Chrome Pointer

Vad som får mig att fastna vid en blogg

   Det finns ett antal saker som gör att jag väljer att stanna kvar som läsare på olika SSO-bloggar. Det gäller väl för alla, men det här är de punkter jag själv anser är viktigast.
 
   - Vettiga inlägg. Jag är inte intresserad av att bara läsa om någon som kutar runt med sina kompisar, håller på med klubbevent eller lägger upp championatresultat, jag vill ha någon slags mening med inlägget. Jag läser väldigt gärna lite analyserande inlägg, de tycker jag är roligast.
 
   - God kunskap inom svenska språket. Vettig grammatik och god stavförmåga då. Jag blir tokig då man misshandlar språk, jag vill helst läsa lite mer "korrekta" texter. Med god stavförmåga menar jag att man kanske då och då kan skriva en mening utan stavfel - nejmen ni fattar, om nio av tio ord är felstavade känns det inte så seriöst.
 
   - Trevliga bilder. Jag kräver inte direkt bilder i varje inlägg, men om det då och då dyker upp någon fin bild så är det väldigt trevligt.
 
   - En schyst bloggdesign. Designen gör sjukt mycket för en blogg. Den sätter en stämning för läsaren, även om många inte tänker på det. Det behöver inte vara något avancerat, men det krävs ett färgschema som är vänligt för ögonen. En unik design som är snygg gör också att läsaren lockas till att komma tillbaka, och jag som tycker att webbdesign är fantastiskt roligt är väldigt intresserad av att se hur andra kodar sina bloggar ^^
 
   Vad tycker ni är viktigast på en blogg?






Tyra Sleepyland

Jag håller med dig till fullo Esme, men det finns en sak jag tycker är allra viktigast och det är kreativitet.

Alla sso - bloggare har inte kanske samma "genre" av blogg. Precis som i musik så är allt musik fast med olika "genre". Detsamma gäller bloggar, och det är DÄR jag tycker kreativitet är prioritet 1.

Det jag menar är att du har en viss typ av blogg var du skriver vettiga inlägg till exempel, och det var därför jag fastnade på din blogg. Nu tar jag mig själv som exempel, men min blogg är en annan typ av blogg var jag lägger upp bilder jag tycker om, skriver saker som jag har lust att skriva om och kanske lägger upp något flummmigt. Min blogg är inte till för att skriva långa åsiktsinlägg ifall jag inte har fått för mig att göra det just då.

Du som bloggare måste (enligt mig) ha kreativitet nog för att göra din typ av blogg till den bästa den kan bli. Det är därför jag tycker kreativitet är högsta prioritet för bloggarna jag läser. Hoppas du förstod vad jag menade :) // Tyra

Evangeline Silverbell

Håller med om mycket :)
Särskilt det med vettiga inlägg. Inlägg som får en att tänka till lite, eller inse något som man inte insett förut.

Jag är inte så intresserad utav att läsa bloggar som låtsas att spelet är en riktig värld, och jag tycker inte heller att inlägg som bara innehåller bilder är så intressanta, såvida inte bilderna är väldigt speciella :p

Jag tycker det är rätt intressant hur andra spelar, jag tycker att en bra sso-blogg ska visa lite hur det ser ut "bakom kulisserna" för en vanlig spelare! :) Jag har till exempel inget emot irl-inlägg.

Självklart finns det undantag och en blogg som jag först kanske inte trodde jag skulle gilla, kan visa sej vara något jag fastnar för ändå.

Anonym

Jag håller med om det dära med språket och om man har dyslexi eller dysgrafi ( som jag då har ) att det fram går i infon så att man vet att det kan komma

Svar: Asså jag har inga problem med de stavfel som kan uppkomma om man är dyslektiker, eller bara om man råkar missa en tagent, det jag inte gillar är om det är så pass mycket stavfel att man inte kan undgå att märka det :) Det känns liksom inte så kul att läsa en text där det finns fler felstavade ord än rättstavade.
Esmeralda Silverforce

Lova was here

Även om jag tycker t.ex. åsiktisinlägg är roliga, tycker jag inte att man bara bara ska skriva om det. Jag tycker att man ska variera. Och jag vill inte att de ska härma alla andra. Man kan väl vara lite unik ;)

Siri

Det jag mest bryr mig om är språket, designen och - framför allt - att personen inte skriver samma inlägg som alla andra. Visst, jag fattar om man får inspiration av nån annan bloggare men om man ändå har samma åsikt som denna person kanske man bör tänka efter en extra gång innan man skriver.

Jag får ju ofta inspiration från dig, men innan jag skriver tänker jag alltid "kommer mitt inlägg vara unikt?" "Kan jag lägga till något?" och "Har jag en egen idé?"Om jag kan svara ja på alla frågor skriver jag inlägget. Annars blir mitt inlägg bara samma sak som ditt fast med min stil, och det är bara tråkigt. När man får läsa samma åsiktsinlägg på 4-5 bloggar kan man bli trött på det, och därför är det viktigt att vara unik

Myra Riverfall

Absolur håller jag med dig. Själv föredrar jag att få lite av allt - Jag älskar fan fiction (uhh, måste sätta mig ner och få fram något..) Sedan gillar jag verkligen att läsa åsiktsinlägg. Om det inte redan är skrivet samma sak på sjuttioelva bloggar! x) Sånt blir det ju inte när man läser här ^^
Det viktigaste för mig är att man visar vad man står för och är sig själv. Alldeles för många människor gör allt för att passa in och vara precis som alla andra och sådana bloggar fastnar jag Inte för.. :)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.