Chrome Pointer

Nya rosetter!

   Om någon har missat det finns det två värdekoder som släpptes under förra veckan! Dessa kommer vara giltiga ett tag, men passa på att lösa in dem så snart ni kan om ni inte redan har gjort det!
 
Yay för helg!

   Jag var inte hemma förrän vid nio idag, heh. Jag hade tänkt åka hem vid fem men blev kvar på jobbet i nästan tre timmar till och bara pratade hästar med grymma kollegor. Helt ok kväll alltsåledes x)
 
   Jag börjar få tillbaka lite röst nu, efter min förkylning! Jag spelade in voice overs till min kommande topplistevideo innan jag åkte på semester, men då jag skulle börja klippa insåg jag att ljudet blivit rätt dåligt och jag måste spela in det på nytt. Eftersom rösten inte är jättebra än får jag dock prioritera annat - som t ex MINST tre SSO-videor som jag planerat och ska få ut innan tisdag! Hur jag planerat det kanske ni (inte alls) undrar? Jorå, har lite extramaterial planerat utöver de vanliga tisdagsavsnitten. Ska bli kul!
   I morgon får det bli en himla effektiv dag, för utöver videor ska jag städa, handla, tvätta och laga matlådor. Hujedamej! Missa btw inte kommande avsnittet av ABZÛ som släpps på min svenska YouTube-kanal tidigt i morgon bitti ^^
 
   Bild från ABZÛ
Nytt medan jag var borta

   Under de senaste tre veckorna har jag släppt dessa tre videor på min globala YouTube-kanal! Det är förstås uppdaterade versioner av äldre videor. Nu är det bara en "gammal" video kvar och sen kan jag med gott samvete börja med nya redigeringar igen! Dock tänker jag att The Sims 4 ska få lite förtur i videoväg, för jag har så himla mycket idéer att använda mig av där x)
 
 
 
En dag till!

   Bara att överleva morgondagen och sen är det helg!  Usch vad jag hatar att vara sjuk och jag inväntar med iver att den här förkylningen ska gå över. Jag är så trött hela tiden, huga. Skönt ändå med rutiner, och att få träffa kollegorna igen!
 
   För några veckor sedan hade jag jättemycket uppdrag att göra med Esme eftersom jag inte hunnit spela på ett tag. Sen spelade jag inom allt på en helg och nu längtar jag så infernaliskt efter fler uppdrag igen x) Jag hade egentligen spela lite Starshine Legacy idag för en nostalgivända samt för att spela in fler videor till min engelska playthrough, men det HÖRS verkligen på rösten att jag är sjuk så istället tänkte jag dyka in i The Sims 4 och lattja lite...
 
   Esme och Ash tränar under Rhiannons vakande öga
Unravel Two kom från INGENSTANS

   Så det var ju E3 nyligen, medan jag (ytterst frivilligt) satt fast mitt ute i skogen med rätt pissigt internet. Och typ precis då jag kommit fram till mitt-i-ingenstans och kollade mobilen så visar det sig att UNRAVEL TWO ÄR UTE!!!
   Jag har inte hunnit spela igenom hela Unravel än. Älskar spelet till döds men det är ett par nivåer kvar innan jag är igenom det. Men att det direkt efter det finns ett nytt spel för mig att fortsätta med, TJOHOOO!
 
   Har någon börjat på tvåan? Vad tycker ni i så fall?
 
Då är ponnyn här!

   Idag släpptes Jorvikiska Ponnyn! Uppdaterade versionen, alltsåledes. Jag brukar ha långt mycket bättre koll på de nya hästarna än vad jag haft nu eftersom jag varit borta så länge, så idag gled jag helt enkelt in i spelet en stund och köpte på mig en ponny som jag glatt beundrade. Exakt vilken det blev får ni se på måndag då samma häst flyttar in i Pennys stall!
 
   Officiell bild från Star Stable
 
   Det är väldigt ovant att ponnyerna är så snabba! Jag har inte testat att valsa runt med någon av mina kära Welshponnyer än, så det ska bli spännande. Det känns ju skumt nu då man inte är van, att de små knubbsälarna spurtar på snabbt som attan, men ponnyns hastighet har ju alltid varit lite kontroversiell. Dels ger det ponnyn en unik egenskap, dels orkar ingen rida runt på dem för att man aldrig kommer någonstans. Men denna ändring gjorde att man nu även kan rida Connemaror i Ponnychampionatet och Ponnyloppet (antar att loppet är inkluderat åtminstone, har inte kollat), eftersom de självklart också är ponnyer.
 
   Officiell bild från Star Stable
 
   Jag hade som många andra hoppats på en zony efter Star Stable Live (valet av träns på ovanstående ponny är med väldigt stor säkerhet inte valt av en slump, haha), men denna lilla skäck är ju hemskt söt den med! Har ni sett den lilla hemligheten Lisa har smugit in under den fluffiga manen...?
 
 
   (Jag mår lite bättre idag btw, orkade mig till jobbet och allt även om jag inte orkade med hela dagen. Så skönt att träffa bästa kollegorna igen!)
Rabatt på SSO-kläder på Hööks!

   Hööks har just nu 20% rabatt på alla Star Stable-brandade kläder. (<- Klicka på meningen för att se sortimentet!) Jag vill faktiskt jättegärna ha den stickade tröjan i grått så jag kanske slår till... jag har den i rosa men den används inte om det inte behövs eftersom jag inte är ett jättestort fan av den färgen på mig. (Den grå var helt slut då mina kläder införskaffades.) Ridbyxorna är just nu mitt enda par helskodda ridbyxor så de används mycket, hehe. Älskar helskott vid dressyr. Förutom att de är lite konstiga i storlekarna gillar jag dem jättemycket!
 
   Jag gjorde en recension av kläderna i höstas som ni kan se nedan! Äger ni någonting från Star Stable-kollektionen?
 
Jag har ett Nintento Switch!!!

   Ibland har man ett sånt sjukt flyt! Under min första semestervecka var det dags för E3, och jag satt och läste upp på vad som hände på kvällarna innan jag skulle gå och lägga mig. Nån dag nämnde jag E3 för tjejen som jag jobbade med under de första dagarna och sa att jag MÅSTE skaffa mig ett Nintendo Switch snart eftersom jag måste vara redo inför de kommande Pokémonspelen (och jag vill så så så så gärna spela Breath of the Wild), och vad händer?! Hon säger "Men jag har ett som jag inte använder, vill du köpa det?"
 
   Jag fick alltså ett knappt använt Nintendo Switch + Super Mario Odyssy för 2250kr! Nypris i butik för dessa ligger på ca 3900. Kunde inte bli bättre, jag fick konsolen jag dreglat över hur länge som helst och den andra tjejen fick ett bidrag till den dator hon sparar till. Egentligen skulle jag spara pengar under juni månad, men konsolen skulle jag ju köpa oavsett då det väl är dags för de nya Pokémonspelen och jag hade aldrig fått den så här billigt, haha. Jag låg i sjuksängen igår kväll och spelade lite, det var riktigt kul! Jag blir alltid så stressad då jag spelar plattformsspel, men Odyssey är så pass öppet och utan tidsgränser att jag kan spela utan att bli irriterad och stressad. Tror jag kommer ha kul med spelet även om det inte är förstahandsvalet! Men jag tänkte att jag kanske skulle testa att dra ner Fortnite och prova på det... tror inte det är ett spel för mig egentligen, men det vore spännande att prova då det ändå är gratis.
 
   Nu är det ju Breath of the Wild och Mario Kart 8 som jag siktar in mig på... men det finns annat jag också är intresserad av, som Unravel Two! Mer om det kommer en annan dag...
 
Bildresultat för nintendo switch blue red
   Det här är alltså min nya leksak! Så himla glad över den!
Hemma men sjuk

   Som tidigare nämnt är jag hemma igen efter två veckors workation! Har haft sjukt kul med grymma människor och har ridit nästan varje dag (vilket faktiskt inte hör till vanligheterna då majoriteten av hästarna går med på ridläger) så det hade ju inte kunnat bli bättre.
   Det som hade kunnat bli bättre är min hälsa! Mådde oförskämt bra under de två veckorna men i går blev jag riktigt dålig... Nu är jag superförkyld och har inte kommit ut ur lägenheten idag, utan jag har jobbat hemma och tagit många korta pauser med power naps för att orka med dagen. Min snälla mor kom förbi med lite matvaror också eftersom jag gick och lade mig typ det första jag gjorde då jag kom hem igår... jag och mina kompisar fastnade i bilköer på E4, bara ett par hundra meter från en bilolycka med flera inblandade fordon. Usch, det var jobbigt, är glad att vi var för långt bort för att kunna se något, men den långa väntetiden bidrog ju till att man blev lite orolig och trött (asså bilar som försöker tränga sig före i köerna medan ambulanser MÅSTE få komma fram, jag får sån sjuk ångest bara av att se dem! Vad jag har hört skadades ingen allvarligt iaf...).
 
   Jag vill verkligen tillbaka till jobbet så fort som bara möjligt, det är ju inte samma grej att jobba på distans, haha. Och jag har ju hunnit missa MASSOR på bara två veckor, som t ex Star Stable Live. Sen har det hänt lite i spelväg också, bland annat har jag köpt på mig en helt ny spelkonsol (ja, mitt ute i skogen haha). Mer om det senare i veckan!
 
   Bild från Harry Potter & Fången Från Azkaban
Tillbaka till verkligheten

  Hodeladi! Tillbaka i Stockholm igen och därmed tillbaka till vardagen. Jag är hemma i typ en månad nu innan jag ska iväg på semester igen och jag har massor av kul att göra - typ lite roliga videor!
   Först och främst är det jobb though, och även om det är lite depressivt att stänga in sig på ett kontor under högsommaren finns det ju värre ställen att vara på ;)
 
   Varje gång man kommer hem till jobbet efter en semester känns det typ som första dagen i skolan, haha... Bild förstås från Harry Potter: Hogwarts Mystery!
Det här med Horse Life

   Horse Life 2 är nog ett av de spel som jag fortfarande spelar då och då som jag har haft som mest problem med genom åren. Min förra dator hade jag i ca fyra år och under dessa fyra år ville sig spelet inte alls, haha. Jag var tvungen att tabba ut och in i spelet efter VARJE unik uppgift i spelet, vilket drev en till vansinne kombinerat med att det dök upp lite skumma buggar (som att man helt plöstsligt bara kunde rida på en zebra trots att jag skulle kunna rida på ytterligare tre hästar egentligen...). Utöver det har jättemånga över åren bett mig att spela in en Ride Through genom spelet, vilket absolut inte har varit möjligt.
   MEN NU! Det funkar helt fläckfritt (peppar peppar, än så länge alltså) på min nya dator och jag börjar bli sjukt tagg på videoserie... Det lutar mot att den spelserie jag kör på efter ABZÛ blir mitt sista HP-spel, Halvblodsprinsen, men sen blir det säkerligen ett hästspel igen. Kanske det blir så att jag hinner med det här spelet innan året är slut? Helst vill jag göra allt på en gång, men jag måste sätta en gräns på hur många videor jag har igång åt gången för att det inte ska bli superförvirrande x)
 
   Horse Life 2
 
   Idag kommer jag hem från semestern btw!
Glad midsommar!

   Jag firar egentligen inte midsommar alls (jag är värsta Grinchen då det kommer till majoriteten av alla högtider som finns), men hoppas att ni ändå haft en trevlig dag, oavsett om ni firar eller inte! Jag ser jättemycket fram emot att få spela igenom årets midsommaruppdrag i SSO då jag kommer hem i morgon :)
 
   Officiell bild från Star Stable
Lördag med ABZÛ!

   You know the drill, ett nytt avsnitt kommer upp på min svenska YouTube under morgonen :D
 
   Bild från ABZÛ
Why?

   Jag har ju klagat lite på Harry Potter: Hogwarts Mystery i några blogginlägg, men ju längre in jag kommer i det (för det är ju Harry Potter, jag är som Potterhead typ tvungen att spela - och jag vill faktiskt veta vad som händer i storyn) desto mer undrar jag VARFÖR det så prompt skulle bli mobilspel av det här. Varför har ett MMORPG på lite mer gamingvänliga plattformar inte blivit en grej redan för tio år sen? Varför skulle produktionspengar gå in i det här som är icke-linjärt trots ett försök till att ge spelaren en story (typ "Rowan ligger i sjukhusflygeln och är JÄTTESJUK så du måste besöka henne efter skolan men hon är ändå med på förvandlingskonsten och skvallrar som om inget har hänt innan hon plöstligt efter lektionen återigen är typ döende i sjukan"), småbuggigt och helt enkelt oanvändarvänligt då spelare knappt är välkomna att spela eftersom man blir ombedd att betala typ 50 spänn var femte minut för att kunna fortsätta?
 
   Ja, det är vackert, och stunder som den här är fantastiskt fina i det här spelet. Mycket mer än så är det inte tyvärr...
 
   Men HUR DÖGULLIG är inte Hagrids hund Fang som valp?! VIll typ ta med honom hem 
Tips på kul spel?

   Har ni något kul spel ni spelat på sistone som är så bra så ni bara vill att typ hela världen ska börja spela det? Skrik till i en kommentar!
 
   Bild från ABZÛ
Otur i RCC

   Jag är ju en casual RCC-spelare (Riding Club Championships, om någon nu inte minns vad förkortningen står för) och spelar kanske 1-3 gånger i veckan och lattjar då igenom några hoppbanor innan jag tröttnar, men jag har haft en sån sjuk otur i rankade matcher på sistone! Jag låg länge stadigt rankad mellan 400-600 och vandrade mellan hundratalen, men sen hade jag otur med dels lite klantighet + att jag gjorde ett antal matcher mot en spelare som var mycket högre i level än mig och därmed hade en mycket snabbare häst, och vips hade jag sjunkit till ank typ 1200 och det har varit jättesvårt att komma tillbaka igen. Kortsiktiga målet är att hamna bland de 1000 bästa igen, men det känns inte som att det blir helt lätt att komma tillbaka upp bland de bästa 600.
 
   Spelar ni RCC och om så, vilken rank har ni just nu?
 
   Min största skräck i RCC är trippelbarrarna, hehe...
Huuuur snyggt?

   Tyckte det var så sjukt coolt med Vildviskandet och hela atmosfären som föll över en medan man jobbade med det... alltid intressant med nya "Minispel" tycker jag!
 
   Esme och Ash letar Starbreeds
Häst & Ponny: Ridlägret

   Det här spelet har jag haft under en rätt lång period, men jag har aldrig haft ro för att testa det. Strax innan jag flyttade installerade jag en bunt hästspel jag inte provat förr på min dator och då blev det här ett av dem.
 
 
   Ser riktigt gulligt ut, eller hur? Jag var dock inte imponerad. Jag hittade fler buggar än vad som är kul (Häst & Ponny-serien överlag kan inte ha QA-testats särskilt väl), uppdragen var fantasilösa, voice overn var hemsk, level designen var inte vidare kul och animationerna... tja, se bild nedan, haha. Det jag gillade var spelkartan som faktiskt visade upp en jättefin liten ridlägerö komplett med en av mina absoluta favoritgrejer i spel - HEMLIGA TUNNELGÅNGAR BAKOM VATTENFALL!!!!! Häst & Ponny, jag förlåter er nästan för alla andra fadäser bara på grund av det. Alla andra Häst & Ponny-spel är lite mer åt peka-och-klicka-hållet, men det här spelet gjorde ett försök till att efterapa Star Stable och misslyckades grovt. Man fick inte ens välja färg på sin häst, vilket borde vara en självklarhet i ett sånt här spel...
 
   Jag förstod ju förstås att det inte var värt att gå in i det här spelet med höga förväntningar, men jag hade ändå förväntat mig lite mer av spelet. Tråkigt att bli så besviken, men som sagt var det en jättefin spelkarta och det var synd att den inte fick komma mer till sin rätt med hjälp av bättre speldesign. Tyvärr kändes det som att väldigt mycket i det här spelet hade fått ett "okej det duger" av sina utvecklare istället för ett "det här är vi riktigt nöjda med", och det känns trist.
 
   Har ni spelet Häst & Ponny: Ridlägret?
 
   VAD ÄR ENS DEN DÄR SITSEN? 
Hejdå Corinne, och hej Corinne!

   För ett par dagar sedan berättade jag om att jag bytt ut min Tinkerhäst Clark mot en uppdaterad nordsvensk, och nu är det dags att berätta om den andra hästen jag bytte ut samma dag - min andra Tinkerhäst, Coralice aka. Corinne.
 
   Dags att säga hejdå, Cora!
 
   Precis som Clark så har Corinne varit en självklar del av familjen Silverforce i många år, men det var dags för henne att gå. Nu sträckte jag mig lite längre än vad jag gjort med tidigare uppdaterade hästar och bytte faktiskt färg på henne aningen...
 
   Hallå där, nya Corinne!
 
   Jo, nordsvensken som jag valde ut är ju inte en skimmel utan en perlino/cremello/något åt det hållet, och jag stod och velade en stund och undrade om jag verkligen skulle skaffa mig den. Men sen tänkte jag att man vet ju inte när det nu skulle bli en Tinker-remake i spelet, och man vet ju inte ens om det överhuvudtaget ska komma en skimmel då... så jag slog till.
 
   Nya Cora anländer till stallet...
 
   ...och det är dags för Cora den äldre att lämna byggnaden. Hejdå Corinne, och välkommen hem Corinne!
 
   Vet fortfarande inte om jag vill byta ut min Oldenburgare Freya mot en Hannoveranare eller min Jorvikiska ponny Gigi mot en Welshponny (nu kanske det kommer en isabellfärgad Jorvikisk Ponny en dag, vem vet?), så de funderingarna får ligga och gro till en annan dag!
Långa, vackra manstilar!

   Jag älskar Lusitanon i Star Stable, och en av grejerna jag verkligen gillar med den är den superfina manen.  Lång man är inte helt lätt att göra på hästar i ett sånt här spel, för det gör att det krävs mycket mer animationer än på en häst med t ex knoppad man. Sånt tänker man inte direkt på, eller hur?
   Jag märker att jag föredrar att ha lång man på de flesta av mina hästar i spelet, så jag blir sådär lite fånigt glad varje gång det är dags för en häst med lång, fin man att komma till spelet, haha. De nya nordsvenskarna har superduperfin man, men jag hade inte klagat på en ännu längre. Jag är helt enkelt totalt into långa manar!
 
   Ni då? Har ni någon speciell preferens på manstil eller kör ni bara på vad ni tycker passar just den specifika hästen?
 
   Officiell bild från Star Stable
ABZÛ-lördag!

   Lördag betyder under de kommande veckorna att det är dags för ABZÛ! Ny video finns alltså ute på min svenska kanal idag :D
 
   Underbara spel ♥
Hejdå Clark, och hej Clark!

   Jag har ju "bytt ut" ett par hästar sedan det börjat komma lite nyare versioner av gamla hästtyper till spelet, och sist jag gjorde det bytte jag ut min Andalusier mot en Lusitano i samma färg. Nu var det faktiskt dags igen! Min Tinkerhäst Superman E aka. Clark hade verkligen gjort sitt i mitt stall och det var dags för honom att få sig en upgrade, vilket jag fixade i början av juni.
 
   Clark!
 
   Den här hästen har hängt med mig sedan juli 2014 och jag tycker så hemskt mycket om hästens färg, men jag använder ju inte de här supergamla hästmodellerna nu då vi har en helt ny typ av häst i spelet. Dessutom hade jag stått och stirrat på de uppdaterade nordsvenskarna länge, men känt att både den svarta och mörkbruna var för lika Clark. Jag funderade lite fram och tillbaka över vilken av dem jag faktiskt ville ha, men bestämde mig sedan för att den svarta måste bli min nya Clark på grund av manens färg.
 
   Hallå där, Clark!
 
   Då kanske frågan som kommer är "men hur gör du om det nu skulle komma en uppdaterad Tinker med Clarks färg?" - och svaret är att då får jag lösa det då det kommer. För stunden får Clark byta ras och allt och bli nordsvensk istället, men om det nu kommer en Tinker någon gång i framtiden med just den här färgen så får vi se om jag byter namn på nordsvensken eller bara struntar totalt i Tinkern.
 
   Hemma i stallet...
 
   Så var bytet gjort! Hejdå Clark, och hej till min nya Clark som tyvärr inte har lika mycket underbar man men som är superduperfin ändå!
 
   Jag bytte ut en till häst samtidigt som jag köpte en ny Clark, men det får ni veta mer om i ett annat inlägg! Kan ni gissa vilken häst det var?
Ödesryttarna: Jorvik Kallar

   Det här inlägget handlar visserligen om SSO's nya bok, men inga spoilers nämns.
 
   Det var ett tag sedan jag skulle skriva om den här boken och självklart var det något jag glömde bort, haha. Nu så!
 
   Jag läste mycket hästböcker då jag var liten. MYCKET. Så jag vet lite vad man har att vänta av hästböcker och även då jag har läst hästböcker där det utlovas att "ååh men den här är riktad till young adults" blir det för det mesta så att boken känns "för ung". Jag har i övrigt noll problem med att läsa young adult-böcker, men det är som att författare bara inte kan väva in hästar på ett vettigt sätt.
   Värt att nämna där också är att jag är en picky reader. Det kan jag stå för. Jag ÄR sjukt kräsen. Jag slukade alla böcker i min väg som yngre, men därmed lärde jag mig också vad jag gillar och inte gillar, haha.
 
   Så what's up med den här boken då? Jag är som sagt picky och jag är inte 110% nöjd - men det här är no doubt den bästa hästboken jag har läst sedan jag var inne i min Fullblodsperiod (Fullblodsserien från Pollux, HALLÅ VILKA BÖCKER (tyckte jag då jag var tretton, vågar inte säga vad jag skulle tycka om jag läste om dem idag)). Det är svårt att inte tycka om den här boken pågrund av att den innehåller allt jag tycker om - hästar, magi och Jorvik - men sen har också författaren Helena Dahlgren gjort ett OTROLIGT fint jobb med den här boken. Att utveckla Ödesryttarna som karaktärer är något som pågått under flera år (minns ni då concept art visades upp i Star Stable Show för några år sedan?) och ojojoj vad jag gillar det resultat som står framför oss idag. Jag har aldrig varit jätteförtjust i Lisa, jag har aldrig känt att jag kan connecta till henne som karaktär i spelen, men nu känner jag faktiskt att jag tycker om henne, vilket jag inte gjort förr. Att Helenas sätt att porträttera Lisa på har fått mig att gilla en karaktär jag varit helt likgiltig inför i 13 år, det säger väl ändå lite?
 
   Den här boken sägs vara riktad till en rätt ung målgrupp - men jag som snart är 24 hade stort nöje i att läsa om de fyra flickorna som varit en stor del av min uppväxt. Jag må vara Jorviknörd nummer 1, vara känd som vandrande Jorvikipedia även på jobbet och få veta saker långt i förväg för att kunna säga bu eller bä eller "det här stämmer inte med vad som sagts där", men jag sitter ändå på nålar och väntar på nästa bok. ÄR DEN HÄR SNART?
Hårbanden i Mistfall

   Har ni köpt något av hårbanden i Mistfall? Jag tycker de är sjukt coola, men tyvärr fanns banden inte i färger som matchar bra till de outfits jag brukar ha i spelet. Hoppas på att det kommer fler en dag så jag kan lägga in dem i min samling :D
 
   Officiell bild från Star Stable
Senaste huvudstoryn

   Tror ni kan gissa vad som händer nu, men ändå:
 
 
   För ett tag sedan var det alltsåledes dags för huvuduppdrag igen, och det visade sig att druidfängelsen SÅ är en grej. Jag hade så skoj med de här uppdragen! Okej, jag svor lite över Justin för att han smyger för dåligt (hur långsam kan man vara?!), men annars var det verkligen en fröjd att spela igenom det hela. Eller nja, visst att man tycker det är lite trist att Alex, Linda, Meteor och Tin-Can inte ser riktigt kloka ut jämte alla coola karaktärer vi nu har i spelet, men som ni såg på Star Stable Live blir det allt ändring på det en dag ;)
 
   Alex och Esme på äventyr
 
   Genom de här uppdragen introducerades föl på Jorvik för första gången, vilket är en jättestor grej. Bara att det äntligen står föl i hagar runt om ön är ju supermysigt! Någon som också introducerades här är Rhiannon, druidernas Vildviskare. Jag gillar henne verkligen, hon känns lite som druidernas cool mom, haha. Hur snygg är inte hennes häst Nix också?!
 
   Rhiannon och Esme, också på äventyr
 
   Har jag något klagomål över det här kapitlet av huvudstoryn? Jo, att nästa del inte har kommit än, haha. Massor av roliga grejer hände ju här, och uppdragen öppnade dörrar som sedan väldigt snart därefter kopplades ihop genom en ledtråd i uppdragen om Nightdust. Tidigare har huvuduppdragen särskiljts rätt rejält från andra uppdrag, men jag som är en nörd som älskar att dra kopplingar mellan olika saker tycker det är så kul att uppdrag börjar vävas samman mer! Som bara det att Sigry och Eiren dök upp en sväng, det bidrar också till att världen känns mer sammankopplad.
 
   "Schhh, här kommer han!"
 
   Sjukt roliga uppdrag och jag längtar till nästa del! Vad tyckte ni om den senaste huvudstoryn?
De springande hundarna

   Sedan de springande hundarna kom till SSO har jag ALLTID med mig ett springande husdjur! Det känns som att det finns lite att välja mellan nu med hundar, ekorrar och rävar, och det tycker jag är jättekul. Jag är ju dock samlare som ni vet, så jag är jättetaggad på vad framtiden vill föra med sig!
 
   Officiell bild från Star Stable på tre urgulliga hundar!
 
   Om jag fick drömma och säga vad JAG helst skulle vilja ha för springande husdjur skulle jag säga Corgi och Sheltie i hundväg (mina favorithundraser!) och i annan väg skulle jag säga varg och föl. Hur gulligt?! Men ju större djur, desto svårare lär det bli att få det att se bra ut. Det är ju en sak att små terriers springer rakt igenom hinder och liknande då man är ute och kutar, det lär väl inte se lika bra ut med typ en liten häst ;)
 
   Om ni fick drömma fritt, vad skulle ni vilja ha för springande husdjur?
En riktig druid har alltid hjälm

 
   En riktig druid har alltid hjälm på då hon räddar världen! Jag har börjat med att dra av och på hjälmen i olika uppdrag då jag är ute och kutar. T ex då jag gjorde Nightdust-uppdragen i Jorvik City tog jag av mig hjälmen då jag sprang runt på marken (vid alla ridturer åkte hjälmen självklart på igen) medan jag under alla huvudstoryuppdrag som kommit det senaste året alltid bytt ut hjälmen mot en druidmössa på markplan.
 
   Är jag överambitiös eller är det någon annan som gör samma sak?
Hur var SSL?

   Jag hade ju ingen möjlighet att hålla koll på vad som hände på Star Stable Live igår, så nu idag är jag jättenyfiken - vad tyckte ni om Star Stable Live? Berätta jättegärna så jag får en känsla av hur ni uppfattade eventet, både ni som faktiskt var på plats vid Inferno Online och ni som tittade via streamen :D
 
   Bebis-Phoebus från då han var kvar inne i appen Star Stable Horses
Star Stable Live!

   Om en halvtimme börjar streamen från Star Stable Live! Ni kommer kunna se streamen på Star Stables YouTubekanal och missa inte att hålla koll på den för att få tillgång till exklusiv information som aldrig tidigare släppts, coola kläder med live-tema till spelet samt chansen att vara med och bestämma en kommande hästfärg på en ny liten kompis inne i SSO. Hade varit sjukt kul att vara med, men jag får ha det bra i solen medan jag står och borstar på hästar och hjälper ridlägerdeltagare till rätta ;)
 
 
Om ni råkat missa...

   ...så hade Matilda och GM Ylva en överraskning i veckans avsnitt av Star Stable News!
 
   Passa på att använda koderna för att få föremålen så fort ni kan - värdekoder håller inte för evigt!
 
Tjo för lördag!

   Idag är det lördag, vilket dels betyder att det är dags för ett nytt avsnitt av ABZÛ på min YouTube-kanal och dels att jag drar på semester. Tekniskt sett börjar mitt sommarjobb i morgon, men mina chefer är ändå lite som min extrafamilj så jag passar på att dra dit tidigt då jag kan för att hänga, pyssla med lite grejer i stallen och motionera hästar.
   Jag har schemalagt lite blogginlägg så att det händer grejer här även då jag är borta och det kommer även fyra videor i veckan spritt över mina två YouTube-kanaler medan jag är borta.
 
   Tjoflöjt, jag är hemma igen 24 juni!
 
    Bild från ABZÛ
Det där med spelbudget...

   Jag gick och köpte ett par spel... men det var tekniskt sett bara DLC's, eftersom jag köpte de två senaste packen till The Sims 4. Jag har ju sagt att det aldrig skulle falla mig in att köpa det lilla stuffpacket med husdjur för fullt pris, men nu då det sjönk i pris kändes det ok trots att jag egentligen känner att det är överpris fortfarande. Det var så lite grejer i packet att det enligt min åsikt inte är värt mer än en 50-lapp...
   Men jag köpte Djungeläventyr också, och det packet visste jag att jag ville ha, haha. Känns liksom så dumt att bara kasta pengar på The Sims ändå eftersom jag redan betalat så mycket för deras spel (måste ju tänka lite på min stackars plånbok), så jag ville inte köpa packet innan det blev lite billigare. 25% rabatt är ändå litegrann... Synd bara att jag inte kan spela nu på några veckor!
 
   Ja, just nu är det alltså rea på de flesta The Sims 4-packen, så kolla upp det om ni är intresserade av att köpa! Jag kanske "måste" köpa seasons då det släpps om ett par veckor och dessutom kommer nya Jurassic World-spelet snart, så jag kommer göra av med mycket pengar på spel i juni månad...
 
   Om ni snabbt vill se vilka pack jag köpte så har ni deras trailers här:
 
 
Hej lilla ponnyhjärta ♥

   Jag älskar ponnyer. Jag blev lång väldigt tidigt och min ponnytid var därmed väldigt kort, men jag har jobbat så pass mycket i stall genom åren att det är standard att halvt krama ihjäl något litet gotlandsruss närhelst det är stalljobb på g.
   Nu är jag alltså så hemskt glad att det snart är dags för fler ponnyer i SSO!
 
   Officiell bild på den uppdaterade Jorvikiska Ponnyn från Star Stable 
 
   Något som jag är SUPERGLAD över med den här ponnyn är att den ändrar på en stor grej med spelets ponnyer - alla ponnyraser kommer nu bli lika snabba som alla stora hästar! Det betyder alltså att man inte längre har några sniglar att rida runt på och det kommer bli episkt! 
  På söndag är det dags för Star Stable Live, och då får hela communityt chansen att tillsammans med Lisa som numera gör spelets hästar skapa en unik färg på ponnyn! Det ska bli jättespännande att se vad alla kommer fram till tillsammans!
 
   Mer än så har jag inte tid att tjöta om för jag måste städa och boka tågbiljetter och allt vad det är, haha. Hörs i morgon!
Huh

   Usch, igår hade jag en dålig dag. Ångest och elände. Idag får det ta att bli bättre! Nu är det bara två arbetsdagar kvar innan jag går på semester.
   Nu på morgonen går en ny video upp på min svenska YouTube-kanal (som jag tjatat lite om på sistone - då jag gör kortare avsnitt i SSO Ride Through har jag tid att peta in lite extra avsnitt ibland istället) och annars började jag klippa min senaste topplistevideo igår. Måste spela in en av mina voice overs på nytt; jag var ju lite trött då jag spelade in den, men det blev så energilöst och särskilt hest. Jösses rösten, skärpning! Kommer nog inte hinna klart med videon innan jag åker, särskilt inte eftersom jag vill ha både svenska och engelska ut samtidigt. Det får bli till i slutet av juni/början av juli istället.
 
   Om jag har tur hinner jag spela de nya cirkusuppdragen idag, vore kul!
 
   Här är en gammal favorit - Full Fart i Stallet 2! Hur mycket nostalgi får man inte av att se det här?!
Avslutande kapitlet om Nightdust

   För er som än så länge inte har spelat det avslutande kapitlet i historien om Madison och hennes Welshponny Nightdust...
 
 
 
   I helgen hade jag ÄNTLIGEN lite tid över för att spela SSO I DAGSLJUS! Prisa Aideen. Jag passade alltsåledes på att spela de två största uppdragskedjorna som jag än inte hunnit med, varav en handlade om Nightdust. Denna historia har pågått i... är det två år? Underbart är det ändå att vi fick ett avslut, även om det känns lite sorgligt att det är slut med att smyga på skurkar tillsammans med Madison som är en sjukt bedårande karaktär.
 
   På spionuppdrag med Jorviks coolaste unge
 
   De här uppdragen fick sig ju en lite oväntad tvist då Mr Anwir blev trött på inkompenenta kollegor och olydiga ponnyer och tog lite snabba steroider (håll er borta från okända spruntor, barn!), och jag skulle bli förvånad om resultatet inte orsakade höjda ögonbryn världen över, haha. Så otroligt oväntat med Donkey-King Kong-Anwir, men jag höll på att dö av skratt då jag först såg honom. Episk idé ändå!
 
   Donkey Anwir eller Anwir Kong?
 
   En av ljuspunkterna var för min del att få rida runt på Nightdust, även fast han var rätt ovillig. Jag svor lite fult då han inte hade lust att springa medan KingKongDonk kutade bakom oss och var på väg att käka upp oss snabbare än Igor, men annars var det rätt intressant att rida runt på en häst som var lite bångstyrig. Ingenting jag skulle vilja ha in i resten av spelet, haha, men kanske att man en dag får rida till någon NPC-häst? (Notera att det var något jag kom på nu och jag har ingenting att göra med nya uppdrag i spelet haha)
 
   "Madison, håll i dig för farao!"
 
   Det som man förstås inte kan undvika att prata om är just det jag inte har bilder på, vilket är Nightdusts nya stil. SÅ EPISKT! Jag tycker det är helt fantatiskt med en hästfärg där ett lager rör på sig och att ett nytt schabrak med samma stil släpptes på det är ju fantastiskt. Vad kommer härnäst, träns med bling som faktiskt glittrar?! GAAAH vad jag är glad över Nightdusts nya färg! Han ser helt fantastisk ut och Eremitens avslutande ord om ponnyn är ju också rätt intressanta - eller hur?
 
   Vad tyckte ni om avslutet i Madisons och Nightdusts saga?
Mina bildmappar börjar fyllas på!

   Långsamt har jag nu börjat plocka ut en häst i taget från Esmes hemstall för att uppdatera med nya, fräscha bilder. Det var så länge sedan jag gjorde det här och det var länge sedan jag tyckte det var kul! Då vi sist fick en uppdatering av spelkameran i spelet gav jag upp lite på bilder, för jag gillade inte alls resultatet. Jag tror att jag nu till slut har vant mig vid hur det ser ut idag och nu "går" det att jobba med det hela.
   Särskilt kul är det förstås att plocka ut mina lite nyare hästar som jag ändå inte haft möjlighet att använda så jättemycket - t ex Dragonite tycker jag är så sjukt fin!
 
   Esme och Dragonite
Besök "hemma"

   Esme hälsar på vid sin födelseserver Air Star just nu. Länge sedan jag bytte server sist men jag tror inte jag blir långrandig på Air Star utan jag lär byta rätt snabbt igen. Jag tycker hela grejen med att det ska vara så mycket drama kring vilken server man spelar på är alldeles för uppblåst och jag tycker inte att någon har mer rätt att vara på en server än någon annan. Hur kul är det om alla aktiva spelare är på en enda server ändå? 
 
   Nu ska jag sätta mig med lite jobb från olika håll och kanter och till det hör lite videoklippning om jag har tid... hoppas det! Annars är det faktiskt halvdag i morgon så lite kanske jag hinner med då ;)
 
   Bild från My Horse And Me
Väktarnas Dal

   Ni vet det här med att jag missar att skriva om saker för att jag har så förbenat mye att göra hela tiden? Det här såg jag verkligen till att faktiskt skriva om ändå, trots att det hände för hundra år sen - bara för att jag verkligen vill prata om det x)
 
   Väktarnas Dal! Den här platsen kom till SSO för ett par år sedan och förra sommaren fick den äntligen ta plats i ett av sommarens episka huvudupprag. Det hade ju spekulerats länge i communityt om vad som skulle hända med platsen så det var sjukt kul att den till slut användes.
   Jag hoppades under flera år att vi skulle få se häststatyerna i SSO, men jag trodde att de skulle dyka upp just i Pandoria. Jag var väldigt förvånad över att se Väktarnas Dal i SSO, men det var väldigt kul ändå! Jag hoppas verkligen, verkligen, verkligen att man får se mer grejer hända här...
 
   Ni ser hur gammal bilden är, eh? Esme har kvar sin giraffhals här x)
 
   Man tänkte ju alltså att man kanske skulle kunna läsa någon dikt vid statyerna som i SSL, men jag var helt oförberedd på att de nya runorna på statyerna skulle börja lysa! Jag minns att jag gav ifrån mig ett högst ovärdigt pip av glädje då jag såg det här hända x)
 
   HUR COOLT?
 
   Starshine fick ju skina lite under dessa uppdrag, men jag vill bara få dit min favorit Meteor och se hans staty lysa upp. Tänk den dagen som Ödesryttarna äntligen är samlade igen och ALLA statyer lyser? Hoppas det inte tar typ fem år x) (nu vet jag inte om det NÅGONSIN kommer hända, men hoppas kan man ju haha)
 
   Btw, jämför de här statyerna med hur de såg ut under SSL... liiiiite bättre idag, eller hur? Way back in the days var det bara två olika statyer, medan de idag är unika för att återspegla rätt hästar.
 
   Anne i Pandoria under SSL3
Puh, äntligen!

   Jag spelade in ett par voice overs igår, så idag ska jag äntligen börja klippa min senaste topp 10-lista! Får se när den är klar though. Just de videorna har jag verkligen sett fram emot att börja med igen eftersom de fick ta sig ett break medan jag jagade boende, så det är ju bara typiskt att det är dags för semester snart, hehe. Har många spännande planer på g, man ska bara hinna med dem också!
 
   Igår spelade jag även klart uppdragskedjan med Nightdust! Jag hade hunnit komma en bit tidigare men var tvungen att avbryta mitt i allt, så nu kunde jag sitta i lugn och ro och dra igenom allt. Jag ska ta mer om det i ett annat inlägg, ska bara gå igenom bilderna som hann fotas också!
   Jag har fortfarande räddningen av Herman samt de senaste huvuduppdragen att spela också, så det tänkte jag ta idag. Tjoho!
   (Jag har förstås koll på vad som händer i alla uppdrag genom jobbet, men det har inte "hänt" på riktigt förrän jag spelat igenom uppdragen med Esme ^^)
 
    Lite färg måste man ju ha då man skriver, så här är en bild från Horse Life 2!
How Riddiculous

   Jag har hittat en YouTube-kanal som jag kikar in på lite då och då och jag kan inte komma fram till om de här tre killarna är fullkomligt dumma i huvudet eller totalt brillianta. Jag finner det liiiiite för kul då de demolerar diverse föremål genom att kasta konstiga saker från ett torn...
 
 
Yay för ABZÛ!

   Första avsnittet ute! Det passar ju sjukt bra att det just nu är rea på spelet, haha, så om ni köper det på Steam under helgen kostar det ca 100kr istället för 200. 200 spänn tycker jag ändå är sjukt billigt för det här spelet...
   (Och nej jag är inte sponsrad haha, jag gillar bara verkligen det här spelet!)
 
 
 
HELG!

   ÅÅÅH vad glad jag är över att det är helg! Det här har varit en vecka där sjukt mycket har hänt men jag har på något sätt hunnit med allt jag tänkt göra hemma och min LÅNGA att-göra-lista på jobbet hann faktiskt bli HELT avprickad då jag åkte hem idag. Är så sanslöst trött och jag som brukar vara morgonpigg har haft jättesvårt att kliva upp på mornarna den här veckan. Sovmorgon i morgon hade inte kunnat komma vid en bättre tidpunkt!
 
   Jag har skrivit på ett Topp 10-manus i veckan. Det engelska manuset har faktiskt varit klart i någon månad, men nu har jag försökt översätta det för att spela in båda språken samtidigt. Tiden har inte riktigt räckt till den här veckan, så jag har suttit på bussen på mornarna och skrivit på mobilen. Alla som känner mig vet nog att jag HATAR att skriva saker på mobilen, så det kanske talar lite för hur gärna jag vill få manusen klara x) Jag tänkte försöka spela in dem i veckan och hoppas att ha videon klar innan jag nästa lördag drar iväg på semester. Tror inte denna lista blir så trasslig att klippa, det är mer det att jag försöker skaffa mig lite ny grafik och jag kommer inte hinna göra allt jag vill innan jag måste åka... typiskt. Kommer nog bli bra ändå, det brukar ju lösa sig! Om inte annat så får jag vänta och släppa videon i juli istället :)
 
   I morgon blir det banne mig SSO though! Jag satt faktiskt och spelade lite på en lunchrast i början av veckan, det var första gången på länge jag kunde sitta med upppdrag. Tyvärr hamnade jag spontant i ett möte så jag fick lämna spelet mitt i en uppdragskedja och nu vill jag bara komma igenom det hela x) Min garderob är åtminstone i ordning nu efter några kvällar, jag ska sortera tränsen lite bättre så är jag helt färdig sen. Tänkte visa upp min nya sortering vid tillfälle, jag tycker det blev jättebra!
 
   Suuuupertaggad på lördag då jag släpper första avsnittet av ABZÛ! Har spelat det en del sent på kvällarna på sistone och fotat massa nya bilder, har varit sjukt kul!
DARQ!

   Jag har inte skrivit om Darq på väldigt länge nu, men i förrgår släpptes en trailer! Det här spelet kanske blir lite för läskigt för mig att spela, ni vet ju hur mina nerver är, men det ser SÅ coolt ut!
 
   Är någon av er intresserade av att testa Darq då det släpps?
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.