Chrome Pointer

Påverkan

   Jag läste hos både Amanda Lightfield och Myra Riverfall om hur bloggare kan påverka andra spelare positivt och negativt med det de skriver. Såsom att folk kan uppmuntras till att köpa en viss häst eller helt enkelt välja att aldrig någonsin köpa hästen som den stora, bloggande idolen har dissat.
 
   Jag råkade starta en kedjereaktion häromveckan. Jag köpte en häst jag har velat ha i evigheter, och helt plöstligt snackar alla om den vackra painthästen som knappt synts till alls i Jorvik sedan dess ankomst. Jag vet minst tre som faktiskt till och med har köpt den sedan dess.
   För min del känns det lite "oops". Jag tror iofs att många har tittat på hästen förut, men att den glömts bort litegrann. Men det känns lite mysko att... det blidde såhär. Jag menar inte att jag har inflytande på något sätt, väldigt många har inte den blekaste aning om vem jag är, det var väl mer så att... jag visade några bilder? Nejmen jag vet inte hur det här gick till, jag vet bara att jag köpte en häst.
 
   (Hade tänkt spara den här bilden till senare tillfälle men den första raden var alldeles för passande för det här, hehe)
 
   Personligen tycker jag det vore dötrist om alla rider runt på exakt samma hästar. Nu har jag ju själv några som är väldigt populära - min Appaloosa Poppy, min ponny Gigi, min svarta Oldenburgare Freya, min nya skäck Misty, för att inte nämna min starthäst, gråskimmeln Ash. Fast det är ju ändå ett personligt val, hästar jag verkligen planerat inför och känner "jag gillar den här, den ska jag skaffa mig". Att skaffa hästar beroende på vad andra gillar känns ganska opersonligt, tyvärr. Det bästa är väl ändå att känna själv att man gillar hästen.
   Jag tycker tillochmed att det är bra att gilla hästar ingen annan tycker om. Ett exempel är väl den brunsvarta hästen med orange man i Firgrove, den ser man oerhört sällan. Jag tycker ändå att den är lite fräck och det är alltid grymt kul då man väl ser den, för då är det ju en ryttare som faktiskt sticker ut. Det vore väl inte särskilt kul om vartenda spelare skulle ha exakt samma hästar i sina hemstall?
 
   IRL skulle jag inte våga se ut så som jag kanske egentligen vill. Jag vågar inte visa vem jag faktiskt är ute bland folk. I spelet så ser ingen mig bakom skärmen, ingen vet vem jag är, det är en frihet att våga vara som jag vill, som jag är. Varför skulle jag då låta ett par bloggare hålla mina bästa intressen i deras händer? Passa på i spelet för sjutton - köp de hästar ni vill, skaffa de kläder ni vill, var som ni vill. Notera dock att det kanske inte alltid är det bästa att bete sig som man vill - grundläggande respekt bör ju alltid finnas där!
 
   (Jag måste säga att under själva rubriken påverkan har jag en fantastisk historia om då en av mina bästa vänner under en praktik av misstag råkade sabba en hel babiankoloni - tveksamt dock om den storyn platsar just här, just nu. Dock kan man ibland påverka olika saker på sätt man aldrig kunnat drömma om. Tänk bara på att alltid respektera varandas åsikter!)






Siri

Jadu, det är väldigt många som har den hästen nu x) Tror jag såg på någon blogg att det var ännu en som funderade på köp x)

Alessandra Kinglord

Jag tycker också att man ska sticka ut
Exempel många av mina sso vänner säger att den svarta ( misty ) är ful eller ser elak ut själv tycker jag att den är jätte söt och skulle vilja ha den samt en ponny som ingen verkar köpa i sb som jag enkelt skulle ta hem. Jag säger våga stika ut det gör livet roligare låt ingen trycka ner dig.

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.