Chrome Pointer

Fototips

   Sedan jag började Instagramma mina bilder har jag fått miljoner frågor om hur jag fotar mina bilder och vad jag gör för att få bra bilder. Det var såpass många som ville ha ett sånt här inlägg, sååå... :)
 
   Jag fotar med programmet Fraps. Det är superenkelt att använda, dock är jag lite dålig på att rensa bland bilderna, hehe... Det går att lära sig att använda programmet på två minuter, gäller bara att man faktiskt läser instruktionerna (vilket många inte verkar göra, men det är ganska nyttigt).
   Så, jag öppnar Fraps och har det igång då jag spelar. Jag har alltid Fraps igång då jag spelar, finns inga undantag inte! Varje gång jag fotar hästarna och vet att bilderna ska till bloggen stänger jag av gränssnittet, så att jag kan göra mer med bilden. Dessutom har jag alltid posteffekterna avstängda. Jag tycker inte om "skenet" som tillkommer med posteffekterna, och jag får otroligt ont i huvudet av att spela med de påslagna. Allt får liksom en annan skärpa då man stänger av posteffekterna, och den skärpan gör sig väldigt bra på bild.
   Oftast fotar jag ju mina hästar på ridbanor. Så har det blivit på sistone iaf, det ska det bli ändring på. Men, jag brukar ta med mig två-tre olika "outfits", om man ska kalla det så, så att jag kan fota mer i samma vända. Känns lite mer produktivt så ^^
 
   Det jag tycker är allra viktigast då jag fotar är perspektiv. Jag föredrar att fota ur "grodperspektiv", ie. att man tittar upp på objektet. Detta passar väldigt bra i spelet - hästarna ser lite större ut och ser ut att ha längre ben. Försök själva att vrida kameran uppåt och nedåt och titta efter. Om man höjer kameran för mycket, till fågelperspektiv, ser det ut som att hästen inte har några ben, och då blir bilden inte särskilt bra.
   Nummer två på listan är hästens steg, då vi är i rörelse. I trav tycker jag det ser bäst ut om hästen precis sätter ett diagonalt benpar i marken. Hästen ser då längre, smidigare och mäktigare ut än om man fotar precis då den lyfter fötterna.
   Så här vill jag alltså ha hästen i trav. Detta beror dock på lite - med min ponny Gigi och min Andalusier Remus vill jag hellre att de precis har lyft upp ett benpar, för de ser smidigare ut då. De har nämligen mycket tjockare ben än mina andra hästar!
    Så här har jag alltså hellre Gigi, med ett benpar i luften.
 
   I galopp vill jag gärna "ha fram" frambenen lite. Jag vill inte att frambenen precis har lyft från marken eller precis har tagit mark, för då ser hästen framtung ut. Jag vill inte ha en framtung häst som sliter på frambenen, jag vill ha en bärande häst som sätter sig på bakbenen, precis som IRL.
    Frambenen är i luften, hästen är på bakdelen. En annan sak jag gillar med att fota i det här språnget är att tyglarna ser vettiga ut. I annat fall kan man behöva redigera tyglarna eftersom de flyger åt fanders (vilket jag tycker är lite trist). Här har jag nästan fotat bilden ur fågelperspektiv. Iddy ser mindre ut än han gör ur grodperspektiv och jag tycker inte att han ser lika smidig ut.
 
   Jag brukar fota väldigt många bilder då jag väl fotar. Detta är för att jag ska ha många att välja på då jag redigerar, för det är ju inte alltid man kan vara säker på att bilden blir bra! Jag sitter alltså och spammar sönder foto-knappen tills jag är säker på att jag har bilden jag är ute efter. Men det är inget avancerat - jag rider runt någon minut i varje gångart som jag vill fota och sen är det klart.
 
   Så jag blir färdig med fotningen, jag loggar ut från spelet och börjar redigera bilderna. Jag redigerar alla bilder i Photoshop Elements 4.0. Det är ett program som kostar, och Elements är en "enklare" version av det profesionella Photoshop. Min version är numera rätt gammal, vi fick det tillsammans med en dator vi köpte för flera år sedan, men det funkar alldeles utmärkt.
   Jag öppnar alltså bilden i Photoshop. Det första jag gör är att beskära den. Om jag inte beskär bilden blir den alldeles för stor. Ju mer jag skär ner bilden, desto bättre syns hästen, och det är ju egentligen meningen (anser jag då, haha).
   Sen brukar jag inte göra mycket. Ibland målar jag moln på bilden, om det är utomhus (jag laddar ner mina molnpenslar från Deviantart), och då lägger jag ibland till linsöverstrålning. Hur man lägger till linsöverstrålning berättade jag för några dagar sedan.
   Det sista jag gör är att sätta min signatur på bilden. Min signatur är en PNG-bild som jag klistrar på varje bild, men det är min handstil. Jag har sett att ett par stycken har norpat mina bilder på Instagram, vilket inte är så nice, menmen... jag kan inte göra mer än att be dem att ta ner bilderna och anmäla i annat fall :P Hur som helst, så länge som mina bilder ligger på internet har de kvar signaturen - enda undantaget är bilderna på Esmesilverforce.weebly.com, där det inte alltid ser så bra ut med signaturen. Btw så ska jag snart byta till en helt ny signatur - med en helt egen logga till Esme som jag har ritat själv ^^ Ska bli superkul att visa den för er :D
   Bilderna sparar jag i PNG-format, då jag tycker att kvalitén blir som allra bäst då :) Undvik JPG/JPEG, för sjutton!
 
   De bilder som hamnar på Instagram då. Nästan alla SSO-bilder sparar jag i ett album på min iPad. Sen langas de upp på Insta då jag får lust. Ibland lägger jag på ett filter, men ofta får de vara som de är. Om jag har en ram på bilden, eller lägger upp ett collage, så använder jag appen PhotoCollage, som nyss har uppdaterats med en massa supersnygga ramar. Några collage jag har lagt upp har jag gjort med appen Pic Collage, men jag trivs inte lika bra med den då den inte är direkt gjord för Instagram.
 
   Då jag väl läser igenom det här vet jag att det låter som att det är sjuuuukt mycket jag gör, men det går faktiskt jättefort och jag tycker det är riktigt enkelt. Det viktigaste är att man har en metod som funkar för en själv :)
 
 
   Jag hoppas att det här var någon hjälp för er, och glöm inte att det alltid är okej att fråga om ni inte förstod! :D (Jag är fullt medveten om att Google Translate inte alltid översätter på bästa sätt ^^')






Nadia Moonnight

Jag la upp bilden du målade på min ponny på instagram, men jag taggade dig i inlägget (vilket du nog inte såg eftersom jag är privat) och skrev att du hade målat bilden. Är det ok, eller borde jag ta bort bilden?

Svar: Det är helt okej, eftersom du har vunnit bilden har du nu all rätt att använda den :)
Esmeralda Silverforce

Fiona Mcpaw

Du kopplar alltså ihop ipaden med datorn och sparar på? Var bara det som kändes lite oklart hehe, jag vill hitta det smidigaste sättet som möjligt :P

Svar: Ja, precis som då man lägger över album till en iPhone :)
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.