Chrome Pointer

Föremål i sadelväskan

   Så på sistone har vi börjat få en bunt stillastående föremål till våra sadelväskor. Jag älskar den grejen! Teddybjörnen har vi ju haft i två år nu, men bara sedan i julas har vi fått fyra nya grejer. Jag hoppas det inte är slut än! Tycker det är en så kul idé och man kan ju ha precis vad som helst liggande där. Allt från gosedjur till totalt galna saker som Agnethas motorsåg - jag ser verkligen fram emot fler event i spelet, för det känns som att föremål som de här gärna är eventbaserade!
 
   Vad tycker ni om dessa nya dekorationer?
 
 
Spårvagnsstationen

   Esme vid Pir 13
 
   I Jorvik City finns det så galet mycket detaljer - den här spårvagnsstationen är en av dem! Jag gillar verkligen hur fancy den är jämte alla andra spårvagnsstationer i stan då den är placerad i ett av stans skummaste områden x)
Inte supertaggad

   Jag är inte så taggad på mycket just nu. Det är lite synd. Jag tror det blir bättre mot helgen.
 
   Sist jag provade på att spela hästspelet Horsez Ranch Rescue gav jag upp sent på kvällen då jag stötte på en bugg jag inte kunde lösa utan att stänga ner spelet och dra igång det igen. Det var lite för sent för det. Därmed satte jag mig igen idag för att spela vidare. Det är verkligen ett intressant spel! Det har sina bra punkter och några negativa som jag blir lite tokig på, haha. Just nu försöker jag lära känna spelet lite så att jag senare kan spela in det. Idag var jag tvungen att avsluta då jag tyckte det var uppenbart att jag råkat ut för en ny bugg, men det var ändå sent och jag ska sova nu.
   En sak har spelet som verkligen talar för sig - jättefina cinematics.
 
   Huvudpersonen Lily gömmer sig från en ilsk liten bankman vars häst hon råkat skrämma till skogs
De nya tränsen

   Esme och hennes senaste häst (som i brist på inspiration fortfarande inte har fått sig ett slutgiltigt namn) på klädmarknaden
 
   Så, över ett år efter det senaste släppet finns det ÄNTLIGEN nya westernträns att köpa! Eller ja, egentligen vill jag inte riktigt kalla dem westernträns, för det är ju bara helt vanliga träns utan nosgrimma. Men hursom, det var verkligen på tiden! Fyra sidor smockade med supersnygga träns, bland dem en bunt i brunt. Det har jag saknat så otroligt mycket! De färger vi tidigare haft på westernträns har mestadels varit rätt skrikiga och jag är väldigt tacksam över det här släppet. Mitt absoluta favoritträns, Jarlatränset, kom nu också i nosgrimslös variant.
   Nu försvinner ju marknaden igen på onsdag, men jag hoppas verkligen att det kommer fler träns utan nosgrimma snart igen!
 
   Vad tyckte ni om de nya tränsen?
I gröna rev

   Bild från Abzû
 
   Jag älskar skolloven! Inte för att jag har skola, men mina föräldrar jobbar på skola. Det innebär skollov = semester = de åker bort. I helgen kommer jag vara helt själv, tjoho! Jag måste fylla upp mitt videobibliotek igen, och jag får se vad jag satsar på. Abzû vore kul men det är också ett kort spel, och frågan är om jag ska satsa på något längre nu då jag får fyra dagar på mig att hitta på roligheter... 
 
   Btw (inte alls desperat, nejnej), om någon av er därute känner någon som hyr ut en lägenhet i Stockholms län under lång tid (lägenhet, inte rum - jag kan inte bo med andra pga hälsoskäl) vore det hemskt snällt om ni ville hojta till. Den här staden är banne mig omöjlig att hitta boende i...
Hela PennyGirl-spelet

   Jag tar bloggledigt över helgen pga personliga anledningar och är tillbaka igen på måndag. Så länge har ni här PennyGirl-spelet, som nu är helt komplett.
 
"Döende Esme AB, hej"

   Okej, kanske inte riktigt så illa, men idag är livet inte kul. Mådde kasst redan i morse då jag klev upp, började morgonen med att vurpa på blankisen ner till bussen (enormt blåmärke på höften, hejhej) och sen började jag känna mig febrig på vägen in till stan. Blev ungefär två timmar jobbet innan jag vände hem igen och väl hemma somnade jag DIREKT och vaknade fyra timmar senare med feber.
 
   Därmed låg aktivitet från mig eftersom jag inte hunnit tidsinställa inlägg för kommande dagar, men jag dyker upp igen då jag är mer levande, hejsvejs!
Roliga husdjur

   Jag blir bara mer och mer taggad på husdjur i SSO. Okej, jag önskar fortfarande sadelväskor som matchar mina favoritsadlar och jag skulle gärna kunna använda två sadelväskor på en gång (den ena kan vara stängd, jag vill bara att det ska vara jämnvikt på hästen haha), men jag gillar verkligen tänket med föremål i sadelväskan och jag skulle gärna se ännu fler husdjur! Typ katten som sitter vid Aideens Plaza och råstirrar på en papegoja - eller Isebells apa!
 
   Isebell Figgs apa Diggory
 
   Har ni några önske-husdjur?
Ponnytrav

   Esme och Taran
En dag kommer jag lära mig...

   ...att sluta jobba på kvällarna och ge mig själv lite fritid, men den dagen är inte idag! Eller jo, för nu stämplar jag ut och har lite fri lek.
 
   Jag är SÅ GLAD över de nya westerntränsen! Några av mina absoluta favoritträns kom nu äntligen i nosgrimslöst format och jag har önskat mig det här i flera år. Absolut underbart! Jag tror jag köpte typ femton träns, haha. Man får passa på!
 
   Jag började testa spelet Horsez: Ranch Rescue igår men stötte rätt snabbt på en rejäl bugg, haha. Jag ska hoppa in nu igen och se om jag kommer vidare, tror att jag kan spela runt buggen. Den klassiska frågan har förstås redan dykt upp:
 
   Will it blend?
 
   Skämt åsido, men jag har redan fått frågan om jag ska spela in de nya spel jag fått tillgång till. Svar: ja. Jag kommer spela in alla spel jag äger som går att spela in! Visa spel fungerar inte optimalt på någon av mina datorer och då går det inte, men alla spel jag KAN kommer jag spela in NÅGON gång. Do not worry!
   Men för att runda av ska jag byta ämne en gång till, bara för att förvirra så mycket som möjligt. Jag ska hoppa in i SSL2 och springa ett par varv runt Pine Hill. För nu ska Esme leka arkitekt.
 
   Pine Hill
Djur, djur och djur

   Med tanke på vilken natur Jorvik har så finns det väldigt ont om djur som vi fått möta. Jag skulle gärna lära känna mer av Jorviks naturliv!
 
   Lille kötten
 
   Det som också blir jättekul med Jorviks naturliv är att det finns mycket som kanske inte alls skulle dyka upp på andra ställen - som typ den Jorvikiska jättespindeln. Jag längtar tills Alberta får bebis, hur söta kommer inte hennes ungar bli?
 
   Alberta
 
  Vad känner vi till då? Lämlar, igelkottar, jättespindlar, kor, får, vargar, ankor, en björn... det är väl typ det va? Finns rum för massor med andra saker! Jag hoppas lite på att en dag kunna möta djur som vandrar runt i skogen, typ att björnen i Firgrove är ute och går och att man kan möta hjortar i Hollow Woods. Drömma kan man alltid!
 
   Finns det något djur ni saknar i Jorviks natur?
Det där träsket...

   Esme och Darcy
 
   Asså Spegelträsk, vilket coolt område det är! Tänk om det fanns ett lopp igenom det? Eller ja, mer än championatet. Tror det vore kul!
Sen och glad kväll

   Jag lämnade jobbet runt åtta på kvällen och var därmed hemma väääldigt sent. Dock väntade ett paket på mig då jag kom hem! Helt plötsligt har jag fått i min ägo i princip alla hästrelaterade datorspel jag någonsin hört talas om och som jag nu ska göra mitt bästa för att testa framöver. Hade absolut inte räknat med så många i paketet och tack till tusen till Fredrik som återigen är till så oändligt stor hjälp. Började nästan gråta då jag såg att Diamantmysteriet i Rosemond Valley, ett av de bästa ungdomsspelen jag spelat under min uppväxt, fanns med bland de många spelen. Ska bli så sjukt kul att gå igenom dem alla! Ännu större anledning för mig att hålla igång mina två uråldriga laptops, för att säkerställa så att jag kan testa alla spel...
 
   Just nu borde jag kanske egentligen gå och lägga mig, men jag har redan börjat installera ett av spelen. nyfiken på det!
Terracotta Mansion

   Här är ett av mina senaste husbyggen från The Sims 4! Huset finns tillgängligt i Galleriet. Mitt EA ID är Monokerus och huset heter Terracotta Mansion och är byggt på en 64x64 tomt.
 
   Huset innehåller:
  • Sovrum för ett föräldrapar, en tonårspojke med musikintresse, ett par tvillingflickor (delat rum) och ett mindre barn
  • Två badrum
  • Stort och luftigt kök
  • Matsal
  • Två familjerum ("vardagsrum")
  • Mindre bibliotek
  • Konstateljé
  
       
   Klicka på miniatyrerna för att se bilderna i full storlek!
 
   Hallen med ytterdörren till höger och dörren till ateljén till vänster.
 
   Konstateljén är täckt av konst från golv till tak!
 
   Köket är prydligt, men det finns också mycket småplock här eftersom det bor fyra barn i huset.
 
   Matsalen ligger precis intill köket
 
   Föräldrarnas rymliga sovrum
 
   Ena tvillingdotterns rumhalva, som är avdelat från systerns halva med två rejäla gardiner.
 
    Den andra tvillingdottern föredrar lite varmare toner!
Är det bara jag...?

   ...som reagerat på att Holly håller surfinglektioner på en helt öde halvö? x)
 
   Hollys surfbrädor
Ett svårt men roligt koncept!

   För ett tag sedan fick jag följande inläggsidé av Minna Moonchild:
 
   "Om du skulle skapa ett spel som var en mix av SSO och andra hästspel, Harry Potter (böcker/filmer eller spelen) och Pokémon - hur skulle det se ut? 
   Hur skulle storyn se ut i grova drag? Hur skulle man ta sig framåt i spelet? Hur skulle grafiken se ut? Vart utspelas storyn? osv osv."
 
   Det där är jättekul - men också jättesvårt! Därför har det tagit sån tid för mig att fundera på saken, haha. Som jag brukar gnälla om då det kommer till saker jag tycker är viktiga ute i verkliga livet - "Man gör det ordentligt eller inte alls!"
 

 
   Okej, först och främst - magi. Det måste finnas magi. Eftersom jag kan se vissa svårigheter med att ha hästar på Hogwarts tänker jag mig att en HP-aspekt kan vara att man får bruka sig av magi nån annanstans; och där passar ju Jorvik finfint! Jorvik är ju en perfekt värld för magi, och ön är ju högst troligt rätt mye större än vad vi har sett idag. Jag tänker nog att man som med de flesta klassiska magi-grejer måste ha trollstav, som man bär med sig i ett hölster på låret (jag var bergsäker på att jag sett ett HP-concept på det här men trots ihärdigt Googlande hittar jag inget jag känner igen... Finns dock många varianter av det jag har i huvudet där ute, haha).
   När skulle man behöva använda sig av magin? Jag tänker typ då man hittar saker som är trasiga som behöver lagas, att söka upp gömda föremål, kunna göra upp eld eller frammana vatten - och varför inte för att skydda sig mot fantastiska vidunder? Kanske kentaurer inte riktigt passar i mitt tänkta concept för det skulle kunna bli lite skumt med deras höga intelligens, men jag tänker mig allt från bundimuner till nundus och erumpenter. Om inte vidunder, så kanske en annan sorts vidunder - Pokémon! Du har alltid en häst och en trollstav med dig, och vid bältet har du 6 Pokébollar redo. Frågan kan vara om Pokémon skulle reset-a i princip alla djur, som i deras eget IP, eller om man har kvar vissa djur (typ hästen). Skulle kanske inte klaga på att ha små Pokémon som typ Lillipup eller Togepi i sadelväskan, hehe...
 
   Om man ser till grafik skulle jag tycka det var riktigt coolt om spelet hade den grafikstil som Star Stable håller på att övergå till, en lite serietidningsaktig tecknad stil med vissa mer realistiska inslag. Det passar bra för Pokémons, som egentligen bara har en look och den skulle nog funka bra där.
 
   Med tre stora IP'n som ska komma samman behöver man droppa vissa funktioner för att få ihop något som man kan arbeta med. Det krävs en story som håller det hela samman, och tanken jag har är att man fightas mot ett team som är som en sammanslagning av ett ondsint Pokémonteam (låt oss säga Team Galactic för det kan bli coolt), Dödsätarna och Dark Core. Det passar faktiskt riktigt bra, för då kan det vara ett team som är intresserat av utomjordiska krafter, kombinerat Soul Riders/Pokémon. Det yttersta målet är att frigöra Garnok, som egentligen skulle till Pandoria men typ lite halvt har hamnat i vår värld och inte kan frigöras av Mr Sands och hans polare, och för att kunna frigöra Garnok behöver man Dialga och Palkia, väktarna av tid och rymd - kolla vad bra det blir! Sen kan Aideen komma farandes med en Arceus så kan de två typ gudligheterna lösa upp allt trassel som sker. Medan det är den stora ploten så jobbar man i övrigt med att lära sig förtrollningar, träna upp sin häst så att den är snabb och stark nog för att kunna hänga med i farliga situationer, samt, förstås, det klassika Gotta Catch 'Em All!
 
   Kompis i sadelväskan samt både Pokébollar och trollstav redo! Klicka på miniatyren nedan för att se bilden i lite större format.
 
   Sådär! Strålande idé! Nu får Warner Bros, The Pokémon Company och SSE bara komma förbi mig och köpa upp denna grymma spelidé x) Haha nejmen typ på något liknande sätt skulle jag väl försöka dra ihop det! Som sagt, det är tre fantastiska IP'n som för sig är otroligt starka och det kaaaan hända att det blir för mycket av det goda genom att smälla ihop dem...
Något jag inte kan begripa...

   Stora salen på Hogwarts. Tror att just denna screenshot är från PC-versionen av OotP!
 
   ...är att det än inte finns ett Harry Potter-MMORPG. Det måste väl vara något med att JK Rowling inte vill sälja rättigheter för den saken? För annars hade det väl producerats för åratal sedan? Ett sånt spel skulle ju tjäna in galet mycket pengar på nolltid, så desperata alla HP-fans är för att få uppleva lite till av den magiska världen!
 
   Bara en sådär lite halvflummig tanke som dök upp då jag tog mig en titt på mina kära HP-spel igen.
Organisering!

   Min helg blev inte alls som jag tänkt mig, men det har hänt grejer ändå. Nu har jag spenderat lite tid med att rensa bland mina bilder på datorn så att jag alltid hittar det jag letar efter, och jag har gjort lite olika album för att lättare ha koll på vad jag postar på Instagram. Sen har jag också avslutat ett inlägg som kommer ut i morgon, som är lite åt det mer invecklade hållet, haha. Dessutom har jag börjat spela in min allra första The Sims-video! Jag satt och byggde hus i 50 minuter innan det räckte för idag, så jag får hitta någon dag då jag har tid att fortsätta med huset; jag har inte ens blivit halvfärdig i trädgården och huset är inte inrett alls!
 
   På tal om The Sims har jag fotat en massa i ett av mina senaste hus, så mer om det kommer någon gång under veckan...
 
   Finns tillgängligt i Galleriet nu under namnet Terracotta Mansion!
Alla Hjärtans Dag på Jorvik

   Det är lustigt hur en uppdatering med nytt innehåll i ett datorspel kan bringa fram kränkta spelare! Det är ju inte som att Star Stable uppdaterar med högst olämpliga rasistiska skämt (som en viss YouTuber som varit i blåsväder i veckan), utan vi får faktiskt nya saker. Förra veckan t ex - grisar. Folk var såååå sura och besvikna. Vad kom veckan innan det? Ett helt nytt spel OCH magiska hästar som folk bett om i flera månader. Vad händer alltid efter stora uppdateringar? Jo, små uppdateringar, för att så mycket resurser legat på det som nyss släppts. Star Stable kan ju aldrig göra rätt enligt dess spelare, vilket är synd. Tror nog att många behöver dra av sig offerkoftan och sluta ta det här spelet på dödligt allvar.
 
   Om vi återgår till inläggets egentliga ämne så har vi för tredje året i rad uppdrag med Donald och Catherine. Eftersom man får helt nya belöningar varje år tycker jag att uppdragen är helt okej, men man känner att det börjar bli lite tjatigt med samma juluppdrag, samma midsommaruppdrag, samma Alla Hjärtans Dag-uppdrag år efter år. Jakt på ägg respektive spöken vid påsk och Halloween går fortfarande an, men det kanske skulle behövas lite mer nytt snart...
   Det som är nytt för i år är Lowe Westberg! Jag tycker hennes lopp är jätteroligt, men jag är efter att ha spelat det 15+ gånger aningen trött på det, haha. Visst får man något att göra, men man kan bara hämta ut belöningar efter tre lopp och då finns risken för dubletter och hästmat, som för mig är värdelöst. Jag hade grym tur och fick de två fantastiska rosetterna för svans och träns direkt, men sen har jag bara fått ett par glasögon (och alla som känner mig vet att jag inte är något fan av glasögon i SSO - jättekul att de finns, men smaken är ju som bekant delad) plus hästmat. Jag hade nog gillat det mer om det var lite större chans att få föremål istället för hästmat, men det är lite trist att behöva jobba i ca 7 minuter för att få en belöning som man kaaaanske vill ha. Förstår tänket och det var kul i början, men det blev lite enformigt efter ett tag. Om det skulle komma ett till lopp nästa år, så att man kunde varva mellan dem, det kanske vore trevligt!
 
   Det absolut viktigaste though - rosetterna. ROSETTERNA! Jag har aldrig någonsin använt mig av en tränsrosett för jag tycker de har varit för bulkiga och även lite konstiga på tränset. Men den här är perfekt! För att inte tala om svansrosetten, som jag alltid gillat i sin gamla form men älskar nu. Hoppashoppashoppas på att det kommer en halv miljon färgvarianter på den där rosetten, jag vill matcha den till allt jag äger! Som vanligt byter jag gärna ut sadel och träns mot mindre färgglada grejer för att jag är konservativ dressyrtant (glömde tränset på medföljande bild men det är rosa och fint), men schabraket gillar jag verkligen och nallen - asså fortsätt kasta husdjur på mig, jag älskar dem! Chokladasken man får från Lowe är också ett husdjur, vilket många tyvärr verkat missa då de istället sålt den. Vi får alla lära oss att ha bättre koll på de items vi får i uppdrag, för vi får fler och fler grejer till sadelväskan som inte är levande!
 
   Vad tänker ni om årets firande?
Stor och liten

   Bild från Abzû
Vinnaren av frågesporten!

 
   För att kunna vinna min frågesport jag hållt i samarbete med Star Stable krävdes a) att kommentaren lämnades med namn och email, b) att man svarade rätt på alla frågor och c) att man kom så nära svaret som möjligt på utslagsfrågan.
 
   Här är facit!
 
 
   1) Vem av följande karaktärer är INTE baserad på en riktig människa?
   Silencia Tranquila
 
   2) Vem av följande Game Masters har idag arbetat längst på Star Stable?
   Game Master Lucia - både Heather och Elise har varit med länge, men Heather hade ett uppehåll och jobbade på annat håll under en period och Elise har varit på en längre ledighet. Därmed har Lucia arbetat längst på Star Stable!
 
   3) Vem av följande Game Masters har INTE ett husdjur?
   Game Master Freya - GM Karoline har katter, GM Siri har katt (samt både hund och häst hos sin familj i Skottland) och även GM Lillian har katt. Freya har däremot inga djur!
 
   4) Vad heter Game Master Ylvas hund som ibland syns i Star Stable Game News?
   Koda
 
   5) Då Pokémon GO! släpptes gjorde Star Stable en Instagrampost där de hittat en Pokémon på sitt kontor. Vilken Pokémon var det?
   Ponyta
 
   6) Vilket av följande påståenden stämmer INTE?
   Alex häst Tin-Can är den största av Ödesryttarnas hästar - Tin-Can är den MINSTA av de fyra!
 
 
   Utslagsfråga - Hur många fönster finns det på Silvergladeslottet?
   Svaret är 60, inkluderat de båda fönstren med Urträdet på högst upp!
 
 
   Den som hade alla rätt och kom närmast på utslagsfrågan var Lizbeth Wolfyard, som därmed vinner 300 Star Coins! Grattis Lizbeth, du kommer få ett mail från mig inom kort! ^^
 
 
   Jag tycker personligen att frågesport är en rätt bra typ av tävling, och nu hade alla samma chans eftersom ett par av frågorna var lite klurigare och det var inte särskilt stor chans att någon kände till t ex vilka GMs som har husdjur. Många håller ju i lotterier, vilket faktiskt är olagligt (Lotterilagen är bra att ha koll på), så det ska vi ju självklart hålla oss borta från här. Självklart leder ju tävlingar till att färre är med än om det är en utlottning för man tenderar att inte vilja anstränga sig för att vinna saker (<- en anledning till att olagliga lotterier fortfarande är så stort, för att man vill ha engagemang), men det var verkligen roligt att så många valde att delta nu ändå :D
Vad som borde finnas som alternativ i spelet

   Bra kan alltid bli bättre - och här har ni några grejer jag gärna skulle vilja se i SSO's spelalternativ! Det här är alltså helt relaterat till alternativ i spelets meny, inte några superfancy funktioner.
 
   - Anmäl spelare
   Game Masters och Moderatorer är inte inloggade 24/7 och om man ser någon som inte beter sig enligt SSO's T&C vore det riktigt nice att kunna anmäla direkt från spelet, utan att behöva tabba ur och öppna supportformuläret!
 
   - Stäng av klubbinvites
   Om man kunde stänga av klubbinvites skulle det finnas ännu fler klubbnamn att välja bland än vad det gör idag, för man skulle inte behöva skapa klubbar bara för att slippa invites.
 
   - Stäng av championatpåminnelser
   Jag som inte tävlar i championat alls kan störa mig på championatpåminnelserna som spammas uppe i skärmens högra hörn. Jag skulle gärna vilja stänga av dem!
 
   - Sök efter klubbar
   Att kunna söka efter klubbar skulle göra så att man slapp det evinnerliga "SÖKER KLUBB MED DET HÄR OCH DET HÄR OCH DET HÄR" i globalchatten! Det kanske inte är optimalt för just spelalternativen, men någonstans i någon spelmeny kunde det vara lämpligt.
 
   - Läs klubbinformation
   Om man kan söka efter klubbar bör man kunna läsa klubbinformationen så att man vet om klubben är något som passar en!
 
   - Dölj andra spelare
   Jag är en av de största förespråkarna för den här funktionen (och delar av SSO-teamet är nog rätt trötta på mig som tjatat om det här i fem år), men denna funktion skulle öka spelkvalitén så enormt mycket! Tänk bara då det kommer nya uppdrag, det vore så skönt att få spela när man vill utan att behöva kämpa för att se vad man faktiskt gör. Man behöver inte ens dölja ALLA, att fortfarande se vänner och klubbmedlemmar hade ju funkat det med...
 
   - Byt dygnsrytm
   Eller åtminstone justera dagsljus! Jag vill fota väldigt mycket av vad jag gör i spelet, men jag tycker faktiskt inte om ljuset i spelet mellan klockan 5 på kvällen till 7 nästa morgon. Om jag fick bestämma skulle jag alltid spela i dagsljus! Eftersom jag uppenbarligen gör annat på dagtid (typ jobbar haha) så har jag inte den möjligheten och det har faktiskt lett till att jag inte spelar SSO så ofta som jag skulle vilja. Det blir liksom inte värt att logga in på kvällarna om jag ändå inte "kan" fota bilder till blogg och Instagram eller spela in film till YouTube.
 
 
 
   Har ni några spelinställningar som skulle göra spelupplevelsen bättre?
 
Färgglatt vs klassiskt

   Pst, hallå! Missa inte tävlingen jag har i samarbete med Star Stable som avslutas ikväll - scrolla längre ner i flödet för att hitta frågesporten!

 
 
   Hur ställer ni er i relation till träns som de här? Jag kan tycka att de är lite coola, men det är inget som jag själv skulle vilja använda alls. Jag är typiskt klassisk då det kommer till min hästutrustning och vill ha allt i brunt eller svart - och om jag nu skulle gå från de färgerna vill jag ha enfärgat, och absolut inte några mönster! Smaken är ju som bekant delad och jag vet många som älskar de färgglada tränsen.
 
   Så - hur ser er stil ut då det kommer till hästutrustning?
Gen II är häääääär!

   Jag gick och la mig liiiite för sent igår kväll, och dum som jag är kikade jag igenom Instagram innan jag stämplade ut. Bra gjort, Esme. Där såg jag ju att Pokémon GO! släppt den nya uppdateringen, så det var bara att traska ut och börja fånga nya Pokémon... Jag sov inte särskilt bra.
 
   I morse stressade jag ut tidigt på morgonen så att jag kunde gå från bussen till jobbet, istället för att ta tunnelbanan som jag brukar. På min promenad på ca 20 minuter hittade jag 18(!) nya Pokémon, bland dem både Cyndaquil och Croconaw!
   Tack och lov är jag inte den enda på jobbet som är total nörd, så på hemvägen gick jag och en kollega runt i ungefär en timme och fångade Pokémon på vägen tillbaka till bussen. Jag var envis som synden och hade bestämt mig för att jag skulle ha en Totodile - förstå besvikelsen då den första vi hittade flydde från mig medan kollegan fick den! Sen kutade jag in på en skum sidogata i Gamla Stan för att jag fick syn på en ny - och då fick telefonen error och jag tappade uppkopplingen. Tredje gången gillt - vi hade gått till Gamla Stans tunnelbana för att vi ville ha en Squirtle, och då vi var på väg bort igen fick jag syn på en ny Totodile i min Nearby list så jag tvärvände och kutade tillbaka. Jag fick min Totodile och kollegan sprang rakt in i en liten, liten kille som också spelade Pokémon och som dök upp ur ingenstans då han också ville ha krokodilen x)
   Nu då dagen är slut och jag är hemma igen har jag fyllt ut mitt Pokédex med 25 nya Pokémon. Jag har fortfarande inte fått några items för utvecklingar från Pokéstops, men jag ska ut och åka lite i morgon så om jag har tur kanske jag får något då!
 
   Det är mycket, mycket roligare att promenera med spelet i handen och jag är så glad att den här uppdateringen ÄNTLIGEN har släppts! Har ni hunnit prova på den än?
 
 
Suck på datorer!

   Jag har försökt spela Horsez igen sedan jag skaffade mig en extra datorskärm (har två skärmar inkopplade till datorn), men det har visat sig vara svårt. Datormusen "hoppar" över till fel skärm, jag råkar då klicka där och vips har spelet minimerat sig och kraschat så att det måste stängas av med tvång och sedan dras igång igen. Jättesynd! De vanliga grejerna som att vandra runt och rida tävlingar funkar bra, men det är mockningen som tar kol på mig. Så synd på ett spel jag ändå gillar, att det ska vara så krångligt :/
 
 
   Carroll och Harry som ni ser här ovan är nog två av de skummare karaktärerna man kan träffa i ett hästspel - men de är två sköna karaktärer! Jag tycker verkligen Horsez lyckades med de flesta av sina NPC's, som alla har någon slags historia bakom sig som gör dem rätt intressanta.
 
 
   Btw, jag tog inga bilder då jag spelade SSO igår för att det var så mörkt (och mörka bloggbilder är värdelösa om man ska visa upp grafik som inte har något med mörkret att göra), men jag märkte att många verkar ha missat att chokladboxen man får från Lowe faktiskt går att använda! Kasta den inte, utan använd den i en sadelväska för att få en gullig dekoration att bära med dig!
De äldsta av de äldsta

   Esme och Mycroft som kutar runt på servern Night Star (USA)
 
   Det finns en grej man verkligen märker av då man ska se skillnaden mellan nya och gamla uppdrag. I spelets äldsta uppdrag kan du göra i princip allt från hästryggen! Det är väldigt, väldigt få saker som kräver att du måste hoppa av hästen för att kunna utföra det, medan du närmare endgame får hoppa upp och av typ konstant.
   Men oavsett hur skönt det må vara för den late, hur skumt är det inte att hacka Lapis Lazuli från hästryggen?
Tävling!

 
 
   Häromdagen pratade jag med Game Master Ylva och vi hamnade i diskussionen gällande saker på Jorvik som har en counterpart ute i det riktiga livet. Sen fick jag en massa idéer. Och det passade bra, för jag har kvar en värdekod från Queen of Redeem att tävla ut efter mina appvideor! Så, nu kör vi frågesport (för att jag älskar kluriga grejer) med chans att vinna 300 Star Coins!
 
   Det här krävs för att delta:
   - Svara på frågorna i en kommentar. Var tydlig med att märka ut frågorna så att man ser vilket svar som hör till fråga 1, vilket som hör till fråga 2 osv.
   - I fältet för epost måste du fylla i en giltig mail som jag kan nå dig på om du skulle vinna.
   - Du kan inte vara anonym. Precis som alltid raderar jag alla anonyma kommentarer.
 
 
   1) Vem av följande karaktärer är INTE baserad på en riktig människa?
   a. Ed Field
   b. Hanna Jarlasson
   c. Silencia Tranquila
   d. Nic Stoneground
 
   2) Vem av följande Game Masters har idag arbetat längst på Star Stable?
   a) Game Master Lucia
   b) Game Master Heather
   c) Game Master Sandra
   d) Game Master Elise
 
   3) Vem av följande Game Masters har INTE ett husdjur?
   a) Game Master Karoline
   b) Game Master Freya
   c) Game Master Siri
   d) Game Master Lillian
 
   4) Vad heter Game Master Ylvas hund som ibland syns i Star Stable Game News?
   a) Kenai
   b) Koda
   c) Kosmo
   d) Kuzco
 
   5) Då Pokémon GO! släpptes gjorde Star Stable en Instagrampost där de hittat en Pokémon på sitt kontor. Vilken Pokémon var det?
   a) Rapidash
   b) Pikachu
   c) Horsea
   d) Ponyta
 
   6) Vilket av följande påståenden stämmer INTE?
   a) Mary och Pauline är systrar.
   b) Det finns fjorton spel som utspelar sig på Jorvik.
   c) Elsa Einstein blev skickad till Dinodalen för att hon försökte bygga en vätebomb i Jorvik City.
   d) Alex häst Tin-Can är den största av Ödesryttarnas hästar.
 
 
   Utslagsfråga - Hur många fönster finns det på Silvergladeslottet? Skriv din gissning i slutet av din kommentar!
 
 
 
   Ni har fram till lördag kväll på er - lycka till!
~

   Star Academy: Breakthrough
 
   Det här är ett av mina favoritmoment från alla Jorvik-spel kombinerat. Att stå och dansa i Jorvikstallets paddock kanske låter lite konstigt, men på något sätt passar det så otroligt bra, trots att det närmaste man kommer en häst i de här spelen är bilden på Starshine i Lisas rum...
 
   Om ni vill se hur det ser ut in action kan ni titta här!
 
Nejmen hej där!

   Jag hade dels en väldigt lång arbetsdag, dels har jag spenderat de senaste tjugo minutrarna med att försöka nå internet på min dator. Mycket ledsen dator. Finns en anledning till att jag är ute efter en ny, haha x)
 
   Idag kom ju Alla Hjärtans Dag-uppdateringen! Som jag nämnde igår är jag inte alls road av högtiden i sig, men jag gillar ändå firandet i Star Stable. Två veckor brukar det pågå och det brukar bli brevjakt under vecka två - uppdragen den här veckan är här för tredje året i rad men det blir spännande att se vilka belöningar man får i år! Mest hoppas jag nog på en teddybjörn i ny färg. Jag ska prata mer om uppdateringen inom de kommande dagarna, men nu ska jag prata om något helt annat.
 
   Pokémon GO. Jag har varit riktigt irriterad på Niantic, som producerar appen. Jag är inte ensam. Vi har varit många tusentals spelare som börjat tröttna på de värdelösa uppdateringarna medan vi bara väntar på nya Pokémon, som legat i appens kodning sedan november. Så jag bestämde mig för ungefär tre dagar sedan att bojkotta appen totalt fram till att Gen II släpps.
   ...vad tror ni de tillkännager idag? Jo, att Gen II kommer senare den här veckan.
   ÄNTLIGEN säger jag, men samtidigt är jag fortfarande rätt förbannad på över hur appen har skötts de senaste sju månaderna. Nu hoppas jag att Niantic begripit att deras agerande det seaste halvåret inte har varit att föredra och att de behöver kommunicera med sina kunder och inte bara kasta ut pissigt innehåll bara för att. De har ett av världens starkaste IP:n att förhålla sig till - de kan bättre.
   Nu ser jag fram emot att kunna skaffa mig en liten nipprig Totodile ♥
 
Inspelningstankar

   Bild från Abzû
 
   Om jag får tillgång till at vara ensam hemma en helg utan en massa måsten borde jag hinna spela igenom hela Abzû för att spela in det till YouTube på en dag. Jag tänker mig att nästa icke-hästspel som syns på min kanal blir Abzû, men exakt vad som tar över efter PennyGirl vet jag inte. Har fortfarande inte haft chans att testa inspelning på min gamla laptop och har haft väldigt begränsade möjligheter till ordentliga videoinspelningar på sistone.
   Ser dock verkligen fram emot att dela med mig av det här fantastiska spelet!
Anwir och sprutan

 
 
 
 
   Den här stunden var verkligen intense! Ibland blir man så förundrad då man tänker på hur det här spelet startade och var det är idag. Att det är samma produkt är helt galet!
Sådär!

   Här är förstås Lugia, och denna bild kommer hamna på hennes egen sida då jag väl lyckas få ihop en. Kanske något till helgen...?
 
 
Firar ni den här dagen?

   Det gör inte jag. Jag är så totalt ointresserad av högtider, särskilt komersiella sådana som den idag. Aja, det är över snart ^^ Om ni gillar Valentine's mer än jag så finns det SSO-stickers med hjärttema att ladda hem från AppStore, helt nya!
 
   Jag har fått en massa oväntade saker kastade på mig de senaste dagarna så jag har det lite tight om tid, men jag ska försöka komma igång lite mer. Haha, det här med att fördela ut tiden på dagen är inte en av mina talanger direkt x__x Jag har dock börjat med en ny redigering, hoppas ha den klar ikväll :D
 
   Jag dyker förhoppningsvis in senare om jag hinner klart med bilden, whoopwhoop!
Ambassadör för Star Stable + Tävling

   Minns ni att jag i helgen sa att något kul var på g? Här är det! Jag har tillsammans med fem andra spelare blivit utvald som Ambassadör för Star Stable. Det innebär att Star Stable anser att vi har de värderingar de vill lyfta inom vårt community och genom att lyfta fram oss vill de främja dessa värderingar. Vi som Ambassadörer får möjligheten att ta del i speciella kampanjer och hålla i t ex giveaways på våra egna kanaler. Vi kommer alltid använda oss av denna symbol under våra samarbeten med företaget - är den inte snygg?
 
 
   Övriga Ambassadörer är Melissa Seahall (Polen), Renee Bluebridge (Sverige), Elizabeth Riverland (USA), Drahoslava Dragonblanket (UK) och Stacy Flowernight (Finland). De har allihopa både YouTube och Instagram och ni borde absolut kika in hos allihop!
 
   För att kicka igång vårt samarbete har Queen of Redeem försett mig med en kod att tävla ut - och denna kod innehåller 10 dagar Star Rider och 1000 Star Coins. Jo precis, tre nollor. Denna tävling kommer avslutas i morgon klockan 15.00 för att ge vinnaren chansen att hinna köpa en av de Jorvikiska Urhästarna innan de försvinner igen, om så önskas, och tävlingen hålls på Instagram där ni hittar mig vid namnet @esmesilverforce.
 
   Jag har enbart haft väldigt goda erfarenheter av samarbeten med SSO-teamet tidigare och det ska bli ruskigt kul att se var det här kommer sluta! Ser fram emot att se vad framtiden bringar!
Tack till er!

   Det är riktigt jobbigt då man inte känner sig på topp, åtminstone för min del särskilt då det är mentalt. Tack för de väldigt snälla kommentarer ni lämnade igår. Som jag försökte säga men kanske inte riktigt fick fram igår menar jag inte att ni borde kommentera mer för sakens skull, jag menar att jag borde producera inlägg som är intressanta nog för att ni ska vilja prata om dem. Nu är det upp till mig att försöka hitta tillbaka till där jag varit förr samtidigt som jag håller i åtanke att det finns en anledning till att fler och fler slutar blogga samtidigt som bloggläsarna också försvinner.
 
   Jag må vara lite deppig just nu, men senare idag har jag något viktigt att berätta lite om, något som jag är väldigt glad och stolt över att vara en del av. Mer om det då!
 
   En av mina absoluta favoritbilder från SSO just nu, på Esme och den berömda apphästen Flynn!
Lågt med motivation

   Jag har för stunden lite lågt med motivation för bloggen. Dels är det svårt att hitta saker att skriva om, dels är det ännu svårare att få respons från er som läser. Ni är flera hundra som här inne varje dag, men det är väldigt få av er som interagerar via kommentarer eller likes. Det blir lite konstigt ändå - visst gör jag det här för att det i grund och botten är väldigt kul, men det är lite synd att se att ni är så många som tycker det jag har att säga är intressant nog för att komma hit för, men inte att interagera för. Visst skriver jag för att jag tycker det är kul, men jag vill ju att det ska finnas något här som faktiskt är värt besväret för de som vill läsa också. Jag har helt enkelt en rejäl självförtorende-dipp då det kommer till bloggen just nu, för det känns lite som att jag inte gör det här som jag gillar så mycket "bra nog".
   Jag tror det är viktigt att jag faktiskt säger det så att ni vet vad som händer här bakom. Skriva, det vill jag, men det är inte så himla lätt. Alltid är det ett trassel att försöka fota bilder iom ljuset i spelet (jag är i desperat behov av inställningar som tillåter en att ändra dagsljuset i spelet själv), alltid är det ett trassel att försöka hitta nya saker att skriva om som man inte redan sagt en miljon gånger. Det är dessutom förstås jättesynd att jag inte har mer än ett rykte kvar att slutföra i spelet - och jag kommer inte heller få några fördelar alls genom att slutföra ryktet, så det kan lika gärna ligga där och vänta. Jag håller på och spelar om spelet på nytt just nu, vilket faktiskt är jättehärligt. Jag tycker så enormt mycket om Jorvik och älskar att spendera tid i detta universum så bara att ha någonting att göra är något som håller mig kvar.
 
   Där har ni. Som sagt tror jag det här var en viktig sak att förmedla, och bloggen är fortsatt mitt allra viktigaste media. Jag behöver bara försöka hitta tillbaka till att känna att det här verkligen är värt all tid jag lägger på det.
 
 
Runt, runt och runt

   Jag har spelat måååånga hästspel och varit med om många skumma saker som dyker upp i dem, men den tävling i alla spel som varit skummast är nog faktiskt denna från PennyGirl.
 
   PennyGirl-spelet, Episod 4
 
   Den här tävlingen var så menlös! Är det någon som spelat spelet som tyckte den var kul? Det var bara "åh gå i rätt gångart men det kommer vara svårt att gå i rätt gångart så nu måste du hålla dig i rätt gångart!", alltså att man får klicka som en galning på upp- eller nerpilen för att gasa eller bromsa. Synd tycker jag, för spelet lyckades rätt bra med andra tävlingar! Gambler's Choice, som dök upp senare i samma Episod, var en riktigt rolig tävling. Vi hade någon liknande på min ridskola någon gång då jag var yngre, men jag tror inte den hade ett riktigt namn eftersom den sammanföll med en maskeradhoppning.
 
   Vilken tävling i vilket hästspel som ni spelat tycker ni har varit skummast eller rent av bara tråkigast?
De Jorvikiska Urhästarna

   Jag har nu bestämt mig för vad mina nya Jorvikiska Urhästar ska heta, och om ni är nyfikna kan ni se min senaste video ^^
 
Äntligen igenom!

   Jag spenderade nästan hela min kväll igår med Pokémon Moon. Jag var så trött på att av misstag snubbla över spoilers för spelets handling, haha. Jag brukar ofta vara duktig på att undvika spoilers, men det är inte lätt att hålla sig undan då spel så stora som Sun & Moon släpps! Sen har det gått typ tre månader sedan spelen släpptes, men jag har inte riktigt haft tid och ork åt dem. Nu då jag avslutat mainstoryn har jag ändå lagt 24 timmar enbart på Moon, och det blir säkert lika mycket på Sun.
 
 
   Och vad kan jag säga om Pokémon Moon? Jag är inte riktigt lika imponerad som många andra verkar vara. Jo, det var jättebra spel, men jag var faktiskt inte superförtjust i faktumet att Pokémongymmen helt plockades bort till förmån för Island Trials. Och alla cutscenes, AAARGH! Jag satt fast i ENBART cutscenes i över 30 min igår, helt galet! Häften av scenerna var så totalt värdelösa dessutom, och jag ville ju bara vidare för att faktiskt få spela istället för att titta på en skum festival i en kvart. Jag lyckades aldrig riktigt känna mig som hemma i Alola! Nu är det iaf över och det är dags att bita tag i post-game! Ska börja med att skaffa mig en Weavile jag kan använda False Swipe med för att fylla upp mitt Pokédex.
 
   Om jag sammanfattar spelet lite:
   + Snyggt spel med ljuvligt soundtrack
   + Rätt bra urval av Pokémon även innan spelet kopplades samman med Pokémon Bank
   + Utmanande utan att vara dösvårt
   + Asgrymt att nästan alltid få välja om man vill ha en fight med viktiga karaktärer, så att man har en chans att heala upp sig först om man är sanslöst oförberedd
   + Bra möjligheter till att tjäna pengar
   + Tidig access till riktigt bra TMs
   + Inga HMs längre - så skönt!
 
   - Jag gillade inte konceptet med borttagna Gym.
   - Cutscenes som är så långa att man hinner tappa intresset
   - Ingen cykel. Jag struntar i hur många Pokémon jag kan rida runt på, VAR ÄR MIN CYKEL
   - Fisket är skumt nu. Kan inte längre dra upp mitt fiskespö och fiska vart farao jag vill. Blä.
   - Jag gillade inte alls konceptet med Z-moves, tyckte bara det var en konstig grej och det "tvingade" en att använda items man egentligen inte alls ville ha med på sina Pokémon
   - Hallå, vad hände med Mega evolutions?! Hade varit grymt att få ha det innan post-game!
   - Alola är både coolt och vackert, men jag lyckas inte riktigt tycka om det så som jag skulle vilja. Hemlängtan till Sinnoh
 
   Om man ser till serien Pokémons framtid tror jag att de här spelen var fullkomligt perfekta. Det tillkom många grejer som lyfte spelet enormt mycket, och även om jag själv inte känner så väldigt mycket kärlek för Alola precis som Unova (å andra sidan älskar jag Kanto, Johto, Hoenn, Sinnoh och Kalos) så hoppas jag att känslan och funktionaliteten kan gå vidare till nästa spel. Jag liksom många andra hoppas på att nästa Pokémon-spel blir remakes på Diamond/Pearl/Platinum, och det är fullt möjligt med tanke på hur många referenser till Gen IV som dök upp i Sun/Moon. D/P/Pt var de spel jag först lyckades lägga vantarna på då jag började spela Pokémon och remakes på dem är DRÖM. De är så sanslöst bra spel med seriens allra bästa Pokémon Champion (kom igen, INGEN slår Cynthia) så nu hoppas man till tusen... Annars tror många att Pokémon Stars blir nästa grej, för at följa upp på Sun och Moon och för att Alola kryllar av Starmies.
 
   Nä, nu har jag babblat av mig om det här i vilket fall, haha. Ser verkligen fram emot post-game, men nu då det äntligen är dagsljus och jag inte har något bättre för mig är det dags att spela SSO och börja fundera på vad jag nu egentligen ska döpa mina nya tre Jorvikiska Urhästar till...
Olika provrum

   I Star Academy fanns det massor av olika butiker i Jorvik Citys Galleria, och dessa butiker skiljdes åt med sina olika provrum! Tänk vad mysigt med en sån skillnad i SSO, så att man verkligen ser skillnad på butik och butik? Detaljer gör ju en helhet och jag skulle verkligen gilla att ha fler butiker som är mer inriktade på olika grejer. För visst är det ingen skillnad på t ex Madam Asp och Jollister i spelet idag? (Tääänk vad nice om alla Jollister-plagg från Gallerian också skulle gå att köpa i Jollisters egen butik?)
 
   Om kläderna verkligen skiljdes åt i Star Academy? Jo, kanske litegrann. Det var många plagg som kom igen, och jag gillar inte systemet i det spelet att man inte kan se sina kläder så som man kan i SSO. Skönt att tekniken går framåt, eller hur? x)
 
   Butiken Streeter
 
   Butiken Kosmopol
HEEELG!

   Jätteglad över helg, jättebesviken över att min familj inte skulle bort den här helgen :( Om jag har tur kanske jag lyckas forsla bort dem ur huset i morgon så att jag kan spela in lite videor... Sen händer det en spännande grej nu också som jag ska prata mer om snart, men jag tror inte det blir förrän någon gång nästa vecka.
 
   Jag har haft riktigt svårt att slita mig från att bygga hus i The Sims under veckan, haha. Det är så sjukt avkopplande! Nu känner jag dock att jag måste låta spelet ligga lite så att jag hinner med allt annat jag vill göra. Aurora Designs släppte en isbjörn till Radical Remake (Zoo Tycoon 2) för ungefär en månad sedan och det hade jag missat! Jag laddade ner den häromdagen men var så osäker över vilka gamla installationsfiler jag behövde radera så jag vågade inte starta igång spelet, haha. Borde titta lite noggrannare på det, för jag saknar ZT2!
   Jag spelar inte så väldigt mycket SSO i dagsläget, och det är helt enkelt för att jag är sysslolös. Det enda rykte jag har kvar är med Månskäreby och det går så segt, så segt. Nu har jag ju fått in min appmustang Flynn till spelet (och jag behöver verkligen fota nya bilder nu!), så jag kan väl levla lite, men i ärlighetens namn är jag lite trött på de flesta lopp eftersom jag utfört dem så otroligt många gånger. Det tog ju lite energi att försöka hålla igång med appvideorna dagligen så det är rätt skönt att det är klart med tanke på hur mycket trassel jag hade med dem x)
 
   Något som jag verkligen ska göra är att spela SSO på mitt amerikanska konto nu då jag har tid. Även fast jag kanske inte spelar precis varje dag så är det här fortfarande mitt favoritspel och jag spelar gärna om det på nytt, haha! Det roliga med det är också att jag minns gamla saker i spelet som annars hade dragits in i glömskan.
 
   Gigi är en av de där sakerna man glömt. Minns ni att hon var min första ponny way back in the days då ponnyerna kom till spelet? Ack, en dag kanske ponnyerna får sig en remake...
Saknar hemliga uppdrag!

   Minns ni då det kom hemliga uppdrag i uppdateringarna? Man visste inte var de fanns och kunde helt plötsligt råka springa rätt över ett paket som råkade ligga på vägen...
 
   Esme och Mycroft har hittat paket! (På mitt Night Star-konto, då.)
 
  Nu var de uppdragen visserligen väldigt simpla, med ett undantag - Landons flaskpost. Jösses i min lilla låda, är det någon någonsin som direkt har listat ut vart man skulle hitta trädet?
   Men, jag saknar det här! Det här lite finurliga och hemliga, det här att man faktiskt måste leta lite själv och bli överraskad. Jag hoppas att såna uppdrag kan smyga sig in ibland, för att göra tillvaron lite mer intressant. Det är inget stort - men det är bättre än ingenting.
Hur man använder Galleriet i The Sims 4

   Jag var lite frestad att använda titeln "Mitt Galleri finns det inga galler i", men nån måtta får det väl lov att vara!
 
   Jag har fått så mycket frågor om hur man laddar ner saker från Galleriet sedan jag började spela The Sims, så här är en snabbguide!
 
   Regel nummer 1 - använd aldrig någonsin Galleriet via spelets webbsida. Asså på riktigt, det är svindåligt! Tycker det är konstigt att ett spel som lyckats med precis allt annat väljer att ha en webbsida som fungerar så otroligt dåligt som deras gör. Sjuka laddningstider på hela webbsidan och Galleriet är fullkomligt värdelöst.
 
   Annars är det superenkelt! Då man har The SIms 4 uppe trycker man bara på F4 för att öppna Galleriet. Väl där är det bara att söka efter vad man nu vill! Man kan addera hashtags till sina byggen och simmar som man delar med sig av så att det blir lättare att hitta. Man kan också följa andra skapare genom att klicka på llama-symbolen på deras profiler, och då blir det ännu lättare att hålla koll på dem.
   Jag heter Monokerus om ni nu vill söka efter mitt EA-ID, och som man nästan kan se på bilden nedan kan man i sökrutan upp till höger välja att söka efter föremålsnamn, EA-ID eller hashtags. Prova runt! Finns inget bättre sätt att lära sig än att testa själv :)
 
 
   Bte har jag nu lagt ut mitt senaste bygge, en riktigt stor herrgård! Ta er gärna en titt på den!
Har jag missat något?

   Ni vet den där jättefrustrerande känslan av att man har missat något? Jag kan bara inte komma på vad! Störande till tusen.
   Jag började min morgon med att ringa Vårdcentralen i panik pga min öroninflammation som inte betedde sig som den skulle och samtalet gick från att sköterskan sa "OMG KOM IN DIREKT" till "Kan jag boka en tid nästa vecka?", så där har ni en summary av hur kul min dag var innan klockan ens hunnit bli nio. Dramaaaaaa!
 
   Pga mitt handikapp = ofungerande öra som dunkar konstant, så ligger jag efter med det mesta i livet just nu, haha. Ska bli skönt med helg! Jag har faktiskt missat om det är så att jag får vara ensam hemma i helgen, men jag hoppas på det så jag i lugn och ro kan spela in mer SSO Ride Through! Jag har redan spelat in några avsnitt som var riktigt roliga att göra, så förhoppningsvis blir de lika roliga att se på.
   På tal om video, jag har nu försökt mig på att spela in mitt Valedale-bygge i The Sims 4! Kom ihåg att jag fortfarande är nybörjade på allt som har med spelet att göra och jag lär mig mer hela tiden, så jag kanske gör det mesta fel så fort som jag vågar mig utanför byggläget...
 
Värva en kompis-setet, del 2

   Om man har blivit värvad av en kompis då man börjar spela Star Stable får man olika föremål på olika nivåer. Hela setet är riktigt snyggt och här ser ni det i detalj!
 
   Precis som den som värvat får man en hjälm, en tröja, ett par byxor, ett par handskar, ett par skor, en sadelväska samt en groda.
 
 
   Överlag gillar jag nog det andra setet mer, men det finns guldkorn här med! Handskarna är bara svarta så de är inget speciellt, men om man tittar nära på skorna ser man att de precis som i set 1 är "ridskor" med "chaps" (så snyggt, hoppas på fler!) och ridbyxorna är moderna sådana med silikonskoning. Jag gillar verkligen både tröja och hjälm, men jag tycker den blåa färgen har varit svår att hitta matchande schabrak till.
   Jag älskar ju grodorna så denna lilla hoppe får också höjas till skyarna med sin roliga färg som en pilgiftsgroda, och sadelväskan gillar jag också massor! Nu önskas dock en svart sadel med tillräckligt med glans i sig för att matcha väskan.
 
   Vad tycker ni om detta set?
Griseknoar!

   Alla som hängt med här ett tag vet nog hur mycket jag gillar grisarna i spelet så jag är helt fine med en lugn vecka med nya grisar. Yay! Många är besvikna över att det inte är Alla Hjärtans Dag i spelet, men brukar inte det vara på den sena sidan? Jag tror iaf att det kommer nästa vecka, för det brukar ju ändå hålla sig i två veckor åtminstone i vanliga fall. Tror inte att en så "stor" högtid bara försvinner! Men jo, kanske lite skumt att det inte kom idag. Aja, inte mye att göra åt nu!
 
   Eftersom jag har sån lust att spamma bilder från The Sims just nu har jag skapat ett extra Instagramkonto där jag bara postar lite mer designiga grejer från typ TS4 och Zoo Tycoon 2. Då kan jag spamma bilder i lugn och ro och om folk vill följa spammet så får de det - och om de inte vill så är det bara att inte följa! Så jag har alltså mitt vanliga Instagramkonto @esmesilverforce samt det nya som har det oerhört fantasifulla namnet @designbyesme (för att Monokerus var taget, buhäää).
 
   Just nu ska jag börja finurla på namn till mina Jorvikiska Urhästar (för jag har fortfarande inte orkat ta itu med det) och dessutom ska jag in i spelet och plocka på mig de tre nya griseknoerna. Because pigs.
 
   #TB to första gången Gunnar besökte spelet - och även då vandrade jag runt med Urhästar! Denna häst hette från början Blueberry men har fått bli omdöpt till Dialga.
Återvinning

   Visst ni att några av frisyrerna vi har idag i SSO från början fanns i Star Academy? Dock ser de liiiite bättre ut idag enligt mitt tycke! ^^
 
   Och jovisst, såhär såg det ut då man stod i en frisörsalong i Star Academy!
Dator sökes!

   Min kära dator har nu några år på nacken och för att göra en lång historia kort så har jag börjat se mig om efter en ny. Jag har dock asdålig koll på datorer och därför tänkte jag att jag kunde kasta ut frågan till er eftersom många av er har mycket bättre koll på saken än vad jag har! (Jo, jag letar redan runt, men tänkte försöka leta rätt grundligt)
 
   Jag är på jakt efter en stationär PC. Den kommer användas för gaming och jag kommer även arbeta mycket i Photoshop och med videoklippning.
   Om någon av er är skillad och har koll på processorer och RAM och allt vad det nu är - tar tacksamt emot tips på vad jag kan leta efter (och vad som är vad och vad det är bra för haha)! Om ni har tips på specifika datorer är det också jättetrevligt. Prisklass gör detsamma i det här läget, jag får kika runt och se vad som slutligen passar bäst för det jag behöver ^^
 
   Uppskattar verkligen er hjälp! :D
SSO hann före mig, haha

   Ni som köpt den nya tidningen Jorvik Gazette har sett att det däri finns nya bilder på Ödesryttarna. (De kommer alltid heta Ödesryttare för mig - Soul Riders går inte att använda sig av på ett schyst sätt på svenska imo) Något jag tänkte påpeka var att de som besökt SSO's kontor under den senaste månaden skulle veta med sig att det var gamla bilder...
 
   Och idag släpptes en ny version av The Story of Jorvik, med de slutgiltiga Ödesryttarna som de nu kommer se ut! Eller ja, så långt jag vet iaf x) De som besökt SSO-kontoret nyligen vet att de har cutouts av dessa karaktärer i köket, alltså stora kartongfigurer i stil med Lesley-Vanessa (den gamla figuren som var med i bland annat 2015 års födelesedagsvideor. De lyckas inte komma överens över om hon ska heta Lesley eller Vanessa, så sist jag hörde hette hon Lesley-Vanessa) fast snyggare. (Förlåt LV!)
 
    Jag har aldrig varit något vidare förtjust i Lisa som karaktär, men det känns som att hon faktiskt blir personlig nu. Jag kan tycka det är synd att något sånt här släpps istället för ny huvudstory (självklart görs denna video inte av SSO själva, men de har ju förstås lagt tid på den ändå som med alla beställningsjobb), men den är riktigt, riktigt fin. Jag är väldigt kritisk då det kommer till hästar i såna här grejer och Starshine ser myyyycket bättre ut än i den förra videon, även om jag gärna hade ändrat på grejer om någon frågat mig x) Men tränset sitter PERFEKT, VINST! :D
   Blir kul att se de andra tre lite närmare framöver, särskilt Linda som är min favorit!
 
   Vad tyckte ni om denna nya video? Och vad tror ni är dealen med skimmeln i stallet? Vad hade den där att göra?
 
Star Stable Horses!

   Jag har undvikt Instagram så gott jag kunnat sedan förra måndagen, men nu är min Mustang i tryggt förvar i Esmes hemstall och jag kan börja browsa igenom Insta igen utan att vara orolig för att se spoilers för funktioner i appen ^^
   Jag hoppas i hemlighet på att aldrig behöva spela in en app på video igen i mitt liv, för jösses vad det ska krångla! Liksom det är en sak om man nu haft en Mac, men jag skulle aldrig kunna tänka mig att använda Mac frivilligt, usch och fy haha x)
 
   Nu ska jag krypa ner i sängen och kurera min öroninflammation med ny medicin (klippkort hos doktorn haha, gick dit och ba "hej jag har det här och vill ha den här medicinen" och de dubbelkollade och ba "jamen visst") samt jobba lite. Tack och lov för laptops!
 
 
 
Mina The Sims-pack!

   Sedan jag började spela The Sims under julen får jag väldigt ofta frågan om vilka expansionspack jag har. Så, här har ni!
 
 
   Jag har alltså alla tre expansionspack, två Game Pack och ett Stuff Pack. Jag vill faktiskt utöka min samling ännu mer, men jag tycker faktiskt att priserna är för höga och därför väntar jag tills det blir nedsatt. Av alla sju pack jag köpt (grundspelet + 6 tillägg) har jag bara betalt fullpris för två, och de två tyckte jag var absolut värt sina priser. Dessa var Romantiska Trädgårdsprylar (gröna ikonen) och Vampyrer (tror ni kan gissa vilken ikon det är va?).
 
   Ni som spelar TS4, vilka pack har ni? Och vilket pack skulle ni inte kunna spela utan? Mitt kan-inte-leva-utan-pack är utan tvekan Trevligt Tillsammans! (Lila ikonen)
D:

   Gissa vem som har öroninflammation för säkert mer än femte gången på ett år? *vinkar* Usch vad ont det gör! Sen vet jag ju att det andra örat kommer börja göra ont om ett par dagar också, enligt standard...
 
   Något som är lite trevligare är att jag i helgen byggde Mrs Holdsworths hus i The Sims 4. Då man tänker på det finns det inte så många hus i SSO egentligen! Eller det finns ju hus, men inte så många som faktiskt tillför något om man ser till insidan sett och tillhör någon. (OMG insåg nu att jag måste prova att bygga hela Silvergladebyn!) I alla fall, huset finns nu för allmän beskådan i The Sims 4's Galleri och konstigt nog hittar man det genom att söka på "Mrs Holdsworth's House". Om det nu inte funkar är mitt EA-ID Monokerus!
 
   Dessutom har tant Esme lärt sig att ta screenshots i spelet nu, hoho!
 
   Det var en gång en liten tant som bodde i en stuga... (notera brännbollsträet) Jo, damen själv finns också tillgänglig i galleriet.
 
   Damen må vara gammal, men det är ordning och reda och väldigt prydligt inne i hennes hus! Badrummet var inte en del av originalhuset och därför är det väldigt synligt att det är tillbyggt.
 
   Den här damen kan blanda färg, koka brygder till kossor, göra lim till broar, har varit proffs på brännboll, är en grym revisor och dessutom flyger hennes kvast iväg varje jul. Mycker pågår här, även inne i köket - och titta vad som finns bakom gardinerna för en extra överraskning!
Manbuggen är borta!

   Jag har klagat lite över att den vita Lipizzanern har haft "fläckig" man och svans sen den kom till spelet, och nu är det äntligen fixat! Nu blir det mycket roligare att använda denna superfina häst då den ser ut som den ska :D
 
   Lugia ser nu ut som hon ska!
 
   Många verkar ha haft oturen att råka ut för en annan bugg med manen på Lipizzanern sedan förra onsdagen, vilket gör att hästen får flera manstilar på sig samtidigt. Jag klarade mig med Lugia, men jag har faktiskt inte tittat på mina andra båda, Knightley och Darcy, än. Man kan ju ändå dra slutsatsen att det kommer fixas till rätt snart :)
Stacy testar Valedale!

   Stacy testade mitt Valedale-bygge i The Sims 4 förra veckan. Tyvärr hade hon bara baspacket till spelet så väldigt mycket saknades (allt som man inte har i sitt eget spel byts ut mot liknande grejer i grundspelet), men det var så sjukt att se någon annan titta runt i något som jag har byggt, haha!
   Jag ska själv lägga upp en video då jag visar upp hur det SKA se ut med rätt expansionspack, för det ser självklart lite mer sammanhängande ut då, men det är verkligen jätteroligt att bygget uppskattades så mycket! Nu hoppas jag att Stacy ser till att skaffa sig några expansioner så att hon får se hur det hela ska se ut på riktigt ^^
 
   Har ni sett överraskningen jag placerade i djupet av "Silversongfloden"?
 
Vinnarna från helgens tävling!

   Först och främst vill jag bara kasta ut världshistoriens största tack till alla er som deltagit! Ni som deltog i tävlingen om SC har skrivit om otroligt många fantastiska idéer och många har jag aldrig ens hört förr trots att sånt ofta går runt i vårt community. Snacka om inspirationskick!
 
   Jag har plockat ut två vinnare som jag tyckte verkligen var värda en vinst. I båda tävlingarna hade jag dock också tittat lite extra på andra bidrag som tyvärr diskades pga falska/obefintliga mailadresser. Tänk på det då ni deltar i tävlingar - det är viktigt att följa alla riktlinjer, annars kan man direkt tappa vinsten!
 
Vinnaren i tävling 1 är Haley Moondaughter, som skrev följande:
Jag spelar Star Stable Online först och främst för hästarna. Jag har bara varit Star Rider i en vecka innan så jag har inte kunnat utnyttja hela spelet, men av de som jag har sett och fått uppleva har varit fantastiskt. Jag har några vänner som jag spelar med íbland och vad jag har sett på YouTube så verkar huvudstoryn vara fantastisk. Du ger mig en chans att få upptäcka Jorvik ännu mer. 
Jag skulle inte ha råd att köpa någon häst, men jag nöjer mig med min starthäst Nightwhisper. 
Jorvik verkar vara en fantastisk ö med spännande uppdrag, det är därför jag fortfarande spelar, trots att jag inte är Star Rider. YouTube är nog det som håller igång spellusten mest, jag ser hur andra gör uppdrag och upptäcker spelet. "Det där ska jag också göra, EN dag" tänker jag. 

Men tillbaka till frågan så spelar jag Star Stable pga. Det är en svenskt företag och det är fantastiskt att de har kommit såhär långt. Det är ett av de få realistiska MMORPG hästspelen som skapats och grafiken har verkligen förbättrats. Det är underbara hästar som släpps ungefär vart 4:e vecka, SSO är ett spel som uppdaterar varenda onsdag, varje vecka. Det är väldigt bra jobbat. Det är fantastiska uppdrag som bara blir mer och mer spännande desto högre level man kommer upp i. Vissa tycker att rykte är tråkigt, men jag tycker det verkar roligt, man måste kämpa sig uppåt! Att det finns "klockor" så man måste vänta till nästa dag för att göra något kan vara jobbigt ibland. Men man får träna på sitt tålamod, och allt kan ju inte ta slut på en dag. Det här är nog varför jag fortfarande spelar Star Stable!
 
   Grattis Haley, du har i din mail fått 1 månads Star Rider från en unik kod i Jorvik Gazette!
 
 
 
Vinnaren i tävling 2 är Charlotte K, som skrev följande:
Jag skulle vilja ha en uppdaterad mobiltelefon. Tycker att telefonen vi har nu har en väldigt gammal modell och har ganska få funktioner. Man skulle kunna välja mellan olika modeller t.ex "jphone 3000". Man kan köpa skal till mobilen i olika affärer runtom Jorvik. Om man klickar på mobilikonen så kommer en förstorad bild av en mobilskärm upp. På mobilen så kan man klicka på flera olika appar såsom: 

SMS: Du kan få sms från karaktärerna på Jorvik som behöver hjälp och på det viset kan du få både vanliga uppdrag och dagliga t.ex "Hästarna har rymt igen, kan du hjälpa till att få tillbaks dom till stallet?" - Judy. Du kan också smsa olika karaktärer och fråga dem frågor som "Hur kom du till Jorvik" eller "Hur gammal var du när du blev intresserad av hästar?". Några minuter senare svarar karaktären och du får reda på deras bakgrund mm. Du kan också smsa med andra spelare. 

SPEL: Du kan spela simpla minispel t.ex flappy bird fast med en pegasus i ett Jorvikist område. Spelen har topplistor och om du är dagens/veckans/månadens bästa får du en belöning, precis som med loppen. Du kan även spela minispelen på en app i din riktiga mobil. 

VÄN/GRUPP/KLUBB: Du får vän/grupp/klubbinbjudningar i mobilen istället. Om du inte vill ha några inbjudnngar kan du sätta mobilen på "Tyst läge" och alla spelare som försöker bjuda in dig får en gul text som säger "(Förnamn) önskar att inte bli störd". Om du får en klubbinbjudan så kan klubbägaren skicka klubbinfon också. 

RINGA FÖR UPPHÄMTNING: Funktionen har är samma som förra: man kommer direkt till hemstallet men istället för en bild med text under så blir det en cutscene på ca 10 sek där spelaren tar upp mobilen och ringer, sen visas en hästtransport som kör på en väg mot ditt hemstall. Vilken väg beror på vilken del av Jorvik du var på. Beroende på hur snabb din dator är kan en liten laddningsskärm komma upp efteråt. 

HÄSTINFO: Du kan få upp bilder på alla dina hästar, köpdatum för alla hästar, ras, färg, namn, level, humör, championatresultat osv. Du kan även se exakt antal hästar du äger och se hästar som är till salu runtom Jorvik. 

STALLHJÄLP: Du kan ringa din stallflicka varsomhelst på Jorvik och köpa/fylla på stallhjälp.
 
   Grattis Charlotte, du har i din mail fått 500 Star Coins från en unik kod i Jorvik Gazette!
 
 
   Återigen, tack för ert engagemang! Om ni är intresserade av SR eller SC råder jag er att kika in på mina videor med Star Stable Horses på min YouTube-kanal där jag i samarbete med Star Stable varje dag tävlar ut antingen 15 dagars SR eller 300 SC fram till series slut. :)
Nya fåglar

 
   Tillsammans med Jorvik City kom nya fåglar till spelet! De är nog i grunden duvor allesammans, men har med olika texturer ändrats till fiskmåsar, skator och en papegoja. Vet någon om det finns kråkor nånstans?
   Riktigt roligt med nya fina djur i SSO ur som helst! Ni har sett katten vid Aideens Plaza va? Jag tror jag smäller av om vi får den som husdjur en dag... Roligt är det med de här fåglarna eftersom vi aldrig förr har haft fåglar som ser vettiga ut i spelet. Det enda vi har haft är Birdie. Birdie. Birdie är ju mer ögon än fågel, haha!
Sjukt snygga pressbilder!

   Idag är sista dagen för deltagande i tävlingen om SR/SC! Scrolla ner lite för att se inlägget. Vinnarna väljs under kvällen beroende på när jag har tid, så passa på om ni vill delta.

 
   Jag bad för ett tag sedan SSO's marknadsavdelning att hojta till om de släppte nya bilder som skulle kunna få användas på Jorvikipedia, alltså typ på områden. Gissa glädjen då jag fick höra "nu har vi släppt nya bilder"!
 
   Här har ni några av de nya bilderna som nu också går att se på Jorvikipedia! :D Stor skillnad från de senaste bilderna i det här stuket, som släpptes för ca fem år sedan och var rätt "dassiga" pga posteffekterna. Enorm skillnad också eftersom grafiken i spelet är så mycket coolare nu än då!
 
 
 
 
 
 
 
   Det finns fler, men alla var inte riktigt passande för Jorvikipedia tyvärr. Alla var dock jättefina!
Walk, walk, fashion baby

   Gångband?
 
   Nu hänvisar ju titeln till Gaga men min första tanke var dock The Hives. Menmen, kändes inte väldigt propert att ha "Walk idiot walk" i en inläggstitel, haha x)
 
   Hallåååååå, vad tror ni Anwir gör med det här? Kör han konditionsträning med sina stulna hästar? Eller tror ni att han kutar järnet på bandet själv varje morgon medan han taggar till med Raptors senaste hits i hörlurarna?
 
   (Verkar inte som att det gick hela vägen fram, men jag begriper ju att bandet är för hästar. Trodde ni på allvar att jag menar att det här är Anwirs morgonmotion? Lite måste man ju skämta!)
Fler färjor krävs!

   Den rosa linjen som trafikerar Fort Pinta-Sydhovens Halvö
 
   Är det inte läge för fler färjor nu? Det minsta man kan kräva tycker jag nog är en färja mellan Epona och... nånstas. Annars skulle jag tycka det vore riktigt nice att kanske kunna ta färjan till Jorvik City! Då till hamnen, förstås.
   Jag kan förstå att det blir jobbigt med för många färjelinjer, vilket troligen var varför Fort Pinta fick ett extra färjeläge, men går inte det att göra på fler ställen? Det borde väl gå att peta in en extra brygga både vid Västkobben och vid Jarlaheim för att öka trafiken. Kan kanske tänka mig att områden med färja blir tyngre för datorerna iofs...
 
   Vad tycker ni om tanken om fler färjor?
 
   Hallå btw, The Sims har rea på sina Expansion packs på webben. Köpte Dags att jobba igår, så nu har jag ännu mer fina grejer att bygga med!
Dubbelt upp med tävlingar!

   Då man var säker på att man schemalagt det där inlägget man skrev klart dagen innan och sen öppnar bloggen för att inse att "nope", haha *klant-Esme*
 
  Båda tävlingarna i detta inlägg är avslutade och det går inte att anmäla sig. Vinnarna kommer kontaktas via mail under kvällen på söndagen den 5 februari 2017.
 
  Jag tänkte så att istället för att jag drar ihop något panikartat så börjar vi med tävlingen jag nämnde igår! Hade varit praktiskt med lotteri, men visste ni att det är olagligt att anordna lotterier på sociala medier? (Det fick jag själv lära mig rätt nyligen) Därmed blir det alltså inte ett sånt, men tävling blir det istället!
   Det är mycket tävlingar just nu, jag vet (har just nu tävlingar dagligen på YouTube också), men det här är en engångsgrej eftersom jag inte är mycket för såna här jippon :) Tycker bara det är trevligt att ge chansen nu då jag kan!
 
   Ni kan bara delta i en av nedanstående tävlingar. Priserna är två koder som kommer från tidningen Jorvik Gazette. (Denna tävling är alltså inte i samarbete med något företag - jag har själv betalat för priserna.)
 
 
   - Du måste vara 13 år eller äldre eller ha tillstånd av förälder att delta.
   - Du måste bifoga din mail i fältet "Epostadress" då du lämnar din kommentar, så jag kan kontakta dig om du vinner.
 
   Kommentera detta inlägg och berätta varför du spelar Star Stable. Utveckla gärna - ett väl genomtänkt svar är det jag söker!
 
   Jag kommer välja en vinnare på söndag kväll, 5 februari.
 
 
 
   - Du måste vara 13 år eller äldre eller ha tillstånd av förälder att delta.
   - Du måste bifoga din mail i fältet "Epostadress" då du lämnar din kommentar, så jag kan kontakta dig om du vinner.
 
   Kommentera detta inlägg och berätta hur er drömfunktion i Star Stable Online skulle fungera. Jag söker en "färdig" idé som ni verkligen har tänkt igenom! Ju mer välgenomtänkt där ni tänkt er funktioner, kontroller och nytta, desto bättre.
 
   Jag kommer välja en vinnare på söndag kväll, 5 februari.
 
 
   Det ska bli jätteroligt att läsa igenom era bidrag - så bara kör, kör kör! :D
Liftare på vift

   Esme och Glòin med en passagerare där bak
 
   Jag kan tycka det är kul med det här med att ge karaktärer lift. Den första jag minns var Emma i Gyllenåsarnas Dal - det fanns helt enkelt inga andra uppdrag med den funktionen på den tiden då uppdraget släpptes. Emma är fortsatt min favoritliftare, eftersom hon är konstant glad och skriker av lycka då man hoppar ett hinder på vägen.
   Andra är ju snäppet stelare. Typ kostymnissen här ovan! Nu var det ju ett antal år sedan Emma kom till SSO men jag hoppas lite på att hon inte är den enda som visar lite personlighet på hästryggen. Okej, vi hade ju Sonja som typ satt på svanskotan om man red på lite snabbt då hon liftar efter att ha trillat av sin egen häst, men det trodde jag nästan var en bugg för att det var så skumt x)
 
   Mer NPC's som Emma åt folket :D Eller vad tycker ni?
Sena kvällar!

   I detta inlägg förekommer ett samarbete med Star Stable.
 
   Jag var på väg hem tidigt idag, men det fanns några heliumballonger kvar på mitt jobb så det slutade med att jag satt kvar och asgarvade åt kollegorna som sjöng Disneylåtar med heliumröster istället.
 
   På vägen hem köpte jag Jorvik Gazette som just nu finns ute i butik. Tidningen ges ut av Egmont (Min Häst) och är ett helt ensamstående nummer, men det är ju kul ändå! Har tappat lite sug på tidningen just för att det är så mycket bråk kring spelare i andra länder som gnäller över att svenskar får så mycket fina saker (hallå, vilka länder får speciella föremål på nationaldagar osv? Inte fasen är Sverige ett av dem), men jag ville förstås ha den för sakens skull. Jag har dock ingen nytta av någon av de kontorelaterade gåvorna som kom i numret, vilket är en kod för 500 SC och en kod för 1 månads SR. Jag kommer tävla ut båda två i helgen.
   Tidningen i sig innehåller inga megagrejer. Det finns lite detaljer som är lite mer intressanta för meganördar, och jag ska prata om ett par grejer i ett annat inlägg. Då får ni även se bilder!
 
   Tidningen må vara väldigt fin, men jag är liiiiite besviken på musmattan man fick med. Jätteglad över en musmatta med SSO-motiv, men jag tycker det är synd att motivet är en supergammal rendering av Andalusierna, som är långt ifrån de vackraste hästarna i spelet. Mattan vill inte ligga still på mitt skrivbord så jag lär inte använda den ändå, men den får nog bo i min datorväska så att jag alltid har med mig en musmatta ^^
 
   Nu lämnar jag bloggen för idag, men jag vill påminna om mina videor från Star Stable Horses som just nu kommer ut dagligen på min YouTube-kanal. I dagens video har man chans att vinna 300 SC tack vare en tävling i samarbete med Star Stable, så vandra över till min kanal om det är av intresse!
Är det inte lite... små?

   Esme och Ash tidigt i huvudstoryn, med Lindas glasögon
 
   Mycket av det grafiska i spelet har förbättrats de senaste åren (under de första typ tre åren hade Star Stable TVÅ grafiker, förstår inte hur de klarade sig så länge haha) - och det ser vi bland annat här! Det här är ett jättetidigt uppdrag och det går ut på att man ska leta efter ledtrådar från Linda. Linda är känd för sina stora, runda glasögon, men här ser det mest ut som att glasögonen tillhör en treåring.
   Jag undrar om såna här gamla saker en dag ska spice-as upp s de håller samma höga kvalité som alla uppdragsitems idag?
Musik!

   Tack Filippa Catwood för förslaget!

 
   Jag lyssnar väldigt mycket på musik, och här har ni lite av det jag lyssnar på.
 
   Ni som hängt med länge vet att jag är världens schlagernörd och följer både Mello och Eurovision slaviskt. Självklart tycker jag inte om allt bara för att, men varje år så kastas en massa låtar på en och det är omöjligt att inte gilla åtminstone några. Förra året var t ex ett riktigt starkt ESC-år! Sen finns det så sjukt många bra klassiker också, och vissa låtar vet man knappt om att de från början kommer från Mello eller ESC.
   Här är en sån låt som jag inte hade en aning om var en ESC-låt förrän för ett par år sedan, trots att jag hört den typ konstant genom halva barndomen. Galet skum låt som samtidigt är störtskön! Asså ni måste se videon om ni inte gjort det haha, framträdandet är så konstigt och så kul!
 
   På tal om klassiker så har jag en enorm spellista på Spotify med enbart musik från 50-talet fram till 90-talet. Det är en av listorna jag lyssnar mest på, för det är musik man växt upp med och kan väl nog för att det bara ska vara en mysfaktor medan man gör annat. Där har jag kastat in typ allt jag hittat som fyller "ålderskriteriet", så det är en salig blandning! 
   Här har ni ett av mina bästa feel good-spår.
 
   Min andra enorma spellista består av soundtracks från filmer. Mest sånt som är komponerat av Hans Zimmer (soundtrack till t ex Gladiator, Pirates of the Caribbean), Howard Shore (soundtrack till t ex LotR och The Hobbit), Austin Wintory (sountrack till bl a spelen Journey och Abzû) och Patrick Doyle (soundtrack till t ex Cinderella och Brave). Plus musik från Enya! Helst av allt grejer med keltiska inslag. Där är jag ändå väldigt noggrann med att plocka bort alla musikspår med ilska, spänning eller nervositet i, eftersom listan är mest för att sätta ett nice mood typ då jag sitter och jobbar och vill ha bakgrundsljud. Det är en enorm bredd däri också, allt från Disney (för man ska aldrig underskatta Disneyfilmers soundtrack) till grejer från olika spel och bara totalt random låtar som passar moodet.
   Som Hawaiian Roller Coaster Ride, hur kan man inte bli glad av att lyssna på det här?
 
   Jag försöker lite halvt att hänga med i musiksvängarna, men den dance/popmusik som idag produceras och som de flesta verkar gilla är inget som faller mig i smaken alls. Den sortens musik är för mig exakt som att titta på ett konstverk som man inte begriper sig på. I övrigt så finns det ingen genre jag helt och hållet undviker, utan jag plockar lite från allt beroende på vad man har lust att lyssna på för dagen. Det ena behöver inte utesluta det andra! ^^ Jag har inte heller någon artist jag slaviskt följer sen The Ark lade av (och det var några år sedan nu), så jag plockar på mig det som dyker upp på vägen och som jag gillar.
 
   Blev ni något klokare av det här? Kanske inte. Men jag är inte riktigt klok på vad för musik jag gillar själv. Här får ni ett klipp på låten jag startade min morgon med, för att öka bredden ännu mer ;)
Då var det kaozzz igen

   I detta inlägg förekommer ett samarbete med Star Stable.
 
   Tänk att varje gång som det är en uppdatering där man har svårt att komma in i spelet ska det behöva bli skrik, panik och spammande för att komma in på servrarna. Ju mer man försöker komma in på en server som inte släpper in en, desto större problem blir det, haha. Jag testade en gång men kom inte in, så jag avvaktar till i morgon. Vi har ju två veckor på oss, man behöver inte ha bråttom här inte!
   Jag tycker urhästarna är superfina! Jag gillar den rosa mest då den är magisk, den gröna mest då den är nomal och den svarta är superfin i båda färgerna. Jag ska ha allihop, inte en tvekan om saken! :D
 
   Mobilt sett fortsätter jag med Horses-appen. I morse släppte jag ett nytt avnsitt där jag i samarbete med Star Stable har en tävling om 15 dagars Star Rider! Redan nu kan jag skvallra att i morgondagens video kan man vinna Star Coins. *hint hint* Ni hittar videorna på min YouTube-kanal, och en länk till den har ni HÄR.
 
   Det blev tyvärr lite sent för mig idag, haha. Hade planerat att åka hem tidigt för att göra massa roliga grejer men ni vet då man tänker "äh, ska bara göra det här också", "och det här kanske" och "visst vore det skönt att slippa göra det här i morgon?" och vips så är klockan halv sju... .___. Men vet ni vad, Esme utlovar härmed bättre bloggning! Från och med i morgon, dock. Just nu ska jag kasta in lite nya fina bilder på Jorvikipedia som jag lyckligtvis fått tillgång till :D
 
   Hur snyggt blir det inte med bilder som den här på Jorvikipedia? Bild från ett pressutskick från Star Stable!
Astaggad!

   Är grymt taggad inför dagens uppdatering! Har försökt komma fram till namn till de tre hästarna men har inte lyckats riktigt, så jag kommer köpa dem och döpa om dem en annan gång. Jag försökte hitta Pokémonnamn som hängde ihop för att kunna köpa dem till Penny, men har än inte lyckats. Ska rota igenom valalternativen igen, jag måste ju hitta något tema, haha...
 
   Jag har inte hunnit ordna något inlägg till eftermiddagen, så jag hör av mig igen till kvällen då jag är hemma från jobbet ^^ Däremot så kommer del 3 av Star Stable Horses ut på min YouTube-kanal någon gång under morgonen, så håll koll där!
 
   Det här är på riktigt den enda bilden jag har på någon av mina tidigare Urhästar. Nu då man har hagen istället för Azbakan är det dock lättare med att flytta runt hästar, så jag ska ordna bilder åt dem...

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.