Chrome Pointer

Linsöverstrålning

   Något som numera är väldigt populärt på bilder som visas på SSO-bloggar är linsöverstrålning. Det är effekten som gör att det ser ut som att solljuset har fångats på kameralinsen. Tänkte härmed visa hur man gör i programmet jag använder, vilket är Photoshop Elements 4.0. Det är det enda program jag faktiskt vet hur man använder på ett ungefär och jag vet inte hur andra program ser ut. Men ni kan ju testa och se hur långt ni kommer, om ni använder er av andra program ^^
 
   Steg 1: Jag har en bild, woho! Nu vill jag lägga till linsöverstrålning på den. Jag tittar uppe i menyn och väljer "Filter".
 
   Steg 2: Jag väljer "Återgivning" och "Linsöverstrålning".
 
   Steg 3: Den här rutan kommer upp. Nu får jag testa runt med de fyra olika alternativen som finns tills jag hittar det jag vill ha. Intensiteten är förstås hur ljust det blir. Jag brukar ha den mellan 100%-120%, beroende på bild. Man flyttar "solen" genom att klicka var på fotot man vill ha den (ni ser det lilla krysset mitt i "solen")
 
Steg 4: Ni väljer "OK" då ni är nöjda och sparar bilden som vanligt, klart! :D 
 
   Linsöverstrålningen brukar alltid vara det allra sista jag gör. Den ändrar ju nämligen färgen på delar av bilden, därför är det bäst att vara färdig med att flytta kroppsdelar etc. om man nu vill göra det först.
   Hoppas att det här hjälpte er ^^






Siri

En sak som är bra att komma ihåg om man flumhttat kroppsdelar är att lägga ihop alla lager så inte ett ben ligger "över" solljuset.

Svar: Haha, sant x)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.