Chrome Pointer

Re-post - Hur man ändrar färg på saker i SSL

   Lägger återigen upp ett gammalt inlägg för att underlätta för er (och så att jag slipper besvara samma fråga tusen gånger dessutom. Två flugor i en smäll!). Det här inlägget är alltså totalt plagiat på mig själv. Typ.

 
   Man kan i princip omdesigna hela första episoden av Starshine Legacy, och på förfrågan ska jag visa hur man gör. Det här är mitt sätt att göra saken på, jag tror att alla gör på olika sätt men jag tycker det här är lättast, för att jag själv ska kunna hålla reda på filerna. Det här gäller enbart det första SSL-spelet.
 
1. Gå in på hårddisken där du har Starshine Legacy installerat. Jag har det på (C:)-disken på min dator. Jag går alltså in på (C:) -> Program (x86) -> Stabenfeldt -> Starshine Episod 1 -> Data.
   Så här ser det ut för mig.
 
2. Nu ser jag alla spelfiler. Jag letar alltså upp den fil jag vill ändra. Vi säger att jag vill ändra färg på Sabines ridkläder. Då är det rätt logiskt - bläddra ner i listan tills du ser den fil du är ute efter, vilket i mitt fall är SabineBodyRide.
 
 
3. Jag öppnar den filen i Photoshop genom att högerklicka på den och välja "Öppna med". Det bör fungera i Gimp också, antar jag, men jag är lite tveksam på om det funkar i Paint. Det viktiga är att man ska kunna spara filen i rätt format senare!
 
4. Sen är det bara att ändra bilden så den blir som jag vill ha den. Jag har en fil sparad som passar för Sabines kläder, så jag monterar in den över den gamla bilden. Annars kan man också rita över kläderna eller ändra färgschemat.
   Det här är Sabines originala kläder...
 
   ... och här är filen jag klistrar in över den.
 
5. Nu ska jag spara bilden. Jag väljer "Spara som", och väljer att spara filen i TGA-format. TGA är nämligen det formatet som de originala spelfilerna är i.
 
 
6. Då jag väljer att spara i TGA ändras namnet på filen. Där får jag själv ändra så att filen fortfarande heter "SabineBodyRide.TGA". Om filen inte har det namnet kommer det inte fungera.
 
7. Om jag nu försöker spara filen direkt i rätt mapp får jag upp en ruta som säger att jag inte har behörigheter för detta. Därför sparar jag filen i en annan mapp.
 
8. Jag går till den mappen där jag sparade filen. Jag behöver den inte där, så jag klipper ut filen. Sedan går jag direkt tillbaka till mappen där alla spelfiler finns och klistrar in filen. Sedan väljer jag att använda den nya filen för att skriva över den gamla. Om jag har gjort rätt kommer filen synas i spelet. Om jag nu upprepar steg 3 kan jag också se om jag gjort rätt utan att behöva öppna spelet.
 
9. Ta-daa!
 
   Man kan ändra väldigt mycket i spelet, och det är inte heller överdrivet svårt. Jag tänkte testa att byta ut Starshine mot Meteor, eftersom Meteors kodning finns med i filerna. Det finns de som har gjort om hela spelet till ett snötäckt landskap, då man väl vet vilka funktioner alla filer och animationer har är det bara fantasin som sätter gränserna.
 
   Jag hoppas att det här var till någon hjälp :)


Sofia

Hallå! Jag får inte upp de där filerna... Så här ser det ut för mig: http://i60.tinypic.com/e5mlhc.jpg

Svar: Jag har för mig att du behöver högerklicka någonstans på det vita i mappen och ändra inställningarna i "Visa", så att allt som finns i mappen syns - kika under mappens Egenskaper :)
Esmeralda Silverforce

Sofia

Hallå igen!
Hittar inte "visa" utan detta är allt som syns: http://tinypic.com/r/2r72du8/8
Kan det bero på att jag inte är administratör på datorn som jag inte kan ändra något? Eller?

Svar: Jag vet faktiskt inte, det var många år sedan jag behövde göra sådär så jag minns inte. Prova att kika i de olika flikarna, kolla på de avancerade alternativen osv. Det ska gå att lösa, men jag minns inte hur. "Visa" hittar du genom att bara högerklicka på det vita i mappen, det ligger alltså inte under egenskaper. Fastna inte för mycket vid vad jag säger ändå, testa!
Esmeralda Silverforce

Sofia

Har kollat i alla flikar & de där filerna verkar inte existera. Under "Visa" kunde man bara ändra till om man ville ha stora eller små ikoner.
Under egenskaper på "allmänt" fanns det inget man kunde ändra... Skrivskyddet kunde jag inte ta bort för det måste man vara administratör för att göra... Under delning eller säkerhet kunde jag inte göra något. Under anpassa hittade jag inget. Hittade någon csa-fil också men datorn kunde inte öppna den så det kanske är något annat.

Svar: Du måste ändå ta bort skrivskyddet om du ska ändra något i mappen, så isf måste du nog be dina föräldrar om hjälp. Tyvärr minns jag inte hur man gör om datorn ser så där, så jag kan tyvärr inte hjälpa dig mer.
Esmeralda Silverforce

Bella Highgarden

Kommer de normala färgerna tillbaka om man startar om spelet?

Svar: Nej, eftersom spelfilerna inte ändras av sig självt så måste man ändra själv i filerna :)
Esmeralda Silverforce

julia hayfall

nepp funkar inte i paint, synd att jag bara har ssl på en dator som inte har photoshop eller gimp :/

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.