Chrome Pointer

Miranda gästbloggar: Randomsystemet

   (Esme är vanligtvis bloggledig på torsdagar, och dörfär gästbloggar Miranda Moonbell.)
 
 
"Några uppdrag kommer kännas igen från tidigare midsommarfirande men det är helt nya belöningar för firandet år 2015! Belöningarna delas ut slumpvis, så det kan hända att ni får samma belöning fler gånger."
 
Denna slumpmässiga utdelning av belöningar ser vi i Star Stable Online några gånger om året. Vid midsommar, jul och påsk får vi någon form av uppdrag som ska ge oss flera olika belöningar. Jag tror att målet är att man aldrig ska veta vad man får, och att alla kommer att ha lite olika grejer, men enligt mig är detta ett system som inte funkar alls.
 
Julen är det bästa exemplet; Förra året fanns det ungefär 100 olika gåvor man kunde få om jag inte minns fel. Jag gjorde duktigt alla julsysslor och fick tio par av samma sorts glasögon, sex stycken likadana sadlar, tre olika typer av byxor som jag fick ungefär fyra av varje av, och ungefär fem olika unika saker. Jag tror absolut inte att det var helt slumpmässigt att jag fick så många av just de sakerna, jag tror att randomsystemet på något sätt är trasigt. Det är inte speciellt kul att få någonting man redan äger (särskilt om man äger det från föregående år) över tio gånger. Det blir tröttsamt och allt slit betyder ingenting mer än att man får lite extra JS när man säljer sakerna. Flera har klagat över detta, men SSO kör fortfarande på detta systemet (observera att jag ej hunnit testa årets midsommarjakt när jag skriver detta) och varje gång jag läser "Belöningarna delas ut slumpvis, så det kan hända att ni får samma belöning fler gånger." så suckar jag högt inombords. Det tar bort hela glädjen med att kämpa för mig.
 
Hur ska man kunna lösa detta då? Jo, antingen får man kolla igenom kodningen som utför de 'slumpmässiga' utdelningarna och se varför vissa belöningar delas ut med större sannolikhet än andra, eller så får man ändra så att man inte kan få samma grej flera gånger. Jag skulle absolut föredra det sistnämnda, men då blir det ju också en sorts garanti att man kommer att få allt i säcken och inte längre som ett lotteri. Men något måste absolut göras tycker jag.
 
Vad tycker ni om randomsystemet?


Sara Goldforce

Jätte jobbigt har 10 par likadana byxor! :P

Rose Greenhill

Jag tycker det är otroligt irriterande. Jag orkade inte göra förra årets julsysslor mer än några gånger eftersom jag ändå bara fick samma saker hela tiden. Att vara bortrest under årets midsommarfestligheter känns inte som en stor förlust då det här systemet verkligen förstör det roliga för mig.

Cynthia Winterborn

Jag tycker absolut inte om detta. Redan sista året kunde jag inte komplettera midsommarsetet och i detta år började jag försenat och måste övernatta en gång för att kunna börja. Det vore frustrerande, om det inte skulle funka detta år igen. Därför kör man uppdraget helt enkelt för sällan än tvärtom på julen. (Allt, vad är dubbelt då, säljer jag sedan. Det är bara JS, som man får mer än vanligt.) Antingen de delar ut allt på en gång eller låter bli det. Att vänta ett år till det garanterar inte, att man fortsätter att spela. På en sida kastar de ut kläder över kläder och på andra sidan kan de inte spara dem för sådana helgar. Det känns ibland, som om de har förlorat överblicken. Det är också absolut synd, att man får inte köpa efter gamla kläder, som man kunde inte få, eftersom man hade börjat senare. På ett sätt vill de vara rättvist och ta med alla, men tyvärr är de ofta mer än orättvist. Vem vill då gärna spela?

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.