Chrome Pointer

Photoshop för SSO-spelare - Ljuset i bilden

   Jag har flera gånger nämnt att ljuskällan i bilden är viktig, särskilt då man fotar bilden man faktiskt ska redigera. Varför är ljuset viktigt?
 
   I Star Stable rör sig solen och den står olika till beroende på vilken tid på dagen du är inne i spelet. Det gäller att du tänker på var stolen står då du fotar bilden du ska redigera, för att bilden helt enkelt ska se bra ut.
   Här har vi ett exempel, två redigeringar på min Painthäst Misty. På den första, den stillastående, missade jag ljuset. Därför ser hon blå ut, istället för vit. På den andra bilden, där hon travar, tänkte jag på ljuskällan och fick istället fantastiska färger utan att jag faktiskt behövde göra något.
 
   Så oavsett vilken bild ni använder er av från spelet, fundera hur ljuset ligger an och vad som kommer passa just din bild bäst!
Saknar de här häftiga uppdragen

   Det är ett ämne som jag inte har rört på länge, men jösses vad jag hoppas på huvudstory snart...
 
 
 
Hare bra fellas!

   You know the drill, tidsinställda dyker upp lite då och då, om något intressant händer dyker jag kanske upp via mobilen, annars är jag tillbaka någon gång. Adios!
 
 
Nu fasen kan ingen klaga

   ...eller jo, möjligen mina engelskspråkiga Insta-följare, men jag kanske spelar in det här på engelska. Gudaran ska veta att jag behöver träna på att prata engelska, det är tragiskt vilken tunghäfta jag får trots att jag KAN språket.
 
Så typiskt!

   Har lite tid över och tänker: "NICE, då hinner jag ordna en till video inför resan!" Tror ni det funkar? JUST då jag ska logga in så visar det sig att det är error och går inte att komma in på spelet. Otur i ett nötskal.
 
   Det är ändå några timmar kvar på dygnet, får se om det hinns med idag!
 
 
 
   EDIT: Näe, det funkar inte. Lyckades komma in på servern men eftersom något var fel på ljudet provade jag att relogga och nu kommer jag inte in igen...
Haha, allt sjunker

   På sista månaden har jag tappat nästan en tredjedel av mina läsare. Beror det på dålig uppdatering från min sida? Antagligen. Men förmodligen hör det också ihop med sommarlovet. Dessutom håller bloggarna verkligen på att gå ur tiden - det finns inte många kvar nu, och läsarantalet verkar sjunka för alla...? Väldigt trist, säger jag som älskar att läsa.
 
   Medan jag är borta kommer det uppdatering på både blogg och YouTube - mestadels bilder på bloggen, och på YouTube kommer två avsnitt av PennyGirl, eller av ZT2 och några SSO Ride Through. Om jag kommer på något nice medan jag är ute och reser langar jag in något extra inlägg.
 
   Esme och Corinne
 

  Jag kommer antagligen inte kolla mejlen medan jag är borta (eller, jag kommer kolla den, men inte svara) och jag lär nog inte svara på kommentarer heller. Ni får ha det så bra så länge helt enkelt :)
Nytt på Jorvikipedia

   Iochmed att SSO har bytt logga var det bara en tidsfråga innan även Jorvikipedia behövde uppdatera sig för att ligga närmare spelet. Nu kan vi alltså presentera Jorvikipedias nya logga!
 
   Den ser nästan bättre ut på färgad bakgrund, eftersom hästikonen faktiskt har en vit cirkel bakom sig. Men det här känns superbra :D
 
 
   Jag håller på och försöker ordna videor idag, för att det ska bli lite uppdatering på YouTube-kanalen medan jag är borta. Frånvaro härifrån beror alltså på det!
Vafalls, ett inlägg?

   Idag var första gången på typ... en månad? som jag åkte från jobbet innan kl 17.30. Och jag har jobbat ihop alla mina timmar så jag är ledig i morgon, vilket är välbehövt. Jag har så kul på jobbet att jag aldrig vill åka hem, så då kommer jag hem sent sent på kvällen och får aldrig något gjort...
 
   Jag har inte hunnit göra miniuppdraget med Tan än, men jag har faktiskt hunnit kika på de nya kläderna. Inget i min smak tyvärr! Vad hände mer, var det något? Geez, jag har inte allt koll på uppdateringarna längre...
   (Har dubbelkollat nu) nä, det var inge mer än så. Men jag kommer missa skattjakten under nästa vecka. Aja, min garderob börjar ändå bli lite för full... jag vill ju gärna spara på precis allt och i spelets tidiga dagar var min ambition att äga precis allt. Och då gick det ju! Det fanns väldigt få kläder, jämte med idag. Jag hann dock inte uppfylla det målet innan det kom mer, och mer, och mer... haha.
 
   (Jo, kom på en till grej! Såg på Facebook att Nederländerna har fått en till server! Roxy Meadow tror jag den hette... Fler och fler länder får fler servrar, sjukt kul att se spelet växa!)
Ny videoserie från SSO

   Herregud, vad mycket videor som kommer från SSO just nu! (Inte för att jag klagar, hehe, tycker det är sjukt kul!) Jag som håller väldigt hårt efter spelets regler tycker att det här blir väldigt spännande, ser fram emot mer från SSO School!
 
 
   Avisstja det var en uppdatering också, får se om jag hinner kika in den senare!
Massor på gång xP

   Känns som om jag har miljoners triljoners saker att göra... är lite stressad inför kommande tre veckor och har några stora projekt på jobbet dessutom. KAOS! Eller nej, KAOZ, med stort Z.
   ...jag måste dra fram min resväska.
 
   Jag har ett stort redigeringssug, men hästarna jag vill redigera är alla på Hästön och jag har inte råd att flytta hästar fram och tillbaka x) Eller jo det är klart jag har råd, men jag hatar att slösa Star Coins i onödan! + dessutom så är jag alltid hemma så sent på kvällarna så då har det redan hunnit bli mörkare i spelet och med dåligt ljus blir det inga bra bilder.
   Jag hade dock inte tänkt stanna på jobbet superlänge idag, så jag kanske hinner hem innan ljuset blir "dåligt"?
 
   Esme och Arwen - utmärkt exempel på ljus som inte passar sig för mina redigeringar! Jag har svårt för skuggor och ljus och att ändra ljussättning känns inte som något som skulle gynna mig...
Packning och planering

   På söndag åker jag till hästgården, är där 7 dagar. Kommer vara hemma i ungefär ett och ett halvt dygn, sen åker jag iväg på en resa med jobbet. Kommer tillbaka hem på söndagnatten, sover hemma och nästa dag åker jag direkt tillbaka till hästgården för ytterligare en veckas jobb, innan jag åker hem och jobbar som vanligt. Jag kommer dö. Sen ska det planeras in ett besök på hästgården tillsammans med en kollega, då vi söker foderhäst tillsammans. Hästen vi har i sikte känner jag väl sedan länge, men min kollega behöver ju också provrida. Den här sommaren blir tokig, kommande månad kommer vara stenhård, men jag tror det blir kul! Är sjukt taggad ändå.
 
   Ni får alltså en heads up redan nu om att det kommer bli rätt tomt här - tre veckors tidsinställda, det är liiite mycket att be om, haha. En ganska lugn sommar blir det på bloggen, helt enkelt :)
   Så ser läget uuuuuut och nu ska jag sätta igång med de få grejer som faktiskt ska komma upp på bloggen medan jag är borta, så att ni får något att se på!
~Penny Girl~

Betessläpp!

   Ja, jag tyckte det var dags för ny header. Jag har inte hunnit redigera något idag, däremot har jag börjat med lineart för det nya monsterprojektet. Nuvarande headern är alltså hopsatt av ett antal äldre bilder, men den ser ändå ganska trevlig ut tycker jag. Några av mina ston ute i det fria - inser att jag "behöver" redigera bilder på mina små ponnyer för att de också ska få vara med på såna här grejer. Då är det Sparkle, Gigi och Pretty det gäller, och Melody behöver också få sig en, trots att hon är rätt ny i stallet. (Om ni undrar vilka hästar jag menar kan ni kika på det via knappen "Mina hästar" i menyn till vänster!) Ponnyerna har länge ruttnat bort på Hästön, stackarna, men nu kanske det är läge att få hem dem igen? Dock har jag inte Jorvik Shillings nog för att flytta bort några andra för att få plats, heh... ^^'
 
   Min stora plan just nu är att jag ska börja spela in ett nytt spel i kväll. Har dock fortfarande inte bestämt mig för vilket. Bähääää
Dagens agenda:

   Jag är fortfarande sur över videorna med uteblivet ljud och jag är alldeles för irriterad för att kunna spela in något i efterhand utan att bara sitta och svära surt. Därför klipper jag videorna och langar upp dem typ direkt då de är färdigklippta, så spelar jag in nytt material istället. Kan alltså hända att det kommer upp 3-4 videor bara idag, men frågan är om de är så himla intressanta. (Let's hope sooooo!)
 
   Medan videorna renderas tänker jag redigera. Gjorde det igår också, och resultatet blev rätt bra. Började faktiskt först på en sjukt stor redigering som jag har haft färdig lineart till sen i typ oktober men sen insåg jag att jag inte alls gillade vart det var på väg så det åkte ut. Nu har jag dock tankarna på en annan "galen" redigering, en sån där som kräver att man måste vara lite dum i huvudet för att man ska kunna färdigställa den. Den är alltså stor. Väldigt stor. Får se om det blir den, eller om jag får inspiration till något annat då jag spånar referenser.
 
   Åh, btw, jag är typ-nästan tillbaka på Instagram. Låg uppdatering och jag kommer inte posta redigeringar där. Redigeringarna går självklart som alltid att se på bloggen, och dessutom i bättre upplösning, så det är väl inget som direkt påverkar er bloggläsare - men bara så ni vet så är det på så vis.
 
   ...jag ska springa ut en vända innan det börjar regna igen.
Vildhjärtat

   Den allra första hästen jag köpte då hästfunktionen kom till spelet var ett Holländskt Varmblod som fått gå under namnet Iddy. Iddan har tyvärr blivit lite bortglömd då fler och fler vackra hästar har kommit till spelet, och särskilt i redigeringsväg har stackarn hamnat i skymundan. Men, inte idag!
 
 
   Klicka på miniatyren för att se bilden i större format.
Ledsen och arg

   Har spelat in flera avsnitt av SSO Ride Through under dagen och jag har sån ångest över dem att jag bara vill sätta mig och stortjuta. Min mikrofon vägrade gå igång under inspelningarna, vilket jag inte märkte då allt såg ut att fungera, så nu sitter jag med x antal klipp utan ljud. Har suttit i flera timmar och letat efter ett ljudinspelningsprogram men INGENTING fungerar och nu då jag tar till en nödlösning är jag så arg så det är helt omöjligt att kunna spela in något användbart.
   Tror att jag skiter i  det hela och lägger upp filmerna utan ljud. Vet att oavsett hur mycket jag försöker förklara mig, även om jag sätter en stor fet text tvärs över alla videor där det står varför det inte är ljud, kommer folk ändå dyka upp och säga "HALLÅ VARFÖR ÄR DET INGET LJUD" och det lägger bara ytterligare på ångesten. Usch, jag vill inte behöva må dåligt över såna här sketna saker, men jag har en sån sanslös prestationsångest med det mesta jag gör i livet och sånt här hjälper verkligen inte.
 
   ...får väl ändå säga att det var tur att jag inte hann spela in mer än jag gjorde. Ska klippa hemskheterna så får de väl rulla upp snabbt så hoppas jag på att snabbt glömma bort dem för gott. Är ändå så sjukt besviken, fanns mycket i dem som jag pratade som var intressant men de ljudspåren sparades ju aldrig...
This is legen- wait for it -dary!

   AVSNITT NUMMER ETTHUNDRAAAAAAA (Kika in på kanalen för att se ett midsommaravsnitt som är över 40 min långt!)
 
Miranda gästbloggar: Randomsystemet

   (Esme är vanligtvis bloggledig på torsdagar, och dörfär gästbloggar Miranda Moonbell.)
 
 
"Några uppdrag kommer kännas igen från tidigare midsommarfirande men det är helt nya belöningar för firandet år 2015! Belöningarna delas ut slumpvis, så det kan hända att ni får samma belöning fler gånger."
 
Denna slumpmässiga utdelning av belöningar ser vi i Star Stable Online några gånger om året. Vid midsommar, jul och påsk får vi någon form av uppdrag som ska ge oss flera olika belöningar. Jag tror att målet är att man aldrig ska veta vad man får, och att alla kommer att ha lite olika grejer, men enligt mig är detta ett system som inte funkar alls.
 
Julen är det bästa exemplet; Förra året fanns det ungefär 100 olika gåvor man kunde få om jag inte minns fel. Jag gjorde duktigt alla julsysslor och fick tio par av samma sorts glasögon, sex stycken likadana sadlar, tre olika typer av byxor som jag fick ungefär fyra av varje av, och ungefär fem olika unika saker. Jag tror absolut inte att det var helt slumpmässigt att jag fick så många av just de sakerna, jag tror att randomsystemet på något sätt är trasigt. Det är inte speciellt kul att få någonting man redan äger (särskilt om man äger det från föregående år) över tio gånger. Det blir tröttsamt och allt slit betyder ingenting mer än att man får lite extra JS när man säljer sakerna. Flera har klagat över detta, men SSO kör fortfarande på detta systemet (observera att jag ej hunnit testa årets midsommarjakt när jag skriver detta) och varje gång jag läser "Belöningarna delas ut slumpvis, så det kan hända att ni får samma belöning fler gånger." så suckar jag högt inombords. Det tar bort hela glädjen med att kämpa för mig.
 
Hur ska man kunna lösa detta då? Jo, antingen får man kolla igenom kodningen som utför de 'slumpmässiga' utdelningarna och se varför vissa belöningar delas ut med större sannolikhet än andra, eller så får man ändra så att man inte kan få samma grej flera gånger. Jag skulle absolut föredra det sistnämnda, men då blir det ju också en sorts garanti att man kommer att få allt i säcken och inte längre som ett lotteri. Men något måste absolut göras tycker jag.
 
Vad tycker ni om randomsystemet?
Miranda gästbloggar: Midsommarfin

   (Esme är vanligtvis bloggledig på torsdagar, och därför gästbloggar Miranda Moonbell.)
 
 
 
Glad midsommar på er en dag i förskott! Jorviks midsommarfirande har nu dragit igång och alla rider runt med blomkrantsar i håret och manen. Tycker att detta är en himla mysig tid i SSO, Everwindfälten blir befolkade och man ser konstant aktivitet runt midsommarstången. Något som jag tycker är lite kul är hur många från de utländska servrarna uttrycker sig om hur underliga och galna midsommartraditioner Jorvik har (små-grodorna-dansen exempelvis). Den jorvikiska midsommaren skiljer sig ju minimalt från den svenska, så det är ju lite komiskt. x)
 
 
 
Sommaren i ära red jag Oreo barbacka över sydöstra delen av Everwindfälten i min midsommaroutfit. Kjol och ballerinaskor kändes passande tillsammans med grönvitt träns och förrförra årets blomkrantsar. Gillar dessa krantsarna bättre än förra årets då de har ljusare färger. Men måste medge att detta årets är brutalt snygga också, för jag älskar nämnligen lila. ^^
Det är roligt att ni bryr er!

   Visserligen är det torsdag, men Mirandas inlägg kommer först nästa vecka. Idag känner jag att jag behöver prata lite!
 
   Precis som jag sa häromdagen så ser jag slutet i tunneln - jag kommer inte för evigt blogga om hästspel trots att det är sanslöst roligt. Och med tanke på att det är ett antal hundra läsare här inne varje dag så är det förståeligt att det finns de som gärna vill stanna längre. Oavsett så är det smickrande och jag är glad över att ni gillar bloggen tilllräckligt för att sakna den då den avvecklas. Det är ändå ett gott betyg!
 
   Jag har inte planerat att försvinna iväg för evigt och aldrig mer återvända på något sätt alls. Men vissa delar av min relation till mitt favoritspel kommer förändras, så är det.
   Bloggen kommer självklart stå kvar, inte stängas ner eller tas bort. Det som kommer hända är att jag inte alls kommer uppdatera på samma sätt. Jag kommer så länge som jag vill och har lust fortsätta göra redigeringar, och det är på bloggen jag kommer fortsätta visa upp dem. Förutom bilder kommer bloggen i stort stå tom.
   YouTube kommer jag fortsätta med så länge jag vill och orkar. Kanalen är också en extra inkomstkälla och i ärlighetens namn kommer jag behöva den då/om jag får hem "min" häst. Jag tycker faktiskt det är hemskt roligt att dela med mig av mina erfarenheter i hästspel och då känns det som om YouTube passar bra.
   Instagram kommer jag antagligen återvända till. Väldigt långsamt och väldigt försiktigt. Vet inte om jag kommer vilja posta redigeringar där längre, men kanske en bild då och då. Jag kommer nog ändå stå utanför communityt i stort, för jag tycker det finns så mycket dålig attityd där och den vill jag inte ta del av. Då står jag hellre lite vid sidan och följer bara mina vänner istället :)
   Jorvikipedia är min stora stolthet och det kommer krävas mycket innan jag helt lämnar skeppet. Jag har inte mycket tid till Wikin just nu, men oavsett vad kommer jag alltid finnas kvar där!
 
   I övrigt kommer jag överge andra sociala medier så gott som helt. Har funnits på flera och kikat in lite då och då men jag känner att det inte behövs.
 
   När kommer allt det här hända då? Jag kan inte sätta ett datum. Allt kommer saktas ner under sommaren då jag har en fullspäckad sommar och slutligen kommer väl allt bara falla på plats, tror jag. Vi får helt enkelt se hur framtiden utspelar sig!
Inga spekulationer, tack!

   Jag har många gånger sagt att jag inte är redo att prata om vad jag jobbar med, för jag vill gärna hålla lite av mitt liv privat. Därför uppskattas det om ni ville sluta spekulera i vad jag jobbar med, särskilt bakom min rygg då jag tycker det är rätt ohyfsat. Det var en av de största anledningarna till att jag lämnade Instagram, för jag blev faktiskt rätt förbannad över att folk "smög i det öppna" och spred rykten om mig (och taggade mig i de inläggen) utan att en enda gång ens prata med mig. Sköt ni ert eget, är ni snälla, och låt mig ha ett liv utanför spelet!
 
 
Saker går inte riktigt som planerat

   Jag ber verkligen om ursäkt till er som tingat böcker som jag försökte bli av med häromveckan, men det hela läggs på is. Jag har inte riktigt koll på hur jag borde gå tillväga och jag har allldeles för mycket annat att göra just nu så jag orkar inte ens tänka på böckerna. Jag hör av mig igen om jag orkar få ordning på det.
 
   Vet att jag dessutom utlovat ett inlägg om nya Silvergladeslottet, men det har jag helt glömt att skriva! Oops... ska försöka ordna det under veckan.
 
   Jag har ju varit bortrest i helgen och det har varit underbart skönt! Dock red jag "min" ponny väldigt länge igår (under uppsikt av min chef som tyckte ponnyn misskött sig i veckan) och jösses i min lilla låda vad kroppen säger emot nu... vet inte vem som har mest träningsvärk, jag eller ponnyn! Sen ser det också ut så som att jag kanske får med mig en pålle därifrån hem i vinter, det vore väl för underbart... jag har planerat att trappa ner bloggen mer och mer fram mot hösten och med en häst har jag inte tid att sakna bloggandet :) Oavsett hur mycket jag trivs med och älskar bloggandet känner jag att det börjar bli dags att avsluta det här kapitlet i livet och att röra sig vidare mot nya äventyr. Vill att ni tänker på det redan nu, jag kommer inte vara här för evigt!
   Kan inte riktigt utlova när jag kommer tillbaka här, men nu ska jag fokusera på jobb under resten av arbetsveckan och sen kanske jag dyker upp igen närmare helgen.
Star Stable World

   Tidigare i veckan släppte Star Stable två videoserier - Star Stable Tutorial och Star Stable World. Båda videoserierna går att se i spellistor på Star Stables YouTube-kanal.
 
   Star Stable World har denna beskrivning, om man tittar på spellistan:
   "Hi Star Family, and welcome to our brand new video series where you'll see a ton of awesome in-game material! Every Thursday a new video will be added to the playlist, so make sure to come back every week!"
 
   Svenska:
   "Hej Star Family, och välkommen till vår helt nya videoserie där du kommer se massvis av häftigt spelmaterial! Varje torsdag lägger vi till en ny video till spellistan, så se till att komma tillbaka varje vecka!"

   Just nu finns det alltså bara en video i denna serie, men det kommer fler och fler! Är det inte kul att Star Stables YouTube-kanal äntligen kommer igång på allvar?
 
   
Guldstjärnor i Jorvik

   Detta inlägg kommer utökas med en ny video varje gång jag har hämtat upp nya stjärnor i SSO Ride Through. Busenkelt att veta vart man ska!
   Inlägget kommer i framtiden kunna nås från knappen "Hjälp för SSO-spelare" i den vänstra menyn.
 
 
 
 
Alla spel jag har spelat igenom till YouTube

   Tänkte lista dem här lite snabbt eftersom många har sagt "spela in det där och det här", så har jag redan gjort det sedan länge.
   Och nej, ni behöver inte fråga om jag ska spela in ditten eller datten - det kommer då det kommer. Måste också säga att det uppskattas jättemycket om ni inte tjatar om nya videor - jag jobbar just nu heltid och spenderar nästan all ledig tid på ett annat jobb (ALLA mina semesterdagar i år ska dessutom gå åt till jobb) och tiden finns verkligen inte för att spela in nya videor just nu. Det är liksom totalt fysiskt omöjligt om dygnet inte fick några extra timmar... Blir jättestressad då folk ber om fler videor, så snälla, låt mig få ordning på allt i min takt.
   Förutom nedanstående spel har jag även spelat in Zoo Tycoon 2, men eftersom det inte har något riktigt mål i sig tycker jag inte riktigt det platsar på den här listan.
 
Championattider

 
   Läs mer om varje championat på Jorvikipedia genom att klicka på det!
 

Måndag:

16.00 - Firgroves championat

16.30 - Silvergladechampionatet

17.30 - Jorvistallets championat, Ponnychampionatet

18.00 - Moorlandstallets championat, Fort Pintas championat

20.00 - Moorlandstallets championat, Gyllenåsarnas championat

Tisdag:

16.00 - Firgroves championat

17.30 - Jorvikstallets championat

18.00 - Moorlandstallets championat, Gyllenåsarnas championat

20.00 - Gyllenåsarnas championat, Fort Pintas championat

Onsdag:

17.00 - Firgroves championat

17.30 - Jorvikstallets championat, Ponnychampionatet

18.00 - Moorlandstallets championat, Fort Pintas championat

18.30 - Ponnychampionatet

20.00 - Moorlandstallets championat, Gyllenåsarnas championat

20.30 - Silvergladechampionatet

Torsdag:

17.00 - Valedales championat

17.30 - Jorvikstallets championat

18.00 - Moorlands championat

18.30 - Ponnychampionatet

20.00 - Moorlandstallets championat, Fort Pintas championat

Fredag:

16.00 - Firgroves championat

17.00 - Silvergladechampionatet

17.30 - Jorvikstallets championat

18.00 - Moorlandstallets championat, Gyllenåsarnas championat

18.30 - Ponnychampionatet, Jorvikstallets championat

20.00 - Gyllenåsarnas championat, Fort Pintas championat

21.00 - Valedales championat

22.00 - Firgroves championat

Lördag:

10.00 - Firgroves championat

10.30 - Ponnychampionatet

13.00 - Valedalechampionatet

14.00 - Silvergladechampionatet

15.30 - Jorvikstallets championat

16.00 - Fort Pintas championat

18.00 - Moorlandstallets championat, Fort Pintas championat

18.30 - Ponnychampionatet

19:30 - Jorvikstallets championat

20.00 - Moorlandstallets championat, Gyllenåsarnas championat

20.30 - Silvergladechampionatet

21.00 - Firgroves championat

22.00 - Valedales championat

Söndag:

10.00 - Valedales championat

13.00 - Firgroves championat

14.00 - Silvergladechampionatet

15.30 - Jorvikstallets championat

16.00 - Fort Pintas championat

16.30 - Ponnychampionatet

18.00 - Moorlanstallets championat, Gyllenåsarnas championat

18.30 - Ponnychampionatet

19.30 - Jorvikstallets championat

20.00 - Gyllenåsarnas championat, Fort Pintas championat

20.30 - Silvergladechampionatet

Drar iväg

   Nu drar jag iväg med resväska till jobbet. Ska träffa bästa Gen som kommer till Stockholm idag och kommer sedan åka direkt från jobbet till hästgården för att jobba i tre dagar. Alla hästar som varit uthyrda över vintern är hemma igen och jag har saknat dem till tusen! Det ska även diskuteras lite - för det kanske slutar med att jag i höst står i Stockholm med en av hästarna som "min" under vinterhalvåret, delad med en kollega på mitt jobb... Hoppas att man kan ha sån tur!
 
   Lite uppdatering blir det ändå i helgen - det kommer ett par nya inlägg till min Masterpost om hjälp i spelet, samt en utvärdering av det nya Silvergladeslottet! Jag är tillbaka själv på tisdag kväll och då får vi se hur allt står till. Jag gissar att allt kommer kännas rätt bra efter en helg med hästjobb i paradiset!
Miranda gästbloggar: Silverglades urträd

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
Renoveringen av slottet var välbehövlig tycker jag! De piffade upp både modell och texturer lite, och allt ser mycket ljusare och fräschare ut. Gissar att de jobbar om grafiken till de första platserna i spelet, och i så fall kommer det nog att bli kanonbra!
 
 
På slottets topp kan man se ett målat glasfönster med ett träd på. Det fanns på den förra slottsmodellen också, och jag börjar känna mig mer och mer säker på att det är ett urträd. Har en liten teori/idé om att eftersom att Silverglade är Jorviks ungefära mittpunkt så stod där en gång det största urträdet av alla, men sedan förstördes det under en fight mellan det goda och det onda, och delar av det användes för att bygga slottet och byn när allt var över. Kanske överlevde en del av trädet och dess rötter och har på något sätt slingrat sig runt slottet, och ger en sorts magisk aura över platsen. I så fall är slottets översta fönster där som ett minne av det gamla urträdet.
 
 
Eller så är det bara ett fönster med ett målat träd på, men man vet aldrig eller hur? c;
 
Miranda gästbloggar: Vattenlek

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
 
Det unga paintstoet Oreo fick flytta hem till mig idag efter en veckas funderande. Har velat ha en brun/rödskäck länge, och älskar quartermodellen på hästarna, så hon blev perfekt! Oreo fick följa med mig ned till stranden vid klipphärad och fota denna somriga westernoutfiten, och även om hon var lite ovan vid vatten verkade hon tycka att det var roligt att plaska runt lite. ^^
 
 
Jag som skulle hålla mig borta

Vet ni vad som hände idag? Där man sitter på kontoret får man helt plötsligt nys om en blomsterleverans. Och det kom en, till min chef, men någon blomsterhandel ringde till MIN telefon och jag blev helt galet paranoid tills jag väl fick blommorna och upptäckte att det är Team Jorvikipedia bestående av Sof, Lys och Ylva som beställt blommor och en liten nalle till mig tillsammans med ett fint meddelande - alla var ju jättenyfikna så jag fick ju förklara Wiki och allt medan blommorna nu lyser upp mitt lilla datorrum. Tack världens bästa Admins, det är sånt här som påminner en om varför man är i det här communityt!

På tal om spel så har jag 1) idag fått ett hästspel som heter Nikki och som är oerhört sällsynt numera och 2) ordnat championattider till Jorvikipedia, gällande det nya championatet. Var ren tur att jag fick tag på tiderna! Första champet någonsin i Silverglade blir alltså kl 20.30 ikväll :)

Jag sitter och tråkar på bussen (annars hade jag tänkt låta bloggen vara idag), men jag kommer förstås prata om det nya Silvergladeslottet inom ett par dagar :)
Ligger lite lågt

   Jag har jättemycket att göra och har dessutom lite hälsoproblem. Känner att jag måste fokusera på annat nu, särskilt då jag har en väldigt tuff sommar framför mig. Dyker därför bara upp på bloggen om jag känner att jag orkar och hinner. Får se när jag klarar av att återkomma...
En vändpunkt blev det

   Jag valde igår att avsluta mitt Instagramkonto med ca 8300 följare. Jag har helt enkelt mått dåligt över Instagram på sistone eftersom jag tar väldigt illa vid mig vid bildstölder och tycker det är obehagligt då spelare hotar varandra. Det finns också spelare som tror och tycker att de ska komma undan med att bete sig hursomhelst och det tycker inte jag är okej, så jag väljer helt enkelt att ta ett stort steg bort från Instagram. Spontant känner jag att det var ett oerhört bra beslut, för en stor del av den ångest jag känt på sistone försvann bara i en handvändning. Samtidigt är det tråkigt, för jag har gillat att så enkelt kunna dela mina bilder. Men jag tycker att det blev mer nackdelar än fördelar i slutänden och jag satsar hellre på något som får mig att må bra.
 
   Kontot finns just nu kvar, för jag tycker det vore synd att ta bort det helt. Kan dock hända att det en dag försvinner för gott.
   Om ni vill fortsätta se redigeringar osv från mig så går det självklart att göra via bloggen, då också i mycket högre upplösning. Jag är förstås också kvar på YouTube.
 
   Esme och Elsa ~ Jag har varit med om mycket under ca ett och ett halvt år på Instagram. Jag tog mig upp till att bli en av de allra största inom min genre, men nu räckte det. Tack till er som följt med på den resan! Gamla kapitel måste avslutas för att nya ska kunna påbörjas, och där avslutades ett av kapitlen som jag gärna stannat lite för länge i.
Star Stable Tutorial, Del 1-5

   Visst har ni väl sett de nya, grymma tutorialvideorna från SSO? Jag tycker personligen hemskt mycket om dem, tycker de är supersnygga!
 
 
 
 
 
Vändpunkt

   Jag tror den här dagen blir en vändpunkt. På vilket sätt får jag utläsa lite, men jag kommer ha mycket att göra idag. Kanske lyckas langa upp en ny SSO Ride Through? Det lär dock bli rätt sent för jag kommer vara ute typ hela dagen.
   Nu drar jag snart iväg till jobbet, tjooooo
 
 
Visste ni att...?

   ...det finns ett par "gömda" emotes? /brb och /gest finns inte med i listorna på emotes, men de går ändå att använda och åtminstone /brb är rätt praktisk. Synd bara att den bara syns för de som står väldigt nära - hade varit perfekt i t ex klubbchatt, eller hur?
   Man använder alltså dessa emotes genom att helt enkelt skriva antingen "/brb" eller "/gest" i en öppen chatt.
 
 
 
Level 15!

   Vad har flugit i mig?! Två dagar i rad har jag kutat Jorvik runt och gjort alla lopp! Det här har nog inte hänt sen i januari haha... har varken haft tid eller lust att spela så pass mycket sen jag började jobba. Men, nu är min fina Quarter Melody på lvl 15 och jag påbörjar levlandet av Charizard. Han är på lvl 5 redan, så nu går det undan! Kommer nog bli segt över sommaren dock, eftersom jag är borta och jobbar så pass mycket. Sammanlagt 3½ vecka på ridläger samt nästan en vecka i Falsterbo (ska ni dit?), plus att jag jobbar även då jag är hemma. Alla semesterdagar jag tar ut under hela sommaren går åt till annat jobb, heh xP Men det blir så mycket bra erfarenheter och lite extra pengar i fickan skadar ju aldrig :)
 
   Aja, nu måste jag göra massa tråkiga IRL-grejer, kanske återkommer senare.
Produktiv!

   Spelat in flera nya avsnitt av SSO Ride Through, bland annat avsnitt 100. Om någon för ett år sedan sa att jag skulle sitta med ett sånt här monsterprojekt som dessutom uppskattas så pass mycket som det gör (man blir helt rörd av alla som dyker upp i spelet och säger att de tycker om videorna) skulle jag ha flinat lite och "höh, sure, för videor är ju verkligen min stora passion i livet *ironi*". Men det funkar bra nu, bara jag hinner spela in.
 
   Dessutom har jag levlat som bara den, dragit igenom nästan alla lopp på hela Jorvik med min Quarter Melody. Hon är nästan på level 15, så skönt! :D Det blev verkligen en SSO-dag idag! Egentligen borde jag kanske dammsuga just nu, men jag sitter och maratontittar på Spectacular Spider-Man på YouTube istället. Kim Possible är nog den allra bästa av alla barndomsserier, men Spectacular Spider-Man och Phineas & Ferb kommer inte långt efter. Har ni några favoriter?
På allmän förfrågan

   Gud vad mycket jag har tappat med min organisering känner jag! Inte alls lika välordnad som jag en gång var. Nu har jag iaf äntligen på allmän förfrågan ordnat en länk så att ni kan läsa mer om Penny Kinglee's hästar. Klicka på knappen "Mina hästar" i menyn till vänster och välj sedan att gå vidare för att läsa om Pennys hästar. Ska ta mig i kragen och skriva om Umbreon och Melody (och Charizard) idag också.
   Btw, nytt avsnitt av SSO Ride Through är på väg upp! (Del 95 idag!)
 
 
   Jag har lagt min hårddisk med alla SSO-bilder på något bra ställe. Antagligen i min väska eftersom jag haft hårddisken på jobbet. Men pallar inte leta. Oh well
Asså den här veckan

   Hela den här veckan har varit ett jäkla kaos och det är inte riktigt slut än. Egentligen skulle jag vara på studentmottagning men mitt huvud bultar som om någon försöker borra igenom det med en borrmaskin och dessutom så var det totalt busskaos så jag gav upp och försökte kämpa mig hem istället. Gick väl sådär, eftersom busschauffören glömde avfarten på motorvägen så där fick man lite ofrivillig sightseeing under en extra kvart-tjugo minuter. Fy...
 
   Jag vet inte om jag håller på att jobba ihjäl mig (har iaf jobbat övertid väldigt väl den här veckan...) men jag har massor att göra även i helgen. Dock är jag stolt över det jag gör så det är faktiskt otroligt roligt. Men jag vill inte lämna blogg och allt åt sitt öde!
   Finns det något ni vill läsa om som ni tror att jag kanske kan dra ihop? Kom jättegärna med lite förslag så kanske min inspiration kommer tillbaka!
Spontanköp!

   Det blev väldigt spontant, men igår köptes det in en Nordsvensk till familjen Silverforce. Eftersom jag inte har varit så tagg på nordsvenskar så köpte jag Charizard - alltså samma nordsvensk som Penny har och som självklart behåller sitt namn. Jag vet inte om Charizard får följa med på särskilt många äventyr, men nu finns han åtminstone där i stallet!
   Vet inte hur det blir med redigering och sånt där, jag har så mycket annat att göra så jag håller på och trappar ner rejält på mitt SSO-fixande och har inte riktigt tid eller ork för bloggtrixande. Ganska skönt att börja ta sig ut i arbetslivet ändå!
 
   Charizard och Penny
Miranda gästbloggar: Förrymd stallflicka eller bugg?

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
Jag är en sådan person som loggar in på SSO då och då, och oftast orkar jag aldrig mata mina hästar när jag är inne. Stallhjälpen är därför bland det bästa som hänt enligt mig, och jag betalar gladligen för 30 dagars stallhjälp i taget. När jag loggade in på mitt konto förra onsdagen hade alla mina hästar grön smiley. Jag köpte ny stallhjälp då den gått ut och tänkte inte mer på det.
 
Några dagar senare loggar jag in och möttes av att hästen jag satt på hade gul smiley. "Konstigt," tänkte jag och kilade in i hemstallet för att se om hästskötaren rymt sin väg, men där stod hon på en höbal och skötte sitt jobb. Det förklarade inte varför mina hästar inte var på topp. Dagens skötsel var inte gjort, men när jag matade en häst fick den en grön smiley direkt.
 
 
Jag har mailat support och frågat om det är / har varit en bugg, då två av mina vänner råkat ut för samma sak samma dag. Det är inte precis game-breaking, men vore ändå bra att få veta om de har koll på vad som gick fel. Det känns ibland som att fler och fler problem i spelet lämnas olösta (ja, jag vet att det tar tid att fixa med och skapa spel, men vissa tydliga buggar ska inte lämnas kvar i flera månader).
 
Har ni råkat ut för denna buggen?
Miranda gästbloggar: Ut över ängarna

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
 
Jag har varit sugen på att köpa denna ljusblå sadeln ända sedan skördebyggden öppnade för ungefär ett och ett halvt år sedan, och nu när det äntligen finns ett matchande träns passade jag på. Jag har alltid förknippat färgerna med Starshine, och kanske är det därför jag tycker om det så mycket. Man kan även ha Starshine-tröjan som säljs i Jorvikstallets affärs till denna, men jag kände för en jacka at the moment. ^^
 
 
Hjälm: Fiskebyn - Jacka: Valedale - Handskar: Silvergladebyn - Byxor: Silvergladebyn - Stövlar: Fiskebyn
Träns: Jorvik Citys galleria - Sadel: Jarlaheim - Schabrak: Stall Gyllenbladen - Benlindor: Fiskebyn
Den nya hästen är här!

   Jag älskar de nya Painthästarna, deras färger är så underbara! Har sett att några klagar över att de är för lika Quarterhästarna, men det är egentligen i princip samma hästras. Såvitt jag vet får det inte finnas skäckfärgade Quarterhästar, utan om en Quarterhäst föds som skäck blir den istället registrerad som Paint. Såååå det finns alltså ingenting alls att klaga över där!
   Vill jag ha en? Asså... jaaaa... men inte än. Har fortfarande inte levlat klart min Quarter Melody, har ju inte riktigt haft samma tid att spela senaste månaderna. Vet inte ens vilken av hästarna jag helst vill ha, tycker att alla är jättefina!
 
   Ni har antagligen sett vad som hänt nära Silvergladebyn? Ett nytt championat på intåg! Jag har fortfarande aldrig deltagit i ett annat championat än Moorlands, men jag börjar faktiskt bli lite taggad nu... så surt egentligen att Esme är på lvl 17, då måste jag ju liksom slåss mot de allra bästa och då har jag verkligen inte någon som helst chans x)
   Har inte hunnit kika på grejerna i gallerian än, men jag tänkte logga in och göra uppdragen med hästmarknaden så då kan jag lika gärna passa på.
 
 
 
   Anledningen till att jag är lite kort i inläggen är att jag inte mår så bra den här veckan (ni vet en sån där kul vecka med typ olidliga smärtor som man har turen att ha en gång i månaden), så jag har ingen större lust att skriva, och dessutom är det mycket på jobbet den här veckan. Jag kommer tillbaka på helfart då jag är lite levande igen.
Massa grejer

   Jag får börja med att be om ursäkt till er som beställt böcker av mig - jag har helt plöstligt fått jättemycket att göra som jag måste koncentrera mig på, så jag återkommer till er om böckerna inom några dagar! Gäller för mig att prioritera nu :)
 
   Igår kom ett nytt avsnitt av SSO Ride Through upp. Jag har ytterligare tre avsnitt på lager, men jag ska försöka spela in nya videor i helgen. Inte meningen att det blir få videor, men har mycket att göra!
 
   My Horse And Me
Nya hästarna kommer i morgon!

 
 
   Jag mår inte sådär jättebra idag (biologiska skäl, kan vi säga) så jag säger inte så mycket mer xP Återkommer antagligen i morgon!
Nya dagar

   Usch på livet. Jag vill desperat flytta hemifrån eftersom jag i helgen insåg att det verkligen inte funkar för mig att bo kvar i hemmet men eftersom jag inte är fast anställd (samt har väldigt låg inkomst) finns det i princip inte en chans på miljonen för mig att få en lägenhet i närheten av Stockholm... vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Någon som kan trolla fram en etta med kök nära en tunnelbanestation med maxhyra på 4700?
 
   Några av er har mejlat mig angående böckerna som jag lade ut här i går - jag har inte glömt er, jag återkommer ikväll om hur vi gör med betalningar av frakten osv. Glöm inte att dubbelkolla med era föräldrar så att det är okej att ge ut era adresser! ;) (Lys, jag lovar att boken inte blir dyr, ta den så jag blir av med den haha)
 
   Nu släpper jag negativa tankar för några timmar och drar iväg till en härlig arbetsdag. Jag tycker väldigt mycket om mitt jobb och är så glad över att jag har det!
 
   Foto från Sommarryttaren
Säljes: Böcker!

OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS
Tyvärr ligger det hela på is pga att jag inte har tid att organisera böckerna. Förlåt till er som tingat böcker, jag återkommer till er om jag får ordning på allt igen!
 
   Jag har ett stort antal böcker i mycket bra skick (de flesta bara lästa en gång, några inte alls lästa, och jag är oerhört rädd om mina böcker) som jag behöver bli av med och eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska göra av dem tänkte jag se om någon här är intresserad. Ni får böckerna gratis bara ni själva betalar frakten.
   Jag har kassvis med ytterligare Polluxböcker som kan rotas fram om intresset är högt.
 
 • Ett föl växer upp + historiehäftet SR Prostjanie - Livet går vidare av Elin M. Ellingsen. (Utgivna av Pollux hästbokkklubb. Häftet är väldigt välläst och har tappat lite färg i kanterna men boken är i perfekt skick.)
 
 • Handbok för hästtokiga av Eerika Häkkinen & Tiina Jäntti (Utgiven av Pollux Hästbokklubb)
 
 • Sagolika hästar av Cynthia McFarland (Utgiven av Pollux Hästbokklubb) Tingad
 
 • Ökenhästar av Christiane Slawik (Utgiven av Pollux Hästbokklubb)
 
 • Pollux stora pysselbok
 
 • Berättelser från Engelsfors (seriebok) av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam
 
 • Beautiful Creatures bok 1, av Kami Garcia och Margaret Stohl
 
 • Night World - att lura döden av L. J. Smith (Pocket)
 
 • Nick & Norahs oändliga låtlista av Rachel Cohn och David Leviathan (Pocket) Tingad
 
 • Cirkeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg Tingad
 
 • Underfors av Maria Turtschainoff
 
 • Om jag kunde drömma (serieformat i bokform, två böcker, olästa, bok 2 har några sidor i fel ordning pga tryckfel men annars är böckerna i perfekt skick) av Stehpenie Meyer
 
 • Matchad av Allie Condie
 
 • Om hästar kunde tala av Jane Ayres (Utgiven av Pollux Hästbokklubb, pocket och oläst) Tingad
 
 • Hästknåp och ponnyklur av Sandy Ransford (Utgiven av Pollux Hästbokklubb, pysselbok i pocketform)
 
 • Ridläger på Sonnenhof - Juli i fara av Andrea Wandel (Utgiven av Pollux Hästbokklubb, pocket) Tingad
 
 • Shadow - från problemhäst till showstjärna av Karin Tillisch (Utgiven av Pollux Hästbokklubb) Tingad
 
 • Frost av Maggie Stiefvater (Pocket)
 
 • De vilda hästarnas värld - Rädda Lucky Star av Sharon Siamon (Utgiven av Pollux Hästbokklubb, pocket, oläst)
 
 • Jokern av Markus Zusak Tingad
 
 • Kain and Abel av Jeffrey Archer (skönlitteratur, pocketbok på engelska - kolla om era föräldrar är intresserade om inte annat?)
   Vid intresse av en eller flera böcker, skicka iväg ett mejl till esmesilverforce@hotmail.com och märk ert mejl med rubriken "Köpa bok". 
Hur går det med ryktena?

   Sedan de nya uppdragen med Bobcats samt Jarlasson kom till spelet har jag gjort uppdragen nästan varje dag, förutom någon gång då jag helt glömt att logga in eller då jag varit bortrest. Det har varit härligt med saker att göra i spelet igen och det gör ju så att man får lite ny energi till spelet. Vad bortskämd man är ändå, med ett redan i grunden oerhört bra spel som bara får mer och mer nytt innehåll hela tiden.
 
   Jag är alltså igång med mina ryktesbygganden igen och tycker jag kämpar på ganska bra. Hur går det merd era rykten, är ni igång ofta eller gör ni något enstaka uppdrag nångång ibland?
 
   Penny och Rapidash på skattjakt ~ Ryktesuppdragen kan kanske kännas sega ibland, men tänk vad mycket häftiga uppdrag de i slutänden leder fram till!

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.