Chrome Pointer

Ett svårt men roligt koncept!

   För ett tag sedan fick jag följande inläggsidé av Minna Moonchild:
 
   "Om du skulle skapa ett spel som var en mix av SSO och andra hästspel, Harry Potter (böcker/filmer eller spelen) och Pokémon - hur skulle det se ut? 
   Hur skulle storyn se ut i grova drag? Hur skulle man ta sig framåt i spelet? Hur skulle grafiken se ut? Vart utspelas storyn? osv osv."
 
   Det där är jättekul - men också jättesvårt! Därför har det tagit sån tid för mig att fundera på saken, haha. Som jag brukar gnälla om då det kommer till saker jag tycker är viktiga ute i verkliga livet - "Man gör det ordentligt eller inte alls!"
 

 
   Okej, först och främst - magi. Det måste finnas magi. Eftersom jag kan se vissa svårigheter med att ha hästar på Hogwarts tänker jag mig att en HP-aspekt kan vara att man får bruka sig av magi nån annanstans; och där passar ju Jorvik finfint! Jorvik är ju en perfekt värld för magi, och ön är ju högst troligt rätt mye större än vad vi har sett idag. Jag tänker nog att man som med de flesta klassiska magi-grejer måste ha trollstav, som man bär med sig i ett hölster på låret (jag var bergsäker på att jag sett ett HP-concept på det här men trots ihärdigt Googlande hittar jag inget jag känner igen... Finns dock många varianter av det jag har i huvudet där ute, haha).
   När skulle man behöva använda sig av magin? Jag tänker typ då man hittar saker som är trasiga som behöver lagas, att söka upp gömda föremål, kunna göra upp eld eller frammana vatten - och varför inte för att skydda sig mot fantastiska vidunder? Kanske kentaurer inte riktigt passar i mitt tänkta concept för det skulle kunna bli lite skumt med deras höga intelligens, men jag tänker mig allt från bundimuner till nundus och erumpenter. Om inte vidunder, så kanske en annan sorts vidunder - Pokémon! Du har alltid en häst och en trollstav med dig, och vid bältet har du 6 Pokébollar redo. Frågan kan vara om Pokémon skulle reset-a i princip alla djur, som i deras eget IP, eller om man har kvar vissa djur (typ hästen). Skulle kanske inte klaga på att ha små Pokémon som typ Lillipup eller Togepi i sadelväskan, hehe...
 
   Om man ser till grafik skulle jag tycka det var riktigt coolt om spelet hade den grafikstil som Star Stable håller på att övergå till, en lite serietidningsaktig tecknad stil med vissa mer realistiska inslag. Det passar bra för Pokémons, som egentligen bara har en look och den skulle nog funka bra där.
 
   Med tre stora IP'n som ska komma samman behöver man droppa vissa funktioner för att få ihop något som man kan arbeta med. Det krävs en story som håller det hela samman, och tanken jag har är att man fightas mot ett team som är som en sammanslagning av ett ondsint Pokémonteam (låt oss säga Team Galactic för det kan bli coolt), Dödsätarna och Dark Core. Det passar faktiskt riktigt bra, för då kan det vara ett team som är intresserat av utomjordiska krafter, kombinerat Soul Riders/Pokémon. Det yttersta målet är att frigöra Garnok, som egentligen skulle till Pandoria men typ lite halvt har hamnat i vår värld och inte kan frigöras av Mr Sands och hans polare, och för att kunna frigöra Garnok behöver man Dialga och Palkia, väktarna av tid och rymd - kolla vad bra det blir! Sen kan Aideen komma farandes med en Arceus så kan de två typ gudligheterna lösa upp allt trassel som sker. Medan det är den stora ploten så jobbar man i övrigt med att lära sig förtrollningar, träna upp sin häst så att den är snabb och stark nog för att kunna hänga med i farliga situationer, samt, förstås, det klassika Gotta Catch 'Em All!
 
   Kompis i sadelväskan samt både Pokébollar och trollstav redo! Klicka på miniatyren nedan för att se bilden i lite större format.
 
   Sådär! Strålande idé! Nu får Warner Bros, The Pokémon Company och SSE bara komma förbi mig och köpa upp denna grymma spelidé x) Haha nejmen typ på något liknande sätt skulle jag väl försöka dra ihop det! Som sagt, det är tre fantastiska IP'n som för sig är otroligt starka och det kaaaan hända att det blir för mycket av det goda genom att smälla ihop dem...






:)

Kan du inte göra en Sims letsplay?

Svar: Nope!
Esmeralda Silverforce

Vivien Northriver

Appropå ingenting så finns det ett problem när man spelar SSO i trädgården som jag har upptäckt. Jag vet inte om du märkt det men när man har många dagliga uppdrag så kan man få uppdrag som heter Rensa ogräs i mångården och Rensa ogräs i solgården. Om man får de samtidigt så lägger sig häcksaxarna "på varandra". Man har två häcksaxar. Om man gör klart det ena uppdraget men inte det andra och tar emot sin belöning försvinner båda saxarna. Alltså kan man inte göra klart det andra uppdraget eftersom man inte har någon häcksax. Något irriterande. Hur fixar man det??

Svar: Man kan göra ett uppdrag i taget eller avbryta pågående uppdrag om man redan råkat ut för buggen, men det kan också vara bra att skicka en buggrapport till SSO's support så att de kan lösa problemet ^^
Esmeralda Silverforce

Britney%20Dawnforce

Man borde kunna köpa hippogriffer! 😂

Minna Moonchild

Vad kul att du använde ett av mina inläggs-förslag.
Jag håller med dig, kanske blir liiite mycket av det goda med alla dessa tre godbitar i samma ask, men man kan ju drömma och spåna. :P

Rolig läsning, som vanligt. :)

Ann Oaktree

Åh! Det låter som ett jätteroligt idé! :D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.