Chrome Pointer

Mål för 2015

   2013 var ett hemskt år. 2014 har varit ett bättre år - men ett konstigt år för mig. Dels har jag slutat skolan och på ett par bananskal glidit ut på olika håll i det här avlånga landet... men SSO-mässigt har året varit väldigt givande. Vad kommer hända 2015? Jag har faktiskt väldigt stora förhoppningar på kommande år.
 
 
   The second star to the right
   Shines in the night for you
   To tell you that the dreams you plan
   Really can come true
 
   Förhoppningar är ändå ingenting utan ett slutmål. Jag har många saker jag vill lyckas med under det kommande året, och några av dessa delar jag här med mig av:
 • Bloggen vill bli större. Innan det här nya året är över skulle jag vilja ha höjt min dagliga statistik med minst 200 dagliga besökare, vilket jag tror är ett rimligt mål.
 
 • Jorvikipedia vill utökas. Mer struktur på den svenska, mer information på den engelska. Jag måste vidareutveckla Wikin för att den ska bli mer intressant för andra spelare - den bör vara ett hjälpmedel som spelare faktiskt känner till och använder sig av vid behov.
 
 • Fortsätta med min Ride Through genom Star Stable Online.
 
 • Fortsätta med övriga videoinspelningar i olika hästspel.
 
 • Jag ska se till att lära mig Sony Vegas Pro utan och innan, eftersom jag snart slutligen kan överge Windows Movie Maker. Kan bli svårt, men det är en utmaning jag ser fram emot.
 
 • Jag vill utvecklas med mina redigeringar och börja tänja på mina egna gränser.
 
 • Jag ska bli bättre på att använda mig av bilder i kombination med text.
 
 • Jag ska bli mycket bättre på att svara på kommentarer. Jag har jättesvårt för att tacka för beröm, vilket antagligen grundar sig i min superdåliga självkänsla (som, mycket tack vare er, har blivit mycket bättre under det här året). Jag ska försöka bli bättre på att ta emot era fina ord, och faktiskt svara er också! (Jag läser ju dock självklart alla kommentarer jag får, men det här med att svara är en väldigt svår grej för mig)
 
   Det är några av mina mål för kommande år. Det här gäller förstås enbart för SSO; jag har andra grejer jag vill uppnå också ;) Har ni några mål under 2015?
Det som har hänt i SSO under 2014

   Jag gjorde en tillbakablick som den här även förra året, minns ni det? Se den HÄR.
 
   Januari
   - Caféerna kommer till spelet
   - Boots kommer till spelet
   - Vi överlever uppdatering 116
   - Vi får höra om Hästön
   - Sadelgjordar kommer till spelet - tidigare har sadlarna hängt kvar på hästen på något magiskt vis ändå
 
   Februari
   - Hästön kommer till spelet
   - Globalchatten är inte längre global
   - Häststylisterna uppgraderas så att man kan se hästen ur flera olika vinklar
 
   Mars
   - Levlingen uppdateras och det går nu tre gånger så snabbt att levla hästar som det tidigare har gjort
   - Färjorna kommer till Jorvik
   - Ferdinand och Eddie anländer till Jorvik med sin hästmarknad
 
   April
   - ÄNTLIGEN får vi en fortsättning på huvudstoryn då vi får prata med Starshine
   - Påsken kommer till Jorvik och ön täcks i ägg och fjädrar
   - Globalchatten öppnas i ett par fler områden än innan
 
   Maj
   - Ponnychampionatet kommer till spelet
   - Big Bonny kommer till spelet (jösses, var det så länge sedan?)
   - Vi får se en teaserbild på Tinkerhästarna
 
   Juni
   - Tinkerhästarna anländer
   - GÅD har varit öppet i två år
   - Fort Pintas strand öppnar
   - Midsommaruppdragen börjar igen
 
   Juli
   - Uppdrag kommer så att vi kan få en transport till ridhuset
   - Tobbe Larsson dyker upp
   - Priset på öns vandrarhem sänks drastiskt
 
   Augusti
   - Nya huvudstoryuppdrag
   - Nordsvensken bekräftas
   - Nordsvensken kommer till spelet
 
   September
   - Emotes kommer till spelet
   - Chatten får ett nytt utseende
   - Ännu fler Emotes läggs till
   - Vi får massa nytt garderobsutrymme
   - Vi får höra att JA's musik ska spelas i FP's disco
 
   Oktober
   - SSO fyller 3 år
   - JA's musik kommer till spelet
   - Vi får veta om en massa kommande uppdateringar, dvs. Dinodalen, klubbhuset och fjording.
   - En massa nya bänkar kommer till spelet, utplacerade i naturen
   - Man kan inspektera andra spelare
   - Halloween firas för tredje året i rad
 
   November
   - JA's musik försvinner från spelet
   - Klubbhusen kommer till spelet
   - Dinodalen öppnas
   - Man kan nu bunta ihop grejer i ryggsäcken för att spara utrymme
   - Efter en läcka bekräftas slutligen fjordingarna
 
   December
   - Fjärde året med juluppdrag
   - Arkeologi kommer till spelet
   - Fjordingarna kommer till spelet
 
   2014 känns väldigt fjuttigt i jämförelse med 2013, i SSO-väg. Känns som att 2013 var mer episkt överlag (nu behöver det inte vara så, men det är min känsla), men mycket har förändrats under 2014. Saker som skjutits undan alltför länge, som chatt och klubbar, har fått sig välbehövliga uppdateringar. Vi har fått vår efterlängtade Dinodal och tonvis av funktioner har glidit in och blivit en sån självklar del av spelet att man knappt tänker på dem. Att funktionerna har blivit en sån självklar del av spelet tror jag är en mycket bra sak; visar det inte på att de är väldigt välanpassade för vårt fina hästspel?
   Tyvärr är det också så att trots att vissa saker blir en självklarhet av spelandet glömmer man bort andra. Jag använder t ex. aldrig emotes, men andra kanske använder dem mer? Klubbhuset har jag inte heller spenderat mycket tid i, men det beror mest på att Night Guards är en liten inaktiv klubb där ingen av oss brukar "ha tid" att bara sitta stilla om vi spelar.
 
   Tack till SSO-teamet för ett grymt 2014 och vi hoppas på ett ännu bättre 2015!
Nyår på SSO

   Jag är ensam hemma och sjuk, så jag tänker sitta inne i min sjukstuga under alla fyrverkerier i natt. Meeeen vafasen, jag får kompromissa och hänga på SSO istället.
   Var passar det bäst att fira nyår på SSO, om man ska vara sån? Jag har typ inte ens koll på var man kan skicka upp fyrverkerier, haha, för jag brukar aldrig göra det annars... var brukar det vara, Moorland, Fort Pinta och Silverglade? Kanske är något mer plejs, men jag tycker nästan Fort Pinta känns "bäst".
 
   Är det någon mer ensam själ som spelar hästspel på tolvslaget, haha?
Alla årets redigeringar

 
   Som vanligt - allt gjort i Photoshop CS6 med min Wacom Intuos3-ritplatta, så mycket mer än så finns väl inte att säga. Jo, musiken är från SSL.
Begrav mig nu, tack

   Jag haaaaatar att vara sjuk, mitt huvud håller på att ta kol på mig... man blir så himla seg och det hjälper ju inte av att alla hemma hos mig är lika sjuka, går runt och hostar och är vresiga över att må dåligt. Min styvpappa har sån hemsk hosta att jag måste sova med öronproppar för att inte väckas av honom (hej papperstunna väggar) >.<
 
   SSO lockar inte sådär jättemycket just nu. Jag har nämligen bara fyra saker på att-göra-listan:
 1. Levla Pichu-zhe-amäzing-fjord
 2. Bygga rykte med Nic (gissa vem som efter alldeles för lång tid ÄNTLIGEN blev beundrad med G.E.D. igår? PRAISE THE LORD)
 3. Flytta hästar fram och tillbaka från Hästön för att ta ut dem i snön och känna att jag har väldigt fina pixelhästar + fota dem i snön
 4. Leta arkeologiska fynd. Jag har sett lite här och var att man kan få lite finfina grejer (vilka jag självklart vill lägga vantarna på), men jag fattar inte hur fasen folk orkar leta... jag rider bara vilse och fastnar i allt och inget på min jakt efter de glittrande stenarna, vilket är jätteirriterande. Brukar stenarna "nollställas" då man re-loggar eller bygger allt bara på tur? Om inte annat vill jag ju också bygga rykte med Arkeologiavdelningen, vilket också kräver att jag hittar grejer.
   Årets näst sista dag, btw. Jag har ett par inlägg om både det gångna året och om nästa år, som dyker upp i morgon. Jag hade ytterligare en plan, som jag självklart har glömt bort, 'cause that's how I roll. Jag glömmer allt. Duktigt.
Då vi ändå håller oss till Fort Pinta...

 
   ...blir det uppföljning av hajen Bruce. Några tappra själar har varit på helt rätt spår om min namnidé, men ingen har gått igenom alla led för att komma till pudelns kärna. (<- väldigt lustigt uttryck det där, btw) Ja, det är visserligen så att en av hajarna i Hitta Nemo hette Bruce, men jag var ute efter hajen som gav den hajen sitt namn - är ni med?
   Det finns en film som heter Hajen. Ni har nog hört om den, även om ni inte har sett den. Stor haj, en massa massakrar - okej, jag kanske höftar lite, jag har inte sett filmen själv. Hur som helst, under inspelningen av Hajen användes tre par mekaniska hajar för att kunna spela in olika scener och hajarna fick namnet Bruce. Efter vem? Steven Spielbergs advokat. Jag hade gett rätt bara för den uppstoppade hajen, men ändå. Lite kul får man la ha ibland.
 
   Bruce the Fort Pinta menace får fortsätta lura runt i vassen (bildligt talat, ofc) - vem vet, vi kanske får se mer av honom en dag?
 
 
Varför det är ont om videor

   Jag började få ont i halsen i November, och har kämpat med att kurera mig ända sedan dess. Veckan innan julafton blev jag lite sämre, men fortfarande inte riktigt dålig (samtidigt som resten av familjen var jättesjuk), men för två-tre dagar sedan blev jag riktigt dålig. Bara den här klassiska höstförkylningen med tillhörande feber som jag klarade mig ifrån på lånad tid. Jag har just nu otroligt ont i halsen och undviker gärna att prata om jag inte måste, och det har liksom varit så genom hela december - jag har haft ont och liksom hoppats på att jag någon gång ska bli bättre.
   Så - nya videor (Horsez har första prio) kommer då jag har en fungerande röst igen, nya SSO-videor kommer då snön är borta från spelet. (<- väldigt många har frågat mig när det kommer nya, därav vill jag bara klargöra det igen.)
   Då jag ändå är inne på videor känns det som om många (nya... videotittare, bloggläsare, folk som intresserar sig - jag vet knappt vad jag ska kalla dem/er) tror att jag har YouTube-kanalen i förstahand och bloggen i andrahand. Så är det inte, utan i mitt huvud är jag en bloggare först och främst, ord före både bild och ljud. Om det var oklart förr vill jag bara klargöra det nu.
 
 
   För att prata om något annat - jag tänkte under kvällen försöka mig på att redigera Rapidash, Pennys Jorvikiska varmblod. Jag kommer inte redigera Pennys hästar med samma intresse som jag redigerar mina egna, men jag tänker ju inte ge upp helt på chansen att redigera snygga hästar bara för det ^^
Amen visst ja, det var ju en uppdatering

   Idag har jag dels kutat runt ute lite längre än planerat, dels spenderat tid med familjen. Det var först för typ en halvtimme sedan jag öppnade Instagram och kom på att "jamen, uppdatering var det ju". Känns som den klassiska nyårsuppdateringen, men det kanske är så att det är en eller två nya klänningar? Jag använder inte spelets klänningar själv eftersom jag föredrar tröjor och jackor, men jag är en obotlig samlare i spelet och allt som går att samla på sig under högtiderna är en självklarhet i min garderob, även om jag aldrig i mitt liv vill använda dem sedan x) Gör ni likadant?
 
   Jag har ingenting alls planerat för nyår i år, mer än att jag ska vara ensam hemma, så jag tänkte fira nyår genom att skjuta upp raketer i SSO, forever alone som man är, haha. Nu får jag tjäna in lite Jorvik Shillings så att jag har råd att köpa många fina fyrverkerier!
   Ooooch jag måste sköta om mina hästar, eftersom jag glömde det igår... det eviga traumat, det här. Jag vill så gärna hålla hästarna på bästa humör, men det kryper i hela kroppen av att se hästens... "behov"-symboler bli orange eller röda så jag satsar alltid på att sköta om hästarna som det sista jag gör innan jag loggar ut. Det funkar dock inte riktigt som jag vill, eftersom jag oftast loggar ut och tänker "äh, jag ska ju ändå spela mer senare", vilket självklart inte blir av... :(
 
 
Horse Life 2

   Har sagt det förr och säger det igen - spelet fungerar inte korrekt på min dator och jag kan inte spela in en Ride Through av det. Det finns dock klipp från spelet på min YouTube-kanal. Spelet är inte gratis och jag kan tyvärr inte hjälpa er att hitta det.
 
 
 
 
 
   Tycker ni inte att Horse Life's rådjur påminner väldigt mycket om SSO's ren?
 
 
 
 
 
Haaaave you met Bruce?

 
   Jag insåg igår att jag alltid glömt bort att snacka om Bruce. Bruce är mer känd som Hajen i Fort Pinta. Man ser inte så mycket mer än Bruces ryggfena och tänder, men han är troligen en högst sympatisk haj.
 
   Jag tycker att Bruce gör sig förtjänt av namnet jag gett honom. Kan ni komma på varför jag tycker att han heter just Bruce?
 
 

  ...Bruce är antagligen en avlägsen släkting till Denver. En mycket avlägsen släkting. Typ ingift eller något.
Snötäckt hästö

   Jag hade faktiskt inte tänkt på att Hästön kanske var snötäckt även den, men jo!
 
 
   Dock vet jag inte hur det ser ut på lyxsemestern, eftersom jag aldrig har använt den. Är alldeles för snål för att lägga så mycket pengar på att lämna ifrån mig mina värdefulla hästar! Men jag har för mig att den ön (eller sidan av ön) är långt mycket mer tropisk än resten av Jorvik, så det skulle väl vara lite mysko om det var snö där med... Är det någon av er som har kollat den saken?
För två år sedan-

   ...fick jag en idé.
 
   "Varför inte följa strömmen och göra en blogg, det är ju kul att skriva?"
 
 
   Whopa, två år senare står jag här med en bautastor blogg. Och den där idén, den där impulsen, den visade sig vara något väldigt bra. Jag är väldigt glad över beslutet jag tog och jag är stolt över vad jag åstadkommit sedan dess. Den här bloggen med allt som hör till har bidragit till att göra mig till en tryggare och mer självsäker person än jag var innan jag började skriva här.
 
   Idag fyller min blogg två år och jag vill passa på att tacka er som följt med på vägen. Jag är då inte klar på långa vägar.
 
 
 
 
 
   Tre favoritbilder från tre olika perioder av bloggens historia - Posteffekterna, Fotonörden och slutligen Monokerus. Allt med favoriten Ashdancer som varit med från första början.
Reindeers are better than people

   Sven, don't you think that's true?
 
 
   Galen idé som helt plötsligt slutade med att jag skulle ordna en bakgrund - jag som är helt värdelös på bakgrunder. Tycker ändå att resultatet blev helt ok. Hornen var svåra, för jag har faktiskt aldrig målat horn i mitt liv förut... Trots referens var det krångligt.
   Målet! Målet var att ta en ren från SSO och göra den realistisk. Jag ska inte sticka under stol med att jag inte är överförtjust i spelets renar; visst var det kul första året, men SSO är så mycket bättre nu! Vi har liksom en massa olika vackra hästar och en gigantisk Denver, men renarna tycker jag faktiskt förtjänar en omdesign. Kanske renarna alltid får se ut som de gör nu, kanske de någon gång får sig en uppdatering, vem vet...
Det går bra som vanligt

   Ironi på hög nivå. Skulle vilja både blogga, spela SSO och spela in videor, men jag är febrig och allmänt dålig. I morgon måste jag iväg på lite IRL-äventyr med familjen så jag måste tagga på att bli frisk, annars blir det himla jobbigt...
 
   Nejmen dålig bloggning i helgen överlag beror på sjukdom. Återkommer då jag är levande igen!
Star Academy-porträtt

   Om man spelar Star Academy kan man ibland råka få syn på några olika porträtt - ett par figurer känner man igen, andra inte. De tre nedan här som man inte känner igen - jag vet inte om de dök upp i Star Academy-serietidningarna (jag har aldrig sett tidningarna själv), men i SA-spelen syns de inte alls. Varken Mr Sands eller Sabine dyker iofs upp heller...
   Men jag undrar om en av de två "okända" karaktärerna nedan är sångerskan Cindy, som nämns ibland, eller om det bara är helt random porträtt.
   Vet någon av er vilka karaktärerna (förutom Mr Sands och Sabine förstås) är?

 
 
 
 
 
Senaste vinnarbilderna

   Min senaste tävling höll jag innan jag skulle köpa hem min fjording Thunderstone, och ni läsare fick gissa vad han skulle få för smeknamn. Endast två av er lyckades gissa rätt, och det var Matilda Silverwater och Miranda Moonbell - bra jobbat! Vinsten var en redigerad bild på valfri SSO-häst, och Matilda bad om en svart ponny medan Miranda bad om det svarta fullblodet.
 
 
 
Månbjörnar och småhundar

   Jag har spenderat större delen av min dag hemma hos Siri Moonbear med den övergripande "ursäkten" att jag ville träffa hennes hund. (Ja jag gillar djur, hej) Jag har idag kommit fram till att mopsen Billie är den sötaste mopsen jag känner. (Också den enda mopsen jag känner, men det är en annan historia)
 
 
   Jag har tänkt på det mer och mer på sistone, men SSO är en sån fantastisk mötesplats. Jag har mött och lärt känna flera härliga personer tack vare det här spelet och det är så himla häftigt. Tänk att via ett spel med en massa pixelhästar kan man träffa vänner som faktiskt blir en viktig del av din vardag, vänner som man kanske inte alltid håller superbra kontakt med men sådana som man ändå tänker mycket på och som sätter prägel på vem du är. Jag vet att jag inte är ensam om den saken - det finns många som träffat långt många fler nya vänner än vad jag har hunnit göra. Och jag tror verkligen inte att jag träffat min sista vän genom det här spelet, utan jag hoppas på att kunna träffa så många fler i framtiden, särskilt IRL.
 
   Tänk på att alltid vara försiktiga med att ge ut personlig information/gå med på att möta någon på internet. Det kan sluta väldigt, väldigt bra men det kan också gå väldigt illa. Var alltid rädda om er och prata alltid med era föräldrar om möten med andra spelare om ni är minderåriga.
WIP

 
   Vet fortfarande inte när jag kommer lyckas bli färdig med de båda, men jag tror de kommer bli riktigt fina! :)
Åh, typiskt...

   Igår var jag tvungen att lämna tillbaka de högtalare jag lånat och mina gamla fungerar förstås fortfarande inte... Nu är det läge för nya. Orkar inte krångla med det här längre, och mina högtalare har faktiskt nästan tio år på nacken så det är väl inte så konstigt om de väljer att ge upp nu.
 
   Har ni tips på högtalarsystem till datorn? Helst inte för dyrt med ändå med vettigt ljud? Det enda riktiga kravet är att jag vill ha ett uttag för hörlurar på "framsidan". Har försökt Googla efter tips men tycker inte att jag blir klokare...
Skrivövning

   Kände igår att jag behövde träna lite på skrivning. Och dessutom behövde jag klaga av mig på vintern. Tjo.

 
   Det väldigt varierande klimatet - kallt, varmt, kallt, varmt, svinkall kyla som plöstsligt bestämt sig för att hålla i sig - hade bidragit till ett tjockt istäcke under den fortfarande rätt tunna snön, och Ash gled på fötterna i varje steg trots att han var broddad runt om. Ponnyn som Hilly lånat hade fått enorma snöstyltor under fötterna bara några meter utanför stallet, men det hade vi ändå klarat oss från. Hilly hade inte kunnat följa med ut ens en gång; hon hade kratsat ur ponnyns hovar, lett den framåt tre steg, kratsat ut igen och slutligen fått se sig besegrad då snön fortsatte klumpa ihop sig under stackarns hovar. Hon höll sig nu säkerligen varm med mockning borta hos Steve; han hade utlovat en mindre summa pengar om vi hjälpte till på gården, eftersom ha alltid hade så mycket att göra på vintern.
   "Ash, stampa ner fötterna nu, skridskoåkning känns inte som en vidare bra idé."
   Ash fnös; jag visste fortfarande inte exakt hur mycket han förstod av vad jag sa, men det där verkade han förstå. Han tyckte lika illa om att glida runt som Bambi på hal is som jag gjorde, och det gjorde att han gick med korta och låsta steg som inte hjälpte mycket då han ändå halkade fram. Jag hade funderat på att hoppa av, men då ett djur på femhundra kilos tyngd med broddar kanade över isen kändes det inte som att jag, utan broddar, skulle klara mig så mycket bättre till fots.
   "Jag hatar vintern", muttrade jag och drog upp jackans krage över näsan med ena handen samtidigt som jag vinkade till Marley med den andra; tyglarna fick hänga helt lösa medan Ash trippade fram. Marley hade haft mycket att göra under de här vinterdagarna, då han hade många hästar i stallet på sin gård och minst lika många flickor varje dag som dykt upp för att provrida dem. Han behövde hålla de sönderfrusna ridbanorna i toppskick för detta syfte, samtidigt som han behövde sköta stallet med mockning och fodring samt hela tiden springa fram och tillbaka mellan hästarnas hagar och se till att de hade tillgång till vatten, eftersom vattenhinkarna oerhört snabbt frös till. Marley verkade nu vilja vinka ner mig till gården för ett samtal, men jag låtsades inte se honom och fortsatte skritta i snabbare tempo på Vinvägen. Någon måtta fick det lov att vara, och jag hade faktiskt inte tid att hjälpa honom nu. Han kunde säkert få lite hjälp av några av småflickorna som tränade på hoppbanan - Jorvik kunde väl inte gå under bara för att jag hade en ledig dag.
   Då vi närmade oss Paulines terrängbanor blev underlaget mycket bättre, nästan så bra att man kanske skulle våga sig på en galopp på de finare vägarna... om jag kände Baronessan rätt hade hon sett till att hålla ridstigarna i toppskick, vilket till och med kunde innebära att man kunde ta sig några språng på de lägre stockarna. Höga, fasta terränghinder på isgata - näe, det tänkte jag inte utsätta varken mig eller häst för. Särskilt inte i det här ljuset... tidiga eftermiddagar i kolmörker, tack så mycket. Och jag vet att Elizabeth sagt att man kanske inte ska använda en skärva av Aideens ljus som ficklampa under terrängträningar, men visst måtte man väl få någon fördel om man har räddat Jorvik från en stundande undergång ett antal gånger...?
   Jag ställde mig upp i stigbyglarna och lät ljusskärvan lysa upp vägen framför mig. Ja, backen framför mig skulle jag absolut kunna galoppera uppför, dessutom skulle vi lätt kunna klippa hindrena på vägen.
   "Ash?" Han spelade med öronen och lyssnade på min röst medan jag satte mig tillrätta i sadeln igen. "Jag har ett förslag - uppvärming i ridhuset och sen får du din snögalopp. Deal?"
   Eftersom Ash genast vände åt höger, mot Klipphärad och därmed ridhuset, drog jag som slutsats att han höll med. Var dag, ett nytt steg mot förståelse av bandet med min speciella häst. Och idag, den hemska vintern till trots, var en bra dag.
 
Dag ett är över

   Hoppas att ni alla som firar jul fick trevliga julklappar, hoppas att ni alla som inte firar jul av olika anledningar (religion t ex) hade det trevligt ändå. Jag har inte fått en enda julklapp om man bortser från en liten slant från min mormor. Det har blivit så de sista åren att vi inte har julklappsöppning förrän på juldagen pga olika firanden på olika håll och hos olika familjemedlemmar, men det blir väl så om man har styvföräldrar och styvsyskon med respektive och egna familjer. Jag är inte särskilt taggad för egen del, för det finns inget roligt jag förväntar mig under granen - bara nödvändigt ont som jag varit för snål för att köpa själv. Jag har känt mig som Grinchen under den senaste veckan, fy farao vad trött jag är på julen!
 
   För att tala om något lite roligare så kommer ett nytt avsnitt av min SSO-Ride Through upp runt åttasnåret nu på morgonen. Håll utkik!
 
 
   Vill ni berätta vad ni fick i julklapp?
Christmas Lights

 
God jul på er!

 
Trött och pressad

   Usch, senaste dagarna har inte varit roliga. Eller sista veckorna har inte varit roliga alls då jag inte har jobbat. Känner mig så sjukt pressad av alla julgrejer och ingenting är kul just nu - jag har en liten svacka i måendet helt enkelt.
 
   Jag är nästan färdig med vinnarredigeringarna men jag har verkligen inte orken att få dem färdiga. De kommer upp här + skickas till er vinnare då de är klara, men det känns bättre att vänta lite med dem tills jag har inspiration nog att faktiskt göra något bra av dem istället för att bara hafsa ihop något (ber verkligen om ursäkt för att det blivit uppskjutet så pass länge - hade inte haft tävlingen om jag vetat från början att jag skulle jobba de senaste två veckorna. Men den som väntar på något gott...). Ni ser nog inte så mycket av mig här under de kommande dagarna, men jag är nog tillbaka som vanligt igen då den här jobbiga juletiden är över och jag får återgå till min vardag. Kan iaf utlova att avsnitt 6 av min Ride Through av SSO kommer upp inom några dagar, och mot slutet av året kommer ni också få se mer Horsez. Bilder kanske det blir på bloggen också, men jag tänker inte utlova något mer än det i dagsläget - jag behöver en liten paus.
 
   Hoppas att ni alla får en fin jul - ni som inte firar jul får helt enkelt se till att bara ha det trevligt under de här kommande dagarna :)
 
   Min favoritbild från förra året
Vet knappt vad jag håller på med

   Den är julstressen tar kol på mig, jag har typ sprungit runt i cirklar som en höna med avhugget huvud hela dagen. Jag har visserligen fått rätt mycket gjort, men det är först nu jag har tid att ens snegla på datorn.
 
   Nuuuuu ska jag börja redigera bilder igen. Samtidigt så har jag fastnat framför Buffy the Vampire Slayer, en serie jag har tänkt se i många år. Får försöka dela upp min väldigt lilla datorskärm så att jag kan redigera och titta på Buffy samtidigt, hehe...
Jobbar vidare...

   Är nästan klar med nummer ett av vinnarredigeringarna, hoppas slutföra båda idag. Dock så har jag mycket annat inplanerat också, så vi ser hur det går.
 
   Igår fick jag höra att man kunde få 200 SC genom att använda koden "HAPPYHOLIDAY", vilket var en trevlig grej. Eftersom koden inte ger Star Rider använde jag den också på Penny, så att jag kunde köpa ett par av julgrejerna som sedan ska sparas i hennes garderob till nästa år. Om jag kommer ihåg så kan jag visa hur hon och Rapidash ser ut just nu lite senare ^^ (EDIT: Om koden inte funkar för er, mejla support och fråga, jag kan inte hjälpa er. Koden fungerade för mig både på Penny som aldrig varit SR och på Esme som är LT.)
Hur man får en ren

   Jag vet att frågorna snart börjar rulla in. Hur får man en ren, hur rider man på en ren, alla variationer av det. Och jag pallar helt enkelt inte svara på alla frågorna i år igen så här är en ren-guide: (Säg inte att jag spoilar nu, det här är något jag har gjort tre gånger redan; det är ungefär som att säga att man inte ska spoila The Hobbit trots att boken är flera årtionden gammal)
 
   1) Gör klart ALLA juluppdrag.
 
   2) Du ska ha fått en påse med renpulver.
 
   3) Du ska rida på din starthäst.
 
   4) Använd påsen med renpulver (det kommer bli uppenbart hur man gör då man väl har tillgång till funktionen)
 
   5) Klicka på samma knapp igen om du vill ha din häst normal igen
 
   Ta-daa! Kommer alltså INTE svara på några kommentarer gällande det här. Tycker det blir lite tröttsamt med samma frågor hela tiden. Det är så enkelt så det finns inte, det här.
 
   Det här var det närmaste en renbild som jag hade på lager - jag är inge vidare förtjust i renarna då jag inte tycker de ser så bra ut så jag brukar aldrig använda mig av funktionen själv.
 
 
   NU kan jag slutligen börja med vinnarredigeringarna... har verkligen inte hunnit tidigare. Dock så ritade jag upp linearten till båda innan jag åkte bort förra veckan så jag kanske lyckas bli färdig med båda ikväll!
JAAAAAAAAA

   ETT ÅRS VÄNTAN, idag fick jag äntligen min efterlängtade tränsdekoration ♥
 
 
Wait whut?

   Har det alltid sagts "Äppelviken"? Är det inte Äppellunden som han alltid har sagt? Äppellunden har ju aldrig varit något riktigt officiellt namn, men det har kommit från någon monolog som den här.
 
 
   (Ehm ja, ligger liiiite efter i juluppdragen eftersom jag varit bortrest så mycket)
Här vare stängt

   Jag har varit ute ett par timmar på morgonen och nu då jag kom hem såg jag att SSO låg nere för en - wait for it - måndagsuppdatering! De måste väl ha glömt att nämna att uppdateringarna skulle flyttas på sist. För min del är det inget nytt i uppdateringen, eftersom jag har gjort juluppdrag och sett renar och allt vad det nu är förut, men jag ligger efter något grovt i alla juluppdrag eftersom jag varit borta så jag hoppas på att hinna ikapp innan uppdragen försvinner xP
 
   Nu gäller det att servern ska öppna, annars kan jag ju inte heller göra vinnarredigeringarna... (måste ju fota bilder att arbeta med, ofc)
Alicia Online

   Igår testade jag den nya versionen av Alicia Online som just nu finns ute. Jag ser fram emot att se den här versionen vidareutvecklas, för det verkar vara ett häftigt spel! Jag gillar grafiken men tycker att kontrollerna är lite svåra.
   Jag är varken påläst eller intresserad nog för att veta mycket om spelet, så om ni är intresserade vinner ni mer på att Googla eller läsa på spelets Facebooksida. Ni kan ladda ner spelet på Aliciastory.com (gratis). Tänk på att det just nu inte går att göra mer än att kuta fram och tillbaka på ett litet område.
 
 
 
   En annan sak som hände igår var att jag fick 1000 prenumeranter(!) på YouTube, något som jag absolut inte väntat mig då jag startade upp min kanal på allvar i början av den här sommaren. 1000 prenumeranter var mitt mål innan nyår nu, men jag trodde inte att slutspurten skulle gå så här fort. För att fira:
 
Tack och lov, lugn och ro - eller nästan

   Julledigt! Jag var tillbaka i min lilla förort redan vid 13-tiden men har fått kuta runt med diverse ärenden och är först nu hemma. Nu har jag inget jobb igen förrän tidigt i januari, såvitt jag vet ^^
 
   I morgon ska jag se till att göra de båda vinnarredigeringarna till min senaste tävling. Jag har inte redigerat sedan jag köpte Pichu nu, så det ska bli kul :D Och eftersom jag faktiskt kommer ha lite tid ska jag börja flytta hästar till och från Hästön så att det blir bilder på hela bunten. Snöbilder har jag ont om, och så kan vi inte ha det ^^
   Jag gillar hur Gröndal ser ut under vintertid, det blir en häftig effekt där inne!
 
   Har ni det lugnt nu fram till jul? Jag ska krypa in i en varm filt med min teblandning på ingefära under resten av kvällen, det tycker jag att jag har förtjänat efter att ha jobbat hela helgen med världens dunderförkylning!
Snögalopp

 
Haveri igen

Jag märkte på Facebook att det varit kaos med SSO igen igår. Synd att det ska vara så! Tyvärr tycker jag det är ännu tråkigare att se reaktionerna från communityt, då många beter sig väldigt illa bara för att det kanske inte går att spela under en dag. Så tråkiga attityder! Det finns dock några solstrålar som skriver väldigt trevliga saker ändå, det är roligare att se.

Jag har rast. Det är skönt. Har ridit två hästar idag och ska springa med som ledare på en ridlektion. Ridpassen har varit lite tröttsamma - först red jag ut på en stor och långbent häst som sällskap till en b-ponny så jag fick bromsa hela vägen, sen blev det tillridning av "min" ponny som fick sig en riktig genomkörare. Hon har otroligt dålig galopp och brukar aldrig ha framåtbjudning nog för att orka hålla galoppen (sen är hon ungponny också, så jag brukar inte nöta direkt), men idag fick jag både framåtbjudning samt superbra hjälp från min chef/ridlärare så att jag kunde rida "min" fina ponny i en trevlig arbetsform även i galopp. Det är inte lätt att rida, men då man väl hittar känslan - det är en sån otroligt häftig sport och så sjukt häftiga invider man håller på med.

Jag kommer hem i morgon - och det ska bli väldigt skönt. Jag ska göra klart ett par redigeringar och innan året är slut ska jag se till att bli färdig med min Ride Through av Horsez.
Onsdag = Julafton

   Jag kan inte låta bli att vara nyfiken inför onsdag. Det är nämligen julafton, och det går ihop med onsdagsuppdateringen. Det har hänt förut att onsdagsuppdateringen har blivit uppskjuten en dag pga röda dagar, men denna gång verkar det som att dagen som är nästintill helig för väldigt många människor blir en vanlig jobbdag på SSO-kontoret.
 
   Känner spontant att jag har många bilder fotade på just den här vägen - den ligger ju så lämpligt till då man ska från Jarlaheim till resten av civilisationen!
 
   Nu tror jag inte att det blir någon super-uppdatering, mer än att de sista juluppdragen kommer. Men jag kanske har fel? Hursom ska kudos ges till vederbörande som jobbar på julafton. (Jag skulle iofs inte ha mycket emot det själv, så länge som jag fick se Kalle Anka vid trebläcket. Enda gången på hela året som jag verkligen sitter spikad framför tvn en viss tidpunkt!)
Isande kyla

 
Bortom Isenport

 Isenport. Stor, mäktig, på något sätt magiskt belyst av kallsten. Vad döljer den för oss?
 
 
   Vi vet att bortom porten bor ett skyggt folkslag som heter Kallterna. De har under många, många år avlat fjordhästar och vissa av dem är kunniga inom språk som Joriska och Klingon, förutom deras eget språk. Vi vet att de är intresserade av olika naturresurser i området och att isvesslor är ett populärt husdjur bland dem.
   Vad vet vi mer? Inte mycket. Det är nu spekulationerna kommer fram.
 
   Jag tror att det bortom Isenport ska finnas någon typ av snötäckt slätt där Kallterna lever i en enklare by. Jag tänker mig mer stora tält än stugor. Jag tänker mig ett eller flera vindskydd där Kallterna håller sina högt prisade fjordingar, en slags samlingsplats vid områdets mitt - kanske med något monument av kallsten.
 
   Det är svårt att tänka sig vad man kommer finna där, för det kanske är något helt annat än man trott. Kanske det är Nic Stonegrounds magiska dal med enhörningar och snömän? Vad tror ni finns bortom Isenport?
Ideala Iddy

 
   Idag åker jag tillbaka till hästgården för sista gången i år! Den här gången är jag inte borta länge, utan jag är hemma igen redan på söndag vid lunchtid. Jag har en riktig bautaförkylning så det är skönt att jag inte är borta längre än så. Hoppas på att få rida "min" ponny nu i helgen, hon kändes så fin i början av veckan och det vore så sjukt kul att rida en gång till i år... Brukar ni ha möjlighet att rida varje vecka, på ridskola eller egen häst? Innan den här hösten var jag ju "hästlös" i ett helt år och ridningen känns verkligen som en lyx för mig just nu! (Särskilt då jag faktiskt får betalt för att rida, haha)
   Ponnyn jag rider påminner faktiskt lite om Iddy till utseendet. Relativt smal bläs, mörkt brun man, ljusa ben. Inte vita dock, de är mer... mer ljusbruna än resten av kroppen? Jag hade iaf faktiskt inte tänkt på likheten förrns nu...
Första icke-dubletten!

   ÄNTLIGEN! Först idag fick jag något som jag inte redan ägde då jag hämtade ut julönskningar. Man har ju varit lite otaggad på att bara få saker man redan äger trots att det är lite nytt, och jag vill så sjukt gärna ha den där järnekskvisten som jag inte lyckades få förra året...
   Blusen var alltså min "efterlängtade" gåva :)
 
 
Långdag

   Jag och min äldsta barndomskompis gick förbi vår gamla gymnasieskola för att överraska vår mentor (som utan tvekan varit den bästa läraren jag haft under hela min skolgång). Då vi tillsammans gick till bussen påbörjades en konversation vi ofta har:
   Kompis: *uppgivet* Kan du ringa min telefon?
   Jag: *skrattar* Nämen skärp dig.
   Kompis: Snälla?
   Jag: Den ligger i din ficka!
   Kompis: Nä.
   Jag: Jo, den ligger alltid i din ficka.
   Kompis: Ååååh den låg i fickan!
   Jag: Japp.
   Mentor: *lite förundrad* Ni två låter som ett gift par...
Om ni har lärare som ni har tyckt extra mycket om under er skolgång tror jag verkligen att de skulle bli jätteglada om ni kikade förbi - det är faktiskt fantastiskt roligt att prata med gamla lärare och de är ofta väldigt intresserade av att höra vad man gör nu för tiden, även om man bara pluggar en nivå högre upp ^^
 
 
   Veeeet ni hur glad jag är över att det är snö i SSO nu? Det känns jättetrevligt, och nu behöver jag verkligen kuta runt med häst efter häst i Jorvik, för jag tycker nästan att det ger bättre julkänsla än något annat x) Nä jag har verkligen ingen julkänsla än, men det känns mysigt med vintern i spelet. Dock är jag lite kluven, för samtidigt som det är sjukt kul med snön vill jag att juldekorationerna ska försvinna så att jag med gott samvete kan börja spela in min Ride Through igen x)
 
   Känns riktigt mys med en fjording i snön ^^
Fantastiska serverbilder

   Jag har ett tag sökt efter ikonerna för SSO's olika servrar, men det har väl varit blandat resultat eftersom jag bara hade tillgång till två själv (Air Star och Marsmallow Clouds) och trots att jag fått hjälp till många andra så har det varit väldigt dålig kvalité på vissa bilder. Nu fick jag dock hjälp av GM Lucia (som också är den som gör de här superfina bilderna) så att jag kunde få upp bilder i bästa kvalité på Jorvikipedia, härligt va? :D
   Jag var jättetagg på att se serverikonen för Fluffy Unicorn (svenska server 3, där jag spelar in min Ride Through), men den var inte färdig än. Tror inte att jag är ensam om att vilja se den va? x)
 
   Ikonen för Air Star, servern där jag har spelat under tre år - klicka på den för att komma till servrarnas Jorvikipedia-sida!
 
 
   Min personliga favorit av serverikonerna är nog den för Misty Mountain, faktiskt. Har ni någon favorit? (Wikin kommer under dagen uppdateras så att alla bilder jag har fått skickade till mig kommer upp, så om ni inte ser en bild eller om en länk inte fungerar, prova igen om några timmar! c:)
Ja hej jag har en blogg

   Idag ska jag se till att ordna inlägg till helgen, men sen har jag ju IRL-grejer också. Jag har inte köpt en enda julklapp... Jag tycker mycket illa om julen pga julklappsstressen. Dels ska man vara fyndig och hitta på saker som folk vill ha (vilket jag är värdelös på), dels ska man se till så att man faktiskt har råd att köpa det också (vilket jag inte brukar ha). Tur att man jobbat mycket på sistone så att man faktiskt kan handla... Är det bara jag som tycker att hela julklappsprocessen är asjobbig? Tycker det är svårt att ta emot klappar också för man förväntas hela tiden vara jätteglad över saker som man egentligen inte alls behöver och som man inte alls vill ha...
 
   Nejmen SSO-mässigt sett så har jag inga bilder att bjuda på för jag har inte hunnit gå igenom de jag har fotat och jag har inga snöbilder på lager. Nu är det ju vinter, nu får det inte bli gräs och grönt här på bloggen förrän sommaren åter intar Jorvik! Hoppas verkligen att jag hinner ordna det idag, jag vill ha bilder på alla mina pållar i snölandskap.
 
   (Btw så såg jag sista delen av The Hobbit igår. Jag var inte emotionellt redo för det. Typ som att jag fortfarande inte är redo att se sista Harry Potter-filmen. Mitt hjärta går i kraaaaaas)
En grym dag

   Då spelservrarna öppnar kommer Jorvik vara täckt av snö, och jag ser verkligen fram emot att ta en masssa vinterbilder! Hoppas att det går rätt fort, för jag ska iväg ikväll och är nog inte hemma mycket i morgon så jag har inte så mycket tid på mig...
 
   Jag har iaf varit på det där mötet jag såg så mycket fram emot. Framtiden ser ljus ut! Ni kommer faktiskt få veta mer om vad framtiden innebär under nästa år - om allt går enligt planerna sker det i februari :D Jag kommer ha så sjukt kul framöver, ser verkligen fram emot att påbörja projektet jag har framför mig! ^^ Måste dock vänta lite till, dels för att jag inte har tid just nu och dels för att jag behöver få material.
 
   Är sjukt tagg på spelets snö (jag lär tröttna om ett par veckor men IDAG vill jag ha snö :D), det ska bli jättekul att ränna runt i ett vitt Jorvik, ikväll ska jag äntligen se The Hobbit (kommer säkert gråta floder) och idag är en riktigt bra dag ^^ Oh geez, måste laga lunch...
Idag måtte det väl bli snöväder?

   Vi vet ju redan svaret, men taggad är man ändå... :D
   Arkivbild från förra året
Hemmaaaaa...

   Åh gud, jag har så mycket att göra just nu så att jag måste omprioritera lite. Förlåt Miranda och Matilda, ni får vänta lite till på era priser - jag kommer inte ha tid att sitta vid datorn och redigera just nu. I morgon ska jag på ett möte + äntligen se The Hobbit pt.3 (skulle ha gjort det förra veckan men grejer kom i vägen), på torsdag måste jag handla ALLA julklappar + umgås med en av mina bästa vänner som bor utomlands och är hemma över några dagar och på fredag åker jag tillbaka till hästgården igen och är hemma på söndag eller måndag. Jösses, jag måste trycka in tid för att skriva blogginlägg till helgen också! Jag får utlova att era priser är färdiga till julafton, men det kanske passar bra? ^^'  (Så undrar folk varför jag inte ville ha en julkalender på bloggen... jag har ju knappt varit hemma under hela månaden!)
 
   ...Ehum, ja som ni kanske lyckats lista ut så är jag hemma. Och dötrött. Ska logga in på SSO och göra juluppdrag på Esme - ligger efter rejäääält nu. Jag hamnar nog en stund på Penny också, för trots att jag inte spelar in något filmmaterial just nu levlar jag Rapidash samt gör de dagliga sysslorna i Moorland. Jag passar på att bygga rykte medan det ändå står still, helt enkelt.
   På tal om Penny ska jag se till så att det beskrivande inlägget om henne länkas i någon av bloggens menyer. Vet dock inte när jag orkar ta tag i det.
 
   Nej vafasen, jag har inte tid att sitta här, jag har en massa grejer att göra... Är iaf tacksam över att det inte är isgator i min lilla förortshåla och i morgon behöver jag inte stå vaken och redo i stallet klockan kvart i sju då det fortfarande är helt kolsvart ute! (Jag älskar hästjobb men det har sina nackdelar ibland, heh)
Tio snabba (med en bonus)

 • Min favorithashtagg på mitt privata Instagramkonto är #jagäralltidvilse eller någon variant av det. Gissa varför. (#dåligtlokalsinne?)
 
 • Jag vill någon gång få gå in i det kraschade UFOt i bergen bakom Baronessans Galoppbana
 
 • Jorvikipedia är den tredje största Wikisidan i Sverige, men den första har nästan enbart sidor som är körda genom Google Translate från engelska och den andra är mestadels på engelska. Därför tycker jag att Jorvikipedia kan få räknas som störst, för allt som finns där är skrivet från scratch och är på svenska ;)
 
 • Jag skulle vilja köpa typ alla SSO-hästar som finns men jag har 20 just nu och tycker att det är lite väl många ibland, haha
 
 • Jag har Devine Friends (ett av Starshine Legacys huvudsoundtrack) som ringsignal på min mobil
 
 • Windows Movie Maker hatar mig. Jag lovar, det är sant.
 
 • Jag försöker konstant städa på mitt skrivbord och det blir konstant en ännu värre röra än förut
 
 • Jag kämpar med att lära mig alla "bakom-kulisserna"-grejer till mitt YouTube-konto; särskilt viss statistik fattar jag inte alls x) Vissa diagram finns det liksom inget riktigt syfte bakom känns det som, haha
 
 • Jag har i dagsläget ingen riktig drömuppdatering till SSO, sådär "OMG jag vill supergärna ha det här"; det finns lite mindre grejer, men inget sånt där stort. Är faktiskt sjukt nöjd med hur spelet fungerar just nu :) (kanske med undantag av några buggar, hehe)
 
 • Då jag fick provspela Dinodalen på SSO-kontoret fick jag ett mobilskal med Lisa och Starshine på. Jag är jätterädd om det och byter alltid till ett annat mobilskal innan jag ska åka och jobba på hästgården x)
 
 • Senast jag var på hästgården hade jag med mig min bästa kompis för att jag skulle ha sällskap (annars hade jag varit helt ensam med tolv hästar) och en av dagarna satt vi inne i en uppvärmd sadelkammare, och jag som sovit dåligt var lite övertrött och satt och filosoferade över livet i allmänhet. Just då väljer stallkatten, som hållt oss sällskap, att traska ut genom sin kattlucka, och vaken som jag är säger jag högt "tänk om det fanns en kattlucka fast för människor", sen tittar vi båda på dörren och per standard med vår dåliga humor höll vi på att skratta ihjäl oss i minst en kvart. Jag orkar inte med hur dum man är då man är trött, haha xP
Titta vad jag hittade

 
   En av mina allra första headers på bloggen, precis efter att hästfunktionen kommit till spelet och jag köpt mig min efterlängtade Iddy! Dessutom spelade jag fortfarande med posteffekterna påslagna, hujedamig! På den tiden fokuserade jag helt på skrivandet och struntade helt i hur bloggen såg ut, men i takt med att besökarantalet steg tyckte jag att jag behövde dra nytta av mina kunskaper om CSS-kodning...
 
   Jag har haft väldigt, väldigt många headers under de snart två år jag har bloggat om SSO, vilket mest beror på att jag från början hade ett rullande bildspel med alla mina hästar (vilket jag fick sluta med efter att ha köpt min femte häst, ponnyn Gigi). Sen uppdaterar jag ju min header var gång jag köper häst också - har dock inte pallat göra det sen innan jag köpte Darko...
Travtur

 
Vad är grejen?

   Vad är grejen med att skriva "Först!", "Etta!", "Första kommentaren!" osv på andras Instagrambilder, YouTubevideor och blogginlägg? Jag får mer och mer sånt och tycker det känns som störande skräppost. Vad får man liksom ut av att skriva så, fattar inte?
   Om någon har ett logiskt svar får ni gärna upplysa mig. 

   (Kommer hem i morgon eftermiddag, har visserligen haft roligt men är dötrött - red på tre hästar idag och har äntligen fått lite ordning på "min" ponny som inte har känts som sig själv under helgen. Sen är det alltid lite jobbigt att bo i någon annans hem och det ska bli väldigt skönt att komma hem till sitt eget rum och sin egen säng...)
Photoshop för SSO-spelare - Ridtäcken

   Jag fick en förfrågan om jag kunde visa hur jag ritar ridtäcken, so here goes:
 
   1) Jag tar en bild jag gillar. Jag gör ett nytt lager ovanpå bilden och ritar konturerna till mitt täcke. Det gör ingenting om konturerna inte är perfekta, täcket ska ändå fyllas i.
 
   2) Jag fyller i mitt täcke.
 
   3) Jag kopplar ett lager till mitt täcke (ni kan läsa om att koppla lager längre bak i kursen). På lagret börjar jag rita upp skuggor. Jag är inte något vidare duktig på att se veck och veta var ljus "ska" träffa, men man kan alltid Googla efter referenser. Jag föredrar att fylla i "konturer" med min skuggningsfärg, för jag tycker det ger en snygg effekt.
 
   4) Jag börjar smeta ut min skuggningsfärg. Fyller i där det ser bra ut, smetar ut, fyller i, tills jag fått en effekt jag gillar. Var inte rädd för att lägga in fler färgnyanser - särskilt inte svart. Svart kan lyfta jättemycket!
 
   5) Om det är natt lägger jag gärna till reflexer, men det gör jag iofs gärna annars också. Grått och vitt som blandas ihop ger en snygg effekt. Man kan göra reflexer i olika mönster och på olika sätt - endast fantasin sätter gränser.
 
   7) Avslutningsvis kanske jag vill ha en passpoal längs med täckets kant, eller så kanske jag vill rätta till lite skuggning. Om man hela tiden jobbar på olika lager är det aldrig för sent att ändra på något!
   Men några små finjusteringar anser jag att denna mycket enkla redigering är klar, och det tog bara några minuter ;)
 
Vad tycker vi om häststylisterna?

   Ja, ni har hört den här förut, ni som har hängt med på bloggen ett tag. Jag älskar funktionen men skulle personligen ha den så att man kan byta man och svans separat, eftersom jag gillar vissa manstilar (t ex. den korta manen till de vanliga hästarna) men inte tål den tillhörande svansen. Jag skulle jättegärna dela upp det så att man kan välja frisyrerna separat, man och svans för sig, så kanske man betalade mellan 7-10 SC per styck? (I dagsläget kostar ju en frisyr 19 SC, eller hade det inte ändrats på några frisyrer på någon häst?) Tänk då också, hur coolt skulle det inte vara med svansflätor? Sen är jag förstås fortfarande inne på att kunna ha en kort stubbman på fler hästar än fjordingarna; jag vet av erfarenhet inom det här communityt att det är något många vill se!
   Gammal bild btw; folk ska hela tiden haka upp sig på hur mycket SC man har...
 
   Nejmen, övriga idéer åt sidan, en gång för alla - är det bara jag som tycker så? Lämna jättegärna ett svar ^^
 
 
Hur tycker du att man- och svansfunktionen bör fungera?
 
 
 
 
pollcode.com free polls
♦ ♣ ♠ ♥

 
Spurt i natten

 
   Jag har faktiskt fotat väldigt lite i Dinodalen, för jag gillade inte alls resultatet med färger och så på bild. Meeen sen insåg jag att det på ca 3 sekunder går att ändra kontraster och sånt i Photoshop så att det ser galet bra ut. Jag får helt enkelt börja fota mer där nu, haha x)
Skulle SSO fungera som iPad-spel?

   Jag har många, många, många gånger sett frågor på SSO's Facebooksida som går ungefär "Går spelet att spela på en surfplatta?". Svaret är, som ni antagligen vet, nej. Men frågan är, skulle SSO kunna utvecklas till ett spel för surfplattor? (Nu tar vi det är hypotetiskt, ofc)
 
   Det första som dyker upp i mitt huvud är kanske inte kostnaden att utveckla SSO till plattor (för jösses i min lilla låda, tror allt att det skulle kosta, haha), utan hur fasen man skulle styra. Det finns ju många spel där det finns små... kan man kalla dem styrplattor? Typ små cirklar man drar åt olika håll för att figuren ska röra på sig?
   Sen, som nummer två, och som nästan avslutar det här direkt, är att det här spelet är så oerhört detaljrikt. Nu menar jag kanske inte i grafiken (även fast det självklart spelar in just här), utan funktionsmässigt. Vilka funktioner skulle funka, vilka skulle inte funka, hur blir finmotoriken, kan man överleva hela spelet utan att ens logga in på en dator osv. Och just eftersom spelet är så stort - hur mycket utrymme skulle det inte ta i en surfplatta?
   Slutligen - tänk så mycket resurser som skulle behöva läggas på en sådan version av spelet. Skulle antagligen kräva väldigt, väldigt mycket pengar.
 
 
   Originalbild HÄR
 
   Skulle SSO fungera som spel på en surfplatta? Njae, jag tror inte det. Spelet är inte gjort för att spelas på plattor och det skulle nog inte fungera sådär jättebra direkt, tror jag.
   Däremot skulle Star Stable-appar kunna bli grymt framgångsrika, tror jag. Tänk om man kommer på då man är borta från datorn "åh nej, glömt att sköta hästarna idag", så kan man logga in på sin mobilapp och sköta hästar. Vill man chatta med en spelare även då man inte är vid datorn? Kanske en chattapp (fast kanske med en annan slags censur, haha?) som fortfarande ger tillgång till vän- och klubbchatt medan man fortfarande är "trygg" bakom sitt SSO-namn.
   Åtminstone en Sköta-hästar-app skulle jag älska, för jag glömmer alltid att sköta om mina hästar x)
Vad innebär professionell?

Jag gillar oftast Instagram. Med "oftast" menar jag att jag gillar appen då dess användare beter sig som mogna och respektuppvisande individer. Det finns dock några grejer som andra säger som får mig att fundera ibland (och nu måste det här absolut inte vara negativt, det här är bara lite tankegångar).

   Vad tänker jag på just nu? Jo, dagens ämne är "Kan man vara en professionell Star Stable Online-spelare?". Det är nämligen fler och fler Instagramanvändare som lägger till "Professional SSO Player" eller en variant av det i sina profiler. Bara sådär på rak arm tolkar jag då det som ska tillhöra någon slags elit - för om jag slår upp "Professionell" i en ordbok får jag upp "[någon] som utför något yrkesmässigt och med skicklighet; som tillhör eliten inom ett yrke".
   Vad är då yrkesmässigt för en SSO-spelare? Hur är man en skicklig SSO-spelare? Bygger det på hur duktig man är på att toppa spelets topplistor i olika lopp? På hur duktig man är som en klubbledare? På vilken nivå man är i och hur många hästar man har? På hur duktig man är på att skriva, måla, redigera eller klippa videor utanför spelet? Eller ska det hela bygga på hur välkänd man är i communityt?

   Personligen skulle jag inte vilja använda mig av uttrycket "professionell spelare", för jag tycker det låter lite "fult". Jag tycker liksom det låter som att man kanske vill göra sig själv till mer än vad man är. Har jag rätt? Har jag fel? Jag vill gärna höra vad ni tycker om ämnet, för det här är något man nog kan fundera rätt mycket på.

(Ehum ja hej jag har min första riktiga rast på typ tre dagar och det bara kliade i fingrarna för att jag ville skriva något, heh - hästjobb är hårt jobb!)
Full rulle tidigt på morgon

 
   Visste ni att då jag är på hästgården är jag i stallet kl 06.50 varje morgon? Då får jag ändå sovmorgon för mina chefer är uppe ca en halvtimme tidigare för att morgonfodra...
Tre plagg jag vill ha till SSO

   Det här inlägget föreslogs av Amanda Rainwood.

 
   Jag skulle vilja se:
 
   Halsdukar (just för att jag typ fryser ihjäl bara av att titta på karaktärerna i Dinodalen - Esme vill ha mycket kläder på sig!)
 
   Västar i färgerna rött och gult (som i mitten på bilden nedan - jag nämnde faktiskt att västarna i de färgerna inte fanns i spelet då jag var på Pixel Tales i våras och då sa det något om att det var ett misstag tror jag... men västarna finns fortfarande inte att köpa!)
 
   Oooooch... haha va sjutton, jag vet inte riktigt? Eller jo! En jacka som ser ut som den jag har IRL då jag rider, tycker den är dösnygg haha..
   Har inga bra bilder, men den kan beskrivas som en mörkblå, tunn jacka med hög krage (som spelets stalljackor i GÅD) med vita dragkedjor!
 
Luciadagen

 
 
   Minns ni den här, en av mina allra tidigaste redigeringar? Skulle egentligen ha gjort en ny i år men blev så otaggad pga att det inte kom någon snö till spelet, + att jag faktiskt inte hade tid.
* <- det där är en stjärna

 
Hästraser jag vill ha till SSO

   Inlägget föreslogs av Sofia.

 
   Jag tror jag har skrivit under den här rubriken minst fem gånger under bloggens snart tvååriga historia, och för varje gång blir det färre och färre raser som jag har något att skriva om. Så jag tänkte först att jag inte kunde mjölka ur den här rubriken mer - men sen kom jag på att jag under SIHS fick höra att eftersom Pixel Tales (företaget som gör grafik och programmering till spelet) har utökats på sistone kommer det i framtiden läggas mer tyngd på nya hästar, och det kommer finnas mer tid för dem. Åtminstone då det kommer till nya färger, men det bådar väldigt gott tycker jag!
 
   Okej, min allra första tanke var "Nä, jag är nöjd". Och det är faktiskt himla kul att känna sig nöjd. Det finns sjukt många hästar jag vill ha i spelet redan x) Men om man tänker efter, det finns ju faktiskt några...
 
   Islandshästar
   Hur kunde jag seriöst glömma islänningen, haha? Tror att den försvann i glansen från fjordingarna och Tinkerhästarna, som jag så gärna har velat ha till spelet x) Islänningen tror jag dock verkligen skulle vara värd att vänta på, för visst måste den ha tölt och passgång - islänningen är ju känd för sina extra gångarter, så de är en självklarhet för min del! Sen tycker jag självklart att islänningen ska palla Dinodalens klimat också, eftersom det är en rätt påpälsad häst.
 
   Clydesdale
   Clydesdalehästen är en stor och tung häst som liknar en Shire mer än en Tinker, och de har ofta grymt snygga färger (säger jag som älskar ojämna och ovanliga färger, hehe). En sådan skulle jag inte banga på!
   Bildkälla genom att klicka på bilden.
 
   Shirehäst
   Shire är en av mina favoritraser, för jag tycker det är en så grymt cool häst. Sen vet jag inte om den skulle göra sig bra i SSO, men det vore nog allt lite roligt att få världens största hästras till spelet.
 
   Appaloosa
   Men va, rasen finns ju redan? Ja, men det finns bara två färgvarianter. Det tycker jag är jättetrist eftersom Appaloosan kan se ut på så sjukt många olika sätt! Jag skulle tycka det vore jättekul med fler Appaloosor till spelet, det tror jag att många skulle uppskatta :)
 
   Vad har ni för drömraser?
Bort igen

 
   Yes, återigen drar jag iväg till hästgården och är borta till tisdag kväll. Sen ska jag antagligen på ett möte på onsdag, måste bara ringa och bekräfta det... och sen på torsdag eller fredag ska jag tillbaka till hästgården igen x) Det blir dock sista gången för i år, och då jobbar jag på helgridläger med "min" grupp, de ungdomar jag jobbar mest med (och därmed tycker bäst om också, haha c;)
 
   Nejmen självklart har jag fixat tidsinställda som vanligt, så glöm inte bort bloggen bara för att jag är borta x)
Åh gud, spillror och kaos

   Först sitter jag i en halvtimme och svär över Windows Movie Maker, som vägrar gå med på något annat än att bara spara mina i övrigt väldigt okomplicerade klipp (och så fort som någon effekt eller ett kort klipp är med så sätter sig hela programmet på tvären och ba "nope"), och sen ringer telefonen precis då man slutat med svordomsramsorna och- vi kan sammanfatta det som att problemet jag hade med WMM är löst. Blir spännande att se hur det här slutar, haha x)
   Funderar fortfarande på vad farao jag ska ta mig till med min Ride Through just nu. Jag har två avsnitt på lager, men jag vill verkligen inte spela in med julpynt i bakgrunden. Får väl sprida ut de där två stackars avsnitten, avsluta Horsez samt påbörja ett nytt spel att ha jämte SSO? För eftersom SSO aldrig tar slut kommer jag ju bli tvungen att ha ett annat spel samtidigt om jag ska fortsätta med Ride Throughs, heh... Jag får se hur jag ska lösa det här tidsmässigt och allt, just december råkade ju bli en månad där inspelningarna inte kunde fungera som jag kanske hade velat. Dels blir det massa hästjobb (vilket är grymt i sig), dels ska jag sitta barnvakt åt Lily Goldforces undulater. (<- som btw är jätteroliga då de inte sätter sig på gardinen och vägrar att flyga in i buren då man ska därifrån...) Menmen, det löser sig under nästa år tror jag ^^
   Synd ändå att jag inte ska vara hemma mer, för jag kommer inte riktigt till ro för att blogga heller. Tack för era braiga inläggsrubriker ni skickade till mig, jag har tagit tillvara på de jag tror jag kommer kunna skriva om och de ligger just nu i mitt utkast för att jag ska kunna återgå till dem och skriva mer närsom :)
 
   Jag började ju spela Horsez 2 precis då jag fick tillgång till det, men sen har en massa annat kommit ivägen så jag har inte kommit till att fortsätta... visst känner ni igen några här va? ^^
 
   För att prata om något spelrelaterat så lyckades jag idag samla ihop ett helt dinosaurieskelett! Asså jösses, haha, min ryggsäck var helt fullt med olika dinosauriedelar från olika arter och allmänt skräp man hittat på vägen... Jag tycker arkeologin är rätt kul, men det gäller ju att man hittar sina ställen att cirkulera kring, sen är jag osäker på exakt hur det fungerar med när fynden "återkommer" till samma plats och så. Sen har inte jag tålamod för att hänga kvar i spelet för länge på en gång, förstår inte hur vissa kunde bli populära med Kallterna redan samma dag som de kom till spelet?! Snacka om ihärdighet och tålamod!
 
   Skulle ändå lätt vara värt besväret att göra sig populär på en dag bara för fjordingarnas skull, tycker ni inte? Jag är så sjukt nöjd med min Pichu och är himla glad över att denna urmysiga hästras äntligen har kommit till spelet :D
 
   Oh geez, jag ska ju resa bort i morgon, måste packa... och oops, har glömt att fylla på mitt busskort... alltid är det kaos här xP
Angående senaste tävlingen

   Vinnarna i min senaste tävling var Matilda Silverwater och Miranda Moonbell, som båda kom fram till att min fjording heter Pichu. Wiho, grattis!
 
   Priserna kommer dock dröja till nästa vecka eftersom jag är borta och jobbar i helgen. De skickas till er mejl samt kommer synas här på bloggen :)
 
 
   Fina fjorden ♥
Buggelibugg

   Jag tror att jag har rapporterat in typ fem buggar sedan jag började spela SSO för tre år sedan, men två av dessa var den här veckan... Märker ni av mycket buggar överlag? Jag har aldrig förstått de som hittar buggar och rapporterar in på löpande band, haha, jag brukar så otroligt sällan märka av att saker inte funkar i spelet...
 
   Jag har spelat in ett nytt avsnitt av min Ride Through idag, dålig röst till trots. Jag kommer inte spela in något mer innan julpynt (och snö, som antagligen kommer nästa vecka) är borta, eftersom jag vill hålla gratisdelen av spelet helt neutral. Tycker att event och högtider blir mycket mer relevant då jag har Star Rider, men det känns ändå viktigt att visa upp gratisdelen exakt för det den är istället för att direkt kasta sig in i Star Rider-grejerna i spelet :)
 
   Nedanstående avsnitt spelade jag in samtidigt som alla andra jag redan har visat upp (är inte ens färdig med upppdragen på Dag 1 i serien), men jag postade det först igår. Hela december kommer präglas av brist på videor känner jag, hehe... xP
 
Fjärde året med juluppdrag

 
   Just nu gör jag juluppdragen i Silverglade för fjärde året i rad. Blir jag trött på uppdragen? Nä, faktiskt inte. Jag gillar faktiskt att det är samma uppdrag, jag får lite mer julkänsla av det. Dock tycker jag nog att SSO-teamet ska läsa igenom alla uppdrag en extra gång och se till så att allt "stämmer" och är neutralt oberoende på var man är i spelet. T ex. då man hämtar snö åt Elizabeth vill hon att man rider till "det igensnöade bergspasset" - men för oss som spelat upp till lvl 15 så gäller ju inte det. Bättre vore väl "det snötäckta bergspasset" eller något sånt, så att monologen stämmer även för oss som spelat så pass långt. Vi får hålla utkik nästa år, vid det laget har så pass många spelare nått Dinodalen att de nästan blir tvungna att ändra va, haha?
   Jag har hämtat ut... tretton julönskningar, tror jag. Tyvärr så var alla dubletter. Av varandra, dessutom. Fick liksom fem stycken av samma skor på en gång. Kändes surt att öppna dublett efter dublett och bara känna "kul, det här har ändå ruttnat i min garderob sedan förra året" - det enda som jag verkligen vill ha i julönskningarna är den där järnekskvisten till hästens träns; jag kämpade för att få den förra året, men fick den aldrig. Om jag inte får den i år blir jag seriöst ledsen, haha :c Jag vet inte riktigt hur stor risk det är att få dubletter egentligen? Jag och Kim pratade om det då vi spelade in julspecialen och jag fick också höra om Alicias teori om att dubletterna möjligen kan "nollställas" om man re-loggar mellan varje grej man hämtar ut. Jag ska prova det framöver, och se om jag har mer tur.
 
   Hur många gånger tidigare har ni gjort juluppdragen, och har ni några tankar om dem? Har ni fått många dubletter hos tomten?
Thunderstone

   Pichu kanske inte utseendemässigt påminner mer om Pokémonen än till sin färg, men till lynnet kan han leva upp till sitt namn vilken dag som helst. Denna unga ponny älskar livet och tycker att allt är så roligt att man inte kan låta bli att studsa runt på bakbenen av upphetsning eller lägga av en bockserie på en skogsstig. Att rymma från både box och hage är något han gärna provar på, och allt som oftast ser man honom smita efter utbrytarkungen Mandrake.
   Snäll och tillgiven är han ändå, men ung som han är kan han ibland "klättra på" människor på marken om han blir rädd för något. Han tycker också mycket om att slicka på saker i sin omgivning.
 
 
   Namn: Thunderstone
   Tilltalsnamn: Pichu
   Namnbetydelse: Thunderstone betyder "Åsksten" och är ett föremål som krävs i Pokémon-serien för att en Pikachu ska kunna utvecklas till en Raichu. Pichu är Pikachus baby-form.
   Ålder: 4
   Ras: Norsk Fjordhäst
   Lynne: Sprallig och lekfull. Har alltid något hyss i kikaren.
 
 
Små ulliga gulliga hästar

   Idag kom de ju, de fantastiska fjordingarna. De är banbrytande - man måste vara i lvl 15, man måste vara populär med Kallterna, och de har på sig utrustning! Juste, man får utrustning på köpet av dessa vackra hästar. Dock hade jag gärna velat ha reda på det tidigare, för nu hade jag ju "slösat" Star Coins på ett schabrak tidigare. Jag är en sån som bara vill ha en sak av varje och man fick ju ingenting av att sälja filten heller, det var trist. Jag hade däremot varken sadeln eller tränset tidigare, så där "förlorade" jag inget.
   För att sammanfatta (förlåt för brist på bilder; men jag visar förstås upp bilder då jag presenterar min lilla grabb senare ikväll! Håller på och redigerar hans presentationsbild nu!):
 • Man måste vara level 15 och ha kommit in i Dinodalen.
 
 • Man måste vara populär med Kallterna. Jag tycker det är jättebra, för det är mycket mer logiskt än att detta skygga folkslag bara "jamen ta hästarna och dra" eller något. Jag hade faktiskt hoppats på rykteskrav vid Ferdinands Hästmarknad eftersom han sägs vara väldigt mån om sina hästar, men nu har det allt kommit ^^ Jättemånga klagar över det, men kom igen, spelet bygger ju på att man ska lära känna folk runt om i Jorvik. Om man inte bryr sig om att bygga rykte så känns det som att man har missat en stor del av spelet.
 
 • Det här är den första hästrasen som säljs med schabrak, sadel och träns. Skorna är de vanliga nybörjarskorna. Dessa saker följer med alla hästarna.
 
 • Det finns fyra hästar - en gulblack, en rödblack och en musblack alla i lvl 1 och en gulblack i lvl 10.
 
 • Man kan köpa gulblacken antingen som en lvl 1-häst eller en lvl 10-häst. Hästen på lvl 10 kostar 1425(!) Star Coins och är spelets dyraste häst.
 
 • Alla hästarna på lvl 1 kostar 780 SC.
 
 • De kan ha 8(!) olika manstilar - knoppar, kort man, vanlig man, lång man, stubbmanen, en mer trimmad stubbman där ålen (den svarta randen som går över hela ryggen på hästen) syns bättre, en stubbman där den ljusa manen är trimmad i v-form och slutligen en stubbman där klippningen gör så att ålen ser ut som små hjärtan. Den sistnämda ska jag absolut ha om jag någon gång köper ett fjordingsto! Dock är jag lite besviken över att hästen inte kan ha ponnymanen, för om jag inte hade stubbman på min fjording skulle jag vilja ha en rufsig frilla. Ni vet väl hur mycket päls en fjording har?
 
   Jag har velat se en fjording i Star Stable-serien sedan jag satt och väntade på att Vinterryttaren skulle släppas. Och nu äntligen. Väntan var verkligen värd det, för jag älskar de här nya hästarna. Deras galopp är supercharmig x)
   Är så himla glad över det här. Ni kommer nog få se många bilder på min nya stjärna framöver ;)
 
 
   På tal om min nya häst så har jag korat vinnarna i tävlingen där ni fick gissa hans namn, men vinsterna kan försenas till nästa vecka eftersom jag åker och jobbar igen på fredag och kanske inte hinner med två redigeringar i morgon. Exakt vilka som vann kommer jag nämna senare, men ni får se hästen först! ^^
Julspecial

 
 
   Jag ska snacka om fjordingarna lite senare, jag är så till mig så jag vet inte vart jag ska ta vägen - uppdatering på Instagram fram till dess!
Men gud

   Min fjording ska ju vara gulblacken, men kanske den grå får hamna i Pennys stall då hon väl kommer till kallare breddgrader...? ;)
 
 
   Nu väntar vi med spänning på att servern ska öppna, jag är så tagg på att hämta hem min lille pålle :D
Fin bild från Filippa

   Filippa Bigbear skickade den här jättefina redigeringen på Esme och Elsa till mig, visst är den härlig? Tack så jättemycket, Filippa!
 
 
 
   Idag är det Nobeldagen, Fjordingdagen, och bästa Genevieve Nightbard fyller 20 - kan ni inte alla kika in på hennes blogg HÄR och slänga iväg ett grattis till henne? ;)
JAG KAN INTE

   Jag har väntat på den här stunden sedan jag spelade klart Höstryttaren då jag var tretton-fjorton år. Att få en fjording till världens bästa spelserie. I morgon händer det och jag vet inte om ni förstår hur häftigt det här är. I över 6 år har jag väntat på det här - och jag tror verkligen inte att jag kommer bli besviken.
   Jösses i min lilla låda vad jag älskar det här spelet.
 
 
   Vet ni något som gör mig så glad att jag nästan inte vet vart jag ska ta vägen? Det finns minst två olika varianter av stubbmanen. Asså seriöst, det här är bättre än jag vågat hoppats på. Fler och fler punkter på min lista med drömuppdateringar bara checkas av i uppdatering efter uppdatering, det här är helt otroligt...
 
   Om ni vill se ytterligare en spoiler om morgondagens uppdatering, klicka HÄR. Länken fungerar inte längre!
Massor gjort

   Nu börjar jag komma ikapp lite med uppdrag och allt. Dels har jag nu äntligen kommit igång med arkeologi (vilket jag längtat efter - tror det här bli nice), dels har mina dagliga julbestyr nu satts igång. Har dock enbart fått dubletter än så länge, vilket är trist :(
   En sak till - Ronnie Bob. Den där förbenade Ronnie Bob. Jag vet inte hur många ungar han har egentligen. Och nu tycker jag att han kan ta och dyka upp i Jorvik själv snart och förklara sig.
 
   Idag fick jag också gästa Kims julspecial. Det var en kul grej tycker jag :) Jag vet inte hur mycket han klipper bort, haha, men det blir spännande att se avsnittet då det väl kommer ut ^^ Jag länkar förstås avsnittet här sen!
 
   I morgon är det fjordingdagen! ÅÅÅÅH som man har väntat och längtat! Jag har drömt om en fjordhäst i Star Stable-serien sedan jag satt som på nålar och väntade på att Vinterryttaren skulle släppas, och nu äntligen är det dags! Jag kan avslöja att tävlingen där ni fick gissa min nya pålles namn är avgjord, för nu har två stycken gissat rätt. Ni kommer få reda på namn och allt i morgon då han står i mitt hemstall :) Jag hoppas verkligen att uppdateringen går lite snabbare i morgon än vad den har gjort de senaste veckorna, hehe... är så himla tagg på att rida runt på lillfjorden, och jag kan knappt vänta på att börja redigera bilder på honom!
Varför bloggen har krånglat

   Det har varit något serverfel någonstans och efter en massa mejl till Blogg.se's support har jag slutligen fått upp bloggen igen. Har dock känslan av att inget skulle ha hänt om jag inte varit väldigt aktiv i att försöka få upp bloggen igen... Har fortfarande inte fått ett svar på mitt sista mejl men lyckades lösa det sista själv i morse.
   Det har varit inlägg här under trasslet ändå så om ni undrar om ni har missat något kan ni kika tillbaka i December-arkivet. Det största som har hänt är nog att jag nu även finns på den svenska servern Fluffy Unicorn (den nya tredje servern). Där finns jag som Penelope "Penny" Kinglee och på henne kommer jag spela in min nya Ride Through. Första tre avsnitten ligger ute på min YouTube-kanal (som ni snabbt kan nå via menyn till vänster, nästan högst upp).
 
   Jag kommer någon gång snart börja spela in mina nya hjälpavsnitt till SSO (som ni kanske minns visade jag upp ett stort antal rubriker för någon vecka sedan), men det är förkylningstider - och jag har tappat rösten. Därför får det vänta tills halsen känns bättre igen. Just idag får jag hälla i mig lite olika huskurer för jag ska gästa Kims julspecial senare under dagen. Men, som ni självklart förstår, innebär det att det kan bli fortsatt segt med videor fram tills att min röst är lite bättre och jag slutar hosta.
   Meen som ni kanske har märkt så spelade jag igår in en video tillsammans med mina styrelsekollegor i Night Guards. Ni kan se videon både på min kanal och längre ner på bloggen, och temat är konspirationsteorier med inriktning på flytande tefat. Jag, Neo och Maria kan alla tänka oss att göra om det här, men vi är nyfikna på vad ni tycker ;)
 
 
   I videon berättade vi också vilka som vi valde att anta till Guardians, eftersom vi har gått igenom ansökningar. Tänk på att om ni inte blev antagna så kan ni ansöka igen, men det kommer ta ett bra tag innan vi går igenom ansökningar igen. Vill också förtydliga och verkligen säga att då klubbens medlemmar röstade in de nyantagna var deras namn censurerade, så man visste inte vilken spelare man röstade på. Vi har inte gått efter kända namn osv, utan vi har demokratiskt röstat in de som utefter sina ansökningar verkar vara spelare som a) vi kommer trivas med och b) (vilket kanske är ännu viktigare) kommer stå ut med oss. Nu valde vi att ta in endast fyra eftersom klubben bygger på att vi känner oss trygga med varandra, och det blir svårt att bygga upp band med alla om för många nya kommer in på en gång.
   Återigen, självklart kan man ansöka igen om man inte blev antagen.
Uträtade frågetecken

   Monokerus.se ska fungera men gör inte det just nu. Verkar som att den ibland fungerar under mycket korta stunder eller något.
 
   Monokerus.blogg.se/sso ska fungera men majoriteten av mina läsare vet inte om det, hence det gigantiska statistikfallet.
 
   Monokerus.blogg.se ska inte fungera och om ni faktiskt skulle komma in på den skulle jag bli orolig.
 
 
   Den nedersta adressen går till min gamla IRL-blogg. Tror dock jag är så illa tvungen att låsa upp den och koda om den så att den länkar direkt hit. Usch, vill verkligen inte göra det för jag vill ha min ångestblogg under lås och bom, men jag orkar inte med alla mejl där folk säger att de inte kommer in där...
 
 

  EDIT: Halle-bloody-lujah... SÅ mycket problem, men nu äntligen fungerar det!
Något lite annorlunda

 
   Vi testar något nytt. Och om ni undrar vilka som slutligen fick sig en plats i Guardians (alltså Night Guards) så är det också något som tas upp. Tjofräs.
Hemma och arg

   Problem med både blogg och YouTube, självklart. ÅÅÅÅÅH vad arg jag blir... Har nu skickat ett... vet inte om det är mitt fjärde mejl till BloggEsses support, men jag blir så arg över att jag har betalat för ett domännamn som jag nu inte har tillgång till. Besöksstatistiken på bloggen har halverats, vilket inte alls är konstigt eftersom det är omöjligt för många att få reda på vad som händer. Då det var som värst var det tre unika, men jag tror nästan att det var supportmänniskor för jag tvivlar på att en enda läsare nådde bloggen den dagen. Jag tycker det här är så oerhört jobbigt, för jag vill att det här ska fungera. Känns ännu värre då jag får mejl och kommentarer på olika sociala medier där läsare säger att de inte kan nå bloggen, jag känner mig misslyckad över att inte få ordning på det här...
   Och YouTube... orkar inte ens prata om det. Blir bara så arg.
 
 
   Jag ska logga in på SSO, för jag behöver verkligen en distraktion just nu. Har väl rätt mycket att kolla upp och ta igen, I guess. Juluppdragen kommer jag nu göra för fjärde året i rad, men jag tycker faktiskt om dem. Jag gillar att vissa uppdrag återkommer, det ökar säsongskänslan lite. Sen behöver jag också levla Darko, för på onsdag köper jag in en efterlängtad liten fjording...
Esme till häst

Någon frågade på en frågestund om jag kunde visa upp en bild då jag rider. Det kan jag - men får väl be om ursäkt för sjukt dålig mobilkvalité. Hästen nedan har tävlat upp till intermediere i dressyr men är numera (världens bästa) ridlägerhäst och ponnyn är en femåring som jag rider dagligen då jag är på hästgården. Mina två favoriter <3
   Jag kommer btw hem senare idag efter en helg med väldigt mycket hästar och ridning. Är sjukt tagg på alla nya SSO-grejer nu!
~

 
Ni väljer rubriken

   Här har ni en chans att påverka - kom med förslag på ämnen att skriva om! Kan vara allt från en analys av något till ett nytt avsnitt av min webbdesign/photoshop-kurs, bara ni säger vad jag ska ta upp :)
 
   Jag kan inte lova att jag skriver om precis allt, för vissa saker kan bli rätt svåra att skriva om. Men ta med allt ni skulle vilja att jag skrev om och jag ska göra mitt bästa för att få ner det i skrift! :D
Sötponny

 
Penelope Kinglee

 
 
   Penny Kinglee blir inkastad i intriger redan samma dag hon kommer till Moorland. Hon blir tilldelad ett Jorvikiskt Varmblod som ska komma att bli hennes närmsta vän under hennes stundande resor där hon kommer möta skumma affärsmän, vackra hästar och uråldrig magi.
   Penny finns på den svenska server 3, Fluffy Unicorn.
 
Följ Pennys äventyr i spellistan HÄR.
 
   Första bilden någonsin på Penny och hennes första häst Rapidash.
 
   Pennys hästar:
 
   Firehoof, aka. Rapidash
   Namnbetydelse: Eldhov. Rapidash kommer från spanskans "Rapido" och engelskans "Dash". Rapidash är en enhörnings-Pokémon med brinnande man, svans och hovskägg.
   Född: 2000
   Ras: Jorvikiskt Varmblod
   Lynne: Kelsjuk och tävlingsinriktad. Kan inte gå bredvid en annan häst utan att bli stark och vilja dra framåt. Det är nästan så att det slår gnistor om hans hovar då han pressar på för fullt.
 
   Everey E, aka. Eevee
   Namnbetydelse: Everey E är påhittat av mig. Eevee är namnet på en fluffig, hund/rävliknande Pokémon.
   Född: 2009
   Ras: Jorvikisk Ponny
   Lynne: Lat, men kärvänlig. Rör inte på påkarna mer än hon behöver.
 
   Dragonflame, aka. Charizard
   Namnbetydelse: Drakflamma. Charizard kommer från engelskans "char" (att bränna) och "lizard" (ödla). Charizard är en drak-Pokémon.
   Född: 2010
   Ras: Nordsvensk Brukshäst
   Lynne: Tuff och lite bångstyrig. Snäll från marken, men har ofta tankarna i det blå och är mycket bestämd av sig.
 
   Moonborn, aka. Umbreon
   Namnbetydelse: Månfödd. Umbreon är en rävliknande Pokémon med "Umbra" betydande spöke/skugga/skuggan månen kastar under en solförmörkelse på Latin.
   Född: 2008
   Ras: Quarterhäst
   Lynne: Cool häst som satsar allt då det gäller. Den perfekta hästen då det gäller att klippa långa sträckor på kort tid.
Ponnyrace

 
Vad hände med Reining och Trail?

    Ni som har spelat Sommarryttaren vet att man där fick rida både Reining och Trail. Eller ja, förenklade versioner av grenarna. Nu har vi ju faktiskt både Pole Bending och Barrel Race i SSO, så man får väl hoppas att Reining och Trail dyker upp någon gång framöver, eller hur? Jag skulle se lite mer av westerngrenar i spelet överlag - Barrel Race skulle ju kunna finns i fler varianter, bara som exampel.
 
   Jag provar på Reining i nedanstående avsnitt:
 
   Jag provar på Trail i nedanstående avsnitt:
Fortfarande trassel

Blogg.se strular fortfarande, vilket suger (men nu börjar folk hitta hit igen - ett lyft från de ynka tre unika besökare som hittade hit då inte ens bloggens originala adress funkade. Om det här inte är ordnat då jag kommer hem på måndag, då fasen), och det verkar som att SSO trasslar också... Synd! Hoppas att teamet får ordning på allt snart, och jag har seriöst varit orolig efter det de skrivit på Facebook gällande att de jobbat nätterna igenom. Hoppas att de kan byta av varandra så att de kan få sova ordentligt!

Jag väntar i princip på att klockan ska bli nog mycket för att jag ska kunna plocka in hästar från hagarna. Har ridit två hästar idag och ska rida nummer tre då min kompis kommer hit om ett par timmar. Jag som inte hade ridit på en månad då jag kom hit igår, gissa om mina magmuskler är döda nu haha...

Min allra första ridlägerhäst någonsin och idag red jag henne för första gången på sex år! Vi hade en sjukt mysig skrittur ute i skogen, gud vad jag är tacksam över att få rida på det här viset!

2 år med en av Sveriges största Wikisidor

   Två år sedan jag fick den brillianta, genialiska och genomdumma idén att starta en Wiki. Så sjukt mycket jobb, men fy farao vad stolt jag är över min insats, min Wiki, och communityt som hjälpt till att bygga upp den.
 
 
   Tack till er alla som har gjort allt från att skriva hela sidor till att rätta stavfel, och tack till er som hjälp till att sprida den vidare så att fler får ta del av den. Tredje största svenskspråkiga Wikin! Dock så är de båda Wikiorna i toppen skriva nästan enbart på engelska/med Google Translate, så jag tycker faktiskt att vi kan räkna oss som störst ;)
Vem vill ha glass inne i en igloo?

 
   Okej, så jag har ju plockat med mig den förvirrade hönan Frank Einstein (jag hade inte så fel då jag av misstag höll på att kalla hans syster för "Frankenstein" då jag spelade in mina äventyr i Dino, right?) samt det sliskiga kräket Igor till Dinodalen nu, och Igor har öppnat restaurang. Fik skulle jag dock vilja kalla det, eftersom det inte finns någon riktig mat.
 
 
   Meeeen jag må säga att jag är lite besviken.
   1) Det är kallare än på Nordpolen och det finns inte ens ett vindskydd - jag fryser bara av att titta på stället
   2) Det är kallare än på Nordpolen och det är gröna blommor runt fiket
   3) Det är kallare än på Nordpolen OCH STÄLLET SERVERAR GLASS
 
   Nejmen seriöst, kunde inte menyn ha bestått av typ varm choklad, blåbärssoppa, saker som man överlag vill käka då det är kallt; jag tyckte faktiskt det var riktigt trist! Nu kanske menyn ändras i framtiden, men jag hoppas verkligen att det här fiket får sig ett tak eller något. Det känns verkligen inte rätt med den där lite somriga stämningen i detta helt istäckta område...
Photoshop för SSO-spelare - Schabrak

   Schabraket, filten som ligger under sadeln, är mestadels en modeaccessoar i dagsläget, men fyller också funktionen att den skyddar sadeln från svett och hår. En sadel ska ju nämligen vara så väl anpassad att den ska kunna ligga bra på hästen utan något under.
 
   Schabrak är det som i dagsläget oftast används. Förr användes oftare en vojlock, vilket är en filt som är skuren efter sadeln. För att demonstrera skillnaden:
 
   Både vojlock och schabrak kan vara skurna på olika sätt för att passa olika sadlar. Till dressyr är de mycket rakare framtill, eftersom sadelns vulster går rakt ner för att stödja ryttarens knän. Hoppschabrak är inte bara mer utåtbuktande i framkant, utan de är också mycket kortare i nederkant eftersom sadeln är "mindre". Sen finns det spännande former på schabrak - det bästa med att måla och redigera är att endast fantasin sätter gränserna!
 
   Majoriteten av alla vojlockar och schabrak är sydda med fyrkantsmönster över hela filten. Jag målar dessa så här:
 
   1. Jag målar min filt på ett eget lager. Drar en kontur och fyller i, allt med den färgen som jag vill ha på filten.
 
 
   2. Jag gör ett nytt lager ovanför filten. Jag kopplar lagret till filten (läs om hur man kopplar lager HÄR) och på det lagret gör jag "sömmarna". Jag drar helt raka streck genom att hålla ner "Shift" medan jag drar pennan över filten, och gör strecken med samma avstånd till varandra över hela filten. Jag markerar lagret med hjälp av verktyget "omforma" och roterar lagret så att det ligger lite snett. Jag väljer alltid att göra min sömmar med en lite mörkare färg.
 
 
   3. Jag gör ett till lager och gör exakt samma sak - om jag inte bara markerar lagret jag nyss var på och kopierar in samma streck på mitt nya lager. Sedan roterar jag lagret med hjälp av "omforma" - men jag vrider åt andra hållet. Sedan lägger jag ihop dessa lager (högerklicka på det översta av dem och välj "lägg samman nedåt") så att sömmarna ligger tillsammans,
   Helt perfekt är det ju inte här; jag är lite noggrannare då jag gör mina redigeringar ;)
 
   4. Mellan filten och sömmarna skapar jag ett nytt lager, där jag skuggar min filt. Jag utgår från filtens grundfärg och väljer en mörkare ton, en ljusare ton. Jag skuggar på följande vis:
   På den övre delen av fyrkanterna drar jag mörka streck som ett uppochnedvänt "v". På den undre delen gör jag streck eller små svängar med ljus färg. Just det här var pest och pina att göra, men i vanliga fall har man ju en sadel ivägen som täcker rätt mycket yta ;)
 
 
   5. Jag använder verktyget "oskärpa" och "suddar" skuggorna så att de smetas ihop lite. En snygg 3D-effekt dyker upp!
   6. Om jag vill ha en passpoal (kantsömnad) gör jag ett nytt lager ovanpå sömmarna och kopplar det till de andra lagrena. Sen ritar jag bara längsmed kanten!
   Ta-daaa! Med några steg som rätt enkelt går att göra även med en vanlig datormus har vi ett schabrak som ser rätt bra ut. Denna teknik har jag använt mig av i alla mina redigeringar med schabrak. Sen går det självklart att piffa till det här mer med skugga även på passpoalen, men nu har ni grundkonceptet.
 
 
   Det finns tonvis med snygga schabrak ute på marknaden som kan inspirera till snygga målningar och redigeringar. Personligen älskar jag schabrak av märkena HV Polo och Eskadron, vilket jag ska se till att visa lite framöver tänker jag. Ett av de absolut snyggaste på marknaden tycker jag är John Whitaker-schabraket med Storbrittaniens flagga (trots att det inte är uppbyggt i manken - jag tycker det är viktigt att inget trycker över hästens rygg!)...
   För inspirationstips kan man titta på olika webbutiker, t. ex. HÄR, HÄR och HÄR ^^
 
   Schabrak kan användas för annat kul också - numera har Starshine alltid på sig ett HV Polo-schabrak då jag spelar SSL1 ;) Det passar rätt bra på honom tycker jag faktistk! Ska dock byta utseende på honom igen, samt göra nya kläder åt Lisa. Om ni undrar hur man gör, se HÄR.
Iväg igen

   Hästgården idag, hemma på söndag kväll (tror jag), tidsinställda  (nästan) som vanligt ("nästan" för att lite grejer kom i vägen så jag hade in tid att fixa så pass många inlägg som jag brukar) - ni vet vad som gäller. Bloggproblemen har kvarstått under ett par dagar men jag hoppas verkligen att de är lösta nu! Har varit jättejobbigt att få höra från så många att bloggen inte fungerar, det är ju något som jag inte kan göra något alls åt :(
   Vi kan nog säga att det överlag var en kass dag igår. Kaos med bloggen, kaos med SSO, jag skulle bygga pepparkakshus men då jag öppnade satsen var BÅDA taken i minst femton bitar vardera och... ja det var ett par till saker men det är nog inte så lämpligt att nämna dem här. Det som var bra med gårdagen var att jag kunde börja spela in min nya Ride Through (jag ska avsluta Horsez, haha, men jag har verkligen längtat efter SSO), och av de reaktioner jag än fått höra från håll och kanter verkar det som att jag är på rätt spår. Ska bli jätteroligt att utforska Jorvik på Fluffy Unicorn och se vad det finns för roliga människor på denna nya server; känns ovant att 95% av de övriga spelarna också har nybörjarkläder, det var några år sedan för mig nu... x) Penny och Rapidash kommer få sig en lite mer ingående presentation här på bloggen under helgen :)
 
 
   Den här helgen skulle jag ha varit helt ensam på hästgården, med elva hästar att ha koll på, men chefen föreslog att jag skulle ringa in en av mina kompanjoner så jag släpar med mig en av mina bästa kompisar som bara har varit där på sommartid förut. Tänkte att jag ska tvinga henne att filma/fota lite då jag rider på mitt ponnyskrutt :D Hoppas på mycket ridning i helgen då vi är två stycken med så pass många hästar, vi kanske får ta två var om dagen om vi har tur ^^
Here we go

   ...ooooch vi är på banan! Eftersom jag kommer resa bort i morgon och är borta fram till söndag kväll så har jag inte möjlighet att varken spela in eller ladda upp på några dagar. Mitt mål är att spela in mitt första hjälpavsnitt så fort som jag är hemma igen.
 
Omigosh

   Dagens uppdatering är ju gigantisk! Varför skulle jag iväg och jobba just nu för, haha? Om så här mycket roligt händer i SSO nu, tänk bara vad som kan hända under 2015...
 
   Astaggad!
 

  Btw så frågade jag GM Elise om varför uppdateringarna har startat så sent på sistone och det har helt enkelt den väldigt logiska förklaringen att de senaste uppdateringarna har varit så sjukt stora så det är så mycket som måste ordnas för att allt ska funka som det ska. Jag som fortfarande minns då uppdateringarna gällde mellan 10-14 har helt enkelt blivit utdaterad x) Haha nej men numera går det inte att sätta en fast tid helt enkelt. Helt förståeligt ändå, tycker jag :)
Fortfarande problem

   Då jag skriver det här tror jag inte att någon alls har tillgång till bloggen, vilket är problematiskt. Meeen BloggEsses support har lovat att allt funkar inom 24h så i värsta fall ser ni det här då. Jag vet att endast tre unika besökare har kunnat se bloggen idag - gissar att det skedde i natt. Igår var det ungefär hälften av er läsare som inte kom in på bloggen, enligt statistiken. Det är iaf ett fel av BloggEsse, och inget som jag hade kunnat påverka.
 
   Det som jag ändå säger nu är att jag har spelat in dag 1 av min nya Ride Through genom SSO! Namnet jag helst ville ha fanns inte tillgängligt, vilket var trist. Men, jag finns nu inte bara med Esme Silverforce på Air Star, jag finns nu även på Fluffy Unicorn under namnet Penelope "Penny" Kinglee! Penny och hennes häst Firehoof "Rapidash" kommer möta många spännande saker framöver och avsnitten kommer vara uppdelade så att de är max 25 minuter långa om det blir som planerat. Fem avsnitt blev det sammanlagt idag men alla kommer inte upp på en gång. Hela december kommer bli kaosartat eftersom jag kommer vara bortrest och inte ha tillgång till dator - men jag tror att jag får lämna Penny i de kompetenta händerna tillhörande någon bekant så att hennes stackars pålle är på gott humör tills dess att jag kan spela in igen. Annars skulle jag tappa väldigt många inspelningsdagar och det vore lite jobbigt.
   Penny kommer inte se ut så här för alltid - hon ska få sig ett lyft då vi kommer till en passande skönhetssalong! Man måste ju enkelt kunna se skillnad på henne och Esme trots att de båda är brunetter ^^
 
   Som några av er då har listat ut så är Rapidash inte namnet på min kommande fjording. Och det finns fortfarande chans att vinna en redigering för det är fortfarande inte två stycken som har gissat på rätt Pokémon. Kika i min kategori "tävlingar" eller kika tillbaka till första december för att se tävlingen :)
Grymt taggad!

   Uppe med tuppen idag - har massor av saker att göra! Förhoppningsvis får ni träffa en helt ny flicka och hennes häst redan idag... ;)
 
   Det största äventyret tar åter sin början!
Bloggproblem

   Många läsare (inklusive jag själv) kan just nu inte få upp bloggen på datorer, mobiler eller surfplattor. Jag har kommit fram till att problemet antagligen ligger hos Blogg.se och har mejlat dem för att få bukt på det här. Några har tur och kan läsa det här, men jag kan inte se min egen blogg just nu, vilket känns rätt surt. Uppdateringen kanske inte blir så hög fram tills att bloggen är synlig även för mig igen.
 
   I morgon ska jag se till att vara igång tidigt, för nu har jag fått hjälp av SSO's support! Nu kan jag börja inspelningarna till min Ride Through! Varför börjar jag inte nu direkt? Dagsljuset. Jag vill ha dagsljuset. Men i morgon, då farao. Jag hoppas att min nya karaktär hamnar på den nya, tredje svenska servern - Fluffy Unicorn!
Funnen på YouTube

   Jag hittade följande video då jag spånade runt på YouTube nu idag. Tycker det är schyst med en profesionellt gjord topplista, trots att ett par av mina favoriter som absolut borde ha toppat listan inte ens är med.
 
 
   Nummer 25 - Saddle up with Pippa Funnell
 
   Nummer 24 - Disney Princess: Royal Horse Show - Ett spel jag har ägt, men jag verkar ha slarvat bort det. Kan iaf påpeka att de engelska rösterna är sjukt mycket mer irriterande än de svenska!
 
   Nummer 23 - Barbie and the Magic of Pegasus
 
   Nummer 22 - Barbie Horse Adventures: Mystery Ride - Ett av mina absoluta favoritspel som liten. Om Fraps samarbetar kommer jag spela in det :)
 
   Nummer 21 - Spirit: Stallion of the Cimarron
 
   Nummer 20 - My Riding Stables: Life With Horses
 
   Nummer 19 - Let's Ride! Riding Star / Riding Star 3
 
   Nummer 18 - Let's Ride! Dreamer / My Pony Club
 
   Nummer 17 - Secret of the Magic Crystals
 
   Nummer 16 - Ride! Equestrian Simulation - Jag äger spelet och avskyr det, haha... men alla verkar ju vilja se det ändå så jag kommer nog spela in det någon gång...
 
   Nummer 15 - Lucinda Green's Equestrian Challenge - Jag har aldrig spelat spelet men har hört många säga att det är det bästa hästspelet genom tiderna. Dock var det länge sedan jag hörde om spelet sist.
 
   Nummer 14 - The Sims 3 Pets - Tycker faktiskt inte att The Sims kan räknas som ett hästspel, expansionen till trots. Varför är den här ens med på listan?
 
   Nummer 13 - Ellen Whitaker: The Horse Mystery / Springdale: The Horse Mystery / Stallets hemlighet - Ni känner nog igen det här. Jag har planerat att spela in det framöver.
 
   Nummer 12 - My Horse Friends - Onlineversionen av Penny Girl.
 
   Nummer 11 - Planet Horse - Onlineversionen av Horse Life 2.
 
   Nummer 10 - Bella Sara
 
   Nummer 9 - Pony Friends 2
 
   Nummer 8 - Starshine Legacy 1-4 - Hur kan SSL hamna på åttonde plats? Topp tre minst borde det ligga i anser jag!
 
   Nummer 7 - Star Stable 1-4 - Topp tre anser jag. Minst.
 
   Nummer 6 - Barbie Horse Adventures: Riding Camp
 
   Nummer 5 - Ellen Whitaker's Horse Life / Horse Life 2 - Ja, spelet är bra (då det funkar) men det är inte SÅ bra.
 
   Nummer 4 - Imagine: Champion Rider / Petz: Horse Club
 
   Nummer 3 - My Horse And Me 2 - Samma sak som med HL2; SÅ bra är spelet inte.
 
   Nummer 2 - Pippa Funnell: Ranch Rescue / Petz: Horsez 2
 
   Nummer 1 - The Saddle Club / Grand Galopp
 
   Det Horsez 2 som finns med på listan här är btw inte alls det som jag spelar nu, men spelen heter ju olika saker runt om i världen.
   Nämen seriöst. Var är Riding Club Championship? Var är Horsez? Arvet från Rosemond Hill? Var är världens bästa hästspel Star Stable Online någonstans? Skamligt.
 
   Men det är kul med såna här listor ändå, för man ser nästan alltid något spel man inte har sett förr. Just de här kände jag igen, allihop, men sen har jag letat rätt mycket efter olika hästspel också.
 
   Har ni spelat några av de här spelen? Vad tycker ni om dem?
Morgonstund

 
19 av 40!

   Jag skojar inte, jag är seriöst uppe i 40 rubriker till mina nya videor med inriktning "Hjälp i Star Stable Online". Alla framspånade idag, och nitton av dessa är till 98% färdigskrivna samt korrekturlästa. Vill att minst en till ska kolla igenom dem innan jag gör något annat; vill vara riktigt säker på att grejerna går att förstå! Får väl säga att jag är lite stolt över mig själv, hehe, men att producera välskriven text snabbt har alltid varit en av mina styrkor! (Ni skulle ha sett mig då jag fortfarande gick i skolan... mästaren av uppskjutande av skoluppgifter som skrevs några timmar innan deadline! Dock inte bra för mina stressnivåer... x) )
   Från början hade jag faktiskt planerat att väva in de här 40 rubrikerna i min Ride Through, men jag insåg att jag behövde ett manus för att få ett riktigt flyt på förklaringarna så att även de som inte är vana vid SSO ska förstå dem. Ni som läser här vet ju alla hur SSO fungerar och skulle lätt hänga med på de improviserade grejerna, men de som inte har spelat mycket... näe. Men jag tror att det blir en bra lösning, har börjat på några storyboards också för att se hur inspelningarna kan läggas upp, klippas ihop och fungera i ett flyt :)
   Vill bara få komma igång med inspelningarna, är så himla taggad! Med min tur lär jag väl dock få svar av support på torsdag då jag åker iväg och jobbar över helgen :(
 
 
   Något jag tycker blir väldigt intressant i min Ride Through är att jag kommer spela med (för mig) nya hästar! Jag har bestämt mig för hur mitt Jorvikiska Varmblod ska se ut, och om jag har tur (för jag har inte kollat upp saken ordentligt) har jag också ett helt namn. Namnen är mycket viktiga för mig, vet ni! ;) Spännande blir det också att se vad min nya spelarkaraktär får för namn, för hennes namn är ju väldigt viktigt! Jag har två olika alternativ, så att jag har en plan B om plan A går åt fanders. Vi får se hur det slutar och hoppas att mina alternativ är lediga x)
Till hjälpavsnitten

   Som jag nämnde i föregående inlägg; jag skriver manus till hjälpavsnitt som kommer finnas på YouTube som blir till en hjälp för nyare SSO-spelare. Det här är mina rubriker just nu - finns det något åt det här hållet som borde tas upp? Säg till!
   Allt det här är utan inbördes ordning.
 • Hur och varför man sköter om sin häst
 • Hur uppdrag fungerar
 • Hur rykten fungerar
 • Pengar i spelet
 • Dagliga uppdrag
 • Övernattning
 • Guldstjärnor
 • Transport med både bil och färja
 • Hur man köper häst
 • Hur man säljer häst
 • Hur man skickar häst till Hästön
 • Hemstallet
 • Stallhjälpen
 • Veterinärer och superkurer
 • Hästtränare
 • Dagliga lopp
 • Championat
 • Fiske
 • Vänner och blockeringar
 • Chatten
 • Klubbar
 • Hur man styr karaktär och häst
 • Hur man handlar
 • Hur man byter kläder
 • Skönhetssalonger
 • Husdjur
 • Grupper och grupptävlingar
 • Spelarens och hästens level
 • Spelarens och hästens hälsa
 • Postsystemet
 • Caféer och picknick
 • Färdigheter och färdighetspoäng
 • Notarien
   ...ska man göra något ska man göra det ordentligt! Och ja, det här är väldigt mycket text, för det är genomgångar som vem som helst ska kunna ta sig igenom :)
Manusskrivning

   Jag förbereder för fullt inför min Ride Through av SSO! Horsez-videorna ligger lite på is för jag blev så otaggad då allt bara sket ihop sig. Kanske försöker jag ta tag i det igen i morgon. Men, SSO. Jag har fortfarande inte fått svar av supporten så jag kan fortfarande inte göra något än...
   Men vad gör jag nu? Jo, jag skriver manus. Jag kommer spela spelet helt improviserat precis som med alla andra spel jag har spelat, men jag ska dessutom spela in ett antal hjälpavsnitt som berättar om olika aspekter inom spelet. Det är alltså som hjälpavsnittet som redan finns i spelet - fast bättre (för face it, det hjälpavsnittet var utdaterat redan för två år sedan). Just nu har jag tjugofem (!) rubriker, som innefattar det mesta mellan styrning, hästskötsel, championat, hästköp, postsystemet med mera. Det är mest förarbete och att spela in själva videomaterialet - jag tror inte att jag kommer behöva prata under längre än tre-fem minuter per video.
 
   Jag har alltså jättemycket att skriva nu, och sen blir det jättemycket att gå igenom för att se till att det är så korrekt och lättförståeligt som möjligt. Åh, ser verkligen fram emot att få komma igång med allt det här, det ska bli så kul att spela igenom världens bästa spel en gång till!
Gissningstävling - vad heter min nya häst?

   Det här kan gott och väl vara den svåraste tävlingen jag har haft, men vem har sagt att saker och ting ska vara enkelt?
 
 
   Senare i december ska jag köpa ny häst - jag ska köpa fjording. En fin gulblack-färgad grabb ska ta plats i mitt stall. 
   Min nya häst delar sitt tilltalsnamn med en Pokémon - men vilken? De två som först kommer fram till rätt svar får en redigering gjord av mig.
   Det är alltså inte det hela namnet ni ska komma fram till (t ex. Ashdancer, Firequeen) utan vad jag ska kalla min häst för (vilket i ovanstående fall är Ash och Freya).
 
   Regler:
   - Skriv era gissningar i kommentarsfältet
   - Ni får skriva MAX 5 Pokémon. Ni får ta färre om ni vill.
   - Längst ner i kommentaren berättar ni vilken häst från Star Stable Online ni vill ha en redigering av om ni vinner. Tänk på att det måste vara en häst som finns i spelet, och det är bara en häst. Jag bestämmer redigeringen i övrigt.
   - Se till att er kommentar skickas tillsammans med en giltig e-mail. Vinsten skickas nämligen ut via mejl.
 
   Tävlingen avslutas den 10 december, då min nya grabb står i en box i mitt hemstall.
 
   OBS: Om reglerna inte följs är ni diskade och ert bidrag gills inte. Var noggranna innan ni skickar er kommentar. Om ni skickar extra kommentarer gör det ingen skillnad, de kommer jag inte räkna. En enda kommentar gäller! Om ni inte uppfyller kravet i er första kommentar är ni diskade direkt.
 
   (Tips: Svårt att komma på vilka Pokémon som finns? Här har ni en fullständig lista - namnet finns där någonstans! Länk HÄR!)
 

  Lycka till! :D

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.