Chrome Pointer

Lite intressant

   Igår skrev jag ett inlägg om vad som får mig att stanna på en blogg - och i kommentarsfältet dök ordet "åsiktsinlägg" upp några gånger. Jag tycker det var lite intressant, eftersom jag själv inte nämnde ordet. (Notera att jag menar inget illa med det, jag reagerade bara på själva ordet)
 
   "Åsiktsinlägg" är något som många SSO-bloggare numera skriver. Varför har jag satt ordet inom citattecken? Jag tycker att det låter lite mysko. Min åsikt. Heh.
   Det är alltså inlägg som typ går ut på "Det här har hänt, jag tycker så här". Jag föredrar då hellre analyserande inlägg - "Det här har hänt, jag tycker så här, jag tror det här, kanske har ett samband med det här". Alltså steget längre. En djupdykning. Tyvärr ser man inte alltid sådana inlägg (vilket inte är så konstigt ändå, man kan inte djupdyka hur många gånger som helst om vad som helst), men ett bra exempel har jag från Maria Moondaughter då hon häromveckan funderade över om Aideen i Jorvik är samma sak som Gud är för ett troende samhälle. Det tyckte jag var ett häftigt inlägg, för det gick ett steg djupare. Vet inte riktigt om jag skriver sånt, det närmaste är väl typ... de gånger jag har snackat om att Valedale är SSO's Camelot med Elizabeth som Damen i sjön som vaktar över Excalibur (Aideens ljus, då med baktanken att Aideen kan vara en version av Arthur Pendragon) eller då jag spekulerade över om Jon Jarl är baserad på den svenska jarl som blev ihjälslagen av ryska pirater vid Mälaren för en herrans massa år sedan.
   Jag menar inte att man måste dra paralleller mellan spel och IRL, men just den här djupdykningen ger mig mycket. Det behöver inte heller vara något superseriöst, jag tycker nog mest det är själva kopplingen som är rolig, antar jag. Och dessutom tycker jag personligen att det är mycket roligare än att läsa fem meningar om vad en spelare tycker om en ny funktion. (Ja, jag skriver sånt själv, men nu snackar jag ju inte om vad jag skriver, utan om vad jag gärna läser c:)
 
   Om ni vill läsa Marias inlägg om Aideen, klicka här!
 
 
   (Vill btw passa på att tillägga att det finns inget rätt och fel med det förra inlägget jag skrev om den här saken. det handlade bara om vad jag tycker, ni kanske stannar kvar på bloggar av helt andra anledningar :) )






Myra Riverfall

Lite underförstått (eller, det är nog rätt svårt att förstå) så definierar jag åsiktsinlägg som ett inlägg som verkligen berättar mer ingående och analytiskt. Jag har bara inte tänkt på att åsiktsinlägg kanske inte är ett passande ord, lär kanske börja uttrycka mig annorlunda.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.