Chrome Pointer

Ödesryttarna: Jorvik Kallar

   Det här inlägget handlar visserligen om SSO's nya bok, men inga spoilers nämns.
 
   Det var ett tag sedan jag skulle skriva om den här boken och självklart var det något jag glömde bort, haha. Nu så!
 
   Jag läste mycket hästböcker då jag var liten. MYCKET. Så jag vet lite vad man har att vänta av hästböcker och även då jag har läst hästböcker där det utlovas att "ååh men den här är riktad till young adults" blir det för det mesta så att boken känns "för ung". Jag har i övrigt noll problem med att läsa young adult-böcker, men det är som att författare bara inte kan väva in hästar på ett vettigt sätt.
   Värt att nämna där också är att jag är en picky reader. Det kan jag stå för. Jag ÄR sjukt kräsen. Jag slukade alla böcker i min väg som yngre, men därmed lärde jag mig också vad jag gillar och inte gillar, haha.
 
   Så what's up med den här boken då? Jag är som sagt picky och jag är inte 110% nöjd - men det här är no doubt den bästa hästboken jag har läst sedan jag var inne i min Fullblodsperiod (Fullblodsserien från Pollux, HALLÅ VILKA BÖCKER (tyckte jag då jag var tretton, vågar inte säga vad jag skulle tycka om jag läste om dem idag)). Det är svårt att inte tycka om den här boken pågrund av att den innehåller allt jag tycker om - hästar, magi och Jorvik - men sen har också författaren Helena Dahlgren gjort ett OTROLIGT fint jobb med den här boken. Att utveckla Ödesryttarna som karaktärer är något som pågått under flera år (minns ni då concept art visades upp i Star Stable Show för några år sedan?) och ojojoj vad jag gillar det resultat som står framför oss idag. Jag har aldrig varit jätteförtjust i Lisa, jag har aldrig känt att jag kan connecta till henne som karaktär i spelen, men nu känner jag faktiskt att jag tycker om henne, vilket jag inte gjort förr. Att Helenas sätt att porträttera Lisa på har fått mig att gilla en karaktär jag varit helt likgiltig inför i 13 år, det säger väl ändå lite?
 
   Den här boken sägs vara riktad till en rätt ung målgrupp - men jag som snart är 24 hade stort nöje i att läsa om de fyra flickorna som varit en stor del av min uppväxt. Jag må vara Jorviknörd nummer 1, vara känd som vandrande Jorvikipedia även på jobbet och få veta saker långt i förväg för att kunna säga bu eller bä eller "det här stämmer inte med vad som sagts där", men jag sitter ändå på nålar och väntar på nästa bok. ÄR DEN HÄR SNART?


Adella

Hej! Gud vad jag älskar din blogg så intressant.Vill bara fråga en sak som jag försökt fixa nu i 3 dagar. Det är att jag uppdaterat SSO men kommer inte in på spelet,det blir en svart skärm sen kommer jag inte in. Vet du vad det kan vara? Tacksam för svar:)

Svar: Kontakta support: http://starstable.com/support
Esmeralda Silverforce

Vilda Snownight

Åh, fullblodsserien. Jag jagade de böckerna så mycket. Det fanns ett par i skolans bibliotek, några i stadens bibliotek och jag tror jag hade ett par också. Så himla bra...

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.