ibland till linsöverstrålning. Hur man lägger till linsöverstrålning berättade jag för några dagar sedan.
   Det sista jag gör är att sätta min signatur på bilden. Min signatur är en PNG-bild som jag klistrar på varje bild, men det är min handstil. Jag har sett att ett par stycken har norpat mina bilder på Instagram, vilket inte är så nice, menmen... jag kan inte göra mer än att be dem att ta ner bilderna och anmäla i annat fall :P Hur som helst, så länge som mina bilder ligger på internet har de kvar signaturen - enda undantaget är bilderna på Esmesilverforce.weebly.com, där det inte alltid ser så bra ut med signaturen. Btw så ska jag snart byta till en helt ny signatur - med en helt egen logga till Esme som jag har ritat själv ^^ Ska bli superkul att visa den för er :D
   Bilderna sparar jag i PNG-format, då jag tycker att kvalitén blir som allra bäst då :) Undvik JPG/JPEG, för sjutton!
 
   De bilder som hamnar på Instagram då. Nästan alla SSO-bilder sparar jag i ett album på min iPad. Sen langas de upp på Insta då jag får lust. Ibland lägger jag på ett filter, men ofta får de vara som de är. Om jag har en ram på bilden, eller lägger upp ett collage, så använder jag appen PhotoCollage, som nyss har uppdaterats med en massa supersnygga ramar. Några collage jag har lagt upp har jag gjort med appen Pic Collage, men jag trivs inte lika bra med den då den inte är direkt gjord för Instagram.
 
   Då jag väl läser igenom det här vet jag att det låter som att det är sjuuuukt mycket jag gör, men det går faktiskt jättefort och jag tycker det är riktigt enkelt. Det viktigaste är att man har en metod som funkar för en själv :)
 
 
   Jag hoppas att det här var någon hjälp för er, och glöm inte att det alltid är okej att fråga om ni inte förstod! :D (Jag är fullt medveten om att Google Translate inte alltid översätter på bästa sätt ^^')
Rödhårig häst i ännu mer rött

 
 
Fråga till er

   Jag har fått tusen frågor på Instagram om hur jag gör då jag fotar/redigerar mina bilder, så jag frågar er här - Är det intressant för er att veta hur jag behandlar mina bilder/hur jag tänker då jag fotar mina bilder?
 
 
Vill ni att jag ska skriva ett inlägg där jag berättar hur jag fotar och redigerar mina bilder?
  
pollcode.com free polls 
 
   Om "ja" så kan jag langa upp ett inlägg på hur jag gör om någon dag, annars låter jag det vara :)
Autumnrain "Brownie"

 
   Hoppas att du tycker om bilden, Danielle!
 
   Nu är jag alltså färdig med de tre vinnarbidragen, jag hoppas verkligen att ni blev nöjda med bilderna, alla tre :) Nu ska jag logga in på SSO och levla Remus ^^
 
Nu så

   Jag har haft massa att göra på sistone, men nu ska jag sätta med och rita den sista vinnarbilden från den senaste tävlingen jag hade. Jag fick beskrivningen till den ganska sent, annars hade jag gjort den samtidigt som de två andra.
   Jag blir alltså borta från dessa högre plan under åtminstone en timme eller två, men i övrigt kan jag roa er med vetskapen om att bloggen i december får sig ytterligare ett litet lyft. Jag hade dötrist i skolan idag så jag har ritat upp världens designplan samt gjort allt grundläggande designarbete, haha...
 
   På tal om det, innan jag kodar en design ritar jag alltid upp hur jag vill ha det så att jag inte bara sitter och tragglar koder utan att riktigt veta vart jag vill ha dem. Brukar ni ha en färdig plan innan ni börjar koda era bloggdesigner eller blir det bara som det blir? :)
Många hästar eller en liten samling

   Jag tror att Hästön kommer snart. Jag är supertaggad inför den, men en sak är jag väldigt orolig över - kostnaden. Om det kostar SC att flytta hästar fram och tillbaka mellan stall och ö så... Om vi säger såhär, att köpa en häst kostar mycket. För att köpa den billigaste hästen i spelet behöver man spara SC i ungefär fyra veckor (för visst kostar den billigaste 360, right?), för att köpa den dyraste behöver man spara SC i upp till tio veckor (990 är väl det dyraste vi har?). Vissa väljer att spara inför varje häst, men många köper också Star Coins för riktiga pengar.
   I och med Hästön lär nog många välja att köpa fler och fler hästar. Bara det blir en stor kostnad. Jag tycker det känns som att vi då lägger ut nog med pengar på själva hästarna (och allt som kommer till, ie. byte av man- och svans samt utrustning till den), och att Hästön faktiskt borde vara gratis. Väldigt, väldigt många spelare lägger ner så mycket tid och pengar (jag som fattig student drar ju med glädje nytta av allt som är gratis, haha) på det här spelet, då tycker jag att en Hästö som är gratis är det minsta SSO kan ge tillbaka till oss.
   Iddy är den första hästen jag köpte och jag älskar honom - men på ett sätt vill jag fylla hans plats med en annan häst, åtminstone för ett tag, och därmed vore det åzum att kunna skicka honom till Hästön. Jag kan också tänka mig att man kanske blir lite "kär på nytt" om man inte ser hästen på ett tag! :)
 
   Jag tappade ämnet i första stycket, mycket smidigt. Nejmen det som jag faktiskt ville ta upp här är frågan om hur många hästar man egentligen kommer köpa.
   Personligen är jag en samlare. Jag älskar att kunna välja och vraka och alla hästar som jag tycker är fina i spelet vill jag självklart äga. Jag är likadan då jag spelar Pokémon, där gäller verkligen Gotta Catch 'Em All. Jag har inga problem med att köpa bokstavligt talat varje häst som är tillgänglig i spelet bara för att. Alla får i mitt huvud en egen personlighet ändå, oavsett om jag redan har köpt dem eller inte (Misty och Remus hade båda planerade personligheter flera månader i förväg innan jag faktiskt köpte dem - Mistys namn hade jag ju på lager redan innan Hästfunktionen kom).
   Så jag vet att om Hästön är gratis, såsom jag hoppas, kommer jag lägga massor av SC på nya hästar. Men många kanske inte tänker så - istället kanske de hellre har en liten hästflock i sitt hemstall bara för... känslans skull. Does it make any sense? Att man kanske tycker det känns mer realistiskt att man bara har x antal hästar, eller att man känner att det bara passar en själv bättre.
 
   Hur kommer ni göra - ska ni hålla nere ert hästantal eller ska ni köpa alla hästar ni vill ha (så länge ni har råd med dem, borde jag kanske tillägga)?
Gröna ängar och röda äpplen

 
   (För er som undrar vad sjutton jag gjorde hos tandläkaren igår - plockade ut tandställningen. Är jag fri? Nope, måste vänta till i december då jag äntligen får in mina bryggor, aka. falska tänder... är grovt traumatiserad, tandläkaren är lika med att besöka djävulens håla :c)
Mooooln

 
   Jag älskar verkligen att måla på moln på mina bilder, väldigt subtilt men sjukt snyggt! Tycker att det ger ett litet lyft till bilden, helt enkelt ^^ Moln samt linsöverstrålning är det enda jag lägger till på mina bilder om jag inte säger att de är redigerade, många bilder är faktiskt inte ens mer än beskurna. Jag är alldeles för lat för att redigera en enda bild ordentligt ^^
Två tidiga Misty-bilder

   De här bilderna fotade jag samma dag som jag köpte Misty, då jag kutade runt för att vänja mig vid att ha en rödhårig häst. Jag ångrade mig verligen den första halvtimmen, jag tyckte att hon var för röd i tonen, men det var verkligen en vanesak. Hon är så fiiiiin ♥
 
 
Sju fina hästar, sju fina bilder

 
 
 
 
 
 
 
Vitt och rött och lite blått i ett hörn

 
   (Idag ska jag sitta hos tandläkaren typ hela dagen, så uppdateringen idag består av x antal olika bilder. Jag är tillbaka i morgon!)
Solnedgång

   Har haft den här bilden på lager ett tag, men glömt att visa den. Tycker den är riktigt härlig och - mental note to self - jag måste börja rida barbacka oftare.
   Dessutom behöver jag rida Ash oftare! Nu har det bara varit Misty (och Remus) den senaste månaden, har liksom inte hunnit med mer än att levla. Då Remus levling är färdig får jag nog faktiskt vänta lite innan Häst nummer 8, så att jag hinner med de pållar jag redan har ^^
Liten sign-off

   Jag har alltid sagt att jag inte ska skaffa mig en namnskylt för att avsluta mina inlägg, men jag satte in en liten skylt i koden nu ändå. Anledningen är att jag har sett att folk ibland råkar kommentera på inlägget under det de egentligen kommenterar på, så jag tror det kanske blir lättare att se var inlägget faktiskt tar slut nu :) Om "problemet" kvarstår (det är väl inte så mycket problem mer än att jag ibland blir lite "vafasen snackar den där människan om?") så får jag hitta en annan lösning ^^
 
   Måste fortfarande dra igenom typ tio lopp till på SSO idag, men Remus är iaf på lvl 5... det går framåt!
Om ni är intresserade

   Tidigare idag blev jag intervjuad av Stephanie Snowhall, jag hade dötrist så det var välkomnat ^^ Om ni är intresserade - länk HÄR!
Vad händer idag

   Idag kommer min 81-årgiga high-tech lilla mormor hem till mig, hon vill nämligen ha hjälp med sin dator. Jag har en känsla av att det kommer ta ett tag.
 
   Jag ska försöka levla Remus så mycket som jag hinner nu på morgonen. Vore skönt att ha det klart. Dock så blir det trassel då jag levlar för fort, för just nu försöker jag fota alla de här "acceptera uppdrag" som dyker upp innan man startar ett lopp, för Wikins skull. Tror ni inte att jag glömmer bort mig hela tiden och minns vad jag skulle göra då jag redan gått i mål?
 
   Förutom det så är Esmesilverforce.weebly.com uppdaterad igen. Den här gången har jag dessutom lagt till ytterligare en rubrik på startsidan, där det helt enkelt står vad som är uppdaterat. Ojoj.
 
   Levla var det.
 
 
Ridhusbilder

   Jag älskar verkligen att fota hästarna i ridhuset, är så glad över att det finns! Det är alldeles utmärkt att använda även då det börjar bli mörkt, så härligt att det faktiskt är ljust där inne. Dock finns det en sak som vore ännu bättre, och det vore om det fanns en kamera som den i cirkustältet. Tänk vilka fantastiska bilder man kunde få då!
 
 
 
 
Ingen tv-dag

   Brukade inte lördagkvällar vara kvällar då det fanns bra tv-program? Asså då det program man helst vill se på tablån är Family Guy känner man att man lika gärna kan gå och lägga sig direkt.
 
   Fast jag har ju varit ute och kutat idag så jag ska faktiskt logga in på SSO och trixa nu. Misty går upp i lvl 15 idag (äntligen!) och sen börjar jag levla Remus. Det lär dock ta ett tag - ska försöka prioritera skolan över SSO. Notera "försöka".
   Ska fundera vidare på hur jag ska göra med Esmes frisyr... Haha, vet verkligen inte vilken jag ska välja! Tycker båda är jättesnygga på sina sätt, men ser också små nackdelar med båda två... Aja, det löser sig ^^
 
 
Linsöverstrålning

   Något som numera är väldigt populärt på bilder som visas på SSO-bloggar är linsöverstrålning. Det är effekten som gör att det ser ut som att solljuset har fångats på kameralinsen. Tänkte härmed visa hur man gör i programmet jag använder, vilket är Photoshop Elements 4.0. Det är det enda program jag faktiskt vet hur man använder på ett ungefär och jag vet inte hur andra program ser ut. Men ni kan ju testa och se hur långt ni kommer, om ni använder er av andra program ^^
 
   Steg 1: Jag har en bild, woho! Nu vill jag lägga till linsöverstrålning på den. Jag tittar uppe i menyn och väljer "Filter".
 
   Steg 2: Jag väljer "Återgivning" och "Linsöverstrålning".
 
   Steg 3: Den här rutan kommer upp. Nu får jag testa runt med de fyra olika alternativen som finns tills jag hittar det jag vill ha. Intensiteten är förstås hur ljust det blir. Jag brukar ha den mellan 100%-120%, beroende på bild. Man flyttar "solen" genom att klicka var på fotot man vill ha den (ni ser det lilla krysset mitt i "solen")
 
Steg 4: Ni väljer "OK" då ni är nöjda och sparar bilden som vanligt, klart! :D 
 
   Linsöverstrålningen brukar alltid vara det allra sista jag gör. Den ändrar ju nämligen färgen på delar av bilden, därför är det bäst att vara färdig med att flytta kroppsdelar etc. om man nu vill göra det först.
   Hoppas att det här hjälpte er ^^
Kan inte välja!

   Från början tänkte jag mig det raka, men ju mer jag ser det lockiga ute i bygderna desto mer tagg blir man. Båda två är myyycket snyggare med hjälm/hatt/mysse/whatever på, och det är iofs lite synd, menmen...
   Jag lär fundera ett bra tag till - men jag kommer behöva byta hår innan jag skaffar domän. Jag har nämligen en trevlig idé till en header... yes, nu vet jag nämligen exakt vilket domännamn det blir :)
 
   Det raka känns mest som Esme men det lockiga är så fint... Vad tycker ni?
    (Hej superslarvig redigering...)
100 kvar till 1000

   900 sidor på SSO Wiki! Det går framåt, vi passerade 800 vid Skördebygdens öppning men nu börjar det fyllas ut med sidor som glömts bort sedan innan. Nu gäller det att fylla ut det som redan finns också, så kanske vi når 1000 snart :D
 
 
Finast ♥

 
Humhum

 
Inlägg nummer 1302

   Det här är det ettusentrehundraandra inlägget jag skriver på den här bloggen. Den är inte ens ett år gammal. Ehm... oj?
 
   I morgon blir Misty level 15, skönt! Hennes levling blev försenad med nästan en vecka då jag i helgen bestämde mig för att ta en internetpaus. Själva internetpausen gick inte så bra, men jag har spelat väldigt lite SSO i veckan - ett par dagar loggade jag inte ens in. Detta för att jag har försökt hålla huvudet ockuperat med andra grejer, har nämligen mått rätt dåligt på sistone. Jag vill inte tillbaka ner i depressionsträsket, men det känns som att jag dras ner igen.
 
   Jag ska iväg på middag ikväll, lär dock komma hem rätt tidigt eftersom jag ska jobba i morgon. I morgon kommer det här på bloggen upp en beskrivning om hur man lägger till linsöverstrålning på en bild i Photoshop, så om ni undrar hur man gör det kan ni kika in. Sak försöka hitta på lite andra roliga grejer här, men vi får se hur det går med det.
 
   Det är läget just nu, och nu vet ni det!
Denna eviga levling, suck

   Nu är Misty iaf halvvägs till lvl 15. Jag kan inte lämna en häst sådär "icke-färdig levlad", jag får lite ångest. Just nu funkar det dock rätt bra, jag gör de lopp jag pallar med Misty och återvänder sedan till hem till Jorvik(stallet) för att hämta Remus och köra resten av loppen med honom. Han är inte över lvl 3 än, men det går ändå framåt.
   Om det kommer dressyrtävlingar till spelet vet jag vilken häst som kommer vara mitt förstahandsval där, hehe ^^
 
   I övrigt har jag nu planerat för nästkommande två hästar. Ugh, jag kommer aldrig bli fri från levlingen x) Hingstar, båda två. Tänkte att häst nummer tio skulle bli ett sto, men vet inte om jag har drömhästen framför mig i dagsläget. Undrar om jag hinner fylla upp stallet med tio hästar innan Hästön kommer?
 
   På tal om antal hästar, hur många hästar äger ni just nu, och hur många är färdiglevlade?
Morning Glory

 
Ser så naken ut

   De här bilderna fotade jag för ett tag sedan, men har glömt bort dem lite. Jag tänkte kuta runt på Ash utan benlindor den dagen men efter att jag fotat de här bilderna fick jag faktiskt kuta tillbaka till stallet och hämta upp ett par benlindor, för jag tyckte han såg så naken ut x)
 
 
 
Lite intressant

   Igår skrev jag ett inlägg om vad som får mig att stanna på en blogg - och i kommentarsfältet dök ordet "åsiktsinlägg" upp några gånger. Jag tycker det var lite intressant, eftersom jag själv inte nämnde ordet. (Notera att jag menar inget illa med det, jag reagerade bara på själva ordet)
 
   "Åsiktsinlägg" är något som många SSO-bloggare numera skriver. Varför har jag satt ordet inom citattecken? Jag tycker att det låter lite mysko. Min åsikt. Heh.
   Det är alltså inlägg som typ går ut på "Det här har hänt, jag tycker så här". Jag föredrar då hellre analyserande inlägg - "Det här har hänt, jag tycker så här, jag tror det här, kanske har ett samband med det här". Alltså steget längre. En djupdykning. Tyvärr ser man inte alltid sådana inlägg (vilket inte är så konstigt ändå, man kan inte djupdyka hur många gånger som helst om vad som helst), men ett bra exempel har jag från Maria Moondaughter då hon häromveckan funderade över om Aideen i Jorvik är samma sak som Gud är för ett troende samhälle. Det tyckte jag var ett häftigt inlägg, för det gick ett steg djupare. Vet inte riktigt om jag skriver sånt, det närmaste är väl typ... de gånger jag har snackat om att Valedale är SSO's Camelot med Elizabeth som Damen i sjön som vaktar över Excalibur (Aideens ljus, då med baktanken att Aideen kan vara en version av Arthur Pendragon) eller då jag spekulerade över om Jon Jarl är baserad på den svenska jarl som blev ihjälslagen av ryska pirater vid Mälaren för en herrans massa år sedan.
   Jag menar inte att man måste dra paralleller mellan spel och IRL, men just den här djupdykningen ger mig mycket. Det behöver inte heller vara något superseriöst, jag tycker nog mest det är själva kopplingen som är rolig, antar jag. Och dessutom tycker jag personligen att det är mycket roligare än att läsa fem meningar om vad en spelare tycker om en ny funktion. (Ja, jag skriver sånt själv, men nu snackar jag ju inte om vad jag skriver, utan om vad jag gärna läser c:)
 
   Om ni vill läsa Marias inlägg om Aideen, klicka här!
 
 
   (Vill btw passa på att tillägga att det finns inget rätt och fel med det förra inlägget jag skrev om den här saken. det handlade bara om vad jag tycker, ni kanske stannar kvar på bloggar av helt andra anledningar :) )
Miniflame

   Bild nummer två färdig - Nadia Moonnights Miniflame! Hoppas att du gillar bilden, Nadia! (Om du hellre vill ha bilden över mejl är det bara att säga till!)
 
 
   Insåg tyvärr inte att den blev så liten förrän nu i efterhand...
Nya frisyrer

   Ingen har väl missat de nya frisyrerna som kom till spelet igår. Jag tycker de är jättefina - det raka håret tycker jag tyvärr inte var särskilt snyggt utan hjälm/hatt/mössa/whatever, men för de som är som jag och diggar hjälm så antar jag att det är lugnt ^^ Priset var dock alldeles för högt för min del, att punda ut med 300 SC för en frisyr... Inte just nu.
   Det lockiga tyckte jag också om, det är jättefint, men jag vet inte om jag vågar byta till det... Känns som att rakt hår passar mig lite bättre? Att byta hårfärg kommer dock inte på tal, det skulle kännas så fel, haha!
 
   SSO ska ha sjukt mycket cred för de här två nya hårstilarna, vi behövde verkligen något nytt åt det hållet :) De enda frisyrerna jag kan tänka mig som vi inte har än är en uppsättning med hårdonut (kan ni tänka er hur snyggt det skulle vara?) och hår som Elizabeth Sunbeam... jag älskar hennes hår, tycker det är sjukt snyggt! Tror dock inte att vi kommer få just hennes långa hår, men drömma kan man ju alltid ^^
 
   Så jag lär byta frisyr inom en framtid ändå ^^ Har ni bytt till någon av de nya frisyrerna? :)
Gigs

 
Kvällsbilder

 Jag har väääldigt många ovisade bilder sparade på datorn, får nog bildspamma lite mer så att jag "blir av" med dem x)
 
 
 
Fina, fina häst!

 
   Asså så strålande underbar! Kommer lätt köpa fler stora hästar, vet dock inte riktigt när... Min nästa häst är iaf ingen stor! (Självklart kommer det ytterligare en tävling då det är på gång, men det tar ett tag :) )
Regn och regn och mer regn

   Igår regnade det sjukt mycket hos mig, och eftersom mina älskade Reebok-skor sjöng på sista versen (sulan höll på att lossna helt...) så gick jag runt med dyngsura fötter hela dagen. Inte nice! Min mamma var ändå snäll nog att köpa nya skor åt mig, dock verkar det inte gå att få tag i mina vita dojjor längre så jag fick ett par svarta - och idag har jag visserligen varit torr, men fy fasen sickna skavsår jag har!
   Och på tal om regn så får ni en bild jag redigerade för ett tag sedan på Misty ^^ (hehe)
 
 
   Gröndal är verkligen perfekt för regn-bilder, det är så mörkt där inne från början så man behöver knappt ändra ljuset ^^
ÅH SÅ FASEN HELLER

   Tänkte byta frisyr till det nya, raka bruna eftersom det var rätt snyggt med hjälmen på, och det kostar... 300 SC.
 
   Döda mig nu, tack! (Blev alltså inget byte, väntar med det där...)
Vad som får mig att fastna vid en blogg

   Det finns ett antal saker som gör att jag väljer att stanna kvar som läsare på olika SSO-bloggar. Det gäller väl för alla, men det här är de punkter jag själv anser är viktigast.
 
   - Vettiga inlägg. Jag är inte intresserad av att bara läsa om någon som kutar runt med sina kompisar, håller på med klubbevent eller lägger upp championatresultat, jag vill ha någon slags mening med inlägget. Jag läser väldigt gärna lite analyserande inlägg, de tycker jag är roligast.
 
   - God kunskap inom svenska språket. Vettig grammatik och god stavförmåga då. Jag blir tokig då man misshandlar språk, jag vill helst läsa lite mer "korrekta" texter. Med god stavförmåga menar jag att man kanske då och då kan skriva en mening utan stavfel - nejmen ni fattar, om nio av tio ord är felstavade känns det inte så seriöst.
 
   - Trevliga bilder. Jag kräver inte direkt bilder i varje inlägg, men om det då och då dyker upp någon fin bild så är det väldigt trevligt.
 
   - En schyst bloggdesign. Designen gör sjukt mycket för en blogg. Den sätter en stämning för läsaren, även om många inte tänker på det. Det behöver inte vara något avancerat, men det krävs ett färgschema som är vänligt för ögonen. En unik design som är snygg gör också att läsaren lockas till att komma tillbaka, och jag som tycker att webbdesign är fantastiskt roligt är väldigt intresserad av att se hur andra kodar sina bloggar ^^
 
   Vad tycker ni är viktigast på en blogg?
Snabba ryck

Idag kom informationen om uppdateringen sjukt tidigt! Då jag gick upp vid sju fanns den redan uppe, det har nog aldrig hänt förr. Jag skulle inte klaga om det blev en vana, haha!

Det känns som att det här blir en bra uppdatering. Kolla, äntligen mer xP och högre löner på vissa uppdrag! Nu kanske jag faktiskt pallar ta tag i fisket, jag är halvvägs fram till populär med Jorviks fiskeklubb, nu är det bara en till fraktion med fisket... Ugh.
   Jag är väldigt nyfiken på den nya skönhetssalongen, vi får väl hoppas att det finns lite nya grejer där nu :D

   Jag återkommer om det här då jag kommer hem i eftermiddag ^^
Lila och rosa

 
   Det tog ett tag innan jag insåg att denna fantastiska kappa faktiskt passar riktigt fint med Vingårdens Deluxe-set! Det passar särskilt bra på Misty, men nu hade jag bara en Iddy-bild på lager. Vet inte om jag har använt benlindorna också, men jag tycker att kappan och shabraket var sjukt snygga tillsammans!
The End of the Day

 
   Monokerus.se kanske inte vore så illa som framtida domännamn? Från början trodde jag att det redan var upptaget så jag tänkte "äh, det passar ju inte här ändå", men nu... det betyder ju ändå "Enhörning", så det passar ju för en blogg med hästtema. Man kanske skulle ha en egen enhörning som symbol för denna dagbok?
   Om ni inte redan har röstat gällande vilket domännamn ni tycker att jag borde välja, gör det gärna. (Det kom upp en ny omröstning idag!) Det är ju ändå ni som kommer behöva komma ihåg vad ni ska skriva in i webbläsaren, så er åsikt väger tungt i det här :)
 
   Men jag säger god natt nu. Jag har som sagt försökt dra ner på min internetanvändning under den här veckan, ska försöka hålla det så även i morgon. Fast det lär ju inte gå så bra, hehe ^^'
Nightcry "Cris"

   Jag är färdig med en av vinnarbilderna i den senaste tävlingen! Det här är Agnes Flowerstones pris, en bild på hennes fina häst Nightcry, det fick bli lite uppiffat med knoppar då jag inte visste hur jag skulle göra med manen annars ^^ Hoppas att den uppskattas :D
 
 
   (Agnes, säg till om du vill ha den via mejl så skickar jag den till dig :) )
 
   Nu sätter jag igång med Nadias bild, den bör bli färdig inom max ett par dagar ^^
Ny omröstning!

   I söndags slog jag upp en omröstning om mitt framtida domännamn. Ignorera den nu, är ni snälla, och titta på den här istället! Har fått några förslag om Monokerus.se och därför får den en plats här för att se hur populärt det är :)
   Så ta er några sekunder att svara här, är ni jättesnälla! (Ni får komma med andra förslag om ni vill, langa in en kommentar!)
 
Vilket domännamn bör jag välja?
  
pollcode.com free polls 
Mycket intressant läsning

   Varje vecka får min klass en text att läsa som vi sedan diskuterar ungefär fyra-fem dagar senare. Just den här veckan fick vi en text jag tycker var väldigt intressant - nämligen om hur internet, och vår eviga uppkoppling till det, påverkar våra hjärnor.
 
   Jag bestämde mig i helgen för att ha en vecka där jag skulle undvika att använda internet samt telefonen så mycket som möjligt, eftersom jag känner att min hjärna är lite utarbetad, Därför var det lite ironiskt att jag nu fick en text som beskriver internets effekter på hjärnan - dels de positiva, att hjärnan blir skärpt, dels de negativa, så som att hjärnan hålls på högvarv och kan ha svårt att slappna av. Jag tycker att texten inte är så objektiv som jag skulle vilja ha den på sina ställen, men den är klart läsvärd!
   Om någon är intresserad heter boken Hjärnrevolutionen, skriven av Johan Norberg år 2012 och kapitlet i fråga jag har läst heter "Googlar du dig dum?". Om ni får chansen tycker jag absolut att ni ska kika på saken, personligen gav den mig mer drivkraft till att hålla mig borta från datorn under åtminstone några dagar ^^
 
   Det är ändå bra att tänka på för oss alla - man behöver verkligen ta en paus från internet ibland, och då betyder inte det att man ska sätta sig framför tvn istället, för det ger ändå inte hjärnan en chans att vila. Ta hand om er!
Cloudy with a chance of sun

 
Avslut på dagen

   Den här veckan ska jag försöka undvika att använda internet så mycket som jag brukar. Jag är en av de själlösa människor som sitter uppkopplad 24/7, så jag tänkte försöka undvika att använda internet och mobil. Jag vet dock inte hur den saken kommer gå, men det blir lite intressant ^^
   Jag tror dock inte att ni kommer märka av det, det här med tidsinställda inlägg är bra grejer.
 
   Om ni vill fortsätta med spåret som bloggen varit inne på i helgen så har Genevieve Nightbard också uttalat sig om denna stora "får man snacka om vad som helst i spelet"-debatt, så jag tycker att ni ska kika in på hennes blogg om ni vill läsa mer. Länk HÄR!
   Jag kommer inte uttala mig mer om saken nu, jag har sagt min åsikt och står fast vid den. Om det blossar upp igen i spelet kanske det kommer upp även här, men jag har ingen lust att skriva om det.
 
   Nu säger jag dock god natt, och förhoppningsvis på återseende ^^
Över 200

   Jag har haft Instagram till Esme Silverforce i ungefär en månad och igår fick jag över 200 följare. Jätteroligt, verkligen! Bra tillfälle för mig att träna på min engelska dessutom, eftersom ingen egentligen känner mig där vågar jag skriva utan att vara rädd för att skriva fel och dömas för någon felstavning eller felaktig grammatik ^^
 
 
   Arkivbild på Iddan
Drömfärger

   Vi har ju massa fina hästar att köpa i SSO just nu, men jag tror absolut att det kommer fler. Vi vet ju inte hur många fler, men det känns nästan lite tragiskt på ett sätt om det plötsligt blir "nämen nu är vi färdiga och det kommer inga fler hästar". Det skulle nästan kännas likadant som om huvudstoryn tar slut och det inte finns några fler uppdrag att göra alls, skulle vara urmysko!
   Även fast vi har de här fina hästarna finns det några färger jag gärna ser i spelet, blir spännande att se hur det blir ^^
 
   - En isabellfärgad häst utan tecken (och med rätt ljus mule)
   - En silversvart häst
   - En stickelhårig häst (vet inte om det skulle funka, men om det funkade skulle det säkert se åzum ut)
   - En flugskimmel
   - En brunskäck (vi har ju bara rödskäckar och svartskäckar att köpa)
   - En borkfärgad häst (inte lika metallisk som Achal Teken)
   - En black (jag skulle ju väldigt gärna ha fjordhästar ^^)
   - En helt vit skimmel (i "vanlig" storlek, alltså inte ponnyn eller Andalusiern)
   - En till variation av Appaloosan (det finns ju så många olika variationer på tigererade hästar, vore roligt med en till!)
 
   Sen finns det väl tusen fler färger som jag bara inte kommer på just nu. Vi vet ju att det kommer Lippizaner och Araber, men sen vet vi ju inte så mycket mer, så det blir spännande att se vad som görs med de båda - och Tinkerhästar verkar vara ett populärt önskemål, så vi får se om det händer! ^^
Royal Blue

 
Sunlight

 
Vet ni vad?

   Nu har jag bestämt mig. Ekonomin är så kass så det finns inte, men om någon månad får jag lön för alla de lektioner jag hjälp till på inom min ridklubb under den här terminen. Och femhundra av de kronorna går till bloggen. Min stora hobby, jag känner faktiskt att det är dags att uppgradera till ett eget domännamn samtidigt som jag får tillgång till PRO-funktionerna. Det kan vi alltså vänta oss framåt jul/början av januari.
 
   Nytt domännamn alltså - och jag behöver er hjälp. Det är ju ändå ni som ska klicka er in här, ni som ska komma ihåg adressen för att komma rätt. Jag vet ju att många har haft svårt med att hitta hit eftersom jag har det där "/sso" i adressfältet; jag hade ju aldrig kunnat ana att det här skulle bli så stort som det faktiskt har blivit.
 
   Kommentera är ju något inte alla gör, men jag hoppas på att detta får bättre respons. Så snälla, fina ni, lägg ett par sekunder på att svara på det här :) Det här är de förslag jag har, men ni får jättegärna föreslå annat!
 
Vad borde jag välja för domännamn?
  
pollcode.com free polls 
I did my waiting!

   Twelve years of it! IN AZKABAN!
 
 
   Nejmen det har ju äntligen kommit ett svart westernträns till SSO. Vilket jag är väldigt glad över. Tyvärr... jag skulle vilja säga "åzum, nu är jag glad", men jag har lite svårt för det där svart-svarta. Det känns som att "alla" använder den där kolsvarta sadeln tillsammans med ett kolsvart träns, men jag tycker faktiskt inte att det är så snyggt. Jag tycker det blir lite stora kontraster, därför föredrar jag de lite mer gråaktiga sadlarna och tränsen. De ser lite naturligare ut, helt enkelt.
   Det svart-svarta westerntränset fick dock ändå flytta in i min garderob. Jag har inte testat det än, Remus fick prova det då jag köpte det och det såg inte sådär superbra ut tycker jag, så jag hoppas att det passar bättre på de andra hästarna. Jag har varit desperat efter till till westernträns då jag tycker att Gigi passar bäst i dem (det fina lilla ponnyhuvudet kommer fram så bra ^^), så förhoppningsvis vänjer jag mig vid tränset och tycker det är dösnyggt. Dock passar det inte på Iddy - hans man ser sjukt grådaskig ut i det där svart-svarta, stackars häst.
 
   Har nu köpt eller ska ni köpa det kolsvarta westerntränset?
Tio grejer igen

   1. Jag blir förkyld i snitt varannan månad. Snacka om dåligt immunförsvar.
 
   2. Då jag levlar hästar fruktar jag alltid att röra mig norr om Marleys farm. Jag tycker inte särskilt mycket om något av loppen norrut, särskilt inte kaninutmaningen. Jag hatar kaninutmaningen.
 
   3. Jag skulle aldrig kunna rangordna mina hästar utefter hur mycket jag gillade dem. Jag får för mig att de har känslor och jag får otroligt dåligt samvete.
 
   4. Jag har extrem scenskräck och jag måste äta ångestdämpande tabletter för att kunna hålla redovisningar i klassrummet i skolan. Även med tabletterna mår jag otroligt dåligt och darrar i hela kroppen.
 
   5. En hästras jag otroligt gärna vill se i SSO är fjordhäst. Skulle inte det vara det gulligaste någonsin?
 
   6. Jag använder aldrig husdjur längre. Dålig vana som jag måste bli bättre på, de är ju så söta!
 
   7. Jag köper väldigt, väldigt sällan kläder och utrustning för Star Coins. Jag sparar istället JS hur länge som helst, sen glömmer jag bort vad jag tänkte köpa och köper något annat istället - sen får jag idiotförklara mig själv för att jag för tusende gången glömt bort den där grejen jag velat ha så länge.
 
   8. Jag har militärisk ordning i min SSO-garderob, men mitt rum IRL är ett bombnedslag och det är verkligen en omöjlighet för mig att få ordning på det. (Jämfört med mina vänners rum så ser det ändå ganska vettigt ut, vilket jag försöker försvara mig med då min mamma spunkar sönder över oredan)
 
   9. Jag har fortfarande inte hittat alla spöken i SSO. Jag vet var de finns, eftersom jag har sett hur många spökkartor som helst, men jag är för lat för att faktiskt gå dit och fånga upp dem.
 
   10. Jag brukar ofta ha en bläckpenna till hands i skolan, och då jag har tråkigt (ie. hela tiden) så ritar jag över hela min vänsterarm. Cirklar, krumelurer och blommor, ibland citerar jag låttexter. Mestadels från The Ark.
Lite halvt mållös (eller rättare sagt vet jag inte vad jag ska ha för rubrik)

   Jag har från olika håll och på olika sätt fått höra respons på inlägget jag skrev igår. Och eftersom 99% av den responsen instämmer med inlägget tänker jag därmed anta att fler än jag anser att man inte kan snacka om allt i globalchatten. Jag kunde inte bry mig mindre om vad ni snackar om privat, men i en sån där öppen chatt där det finns barn så unga som 7-8 år tycker jag verkligen att man borde tänka till över vad man skriver. Bara för att jag är "vuxen" (enligt svensk lag, ja, men jag är verkligen inte vuxen, eller kapabel att klara mig själv i världen) och har varit deprimerad är det inte rätt forum att för mig prata om mina självmordstankar - för det finns många som kan bli väldigt illa berörda av olika anledningar. Jag tycker att folk får ta lite ansvar över vad de skriver och inte bara säga att det råder yttrandefrihet. Yttrandefrihet är viktigt, men kan man säga vad som helst när som helst? Tänk på det. Mitt svar på den frågan är "nej". Jag anser att man ska kunna prata om vad som helst, men inte när som helst. Man måste ändå visa respekt för sin omgivning. Ett "nej" är ett "nej", ett "stopp, det räcker" ÄR ett "stopp, det räcker" och det bör inte vara något svårt att förstå. Jag tycker att det finns en stor brist på respekt, inte bara inom SSO utan i hela världen, och jag fruktar faktiskt lite för världens framtid med tanke på den generation som nu växer upp.
   Det här är mina åsikter. Och ärligt talat kan ni inte få mig att ändra mig, så undvik gärna "griniga" kommentarer. Jag anser att om man spelar ett spel som är gjort för en ung publik får man anpassa sig därefter - särskilt under interaktioner med denna unga publik.
 
 
Lättare projekt

   Då jag fotade Iddy för några dagar sedan redigerade jag upp två bilder. Jag visade en tidigare, men tänkte visa den andra nu.
 
   Det var ganska slarvigt gjort, manen, svansen och Esmes hår, men jag gillar ändå resultatet. Visstja, redigerade stigbygeln så den såg vettig ut samt målade på en sadelgjord. Jag kunde ha gjort det bättre, men jag tycker ändå att de där små detaljerna gav bilden liiite mer liv ^^
   Jag tänkte faktiskt försöka redigera man/svans och hår lite oftare framöver, eftersom det faktiskt går rätt fort att göra. Frågan är bara om jag kommer komma ihåg att faktiskt göra det också, hehe ^^' fast jag ser fram emot att testa det på Remus, vore kul att se vart man kan komma med den manen!
Jag saknar sommaren

 
En sak som jag inte tycker är okej

   Jag är rätt kräsen med vad jag anser vara okej i globalchatten. Jag tycker inte om reklam. Jag skyr spam. Men något som jag tycker blir vanligare och vanligare, och som verkligen inte är okej, är då folk börjar snacka om sexualitet.
 
   Jag har ingenting emot homosexuella. Jag har ingenting emot heterosexuella. Jag har ingenting emot bisexuella. Man är det man är och man kan inte göra så mycket åt saken. Sen tror jag personligen att alla människor är bisexuella eftersom man kan attraheras av så många olika aspekter och det är väl egentligen mer än fråga om person än kön, men det hör inte riktigt till ämnet.
   Jag tror verkligen att det är bra att informera homofober och allt vad som nu kan finnas att det inte finns något att äcklas över. Att anse att homosexualitet är fel är helt ologiskt och av över 1500 djurarter som uppvisar homobeteende, om jag nu lite slarvigt kallar det så, så är det bara människan som uppvisar homofobi. Men! SSO är inte rätt forum för den saken.
 
   Det snackas om sexualitet, mens, avföring, man ser massvis med svordomar som folk använder genom att kringgå spelets censur. Alla dessa saker är något som jag blir illa berörd av. Jag har valt SSO som ett tryggt ställe där jag inte vill fokusera på sådana saker. SSO ska vara ett barnspel.
   Men ska då inte barn informeras om hur världen ser ut? Självklart ska de det! Men inte här. SSO är inget forum för vad som helst. SSO är ett hästspel där det är menat att folk ska hålla sina konversationer på en annan nivå.
 
   Sen att folk kringgår censuren för att svära. Svordomar är inte okej i spelet. Där kan ni säga precis vad ni vill emot och jag skiter fullständigt i det, enligt användarvillkoren är användning av ovårdat språk förbjudet. De som ignorerar den reglen bidrar till att skapa en mindre trygg miljö för de användare som följer och respekterar spelets regler. Just det där sistnämnda gäller för hela det här inlägget. De som ignorerar reglerna bidrar till att skapa en mindre trygg miljö för de användare som följer och respekterar spelets regler.
 
   Därför tycker jag också att SSO-teamet ska hålla hårdare på sina regler. Se till att faktiskt ge ut en varning till de som inte sköter sig, säga "följ reglerna eller håll dig borta från spelet". Jag tror verkligen att det skulle gynna dem - om jag hade haft ett barn som spelade spelet och såg hur det är i dagsläget skulle jag inte vilja att mitt barn spelade. Jag skulle inte tycka att spelet erbjuder en trygg miljö för mitt barn. Just nu pågår för mycket vulgariteter, för mycket sexuella teman, för mycket mobbning.
 
 
 
   Jag är inte bara en trist bitterfitta som ska klaga på mänskligheten (även fast det är roligt det också), det finns en anledning till att jag är djupt kritisk till spelets globalchatt i dagsläget. Fred ut.
 
   Om ni anser att den här texten är läsvärd uppskattas det verkligen om ni sprider den, om inte annat åtminstone sprider dess budskap. SSO är ett barnspel och man får anpassa sig därefter.
Lördagar är långa dagar

   Jag har varit på jobbet hela dagen och kom hem för en stund sen. Dessutom är jag fortfarande hur förkyld som helst och egentligen kanske jag inte borde ha jobbat, eller åtminstone inte sprungit klubbens caprillibana för att visa eleverna hur den såg ut... jag är en datornörd som inte har suttit på en häst sen i augusti, jag har ju ingen kondis alls!
 
   Jag ska få i mig lite mat, och sen blir det till att spela SSO. Vet inte riktigt om jag ska levla klart Misty eller börja med Remus... Misty har ungefär 2/5 kvar till lvl 14, men Remus är bara lvl 1 och jag skulle vilja få upp honom litegrann... Gah.
   Om jag hinner böra spela innan det blir mörkt ska jag försöka fota lite bilder som jag kan redigera så smått, ska försöka komma ihåg det för jag har ett par idéer på lager!
Tips på annat - kryptozoologi

   Jag tycker att kryptozoologi är hur kul som helst. Vad är kryptozoologi? Jo, det är studerandet av djurarter som man inte riktigt vet om de egentligen existerar. Inom den här ramen faller trevliga djur såsom enhörningar, drakar, vattendjur som Loch Ness-monstret osv. Jag tror inte att sådana varelser existerar, däremot skulle jag vilja att de existerade. Och det finns förvånansvärt många som faktiskt tror stenhårt på saken.
   Jag har hittat några olika "dokumentärer", som faktiskt är fejkade, men som jag tycker är jätteroliga. Särskilt den om sjöjungfrur är grymt sevärd, den är så absurd att jag satt och asgarvade mig igenom den första gången men den är faktiskt rätt bra gjord - även fast alla "forskare" bara är skådespelare. Asså ni skulle ha sett en sån här film jag hittade om vampyrer, störtskön, en kille satt framför kameran och ba "ja det är ju rätt svårt för oss vampyrer för många inser ju inte att vi existerar..." - ni anar inte vilken underhållningsnivå det var på den.
   Alla dessa "dokumentärer" är på engelska, men även ni som inte har god erfarenhet av språket kan säkert förstå stora delar av dem. Det är bra med dokumentärer överlag, språket är oftast väldigt tydligt :) Här har vi tre stycken, som jag tycker är rätt sevärda! (Som sagt, särskilt den om sjöjungfrur, hur logiskt är det att aporna skulle överge träden för att gå ut i vattnet?)
  
 
 
 
 
Fiskeplaner

   Ryktesbyggandet med fisket går sjukligt segt. Jag försöker göra alla uppdrag varje dag, men det har ju varit några dagar då jag inte har hunnit med dem eller inte ens hunnit logga in alls. Och... några dagar då jag verkligen inte pallat, helt enkelt.
   För ett tag sedan sa jag att den dagen jag är beundrad med Jorviks fiskeklubb samt har fiskat upp den där förbenade Mr Evil så ska jag aldrig mer ens röra ett fiskespö. Fast jag får nog ändra mig på den punkten. Jag gillar inte direkt fisket, men man tjänar ju massor av JS på det. Så åtminstone de dagar då man slipper rida över hela spelkartan för att få fatt i fem fjuttiga fiskar, så lär jag fiska.
   Fast then again, jag kommer säkert glömma bort mig och skjuta in fiskespöet lååångt in i garderoben där jag kommer glömma bort det för all evighet. Man får se. Frågan är nu om det blir fiske även i Skördebygden - om det är en helt ny fiskeklubb att bygga rykte med så lär jag blir tokig.
 
   Tänker ni lägga fisket på hyllan så fort som ni är beundrade?
Vackra häst

   Varför har jag inte köpt någon av de stora hästarna tidigare för? Åååh vad jag blir taggad på att köpa en Frieser eller två!
 
En rem, ett skärp, en gjord

 
   Asså jag blir lite knäpp över det här med sadelgjordarna... jag mejlade faktiskt in tidigare i veckan och föreslog förbättringar för man- och svansfunktionen (kunna se frisyren ur olika vinklar samt kunna välja man och svans var för sig), tinkerhästar och fjordingar, en brb-funktion till chatten (så att folk inte tror att man dissar dem, utan att man kan visa t ex i vän-chatt att man är borta från datorn; skulle väl också kunna gå att använda om man bara inte vill chatta för stunden) och, förstås, sadelgjordarna.
   Sadelgjordar är min högsta önskan inom utrustningsramen, hoppas verkligen att något händer med det!
Min militäriska sadelkammare

   Jag har ju som sagt lite smärre OCD då det kommer till min garderob i spelet. Tänkte att jag skulle visa den här. Rätt många grejer saknar ändå, eftersom min ryggsäck var nästintill full.
   På sida 1 har jag handskar och huvudbonader. Allt har sin plats så att jag lätt ser vad jag är ute efter.
 
   På sida 2 har jag långärmade tröjor samt jackor och kappor. Allt är placerat efter typ.
 
   Sida 3 består av alla kortärmade tröjor. Allt är väldigt uttänkt även här - vissa grejer har "fel" symbol. Den understa raden med t-shirtar till höger är sådana med "kragar".
 
   Sida 4 har en massa byxor. Vida byxor högst upp till vänster, chaps högst upp till höger. Är just nu lite tveksam till vad de där två ensamma byxorna till vänster är för någe, men det finns en anledning till att de har hamnat där.
 
   Sida 5 är rätt tom, de få skor jag äger.
 
   Sida 6 har masker, glasögon och souvenirer. De översta maskerna är från spelkaraktärer, de undre från olika djur.
 
   Sida 1 på hästsidan består av sadlar. Westernsadlar uppe till vänster, "allround" upp till höger och "dressyr" nere till vänster.
 
   Sida 2 har filtar. Uppe till vänster stora filtar, upp till höger små filtar med mönster, nere till vänster små filtar utan mönster och till höger finns de små "rundande" schabraken.
 
   Sida 3 har träns. Uppe till vänster enfärgade träns. Mitten till vänster träns med mönster. Längst ner westernträns. Uppe till höger är alla träns som har olika färg på käkremmen eller pannbandet.
 
   På sida 4 finns mina sadelväskor, mina dekorationer, några gamla hästskor samt renpulvret från i vintras.
 
   På sida 5 finns mina benlindor. Enfärgade där uppe, mönster där nere.
 
   På sida 6 finns bara tre olika medaljer - som jag har fått från fiskeuppdrag. Så inget värt att visa där xP
 
   Den allra sista sidan finns mina husdjur på. Om jag väl köper in alla djur som finns lär de hamna i varsin flik efter vilket art det är.
 
 
   Så här ser det alltså ut hos mig. Tänk bara om jag kunde hålla samma ordning i mitt rum!
Allmäna småfix nu på morgonen

   Resultatet av tävlingen finns längre ner på sidan, om ni har vunnit ser ni till att kontakta mig så fort som möjligt så att ni får era priser :)
 
   Såja! Remus finns med i headern, min karaktärsinfo är uppdaterad, jag har lagt till en translate-bar till vänster och esmesilverforce.weebly.com är uppdaterad med info om Remus samt en liten guide om hur man hittar på sidorna (vet inte om folk har fattat att man ska klicka på rubrikerna i menyn?). Jag ska lägga till ytterligare info om hästarna där, ska bara försöka komma ihåg det också.
 
 
   Nu på morgonen tog jag ut Remus för att fota honom. Asså wow, säger jag bara. Han är min första stora häst, jag har aldrig ens ägt en Frieser till skillnad från många andra, och det där steget är ännu häftigare än jag trodde! Det enda jag inte riktigt gillar med honom är manen och svansen... manen är lite häftig, men pannluggen ser så stripig ut, och svansen ser bara ut som en kompakt korv. Så jag vet inte riktigt vad jag vill göra med det, har funderat på att klippa om allt så att han har samma man och svans som Ash och Iddy. Dock så gillar jag den vilda manen, den påminner mig lite om just en varulv.
   För självklart (jag antar att alla har fattat det) så är min pålle döpt efter Remus Lupin från Harry Potter-böckerna. För er som bara läst böckerna på svenska är Måntand den svenska översättningen på Moony, Moony = Mooneye (vi kan säga att det bara är en alternativ stavning). Ja, jag tyckte att jag var så sjukt smart där. Den som är lite vaken ser att min häst är född 1998. Ni Potterheads lär förstå, om man säger så.
 
   Ni lär ser mer av mig idag, jag ska levla vidare Misty (nu är det bara några dagar kvar innan det blir lvl 15) och dessutom kommer jag inte kunna hålla mig från att glida runt med min nya, fina pålle. Wihihi ^^
Mooneye

   Mooneye, hästens som alltid har en glimt av månens mystiska ljus i ögonvrån. Hur att beskriva denna mäktiga springare? En häst som alltid tänker sig för inför nya situationer - Remus skulle aldrig stanna inför något för att han är rädd, utan för att se hur han lättast skulle tackla detta nya hinder innan han helhjärtat kastar sig in i situationen.
 
 
   Namn: Mooneye
   Tilltalsnamn: Remus
   Namnbetydelse: Mooneye översätts till "Månöga". Just detta Mooneye ska dock uttalas med tysta "e", för att istället bli Moony, efter J.K. Rowlings karaktär Remus Lupin, som också gett denna häst sitt smeknamn. Remus var enligt romersk legend en av staden Roms grundare tillsammans med sin bror Romulus.
   Ålder: 19
   Ras: Lusitano
   Lynne: En riktig klippa i alla lägen. En mycket klok och eftertänksam häst som dessutom är väldigt modig.
 
 
Vinnarna av veckans tävling

   I måndags startade en gissningstävling där ni fick gissa vilken häst jag skulle köpa framöver. Nu kunde jag inte hålla mig och jag köpte hästen redan igår (man är ju lite sneaky), så idag får ni se honom för första gången :)
 
 
 
   Det blev tre stycken vinnare nu! Det var några fler som gissade på samma häst, men som jag sa så gällde de tre första som gissade rätt.
   Och vad var det för häst? Jo, min Mooneye, Remus, är en brun Andalusier!
 
   Därmed är de tre vinnarna Nadia Moonnight, Danielle Lightfall samt Agnes Flowerstone! Grattis till er tre, och ni får kontaka mig på något sätt och berätta vilken häst ni vill ha avmålad samt om porträttet ska vara svartvitt eller i färg. Ju fortare ni gör det desto bättre, då kanske jag hinner få era bilder färdiga redan i helgen :)
Mellan höga tallar

 
Uppdaterad header

   I morgon släpps resultaten av veckans tävling, och därmed har jag uppdaterat min header så att Remus finns med. Ganska praktiskt att kunna göra sånt i förväg, eftersom ni ändå inte vet hur han ser ut ^^
 
   Jag har kämpat rätt mycket med levling av Misty idag, men det går sjukt segt. Kanske beror på min dundrande huvudvärk och min nervositet, men nu då pillrena väl har satt in så blir det ju bättre (dessutom lyckades jag äntligen lösa ett problem jag haft med skolan, det var så skönt!). Kanske borde passa på att försöka levla lite till innan det kommer hem folk... gissa om jag är tacksam över att jag är ensam hemma i helgen!
 
   På tal om hästar (för att åter strunta i psykiska problem) så har jag faktiskt tävling nummer 3 färdig och då nästa häst står för dörren kommer den upp. Det lär dock ta ett tag, men de här enkla tävlingarna verkar ju ändå uppskattas av er så... :) dessutom tycker jag det är jätteroligt att se era gissningar ^^
 
   Åh, spel var det. Jösses vad lätt man blir distraherad ibland.
Nya husdjur och nya väskor

   Jag har blivit så sjukt dålig på att använda husdjur, det är väl mest för att jag föredrar att fota utan dem. Jag ska dock försöka bättra mig på den punkten, för jag tycker de är urgulliga.
 
   Jag blev ändå lite missnöjd med husdjuren som kom nu igår. Jag tycker att flera av dem var alldeles för lika, om inte identiska med, djur som redan finns i Fort Pinta. Jag tror dessutom att jag redan äger någon av dem? Och visst, jag hade kunnat ta att samma djur såldes på två ställen, men då vill jag gärna att djuret "försvinner" från det andra stället om jag har köpt det, så att jag inte råkar köpa två identiska djur. Hänger ni med?
 
   Sadelväskorna... Jag hade svårt att ställa mig framför butiken så att man faktiskt såg väskorna. Det tycker jag är jobbigt med dekorationsbutiker överlag, det är dösvårt att ställa sig så att man verkligen ser hur grejerna ser ut! Det var väl lite nytt, men jag tycker att vissa saker var väldigt lika det som redan finns i spelet. Och den där rosa sadelväskan var väl lite kul, men finns det något att matcha den till? (iofs, den rosa sadeln i... visst är det Moorland?)
 
   Vad tycker ni om de nya husdjuren och sadelväskorna?
Jag kom, jag såg, jag... vände hem

   Åkte till skolan och tänkte försöka överleva en lektion, men jag vände egentligen vid byggnaden och gick tillbaka till bussen. Då jag är förkyld klappar hela jag ihop och ingenting fungerar, är det bara jag som är så? Har så sjukt dåligt immunförsvar och varje gång det här händer (vilket är typ varannan månad) är jag utslagen i en vecka åt gången. Är livrädd för att mitt studiebidrag försvinner dessutom, eftersom jag har haft problem med att sjukanmäla mig (jag verkar inte finnas i systemet) och det lägger på enormt mycket ångest, särskilt eftersom jag egentligen inte har råd att betala min skolgång från början. Någon som har lust att byta liv i några dagar?
 
   Som tur är har jag SSO att distrahera mig med. Misty kom upp i lvl 13 igår, vilket är otroligt skönt. Inte långt kvar nu! Dock så köper jag faktiskt hem nästa häst redan i morgon och ni får se första bilden på honom i samband med att vinnarna av gissningstävlingen avslöjas.
 
   Nä, te och ångestdämpande piller. Verkar som att det får bli dagens diet.
Torsdag är lika med... torsdag

 
   Torsdagar är för min del fruktade dagar, har engelska, matte och idrott i skolan och alla tre är ämnen jag avskyr... engelskan är visserligen inga större problem, däremot är själva skolsituationen ett stort problem. Fy!
I'll Be A Guarding Star That Always Shines For You

 
   Velvet - Come Into the Night
Såhär kul kan man ha då man har tråkigt

 
Essä - check

   Jag är till 96% klar med min essä och ska bara analysera. Och det är ju det lättaste, bara att komma med tusen retoriska frågor, så nu tycker jag att jag kan överge skolarbetet för en stund.
 
   Om jag orkar dra fram ritplattan då har jag ett litet projekt jag arbetar med. Det är rätt simpelt, men jag tror att det kan bli grymt häftigt om jag nu orkar ta tag i det.
   Grejen med min ritplatta är att den är väldigt stor. Och det är underbart då man väl sitter och ritar, men det är så sjukt svårt att förvara den. Den är liksom lika stor som ett A3-ark, så det är svårt att kunna ha den på ett ställe där den ligger tryggt men ändå kunna dra fram den när man nu vill. Åååh vad jag längtar tills jag flyttar till egen lägenhet, då ska jag se till att ha ett stort skrivbord där jag verkligen har plats!
 
   Nämen jag återvänder någon gång, ska se om man kan sova bort lite feber.
Whazzup

   Just nu verkar många tro att araberna kommer idag. Det tror inte jag. Det sades ju i live-streamingen att de ska komma, men inte på ett tag.
   Däremot är jag lite hoppfull inför Hästön. Jag tror nämligen inte att det är långt kvar, att döma av någon kommentar jag såg på SSO's Facebook. Och ja, det var en officiell kommentar, jag är ju ändå lite källkritisk.
 
   Jag vet inte hur mycket jag orkar spela idag, men jag låter saken vara nu - hur som helst blir det här säkert jättebra, så jag ska inte oroa mig för mycket xP
The sun shines upon us

 
Ugh

   Så mycket för plugg! Min förkylning blev tio gånger värre idag och då jag kom hem vid halv fem lade jag mig i sängen och har i princip sovit fram till nu.
   Tyvärr har jag inga roligheter att komma med. Det mest positiva just nu är att jag stannar hemma från skolan i morgon och därmed blir det lite SSO-spelande. Ska logga in nu och ta hand om hästarna, om jag pallar blir det att dra igenom några lopp med Misty. Vore skönt om jag blev färdig med hennes levling så att jag inte behöver ha dåligt samvete över nästa häst! (Som jag btw funderar på att köpa redan i helgen - kan knappt vänta på att få hem pållen!)
 
   Jag ska försöka hitta på någe roligare här i morgon, får se hur bra det går med den saken.
Ni har väl inte missat databasen?

 
   Abbie Starwatcher har en otrolig sammanställning av alla SSO's kläder, utrustning samt frisyrer i skönhetssalongerna samlade på denna otroliga sida. Om ni inte redan har inspekterat den, gör det för all del! Det är en sida som alla SSO-are bör ha koll på! :D
 
   Länk genom att klicka på bilden eller HÄR.
I'm Only Human, I Make Mistakes

I'm not the devil but I sure aint no saint
 
 
    The Ark - Power to Change ♥
Ni som fortfarande är vakna

   Kolla in SSO på Facebook och titta på deras Live-streaming, känner att jag kommer sitta här ett tag nu... jättecharmigt ^^

Edit: streamingen är färdig och jag ska sammanfatta!

   Malin, som jag har för mig är GM Lucia, spelade litegrann tillsammans med Beau Hindman, som om jag har fattat saken rätt ska recensera spelet. Det var lite information som var intressant för min del, så jag antecknade förstås genom hela grejen ^^

Just nu finns det 25 olika servrar på SSO, det hade jag inte trott! Dessutom fick vi veta att det verkligen ska komma araber, det här är första gången som det faktiskt sägs rätt ut, dock är det inte sagt när.
Morötter ska komma till spelet, såsom det redan finns äpplen att mata hästarna med. Dessutom verkar det som att det ska jobbas med gruppfunktionen i spelet, så att fler spelare kam ta del av en grupp.

   Det kom faktiskt en fråga gällande om Tinkerhästar ska komma till spelet - dock urartade det i att prickiga hästar kallas för palomino (vet inte riktigt vad som hände där) så tyvärr kom det aldrig något svar. Besvikelse från min sida, det ville jag ju så gärna ha svar på!

   Sorry för eventuella stavfel, men sitter men iPaden och pallar inte gå igenom allt. Det är sent och jag ska sova, så godnatt, och jag återkommer om saken i morgon!
Fasen också

   Har råkat ut för en förkylning så halsen är sjukt svullen och jag vågar knappt prata, jag är hängig och halvdöd. Samtidigt har jag min stora essä som ska in nästa vecka...
 
   Den här veckan blir uppdateringen här överlag lite lägre än vanligt. Ska lägga mer tid på uppsatsen och helgen ser just nu grymt körig ut... Försökte tidsinställa inlägg igår men hade inga bra idéer så det sket sig rätt fort x)
   Så istället lär det bli mycket bilder, eftersom jag inte riktigt har tid/inspiration till att skriva rejäla inlägg under den här veckan. Det lär slinka in några såna ändå, jag kan ju aldrig hålla mig borta, men om det inte händer mycket så vet ni att jag är lite upptagen c;
 
 
   The Ark - Absolutely No Decorum ♥
Flower-power

 
 
   Jag tycker verkligen att de här blomsterfälten är helt otroliga! Jätteroligt med såna här vackra detaljer. Nu har väl alla och några till tagit liknande bilder ute på fälten med sina hästar, men det är så sjukt vackert! Det enda jag kan tänka mig vore ännu mer perfekt är väl om det i framtiden kommer ett fält med även rosa blommor ^^
Omgjort system?

   Jag vet inte om det är en bugg eller om det är meningen, men sedan Skördebygden släpptes behöver jag inte sköta mina hästar mer än en gång per dag. Jag kan rida runt på samma häst i flera timmar i sträck utan att någon av skötselsymbolerna ändrar färg.
   Jag tycker det är sjukt skönt, jag är en sån som inte klarar av att se de där symbolerna så jag kan lätt göra av med massa JS på hö åt hästarna då de blir hungriga trots att dagens skötsel är avklarad. Hoppas därför att det här var gjort med mening och att det inte försvinner, jag känner att jag har utgifter så det räcker ändå ^^
 
   Har ni också märkt av det här?
Gissningstävling nr 2

   Tävling nummer två då! Denna tävling går till på exakt samma sätt som den tidigare.
 
   Min nästa häst är en hingst vid namn Mooneye med tilltalsnamnet Remus. (Ja, måste säga att jag är väldigt nöjd med namnet. Ibland lyckas man jao) Er uppgift är att gissa vilken häst det egentligen är.
 
   Regler:
   - Ni får gissa på max tre specifika hästar. Ni behöver bara skriva en om ni vill, men ni får gissa på tre olika.
   - Skriv era gissningar i kommentarerna.
   - Tävlingens sista dag är fredagen 8/11. Bidrag efter det datumet accepteras inte.
 
   Pris
   De tre som först gissar på rätt häst får en ritad bild på valfri häst i sitt hemstall. Om bara en enda deltagare gissar på rätt häst så är det bara den deltagaren som får en bild. Jag har satt maxantalet på tre för att inte få för mycket att göra om ni alla nu kan lista ut vilken häst det är.
 
 
   Så passa på nu! Senast vann ju Evangeline Silverbell en bild på hennes häst Diana, nu har ni chansen att vinna en bild på en av era hästar! :D
Lång dag

   Jag tackar och bockar för era fina förslag till Iddyoutfit! Jag hade tänkt fota honom idag men jag har inte ens hunnit logga in och idag är sista dagen på lovet, måste levla Misty...
   Nä visst ja, inloggad har jag faktiskt varit. Hela dagen har Lily Goldforce, en av mina bästa vänner, huserat runt hemma hos mig och hon fick låna Esme en stund för att utforska Skördebygden då hon själv inte har SR just nu. Så om ni såg mig försöka halvt mörda en massa människor så var det inte jag xP
 
   Nu är jag dock åter ensam och jag ska levla. Dessutom ska jag göra en massa tidsinställda inlägg till den kommande veckan. Jag ska snart lämna in en essäuppgift ("Hästens betydelse för människans utveckling genom världshistorien" - ja, den är grymt lång, men den har varit rolig att skriva) och jag tänkte skriva klart den så snart jag kan, och därför blir SSO nedprioriterat i veckan. Jag har dock inte mycket kvar så om jag har tur blir jag färdig redan i morgon :) Meeen tillbaka till skolan blir det, och jag tänkte försöka lägga lite mer krut på den än jag gjort tidigare under terminen. Bara för att jag inte får betyg behöver jag ju inte slacka av helt!
 
   I morgon bitti startar även den nya gissningstävlingen här på bloggen! Jag har en känsla av att många av er kommer lista ut vilken häst det är den här gången, dock kommer jag antagligen inte kunna ge ut pris till alla - då lär jag få sitta och rita fram till påsk ^^
   Nämen jag ska ta itu med levlingen nu, hare gött så länge!
Söker förslag från er

   Min pålle Wildheart, Iddy, var den första hästen jag köpte i spelet. Jag älskar hästen, men jag tycker det är jättesvårt att komma på outfits till honom. Jag kan liksom inte riktigt komma fram till vad han passar i...
   Nu har jag väldigt få bilder på honom och jag tänkte ta ut honom då jag har tid och bara fota fota fota, det är ju en så snygg häst och jag vill ha massa bilder på honom. Men nu söker jag förslag från er - vad tror ni att han passar i? Färger, specifika plagg, vad som helst, jag har verkligen noll fantasi med denna stackars häst xP
 
   Typ såhär bra brukar det gå - svart och vitt. Kan ju aldrig slå fel, men jag behöver lite färg!
Påverkan

   Jag läste hos både Amanda Lightfield och Myra Riverfall om hur bloggare kan påverka andra spelare positivt och negativt med det de skriver. Såsom att folk kan uppmuntras till att köpa en viss häst eller helt enkelt välja att aldrig någonsin köpa hästen som den stora, bloggande idolen har dissat.
 
   Jag råkade starta en kedjereaktion häromveckan. Jag köpte en häst jag har velat ha i evigheter, och helt plöstligt snackar alla om den vackra painthästen som knappt synts till alls i Jorvik sedan dess ankomst. Jag vet minst tre som faktiskt till och med har köpt den sedan dess.
   För min del känns det lite "oops". Jag tror iofs att många har tittat på hästen förut, men att den glömts bort litegrann. Men det känns lite mysko att... det blidde såhär. Jag menar inte att jag har inflytande på något sätt, väldigt många har inte den blekaste aning om vem jag är, det var väl mer så att... jag visade några bilder? Nejmen jag vet inte hur det här gick till, jag vet bara att jag köpte en häst.
 
   (Hade tänkt spara den här bilden till senare tillfälle men den första raden var alldeles för passande för det här, hehe)
 
   Personligen tycker jag det vore dötrist om alla rider runt på exakt samma hästar. Nu har jag ju själv några som är väldigt populära - min Appaloosa Poppy, min ponny Gigi, min svarta Oldenburgare Freya, min nya skäck Misty, för att inte nämna min starthäst, gråskimmeln Ash. Fast det är ju ändå ett personligt val, hästar jag verkligen planerat inför och känner "jag gillar den här, den ska jag skaffa mig". Att skaffa hästar beroende på vad andra gillar känns ganska opersonligt, tyvärr. Det bästa är väl ändå att känna själv att man gillar hästen.
   Jag tycker tillochmed att det är bra att gilla hästar ingen annan tycker om. Ett exempel är väl den brunsvarta hästen med orange man i Firgrove, den ser man oerhört sällan. Jag tycker ändå att den är lite fräck och det är alltid grymt kul då man väl ser den, för då är det ju en ryttare som faktiskt sticker ut. Det vore väl inte särskilt kul om vartenda spelare skulle ha exakt samma hästar i sina hemstall?
 
   IRL skulle jag inte våga se ut så som jag kanske egentligen vill. Jag vågar inte visa vem jag faktiskt är ute bland folk. I spelet så ser ingen mig bakom skärmen, ingen vet vem jag är, det är en frihet att våga vara som jag vill, som jag är. Varför skulle jag då låta ett par bloggare hålla mina bästa intressen i deras händer? Passa på i spelet för sjutton - köp de hästar ni vill, skaffa de kläder ni vill, var som ni vill. Notera dock att det kanske inte alltid är det bästa att bete sig som man vill - grundläggande respekt bör ju alltid finnas där!
 
   (Jag måste säga att under själva rubriken påverkan har jag en fantastisk historia om då en av mina bästa vänner under en praktik av misstag råkade sabba en hel babiankoloni - tveksamt dock om den storyn platsar just här, just nu. Dock kan man ibland påverka olika saker på sätt man aldrig kunnat drömma om. Tänk bara på att alltid respektera varandas åsikter!)
De nya hästarna

   Nu kom det ju faktiskt hela fyra nya hästar tillsammans med Skördebygden, och jag har helt glömt bort att skriva om dem - fy på mig. Ni får tyvärr leva utan bilder, men jag tror att alla vet hur djuren ser ut vid det här laget.
 
   Jag blev lite förvånad över att vi fick en Westfalisk häst och en Selle Francais - två helt nya raser! Första gången hittills som en ras introduceras då det bara är en enda häst från rasen. Vi får väl hoppas att de två stackarna får minst en kompis var snart.
   Den Westfaliska hästen tycker jag var dögullig. Dock tycker jag, som många andra, att den skulle vara ännu snyggare om den hade vita kotor på bakbenen också. Jag har faktiskt lite problem med hästens ansikte också, det känns som att man inte riktigt ser ögonen... Men i övrigt gillar jag verkligen hästen, fux är ju en såpass vanlig färg att det verkligen behövdes en till i spelet, och jag gillar dess röda nyans :)
   Selle Francais-hästen är helt gudomlig! Jag älskar den glänsande hårremmen, sjukt snygg häst. Om något hade jag väl velat att de svarta benen gick upp över knäet och hasen, men aja, den har iaf svarta ben till skillnad från Iddy.
 
   Och de där två ponnyerna... Den mörkt bruna med svart man - näej. Tyvärr var den ingen hit hos mig. Jag tycker nästan att den redan fanns i de där bruna ponnyn med silverman på Ponnypråmen, och dessutom tycker jag att den nya ponnyn har för ljusa hovar för kroppen. Det ser liksom inte balanserat ut tycker jag, bruna hästar utan vita tecken har ju svarta hovar och i min skalle ser de ljusa hovarna bara fel ut.
   Den bruna med skiftningar är lite... jag kan liksom inte bestämma mig för vad jag tycker om den. På ett sätt ser den plottrig ut, på ett sätt tycker jag den är dögullig och huvudet är faktiskt väldigt fint. Jag har lite lust att köpa hem den, men jag avvaktar och ser om jag blir mer förtjust i den framöver. Annars får det nog vara ^^
 
   Vad tycker ni om de fyra senaste hästarna?
 
   (Esmesilverforce.weebly.com är återigen uppdaterad!)
Ut i skogen

 
   (Btw, nu är det en ny omröstning på SSO Wikis startsida! Kika in där och svara på vilket ditt hemstall är!)
Något varje blogg bör ha

   Varje gång jag har hittat till en ny SSO-blogg, eller återbesökt någon jag läst på förut, avslutar jag alltid mitt besök där med att besöka de bloggar som finns med i dess länklista. Jag tycker verkligen att alla bloggar bör ha en länklista på något sätt, liksom visa "de här skriver också bra grejer". Det gör det så mycket lättare att hitta nya bloggar, och ibland behöver jag påminnas om att en viss blogg existerar och då är det kul att kunna återupptäcka den på det sättet. Det kräver ju dock att bloggaren ibland kollar upp så att länkarna fortfarande stämmer - jag tycker det är lite synd då listan stått still så länge att alla bloggar i den är antingen borttagna eller nedlagda.
 
   Just nu tycker jag att jag har rätt många bloggar i min länklista, dock så tycker jag att alla är värda sin plats där. Har väl egentligen några till som också borde hamna där, det har liksom inte blivit av bara...
 
   Tycker ni det är viktigt att ha en länklista eller anser ni mer att det är för skojs skull?
Dåliga löner

   Jag hade hoppats på att få lite bättre löner i de dagliga uppdragen som kom med Skördebygden. Men... Överlag, nä. Asså jag kan väl leva med att man får mellan 10-15 JS, men att rida Jorvikstallets lopp och bara få 5 JS?
 
   Jag tycker faktiskt att varje lopp borde ge minst 20 JS. Det tar ju lång tid att levla sina hästar, borde man inte få lite pengar för besväret? Om det är något lopp som borde ge 5 JS är det väl Tans ridspår i Moorland eller Marleys Barrel Race, som faktiskt går väldigt fort att rida.
   Likadant är det ju med Marios uppdrag ute på fälten nedanför observatoriet - mycket jobb för väldigt lite pengar. Huga.
 
   Jag tycker verkligen att de här grejena bör ses över. Jag vet att jag komer slutligen ha tio hästar i hemstallet, och ännu fler på hästön, men just de tio i hemstallet kommer äta för 500 JS varje dag. Jag har ju inte tid att göra vartenda dagligt uppdrag varje dag, jag ska ju sköta skolan också, så jag behöver verkligen en löneförhöjning.
 
   Vad tycker ni om dagslägets löner?
Butikerna i Jarlaheim

   Mycket är ju stängt just nu, men det lär ju öppna rätt snart :) Och man har ju lite förhoppningar, i denna nya, stora stad.
 
   Jag är väldigt nyfiken på djurbutiken som ligger mittemot Gavins hus. Kommer den innehålla samma sortiment som Pet Shop Girls i Fort Pinta, eller kommer det helt nya djur? Jag vet att många har spekulerat om att en av katterna som syns på hammockar runt om i Skördebygden kanske dyker upp, och det skulle jag gilla för jag tycker att den är sjukt söt ^^
 
 
   En annan sak som har fått lite spotlights på sig är skönhetssalongen som just nu är stängd. Alla jag har sett prata om saken tror att det kommer nya sminkningar och nya frisyrer. Ny sminkningar kan jag hålla med om, alla vi har nu har ju funnits ett bra tag och åtminstone en ny skulle sitta fint. Som en uppdatering av sortimentet.
   Det många hoppas på just nu är nya frisyrer där man har alternativet att välja längre hår till karaktären. Jag skulle älska det, eller om inte längre hår, så en frisyr som är runt samma längd som den jag har nu fast lite annorlunda. Jag börjar få lust att förnya mig, men jag tycker inte att det i dagsläget finns någon frisyr som passar Esme.
   En annan sak jag hoppas lite på en är donut, alltså en snygg dressyruppsättning. Tänk va, kunde vara dösnyggt till en dressyroutfit!
 
   Innan Skördebygden öppnade spekulerade vi alla om vad som fanns i de nya butiksstånden som vi i trailern såg bland annat vid Jorvikstallet. Jag blev lite besviken då jag insåg att det bara fanns hästmat och sånt där, fast iofs var det ju en smart och praktisk grej. Men, ska det komma såna även till Silverglade och GåD eller kommer det vara exklusivt för Skördebygden?
 
   Men man blir ju väldigt nyfiken med tanke på antalet stängda butiker. Det är många. Lägg då till de stängda butiker som finns på andra ställen, ie. Arenan, Stablebucks, gårdarna där vi än inte har uppdrag. Hur ska de kunna fylla ut allting? De måste ha hur mycket idéer som helst på lager...
   Eftersom de åtminstone har planer för så många butiker så hoppas jag att de börjar slå upp sina dörrar snart. det finns ju en stängd butik som ser ut som The Fashion Barn nere på torget, den är jag sjukt nyfiken på! Visserligen lär allt där inne kosta Star Coins, men den måste ju vara värd besväret känner jag.
   Sen hästhuvudet på skylten vi fick se i trailern, kommer det faktiskt dyka upp? Dekorationer har ju fått sig en egen skylt i deras nya butiker, och jag har funderat på om hästhuvudet var någon slags tidig version av den nuvarande skylten. Problemet är ju att man vet inte hur det egentligen ligger till xP
 
   Jag är väldigt nyfiken på alla butiker och hoppas att de börjar öppna snart. Det ska bli riktigt spännande att se hur det här blir :D
Sunny Day

 
Sådär

   Misty går upp i lvl 11 i morgon, har tjänat in över 2000 JS idag (inräknat med ett par spöken som jag inte pallat ta tag i tidigare) jag har varit lite lagom produktiv här hemma på eftermiddagen och har dessutom trixat lite mer med min Weebly-sida. Allt där ska stämma nu, allt från antalet sidor på SSO Wiki fram till senaste nytt om min nästa häst.
   På måndag drar nämligen den nya tävlingen igång! Den pågår mellan måndag till fredag, men det blir väldigt tydliga instruktioner på måndagmorgonen så ni ser vad som gäller då ^^
 
   Jag är hur trött som helst så jag ska gå och lägga mig nu. Jag jobbar i morgon men uppdateringen blir som vanligt ändå eftersom jag har fixat några tidsinställda åt er ^^ Sov gott, sötnötar!
Spridning i sociala medier

   Jag utökar bredderna än mer och har nu skaffat Facebook till Esme. Varför? För att jag kan. Typ. Nejmen det är ytterligare ett sätt att marknadsföra SSO Wiki och dessutom är det en lite kul grej tycker jag. Facebookkontot är nu kopplat till bloggen så då jag skriver lite längre inlägg dyker de upp även på Facebook.
 
   På tal om långa inlägg har jag även en blogg på Esmesilverforce.weebly.com. Den bloggen kommer uppdateras relativt sällan, och kommer mest vara för att visa vad som händer här, alltså i princip göra smygreklam för zhe blogg. Varför? För att jag inte har ett liv och det är en kul grej.
 
   Dessutom finns jag förstås på Instagram. Jag tänker faktiskt inte sträcka mig så långt att jag skaffar mig Twitter, det är inte något jag någonsin pallat använda och jag lär inte börja nu heller.
 
 
   Tänk vad som kan hända då man har lite tråkigt, eh? (Måste bara nämna, jag lägger inte så mycket tid på de här grejerna som det kan verka. Då jag arbetar i skrift arbetar jag väldigt fort, så det är inte så att jag sitter i timmar i taget för att göra de här grejerna, det är mer fem-minuters-projekt som... råkar hända, liksom.)
Whoop

   Jag har varit ute på stan sedan halv elva idag med Genevieve Nightbard och kom hem för en stund sen. Det var sjukt kul att äntligen träffas och jag har haft jätteroligt idag :)
 
   Jag ska försöka ta itu med levling av Misty även idag - sedan jag köpte henne har jag gjort alla lopp varje dag och jag vill gärna få så mycket som möjligt avklarat innan skolan börjar igen. Ju fortare hon är fulltränad desto tidigare kan jag köpa nästa häst, vilket jag ser fram emot :) Dock står jag fortfarande inför dagens problem att jag egentligen borde städa lägenheten... ugh.
En sak jag måste bli bättre på

   Det finns tre saker som nästan aldrig ändras då jag byter outfit - hjälmen, stövlarna och ridbyxorna. Den svarta hjälmen är nästan fastväxt numera, de svarta Life Time-stövlarna är bland de snyggaste i spelet och jag älskar dem, och sedan jag köpte de mörkt blåa jeansen så... har jag liksom glömt bort att det existerar något annat.
   Det måste jag verkligen bli bättre på, jag har massa snygga grejer i garderoben som jag aldrig använder x)
   Typiskt exempel - hjälm, stövlar och byxor
 
   Fastnar ni också lätt i vanor på det här sättet?
Stora erövrare

   Då Skördebygden kom introducerades en ny sorts NPC - småbarn. Jag tycker faktiskt de är rätt söta, och det är jättekul att det blir mer blandade åldrar i bygderna.
 
   Men en sak lade jag märke till redan då jag kutade runt i området första gången. Två små pojkar vid namn Hannibal och Alexander, vid Goldspurs gård. Jag tror verkligen inte att de är döpta efter Hannibal Lecter och någon random snubbe, nej, utan efter erövrare. Hannibal Barkas som ledde en armé med över 30 elefanter över Alperna, Alexander den store som kom från Makedonien och tog över otroliga landmassor på väldigt kort tid. Ja, innan han dog i malaria, 32 år gammal. (Och ja, jag är en historienörd, sånt här behöver inte ens kollas upp)
 
   Jag älskar såna här saker, ungefär som Mary vid Doyles kyrka. Mary had a little lamb. Roliga grejer.
Give Yourself To Me

 
   Madonna - Frozen
Black and red

 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.